kalaståg

Glömde att visa detta fina tåg som A fick när han föddes av en arbetskamrat till mig. Som det nu va dax att ta fram.

Som ni ser så står det en etta på fjärde vagnen, den siffra byter man ut vid nästa födelsedag. Finns sex siffror, så fem år till kommer tåget åtminnstone vara med ;)
Tyvärr passa inte vanliga julgransljus så nu letar jag efter lite grövre ljus.

Alla kunde ju inte komma igår när vi hade kalaset, tyvärr. Så några kom idag ändå.
Faddern kom med en xylofon, så nu har det "spelats" massor =) Han tordes han som inte har några egna barn. Han lovar även att komma med ett annat instrument nästa år.

Hurra hurra

Så trevligt vi hade det på barnkalaset igår, då dotter fyllde 15 och lillkillen firades 1 dag iförväg. Han blir 1 år idag.
Tyvärr kunde inte alla komma som vi hoppades på.
Dom fick massor med presenter. Så tack allihop som va där. Tack även till alla som grattat dom via bloggen.

   
Öppna paket är inte så lätt när man fyller 1år, han fick lite hjälp av mamma och småkusiner.
Vi hade det varm och skönt så hela kalaset firades ute.

Vi fika på kakor och tårta. Avsluta kvällen med grillad korv, det va ju barnkalas ;)

Dom stora barna på kalaset va iväg en sväng och bada. Mina stora barn fick "nåt "(jag vet inte vad det heter) som dom åkte på efter båten. Dom flesta drutta i =)

 Detta fina tåg som man kan dra efter sig från Brio fick A av kusinen från Jönköping.

 Denna fina hängare fick A från kusinen här hemma vid. Passar jätte bra när han nu ska få "eget"
                                            rum. Den är köpt på Fulleröhandel och kommer från Sia.


    

Dessa fina kuddar och den fina nallen har min kusin gjort till A. Hon är händig, man blir allt lite avundsjuk.

kalasdax

Idag fyller dottern 15 år, hjälp så tiden går! Imorgon fyller lillkillen 1 år, hjälp så tiden går ;)
Så idag ska vi fira bägge i stugan. D ville ha sina presenter på sängen men hon sover ett tag till men sen ska vi gå upp i och fira henne. Efter frukost bär det av till stugan. Måste stanna på vägen och köpa grädde till tårtorna, undrar om den kommer surna i värmen. Hoppas det fläktar vid stugan så det inte blir lika varmt.

 Paket högen är nästan lika stor som på julafton. Ändå fattas ett som inte kommit ännu, har beställt en sak som jag hoppas kommer med posten idag. Vi får se hur vi ska göra med det om D får den i morgon istället eller om någon kan hämta den på vägen.


cool kille + lavendel

Även fast det inte varit den "värsta" hetan idag så har A badat i den uppblåsabara poolen. Han verkligen gillar det skrattar och skvätter.


Här är A i syrrans solbrillor tidigare. Visst är han cool ;)


Läst hos andra bloggare om att dom tagit in lavendel, så det har jag också. Fast jag tog bara in lite för min sambo är känslig för lukter, får se hur det går. Kan kanske ta in mera.

    Ser lite fjuttigt ur när det finns så mycket ute men som sagt kanske kan ta in mera om det går bra för F:s näsa.

ananaspaj

Nu har jag bakat färdig, faktiskt hunnit lite annat också. Slappat med A på en filt, han höll på att försöka "klättra" på en stol det gick bra en lång stund, men sen ramla stolen över honom. Slog sig så det börja blöda lite på läppen :(

Jag har bakat ananaspaj. Något sonen S önskat (fast han inte fyller år).

 

(Ser ut att vara lite mycket pajdeg på bilden måste kolla hur det ser ut i verkligheten sen)

Här kommer receptet:

ANANASPAJ

150g margarin
1 dl    socker
3 dl    mjöl
1 tak  bakpulver
Detta blir pajdegen. Blandas enklast ihop i matberedaren. Tryck sedan ut i en form.

2 dl creme fraiche ( eller liknande, fetthalt spelar ingen roll)
1  ägg
½ dl  socker
1 tsk vanilinsocker
1 liten burk krossas ananas (låt rinna av lite)
Detta blandas lätt ihop och hälls i den pajdegskläddda formen.

Ca 30 min i 200 grader

LYCKA TILL!



bakdax!

Ja nu har det hunnit blivit tisdag förmiddag. Och här ska bakas, härligt i den här värmen ;(   Men nu har jag väntat in i det sista och det finns inge återvändå. Tårta och några pajer är det tänkt att det ska bli, vi får se om det kommer några bilder och recept senare.
D har följt med en kompis och hennes föräldrar till Grönan. Innan året börja hade hon inte varit där någon gång och nu är det tredje gången.
Hon tyckte det va skönt att bli av med hennes kaniner igår även fast jag tror hon kommer sakna dom lite. Hon lämna sitt mobilnr till tjejen som tagit över dom om hon skulle ha några frågor, hoppas bara att D hör om hon ringer i dag.



Denna gräshoppa satt på vårat utebord och jag kunde inte låta bli att ta ett kort.

måndag

OPS! så har den har dagen gått, jag som hade så många planer men inte mycket blivit gjort. Som vanligt allstå ;)
Först kom dom stora barna hem och då måste man ju kolla in hur dom haft det. Hjälpa D att plocka ordning på  kaninsakerna. Sen kom kära sambon hem tidigt. Bara en sån sak att komma hem tidigt "förstör" mína planer. Sen kom svägerskan över på lite saft, trevligt att få höra lite skvaller.
Dom andra håller på att packa in kaninerna i bilen och jag är på väg in i duschen.
Ja för idag flyttar våra tre goskaniner, lite vemodigt men också skönt, dom måste ju ha lite passning trots allt. Ändå är väl jag den som pysslat om dom minst.

mera husbil

                                                                              

Så här nära stod vi med husbilen. Jag sitter på trappstegen och tar kortet.  Bara några meter ner till vattnet.Den enda som tordes bada va A . Jag och F  tyckte det va för kallt ;) Men A älskar att plaska, han satt på mina fötter, för badbyxorna hade vi glömt, så jag blev också blöt. Men mysigt va det. När vi kände att det va dax att dra vidare så stanna vi till på ett ställe där dett kort är taget.

