lördagkväll

Så där ja nu är födelsedagskalaset avklarat och även ett besök hos bästa vännen=A;s fadder. Bägge besöken va trevliga =) Hos pappa träffade vi  flera släktingar vilket alltid är lika kul.
Hos vännen såg vi på finalen av "Körslaget". Vi blev överakskade trodde att Eriks lag som skulle vinna, men vi kom på att flera av vinnarna  den senaste tiden, där vi i "publiken" röstar fram vinnare är från "Norrland" eller åtminstone från den övre halvan av Sverige. Så vi tror att dom i norr är mera för "sina" tävlande än andra. Vad tror ni ?

Har hunnit lagt ut några vinteroveraller efter A på tradera i dag. Det känns bra, har massor med kläder som jag skulle vilja få sålda. Så nu gäller det att hålla tummarna att någon tycker som mig att dom är fina och vill ha dom :)

090131

Hoppas ha mera tid "över" idag så jag hinner berätta vad som händer i mitt lliv ;)

Idag fyller min pappa år så vi ska dit en sväng. Det skulle visst bli tacos ;) Man skulle kunna tro att jag har en "ung" pappa när det blir tacos men det har jag inte, han är egentligen en mycket gammal man, han fyller 77. Så GRATTIS pappa , fast om jag ska vara ärlig så är det nog mamma som bestämt vad vi ska äta och hon är "mycke" yngre än pappa mer än 10 år. (typ 12 år yngre;)

Mera REA på inreda

Såg just att Inreda hade jätte REA


E ller vad sägs om dess godbitar.   

Oj det blev visst mycket barngregor jag hittade, men jag är väl lite "skadad" . Det fanns lite av varje.

pulkapromenad

A och jag har varit ute en timme så härligt det är =)
Vi gjorde först en massa bus. A skrattar och jag "apar" mig. Viktväktarkonsulenten visa hur hon gjorde när hon va på promenad med sin Stockholmare, hon for fram och tillbaka upp och ner på alla stenar, han gick allstå för långsamt enligt henne så hon hann gå flera varv runt honom på vägen. Det hade jag i huvudet när vi va ute, jag snurra runt fäckta med armarna och benen och A skratta så han ramla. Men kul hade vi. ( Vi prata allstå om vardagsmotion i går på mötet ). Sen va det dax för en promenad med pulkan. Vi gick upp på skogsvägen här bakom.  Så här mycket snö har vi allstå. Precis lagom för en pulkapromenad enligt mig ;) Men vet ni vad som hände, jo A somnar.....Hoppas han va trött och inte tyckte det va tråkigt att åka pulka. En kvart bort och lika långt hem (förstås) är väl en lagom bit att gå bara så där ändå utan att man tänker på det som motion.  Så här såg han ut =) Älsklingen min.

torsdag

Härligt med torsdag, nu är det ju snart helg igen =)

Blev inte så mycket gjort igår, få se om det blir mera idag ;) Har lite planer, vi får se vad som händer.
Fick en kasse med kläder av svägerskan i går till A, som hon fått av en kompis. Svägerskan har ju tjejer så killkläderna får jag titta på =) Såg ut att vara den storlek som A har just nu så det gäller att titta i kassen direkt så man inte missar något ;) Såg en jätte fin skjorta från PoP bla.

Lite kallare i dag men hoppas hinna ut en sväng med A, han gillar ju att vara ute, det är så kul =)
Det får nu bli en sväng med honom i barnvagnen också, så jag får rör på mig lilte ;)


Gick bra på viktväktarna i går också 0,6 ner. =)

onsdagens

Humör: Kunde varit bättre, sovit dåligt. A vill ligga så nära, helt ok om man inte måste sova.
Gjort:  Duschat
Planer:  jobba
Ser på: dataskärmen
Lyssnar på:  surret från datorn
Läser: mailen
Dricker:  vatten från kranen :)
Äter:  havregrynsgröt med rårivet äpple
Bästa: min underbara familj =)
Sämsta:  trött och ska jobba
Barn: stora sonen sover hos mormor, dottern sover hemma, A vet jag inte om han sover, det är åtminstone tyst från sovrummet.
Väder:  för mörk för att se det, ett pat minus

tisdag med tårtrecept

Sitter här med lunch tallriken mellan mig och datorn. Kollar runt på några bloggar som jag brukar läsa. Hos Min fruktsallad  finns det alltid en massa smakiga recept. Idag stod den här  supergoda tårtan, som även min mamma brukar göra. Fick då en påminnelse, tyvärr försent handla igår, att mamma ville att jag skulle köpa Rice Krispies för det finns inte i affären där hon bor. Otur för pappa fyller på lördag, hmm, blir jag utan tårta då tro.  Får försöka komma till affären en gång till den här veckan helt enkelt. =)

Ingen sol ute men ganska skönt ändå, A och jag har varit ute en lång stund. Han tyckte det va super kul och ville inte gå in. Så vi va ute längre än tänkt så när det va dax för lunch måste vi gå in men då va han så trött så han bara blev ledsen. Han somna utan lunch så nu lär han väl inte sova så länge i stället, tyvärr.

090126

Redan måndag igen,veckorna går så fort. Idag har vi varit på kyrkans öppna förskola som vanligt när det ä r måndag. Väldigt lite barn i dag, bara 3 st till att börja med men som tur va kom det ett syskon par lite senare, dom hade tagit sovmorgon. Det kan man verkligen behöva så grått och trist väder som vi har nu.

