gott nytt år

En mycket lugnt dag på jobbet idag, skönt då blev det inte så sen trots att jag storhandla mat. Det blev inte springande på stan för att leta reskläder men det känns helt ok ändå ;)

Vi håller just på att förbereda en 3 rättersmiddag. Dottern ska göra förätten; avacado med skagenröra och räkor, Sambon ska göra Kantarelldoftande fläskfilé själv har jag gjort vitchokladpannacotta =)  Hoppas allt smakar bra. Sambon skjutsar Stora sonen till sina kompisar få se om vi ska hämta honom eller om han sover kvar, vi ringer och pratar med varann under kvällen/natten. Trots att han är myndig vill ( och får) jag ha lite koll =)

Blir nog tv för våran del i kväl. Har köpt hem lite gott att äta kanske letar upp någon film om det inte är något bra på tv;n.

Vill önska er alla ett riktig gott slut på 2009 och ett ännu bättre 2010!

årets sista dag....

På väg till årets sista arbetsdag......Få se om jag hinner kolla lite på rea ( om det finns några fina kläder som passar mig kvar) innan hemfärd. Ska i allafall kolla om telefonen som Dottern vill ha har kommit in.

Gårdagen va ännu en myssig dag. Sambon, jag och A va ute och åkte pulka en sväng. Jag passa även på att göra en snöängel =)  Vet inte när jag gjorde en sån senast....
På kvällen såg jag och Sambon på första (?) Johan Falk filmen, GSI. Förstår inte hur jag kunnat missat dom tidigare. Va ju riktigt bra ju ;)

Vi har inga speciella planer för kvällen, äta lite gott, mysa. Kanske åka och titta på fyrferkerier i grannbyn. Det va länge sen jag  hade en oplanderad nyårsafton framför mig, måste ha varit någon gång när dom stora barnen va små om ens då. Känns skönt trots allt.

hemma!

Äntligen hemma efter en heldag på stan. Idag va det dom stora barnen som skulle handla. Stora sonen fick jeans från Jack and Jones, ta 3 betala för 2. Han hade inte ett enda par som va hela innan.... Dottern har letat jacka en längre tid men med mamma gick det snabbt att hitta en som passa ;)  Sen skulle bägge (+Sambon som kom på det i stan...) köpa nya mobiltelefoner, Dottern har planerat det en längre tid. Nu hitta både Stora sonen och Sambon mobilerna som dom kollat på ett tag medans Dotterns inte fanns trots att vi åkte runt till 3 olika affärer :(
Stora sonen köpte en HTC Tattoo och Sambon en Sony Eriksson Satio, någon som har någon av dessa och har någon åsikt skriv gärna en kommentar. Jag har själv även funderat på Satio jag också men det blev inget köp för min del idag.

På vägen hem släppte vi av Stora sonen som skulle till en kompis även Dottern stannade på vägen, så just nu är vi bara den lillafamiljen hemma. Sambon lägger just A och jag slöar i soffan, tror inte det blir något mera vettigt gjort idag =)

Nu så =)

Va in och kolla här igen, lite ledsen för att jag inte får till det med bilderna och texten. Det är llistan ovanför där man skriver som är borta. Men så testade jag att trycka på "Ändra redigerare" som står längst ner till höger under rutan som man skriver i, och så vips så ser det ut som det brukar =)

   Så här kommer några tomtar jag tänkt lägga in under julhelgen....

ännu mera jul.....

Har jobbat ihelgen därför har det varit sämre uppdatering än vanligt :( Hoppas få till lite mera nu när jag är ledig några dagar, fast det finns förstås en liten risk att vi hittar på att göra en massa saker så att jag inte hinner nu heller....... Igår han jag med mycket trots jobb. Åkte direkt till julfirandet som va i bygdegården.Där va det mycket folk både stora och små. När jag komm stod A i fiskdammskön =) Dom andra hade redan hunnit fika men jag fick lite trots att jag va sen =) Sen blev det dans runt granen (dom andra hade dansat lite redan innan fikat också) Det gick så "vilt" till att granen ramla ;) men det gick bra dansen kunde fortsätta utan några "skador" ;) Sen åkte vi till mina föräldrar där mina systra även va och fira ännu en "julafton" med en mat och en massa julklappar =) Nu är det vardag igen, fast hemma hos oss har vi ledigt =) Har fortfarande en "tråkig" blogg där jag inte kan lägga in bilder och inte heller ändra texten ooch sånt...."ledsen"

annandagjul

Åh så mycket roligt som händer. Tyvärr hinner jag inte skriva så mycket här..... Julafton blev nästan så som jag trodde. Vi hade en mysig dag med en massa rilga människor. Gårdagen började med en sovmorgon. Sen blev det en småplock, slöande i soffan. På kvällen kom A;s fadder med ett stort paket =) A blev stormförtjust när han öppna, Sambon och jag något mindre ;) I paketet fanns ett trumset =) Ja vad ska man säga, han är för härlig faddern ;) Han har inga barn om någon undrar...... Idag har jag jobbat, mycket folk va det där. Som tur va hade vi inget planerat efteråt för det blev en långdag. Imorgon däremot så ska vi till mina föräldrar på lite jul, syster med familj kommer upp från småland. Nu sätter Sambon på en Beck film tror den heter "Cellisten" få se om den är någe bra. Vi såg "Prästen" härom kvällen. PS är det bara jag som inte får till det något snyggt här på bloggen. "Konstig" text och kan inte lägga in några bilder :(

GOD JUL !