                                                    



Vilken utsikt. Visst är Sverige fantastiskt! Det är svårt att få bra kort med mobilen. Men hoppas ni känner känslan jag vill ge er.


solnedgång

I fredags eftermiddag så drog vi allstå i väg med husbilen. Lite väl snabb visade det sig hade missat lite saker men inget vi inte kunde klara oss utan. Åkte inte långt alls, bara ca 6 mil tror jag. Men det va så skönt att komma hemifrån. Vi stanna vid vattnet som jag önskat. Hade hoppas få se solnedgången med F och mysa, men det ville inte A. Han vägra somna tog en timme! Vi han se sista minuterna ;) innan solen försvann i havet. Hade med oss ost och kex, satt på en brygga och åt ( och slogs mot myggorna).

 

Vad sags om denna solnedgång?

sena vanor

OjOj, inte förrän nu så somnar A. Hjälp hur får man ordning på tiderna igen. Hoppas det är värmen så det blir bättre när det blir svalare igen.
Hinner inte skriva så mycket mera nu. Måste ta hand om blommor som verkligen törstar efter VATTEN. Visserligen hade svärfar varit här och vattnat lite medans vi varit borta.
Rapport och bilder kommer senare.Nu måste jag ut till blommorna.

.

Hemma

Så skönt det är att komma hem! Nu ska vi grilla är jätte hungrig. Återkommer om hur resan va!

husbilstur?

Det är ju för HÄRLIGT sol och värme fortfarande. Kan man få ha det så här bra. Njuter verkligen.

Om det blir som vi tänkt så lånar vi svärföräldrarnas husbil och åker en sväng i helgen. Enda önskan jag har på plats är vid vatten. Så vi vet inte vart ännu. Inte så långt för vi ska på 11års kalas/kräftskiva på lördagkväll i stugan. Se där kom ännu ett kalas denna sommar/semester månad. Det är syrrans tjej som fyller.

Nu ska här förberedas lite, packas och så. Det blir ju bara vi tre eftersom dom stora barnen är hos sin pappa så det blir ju inte så trångt.
Håller just på att tvätta, den bästa hushållssysslan, man behöver ju inte göra så mycket. Lägga in i maskinen lite tvättmedel sen trycka på start. Sen ska den ju visserligen hängas men då passar man ju på att få vara ute i solen lite extra ;O Sen ska ju kanske lite av tvätten stryckas men det spar jag på till en tråkigare dag ;)

Beroende på om vi kommer i väg och när F kommer hem från jobbet så får vi se om det kommer några fler inlägg på några dagar.
Vi syns.

go`natt

Idag blev det inte många inlägg. Har ändå varit hemma men men. Har plockat och städat hela förmiddagen. Eftermiddagen har helt och hållet varit A:s. Vi börja med att ha i vatten i hans lilla uppblåsbara "pool". Där satt han sen och busa och stänkte och ville inte gå upp.
Usch ja höll på att glömma, såg en orm idag på gräsmattan som slingra ner i dammen. Blä gillar inte ormar absolut inte i min närhet. Nu kommer jag inte lämna A ensam på gräsmattan för att tex springa in och svara telefon och sånt. Never.

 

Bilder (tyvärr inga bra zooma in dom för mycket) på näckrosor från våran damm som jag tagit i dag innan jag såg ormen.

Kvällen har jag ägnat åt kakbak har två kalas barn här nästa vecka. Inge kul i värmen, men insåg att jag inte hade så många dagar/kvällar att göra det på. Har tänkt ha mer fika bröd så hoppas hinna baka en gång till minst ;(
Baka dubbelsats av choklad cookies som jag skrev receptet på i början på månaden. Dom gilla vi verkligen så dom blir på det här kalaset också ;)


Märks på A att det är varmt. Han vägra somna i kväll. Brukar oftast somna när han får välling men inte idag, förskte få han att somna nästan en timme i sängen sen fick han komma upp. F tog en sväng med vagnen men icke. F körde med utmattnings metoden, A


god morgon

God morgon på er! Eller är det förmiddag nu kanske?
A har börjat sova dåligt på nätterna igen, så han sover istället på morgonen. Inge bra vill hellre sova på nätterna, F som jobbar gillar det inte alls. Att han sover dåligt kanske beror på att han inte somnat i sin säng på flera kvällar. Och att det hänt mycket flera dagar som han kanske bearbetar i sömnen. Vad tro ni?
Har tv på och ser just nu vädret. Kanske lite molning i dag på en del håll men det ska bli varmare. Asch jag som är ensam hemma(A då förstås men han räknas inte ännu i det här fallet) då blir det inte av att åka och ligga vid någon badplats. Vad har ni för planer?
Som ni ser har jag flera frågor till er i dag. Försöker få er att kommentera ;)
Hoppas vi ses igen.


hemma igen

Ja så va vi hemma igen men lite mera tårta i magarna ;)
Det va ett kusin barn som fyllde 10 år. Inte så dyra presenter mest för att träffas, han fick ett badlakan och en vattenpistol.
Hade också turen att bli av med våra kaniner till ett par andra kusinbarn, leverans efter helgen. Skönt, D har inte varit intresserad av dom på länge tyvärr.
Kalaset hölls i sommarstugan, ett gammalt torp. Bilderna kommer därifrån.