Oj nu kommer glassbilen, A ligger ute och sover, hörde den i "barnvakten". Hoppas inte A vaknar. Nä han verkar sova vidare, skönt han har inte sovit så länge. Men kan verkligen folk ens tänka på att köpa glass såna här grådagar ? Inte vi ;)

Sitter och har just ätit lite "lunch", the och knäckemacka med skinka och paparika på. Är just nu helt såld på Wasa Havre. Om ni inte provat så gör det =)



Ska strax åka till banken, ska bli spännande att se vad dom säger. Måste kanske jobba mera :( För att få det att gå ihop. A ska få vara hos farmor, han kommer nog fortfarande att sova när det är dax att åka så därför fick det bli sova ute i vagn idag så jag kan gå dit med honom.

söndag eftermiddag

Det blev en kort dag i dag med på jobbet, skönt men vi får ju betalt per timme så det blir ju inga pengar förstås ;)
Idag blev det raka vägen hem vilket va jätte skönt. Det tog lite längre tid än vanligt att komma hem för det har kommit en massa blötsnö som ligger kvar på vägen och gör det "slirit". När jag kom hem åt vi lite lunch och sen sov jag lite middag med A, skönt :)

Vi har just avslutat middagen som stora sonen gjort i dag blev det Orientgryta ur viktväktarnas familjekokbok men den va så där så inget recept idag ;)

Sambon har en kompis här så dom spelar Wii och A springer i vägen ;) Han får passa sig så han inte får en "snyting".

Jag har varit duktig och jag tagit en massa kort på kläder som ska läggas upp på tradera. Men min dator har varit upptagen så jag har inte läggt upp några annonser ännu. Ska också skicka bilder på barnkläderna till syrran som fick en liten kille strax förre jul och kolla om hon vill ha några av dessa. Jag glömde visa henne den har kassen med kläder när dom va uppe :( Hoppas han inte har hunnit vuxit ur dom om det är något hon vill ha.

Sambon och jag ska till banken i morgon och kolla vår ekonomi, inge kul, nästan alla besparingar har gått ut nu när vi är hemma med A. (Vi tar ut minsta möjliga för att kunna vara hemma så länge som möjligt.)Det är det ju värt men vi vill ju inte gå i "konkurs" för det heller. Så vi ska kolla om vi ska/kan lägga om några lån och få det mer fördelaktigt. Vilket vore toppen. Så nu ska jag leta upp alla papper som dom vill ha. Dom sitter nog i pärmen där dom ska men dom ska ju plockas fram så dom kommer med också.

söndagens

Humör: bra men har ont i magen,hmmm
Gjort: samma som igår vid den här tiden, duschat och äter frukost
Planer: jobba....
Ser på:  data skärmen har inte hunnit läsa några bloggar ännu men hoppas hinna innan jag måste packa ihop
Lyssnar på: datasurr
Läser:  just kollat mailen ;)
Dricker:  jordgubbsthe, missade att springa in i thebutiken igår :(
Äter:  knäckemacka
Bästa:  katten Nisse ( läst sämsta så förstår ni...)
Sämsta:  råtta i köksväggen... det va länge sen nu, ja inte på hela vintern som jag hört någon i väggarna. En av dom stora nackdelarna med att bo på landet om ni frågar mig. Men Nisse låg på köksgolvet och bara vänta på att få se nått, ja inte lär det komma någon genom väggen men det vet ju inte han...
Barn:  A har sovit skapligt i natt och i våran bara halva natten, hurra
Väder:  fortfarande svart men det har kommit blötsnö i natt

lördag

Det va riktigt lugnt på jobbet, så vi kom därifrån i bra tid :)  Hade planerat att fylla på skafferiet innan jag åkte hem, inte tänkte jag på att det va löningshelg (den första efter jul) så det va hur mycket folk som helst inne på Willys. Till råga på allt så höll dom på att bygga om också. Rörigare än vanligt allstå. Men tror jag fick med nästan allt som jag tänkt mig ;)

Nu har dottern bjudit på mat, det blev kyckling i tortilla  gott men hon hade haft för lite salsa i och det kändes, tyvärr. Och så kom hon just hon hade glömt att pressa i vitlöken också :)  Nu när hon håller på att plocka undan i köket så ligger vitlöken kvar i pressen :)  Sen ska hon göra chokladpudding till kvällen =) Det får bli mitt lördagsgodis :)  Vi kommer nog titta på Körslaget tror jag, någon som har något förslag på vem som åker ut ? Trodde att Hanna skulle åka ut förra veckan, blev verkligen förvånad att Robert Wells åkte , jag hade tippat honom som vinnare.
 
Stora och lilla sonen ligger i soffan och ser på svampBob, usch finns det något sämre barnprogramm. Fördelen är att det passar tydligen även dom stora barnen ;)


Jag va lite orolig för snöovädret som skulle komma idag men det hade jag inte behövat. Det kom bara lite och det mesta kom som regn. Skitigt på vägen så det gick åt en massa spolarväska men annars inga problem alls på vägarna.


lördagens dagens


Humör: trött, A sover så dåligt om nätterna , trots att han sover i våran säng, Vad ska vi göra ?
Gjort:  duschat och ätit frukost
Planer:  jobba!
Ser på: bloggar, just kollat gårdagens kommentarer och kollat in deras bloggar.
Lyssnar på:  datorsurr
Läser:  bloggar ;)
Dricker: jordgubbsthe, undrar om man ska prova något nytt idag när man är till stan och kan handla ur ett annat sortiment än här hemma :)
Äter:  knäckemacka med leverpastej :)
Bästa:  det är ju lördag trots allt =)
Sämsta:  jobba och dom andra ligger kvar i sängen och myser
Barn:  sover hoppas jag ;)
Väder:  alldeles för mörk för att se, men dom har varnat för snö mitt på dagen :(

fredag

Härliga fredagar! 
Som vanligt så har vi varit en sväng till öppna förskolan och sen en sväng till mamma/pappa. Fick även träffa syster som va där, det va länge sen sist. Hon jobbar som dagmamma så vi prata lite sånt, hon hade sett listan på alla barn som står på kö. A stod med men inte riktigt som jag trodde så nu blir det till att ringa kommunen och kolla. Har också försökt ringa min löneassistent men hon passa på att vara borta idag när lönebeskeden kommer :(  Det står att jag bara ska vara ledig halva januari, i december jobba jag hela månaden enligt lönebeskedet. Tyvärr en massa trassel när pengarna ska betalas tillbaka :(

Jobbar i morgon så jag tar en slöeftermiddag tror jag, men nu piper tvättmaskinen att den är klar och snart är det nog dax att tomma diskmaskinen. Jaja man ska vara glad att man slipper tvätt och diska för hand. Men lite får man "gnälla" ;)

Just ja har ju inte berättat att jag va på Yoga i går kväll. Man kan inte tro att man kan känna att man har en kropp efter ett sånt pass ;) men det gör jag. Jag vet att jag är otränad men ...... Det va jätte kul iallafall så hoppas att jag kommer iväg fler gånger =)

symöte ?!?