GOD JUL ÖNSKAR JAG ER ALLA! HOPPAS NI FÅR EN HÄRLIG JULAFTON. HÄR BÖRJAR VI SNART MED EN MYSFRUKOST. A OCH JAG SITTER JUST NU OCH TITTAR PÅ PETTSON OCH FINDUS SOM A FICK I STRUMPAN ;) SEN SKA VI ÅKA TILL KYRKAN OCH GÖRA IORDNING JULKRUBBAN. DET ÄR EN TRADITON SOM JAG GJORT SEN DOM STORA BARNEN VA SMÅ (allstå vi är inte ensamma, utan det är som en barngudstjänst där alla barnen får hjälpa till och ställa iordning krubban). NÄR DET ÄR SLUT DÄR SÅ GÅR VI TILL EN AV MINA KUSINER SOM BJUDER PÅ FIKA OCH EN MASSA JULSTÄMMINIG =) DÄR ÄR VI MÅNGA SLÄKTINGAR SOM TRÄFFAS, NÅGOT JAG TYCKER ÄR JÄTTE KUL. SEN HEM OCH SÅ PÅ KALLE ANKA, NÅGOT JAG INTE GJORT PÅ MÅNGA ÅR (jag brukar slå in julklappar då...men iår är jag redan färdig=). NÄR KALLE ÄR SLUT SÅ SKA VI TILL SVÄRMOR PÅ JULMAT, MUMS. DÄR KOMMER ÄVEN TOMTEN ATT HITTA OSS =) NÄR DOM ANDRA GÅR OCH KÄGGER SIG IKVÄLL SÅ TAR JAG NOG MED MIG SVÄRMOR OCH ÅKER PÅ MIDNATTSMÄSSA. DET BRUKAR VARA SÅ VACKER MED ALL JULMUSIK. JA DET HÄR ÄR NOG HUR MIN DAG KOMMER ATT SE UT IDAG, FÅ SE OM DET BLIR NÅGRA ÖVERASKNINGAR....

utmärkelse =)

Jag har fått min första utmärkelse=) Vad glad jag blev när jag titta in hos Nina och såg att jag fått Nobelpris i mammakunskap. Tackar!


"Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man, finns där en kvinna." Vilket är sant, utan tvekan!
Men ännu sannare är att bakom varje trygg liten Guldklimp (barn) finns en mamma! En mamma som lägger ner hela sin själ i att fostra, trygga och skapa kärleksfulla förutsättningar för sina barn.
En mamma som så ofta får dubbeljobba med att få vardagen att gå ihop.

Som först efter en lång dag på jobbet, kommer hem, lagar middag, läser läxor, tvättar, stryker, städar, handlar och inte minst ger sina barn kvalitetstid!
När väl kvällen och natten närmar sig, stupar hon i säng av ren utmattning, för att få ork att ta sig igenom ännu en ny dag.
En dag som hon möter med ett leende på läpparna!
Vi alla Mammor som lyckas med den här bedriften är unika!

Utan tvekan är vi värda ett Nobelpris inom ämnet Mammakunskap!
Det är med en stor ära jag tilldelar Dig det här Nobelpriset!

Jag beundrar Dig för Din styrka, för Din glöd och för Ditt engagemang!
Var stolt över Dig själv!"


Det där som står sist, tycker jag man ska känna ofta!  Tyvärr är det oftast när det inte blir som man tänkt som man tänker "dåliga" tankar och glömmer alla gånger som man lyckas. Så va stolta över Er själva, ofta! Nobel"perioden" är väl slut den här tiden på året så jag skickar den inte vidare till någon speciell utan till ALLA.

söndag, måndag och tisdagmorgon

Inget skrivet på flera dagar.....Allt är bra, bara för mycket att göra =)  Men inte har jag kommit i fatt på min lista för det :( 

I söndags va vi på barnkalas, syrrans minsting fyller 7 idag men hade kalas i söndags som sagt. Trevligt att träffas så här före jul. En massa gott fika bröd och en tårta i form av en 7;a. Ett härligt snöväder hade vi, fast va lite orolig om jag skulle kunna åka hem så som det snöa.
Fick även ett sms från en arbetskamrat där det stod att en annan arbetskamrat hade fått en liten son i lördags =) En månad för tidigt men allt hade gått bra ♥

Gårdagen innebar jobb, ringa återbud till veckans patienter, pga av nybebis ;)  Dom flesta kunde vänta till i februari då vikarien börjar.

