lördag

Jaha så har ännu en dag passerat.....Jobbat idag, sen som vanligt en tur inne på Willys. Åkte sen över Gimo hem där hämta jag stora sonen som åkt dit direkt från sin pappa till en kompis och varit där över natten. Sen hem och fixa lite mat för att sen åka på kalas eftersom A;s fadder och vår kompis fyller år idag =)  Jag och A har kommit hem, vi åkte lite tidigare eftersom A inte blir sig själv om han inte får somna ungefär samma tid som vanligt och somna borta har vi slutat ett få honom att göra....

En helt vanlig stressig dag alltså ;)  Morgon dagen ser ut att bli något liknade, ja inte födelsedagskalas men nästan=)

Ja det här blev ett väldigt tråkigt inlägg, hmmm, vi får hoppas på bättre i morgon.....

blogglösvecka

Ser att ni är några som har tittat in medans jag har hållt mig borta härifrån. Tackar för det!  Vet inte varför jag inte skrivit något på flera dagar, det har bara inte blivit så.....Har jobbat och haft en väldigt envis hosta men det kan väl knappas vara orsaken?!?  Fick höra i söndags att min systersdotter varit in här och läst, lite läskigt då jag inte har talat om för någon (utom dom närmaste då) att jag bloggar. Kankse va det det som gjorde att jag inte kände någon lust till att skriva....Men nä det är det nog inte heller, men S om du är inne igen så skriv gärna något ;)  Ja eller någon annan som jag känner!

Har inte hänt så mycket dom senaste dagarna, mest jobb.....
Måndagen bestod som vanlig av just jobb sen blev det en sväng på afroaerbicen ( trots hostan,hmmm).
Tisdagen tillbringades mest i en konferanslokal då vi hade planeringsdag på jobbet (hmm, ledig dag egentligen) hemma hände däremot något stort A kissa på toan, det va nog inte planerat från hans håll han blev väldigt förvånad när vi andra börja klappa händerna och skratta =)
Onsdagen bestod av eftermiddagsjobb, dottern va med när jag lämna A på dagis. Kan vara bra att hon vet va han är om dagarna om hon någongång blir tvungen att hämta honom ;)  Han hade en tid på VC sedan så skulle hon vara hos en kompis över natten, dom skulle ha tjejkväll =)
Torsdagen bestod av en massa lek och bus, då mina systrar kom med några av barnen =) Tror baske mig det va första gången som dom va här samtidigt och bara dom utan någon speciell anledning. A och jag baka scones som vi bjöd på när dom kom.

I dag har Sambon tagit ut lite komp, han sitter ute i grävaren som vanligt....Hoppas han blir färdig i helgen med allt grävande sen är det bara inne jobbet kvar ;) Men vi har haft en mysfrukost tillsammans för i helgen jobbar jag så då blir det ingen sån :(



Den här bilden tog jag när Sambon precis hade börjat grävt, nu ser det inte ut så här längre. Nu har vi en leråker utan för ;)

ännu en tävling



Jag är med & Tävlar hos Sessanochprinsessan.com om ett

”ihop vik bart baby badkar” FLEXIBATH,

Sponsrat av Nya & Fräschaste E-Butiken DillaShop.no

Var med & Tävla du Också!


Vi som bara har en dusch och en son som älskar att bada skulle det här vara toppen till =)


tävling



Ja självklart är det hos Lina som ni ska skriva in eran kommentar =)

skön lördag =)

Fullt upp även idag =)  Vi fick en rejäl sovmorgon ända till kl8, väl behövligt =) Visserligen kom A över redan halv 3......men somna om.

Dottern bakade nya kladdmuffins och så bjöd vi hit svärmor och svärfar på en fika. Svärfar och Sambon har varit ute och gärvt även i dag. Nu är det bara 90meter kver ;)

Sen tog Dottern och jag A i vagnen och gick över till hembygdsgården. Där va det en massa återförsäljare bla för Greenhouse kläder, Partylite ljus och Aloe Vera foreverliving produkter, det fanns även en smyckeförsäljare och en som sålde inrednings saker.

  
Västen från greenhouse tyckte jag va fin, hon som va återförsäljare för dom hade fått in en massa nytt sominte fanns med på hemsidan, bla en snygg kjol, men har tyvärr inga såna fester inplanerade ;) 
Tuben från Aloe Vera finns redan i mitt sortiment =)  Ljuslycktorna från Partylite tyckte jag va Hallowen fina =)
Det blev inga köp trots mycket fint.


Nu har A fått hit en lek kompis, så det har blivit ännu en fika med Dotterns goda muffins. Om en stund ska vi fixa lite tacos till middag då dom ska vara kvar och äta.

091023

I dag har A och jag haft fredagsmys nästan hela dagen =)  Har även hunnit en sväng med dammsugare och skurmoppen ;) 

Dottern kom ehm från skolan och va glad för nu har dom lov i en veckan. Då ska hon hinna vara ledig, hon har pluggat hårt sen skolan börja. Det har givit resultat men varit jobbigt för henne mellan varven ( ja för oss med för det är ju oss det går ut över ;)  Hon har planerat in lite pluggande men också en massa roligt i veckan =)

A har badat, han la sig, krångla upp fötterna på kanten och börja låtsas snarka, jag hade svårt att hålla mig för skratt =)  Undrar ju vem han har sett göra så..... Han är för ju vår lilla älskling ♥     Innan badet hade han varit in och hälsat på syrran i hennes rum. Hon plocka fram sina färgade pennor och lät honom sitta vid
skrivbordet = lycka.  Sen satte han på hennes stereio och börja dansa framför spegeln. Tror dom hade lika roligt bägge två. =)

Stora sonen åkte direkt från praktiken till sin pappa, han ska ut och jaga i morgon. Han skicka just ett sms och sa att han blir kvar till måndag istället för att jag skulle hämta honom i morgon....tråkigt för mig, har inte sett honom sen i onsdagsmorse. Men han har ju också lov så han för göra vad han vill. 