Det har varit riktigt bra idag, magen har bara känts lite ;)

A och jag har tagit en tur med pulkan, det gick riktigt bra efter lite "övertalning". Han såg ut att trivas riktigt bra =) 

På torsdagarna går gå dottern på sin kör och äter hos mormor innan. Så då brukar vi ofta äta kassler för det gillar hon inte. Idag blev det bräckt kassler med rostade grönsaker och potatis.  Tänkte däremot skriva om vad vi åt förra veckan för det va riktigt gott tyckte vi.

Symöteslåda heter den. Hitta receptet i viktväktarnas Familjekokboken.

500g mager kassler i tärningar
350g bandspagetti ( vi hade vanligt fullkornsspagetti )
1 strimlad purjolök
3 finhackade klyftor vitlök ( kan uteslutas )
1 finhackad röd paprika
2 tsk flytande margarin eller olja
1½ tsk dragon
2 dl frysta gröna ärter
1 msk tomatpuré
1 dl matlagningsgrädde
2 dl lättmjölk
salt och peppar efter smak

Ostsås
2 dl riven ost, max 17%
1 dl matlagningsgrädde
1 dl lättmjölk

Koka spagettin efter anvisningar på paketet. Häll av vattnet. Smörj en ugnssäker form med 1 tsk olja eller flytande margarin. Häll i spagettin. Fräs purjolök, vitlök, paprika och kassler i resten av oljan eller flytande margarin, låt fräsa ca 10 min. Lägg sedan i ärter, dragon, lättmjölk och matlagningsgrädde. Låt småkoka ytterligare 3-4 min. Krydda och häll röran över spagettin. Blanda ost, grädde, mjölk och häll över. Gratinera i ugn 225grader i ca 20 min. Servera med en sallad.

Det här ger 6 portioner. Och om du räknar points så är det 8 points/ portion.

Smaklig måltid!


torsdag

Så där jag nu hoppas jag det är över :) Ja, jag vet är väldigt opptimistisk men när det gäller magsjukan så räcker det nu tycker jag.
Låg på soffan tills det va dax för A att gå och lägga sig, då la vi oss samtidigt ;)  Sov ända tills i morse när dottern kom och väckte oss. Eller sov och sov, lite svårt med en liten A som far runt  i vår säng ;)

Nu har jag ätit lite frukost, det blev the och en knäckemacka idag istället för havregrynsgröt som är det vanliga på vardagarna.

A längtar nog ut för han kommer med mössa och vantar på, så vi får ta en sväng ut i dag. Försökte få han att åka pulka här om dagen men han vägrar :( Lite synd tycker jag för vi har fortfarande snö kvar och på skogsvägen är det "omöjligt" att dra vagnen. Har ingen lust att gå längs stora vägen. A är ju lite för liten för att gå själv någon längre sträcka.


onsdag igen !

Så trött jag är ! Har A sovit sämre än vanligt i natt?, nä tror inte det. Men jag tror jag fått, jag vet inte om jag ens törs skriva det för då kanske det blir värre, magsjuka. Känner mig frusen och har magont, men inte varit på toa och inte heller kräks, men allt känns inte bra. Vet inte när jag va magsjuk senast det är nog tio år sen eller något sånt.

A och jag har tagit det lugnt idag, jag har till och med sovit en stund med honom. Men gick upp när telefonen ringde, det va sambon som är på väg hem. Han har också magkänningar. Det här blir kul det !
Som tur är kom stora sonen just hem, han får hjälpa oss med A som idag är bra.Inte bytt en endaste bajsblöja alls idag......

Eftersom det är onsdag så har jag ju vägning på v.v i dag. Lägger mig och vilar igen så får vi se om jag kan åka. Man kan ju nästan tro att magsjukan är beställd för jag har gått upp i vikten igen den här veckan, hmmm. Inge bra med kalas och kakorna kvar på bänken.

ny webbutik med barnkläder

Måste skriva lite om en ny webbutik Modelmini . Den finns som live butik i Östhammar. Har varit in där massor med gånger, tyvärr inte handlat något, ännu. Nu har dom äntligen fått fart på sin webbutik och firar det med REA.

Dom säljer massor med olika märken bla. Cheap monday, Ej sikke lej,  Mini a ture, Nanoou, jag kan skriva hur många som helst ;)  Cheap monday har dom även lite vuxenkläder av.  Dom har även saker till rummet, sova och leka. Böcker. Dom kommer även att ha lite vintage. Jätte spännande tycker jag.



Ni kanske har läst om familjen som har butiken i barnmodemagasinet Petit magasin, där det va ett repotage om dom i höstas.




Gå in och kolla det finns så mycket fint, man kan ju "fönstershoppa" även på nätet. =)

föedelsedagspresenter

Måste börja med att tacka för alla hälsningar på min föedelsedag!

När man blivit så gammal som mig så behöver man egentligen inte fylla så ofta som en gång om året ;) Har oftast inga problem med min ålder och när jag har det så brukar jag tänka på att hellre lite "gammal" än alternativet (=död och begraven)

Mamma hade stickat ett par jättefina lite tunnare raggsockor till mig. Visst är dom fina ?  Dottern fick liknande fast i blått i julklapp så då passa jag på att önska mig ett par också ;) Av mamma och pappa fick jag även lite köksgregor bla två såna här underlägg  Dom är något slags filttyg, tror jag. Fick även pengar att köpa kläder för......Fick också en orkide  av mamma och pappa, så nu har jag två nya som blommar massor.
Av kompisarna fick jag lite av varje, bla prenumeration på tidningen MåBra , boken Till dess din vrede upphör av Åsa Larsson  Lovar komma med en bokrecention när jag läst ut den. Det va länge sen jag läste en "riktig" bok och inte "bara" lyssna som jag gjort dom senaste åren.  Mera blommor förstås, tulpaner är det ju säsong för =) och denna

god morgon! en massa skitsnack ;)

Här komer en kort litet inlägg.