Hann även slå in en hel hög med julklappar på kvällen, skönt. Jag brukar annars vara en sån som slår in julklapparna när dom andra kollar på Kalles jul....inge kul. Det här känns mycket bättre om jag inte får mera tid förrän Kalle så har jag i allafall slagit in dom flesta. Hittat en massa fina julpapper på Lagerhuose, gillar mest ett brunt lite hårdare papper med pepparkaksgrisar på, så det blir många paket med det på.
Vi kommer att fira julafton två gånger, först själva julafton hos svärföräldrarna och sen en gång hos mamma och pappa lite senare, när syrran kommit upp från småland. Eftersom mina stora barn är hos deras pappa på julafton så kommer även dom få sina julklappar då.

Idag börjar både A och Dottern sin julledighet. Jag är ledig i dag men jobbar em i morgon men då ska A vara hemma. A hade med sig en varsin påse med chokladpraliner till dagisfröknarna igår.
Tror att vi kommer att åka och leta lite flera julklappar idag.

Tävla om Björn Borg tofflor

Började min blogg lista i dag hos Fashonhaggan
Hon har en super bra tävling så här i vintertid =) 
Man kan vinna  Björn Borg tofflor!



Gå in ni också och tävla.


julkonsert

Så där ja nu har man varit på årets julkonsert med Dottern i kören. Tog med mig svärmor och åkte till kyrkan och lyssna. Stora sonen va snäll och va barnvakt åt A. Hade gått bra, förrutom en bajsblöja ;)  Men självklart hade han fixat även det. Är så glad över att ha så snälla och duktiga barn även fast jag muttrar över dom ibland. Fast hur många 18-åriga killar sitter hemma en lördagskväll och är barnvakt så att mamman kan få åka och lyssna på julkonsert. Det måste jag komma ihåg nästa gång jag muttrar över något som inte blir gjort som jag tänkt.

Nu sitter jag i soffan, tänt kaminen ska försöka hinna kolla några favorit bloggar innan Sambon kommer hem, han sms nyss och sa att dom är på väg hem, tidigare än tänkt men inte blev jag ledsen för det =)

Fick insperation av Ernst på tv;n igår. Blev så sugen på att göra ett sånt där hjärta som han satte lingonris runt. Typisk nog så är det ju snö nu .....men det får kanske får bli nästa år i stället ;)  Får se till att plocka lite ris i tid och då kan jag be Sambon böja till ett hjärta eller två ;)  Sambon ville att vi skulle göra egen senap, det är ju lite lättare, inget som måste plockas ute. Få se om vi hinner få till det eller om det också blir något att göra nästa år.

lördagsmorgon

Lördagsmorgon och en liten sovmorgon, A bestämde att kl.6,55 va en bra tid idag. Nu har vi myst en stund i soffan med en hög med böcker och nu är det Kalle som löser mysterium på tv;n.

Kl 9 kommer dom stora "fram" för då har vi frukost här hemma när det är helg eller lov. Hoppas dom har sovit bra. Dottern pluggar till sista provet på måndag, sen ska hon åka iväg och fixa lite för i kväll ska hennes kör sjunga i kyrkan. Det är en julkonsert så jag ser fram emot en massa fina julsånger.

Jag, A och svärmor ska ta bilen och hämta julklapparna som kommit till postens utlämningställe. Ja julklappar som vi beställt på nätet, inga vi ska få ;) Det är dom sista vi väntar på, har dock en några fler att köpa. Det gäller bara att komma på vad ;)

Sambon har åkt till Stockholmstrakten för att sälja julgranar. Hans pappa brukar göra det och nu har dom som han jobbar åt frågat om inte Sambon ville jobba i helgen. Förra året jobba han en vecka med att sälja granar men det sa han ifrån. Det blir långa dagar. Han åkte hemifrån förre 7 och jag väntar inte hem honom förrän tidigast
kl.22

Nu ska jag ställa mig iduschen så man hinner torka innan det är dax att bege sig ut, för vi har det kallt här idag. Ja i allafall efter den senaste månadesn väder, 13 minus har vi.  Ska be Stora sonen tända i kaminen när vi är borta. Efter förra året när A brände sig så är jag lite rädd att han ska göra det igen så brukar passa på när han inte är hemma eller sover.
 

julklapps funderingar

Har just ätit en god julskinmacka med Stora sonen. Han har även hunnit göra Mozartskulor som jag hoppas få smaka i kväll.

