jobbdax

Nu har man varit vaken drygt en timme, hunnit få i sig lite frukost och duschat. Pratat med stora sonen som är uppe (han har inte fattat att tonåringar ska sova på morgonen;) Däremot har lilla sonen inte vaknat på hela natten =) Han åt mycket smask igår kväll=inte vällinghungrig på natten ?  Plus att vi hade buskul hela kvällen =) Inte heller några nya myggbett. Myggorna här hemma gillar honom skarp medans han får stora bett som kliar :(

Som sagt jobbdag idag, hmm, tur att det varit fint väder i många dagar och dom har "lovat" fortsatt värme =)  Sambon tar ungarna och åker ut till stugan där jag hämtar upp dom när jag slutar för han ska på speedway.



Ännu en bild från gårdagskvällens utflyckt till havet vid Ängskär =)


090629

Det blev en lugn dag i solstolen =)
A har badat i sin pool och jag har hängt tvätt ;) Ungefär så har det sett ut. Just ja har köpt glas från hemglassbilen också. Har festat på en "mormors godaste", mums.

Mitt på dagen så åkte sambon och köpte nya däck till "min" bil. Då passa han på att handla lite picnickmat. Så när det var dax för middag så va kylväskan packad med rostbiff och potatissallad, bröd, vindruvor,  melon och jordgubbar. Sen bar det av till en klippa vid havet. Där satt vi och njöt av livet =)  tills det va dax att åka hem och natta A. Ibland är det härligare än annars att leva =)


kakbak i värmen

Bara jag som hade problem med blogg.se igår ?  Försökte lägga ut ett inlägg flera gånger men lyckades inte :(

Det blev en lugn dag igår....Man orkar inte så mycket i värmen....Har tagit fram A;s lilla pool så han har fått bada nästan hela veckan......Vi åt en smaskig pasta sallad med kyckling till middag, man varken orkar äta eller göra iordning varm mat i värmen....Efter 21 så börja jag baka kakor,blev tyvärr bara en sort då det nästan va slut på mjölet.Har kalas "barn" i slutet på veckan.Barn och barn han fyller 18, hur gick det till.......

Ny dag och fortfarande sol, härligt! Har inga planer för i dag heller blir nog bara lugnt i solstolen. Men skulle vilja göra något kul, men det verkar bara vara jag som orkar göra något i värmen. Sambon börjar semestern idag =)



Nu börjar blommorna bli fina =) Men man måste komma ihåg att vattna massor ;)

sol sol åter sol

Just nu trivs jag. Jag älskar verkligen solen. Enligt www.yr.no så ska vi få sol hela nästa vecka också. Härligt! Undrar bara när jag ska få till att baka kakor, något jag inte gillar i värmen, stora sonen fyller 18 om en vecka.

A sover så där om nätterna men jag förstår nu när det är så varmt. Han låg åtminstonne till halv 8 i morse och det ska man inte säga något om. Så vi fick sovmorgon i morse.
Har tagit det lugnt hängt en maskin tvätt ( har nästa på gång nu), ätit frukost ute men det börjar bli så varmt så resten av dagens måltider får nog ätas inne.......

Nu ska vi smörjas in så vi kan vara ute i solen. Sen ska vi till svärföräldrarna på fika, svärmor ringde nyss och fråga =) 
Blir nog en skön dag idag...Sambon ska vara i garaget hela dagen där det är lite svalare. Vi andra sitter nog i skuggan ;)

Kanske blir en sväng till någon badplats på kvällen.

home sweet home

Så där nu är man hemma igen. Har hunnit duscha och ska åka bort på mat och speedway (på tn;n) om 5 min.

Vi har haft det varmt och skönt. Har tyvärr fått soleskem något jag annars aldrig haft....

till stugan

Ja nu bär det av till stugan för att slappa ännu mera än hemma. Där finns mamma som pysslar om mig och barnen ;)

Vi ska handla på vägen, det blir nog en glass också =)

Vet inte hur länge vi blir borta till fredag skulle jag tro, så då är det ingen dator som gäller för där finns ingen internet uppkoppling. (ännu, funderar på att skaffa sånt där bärbart, men vet inte ännu....)

fyrklöver *2

Stora sonen har hittat fyrklöver i gräsmattan =)

Tyvärr hade dom redan börjat torka när jag fick se dom.

allsång



Har tittat på Allsång på Skansen =) Missade tyvärr början när Tomas Ledin sjöng. Hade tv på så jag hörde ( det är ju det viktigaste) Va i köket och baka muffins och sockerkaka som ska packas ner i morgon när jag och barnen tänker åka till stugan några dagar. Vi har ju fått toppen väder =) Sambon jobbar den här veckan så jhan lämnar vi hemma ;)

tisdag

Härligt väder i dag också =)

Börja dagen med en morgonpromenad med barnvagnen. A ville inte sova länge idag.....