Dottern bakade kladdiga chokladmuffins som vi åt när vi titta på Doobidoo =)

I morgon har vi fullt upp, ska nu visserligen inte hämta stora sonen men kommer nog att ha fullt upp ändå =)  Kul när det händer saker.

tävling 091023





Här ni sett så söta muffinskålar ? Dom kan man vinna inne hos Marias kakburk 

ledig fredag =)

Blev visst bara ett inlägg igår :(  Blir lätt så när vi är flera hemma för då händer det så mycket här hemma =)  Vi va iväg och fick lite fika hos svärmor på förmiddagen. Sedan följde svärfar med Sambon ut och hjälpte honom att lägga ner slangen där han grävt. När Sambon kom in i går så hade han grävt 70m ska ner 300m slang så han har lite kvar. A och jag stanna ute en stund på vägen tillbaka, måste ju titta på pappan i grävaren. Självklart ville inte A gå därifrån han hade nog kunnat stå kvar där ännu om jag inte burit in honom ;)

Sen "grävde" jag ner mig i A;s garderob ;)  Plocka bort en massa kläder som han vuxit ur och titta på vad som fanns ärvt som skulle plockas fram. Det fanns massor så inte behöver jag köpa något........Fast det har jag redan gjort och kommer förmodligen att göra också ;)  I går kom det ett par jeans från HM i paket till honom =)  Dom har varit restade i flera veckor men nu så ska han bli snyggare än vanlligt ;)

Kände mig lite bättre på kvällen så det blev att åka på träningen men tog det väldigt lugn, vill ju inte bli sämre =)  Ledaren va sjuk så vi hade "vikarie" så det blev cirkelträning på styrketräningen och då kan man ju köra så "tugnt" man vill. Eftersom det är samma ledare på yoga så blev det vikarei även där. Hon körde ett baspass som va nytt för oss, "lätta" rörelser men nya rörelser.

Vi har tagit det lugnt i dag på morgonen också, även fast A behaga vakna mycket tidigare än i går lyckades ligga kvar till 7 iallafall =)
Sambon sitter ute i grävaren så vi får väl gå ut och titta på honom idag igen ;)

091022

Härligare torsdagsmorgon va det länge sen vi hade här hemma =)  Sambon, jag och A har tagit en väl behövllig sovmorgon!  Vi sov till halv8 det vet jag inte när det hände sist.....och sen låg vi och myste alla tre i sängen innan vi gick upp. 

Nu är Sambon ute i grävaren och A sitter framför tv, men snart ska vi ut och titta på pappan. Tyvärr är det grått och tråkigt ute men vad gör det ;)  Får klä på oss ordentligt så vi kan vara ute en stund utan att bli blöta och frysa.

Känner mig fortfarande halv risig, så vet inte om det blir någon styrketräning och yoga i kväll eller om jag åker och lyssnar på dotter vars kör (+ en hel hög med andra körer) ska ha konsert för att få ihop pengar till idrottsparken i Norrskedika. Ja vi får se hur dagen utvecklaar sig.


tävling



Update; ser när jag ska anmäla mig till utlottningen att hon redan har avslutat tävlingen trots att hon skrivit att vinnare ska dras kl 21 den 21/10.
Synd för jag har tyckte det va fina vinster.......




Tävla om kärlek och mjölk !   Vilken härlig rubrik !


Titta in hos Hem och lycka  och tävla om antingen kärleksmuggen eller mjölkkannan.

onsdagskväll

Åh så skönt att ha jobbat färdigt för den här veckan. Trivs massor med mitt jobb men skönt att vara ledig ett par dag =)  Få vara hemma och mysa med A och göra lite vad som faller en in, har förstås en massa måsten men känslan att vara hemma är skön =)
Torsdag och fredag den här veckan är Sambon också hemma men han ska sitta i grävaren hela tiden ;)

Idag hade jag den stora turen att få hämta A vid dagis, va länge sen nu så det va kul. Han såg mig inte först för jag satte mig och fyllde i schemat innan jag skulle visa mig tänkte jag.  Helt plötsligt så kommer han springade och gav mig en jätte kram =)  Det är kärlek ♥

Nu har jag bakat en kladdkaka för snart får vi fika främmande=) Vi ska även hinna titta på "Bonde söker fru" har vi tänkt ;)

I morgon hoppas att jag har tid och ork att skriva mer/roligare och läsa igen en massa bra bloggare =) 


trött

Idag kan jag skylla trötheten på "gris"sprutan, det är ett mycket vanligt symtom.


091020

Dagarna bara rusar förbi när man jobbar. Idag har jag fått vaccin för svininfluensan, har funderat lite fram och tillbaka, ja inte om jag ska ta den bara när. Har ju varit lite halv förkyld/hängig i några dagar, men änså länge har jag inte märkt något speciellt. Lite öm i armen bara, helt normalt. Få se i morgon, hörde att dom på labbet hade fått vaccinet i fredags och dom hade alla varit däckade i helgen....