Sambon håller på att fixa julklappar till dagis fröknarna, han har köpt varsin ljuslyckta som kan hänga på väggen men har inte bestämt sig för att det blir dom eller om det ska bli chokladpraliner som han har planerat köpa på eftermiddagen. Jaja vi får se vad det blir i slutändan, både pralinerna och ljuslycktor kan man ju ge någon annan om han hittar på något annat ;)  Vad brukar ni ge till era dagisfröknar om ni ger något ?

fredag =)

Hade väldigt trevligt på julfesten med jobbet igår =)  Fick en fin tomteljuslyckta i paketet som jag fick. Vi köper ett varsit paket för ca 50kr som läggs i en tomtesäck som tomten sen kommer och delar ut ;)  En massa god mat fick vi att äta =)

Fin i håret blev jag också ;) Fast som vanligt är det nog bara jag som ser det=)

Stora sonen gjorde sin sista praktik dag i går. Så idag är han hemma och ska stor städa sin stuga har jag bestämt . Ni kan tänka er hur glad han är över det ;)  Efter lite förhandling så har han nu delat upp den iflera dagar....Man kan tro att han bor i ett stort slott ;)

Själv har även jag lite städplaner idag och med lite tur så blir det mer julgodis som vi kan smaska på redan i kväll=)  Jag missa ju gårdagens bönder men snälla Sambon har spelat in så får väl försöka hinna titta på det innan kvällens avsnitt ;)

Här hemma har vi nästan 10 minus ute, härligt, men kallt så nu blir det till att elda här hemma i kaminen idag. Gäller bara att se till att A inte kommer för nära.....


Dessa hyacinter har nu blommat ut men nu finns det nya där som jag hoppas kommer att slå ut och lukta gott lagom till jul =)

torsdag

Ledig dag i dag!  Ätit frukost med Dottern känns som det va en evighet sen sist. Hittils så har jag och A mest bara myst omkring men nu är det dax att börja göra något ;)  Hörde just tvättmaskinen pipa och tala om att den är färdig och vill bli utplockad ;) 

Ska till frissan på eftermiddagen, då ska A få vara hos mamma, där även en kusin skulle vara efter skolan så A kommer att ha det toppen.  Efter frissan så kommer jag ha några timmar att göra vad jag vill på innan jag ska på julfest på jobbet ( eftersom det är på samma ställe och jag har en bit att åka så stannar jag kvar). Tänkte försöka hitta dom sista julklapparna, få se hur det nu går....


.....

Ännu en helt vanlig dag.....
Hoppas komma med något roligare i morgon....


härlig tisdag

Vi har haft ett härligt snöfall hela dagen =)  A och jag är så lyckliga.

Jobbat idag med och i orgon med senhar jag helg =)

Nu ska Stora sonen och jag göra smörgåstårta
som han ska ha med sig till sin praktik.
Det är hans sista vecka nu.

Sambon är ute och plogar,
själv ska jag ta skyffeln
när smörgåstårtorna är färdiga
 och
få fram plattorna fram till dörren ;)


091214

Hurra!
Det har kommit lite snö.
Och den verkar kunna ligga kvar =)
Vi har 5 minus ute.
Hoppas Hoppas.....


måndag

En helt vanlig dag på jobbet =)  Kul att vara där igen efter att ha gjort en massa annat dom senaste veckorna. Idag bjöds det på Luciatårta, pepparkakor och glögg på fikat. Tur man va tillbaks ;)

På vägen hem så stanna jag och köpte frimärken och la julkorten på lådan =)  Har nog aldrig varit så här tidigt något annat år. Men det känns skönt. Har fler kort på A som vi skickat efter så det kanske blir några efter släntare.

Har strukit lite tvätt och gjort lite sånt där vanligt "måndagsgöra". Få se om det blir något slöande i soffan senare ;)


luciakväll

Vi har haft ännu en toppen dag. Började med en tur på julmarknad där vi titta på en massa fint hantverk. Träffa även tomten ;) A va inte rädd för honom men för hästarna som han kom med, ville inte klappa dom alls.

När vi kom hem så bakade vi pizza som vi åt lagom till alla stora barnen kom hem. Jag har sedan hunnit skriva alla julkort ( om jag inte glömt någon förstås) , hängt ett par maskiner tvätt och sytt i några namnlappar i A;s kläder. Känner mig lite nöjd med mig själv, fast hade gärna velat hunnit plocka fram lite mera julsaker men det får bli senare i veckan.

För två år sedan låg jag på sjukhus den har dagen, hade blivit opererad för malignt melanom, då kändes inte livet så lätt. Har gått på regelbundna kontroller sen dess och känner mig nu rätt så lugn på den fronten. Men aldrig mera solarium sol för min del.  

Har faktiskt inte sett en "riktig" Lucia idag bara den på tv;n i morse. Fick  ju  se ett helt gäng i fredags så jag klarar mig ändå ;)

I morgon är det jobb som gäller igen. Ska bli kul!

Luciadagen

I går hade vi fullt upp så det blev inget skrivet....Börja med att ta det lugnt och ha en långfrukost. Pyssla lite innan det va dax för fika hos svärmor =)  När vi kom därifrån så va det dax för A att sova middag, vi andra grejsa lite. Jag baka äntligen lussekatter. När A vakna så apelsinpyssla vi lite, han gjorde hål i apelsinerna medans jag satte i nejlikor=)  Sen skiva jag två apelsiner och A fick lägga dom på plåten och nu står dom i ugen för att torkas. Har gjort det för en massa år sedan och mindes inte hur länge men har läst någonstans att 24 timmar i 75 graders ugn ska bli bra. Vårat har inte stått så länge men börjar ni bli klara, beror väl lite på hur tjockt man skurit dom förstås ;)

Sitter nu med lite tonong i håret och sen ska vi åka på julmarknad och träffa tomten. Tyvärr ligger inte snön kvar som kom igår kväll då det va jätte fint ute.


fredagskväll

Gårdagen va toppen.