  

När kalaset va avklarat så lämna vi dom stora barnen som ska åka och campa med sin pappa.

rivstart

Det blev en rivstart idag, för vi hade tänkt hinna åka till Berkinge . Vädret är toppen så det va mýcket folk där men vi kom tidigt så det fanns gott om plats och inte så långa köer till banorna.När vi åkte hem vid 1 så kom det fortfarande folk.  D åkte A och jag höll oss på filten, NÄ faktiskt vi va och kände på vattnet men bara med fötterna. Lite kallt om du frågar mig men det va 21 grader.
Nu är det dax för nästa barnkalas den här månaden. Ska bara duscha och byta om.
VI hörs senare.

  

Lite bilder från Berkinge, D som som läser och A som sover sött.

ljudbok

Hej go vänner nu är jag här igen ;)
Dagen idag blev så skön som jag hoppades på. Somna till och med när A sov, fast jag lyssna på en bok i öronen. Lyssnar på "Tyskungen" av Camilla Läckberg, inte kommit så långt (+ att jag sovit bort en del ) men kan verkligen rekommendera den om man gillar dekare med vardagsliv innehåll. Har lyssnat på hennes tidigare och jag gillar dom.
Jag provar storytel man får lyssna på en bok direkt i örat från mobilen. Vill du också prova gratis ?

Lyssna på ljudböcker där det passar dig bäst. Ha över 600 ljudböcker tillgängliga i fickan prova själva genom att SMS:ar bokbuzz till 71160.

Ljudböckerna strömmas till mobilen över mobilnätet, så du behöver inget extra minne på mobilen. Lyssning sker utan avbrott även om du förlorar täckningen eftersom programmet kontinuerligt buffrar cirka 7 minuter. Datatrafiken är kostnadsfri vid lyssning inom Sverige för kunder hos Telia, Tele2, Telenor, Tre och Halebop. Hos
övriga operatörer tillkommer datatrafik enligt ordinarie taxor. Utomlands är datatrafiken inte inkluderad och nyttjandet kan bli mycket dyrt. 

Det är enkelt att ladda ned det program som behövs på mobilen för att använda Storytel. Tjänsten fungerar med nästan alla SonyEricsson och Nokia, samt några Samsung-telefoner.

Ordinarie pris är 49 kr per vecka eller 169 kr per månad för obegränsad lyssning.  


     Bilder från adlibris.com


stugfärd

Visst är det typiskt! I natt har vi sovit dåligt så vi somna om. Hade ju varit jätte skönt om inte jag tänkt vi skulle åka till stugan tidigt. Men men nu är vi uppe och kommit halvvägs, A åt frukost ca 1 timme senare än vanligt.
Vädret ska bli bra, härligt, hoppas kunna få sitta ute och få lite färg på mig.
Bakade mormors skorpor igår som jag ska ha med mig. ska baka lite till sen åker jag. Så det blir dåligt med bloggande idag, hoppas ta igen det i kväll då jag är ensam hemma.

  

Lita "gamla" bilder från stugan.

kväll

Har som sagt varit ensam hemma idag = lite bloggande. Hoppas hitta en balans så jag hinner sitta här också.
Idag har A varit sån att han bara vill vara ute. Försökte sätta honom vid leksakerna men icke bara ledsen. Tog med honom ut för att ta in tvätten, sätte honom på gräset (som pga av att det kommit så lite regn är torrt ochh lite stickigt) för att titta på ( något som måste vara tråkigt) men det gick bra. Satt en stund och titta på kaninerna och läste posten. Sedan va det gungan som gällde. Där tror jag vi satt hela eftermiddagen till pappan kom hem. Då fick han ta över.
Jag gick in och kasta mig över lite av det som jag trott att jag skulle hinna göra idag.

 
Denna fina blomma som jag just nu inte okmmer ihåg namnet på hänger i portalen på väg in till oss.

Kvällen har avslutas hos vår kompis M med lite fika. Han har skaffat sig en masssagestol som jag passa på att låna.

100 inlägg

Såg att jag skrivit mitt 100 inlägg igår kväll. Hoppas ni tycker att det är lika kul som mig ;)
Idag är det ovanligt tyst här. Dom stora barnen är hos sin pappa och F börjar jobba idag. Något han tycker känns tugnt. Dom fyra veckor har gott FORT. Jag har blivit lite bortskämt med att ha någon hemma som hjälp mig med A, bara en sån sak att duscha blir svårt
Solen skinner och det ser ut att bli bra hela veckan även fast dom pratar om regn.

 

loppis

När vi va uppe hos svärföräldrarna fråga svärmor om vi inte skulle åka på loppis. Jag nappa direkt, gillar såna men inte varit på några på länge, faktiskt bara en på hela sommaren. Vi åkte till Ewa`s loppis i Skållbo, man svänger av 76 en bit norr om Forsmark. Där fanns massor både sånt man vill ha med hem och annat. Jag köpte en fin fotoram som jag kommer att sätta ett kort på A  i och ha på nattduksbordet, tror jag. Köpte även ett knopp pussel till A med Bamse på badstranden.

   
Visst är ramen fin, nästan lite romantiskt, ska kanske sätta in ett kort på F istället.

 
Ett riktigt somrigt pussel!