Sen har A, dottern och jag varit till "civilisationen"...Jag hade klipptid =) skönt att bli av med lite av det risiga, fast just i dag känner jag mig inte så fin när jag kom därifrån, något jag annars nästan alltid gör.

Hos frissan köpte jag något som jag hoppas ska göra håret mindre risigt....
 
FIL/FOB-SERIEN ÅRETS HÅRVÅRDSSERIE!

2009-04-24

VINNARE i Swedish Beauty o Cosmetics Awards 2009.

KTF´s Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2009 gick av stapeln 23/4 och Hårologis FIL/FOB-serie vann kategorin ÅRETS HÅRVÅRDSSERIE med motiveringen: "En allroundserie som gör alla sorters hårtyper mjuka, fylliga och formbara med fin lyster."

SBAlogo.jpg

Att den hade vunnit pris visste jag inte förrän jag va in på www.harolgi.se

Om det är någon som är intresserad kan jag skriva en liten "recention" när jag använt den ett tag. Jag betala 189kr för sprayflaskan.


måndagskväll

Ska strax åka och hämta dottern vi bussen. Just pratat med henne på telefonen, hon lät trött men glad =)  Jag saknar lite känner jag.

Vi har annars haft en toppen dag =) Efter lunch knacka det på dörren där stod A;s kompis och hans mamma =) Så dom fick leka av sig och vi prata av oss ;)

När sambon kom hem så fixa han färdigt med flaggstången. Så nu har vi fått flaggstången på plats. Den ser så ståtligt ut=)
Passar bra nu när vi har tre födelsedagsbarn att fira nu i juli =)  Ja jag har lyckas få alla mina tre barn i juli, fast bara en är planerad julibarn. ( en skulle komma i  juni den andra i augusti, men det blir inte alltid som man tänkt sig. =)

Vi har fortfarande sol och varmt ute och det ser ut att fortsätta så =)

härliga måndag =)

Solen skiner och det varmt =) Kan en måndagsförmiddag vara bättre ? Har hört ifrån dottern då va dom på svenskt vatten, men hennes mobil hade inget batteri kvar :(
Jag har viarit iväg på min morgonpromenad, eller nja förmiddagspromenad är väl mera rätt. Stora sonen har varit ute med A, fast bägge dessa ungar vill hellre vara inne där det är lite svalare. Kan dom vara mina;)? För jag verkligen älskar sol och värme =)

Ska strax grädda pannkakor (i värmen) till lunch, har en massa mjölk kvar sen helgen. Sambon funderar om han inte ska dricka så mycket mjölk, hans mage säger ifrån......



Någon som vet vad denna blomma heter (vet att det är en dålig bild)? Den växer längs vägkanten hos oss. MInns den sen när jag va liten då växte den i kohagen vid stugan.

090621

Omsom sol omsom regn, men nu skiner solen och det verkar som den ska skina hela veckan =)

Börja med sovmorgon, härligt! Efter en lång god helg frukost så blev det en lång promenad med stavarna för min del. Medans dom andra gregsa lite ute i solen. Stanna hos svärföräldrarna på en fika på vägen hem. Där höll dom på att sommarstäda husbilen. A gillar att sitta och gregsa iden. Kom en regnskur så vi alla klev in där och titta på årets "nyheter", det hade kommit upp några nya hyllor.
Åh vad jag längtar till v30 då vi ska ut och åka med husbilen, om det blir som vi tänkt =)

A och jag är inne en stund och myser lite ( försöker att inte sova, ska se om vi sover bättre på nätterna då ) A ser på Pettson och Findus och jag hamna här ;)
Sambon är ute och gräver en grop där vi ska sätta flaggstången han fick när han fyllde år =)

Idag åker dottern hem från Frankrike, längtar efter henne ♥  Men det dröjer tills i morgon kväll innan hon kommer hem eftersom dom åker buss.


lördag =)

Idag har vi haft en riktigt slödag =)  Eller ska kanske skriva att jag haft en slödag ;) Sambon har fixat kylskåpet och hjälpt pappa med båtmotorn (sambon säger sig inte åka så långt med den motorn på ;)  Jag har mest suttit i solen och läst lite tidningar medans jag haft ett öga på A, som gått runt och fixat lite här och lite där =)

Mamma bjöd på middag. Fick bla. hennes egen inläggda sill, mums.  Börja regna så vi åkte hem. Sambon lägger nu A och sen ska vi sitta under en filt och se på en film och smaska lite gott =)


midsommardag

Gårdagen blev som jag trodde, fika hos svärmor sen iväg och dansa kring misdommarstången. Tyvärr dugga det i början så regnakläderna va på :(  Men vi hade lika kul för det och dansa med dom va inge problem =)  Tog lite lotter och en fika. Sen så sluta det att regna =)

Hem och vila en stund innan det va dax för kvällen. Där det också va trevligt. Börja med sill och färskpotatis =) Och sen blev det grillat. Förmodligen såg det lika ut hos många av er ;)
Blev inte så sent, A ville inte somna där, det finns ju så mycket att gregsa med.