Kul att vara på jobbet igen, har ju varit ute i skolorna dom senaste veckorna.

Sen va det Luciafriande på daigs. Tyvärr ville inte A klä på sig tomtekläderna och vara med i lussetåget. Men jag förstår honom, han hade sovit tills det va dax att byta om och då va det fullt med föräldrar där. Men vi hade mysigt ändå =)  Satt i vårat knä och titta på dom andra barnen. Och sen va det dax för fika.

Så va det dax att träffa Stora sonen och lämna över datorn till honom han ska vara några kompisar i helgen och LANa. 

Därefter hade  A och jag turen och få mera fika hos min kusin när jag skulle leverera ägg från grannen till henne. Lukta gott i näsan när vi kom för hon baka matbröd =) Passa även på att prata och umgås en stund.

Åkte sen hem och hade mys i tv soffan med Sambon.

Bättre fredag än så kan man väl inte önska sig =)

Nu är det lördagmorgon och vi sitter och tittar på julkalendern och har en mysmorgon.


091211

Tid upp: klockan ringde 5,00
Frukost: fil och flingor, som vanligt....
Humör: bra
Gjort: duschat,fixat frukost
Träningsplaner: Hmmm, inga .......
Andra planer: jobba sen lucia på dagis =)
Dagens ATT GÖRA: Fixa mera jul hemma
Ser på: Mörkret ute, tycker det är lite mysigt =)
Lyssnar på:tystnade, bara dottern hemma och hon sover ;)
Läser: mailen
Bästa: det är ju fredag.
Sämsta: trött....
Barn: Alla är friska =)
Väder: Svart ute och 0,1 minus
Dagens Citat, ordspråk; Ta en dag i taget....

paket

Ibland är nätet toppen =)  Julkortet jag beställde i fredags(lördags?) har kommit, även paketet med julklappar från Hemtex finns att hämta, det beställdes i tisdagskväll. Härligt! Julkorten skulle ta 7 arbetsdagar och Hemtex fick man räkna med en vecka =)  Delbetala även Stora sonens körskoleutbildning i fredags och idag kom böckerna han ska läsa innan. Så det va fullt i brevlådan som vi just tömde =) 

grå torsdag

Jaha nu har halva dagen gått men inte är hälften av sakerna på "listan" strukna.....

Men A och jag har varit ute och grejsat en lång stund och det är roligare (viktigare) än göra allt på listan =) Vi gick bla en liten promenad till grannen och köpte ägg. På vägen dit finns det massor med stora maskiner som är väldigt spännande när man är liten ;)  Tog även en promenad upp på skogsvägen här bakom, där hitta vi grankvistar som fick följa med hem. Dom ligger fortfarande kvar ute men tror dom snart ska få flytta in. Måste fundera ut vad jag ska göra med dom först. Om jag inte hittar på något får dom ligga utanför dörren och lukta gott när man kliver på dom. Dom va visserlligen av finare "kvalitet" så skulle passa bättre inne.

Idag är det ju ingen träning, känns både skönt att vara ledig men även lite tråkigt att inte få röra på sig. Är ju dålig på att ta mig i kragen och göra något själv :(  Promenaden med A räknas absolut inte för den gick inte fort, skulle vara för att jag gick sträckan ungefär två gånger då A stanna bakom mig och skulle visa något när jag redan hade kommit en bit ;)

Kanske ska försöka hinna baka lussebullar på eftermiddagen, så här sen med att baka dom brukar jag inte vara. Får nog även bli lite mera knäck för den är snart slut ;)  Ska även skiva en apelsin och torka har jag tänkt. Läste någonstans 75 grader i 24 timmar tror jag, ni som har gjort minns jag rätt? Har gjort det tidigare men det är nog närmare 10 år sedan sist och så bra minne har jag inte ;) 

Jag tror jag lägger mig på sofflocket en stund nu medans golvena torkar och innan A vaknar från sin tupplur ;)

tävlingsdax!

Nu va det länge sen så här kommer det ett tävlingstips =)
Sista dagen är tävla är den 13 dec.

Det är denna fina Maileg tomte som är vinsten.



Besök Signe 1 för att tävla. Hon firar att hon har haft över 5000 besökare.


anna dagen

Dagen igår blev nästan som väntat. Hitta några julklappar till men inte alla. Några jag planerat att köpa va slut...tur att dom flesta affärer har netbutiker för där fanns det jag skulle ha. Så dom är nu på väg till mig  =)

Idag har det varit sista dagens om fluortant för den här gången. Skönt även fast jag som sagt gillar att vara ute skolorna.