Efter loppisen bjöd svärmor på creps, smask. Känner mig verkligen  bortskämd av svärmor ,hon är så snäll.

ny dag nya tag

Så är det söndag. Eftersom jag inte städa igår med största ivern så får jag ta nya tag idag. Hoppas det gåt bättre idag. Ingen sol men det är varmt och skönt så jag kommer förmodligen hellre vilja vara ute. Har lite fix att göra ute med så det blir nog bra.
När svärmor hoppa ur bilen igår så undra hon om vi ville ha förmiddagsfika och det säger man ju inte nej till. Hoppas hinna hänga tvätten innan, så tror jag att jag börjat greja ;)
Nä bäst att sluta här och börja med det där tråkiga. Passa på medans A sover det är trots allt lättare när man är själv.

lördagkväll

Svärmor ringde och fråga om vi skulle åka ut till stugan (dom har en gammal fungerande diskmaskin som vi ska få dit). Hon hade bakat en toscakaka (stavas det så?) som hon tog med. Vi packa in oss i bilen och åkte. När vi kom dit va nästan alla där. Kul men bökigt.
Nu har vi kommit hem och det är speedway på tv. Tyvärr går det inge bra för sverige. Nu dax för sista heatet. Om det inte händer ett under så kommer sverige att få brons.

 Blomma från stugan.

badrumsstäd

Tyvärr inte så mycket sol som jag hoppades på. Tyvärr inte så mycket städat heller ;(
Vi börja dagen med fika hos svärföräldrarna, dit kom även svägerska, svåger och deras tjej M. Dom hade just kommit hem från semester, hade bla varit i Vimmerby på "Astrid Lindgrens värld".  A somna på vägen hem. Det börja även dugga, så det blev snabbt in med tvätten, fick även hänga det som låg i maskinen inne ;(
Här sen hunnit städat badrummet noga, det va nog länge sen såg det ut. Tror att det är dom stora barnen som gjort det den senaste tiden. Dom gör det bra men tar inte allt  (inte jag heller jämnt, ibland "fuskar" även jag med väggar och dusch).

 Bild på A.

frukost

Nu har jag lagt A hos F i sängen för nu är det dax att sova lite till. Jag ska nu fixa frukost, dukar ute det gäller att passa på. Jag gillar att sitta ute F är lite ljus känslig så han är mindre sugen  men sätter på sig keps ;) så jag ska få som jag vill.
Vi äter fil och musli nu när det är sommar och varmt. Jag har fått recept på en god musli, utan havregryn. Gjorde en sats och det blev ca 5liter, så nu äter och äter vi.

innegöra

Solsken även idag, hoppas det håller i sig. Inga stora planer idag. Bara en massa småplock och dammsugningen för usch så här ser ut. Fast då måste jag ju vara inne när det är fint väder så vi får se om jag spar med det ett tag till ;)
 A har börjat sova lite längre vilket är skönt, vi får se vad som händer på måndag när F börjar jobba. Men idag sov han till halv 8, vilket jag tycker är helt ok ;)  Fast mina morgon promenader förre frukost hinner jag inte med, eller tar jag mig inte tid med. Men jag har letat upp min stegräknare får se om jag får ny insperation.


rosa kuddfodral

Nu va det länge sen jag puscha för någon tävling men såg detta fina kuddfodral på bloggen "Bland kuddar och busiga barn" (titta den 16 juli). Om du liksom mig vill vara med i utlpottningen så lämna en kommentar ( + länka eller skicka ett mail ).  Så har vi chansen. Men du måste göra det förre den 23 juli då bloggaren drar en vinnare.

 
Bild lånad från Bland kuddar och busiga barn.

fredag

Ny dag nya tag!
Dax att jobba igen.
D och S ska åka med mormor till Åland sen åker dom direkt till sin pappa. Dom har inte bestämt när dom kommer hem, passar kanske på att vara kvar lite längre eftersom det är sommarlov. Fast måste vara hemma till på fredag för då är det disco, sa D. Jaja vi får se.

oj vad tiden går

Så va den här dagen slut.  Det går så fort hinner inget tycker jag.
Idag hade A tid hos doktorn i Uppsala på förmiddagen så det va bara att gå upp tidigt. D va med till stan så vi titta på moppehjälmar men köpte ingen, hitta en hon gilla men den fanns inte i hennes storlek ;(  Vi passa också på att titta på cykelsits och hjälm åt A men köpte inget där heller ;(
Sen va det bråttom hem för jag skulle ut och äta med jobbet.
Det ösregna när vi kom hem ( har kommit 18mm )  men sken upp senare.
Vi åt på Köket i Öregrund, ett ställe jag verkligen kan rekommendera. Super god mat, vi åt grillbuffe, massor med goda sallader och såser och flera olika grillade både fisk, kött och korv.  Mm, smask!
Efter vi ätit gick vi en sväng, det är så mysigt i Öregrund (på somrarna, man är ju inte där så ofta på vintern)
 
 
Lite fina vyer från Öregrund. Jag gillar verkligen vatten. Skulle kunna på mycket närmare än nu.

kakeldekor

Sett något kul på Inreda 
Dessa kakeldekorer med kaffe recept eller matrecept.
Tänk att kunna läsa köttbullereceptet dirket på kaklet ;)
Eller varför inte kunna stajla med något gott kaffe.
  
Bilder lånat från Inreda.com

Kostar 85kr för 6 olika mönster (kaffe eller familjerecept)

hjälmar

Idag har det varit en dag i stugan. Varmt och skönt!  Inte gjort mycket, mest bara varit.  Inte ens fixat mat, bara att sätta sig till bords. ;)
D har klarat av skrivningen till moppen, så nu ska vi fixa IDkort och vänta på födelsedagen, sen  är det bara att köra ;) Hon ska "ärva" brorsans moppe men köpa ny hjälm, så nu tittar hon bara efter såna.
Vi fira med att köpa glass i kiosken ut till stugan.
Här är några hjälm förslag lite svårt att hitta hjälmar som ser "tjejiga" ut. Någon som vet var man kan hitta såna ?
 

