mormors skorpor
Det är ett gammalt recept som jag fått av min mormor.

2 ägg
2 dl socker
80 gr smör eller margarin (smält)
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Garnering: kanel och pärlsocker
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta, avsvalnade matfettet och mjölet blandat med bakpulveret.
Baka ut degen i två längder ,ca 4 cm tjocka. Platta till dem.
Pensla på vatten på översidan och strö på kanel och pärlsocker.
Lägg längderna på smord plåt. Grädda i 200 grader, tills längderna blir gyllen bruna ( ca 15min i min ugn).
Skär dem i sneda bitar medan de ännu är varma och rosta dem lite lätt.
Super enkelt recept som går supersnabbt att göra. Har bakat dom mycket nu i sommar. Passar bra att ta med tex till stranden i stället för köptas kex och mycket godare. Fråga sambon vad jag skulle baka till honom och snickarhjälpen i morgon och då önskade han dessa. Som ni ser på bilden så hade jag väldigt lite pärlsocker hemma;( Ser mest ut att vara smulor.
Kommentarer
Postat av: Hanna
Vad gott det ser ut. Ibland kan jag bli galet sugen på min mammas skorpor. Mmm så goda med ett glas kall mjölk.
Postat av: manda
Om du vill få gratis presentkort på butiker så som åhlens, hm , vero moda, stadium mfl. Bara genom att på ett enkelt sätt samla poäng. Isånnafall tycker jag att du ska klicka här och bli medlem:
http://www.gratissajt.se/?r=527
Hoppas du får en bra dag
Postat av: Jennie
Hm, varför bakade du om du inte skulle äta dom?! Haha, nu hänger jag inte riktigt med..!
Trackback