Strax bär det av till stugan. Där sambon ska fixa kylskåpet som inte vill bli kallt :(  Men först ska vi till svärföräldrarna på en fika =)

Idag skiner solen =)

midsommarafton =)

Har nu varit vaken drygt en timme med A =) , vi sitter och ser på barntv.

Ute skiner solen, skulle jag vilja skriva men men så är det inte tyvärr......Här småduggar det ...... men än så länge hoppas jag att det blir bättre, det kanske slutar dugga åtminstonne....Att det inte ska bli 20grader varmt och sol har jag redan förstått men inget regn är min förhoppning i dag =) Mina regn kläder är ju i Frankrike med dottern ;)

Bor nästan mittemot hembygdsgården där det är midsommar firande så vill gärna gå dit. Hoppas få A med mig i midsommardansen =)  Kasta pil, ta en lott och fika. Träffa bekanta och titta en sväng på loppisen som finns där. Så såg förra årets midsommar ut och hoppas att årets blir lika.

Ikväll är vi bortbjudna till en kompis. Det blir säkert kul =) Men som sagt lite mindre regn vore trevligt.



Prästkragar tillhör midsommar för mig =)

torsdagskväll

Jobbat har gått bra =) Alltid lika roligt att vara där. Även fast dom just nu har det trassligt med det nya datasystemet....

Sambon har skjutsat stora sonen till bussen så han har åkt till sin pappa i helgen. Sambon passa även på att handla så det har jag sluppit....mycket folk .  Han bjöd på rostbiff, potatissallad, sallad och varma bagutter till middag. Låter som jag kan jobba flera fredagseftermiddagar....Vilket jag ska göra varann vecka i höst när jag börjar jobba på riktigt.

Jag kolla lite på schemat när jag ändå va där. Upptäckte att jag måste ha missuppfattat arbetsledaren när vi prata för jag har skrivit jämnaveckor när det ska vara ojämna och tvärtom....Hade brevet i väskan som skulle lämnas in till kommunen om våra arbetstider det va bara att plocka upp det igen och ändra där.



Sambon söver A (men jag undrar om han inte också har somnat....) sen ska vi se Wallander, tror den hetter Hämnden. Finns väl en liten risk att vi somnar i soffan bägge två.

A sovit dåligt...

Inatt har A haft svårt att sova (även jag.....) Såna gånger önskar jag att han kunde prata lite.... Man vet ju inte vad som är fel. Han fick välling för då blir han tyst men undrar om det är det som är problemet egentligen.  Är det så man "lär" sig tröstäta ?  Jag undrar nu på morgonen om det är för myggbeten han inte vill sova, vi kolla igenom honom igår kväll men idag syns det flera nya stora. Stackarn. Han är väldigt "klängig" nu på morgonen också.... Och jag ska strax åka och jobba, stackars stora sonen som ska se efter honom tills sambon kommer hem. Just är det barajag som duger.....



Här är en prästkrage som jag fota igår på min promenad, den växte i ett dike =)

onsdag + 1 åring

Idag har det varit en sån där dag när man inte hinner sitta vid datorn. Har iallafall hunnit gått en sväng med stavarna på förmiddagen =)
 Tänkte visa att idag har vi sett en blå himmel =) 

Har också planerat lite blommor. Ni vet vad man säger om skomakarens ungar.....Så är det hos oss coskå, men med blomsterhandlarens barn får inte ner sina blommor förrän till midsommar ;)  Men nu har dom stängt för säsongen och vi får det som blir över ;)  Eller vi har ställt undan det vi "måste" ha och idag hämta vi mera av det som fanns kvar och annars kommer att hamna på komposten.

Vet ni vad, idag har jag skrivit på bloggen i 1 år.  Tycker det här året har gått jätte fort =)  Tack alla ni som tittar in och lämnar en kommentar. Jag blir så glad varje gång =)

cardigan

Nu har jag hittat den !  Cardiganen som skulle vara perfekt ljumma sommar kvällar =) Hittade den hos  
för 229,95.


Finns även i svart. Det är det som är mitt "problem" nu, svart eller grå ?

tisdag

Så där nu har nästan hela tisdagen passerat =)
Har tagit det ganska lugnt. Har varit ensam hemma ( ja A är förstås hemma med mig) Hela eftermiddagen men snart kommer nog dom stora killarna hem. Stora sonen har tillbringat eftermidagen/kvällen hos en kompis och sambon åkte till Hallstavik  direkt efter jobbet för att kolla på speedway. Rospigarna   vann idag, det va tur för det har inte gått så bra för dom tidigare i säsongen, till sambons förtret ;)

A och jag har varit ute i dag, det gäller ju att passa på man vet inte när det blir öppehålls väder igen.