Har just bytit A:s tredje ! bajsblöja för i dag. Jag som trodde det va över igår, för du hade det varit lugnt enligt sambon. Stackarn han är alldeles röd i rumpan ( ja inte sambon allstå, hihi). Men jag smörjer och smörjer så det har blivit bättre. Han är så duktig för när det kommit bajs så går han till badrummet där vi byter blöja som han vet att nu är det dax.  Som tur är så är han pigg och glad och äter nästan som vanligt.

Har än så länge bara tagit det lugn. Kollat runt på några bloggar. Sitter fortfarande i morgonrocken, hmmm.  Men nu så är det dax :)
Blir nog en promenad i dag, grått ute men nollgradigt.

måndagen

Så där ja nu har man kommit hem från jobbet och ätit en bit mat :)

A mår bättre men har vägrat sova middag,hmm, men när det va dax för mat va han så trött så vi gick och la oss istället ;) Finns ju risk att det blir sent idag. Annars hade vi nog hoppat middagsluren idag så han fått gå och lägga sig tidigt, det hade också varit skönt.


Hade med mig ananaspaj  till jobbet idag, men det va många som nog givit nyårslöften ;) för det gick inte åt så mycket. ( Det va inte så många där idag heller, semestrar och kurser stod på schemat). Fast prova gärna denna paj den är inte så söt.
I dag har jag mest suttit vid datorn på jobbet. Man blir lite "vimmelkantig" av att sitta där så länge. Naturligtvis så satt jag inte i det bästa rummet heller, utan där det är dåligt luftkonditionering.

Dax att sluta, hör att mamma och pappa kommer =)


födelsedagens

Humör: Bra man får ju lägga till ännu ett år ;)
Gjort: Duschat och sminkat mig ska ju jobba
Planer:  Jobba! Tårtätning i kväll =)
Lyssnar på:  Datorn och katten Nisse som inte kan bestämma sig om han ska gå ut eller ej.
Läser: bloggar!
Dricker: jordgubbsthe
Äter: knäcke macka med leverpastej och gurka.
Bästa:  Jag fyller år! Mycket bättre än alternativet ;)
Sämsta: Jag fyller år! Jag tror ju fortfarande att jag bara är 26,hihi.
Barn: Dom sover, sambon är hemma med A. Hoppas han är bättre med magsjukan idag, han har inte varit på "toa" sen kl14 igår. Hoppas hoppas.
Väder:  Svart ute så ingen aning, men det är bara 1,3 minus.

söndag med magsjuka

Hjälp var tar tiden vägen ?!?

Dagen börja inte alls som vi tänkt oss. Kl 6 vakna jag av att jag hör A bajsa ( ja, han låg i våran säng), på vägen ner för att byta blöja kräks han över mig..... Då kommer sambon efter för att hjälpa till. A och jag ställer oss i duschen inte så mycket annat göra. 
Men som tur är märks det inget på honom, han är hur pigg och glad som helst. Det har inte heller kommit något mera kräks. Fast bajset är inge kul....

Ingen bra dag att få magsjukan på. Jag fyller år i morgon så det va tänkt att svärföräldrarna och min mamma och pappa skulle komma på fika i dag. Svärföräldrarna har varit här ändå (svärfar har just varit magsjuk) men mamma och pappa ville vänta ( dom kanske ringer senare och kanske kommer på kvällen, men jag tror inte det)

Av svärföräldrarna fick jag en fin orkide och pengar till bakplåtspapper ;)  Hade önskat mig sånt där flergångspapper ( har ett sen tidigare och tycker det är super bra) men  med pengarna jag fick kan jag köpa massor av såna för, så det blir nog något annat också =)

gratis kort igen.

Ojoj nu är dagen snart slut ;) Vi har haft storstädning här hemma idag därför inge datortid :(  Inte hänt så mycket heller att skriva om ;)


Nu har Fujidirekt 100st gratis kort igen. Så om du har tagit några kort vid jul/nyår som du vill ha riktiga papperskort på så passa på nu. Fram till den 28 januari 2009 gäller erbjudandet. Jag har gjort det flera gånger och det går bra ;) (fast bara en gång per erbjudande, förstås) Jag har även gjort förstorningar hos fuji som har varit bra till ett bra pris.
Det är bara att gå in på www.fujidirekt.se/gratis



fredag

Äntligen lite tid att sitta vid datorn, fast egentligen inte har en maskin tvätt som ska hängas ;)

Det är ju fredag så vi har varit på öppna förskolan. Så himla kul! Många "gamla" bekanta, dagis har stängt i dag så det va många som annars brukar gå där som va hit istället, kul. Men som vanligt är A lite sen i starten så när det börjar bli dax att plocka undan då har han kommit igång, Måste försöka komma iväg tidigare.
Självklart så va vi in till mamma/pappa på vägen hem, sambon passa även på att komma och få en kopp kaffe ;) När vi skulle åka hem så plocka jag med ett par stora lådor med leksaker efter dom stora barnen. Det kommer att bli så mycket saker i A;s rum, leta efter dotterns spis men den har jag inte hittat i röran ännu ;)  Vi måste skaffa en hylla eller något som man kan ställa upp alla sakerna på, nu är det mer än fullt på golvet :(

Här har vi det kallt idag, 14,8 minus i morse, nu "bara" -11, så jag eldar i kaminen, härligt. Lite besvärligt med A som oftas  är i samma rum, kaminen blir så varm. Får lägga för en stol eller nåt.