Gårdagen

Går dagen gick jätte bra. Fint väder inte för varmt som jag va rädd för. Alla sköte sig, inget tjafs om en de ena en det andra som det lätt blir om det är varmt.
S och D åkte massor med "karuseller", S gillade jetline bäst. F och jag är inget för sånt, så vi slapp ;) A är ju för liten för att tycka något sådant är kul men fick "gå" med D i "Pettsson och Findus" hus.
F utmana S i olika "skjut"tävlingar  och jag tror att F vann flest men S kom inte långt efter. Alla vi gillar godis så vi spela på många chokladhjul. Vi vann en stro Dajm och stora aksar med godis från Malaco. Smask!
F har länge pratat om Langos och när vi såg att man kunde köpa såna så blev det lunchen. Men vilken besvikelse, smaka inte som han mindes det. Så nu är det nog slut på det "tjatet".

   Bilder från Grönan.

Grönan

Grönan here we come!
Super varmt idag. Och vi ska till Grönan, det blir våran semestertripp iår ;) Har tidigare år varit borta med husbilen en vecka, men i år när vi är 5st finns det inte bältesplatser till alla så vi har bestämt att bara göra dagstripper. Men nu är snart F semester slut och vi har inte hunnit/tagit oss för med något tidigare.

 

åka bil

Idag har det blivit mycket bilåkande. D skulle till sin moppekurs (hon fyller snart 15) , A skulle vägas och mätas ( han ska till doktorn på torsdag och då vill dom ha "färska" uppgifter). Han väger nu över 13kg, våran "lilla" prins.
För att slippa åka en extra gång och hämta D från kursen så passa jag på att hälsa på på jobbet. Dom flesta har semester, men dom som jobbar hos oss i sommar är såna som jobbar med mig på helgerna. Så va C där min arbetsledare, en toppen tjej, vi prata lite om när jag ska jobba extra resten av sommaren. Jag hittar inte min almenacka så jag har inge koll på livet. Det va länge sen A va med till jobbet så dom tyckte det va kul att se honom.
 

Vilken dag!

Här kommer en bakåt titt på gårdagen. Vi kom hem alldeles för sent för att skriva då, förklaring kommer längre ner ;)
Resan till Nortälje gick bra. Jag va lite trött eftersom jag jobbat och gått upp tidigt, så jag sov lite ;)  När vi kom dit håll vi först inte på att få komma in pga av att vi inte hade några biljetter (ni som läst förra inlägget vet att M varit till Gävle för att få biljetter tidigare i dag). Men det gick bra efter ett tag. Satt bra, skönt med nummrerade platser så man inte måste "vakta" dom noga.  Vi la våra tröjor där och gick och tog en hamburgare innan det börja.
Hade jätte tur med vädret solen sken hela kvällen.
F favorit ("hon ser ju så go ut") Linda Bengtzing sjung många bra låtar, både sina egna och andras.  Molly Sanden röst är bra redan nu, hur kommer hon låta när hon blir äldre, hon är väl omkring 16 nu. Lasse Holm lever fortfarande på "makaroni" låten, va inte bra då och absolut inte nu!  Fd ford mekanikern, numera stå upparen  Tomas Pettersson prata fisar, hihi.

  

Här är lite kort. Måste ju ha en på bara Linda!

Tyvärr sluta dagen inge vidare. Vi körde på ett vildsvin på vägen hem. Ingen fara med oss men bilen står på verkstad.

hemma men snart iväg igen

Nu har man kommit hem från jobbet, fredag nästa gång. Har fått en mackfika och har en timme tills vi ska vara till våran kompis hemliga resa. så nu är det lite piff kvar. Oömma varma kläder har han sagt.  Så det blir jeans och gympa skor.
Han ringer just, varit till Gävle för att hämta biljetter till det vi ska på. Men när han kommer dit så har dom datahaveri!!. Och så säger dom att han inte behövt åka (har ca 7-8mil enkel resa) räcker om man säger till i entren!! Snacka om att man kan bli irreterad!
Vi ska på Diggiloo i Norrtälje!! Ska bli jättekul !
Frös inte när vi va på Rhapsody in rock förra helgen, men ska klä på mig mera. Dumt att utmana ödet, det kan ju bli regn har ju varit lite sånt nu ett tag.
Hoppas sitta lika bra som då, så jag kan foto lite och lägga ut.
Vi hörs när jag kommer hem.

mm lite trött

Trött fast jag sov "middag" i går, vi måste börja lägga oss i tid ;/  Hur ska det annars gå för F som börjar jobba snart (nästa måndag).
Solen s´kiner idag med, känns nästan som ett hån att den passar på när jag jobbar. Föresten är lite sen har inte tid att sitta här.

kväller

Nu är även denna dag till ända.
Jobba inte så länge idag, skönt, men inte så mycket pengar ;(
När jag kom mötes jag av A och F som bjöd på fika, mys. Sedan la jag mig med A och somna ;D När jag vakna så hade F fixat maten. Jag blir allt för bortskämd ;)
Sen har vi varit till M på kvällen på fika. Han har någe bus för sig, vi ska till honom i morgon vid 16, utan barn. Ha vanliga kläder som är varma på oss. Undra, undra har en tankte men vi får se.
 


tavla

Fått mail från Fuji, där har dom något nytt (för mig). Man kan göra tavlor av sina kort på canvas. Har man ett fint kort på något av sina barn (elller alla) eller den man älskar? Kanske ett bröllopskort?  Är det något som testat detta eller hört någon annan gjort det ?
Såg att det fanns jätte fina sådana tavlor på Gallerix med Mumin och Bamse. Men det är ju mycket roligare om man har ettt eget kort.