En snabb sväng till affären innan hemfärd. Sen hem och fixa lite mat. Sambon ut i grävaren och jag städar badrummet medans sonen badar. Usch och fy så tråååkigt! Önskar ibland att man bara kunde leva utan att behöva fixa och trixa hela tiden för att få allt att gå ihop. Jaja men så här är det för dom alldra flesta.

Syster Yster från Småland ringde och prata bort en stund, ska bli så kul att träffas ihelgen/nästa vecka. Spännande att se hur mycket hennes lillkille har vuxit och se hur söt hennes dotter är =)

Strax dax för sängen för det är tidig uppstignign i morgon igen.......Och sen ledig i 4 dagar, så jag längar =)

tisdagens


Tid upp: Klocka ringde även idag 4,45,hmmmm
Frukost: fil och flingor, som vanligt....
Humör: bättre än igår (även om det inte säger så mycket.....)
Gjort: duschat och fixat frukost,
Träningsplaner: i dag blir det vila ;)  Va ju igår ;)
Andra planer: jobba
Dagens ATT GÖRA:  fortfarande inte tagit rätt på helgens tvätt, och nu har jag börjat fylla på med mera....
Ser på: datorn
Lyssnar på: barntv;N
Läser: mailen
Bästa: Syrran från SMåland kommer redan på fredag =)
Sämsta: En tidig morgon till den här veckan...
Barn: bara bra en ser på tv, en äter frukost med mig den andra sover =)
Väder: lika svart ute som igår men idag har vi 1,7 minus
Dagens Citat, ordspråk: Livet är en dans på rosor....

tröttmåndag....

När jag kom hem fixa jag mat, det blev köttfärsbiffar som jag gjorde igår medans gårdagens lasagne stod i ugnen=) Tråkigt igår men skönt igår att hälften av maten va färdig., för idag är jag trött..... Har redan bestämt att i morgon får det bli en påse med pytti panna och stekt ägg. För tror inte jag är piggare i morgon ;)

Sitter nu och funderar på om jag ska åka på aerobiken eller ej, vill så gärna men har lite ont i halsen, huvudet och har ont i ena axeln/nacken. Kan ju åka och försöka att ta det lite lugnt....Är ju så vansinigt trött också...

I morgon är det dax för oss på jobbet att ta svininfluensa vaccinet ( ja, vi som vill, den är frivillig). Vill ju inte vara sämre då för då har dom ju "lovat" att man ska bli jätte sjuk om man är lite sjuk när man tar den.

Sambon sluta lite tidigare idag för att kunna vara ute och gräva han har även tagit kompledigt tors- och fredag för att hinna gräva så mycket som möjligt så han får ner domm 300meter slang som ligger och väntar.....



Piggar upp denna måndag men en ros från rabatten, ja bilden är inte tagen den här veckan ;)

måndagens


Tid upp: Klocka ringde redan 4,45,hmmmm
Frukost: fil och flingor, som vanligt....
Humör: Måndagsblues......
Gjort: duschat och fixat frukost,
Träningsplaner: I kväll är det afro aerobic,men har ont i nacken(!) så få se om jag kan komma i väg. 
Andra planer: jobba
Dagens ATT GÖRA: Ta rätt på helgens tvätt
Ser på: datorn
Lyssnar på: Stora sonen som duschar, han börjar sin praktik i dag och ska nu vara med och "slåss" om duschen samtidigt som mig och Sambon ;)
Läser: mailen
Bästa: 3dagars jobb sen ledig 4 =)
Sämsta: 3 dagars jobb...
Barn: A har hostat oroväckande i natt
Väder: Än så länge är det svart ute så ser inte men termometern står på 1,7 plus
Dagens Citat, ordspråk: Efter regn kommer solsken.

chokladsugen =)

Det händer mig ibland att jag skulle kunna "döda" för choklad....Typ så där en gång i månaden.....Och bor man som oss på landet så finns det inte alltid choklad hemma (försöker att inte ha sånt hemma...)  Men nu har jag hittat Leilas recept på chokladbollar ur hennes "A piece of cake" som är lätta att göra och slinker ner väldigt lätt......

Det ska bli ca 15st lagom stora=)

100 g mjukt smör
1½ dl srösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao av god kvalité ( går jätte bra med den du har hemma, ibland använder jag o´boy)
2 msk kallt kaffe (jag som inte gillar kaffe tar mjölk)

Blanda allt och rulla i cocos.

MUMS



söndag

Söndag och nya tag ;)  Eller nja har inte kommit igång med alla "måsten" ännu, men strax så =)  Jag gick upp så Sambon fick sova lite extra i morse, stackarn har blivit lite förkyld :(  Men ut och gräva skulle han, hoppas han har klätt på sig oredentligt, nu låter jag som en "riktig" morsa, jag vet ;)

Vi har hunnit med en fika hos svärmor också, som vanligt på helgen =) Alltid lika roligt att träffas, "tyvärr" är hon en väldigt duktig "bagerska/konditor" för hon bakar alltid så mycke goda kakor och bullar som jag måste smaka.....

Sambon fick fruktträd när han fyllde förra året som vi inte han hämta från handelsträdgården då, men i år har svärföräldrarna hjälp oss med det så nu står det även ett päronträd på tomten =)  Dom ska ju ha pollenerings sällskap så dom köpte även ett till sig =)

tävling

”Jag är med och tävlar hos Carolina om ett Alfons Åberg-bokpaket från Pappaprylar! Var med och tävla du också!”