Åkte sen en sväng till mamma innan jag kunde hämta A på dagis, sovtid. Där va även min morfars bror och hälsa på. Träffats inte så ofta för han flyttar ofta och bor just nu Hälsingland, annars brukar han på i Spanien på vintrarna =)  Han är konstnär.   Den här tavlan har han målat åt mig.


Om man gör som förr i tiden så ska lutfisken läggas i blöt idag. Förrut när vi köpte halv gris så här till jul så la jag även skinkan i saltlake på annadagen. Nu ska jag bara komma ihåg att gratta syrran som heter anna i andra namn idag ;)

mera julklappsköp

Det blev en heldag igår. Först vara fluortant, sen tog vi en långpromenad ( så där fick jag lite "träning") innan det va dax att vara fluortant på nästa skola =)

Handla mat innan jag åkte och hämta A, Dottern och mamma sen bar det av till Thuns där det inhandlades lite julklappar. Tyvärr inte alla....och en måste ha hamnat någon annanstans än i shoppingkorgen för den är inte med hem :( Som tur är har jag inte betalt den heller. Där stängdes det kl 20,00 vi satte oss i bilen 19,50, hmmm, efter att släppt av mamma efter halva vägen så va vi hemma vid 21. Packa ur bilen, kollat mailen, betalt lite smycken som jag köpt av Hanna, pratat med Stora sonen och pussat på Sambon sen va det dax för sängen.

Dagen i dag blir något liknande. Eftersom jag egentligen har ledig dag idag så är jag bara med i en skola och är fluortant. Men sen bär det av till stan med Sambon där vi ska leta upp lite mera julklappar har några som jag vet och massor som jag inte har en anning om....Syrrans tonårsdottrar är det svårast att hitta på något till. Någon som har ett förslag?


091207

Tid upp: Haft svårt att sova i natt, men klockan ringde inte förrän 5,45
Frukost: fil och flingor, som vanligt....
Humör: bra
Gjort: duschat,fixat frukost och "pratat" på msn med en jobbarkompis som är hemma pga att hennes dotter brutit benet på skolgympan
Träningsplaner: Hmmm, inga om det inte räknas att springa i affärer....
Andra planer: köpa julklappar
Dagens ATT GÖRA: Fixa mera jul hemma
Ser på: Mörkret ute, tycker det är lite mysigt =)
Lyssnar på:Diskmaskinen som snart är färdig
Läser: mailen
Bästa: Luktar härligt om hyacinterna i köket
Sämsta: trött....
Barn: Alla är friska =)
Väder: Svart ute men är 3 plus grader, det är faktiskt den 7 dec det kan man inte tro när man tittar på termometern...
Dagens Citat, ordspråk; Passa på att njuta av livet också....

julgodismys

Andra dagen på rad som vi har lite godismys i soffan =)  Igår va Dottern hemma och satt med i soffan idag är det Stora sonens tur, han hade visserligen mer bråttom ut till sig men en stund stanna han i allafall ;)



Passa på att göra lite julgott igår men i den här takten så måste jag snart göra mera ;)



Vi har ju varit på tårtkalas också, där va det också en massa gott. Träffa en massa trevlig folk också =)  Tack I för ett trevligt kalas.

  Den här korgen med en massa gott i hade vi med oss till födelsedags"barnet".

söndagsmorgon

I dag hade jag turen att få sovmorgon, Sambon tog med A upp. Fast trott eller ej A vakna bara en sväng vid kl4 och hitta inte nappen sen sov han i sin säng ända till kl6,15 idag 

vet inte vad som hänt med datorn.... får bara kursiv stil och inga stora bokstäver....undra om det är något jag gjort eller om A har varit här. men kolla nu gick det att skriva ett stort A. konstigt.....

har inte gjort så mycket ännu, bara ätit en mysfrukost med en massa ljus .

strax är det dax för duschen för idag ska vi åka på tårtkalas. sambons kusins fru fyller 40 och hon bjuder på just tårtkals. roligt tycker jag.


bställde julkort att skcika i går tror ni dom hinner komma innan det är dax att skicka dom ?  på fujidirekt.se/portofritt va dom just portofria och kostar 2,95 st  coh då fick man valfri text på s¨å jag slipper skriva dom också. brukar vara fullt upp att skriva alla adresser ändå ;)


Charles Dickens

Just det, det är Charles Dickens "A Christmas Carol" som Dottern ska se i morgon. Jag blev jätte avundsjuk när jag "förstod" va det är hon ska få åka på. Kanske dax att börja i kören även för mig ;)  Nä det ska jag nog låta dom slippa ;)  Sjunga är inte min grej.