Den här rosen är årets första !  Den sitter på våran förlovningsros ;)  Vi fick pengar av en kompis då och köpte den här "snyggingen" , det är nu 3 år sedan och vi har inga planer på att gifta oss =)  Tyvärr såg jag att det va lös på alla våra rosor :( Får be svärfar komma hit och försöka få bort dom.....

Har lite problem just nu med att skriva. Det sitter en katt i knät som vill gosa, trycker sitt lilla ansikte på mitt. Gos, fast varför ska han kloa samtidigt ?

kläder

Trott eller ej idag har jag fått min stora son att ta ett kort med dagens kläder på =)
Kan ju bero på att jag inte bara slöar omkring i gamla myskläder och vi hade några minuter på oss....Jag skulle skjutsa honom till hans kompis så han kände väl på sig att han måste "fjäska" lite för sin gamla mamma ;)



Tunika; Soya (köpt tidigare i våras och har blivit en favorit, ser väldigt skrynklig ut, hade den igår kväll på tårtkalaset ;)
Capribyxor;  Vero Moda ( ett par gamla godingar som jag kommer i igen ;)
Skor; Jana soft  (nyköpta i våras, alldeles för platta för min smak, men passar bra när man ska "springa" efter en vild 2-åring )

Fösökt att inte se hur orensad våran grusgång är ;)

dagens väder

Inget regn kan ni tänka er. Och om man verkligen vill så kan man nästan se en sol ;)  Det är åtminstonne ljust ute =)  SMHI har lovat 16 grader. Det är bara hoppas =)


tårtkalas

Så där nu är nästan hela måndagen gått.  Vi har haft ett trist väder idag med :(  Men inte så mycket regn :) Alltid något =)

Somna en stund i soffan med A innan middagen, mys !  Hade planerat en stavgångspromenad men det här va också välbehövligt.

Har nu varit hos svägerskan som fyller år idag och ätit tårta =) Kul att träffa kompisa som man inte träffar så ofta. A hade kul med dom andra barnen och ville inte åka hem :)

Har blivit bortbjudna på midsommar =)  Hoppas vi får fint väder för vi tänker besöka hembygdsgården mitt på dagen och dansa runt midsommarstången ;)  Innan det blir mat hos en av våra kompisar =)

skit skit skit

Får man skriva så ;)
Har just tvättat och torktumlat min dunkudde (ja, jag har en sån. Törs man skriva det efter vinterns alla filmer på tv hur djuren behandlats).  Skulle just kolla om den va torr då tumlaren stannat. Vet ni vad jag får se ? Massor av dun överallt !! Kudden har gått sönder :(  Stängde lucka och gick därifrån.......Men det är väl lika bra att ta "tjuren" vid hornen och gå och ta rätt på elandet.

mary kay ögon makeup remover

Måste bara skriva ett kort inlägg om Mary Kay`s ögon remover som jag börja använda igår. Den är helt grym! Tog bort min vattenfasta mascara utan problem =)  Ingen otäck oljig hinna kvar.  Har ni chans så prova den =)
 
 

IKEA

Det blev inget byte till tåget, det va så försenat så det blev bara buss och 15 min sen till jobbet :(  Tur att jag jobbar med en sån förstående tjej =)  Blev inte så sebnt heller så det blev en låång dag på IKEA. Vi va inte dom enda som tyckte det va en bra dag för shopping ;)  Regn och många har ju fått tillbaka på skatten. 
Det blev ingen säng till A, den vi hade titta på på nätet såg inge kul ut. Och med så mycket folk överallt så kunde vi inte tänka om....har tittat lite på blocket nu när vi kommit hem. Men handla lite annat mest småplock men det blev även en (eller snarare 4st ) hyllor som ska sättas upp i A;s rum i blått och grönt. Om det blir som vi tänkt så visar jag det senare när dom kommit upp =)


 

Söndag morgon

Och regnet det verkligen öser ner och det blåser. Hmm, lika tur att man jobbar.... Synd bara att jag ska byta färdsätt 2ggr!!! innan jag kommer fram. Dom andra ska komma in efter och vi ska "shoppa loss" på IKEA när jag jobbat färdigt. Så då brukar jag ta bilen fram till bussen sen byter jag till tåget för att spara 20 min ( ja vad gör man inte för några minuter så här på morgonen...)

Tror det blir en säng till A. Vi har funderat på en juniorsäng. Någon som har något att säga om såna. Mina stora barn har inte haft såna. Är det onödigt, ska man köpa en stor på en gång ?
Ska också titta på gardinstänger till stora sonens fönster, nu tycker jag det börjar bli dax för gardiner även om han tycker det är onödigt.....