Tänk om man skulle vinna en massa böcker till min bokälskande kille =)


091017

Har haft en skön dag här hemma. Har inte hunnit allt som jag tänkt men det är ju en dag i morgon också ;)   Blev ju som sägt ingen tur till marknaden, men det gjorde inget för svärföräldrarna har varit dit = en påse men marmelad och nougat + kartong med cocosbollar finns nu här hemma =)

Har nu varit på mat hos vår kompis, det är ju speedway i kväll ;)  Men jag och A åkte hem tidigt, lägger han sig inte i vanlig tid så blir hela natten och morgondagen "förstörd". Så nu har jag har jag en lugn kväll vid datorn. Hade tänkt läsa i fatt en massa bloggar, men fastnade på HM, så nu vet jag massor med kläder jag skulle vilja ha men  inte ska beställa :( 



Kissen Nisse och jag myser i soffan så här på lördagskvällen =)

regn lördag

Regn rusk usch usch usch!  Sånt väder har vi :(   Hade haft lite små planer på att ta med A och åka på marknad, köpa några munkar och sen ett besök hos mamma/mormor. Men nej inte när det är sånt här väder.....

Just nu sitter A och jag och ser på Pettson och Findus, Glömligheter och har det super mysigt under filten =)  Sambon har inte lika tur som oss. Han sitter ute i grävaren och gräver ner slangen till jordvärmen. Inge kul när det regnar så här.

I dag står det lite små pyssel på "schemat", märks att jag har jobbat/varit borta hela veckan. Snabeldraken ska luftas, tvättmaskin ska få gå varm( fast det har den gjort hela veckan tycker jag), plocka i A;s garderob för snart kommer kusinerna från Småland upp och då ska dom få med sig både en och två kassar med utväxta kläder ;)  Av tidigare erfarenhet så har dom några kassar med sig upp ;)  Och nu har dom varit till Ullared och handlat lite på "beställning" =)



Bild på A från förra helgen när vi va i stugan. Här smaskar han på en egen odlat morot =)

fredagskväll !

Fredagskväll =) 
Härligt! 
Stora barnen är hos deras pappa.
 Vi har just ätit middag som Sambon fixat medans jag jobbat.
  Sitter och slösurfar medans barntv;n går.
 Väntar på att A;s fadder, våran kompis, ska komma, det blir en skön tv kväll under varsin filt, dom andra kommer nog inte använda sin filt, det är bara jag som är ruggig ;)
Har en skön träningsvärk sen gårdagen, la på lite mer vikt än tidigare.







fredagsmorgon + lite torsdag

Vi hade en bra dag i stan i går. Börja med besök hos doktorn som gick riktigt bra trots att A va både hungrig och lite trött. Allt såg bra ut så nu får vi vänta ett år till nästa kontroll =)

Sen åkte vi till Ken´s och käka varsin pizza. Mums det va länge sen sist. Åkte sen vidare till Lindex där jag lämna tillbaka koftan. Passa även på att kolla runt lite, tittade bla efter en väska men just i denna butik fanns det ingen som passade :(
IKEA blev nästa stopp, där inhandlades en massa små gregor, värmeljus, gardinstänger till Stora sonens friggebod, snygga svarta grytlappar ( har lovat Sambon att kasta några andra gamla fula innan dessa skulle få flytta in ;) och lite annat smått och gott =)
Ett besök i matvaruaffären blev det innan vi kom hem. Väl hemma blev det brått hade ca 5 min på mig innan jag hade planer på att åka på träningen. Men jag hade blivit själv i dag så jag tog 10 min på mig ;)  Va jätte skönt att åka och träna efter en dag i stan =)

Nu är det jobb som gäller och jag ska strax klä på A så ska vi åka till dagis. Dom stora barnen åker till sin pappa dirket efter skolan så vi är bara lilla familjen i helgen. Har inga planer för helgen, Sambon ska börja gräva för vi ska sätta in jordvärme. Så nu lär han sitta i grävmaskinen varje ledig tid tills det blir klart. Så om vi sk agöra något så blir det bara A och jag. Kom på att det är speedway i morgon kväll men då lär han väl komma in ;) 

torsdag

Idag har jag ledig dag men ska in till stan och sjukhuset med A så vi är på språng. Nej han är inte sjuk men har ett "fel" som upptäcktes när jag väntade honom som vi kollar upp en gång om året.
Vi ska passa på att kolla i lite affärer när vi ändå är inne i stan, ingen aning om vilka affärer det blir. Men ska i allafall lämna tillbaka koftan jag köpte på Lindex då den inte kändes riktigt rätt när jag kom hem.



Dom här fina läven plocka jag in för några dagar och har fått prytt våran bänk i hallen.

091014

Upptäckte när jag kom hem att jag aldrig hade tryckt på publicera knappen, så här kommer morgonens dagens....



Tid upp: Sovmorgon i dag också =)  Så inte förrän kl6,10 ringde klockan
Frukost: fil och flingor, som vanligt....
Humör: bara bra =)
Gjort: duschat och fixat frukost,
Träningsplaner: Kanske en promenad ;)
Andra planer: jobba
Dagens ATT GÖRA: förbereda för morgondagens tripp till stan
Ser på: barntv =)
Lyssnar på: alla som börjar vakna här hemma.
Läser: mailen
Bästa: allt känns bra =)
Sämsta: A som fortfarande är lite förkyld, Sambon är hemma med honom idag, så han förhoppningsvis är pigg i morgon när vi ska till doktorn.
Barn: Dom som har vaknat är på bra humör
Väder: Frost på bilrutan och snöblandat regn
Dagens Citat, ordspråk: Njut av livet.....

paket

Hemma igen =)  Det har gått bra för Stora sonen att passa A, han va mest "rädd" för att det skulle komma bajs i bköjan så han va tvungen att byta ;)  Men han hade tur det kom inget sånt;)   Fast sova ville inte A alls idag, så vi får se hur länge han orkar i kväll =) Vi har fått lite dåligt allihop i natt så hoppas det blir mera av den varan i natt.