Nä nu ringde sambon, han är på väg hem så det är bäst att jag gör lite ;) Hänga tvätten, ställa in lådorna med leksaker i A;s rum, förbereda maten, Tror att det blir en favorit i repris idag. Tortilla med kycklingfyllning. 


Dom stora barnen åker till sin pappa idag, direkt från skolan pga bussarna. Så tror vi ska bort till en kompis i kväll men hoppas hinna skriva lite mera.


Hjälp!

Nu har jag fått tillbaka min dator, Hurra!

Efter en massa trix av sambon så går den nu snabbare också =)

Men tyvärr så finns inte alla mina favoritblogg  kvar i mina "favoriter".

Så snälla om ni läser min blogg lämna en kommentar så jag hittar tillbaka till era.

Ska försöka googla men eftersom jag inte skriver in "adressen" så vet jag ju inte vad bloggarna heter :(


torsdag

Det gick jätte bra i går på vv, hade gått ner 1,2kg. Så nu är julens "synder" borta + lite till. Nu gäller det att hålla i bara ;)
Känns som det kommer att bli svårt ihelgen,hmm.

Är på väg till frissan. Idag blir det bara klippning och så köper jag hem en toning. Ska passa på att handla när jag ändå är i "civilisationen". Kanske följer svärmor med och tar hand om A, annars så stannar han kvar hos henne medans jag klipper mig.

Har fortfarande ingen egen dator, men nu börjar det närma sig. Sambon trixar och fixar =)  Så snart hoppas jag hitta min lista med bloggar jag brukar läsa, kom på att jag kan läsa dom som lämnat kommentarer hos mig via blogg. Tyvärr så är det mycket svårare att sitta här uppe vid sambons dator än nere vid min ;) Men nu tycker dottern att hennes dator också beter sig underlig åt så det kanske är läge att kolla dem också.

onsdag

Solen skiner och det är bara någon minus grad. Men vi har inte gått någon morgonpromenad.

Har en hel del att göra i dag men har som vanligt kommit igång ännu. Hur ska man göra för att få en massa energi så man kommer igång på morgonen. Trots att jag går upp kl7 och fixar frukost åt dom stora barnen, klart dom kan det själva men jag vill vara uppe och träffa dom innan dom ska i väg till skolan. I dag kom jag inte in i duschen förrän kl10, jag börjar plocka med en det ena än det andra, hmmm. Nu är klockan snart tolv och jag har i princip inte hunnit göra något som jag tänkt, ja om man inte räknar det där vanliga som alltid ska göras som plockat ur diskmaskinen , hängt en maskin tvätt (och har nästa inne nu, självklart så va jag först tvungnen att ta nertvätten som hängde sen igår).
Har planer på att ta ner julgardinerna i dag ( dom är röda men inga tomtar) men det för ju med sig en massa annat som tvätta fönstrena och torka ur, strycka gardiner ( och när man ändå slapat frram stryckbrädan så är det väl lika bra att stycka resten också)

Nä nu pratar vi om något roligare =) Gårdagens Knut. Jag tyckte det va mycket folk trots tisdag, tyvärr inte så många utklädda som vanligt, men massor ändå. Jag har sett att www.knutmasso.se inte fått ut några av årets bilder ännu men om ni går in på UNT så finns det ett bildspel där. På andra bilden är syrransdotter en av dom utklädda.
Jag hade med mig kameran men när vi skulle ta en bild på A så va det slut på batterier, typiskt!  A va klädd som en riddare, fast han gillade det inte alls och han tyckte det va otäckt med alla utklädda, stackarn. Som tur va somna han innan vi kom upp till gatan men han va med på torget. Där vi dansa lite. När det börja ta slut där och minskat med folk så tyckte han att det va OK ;)

 

13 januari

Så där ja nu kan jag äntligen sitta här eller egentligen inte men A sover nu i alla fall.
Vi har hunnit med en promenad i det skapliga vädret solen tittar fram ibland. Hörde på vädret att det skulle bli kallare senare i veckan.

Idag är det en stor dag ialla fall om man som mig kommer från Gimo. Där är det något som hetter "Knutmasso" den 13 januari (spelar ingen roll om det är helg eller som i år en tisdag).  Lite som en karneval skulle man kunna kalla det för. Det börjar med att barnen klär ut sig och går runt i husen och visar upp sig (och får godis eller något annat ). Därefter är det dans kring granen för barnen på torget. Dit även tomten kommer numera och delar ut godis.
Sedan blir det fest för dom vuxna (även för barnen förstås) då går man (helst) utklädd upp till en gata och visar upp sina "skapelser". Dom utklädda går fram och tillbaka och dom andra tittar på vid sidan. Där träffas både gamla och unga. Det är mycke hemlighetsmakeri med utkläddningen, Man försöker hålla det hemligt så länge man kan. Som mamma brukar man kunna få reda på vad dom stora barnen klär ut sig till (men inte alltid). Det är många som inte vet vad sin respektive är utklädd till.
Kommer nog inte klä ut mig i år tyvärr. Sist så klädde dottern och jag ut oss i sista minuten. I mina föräldrarns källare finns det mycket gamla kläder att välja på ;)  Men många lägger ned på massor med pengar och tid på sitt knutbygge. Många börjar långt förre jul att förbereda.
Gå gärna in på sidan www.knutmasso.se och kolla in tidigare års utklädda, det är visserligen bara en bråkdel av alla som är där. Tryck på respektive år så ser ni. Det här är något som pågått sen vallonerna kom och jobba på bruken tror man. Det här är något som inte är organiserat utan alla bara kommer dit. Dansen kring granen och dansen efreåt för dom vuxna är självklart orangiserat .
 Hörde att polisen trodde att det skulle komma ca 5000st iår (det är ju tisdag) men det brukar vara mer än det dubbla när det är helg.

virus ?!?

Skit skit skit, usch och fy. Jag har fått något skit i datorn. Blää! Har en sambo som är bra på det här med datorer, att fixa och trixa men det går så där även för honom. Så nu sitter jag vid hans dator men den står inge bra till för mig när jag har A med mig. Det finns inte så mycket för honom här att göra så han trycker och gregar på allt han kommer åt, både på tangent bordet (det är därför det kanske står något konstigt) och själva datorn och så musen förstås.  Skriver mera när han sover middag.