  

Jag som gillar rosor skulle kunna välja någon av dessa.

lördagsmorgon

Så va det dax för helg jobb igen. Engligt SMHI så ska det vara fint väder i dag med (hmm). D gjorde iallafall rätt som stanna kvar i stugan med sin moster.
A har sovit oroligt i natt så han är uppe med mig nu så F får vila en liten stund extra. Jag sitter och äter min filfrukost och A sitter brevid och får smörgåsrån. F får fixa gröt när jag åkt! Det jag skulle säga är att A är för gosig, han ser så koncentrerad ut där han sitter och tuggar med sina 4(-6) tänder. Han har fyra som är framme och två som håller på att titta.

  Bild från gränden jag jobbar vid.

Bandana

 Nu har A slutat dregla men hittat massor med bandanor(?) Fast jag tycker dom flesta va lite tjejiga (får man tycka det idag när allt ska vara så jämnlikt). Hitta dom på Wiells 

    Bilder från Wiells.


Vilken gillar ni mest? Jag håller på 2:an.


Hemma

Tyvärr blev det ju sämre väder under dagen. Så jag har inte provat min nya bikini ännu. Men till stugan va vi. Syrran som bor i Småland och hennes familj är uppe och bor där så det va trevligt att träffas och prata utan ha en massa annat som ska göras. 
F och hennes R va ut och fiska, Dom fick två ivar. Men dom tog bara med en hem (till stugan), men den lämnades kvar där. Blev bara korv idag så vi äter fisken nästa gång vi är där.
Jag tog A i vagnen med syrrans M och gick en sväng, därifrån är bilden.

Fortfarande solsken!

Hurra det är fortfarande solsken.
Hade tänkt packa picnickorgen och åka iväg någonstans men blivit ändrade planer. Vi tar en sväng till stugan istället. Jag jobbar visserligen i morgon så vi kan inte stanna kvar men det ska bli skönt att komma dit. Passa på att få lite sol på mig.

 Bild från stugan.

Äntligen hemma

Hel dag istan utan att handla är nog en bredrivt. Men så är det, nä inte riktigt sant, jag har köpt två hårklämmor till mig. ;)
Det va bara D som handla men inte så mycket heller om man tänker på att vi var istan i 8.5 timmar !!
Köpte en pipmugg till A det blev en grön Bambinomugg.
D köpte ett par beige shorts på HM och en blommig trikå klänning på Gina tricot. Hon köpte också en skolkalender på Akademibokhandeln till skolan börjar. (Undrar om hon längtar dit, hihi)
 

Solsken!

JIPPI idag är det solsken och ska vara så hela dagen och varmt ska det bli också :D
MEN aldrig får man vara riktigt glad. För det blir inget sol och bad idag för oss. Jag, A och D ska till Uppsala, D ska till tandläkaren (specialist för tandställningar) och vi har tänkt passa på att shoppa loss. Eller vi och vi, jag har inga pengar (jobbat för mycket i juni så det blir inga pengar från FK,mammaledig, lönen kommer i juli) men D har fått pengar i konfa present som hon tänker handla något fint för.
Just sett vädret på tv och det är bara idag som det ska vara fint :(



Fixa en snygg sopptunna!


 Bild från Inreda

Kan det här vara något ?
Sopptunnor är ju bra fula. Varför inte fixa den lite blommig!
Det här är ett självhäftande vinyläverdrag som går att ta bort.
Kostar hos Inreda 369 kr.





 





kalas dax igen

Så där ja då har vi varit på kalas igen.  Smarig tårta och några kakor blev det allt ;) Men men vi gick dit och hem, en sträcka på ca 1km enkel väg. Alltid något ;)
Idag är det en kompis som fyller. Dom fick barn i mars så det är alltid en massa barnprat ;) Kan tänka mig när A och deras kille blir lite större vilken fart det kommer bli för att inte prata om bus. Deras pappor är bra på att busa dom också;)
Sambon och S här börjat plantera syrenhäck. Ser llite tanigt ut men blir nog bra om ett år eller två. Ska bli skönt att få lite inhägnat och lite insyns skyddat från vägen. Få se om det räcker när A börjar gå eller om vi måste sätta upp staket också.



Här är en blomma från rabatten. Det va lite sol i på förmiddagen så jag lyckades få en skugga på blomman ;)

tips om tävling

Här kommer ett tips på en fin blogg Vita hjärtan och rosa drömmar som jag fick när jag titta in hos Saras blogg smalltownstyle (bägge bloggarna är väl värda ett besök, eller två).
Vita hjärtan och rosa drömmar har en tävling som jag vill puscha för kolla in här
Det är ett sånt här fint hjärta man kan vinna.

   
Bilder från "Vita hjärtan och rosa drömmar"


smycken

Sitter vid datorn och kollar har hittat nåt ni bara måste se. Absolut om ni gillar smycken,  gå in på cocoo. Där finns  massor med saker man bara måste ha ;)

Bild från cocoo.se
Jag som inte använder klockor har fått en  favorit är den för 195kr, vilken är din?

Här kommer lite för oss som gillar hjärtan!

  Bilder från cocoo.se

Är jätte sugen på att beställa hem ett hjärtarmband till någon som fyller år snart (kan ju inte skriva vem ifall hon läser ;)

Det är fraktfritt något jag gillar. Priserna ligger på mellan 45kr-295kr, så även det är ett plus. 

 OJ höll på att glömma dessa söta teddybjörnar. Skulle väl passa bra som 1års present ?
 Bild från cocoo.se

barnklädersREA

Just hittat en sida med barnkläder. Jag hade sån tur så det är REA  (45% rabatt) fam till den 20 juli. Sidan heter Phunkycool , är det någon som besökt den tidigare?
Här kommer några förslag på bodysuite som jag gillade från  IdaT ;
  
Börjar med en med hajar på sen blev det katter och avslutar med flodhästar.
Det finns baby-, barn -, mamma-, pappa- och sängkläder. Massor med fint!

hästar

Ibland är det bra när Smhi har fel. För solen sken (men lite blåst) i morse så det blev en morgonpromenad, har fuskat med dom nu tyvärr. Nu har däremot det blivit mulet och grått igen :(
Glömde att det va måndag igår så ställde mig på vågen i morse istället och det syndes att det varit mer kalas än promenader :(  Men det är bara att ta nya tag.