Tog posten med mig när jag kom hem idag. Och det kom ett paket till A i dag =) Kan ni gissa vad som fanns där i ?  Jo vinsten från En Mölnbobosliv.

    


tisdagsmorgon med en sjuk son

Sitter här och myser med A i knät. Stackarn har blivit sjuk, han är täppt i näsa och lite rosslig. I natt har det varit svårt att sova både för han och för oss andra:(
Jag ska vara fluortant i dag också men eftersom det egentligen är min lediga dag så är det bara ett par timmar för mig idag och så har vi sån tur att Stora sonen är ledig från skolan i dag så han har lovat att pyssla om lillebrorsan medans jag är borta. Han har lite tur för det är mest sovtid för A medans jag är bort ;)

A ville ha lite vatten just så va och hämta det med honom, upptäcker då att det kommer ner snöblask!!! Usch och fy inte redan, vill ha fina vägar ett tag till när man ska åka till jobbet....

måndagskväll

Jobbet som fluortant är kul =)  Många härliga ungar man träffar. Idag blev det en fika på jobbet, har ju inte varit där på en vecka så det va extra kul att träffa alla.

När jag sluta och skulle hämta A på dagis så va det sovtid för honom. Så det blev en tur till syrran som hade ledig dag idag, jag hade lite tur det fanns tårtrester kvar sen igår ;)

Sen hem och fixa middag, som idag fick bli köttfärssås och spagetti. Idag la jag i lite kikärter i såsen, dom pilla A ut först. Han gillar sånt han ;)

Strax dax för lite gympa, idag är det afroaerobic på schemat.

091012

Nu verkar allt funka med datorn och internet. Sambon har plockat bort (bytt?) något som för mig ser ut som ett telefonjack.....

Har helt glömt att berätta att i lördags så klara Stora sonen sista skjutning, så nu har han jägar examen. Men det blir ingen älgjakt idag för honom. Kanske i helgen när han ska till sin pappa.

Idag är det dax för att vara fluortant i nästa samhälle i vår kommun. Blir tyvärr en dag extra att jobba den här veckan. Och dagen jag är ledig så ska vi till sjukhuset med A.


trassel

Nu gäller det att snabba sig......Netuppkopplingen har trasslat hela dagen.....Ja åtminstonne när vi varit hemma ;)

Vi hade en skön och lagom lugn förmiddag, innan det va dax att börja fixa sig för vi skulle bort. Idag har vi varit på A;s sysslings namngivningsfest=)  Det va trevligt, massor av god mat och fika. Självklart även kul att träffa lite släkt och lite nya människor.   Fick en god tårta till kaffet som hetter Rörträsktårta, om jag hörde rätt. Den måste jag leta upp receptet på =)

Dom stora barnen va inte med ut dom gratta min syster som fyller år idag. Så när vi va klara på första festen så åkte vi till nästa ;)  Fast där var vi bara och hämta barnen =)

Nu gäller det att snabbt kolla in favorit bloggarna innan man blir bortkopplad igen :(   Sambon håller på att leta upp vad som är felet, det är inte modemet för det har vi redan bytt.

lördagskväll försenat

Vi har haft problem med vårat internet....Så hade skrivit det här igår men kom aldrig så långt att jag kunde publicera det.....


Är nu hemma efter en hel dag vid stugan =)  Idag va det dax att ta upp båten. A och jag gick mest runt och myste ;)

Sitter nu och kollar på körslaget och mumsar godis.....Har ingen favorit av körerna, kollar mest av gammal vana. Men idag gillar jag verkligen Grys klänning.


Shopping and fashion ala Therese

Om ni inte redan har kollat in Thereses blogg   så gör det. Hon tipsar om massor med kläder mest är ett stor fan av skor så sånt finns det massor av hos henne =)   Har man någon särskilt som man vill ha tips om så är det bara att fråga. Själv har jag frågat om snygga väskor som inte kostar massor. Och titta hon har gjort ett inlägg om det. Såna bloggare gör en GLAD.  Tack therese !




Det är dessa väskor som Therese tipsat mig om. Bilden har jag allstå lånat av Therese efter att jag frågat =)
Jag gillar den från Hallens bäst, vilken tycker ni är snyggast ?

Hiip Hurra för mig ;)

Jag har vunnit en tävling =)
Det blev en trumma som A ska få ( eller kanske ska ge bort den till någon annan, en trumma låter ju lite ;)  En bättre vinst än ett instrument kan väll inte finnas till våran musikaliska kille ;)



Det va hos Anna, En mölnbobos liv   som tävling va. Har upptäckt att hon har många tävlingar ;)  Så gillar ni såna ska ni absolut besöka henne =)

God morgon?!?

Ibland önskar mer än annars att A skulle vilja sova på morgonen......Idag tyckte han att vi skulle gå upp kl6.08 och då är det lika bra att göra det.......
Så nu ligger vi i soffan och ser på barntv. Mysigt javisst, men hade hellre legat kvar i sängen...åtminstonne någon timme till.

Blir nog fint väder idag, det är 2 minus grader nu och klart ute. Skönt att man inte behöver ut nu i allafall.