Har de flesta av mina favorit bloggare som favoriter, men hoppas kunna hitta på er idag, för jag undrar ju vad ni gjorde och hade det igår.

måndag

Känner mig lite bättre idag. Men inte i toppform. Jaja det blir bättre.

Idag har A och jag varit på kyrkis. Så kul att få träffa kompisarna igen =) Vi sjung en massa och så såg vi på dvd som spelades i in när vi hade Luciatåg för gamlingarna på hemmet. Självklart så lekte vi en massa också. Det togs fram en hel låda med instrument så det spelades en hel del ;)

Börja blåsa igår kväll och det bara fortsätter. Man tror nästan att man ska blåsa bort när man gick till bilen, så det blir ingen promenad idag.

Frissan har ringt och ändrat min tid så jag blir inte klippt på onsdag som planerat men hon hade som tur va en tid på torsdag som jag fick. Vill ju vara "fin" till helgen :)

Nä såg just att postbilen va har så nu ska jag klä på mig massor och passa på att hämta den medan s A sover middag, han somna redan i bilen på vägen hem så det va bara att bära in honom.

söndagsblues

Usch och fy så känner jag mig idag. Allt är bara blää.
Tur man han en helt underbar familj som stöttar och peppar och säger åt en att man inte måste göra en massa. (Fast det borde jag egentligen, har fullt med saker som jag vill göra när jag har andra hemma som hjälper mig med A om det skulle behövas).

Är mest sugen på att äta något sött och gott hela tiden men jag ska låta bli...... Hmm, tog en kaka när vi fika men även en mandarin.

Snälla dottern plocka ju undan julsakerna igår och nu ska sambon ta ut granen. Så skönt nu finns det mera plats igen.  När jag va liten så hade vi alltid julgransplundring när granen skulle ut. Som jag kommer ihåg det så va det jättemysigt, vi får kanske börja med det igen när A blir lite större. Bjuda hit kusinerna som bor i den här skogen och dansa runt granen, så kul, börjar längta redan =)  Vi sjöng en sång när vi kasta ut granen som börja så här tror jag, "Nu ska glada julen ut, ut ut. Och sluta "Men han kommer nästa år igen för det har han lovat". Men jag kommer inte ihåg mitten tyvärr.  Får nog fråga mamma om texten.

kakbak

Just slutat att baka. Det blev kolakakor och cookies . Jag kände mig så duktig för jag har inte smakat ännu, sambon däremot har kollat att dom smakar bra ;)



Har även hunnit med en sväng till svärmor/svärfar där vi fick en fika =)  A fick en DVD, jag valde "Pelle svanslös", märkde när jag kom hem att den hade vi på VHS, så vi ska få byta den. Jag gillar svenska "barnprogram" mycke mera än Disney. Tror att en av dom andra filmerna va "Karlsson på taket", vi har säkert en sån mockså men hoppas att det inte är presic samma.


Jag har även gått en sväng med barnvagnen. Känner mig även duktig för det för det va så länge sen =)


Nu håller stora sonen på att fixa till tacos ska bli så gott!  Luktar redan, mumma. Vi kommer att göra läsk i våran nya Soda stream Design.

Tycker den är snygg i vårat kök även fast vi har det lite trång med alla prylar. Vill ju ha dom framme så dom är lätta att använda.
Vi fick den i julklapp och då följde det med must smak men nu har vi köpt en cola variant, få se om den är god. Jag är egentligen för kinkig när det gäller "hemmaläsk" för att det ska funka. Är det någon som har förslag på smaker som smakar som "riktig" läsk ?


 


lördagförmiddag

Så där ja, nu är man på banan igen ;)
På min lott idag hade jag att gå upp med A när han vakna 6,45, men det va helt ok. Vi satte oss i soffan och såg på barntv, jag somna nog till en stund,hmm.
Nu har vi iallafall fått i oss lite frukost, jag har satt i gång en tvättmaskin och dom andra har olika projekt för dagen. Själv har jag en massa plock och har tänkt att hinna baka några slags kakor, det är ju snart dax för kalas igen.

Måste försöka ta mig tid med en promenad idag också. Termometern har stannat på noll grader idag så det kan ju bli skönt. Fast vi har ingen sol.

tv-kväll

I kväll har vi tittat på premiären på "Let´s dance". Det kan nog bli kul att se den här säsongen. Om inte annat att ha på som "bakrundstv". Blev förvånad över att Morgan va så "dansant".

Idag har det varit tugnt att det är fredag för jag vill ju inte äta mer än "nödvändigt". Som tur va så hade jag köpt skumtomtar som inte är så "farliga" att äta, så såna har jag ätit framför tv:n

Dotterns böcker som hon beställde från Adlibris mellandagsrea har kommit i dag så hon har läst nästan hela kvällen. Hon va trots nya böcker med i soffan när vi såg på "Let´s dance"
En av böckerna hon beställt är  Camilla Läckbergs "Olyckfågel" för 29kr, inbunden.

fredagens


Humör: Toppen, det är ju fredag!
Gjort: skickat iväg sambon och lille A, pratat lite med dom stora barnen, duschat och ätit frukost. Tävlat hos  Petra  om Fluffy Marshmallows body scrub och body butter.
Planer: jobba
Ser på: mörkret utanför
Lyssnar på: Sonen som duschar
Läser: bloggar,förstås ;)
Dricker: vatten från kran.
Äter: havregrynsgröt med rårivet äpple (nu är det dax att ta sig ikragen igen)
Bästa: Fredagskänslan
Sämsta: att jag jobbar ända till 5 i dag.
Barn: en hos mormor som ska vara barnvakt och dom andra på väg till skolan.
Väder: ingen anning, för mörkt ute, men idag är det varmt 4PLUS, efter en längre tid med kallt väder.

tävling hos Emma

Nu är det tävlingsdax igen. Man behövde inte skriva om hennes tävling men eftersom hon är en av mina favorit bloggar så vill jag att ni inte ska missa hennes blogg =)  Gå in och kolla om ni inte redan har varit där hon är en helt underbart trevlig tjej enligt mig.