Dessa hästar stanna vi och titta på promenaden. A ä rintresserad av alla djur (som dom flesta barn).

skallror

Dessa fina skallror hitta jag på Inreda.com Dom är virkade med stjälken som handtag i 100% bomull. Finns i rosa eller blå. Kostar 100kr st. Jätte fina något att ha i bakhuvudet när det kommer bebisar i höst/vinter.
 Bild från Inreda.com
 

 

grått och kallt

Herre gud titta just på termometern 9.9 grader. Det är den 7 juli. Det ska vara sommar! Åh vad jag längtar till värmen. Ser inte ut att bli någe bättre dom närmaste dagarna heller :(  D sa just att vi inte varit och badat ännu, vi har tänkt besöka kommunens badplatser i sommar när jag är hemma.
  Denna bikini från hm har D. Kostar 98kr/del.

jobbar

Det blev jobb idag med, eftermiddagspasset. Sov lite längre idag med så någon morgonpromenad hann vi inte med innan. Hade två timmat på mig när jag fick reda på att jag fick jobba.

"barnakalas"

Barnkalas får man nog inte säga när man ska fira en 17-åring, men som mamma så gör man det ändå ;)
Dagen börja med att A sov länge, skönt för oss som kom hem sent i natt. Sen va det dax att hinna med det sista, lägga ihop tårtan och sånt. Först kom A farmor och farfar som varit bortresta så alla barn fick lite olika saker inte bara S som firades. Sen har det varit fullt hus ända fram till 9, då va det bara det tråkiga kvar, massor med disk!

 
En bit av denna har vi tagit hem från stugan. Där går den under namnet "arnejansson" för vi har fått skottet från honom. Det är en riktigt snabb växande blomma. Någon som vet vad den heter på riktigt ?

Igår

Hjälp va tiden går fort när man har roligt!
Det vi gjorde igår som jag hade tänkt skriva om va att vi var till Forsmark på "Rhapsody in rock". Vi tyckte det va jätte kul och en bra tillställning. Roligt när ALLA i familjen (A va hemma med mormor, moster och kusin M) tyckte det va kul, inte bara några. (Till ochmed stora sonen S som fyllde 17 gilla det. Hjälpte nog till att dom hade ett KIZZ meldy på slutet, några av hans favoriter. Han va på KIZZ i slutet av maj när dom va till Sverige).
Tyvärr va det lite kallt och blåsigt, MEN vi klara oss från regn :)

   

De flesta har väl läst om Charlotte Perreli dom senaste dagarna, om att hon är svårt sjuk och så. Kan tala om att hon börja med att sjunga " I will survive". Med det ville hon nog få slut på allt prat ;)

17 år

Hu vad tiden går! Idag fyller min stora son 17 år. Känns konstigt för jag känner min inte mer än max 30 hihi (och det blir svårt va inte 13 när jag fick han). Vi ska bara fira vi i familjen idag (för det händer saker här i eftermiddag/kväll  och vill ju inte köra iväg dom när vi ska bort) ska ha kalas för släkten i morgon.
Det ringde just en kompis så S har åkte iväg, kompisen visste nog inte att det va S födelsedag.
Ska fixa det sista tills imorgon, baka tårta och ta en sista dans med dammsugaren.
Hoppas hinna skriva fler inlägg under dagen. (måste ju berätta vad vi ska göra ikväll om ni inte har listat ut det redan;)

  Paketet hann inte S få innan han åkte.


Solen skiner ...

Solen skiner idag också, härligt! Fast idag ska jag iväg och jobba igen, men det är sista dagen och den är bara halv. Så hoppas hinna vara ute i solen en stund när jag kommer hem.
A sover fortfarande (är det bara för jag måste upp). Undrar om det är för att det har blivit sent två kvällar på rad. Hoppas det beror på att det blev mörkare med markiserna så det håller i sig.


kväller

Ja nu är det kväller ;)
Har just kommit hem från syrran, hennes älsta tjej fyller 16 idag. Ojoj vad tiden går. Mina tjej kusiner på mammas sida har barn i samma ålder (ja inte alla) så vi brukar uppvakta varann ( nog mest för att ha en anledning att träffas). Det va trevligt. Dom hade ju vädret med sig så vi satt ute under deras nya paviljong.
Det va denna månads första kalas, som sagt det kommer flera. Och jag som gillar kakor och tårtor det får bli många promenader inte bara dom på morgonen ;) om det ska hända något på vågen i rätt riktning.
Här kommer lite bilder från tidigare på dagen.

  

Vi är med markiser!

Idag har det skett. Vi har fått markiserna på plats. Passar ju extra bra en sån här dag med solsken. Vi har beställt från Tibrings i Tierp. Och idag har dom allstå varit här och monterat. Killarna som va här va duktiga och snabba, har inte tagit så lång tid sen vi beställde dom heller.
  

blommor

Nu har jag fixat blommor i alla krukor som jag pyssla med häromdagen. Har fler blommor att plantera så jag får inhandla fler lerkrukor ;) Har däremot fullt på hyllorna (har 2st) så jag får nog be F sättta upp en till. Har en gammal parksoffa nedanför som blommorna står på nu ( ingen bild för dom står i plastkrukorna och det är inge snyggt!)  Men om det blir nya krukor där också så kan dom ju stå kvar ( om inte F har fler hyllor att sätta upp). Vi får se;)
 

En del blommor hade stått för länge i för småkrukor men hoppas dom får nya krafter nu. Jag gillar just nu den här rosa färgen på pelargonerna mot den blåa på hänglobelian. Vad tycker ni?