Förra veckan när jag åkte hem från jobbet så såg man en regnbåge, ser ni den ?

tävling



”Jag är med & Tävlar hos Sessanochprinsessan.com som i samarbete med Campadre.se lottar ut valfritt plagg från Geggamoja. Var med & Tävla du också!”

ny kofta

Nu är maten uppätet, mums så gott det är med grillat =)  Få se om vi hinner med någon mer gång iår ;)  Innan vi byggde in uteplatsen så grilla vi hela vintern, något som jag saknar nu känner jag. Fast vi behövde rummet också som vi fick när vi blev utan uterummet.....

Har inte gjort så mycket idag, bara en massa sånt där vanligt småplock som man alltid "måste" göra.

Har fått en mycket fin kofta av svärmor som hon stickat till mig =)  Ska ta en bild på den så ni ska få ser. Hon har stickat en likadan till Dottern fast den är i ett tjockare garn och en mörkare färg. (Jag fråga Dottern först om jag fick ha en likadan tröja som henne). Jag är så glad över att ha M som svärmor, hon är så snäll mot mig och mina barn =)

Sitter just nu i soffan hos "ser" på Skavlan, Sambon sitter brevid och vi har varsin dator framför oss. En helt "vanlig" fredagskväll ;)  Jo vi pratar med varann direkt...msn används bara när vi är i olika rum ;)

Om det inte regnar "småspik" i morgon så ska vi åka och ta upp båten, så hoppas på en fin dag =)  Det blir nog årets sista besök i stugan skulle jag tro.  Måste komma ihåg att ta fram allt som ska dit och som nu står och tar plats.....

Om tiden finns så skulle jag behöva rensa och plocka ordning i min garderob också. Även prova och bestämma vad jag ska klä på mig på söndagens namngivningskalas. Har lånat en klänning/tunika av mamma, hmmm, ni hör ju hur det låter, av mamma....Har mest "åka till jobbet" kläder och inte så mycket gå bort och "vara snygg kläder", använder så lite sånt, för lite fester allstå ;)

facebook

A och jag har varit ute en lång stund innan han somnade. Men inte ville han gå in i skogen inte.....men vi gick i alla fall på en skogsväg och då gick det bra =)

Nu äntligen (enligt många) har jag gått med i Facebook, men inte fattar jag vad som är så speciellt med det......Ja Sambon får väl visa mera när han kommer hem.

Idag har han lovat att vi ska grilla för sista gången den är säsongen ( tror att han lovade det för några veckor sen också....)  Jag har fått den stora "äran" att skala potatis som ska friteras gäller att passa på enligt Sambon medans vi fortfarande har lånat fritösen av svärföräldrarna ;)




barnbok

Hade en helt underbar dag igår =)  Trots att det inte blev någon skogspromenad ;)  A ville mycket hellre gå och hälsa på farmor och farfar, så det gjorde vi ;)  När vi kom dit va A;s kusin M där så vi stanna och lekte en stund =)

Annars blev det inte så mycket "vettigt" gjort. Tvätta en massa förstås, men resten har jag sparat tills i dag ;)  Har massor med planer men vi får se vad som hinns med idag måste ju hinna mysa med A också ;)  Igår när jag hade läst  en bok för A så gick jag iväg en sväng, när jag sen kom tillbaka i rummet satt han där och "läste" högt ur boken =)  Sånt är mysigt=)


Det här är en av A;s favorit böcker =)

tävling 091008




Jag är med och tävlar på barnshoppingbloggen om ett kockset från myHeart.se.
MyHeart säljer dekorationer och tillbehör till bröllop och barnkalas. Var med och tävla här du med!

Svensktillverkat handsytt kock-set i 100% bomull. Förkläde med hjärta, kockmössa med hjärta och vadderad grytvante. För barn 4-7 år. Design Marianne Lundgren. Vem vill inte ha chans att vinna något sånt!
Sen måste ni kolla in på barnsshoppingbloggen för där står det vad som är bonusvinsten =)




torsdag

Skönt att vara ledig idag efter att ha jobbat 6 dagar på raken. Fast sovmorgon va det inte att tänka på, jo en liten blev det ;)  A vakna vid halv 6 men vi låg kvar och myste till halv 7 =) 
Idag blev det frukost med dom stora barnen också, Stora sonen fixa sig och gick till bussen men kom hem innan bussen kom, han känner sig inte bra. Har märkt på honom i flera dagar är allt inte är bra, hmm, undrar om det "bara" är förkylningen eller om det är något annat som tynger honom som han inte berättar för oss....

Har inga planer för dagen och det känns så skönt =)  Men som vanligt blir det en massa plock....Har redan laddat och startat tvättmaskinen. Ser ut att bli fint väde,r så hoppas få till en skogspromenad med A. Kanske plocka in lite kottar och kvistar, leta upp en rönn och plocka in lite bär =)




Ser ni så fina rosorna fortfarande är i rabatten trots att frosten varit här flera gånger =)  Ser ni även dom små gröna krypen på blommorna, är det bärfisar måntro ;)

onsdagskväll

Har varit en bra dag idag med=)   Hunnit en lång promenad idag igen =)  Har gått 1,5 timme/dag nu i tre dagar, känns så skönt. Idag har det blåst lite men va skönt ändå.  Har även hunnit en fika idag med ;)  

Sambon och jag träffades och köpte namngivnings present och en present till syrran som fyller år på söndag. Sen blev det en fika till, tur att det dröjer ett tag innan vi har en sån här vecka igen. Men det är gympa dax i morgon igen ......