Har inte hört av dottern något dom ska komma fram vid kl.11. Dom är ungefär vid Lyon. Någon som vet hur vädret är där? (På "riktigt" allstå jag har ju kollat två olika vädersidor)

lördag 090613

Äntligen tid att sitta här =)

Blev inte så länge på jobbet idag. Men va sedan och handla så klockan va närmare tre innan jag kom hem..... Sen tog det nog en timme att packa upp allt;) 
Vi bjöd på grillat idag också :) Fast idag va det bara en kompis här. Nu är det speedway på tv;n som gäller. Går tydligen inte så bra. Jag sitter med men tittar inte på....

Pratat med dottern (och smsat massor ;) idag innan hon åkte från Sverige. Det verkar vara bara bra med dom. Men jag undrar om hon har några jeans med sig, för när jag plocka ner kläder från torkställningen så hänger dom kvar.......Ja vi får hoppas att dom får fint väder =)  Ser varierande ut beroende på vilken sida man tittar på. Någon som vet någon som man kan "lita" på ?

gårdagens skolavslutnig

I går va det fullt race. Tyvärr ingen tid att sitta här :(   Börja dagen med att baka en  annanaspaj  (som inte gick åt igår...).
Sen duscha och iväg, måste komplettering handla ;) 
Sen äntligen va det dax att åka till dotterns skola och vänta på att hon och dom andra som slutade 9;an slutade =)  Hon va både glad och ledsen när hon kom ut. Skönt att sluta men tråkigt att lämna alla sina klasskompisar. Hon hade ordnat rosor med egengjorda kort till några av dom.
 

När vi va klara vid skolan så hade vi planerat den vanliga skolavslutningsmjukglassen (oj, vilket långt ord ;) men det va för kallt för den, hade haft tur och klarat oss från regn...Så det blev läsk och tårtbit på kondis istället =)
När vi sen kom hem så va det fullt ös innan lite släkt kom och gratta min lillatjej ;)

När det sen va dax för dom att åka hem så följde hon med sin mormor och morfar hem till dom. Hon har sovit där i natt för kl.05.10 satt hon på en buss och ska bussa ner till Frankrike med några från kören ( ja det är fler med). Mammas lilla tjej blir stor ....

Själv ska jag jobba idag och det är tråk väder....

torsdagskväll

Grillat hamburgare och ätit med friscobröd från MAX. Men inte är det som på MAX saknar baconet och dressingen ;)  Visserligen kan man ju köpa dressing på flaska på MAX men sån hade vi inte hemma :(

Nu håller vi på att förbereda för dotterns avslutning i morgon, hon slutar 9;an. Vi ska bjuda på grillat (har vi nu bestämt trots regn vädret som SMHI har lovat). Har skalat potatis i en timme tror jag ;) Det blir ugnsrostade potatisar ( +andra rotfrukter) och sen ska det bli en potatistårta  såg när jag kolla på detta inlägg så ser jag att det inte står några grader men har kollat runt lite och tror det ska vara 200grader.


avslutning på öppna =)

Bråttom bråttom
om en kvart ska vi åka på avslutning på öppna
och som vanlligt ligger vi efter i schemat ;)
Har inte klätt oss ännu.....
Tyvärr är det regn i luften och vi skulle vara ute
men vi blir nog inne i stället....


Chokladsugen men inte ska äta =)

Då är det här tävlingen för dig =)
Besök Glamourmamman och ge henne ditt sommar skönhetstips så kan du vara med och vinna

Men skynda skynda för det är sista dagen i morgon, torsdag.

promenad =)

Har nu efter en halv påse Polly,hmm, varit på stavgångspromenad =)  Blev så inspirerad av min kusins fru ( se förra inlägget) För jag vet ju att hon har rätt; man mår så bra när man kommer hem =)  Klara mig från regnet, fast det börja dugga på vägen hem så va det skönt ute =)

Har nu ätit lunch med stora sonen, det blev varma koppen och en knäcke macka med skinka =) Varma koppen behövs det är så ruggigt. Även fast jag fick upp värmen när jag gick.

Tog lite kort på blommor ute igår när det va fint väder. Känns som debehövs visas några såna idag som man kan titta på =)


  

tisdagskväll + hushållsnäratjänster

Det blev verkligen en slödag igår men det va riktigt skönt att bara nästan göra ingenting =)
Men han en sväng till jobbet där jag köpte hem 50st! barntandborstar. Ja dom är inte till mig ;) Syrran som jobbar som dagmamma och dom har dagbarnvårdarnasdag på torsdag och då ska alla barnen få godispåsar något syrran inte tyckte va en helt bra ide eftersom några av hennes barn bla. inte äter godis....så då tyckte hon att det skulle ligga en tandborste i varje påse ;)

Lämna stora sonen på skjutbanan där han klara skjutningen på hare, så nu är det bara älgbanan kvar.....