JIPPI!!

Idag skiner äntligen solen. Härligt!
A har just fått sin gröt och nu är det dax för morgonpromenaden ;) Shorsten ska på! Har lite att göra idag men hoppas hinna sitta en stund i solen också.
Vi syns!

Rosensdag

Oj håll på att glömma, det är ju rosensdag idag. Såg ju det i morse på Nyhetsmorgon.
Här kommer lite rosor från mig (några har jag visat förrut,. Börjar bli mörk och det blir inga bra bilder då).  Dofterna får ni fantisera men jag lovar dom finns ;)

     
Det blev mycket blommor idag, men jag gillar ju sånt ;)

Bamse

Har en massa födelsedagsbarn i juli som jag letar presentar till. Hittade de här på Gallreix . Jag tycker dom är jätte söta även om dom nog inte passar till någon av mina födlesedagsbarn ;(

   Bilder från Gallerix

Kan bli bra när skolan börjar, även fast det just nu känns som det är långt kvar innan dess.

orkide

När jag tvätta fönstet i sovrummet så "såg" jag mina orkideér. Man blir ju lite hemma blind ;) Har en med massor med knoppar, jätte kul ;)
   
 
Kolla in den rosa, tänk att du vänder den upp och ner. Ser nästan ut som en mask ( inte en sån som krälar då )


NELLY REA

Fynda hos Nelly! Här kommer fynd under 100kr. Tyckte det kunde passa nu när det inte kommer några pengar från Försäkringskassan (såg det i Aftonbladet att det tar längre tid en vanligt att få ut sin ersättning där ifrån).

REA-PRIS: 99 :-                                                                                      
Ord. Pris139 :- American Apparel                   NAMN: RIB BOY BEATER TANK      
 REA-PRIS: 79 :-

Ord. Pris169 :- Ichi                               NAMN: STRIPED BIKINI

 REA-PRIS: 89 :-
Ord. Pris149 :- Chandra                            NAMN: SILVER CHAIN




var är det vackra vädret?

Konstigt hur man ställer in sig på vad som sägs på vädret. Va helt övertygad om att det skulle vara solsken idag när jag vakna, men inte. Fick sovmorgon(kunde ligga till 8)  men när jag skulle upp och ut och gå så regna det. Inget kul blev så besviken på vädret så jag hoppa promenade, hoppas jag kommer iväg senare.
Som tur är så har det slutat regna nu för idag står fönstertvätt på tur. Inge kul så här före men när det är klart så känns det skönt.
Vad ska ni göra idag?

2 veckor

Ja nu har jag hållit på i två veckor. Jätte kul!
Jag gillar ju siffror och sånt så, jag har kollat att ni är 7.5st olika  som har tittat in om dagen. Inte illa tycker jag. Hoppas ni kommer tillbaka (och ökar förstås hihi). Har nog Johanna på kärleksallen  att tacka för många, hon har skrivit om mig och  en REArabatt  jag hade. TACKAR!
Hoppas vi syns igen!

 En ros till alla er som läser!

blomkrukor

Kvällen har inneburit pyssel. Ja ni ser rätt pyssel, det är något ni inte kommer se ofta. Jag är urusel på att pyssla även fast jag gärna skulle vilja vara lite pysslig. Fast kvällens "pyssel" kanske inte kan räknas som pyssel?  Jag har limmat snören på lerkrukor. Jätte enkelt men blev riktigt fint tycker jag. Det börja egentligen med att jag läste bloggar där dom hade limmat bilder på krukor (gilla det inte men det såg lite mer ut än bara krukorna). Såg sen hos en annan bloggare hur hon satt upp en hylla vid ute platsen och målat den vit ( som de flesta inredningsbloggare tydligen gillar;)  Kom då på att vi har en väg som vi kunde sätta upp en hylla på. Den blev inte vit utan min kära F håller på att såga brädor och då blir det "bakar" kvar ( man kan inte använda det somär längst ute vid barken = bakar) Så vår hylla består allstå av bakar och sitter på en uthusväg.

  


Nå vad tycker ni, inte så illa för en som inte kan pyssla.


baka baka liten kaka

Idag har det varit bakdag. Kul men ibland hamnar lite för mycket i munnen, som i dag ;(
Först blev det ett recept från svärmor som hon kallar Landkakor för receptet har hon tagit ur tidningen Land. Dom är en favorit hos oss, smakar smask och är super lätta att göra. Här kommer receptet;
LANDKAKAOR
100gr smör/margarin
1dl socker
1msk sirap
blandas ihop
sedan hälls
2tsk vaniljsocker
2½dl vetemjöl
1tsk bakpulver
sen är det dax att hacka
1dl hasslenötter
100g blockchoklad
Det rullas det tre rullar som plattas ut på en plåt. Gräddas i 175 grader i ca 10-12 min.

Därefter gjorde jag något nytt ;Cookies. Upptäckte när jag börjat att dom påminner om varann fast i dessa är det havregryn också.
COOKIES
175gr matfett
2½dl brun farin
blandas
1 ägg
röres i
3dl havregryn
1½dl vetemjöl
1½tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
½tsk salt
blandas ihop
150gr blockchoklad
1dl hasslenötter
hackas och blandas i
Rullas till bollar som plattas lite. Gräddas 175grader i 13min.

Hoppas det smakar.

    

LaRedoute REA

Nu är det dax igen ännu en REA. La Redoute har underklädes REA. Här kommer lite smakprov.

ÄSCH!!! Det gick inge bra fick bara hit EN bild! Nä ni får klicka på länken och kolla själva!

RSS 2.0