Jag hade den stora förmånen att få hämta A idag igen, men kom precis när dom skulle börja äta mellis så jag fick vänta en stund. Det märks att han trivs, han busar och leker med dom andra barnen. Det känns så skönt för mig som har varit tveksam till dagis.

Nu på kvällen har vi sett på "Bönderna", som vi misstänkte så blev bonden från våra trakter inte uttagen, vi har inte sett till några tv-team ;)  Men kommer nog att titta  ändå skulle jag tro ;)

091007

Tid upp: Klockan ringde kl5.45, men kissen Nissen lät från halv 6 och ville ut, så det va bara att kliva upptidigare än klockan
Frukost: fil och flingor
Humör: bara bra =)
Gjort: duschat och fixat frukost,
Träningsplaner: inga idag
Andra planer: jobba, handla presenter, både en namngivnings och en födelsedags
Dagens ATT GÖRA:borde skriva en matlista
Ser på: barntv =)
Lyssnar på:tv;n
Läser: mailen
Bästa: ledig 4 dagar efter att ha jobbat 6 (när dagens jobbdag är över)
Sämsta: regn reg och mera regn
Barn: Dom som har vaknat är på bra humör
Väder: Varmt men regn :(
Dagens Citat, ordspråk: Lev livet !

förrsenat födelsedagsfika

Idag har vi hunnit en kortare promenad på jobbet, det blev dock ett stopp på ett fik ;)  Vi stanna till vid Gallerian där tog vi en macka och en smaksig kaka =)  Passa även på att titta på lite kläder och skor. Min arbetskamrat köpte en snygg lite längre kofta.

Sen jag kom hem har jag gjort lasagne som vi ska äta nu när dom stora barnen kommer hem =)  Har också hunnit sprungigt en sväng med dammsugaren ;)   Mamma och pappa ska komma en sväng på förrsenat födelsedagsfika det kommer även en kusin till Sambon på födelsedagsfika på kvällen.


tävling

Till min musikaliske kille skulle jag vilja vinna dessa fina instrument.







“Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv, tävlingen är i samarbete med Rara Barn. Tävlingen är öppen för alla även er utan blogg. Tävlingen avslutas 9 oktober”


091006

Ny dag men denna blir nog en repris av gårdagen ;)  Strax dax att ge sig iväg till jobbet som även idag består av att vara fluortant ;)  Men tror att A får vara kvar till Sambon slutar.....Känns mycket fel men då "slipper" jag vänta en timme på att han ska vakna så jag kan hämta honom. Och A får bara vara där en timme längre än om han åker med mig.

Boxen igår va jätte kul både Dottern och jag hade mer energi än förra gången. Vi "slogs" så vi blev riktigt svettiga =)  Känns skönt med lite egen tid och ändå få vara med Dottern. Göra lite "vuxengregor" ihop ;)


Så här ser det ut utanför för ytterdörr nu. Skönt att vi hann få bort alla pelargoner innan frosten kom.


måndag

Har haft en bra dag på jobbet idag =)  Vi har varit till två skolor och gjort iordning brickor som lärarna tar och sköljer med barnen. Så vi går inte in till alla klassrum som det gjordes tidigare. På det här visset stör vi minst. Däremot på högstadieskolan där vi också varit i dag där står vi utanför matsalen så barnen ( och några vuxna) blir erbjudna  att skölja efter lunchen. Allstå helt frivilligt OCH dom flesta tar =)

Hann även en långpromenad under dagen =) Blåste lite men va annars jätte skönt.

Blev också ett besök hos mamma och pappa innan jag kunde hämta A för hemfärd. För när vi va färdiga så sov A på dagis. Det va länge sen jag träffa mamma och pappa så det va kul att träffa dom. Mamma hade hjälpt mig med massa saker som jag fick hem. Hon hade även gjort plommonsylt och plommonchutney som ska bli spännande att smaka =)

Strax dax att åka på gympan som idag är box ska bli kul för förra veckan blev det ju inget alls :(  

måndagmorgon

Känns som det kmmer att bli en bra dag idag =)

A har sovit i sin säng hela natten =)  Har sovmorgon, ska strax iväg och vara fluortant ;)  Ska bli jätte kul det är något jag verkligen gillar att göra.
Idag ska jag både lämna och hämta A på dagis ska bli så kul. Skönt med en kortare dag.  Tänker hämta honom direkt efter vilan hoppas det går bra och att han inte blir ledsen för att han måste åka hem tidigare än vanligt.


lite lördag och söndag

Äntligen har jag tid och datorn funkar, va dåligt med det i morse :(    

Blev inge sova i soffan igår eftermiddag, hann knappt skriva färdigt så kom dom andra hem. Då gick vi till hembygsdgården på Familjedag, där skulle det finnas både brandbil och ambulans, men tyvärr va det inge sånt där.

Till mat vart det kinabuffè den här helgen också, nu börjat jag bli mätt på det ;)  Därefter en svängt till svägerskan och svågern på en fika.  Just ja det blev en fika hemma också innan maten, det fanns lite tårta kvar sen Sambons födelsedag. Och vet ni va A fick en tårtbit, hans första =)

Sen så har det varit jobb idag igen, lite lagom med göra. När jag kom hem så hade Smålänningarna hunnit åkt hem, få se när vi träffas igen. Hoppas det blir en sväng i sommar om vi kommer ner till Vimmerby och kanske besöker Astrid Lindgrens Värld ;)

Efter lite mat så bar det av på 1-årskalas. Det är A;s kusin som fyller år. Hon föddes ju när vi hade fest för Sambon förra året =)

Nu ska jag förbereda för veckans jobb och dagis. Är nog lägge för att plocka fram en lite tjockare jacka. Än så länge har vi haft Pop windstopper och sommarjacka men blir det fortsatt kallt så är det nog bättre med vinterjackan. Även fast vi idag har haft det "varmt" åtminstonne varmare än tidigare i helgen.