Vi andra, ja inte sambon han va hos en kompis och såg på speedway, åkte vidare på barnkalas, eller får väl inte säga barnkalas hon fyllde 13år så hon är stora tjejen nu ;)

Idag regnar det....Hade tänkt gå en sväng med stavarna nu på förmiddagen för stora sonen har redan slutat skolan och är hemma och kan passa A medans. Men har fått fina regnkläder av svärföräldrarna så regn ska inte vara något hinder.....
Träffa en av mina kusiners fruar i går på kalaset. Hon går upp kl.6 varje morgon och går en en runda. Blir så avundsjuk, tänk om jag va lika disiplinerad. Hon sa att även fast det va tugnt innan hon kom ut så hade hon igen det när hon kom hem. Då va hon glad och pigg. Och det märktes på henne. Hon och en kompis har sagt upp sig från hemtjänsten och har öppnat eget. Allt går bra. Blir så glad för hennes skull =) Det märktes på henne att hon trivdes bättre med livet nu. www.jespis.se ska ni gå in på om ni vill ha hjälp med något.

tisdag

Blir nog inte så mycket gjort idag, känns som det blir en slödag. Plockat lite och sånt där "vanligt" ni vet ;)   Har iallafall ringt till dagis och talat om att A gärna vill gå där i höst =)  Vi börjar med inskolning den 1 september, då har jag börjat jobba men sambon har lovat att ta dom dagar jag jobbar. Jag kommer att jobba tre dagar i veckan ( plus en helg i månaden som nu).

Ska packa några traderapaket så brevbärarren kan ta dom när han passerar ( dom tog bort gulalådan tidigare i våras, så nu måste man passa brevbäraren ).  Har några fler auktioner ligger ute och har massor som ska läggas ut och sen lika mycket som ska fotograferas..... Mest mammakläder men lite av varje.

Just nu ser vi på Rorri racerbil på barnkanalen men sen så ska vi gå ut och hänga lite tvätt, ser ut som vi ska klara oss från regn idag.

Det blir barnkalas på kvällen så ska göra lite paket också...

090608

Sitter här med toning i håret.... Snart dax att duscha ur....

Det gick jätte bra i skolan idag =)  Alla barnen (och dom vuxna) va trevliga och duktiga =) 

Stora sonen sluta tidigt så hämta upp honom på vägen.

Solen skiner men man måste vara där för att inte frysa.

Ska regna på skolavlsutningen enligt SMHI,
 men vi hoppas fortfarande =)

måndagmorgon.....

Inte blev det något bättre med sömnen i natt :(  Visserligen somna A i sin "säng" men sov till halv 2 och då ville han inte längre....Försökte med en flaska välling och sen satt jag hos honom i 45min......men inte somna han.....Men han vägra gå ur sängen sträckte bara upp armarna och ville att jag skulle bära honom, fast han hade nära golvet.

I natt när jag va upp så kollade jag termometern, kan ni gissa hur kallt det va? Ja för kallt va det 0,1 minus!  Undra om sommaren kommer någon gång. För inte har den redan varit här ?

Jobbdax i dag som sagt. Mamma kommer hit och ser efter A. Det blir nog sista gången för snart är det sommarlov för dom stora och sen har han ju fått dagisplats.

Har planer på att färga håret när jag kommer hem. Få se om det går när A sover middag. Ikväll ska dottern (som slutar
9:an på fredag) och hennes klasskamrate ha musicaluppvisning för oss föräldrar. Få se hur det går har hör att det varit tjafsigt.....

söndagskväll

Blev inte så lång arbetsdag idag =)  Hem och la mig i soffan en liten stund ;)  Sen kom en killkompis med sin son så A fick leka lite, jätte kul när blygheten försvann. Medans dom va här så kom en annan killkompis med sin dotter fast hon är mycket äldre så hon ville inte vara med och leka ;)

Nu sitter A här brevid och spelar lite på sin "keyboard" och han diggar till =) Vi har bäddat en madrass till honom som han ska sova på idag. Hoppas han somnar där och sen sover åtminstonne mesta delen av natten på den :)  Sambon och jag är så trötta av att inte få sova ordentligt om nätterna.

Har inte blivit så mycket gjort idag, är för trött. Blir sängen tidigt idag. Jobbdag i morgon, ska ut till terminens sista skola och prata tänder =)

film hemma i soffan.