 Bild lånad från www.christmascarol.se

ljuslykta

Vilken bra dag jag haft det i dag =)  Fikat hos svärmor och svärfar, svärmor hade bakat lite nya sorters kakor som vi fick provsmaka ;)

A och jag stanna ute och lekte lite när vi kom hem. I sandlådan ligger alla leksaker kvar. En av hinkarna hade varit full med vatten som nu va fruset så vi gjorde en ljuslykta. Satt lite sand kvar som hade varit i hinken innan vattnet. Tände den trots att det va lite väl ljust ute ;) Det syns dock inte på bilden. Däremot syns det att vi har fått plus grader igen :(





Medans A sov middag så passa jag på att koka årets första knäck =)  Provsmakat och den verkar blivit bra =)  Tänker ta fram den till kvällens tv mys så få se om den tar slut. I så fall får jag väl koka mera ;)


När A vaknade så bakade vi pepparkakor. A va jätte duktig, provsmaka bara lite ;)  Han är duktig på att kavla det va sämre med att trycka ut motiven, han la gärna flera på samma ställe :)  Men man får tänka på att det va hans första gång =)



lördagmorgon

Tänk er inatt har A sovit hela natteni sin säng....Somnade som vanligt i vår säng men lyftes över (som vanligt) när vi skulle lägga oss och sen vakna han inte förrän vid 6 då kom han över till våran säng där låg vi och mös nästan i trekvart =)  Tänk så skönt att få sova en hel natt, nästan så jag inte minns hur det kändes ;)

När vi kom ner så luktade det så gott från hyacinterna. Börjar få lite julkänslor =)  A och jag gjorde pepparkaksdeg igår så idag blir det nog pepparkaksbak. Dottern och jag prata lite löst om att koka knäck också ;)  Få se om hon har tid att vara med eller om jag får göra det själv.  Mycket i skolan nu så här på slutet av terminen. Det är mycket i hennes kör också, två uppvisningar innan jul och så en massa träningar innan dess förstås. I morgon ska hon och kören  åka till Stockholm och lyssna på något som jag förstås inte minns nu :(  Dom ska göra det som julavslutning dom har ätit julbord andra år men som sagt i år blev det musik istället.

Hmmm det där med träningsvärk sen i torsdag, ja vad ska man säga, jo det känns att jag tränat ;)  Tyckte ändå inte vi tog i så "hårt", "lekte" mest. Vi delades upp i två lag och körde en slags stafett och sen blev det några par övningar. Roligt hade vi i allafall. Känner mig jätte sugen på att träna, synd att vi har juluppehåll just nu och det känns inte som det är läge för att leta upp något nytt ställe att träna på. Finns ju lite att göra hemma också ;)  Får försöka komma igång med mina stavgångspromenader igen....

Idol

Så där ja nu har jag sett säsongen första ( för mig allstå) Idol avsnitt. Kändes som Tove redan hade givit upp innan hon börja sjunga. Erik, nja inget för mig....Jag gillade allstå Calle bäst. Trots att jag gillar hård rock som Erik sjöng men Elvis och Roddan är inte så pjåkigt heller ;)

 Bild lånad från tv4.se/Idol2009

Har haft en ganska lugn kväll i tv soffan även denna fredag =)

Mary Kay mineralpuder

Häromdagen kom ett paket från min MaryKay konsulent. Jag hade beställt mineralpuder. Har än så länge bara använt den ett par gånger än så länge men tycker den är suverän =)
Någon annan som har någon erfarenhet av mineralpuder, MaryKays eller någon annan. Jag tyckte jag inte såg så sminkad ut något jag gillade.


härlig fredag

Ingen fara ännu, jag kan gå utan större problem ;)  Vi har tagit det lugnt, A och jag. Visserligen bestämde han att vi skulle gå upp kl 6,26 (hmmm) Tände lampan och drog av mig täcket så det fanns inget att välja på för mig ....
Har nu hunnit ätit frukost med dottern och sett en massa barn programm på tv;n nyss va det dagens visa som vi sjöng med i  =)

Dagen har inget speciellt att erbjuda tror jag. Lite mera småpyssel förmodligen.  A och jag gjorde en mjuk pepparkaka igår som nästan tog slut....Så det kanske blir en ny sån idag. Gillar egentligen inte såna men testa att baka ur Leilas A piece of cake och den är supergod enligt mig ;) Lägger ut receptet senare om någon vill ha.

Fortfarande rimfrost ute men i dag har vi plusgrader igen :(  Tråkigt tycker jag, lite snö och några minus grader vore trevligt nu.

PS Självklart så har jag träningsvärk men trodde det skulle vara värre fast det brukar ju bli värre andra dagen...

Gladiator träning

Japp det va det vi fick göra. Egentligen inga konstigheter alls bara ovana rörelser för oss. Kommer med all säkerhet ha en grym träningsvärk i morgon för att inte prata om på lördag........

Här har ni henne Anna Rosén, Medusa


091203

Hmm inte gjort allt jag tänkt hinna, men har i allafall fått det lite juligare här hemma =)  A och jag har hunnit myst massor också =)  Har hunnit lite av det vanliga görat också....