 
 Detta är allstå vad man kan vinna i utlottningen. Ett serum från Fleur de Santé. Gå in på Nergårds-Emmas blogg och lämna en kommentar bara, men innan fredagskväll då hon förmodligen drar en vinnare.

Lycka till!

äntligen

Har inte fått internet att funka idag. Blev så arg för hade tänkt passa på att blogga mycket och hinna läsa ikapp dom jag brukar läsa. För idag har A och jag varit ensamma hemma. Dom stora barnen har börjat skolan och sambon börja som sagt jobba igår. Imorgon jobbar jag igen och på helgerna är det så mycket annat som händer. Vi har visserligen varsinn dator men tiden brukar inte finnas att sätta sig ner.

Men jag har ju hunnit en massa annat istället, mest bara sånt som man legat efter med nu när man varit lediga så länge och haft en massa annat skoj för sig istället. Dammsugit noga har ju bara blivit "snabb" svängar där man sett dammtussar och under A;s matstol sen jul,hmm, då vi fick en ergorapido.





 


viktväktarmöte

Blev som jag trodde 1kg plus på vågen. Men men jag har ätit som jag ville göra hela jul och nyår så jag är nöjd att det inte blev flera pluskilon. Jag har ju verkligen fuskat med motionen, för inte räknas dom få gånger jag har spelat Wii,sport ;)

Svägerskan ringde strax innan jag skulle åka och ville följa med. Alltid roligare att vara två som kan peppa varann.  Fast hon ammar så hon får äta mycket mera än mig, jag blir så avundsjuk ;)
Men eftersom jag hade en ny med mig så fick vi bägge lite "presenter".

Detta va vad vi fick, inte dåligt va. En påse att göra chokladmousse av (kommer att säljas av vv så småning om) och en kokbok med bara chokladrecept. Den blir bra att fixa något ur när chokladsugen blir övermäktigt, rätt ofta allstå ;)

Idag kom även Anna  och berätta om sig och hennes viktnedgång. Maffigt, tjejen har gått ner  43 kg på knappt ett år ! Det ni, här kämpar man med sina få kilon i jämnförelse med henne. ( nu 10 ner men SKA 5 till innan jag känner mig färdig)
Anna hade med sig sina jeans som hon använde när hon började och bilder man tror nästan inte det är samma person.

onsdag

Nu har man jobba en dag igen. Börja 6.45 så det va lite tugnt i morse, har ju 30min resväg också.

Dottern har varit barnvakt åt A och det verkar ha gott bra. Skönt, men trodde inget annat heller ;) Både hon och stora sonen är duktiga med lillebror.

Nä nu är det dax att åka och väga sig på viktväktarna. Kolla på vågen här hemm och det såg ut som det va 1kg upp sedan veckan före jul( få se hur det ser ut på vv åvgen). Hmmmm, ätit som jag tänkt även fast det har slunkit ner en och annan choklad bit mer än det va tänkt men jag har inte rört på mig alls tyvärr.

tändsticksask

Titta vilken fin tändsticksask som kom i min brevlåda i måndags. Kommer ni ihåg att jag vann en julkalender utlottning hos Tussan  i början på december. I måndags som sägt kom min fina tändsticksask . Jag som trodde jag vunnit ett kort hon gjort och så va det en tändsticksask. Det va mycket bättre, för den kommer jag använda, ett kort hade jag inte kunnat skickat till någon, det va ju så fint =)



Tyvärr fick jag en skugga på asken när jag tog kortet. Men jag hoppas verkligen att ni ser så fin asken är.

tisdagens

Humör:Trött, måste lägga mig tidigt i kväll.
Gjort:Duschat + frukost
Planer: Jobba!
Ser på: Datorn
Lyssnar på: Dator surr.
Läser: Mail fick inte spray att funka igår.
Dricker: Jordgubbsthe
Äter: Kaviarsmörgås.
Bästa: Skolan börjar och vi får lite rutiner igen.
Sämsta: Känns inge kul att gå upp och åka jobba när dom andra ligger kvar ;)
Barn: Sover och är friska
Väder: Svart ute än, men det är bara 5 minus nu

måndagskväll

Hemma igen efter dagens "utflyckt".
Alltid lika trevligt på dessa släktträffar. Dom flesta träffar man ju bara då. Iår va även ett kusinbarn, ja hon är vuxen som jag nog inte har träffat sen hon va ett par tre år. Många småbarn igen så A hade några kompisar men han gick mest runt och charma alla =)  Min faster bjöd på en massa god mat.

Nu är det sängen som hägrar ska ju jobba i morgon.

måndag igen eller ...dagvill...

Sista dagen vi är hemma allihopa den har ledigheten. Har gått fort. Vi har tagit det lugnt .
Nu är vi på väg till den årliga släktträffen hon min farbror och faster. Min farmor fyllde år den här tiden på året och dom bodde (nu har deras son tagit över) på "fädrens"gården. Lite bråttom nu vi hade tänkt åka vid 1 men man får komma när man vill efter 2 så det är ingen precis tid.
Skriver mera när jag kommer hem om det inte blir försent.
Jag har jobbdag i morgon :(

ännu en

Tävling! När jag såg Jessicas  rubrik så kunde jag inte låta bli denna tävling , va med du också !
 
Tävling för alla vinter trötta mammor !



Detta är bla vad du kan vinna!
Man har på sig till den 18 januari, men varför vänta ta en sväng in dit redan nu ;)

korvgrillning

När A vakna ringde hans fadder och undra om vi ville komma och grilla korv. Självklart sa vi ja för det finns inge mysigare. Hans pappa har gjort en kolakoja som dom för i tiden hade när dom kola vid en kolmila, där va vi och grilla korv.