Ny dag och nya tag =) Idag verkar det vara liiite bättre väder, fast termometern visar bara 8,6 grader.
Jobb idag med, men idag kan det väl inte bli lika mycket patienter......ingen som vet, vi får se.  Har inga planer för eftermidddagen så det spelar ju inte någon roll, egentligen, vill bara få vara hemma med mina kära förstås =)

Gårdagskvällen spenderades med sambon i soffan vilket va läääänge sen det bara va han och jag =)  Åt choklad som fanns kvar sen jag va till Tyskland (lite duktig har vi väl varit som har kvar fortfarande för jag köpte inte så mycket och det finns faktiskt fortfarande kvar, bara nu inte stora sonen hittar den för då säger det slurp och så är den borta. Han är precis som sin mamma gillar smask ;)  Självklart tände vi ljus också men det va nog mest för att få lite värmare för det är ju så kallt. Slog till och med på värmen igår kväll som vi slagit av för vi trodde att nu va det sommar ;)
Vi såg på film, det blev Patrik1,5 ( ja vi ligger lite efter i "filmlistan" )  Hört flera som tyckt den varit rolig, vi tyckte mest den va sorglig. För tror verkligen att livet kan vara så där illa för både vuxna och barn. Kände att nä nu "adopterar" vi ett barn som far illa. Fast det funkar ju inte så. Filmen fick ju ett lyckligt slut i allafall om nu någon trodde något annat.

Undrar när tjejerna vaknar. Och hur pigga och glada dom är då ;) Ingen anning när dom gick och la sig. Jag sov......Kanske lika bra att jag jobbar.....

Taco kväll =)

Hemma igen. Det blev en låång dag många patienter men ingen som hade varit i slagsmål;)

Nu har dottern sina tjej kompisar här hemma, dom sitter just nu i köket och äter taco`s. Så kul att sitta här och "tjuvlyssna" (ja inte riktigt dom vet ju att jag är här och har tv;n på med Pettson och Findus som A sitter och ser ). Tänkt när man va 16 så vuxen man tyckte man va......

Har inga planer för kvällen. Blev ingen speciellt firande av Nationaldagen här hemma. Men såg att det satt en massa flaggor i taco maten ;)
Blir nog en myskväll i soffan med sambon =)  Känns som det va länge sen det bara va vi hemma. Längtar faktiskt lite efter det känner jag =)

Flaggdag =)

Idag får man vara stolt över att man är svensk.  Och som den helg det är så jobbar jag ;)  Jaja har bytt till mig den eftersom jag ville vara ledig när syrrans tjej konfimerade sig. Kan bli mycket idag både studenter som sluta skolan i går + att det va många, rekord många till och med, som tenta i går på universitetet. Som kan ha råkat ut föe en massa elände med tänderna. Frågan är om dom har hunnit vakna innan vi stänger dom kanske kommer i morgon.

Dottern har ett gäng med tjejekompisar som ska komma och sova över i dag. Dom ska äta tacos och se på filmer. Som tur är har dom fått lov att låna stora sonens "stuga" för han har åkt till sin pappa. Så vi kommer inte att få höra allt fniss ;)



Inte värdens bästa bild men jag hoppas ni ser vad jag vill få fram. FLAGGAN

sommarpresent och sockerbitar

Här avslöjas sanningen ;)  Och precis som Amlon gissade så va det en hel påse med gregs från Apoliva.



Det förgyllde min regniga dag igår ( och dagen idag också, kommer förmodligen förgylla varje dag som dom används )


Ja och hur är det med sockerbitarna då ;) En kille sa en gång att det finns inga sockerbitar i läsken  och det har han förstås helt rätt i ;) Det jag mena är ju förstås hur mycket socker det finns i en halv liter läsk och hur många sockerbitar det motsvarar.  Så håll i er nu det är hela 15st!!! socker bitar. Lite väl många för min del. Försöker dricka light läsk men där finns det ju mycket annat "skit" i istället det är bara att välja. Kanske vanlig läsk men bara max en gång i veckan som det ska vara med godiset ;)

Gissa sockerbitar ? + Gissa sommarpresent ?

Fin dag trots regn precis hela dagen idag med.
Kände at det va ett tag sen nu vi var ute i skolan, kom av mig lite men barnen har ju inte hört oss förrut och vet ju inte vad vi ska säga och fick med allt som "ska" sägas; bara ha en godisdag, borsta tänderna 2ggr/dag och inte småäta, dricka vatten när man är töstig ;)
  Vi har med oss en halv liter cola ( men gäller all läsk) och visar, en sån dricker man ju ur hur lätt som helst själv ;) Brukar fråga barnen om dom vet hur många socker bitar en sån "innehåller".  Vet ni hur många det är ? Låter bli att skriva svaret idag, så får ni gissa ;)

Sommar lunchen va hur god som helst =) Vi fick italiensk buffé. Mums! Och en liten bakelse till efterrätt. Jag kan verkligen rekommendera Hotell flora i Öregrund.

Jag fick även en present från jobbet. ( ja alla på jobbet ska få men jag fick idag för ska ju inte till jobbet förrän till midsommar).


Någon som kan gissa vad påsen innehåller ?


torsdagsmorgon

Regn regn och mera regn. Jag ska ju jobba så det borde ju inte göra något, det är bara det att vi har en timmes rast mellan klasserna och vi är i kommunens semester/turist ort. Så sol och fint väder hade varit kul.
Vi brukar ha en sommarlunch på jobbet och då brukar vi också åka till Öregrund och gå på Hotell Flora och äta. Och det ska vi också göra i dag i detta regnande.....