Nalle tårta till en 1åring =)

091003

Hemma !
Slutade tidigt i dag, skönt. Jag hann springa på stan eller nja jag hann springa in på Lindex där jag sett en kofta som jag ville ha. Tänkte ha den nästa helg när vi ska på namngivning, kunde använda min favorit klänning igen men nu behövs det något på armarna för det är kallt. Det blev kallt bara så där över en natt, att man aldrig lär sig ;)  För visst det blir kallt varje år....

Här hemma är det tyst och lugnt, dom andra har tagit bilen och är ute och åker någonstan. Så jag passar på att ligga på soffan och slöa lite. Finns risk för att det blir senare i kväll. Skulle behöva plocka ur diskmaskinen men den finns kvar tills när jag vaknar igen ;)



lördagmorgon

I går blev det inte mycket skrivet....Kom från jobbet vid halv 6 och då va det bara att hjälpa sambon förbereda maten som igår bestod av tacotallrik. Sambons kompis med flickvän kom strax efter 6. Så efter det så bara åt vi och prata och hade det trevligt =) Blev inte allt för sent eftersom vi alla hade gått upp tidigt. Vi hade ju jobbat här hemma och dom andra är mjölkbönder i Småland så dom hade också gått upp tidigt (förmodligen tidigare än oss ;)

Idag är det jobbdag för mig, vad dom andra ska hitta på vet jag inte. Tror det fanns två förslag i går, antingen knallemarknad några mil bort eller så familjedag med brandbil tvärs över vägen vid hembygdsgården. Hoppas jag inte jobbar så länge som sist så jag hinner vara med lite =)

tävling



Jag tävlar hos Soya om en Barbapappa nattlampa i samarbete med Pappaprylar.se. Var med HÄR och tävla du också!



dagens 091002

Tid upp: klockan ringde inte förrän 6 idag =) Men har haft A i sängen, han kom tidigt och då har jag svårt att sova :(
Frukost: fil och flingorfreda
Humör: bara bra =)
Gjort: duschat, fixat frukost, plockat ur diskmaskinen och pratat med Dottern som jag hinner träffa idag =)
Träningsplaner: inga idag heller
Andra planer: fredagsmys
Dagens ATT GÖRA:borde egentligen dammsuga innan Smålandsgästerna kommer......
Ser på: Frostiga gräsmattor
Lyssnar på:Tystnaden och stora sonen som duschar
Läser: mailen
Bästa: fredag =)
Sämsta: Önskar jag vore ledig i helgen
Barn: Hinner träffa alla innan jobbet, KUL för dom stora åker till sin pappa direkt från skolan, alla verkar vara på toppen humör, det är ju fredag ;)
Väder: Idag står termometern bara på minus 1,6  ser ut att bli en klar och fin dag om än lite kall
Dagens Citat, ordspråk: Ha kul!

kväller

Så där nu har den sista gästen åkt. Sambon har fått många presenter, bla Vår kok bok, ni minns den jag tänkte köpa och sätta på vår nya hylla i köket ;)  Den önska sig Sambon av sina föräldrar, bara för jag ville ha den, visst är han för go ;)  Han fick den istället för blommor ;)  Såna fick han ändå så nu har vi en fin bukett i rosa på köksbordet =)

Har nu hamnati soffan och ska strax leta upp sängen ;)  jobbdax i morgon igen, fast har lite sovmorgon och så är det jag som ska lämna A på dagis =) Det va så länge sen nu så det ska bli mysigt =) 
När jag kommer hem sen har Sambons kompis med flickvän kommit hit från Småland dom ska vara här över helgen =)

städhjälp ;)

Äntligen har A somnat för att sova middag, typ 2 timmar senare än vanligt....Ni kan tänka er hur han har varit, mer klängig än vanligt och lättirriterand. Mycket passande i dag när jag är stressad över att hinna fixa till gästerna som kommer ikväll:(

Nu tar jag mig en knäckemacka med leverpastej på som "lunch" för att få nya tag till nästa "städ/fixpass". Lite tur har jag iallafall. Stora sonen sluta mycket tidigare än planerat så han hann med en tidigare buss så nu har jag hjälp, det va nog inte det han tänkte göra när han sluta tidigare. Men snäll som han är så hjälper han till, visst lite "knorr" men ändå ;)


kalasfix

♥ Stort Grattis till min kära Sambo som fyller år idag ♥

Idag hade vi -4 när jag kom ner, ute allstå ;) Inne slog vi på värmen igår kväll =)  Då vi har el- och solvärme så har vi börjat fundera på att även ha jordvärme, men det är väl kanske i senaste laget för i år?

Ska fixa det sista innan kvällensbarnkalas ;)  va det tänkt med tyvärr så ligger jag efter i "schemat", så har mer kvar än tänkt :(  Ska börja med att hissa flaggan =)  Sen är det hög tid att baka tårtan så den hinner kallna tills grädden ska på. Sen har jag en massa annat kvar :(  Hade tänkt överaska Sambon med att bjuda på lunch idag eftersom A och jag va ledig, men det hinner vi inte tyvärr....Får bli någon annan dag =)




RSS 2.0