 

Vi har haft det kallt idag, det va 15grader minus i morse men "bara" 13 minus när vi va ute. Så vi hade många lager med kläder på oss ;)

Nu är vi hemma en stund för att "ta emot" dom stora barnen som varit hos deras pappa. Men vi ska åka tillbaka i kväll och få en fika.

söndag

Oj i dag fick vi sova länge. A sov jättebra så han vakna inte tills förrän kl6 men vi kunde ligga kvar och slumra ända till kl9. Skönt!

Hållt på att fixa med fyra! kassar kläder som vi fått ärva. Bla en jätte fin Didrikssons overall som kanske kommer att passa nästa vinter. Det fanns även en Didrikssonsjacka som blir lagom till i vår. Fanns även en massa PoP och Molo tröjor.

Nu när A sover middag är det dax för det sista i hans nya lekrum. =) kommer att bli så bra.

Det ringde några nyss som ville komma och titta på friggeboden. Snickaren hade föreslaget en sån när dom ville ha en övernattningsställe. Så sambon har kollat in hur sonen hade lämnat den. Lite hade han fått plocka undan. När jag kolla om sonen bäddat sängen så hade han inte kollat det ;)  Så när han va där och skulle kolla det så kom dom så jag hoppas han hann bädda om det inte va gjort. Så "knasig" man är det va ju inte det dom skulle kolla om sängen va bäddad eller ej, utan hur det va byggt.

ängel

Måste bara vissa er denna söta ängel om man kan vinna hos Hem och Lycka



Man har till den 10 januari kl 10 på sig om man vill vara med i utlottningen.

lördagskväll

Nu är vi snart klara med flyttning av alla leksaker till A;s nya lekrum. Ska bli så skönt när det blir tomt i tvrummet, även fast jag tror att han kommer att ha lite saker kvar där ;)

En kompis till sambon kom över på em (är fortfarande kvar) dom har "fibblat" lite med datorerna och nu är det Wii som gäller. Kul hur vuxna "män" kan leka !  Jag sitter brevid för jag har äntligen fått tillbaka min dator =)  Annars hade jag nog fått skriva hur vuxna människor kan leka ;)

Har bläddrat igenom en tidning jag fick när jag tog en prenumeration till systerdottern i julklapp. Man fick välja och jag valde Laura , ni vet tidningen för alla kvinnor över 40+ ( jag har ju faktiskt fyllt 40 och lite till, kom just på att jag fyller om 16 dagar igen). På framsidan är det en bild på Anne Lundberg ( hon från antikrundan, ja ni hör ju så gammal jag är ;) Har inte tänkt på att hon är så snygg tidigare.  Har inte läst hela ännu men nu vet jag hur jag ska få iordning på alla "pryttlar" i badrummet, vårens mode (inget som känns aktuellt för mig) och om underkläder som gör underverk :0


bytt sovrum

Ja igår började en liten flyttcirkus hemma hos oss. Vi har  flytta upp till stora sonens gamla sovrum, han har ju flyttat ut i friggeboden. Vårat gamla sovrum ska bli lekrum åt A, just nu är det väldigt fullt i tvrummet där han nu har alla sina leksaker + några efter som stora barnen, såna kommer det mer av, finns ett rum fullt med gamla leksaker hos mormor/morfar.  På något konstigt sätt så hade det blivit fullt redan ditt vi skulle flytta så det va bara att tömma rummet först, vilket tog sin lilla tid.
Men vi sov i allafall i vårat nya sovrum i natt men leksakerna står fortfarande kvar i tvrummet. För självklart blev sambon och jag osams om något i går:(  Så nu går allt på sparlåga. Men men vi tar nya tag, just nu är han hos sina föräldrar och fixar lite.

Hade tänkt gått en promenad för i dag är det bara fem minus. Tyvärr ingen sol men det ser ändå fint ut. Det börjar ju bli dax för vägning på viktväktarna snart (onsdag). Har ju ätit allt jag velat, som jag planerat men jag trodde att det skulle bli mera motion för min del. Har väl blivit någon promenad men inte alls i den mängd jag tänkt mig. Men nu när vi köpt Wii så har jag ju faktiskt tränat lite där ;)  Jaja vi får se vad vågen säger på onsdag, hade ju planer på att inte gå upp i allafall men vi får se. Har ju några dagar till på mig. Fast vet åtminstonne ett "kalas" till innan dess.  Sambon fråga i fall han fick ta fram jordnötsringar i går eller om jag inte skulle kunna låta bli dom igår. Han "fick" ta fram dom och jag tog några (fler än planerat, förstås,hmm). Vi såg på en Beckfilm men den va inge bra, minns inte ens vad den hette nu. Handla om några kontstjuvar.

Wii vilken kväll

Vi börja kvällen korvgrillning i grillstugan när mamma, pappa och syrran och hennes familj kom. Det är alltid så mysigt. Igår så hade sambon tänt marschaller på vägen dit.


Set ut som kolen är utbrunnen fast så va inte fallet ;)



Kvällen avslutades inne med julgodis dottern gjort, det som va kvar och en stor chokladask vi fått tidigare. Till det spela vi Wii, allihopa, ja inte A 17mån och J 2,5veckor, Men alla andra pappa på 76 va en hejare på bowling och syrrans lilltjej på 3,5 slog på boxningssäcken och fråga om hon vann =)  Kul med ett spel som inte bara tonåringarna tycker är kul.  Sambon gick runt och myste, tyckte det va bra att han "lyckades" övertala mig att köpa Wii. För er som undrar så leder jag just nu boxningen men är älst på testet (fast det har bara vi i familjen gjort) =)

nyårsdagen

Äntligen hemma efter jobbandet. Sitter i soffan, dottern bakar muffins, sambon och stora sonen spelar Wii och lilla sonen håller på med verktygen han fick i julklapp. Jag är så glad över min familj =)

Snart kommer syrran och hennes familj och mamma och pappa. Dom vill se hur stora sonen har det i frigeboden och sen blir det en sväng till svärföräldrarnas grillstuga för korvgrillning. Det  brukar bli trevligt!

RSS 2.0