Nu står en lasagne i ugnen så när dom andra kommer hem så ska vi äta. A har redan besämt att vi ska tända en massa ljus. Självklart har han varit med mig och fixa maten. Så fort han ser att jag tar på mig förkläddet kommer han "sättande" vill få hjälp med att sätta på sig sitt förklädde slapar fram sin stol och ska stå brevid mig och röra i grytorna =)

Efter maten så är det ju dax att förbereda sig för träningen med sveriges strakaste kvinna, Anna Rosen. Som jag skrev tidigare både kul och lite "läskigt" undrar om man kommer att kunna gå i morgon ;)



Har kollat lite på nätet efter lite julklappar, tror jag kommit på några flera. Men tycker att det är svårt till syrrans tonårs tjejer, för att inte tala om killarna på 7 och 1 som även fyller år nu i december....

torsdag

Ledig dag men ingen sovmorgon här inte, A bestämde sig för att vakna som vanlig....men lite tur hade jag, Sambon tog med honom upp när det va dax för honom att gå upp på det viset fick jag ligga kvar en halv timme till och den va guld värd, jag hann somna om =)

Vi har ännu kallare ute idag och väldigt vackert =) Med all rimfrost, för min del räcker det med rimfrost har inget behov av en massa snö ;)  Fast tror att A skulle bli ledsen om det inte kom någon snö .....

Har en massa småplock inbokade idag och sen är det ju träning i kväll med sveriges starkaste kvinna som ledare =) Undrar hur det kommer att gå, om jag kommer att kunna gå i morgon ;)


paket

Nu är det bara soffan kvar =)  Har varit fullt upp idag. Börja fixa fluoren i två skolor först sen har vi en paus på 1,5 timme. Då passa vi på att ta en promenad i det kalla vädret idag, stanna till en sväng på Bettans hembageri där blev det en leverpastejmacka och the. Det är ju veckans sista dag så vi festa även på en pecannötpajsbit =)

När vi va färdiga innan A vakna på dagis så stanna jag till hos syrran, skulle hämta jultidningarna, där fick jag en macka innan hemfärd. Kul att träffas det va ett tag sen nu. Hon va hemma med sjuka barn idag. Stackars J va sjuk.

Det va det här fina paketet jag fick i lådan igår.


Minns ni vad som fanns i ?


 japp dessa fina saker =) Tack så mycket Uttan, än så länge är det bara dessa julsaker som är framme. Eller inte riktigt adventsljusen är ju framme. Men i morgon tänker jag plocka fram lite mera, för då är jag ju ledig hela dagen, inget inbokat ännu i allafall =)

onsdagsmorgon

Sista arbetsdagen för den här perioden ( 10:e dagen på rad, jag hade visserligen semester i fredags men va tvungen att åka till jobbet ändå ) Har nu 4 lediga dagar. Spelar ingen roll att jag trivs jätter bra ändå skönt att vara ledig =)  Nästa vecka jobbar jag 4 dagar.

Idag har A sovit mycket bättre. Va rädd ett tag att han skulle ha lite ont efter sprutan i går. Men inte. När han kom till oss på natten så la han sig tom på armen som där han fick sprutan.

Undra om det är vintern som kommit idag? Vi har 6,9 minus och igår snöslaskade det en sväng.

kväller äntligen...

I dag har A äntligen fått sin svininfluensavaccinspruta. Han va så duktig sa inte ett dugg, såg mest ut att undra vad sköterskan sysla med ;)  Han fick ett klistermärke för han va så duktig =)  Verkar inte ha några "efterbesvär" heller ännu, skönt. Vill inte att "goosen" ska ha ont :(

Har även äntligen fått rumpan ur och letat upp kort till almenackan som mormor brukar få i julklapp =)  Ska skicka dom till syrran som brukar fixa den men det va så många så det tar tid.....

Den andra syrran har jag "pratat" med vis msn, hon har äntligen börjat facebookat och hittat massor med gamla kompisar. Så vi satt där och prata om det en långstund. Hade tänkt säga upp min prenumeration på Vi föräldrar som jag inte heller hinner läsa och kom igår men inte urpackad ur plasten.....Får väl ta ur räkningen i allaflall så den blir betald.

Har även fått ett paket på posten idag, ett jättefint ett. Har tagit kort men hittar inte sladden så dom bilderna får ni vänta på....Paketet va min vinst från Uttan många fina saker som ni också får se i morgon (hoppas jag).




1 december

I går va årets sista boxpass :(  Känns som det är lång till januari när det börjar igen. Fast på torsdag är det ju dax för ett styrkepass med sveriges starkaste kvinna (?) Anna Rosen. Det ska bli jätte spännande men också lite läskigt ;)

I natt har A sovit dåligt igen....han kom till våran säng vid 1 och har sedan dess barat snurrat runt runt. Sambon tycker sig ha uppmärksamat att det är fullmåne när han är som mest svår "sovad". Själv har jag ingen koll är bara super trött......

Även idag är det dax att vara fluortant ;)  Superkul!

Ni kommer väl ihåg att lyssna på www.julradio.se som startade igen i natt ?  Jag gillar julmusik i massor har några favoriter som jag nog aldrig ledsnar på =)
Julkalendern börjar ju idag också, tyvärr missar vi den nu på morgonen få se om vi hinner titta på den i kväll. Hoppas den är julig för dom gillar jag oftast bäst =)

RSS 2.0