Här är en bild från hotellets hall. Om man ska till våran kommun så kan jag verkligen rekommendera detta mysiga hotell, har visserligen aldrig bott där men tittat på rummen och ett mer romantiskt hotell har inte jag varit på ;)  Och deras tårtbuffé går inte av för hackor ;)

onsdagskväll

Det gick som väntat på v.v idag ett plus (0,2). Men som sagt vet ju varför, det rä bara att vara flitigare med stavarna. Hade ju tänkt cykla massor med A nu när han fick barnsitsen, men icke..... Jag får ta nya tag, fast nu är det lite mycke igen. Ska jobba i morgon och i helgen och sen en liten sväng på måndag med, men lite tid för att röra på sig ska jag väl hinna med kan man tycka. Fast det ska bli dåligt väder också....Men som dom hurtiga säger det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder......

Har ialla  fall hunnit tvätta lite fler fönster i dag och satt upp rena gardiner. Vilken härlig känsla att kunna se ut igen ;) Ja riktigt så illa va det kanske inte :)  Önskar mig nya köksgardiner men vet inte vad jag vill ha för några. Dom jag satte upp nu är inte ens köpta till dessa fönster utan har fått flytta med när jag flytta hit. Men gillar dom så det är kanske därför som dom får sitta uppe ändå ;)



Inte vidare värst bra tagen bild man ser ju inte krukorna och Mårbackan ser bara ljus ut. Hmm, ja det är väldigt fint i verkligeheten i alla fall. Det får bli en bättre bild senare när pelargonerna vuxit på sig lite. Pelargoner gillar jag nog allra bäst av sommarblommorna, eller nja gillar dom mycket i alla fall. Passar ju både ute och inne.

090603

Efter allt regnande igår så kom solen, så glad man blir =)  Han börja tvätta några fönster, det va verkligen behövligt ;)  Skulle ha gjort det hela våren, men vadå är ju hemma i morgon också så kan ta det sen....hmmm, så funkar jag, inge bra men nu så... Hann med några sen va det dax att skjutsa stora sonen på skjutningen, tyvärr klara han den inte idag heller, men men det är bara att ta nya tag.

Idag blåser det massor men inget regn än så länge....Så nu är det dax att ta tag i några fönster till innan det är dax att fixa mat och sen iväg på viktväktarna. Det har tyvärr inte blivit så många stavgångspromenader den här veckan, inge bra, men tycker att jag är ätit skapligt, tänkte mig för när jag åt i söndags på morsdag då det bjöds på en massa gott. Jaja vi får se....

Är som ni vet helt "såld" på Mary Kay just nu ( ja det brukar växla, senast jag va så här "hopplös" enligt sambon så va det tradera jag la all min tid på). Googlar runt och läser både positavt och negativt. Har du som läser detta någon bra sida att läsa så skriv ner den till mig. Kanske någon blogg där det står mycket att läsa.

regn rusk :(

Ja så ser det ut här hemma, regn regn och rusk :(  Bara för att det varit några dagar med sol och värme så tror jag att nu är det så här resten av sommaren ;) Att jag aldrig lär mig ;)

Pysslat runt och fixat med sånt som blir "lidande" av solsken :) 



Den här orkiden blommar nu (men bara med en blomma) dom flesta orikdeérna jag har går ut det rosa-lila hållet så jag gillar den här gula extra mycket =)  Inte det bästa fotot men hoppas ni ser att det är en "skönhet" ;)

borta bra men hemma bäst ;)

Hemma igen, skönt även fast vi haft det bra =)  Lite lagom folk på båten. Barnen va i Alfons lekrum och hade sköj hela vägen dit. På hemresan så sov dom flesta ;)  Handlat lite godis så nu är dom stora barnen och sambon nöjda ;)

Vi har haft fint väder med solen idag med fast lite blåst.

Stora sonen åkte till skolan men dom hade inga lektioner den här veckan. Jag blir fundersam på skolan nu för tiden. Varför inte låta dom linjer som va två åriga tidigare få vara det igen, istället för att ha så mycke ledighet och håltimmar. Vad blir det av dom barnen som tror att det är så ute i arbetslivet sen....Jaja bara en liten fundering jag haft....

Skulle väl egentligen gjort något "nyttigt" nu men orkar inte så sitter nog här en stund innan jag kryper i säng...

båtfärd

I dag blir det en tur till Åland med Ekeröfärjan.
A och jag ska åka med några kompisar.
A har aldrig åkt båt så vi får se vad han säger.
Fint väder men lite blåsigare än igår.....

Har just fått hjälp av stora sonen att ta bort en fästing
från A,s rygg.
Usch!

RSS 2.0