tävlingstips


Någon mer än jag som är baksugen?
Gå in till Maria på bloggen
Marias kakburk
så kan du vara med i utlottningen
där du kan vinna sakerna
här ovanför.


valborg

Här har vi full fart. Vill bara titta in och önska er alla en trevlig valborgskväll. Vi är just på väg till brasan nere i byn. A har fått välling och pyjamasen sitter på under utekläderna. Få se hur länge han håller sig vaken.

100430

Sista april och jag jobbar halv dag, skönt =)  Dom andra är visserligen lediga så det hade ju inte varit så dumt det heller ;)  Men jag börjar ju inte förrän halv nio så lite skönt har jag, fick till och med sovmorgon eftesom A inte vakande så tidigt som han brukar =)

Solen skiner och vi har över 10 grader här hemma, så det kan nog bli "festande" av i Uppsala för dom som har tänkt sig det. Stora sonen har planer på att fira sista april men inte i stan. Dottern tror jag bestämde sig för att vara hos en kompis. Vi andra hoppas jag kommer iväg och tittar på majbrasan nere i byn. Mycke mera firande änså blir det nog inte för oss.

100429

Japp det blev ett besök på jobbet. Började med en genom gång av personalankäten, som hade givit topp resultat. Tydligen inte bara jag som trivs super bra =)  Sen fick vi en smarig silllunch, mums.  Äter ju inte sill hemma så ofta men jag tycker det är så gott.

Blev även en sväng och handla mat. Idag ville A ha en egen liten kundvagn och jag hade ett svagt ögonblick, så jag sa ja.....det va inte så genomtänkt ;)  Gick bra men ojoj vagnen välte bara en gång!  Hmm ja ni fattar dramatiken ;)

Blev ugnspannkaka till middag, det är ju torsdag!

Vi har hunnit varit upp till växthusen. Härligt där nu, luktar gott och fina färger.

regn

Japp vakna till regnsmatter på fönstret idag. Känns lite grått och trist. A verkar dock vara piggare idag. Få se om vi kommer iväg till jobbet där det bjuds på lunch idag =)  Känns som det blir av. Tänker passa på att handla lite samtidigt.

Just nu tar vi det lite lugnt och ser på barntv. A  kom just och ville gosa lite, la sin arm om min hals, kärlek. ♥



onsdag

Sista dagen som fluortant den här veckan. Skönt även fast jag tycker det är jätte kul. Beundrar verkligen alla som jobbar i skolor. Där är det liv och rörelse hela tiden och ofta hög ljudvolym.

Solen sken under våran paus så vi passa på att gå 5,5 km i elljusspåret. Skönt efter våra promenader på asfalt torts att det i mellan åt va lite i blötaste laget.

Strax innan hemfärd fick jag ett sms från en jobbarkompis ( min bästaste♥), hon undra om hon kunde komma över en sväng. Hon skulle köpa penseér hos svärmor så jag passa på att göra en kladdkaka ur Leilas A piece of cake, smarre mums, och bjöd på. Vi han prata lite va länge sen vi sågs du jag inte jobbat på jobbet på länge. På på fredag när det är dax för mig igen har hon tagit ledig.

A va pigg och glad när jag hämta honom från dagis men när vi kom hem ville han bara sova. Gick inge vidare att väcka honom när vi skulle gå till farmor och farfar och handla blommor med bästasde L. Farmor och farfar som brukar vara dom bästa, dom man kan "muta" med när det inte passar.  Som tur va blev han bättre när pappan kom hem och har sen varit på om inte det bästaste humöret så nästan. Just nu har han och Sambon gått upp och ska sova.

vinst i brevlådan

Oj har ju helt glömt bort att visa vad som kom i min brevlåda i fredags.



Så här ska bakas =)
Massor med recept som ser smarriga ut.

Det är en vinst från bloggen www.charlotte.nu 
Hon har ofta tävlingar med många vinnare.
Det här är min 3;e vinst från henne =)


middagsfisk

Idag hann jag in en sväng till mamma innan jag hämta A på dagis (sovtid så jag vänta men idag hade han inte sovit,hmm). Alltid lika trevligt att få en fika hos henne.

Hon som jag är "fluortant" tillsammans med tog en lång promenad mellan skolorna. Härligt väder så det va skönt. Fast har lite träningsvärk sen boxen igår =)

Nu håller jag på att fixa middagen. Idag blir det Fisk i micron. Speedwayen börjar i Hallstavik idag så Sambon har åkt dit och äter något på vägen dig, så då blir det fisk här hemma. Tror vi alla har längtat efter fisk, eller är det bara jag tro ;)

Sambon är som sagt inte hemma idag, så jag ska passa på att göra sånt som bara jag vill göra ;)  Hoppas bara A somnar som han ska, igår hade även Sambon somnat när han skulle söva A. Och det har jag inte tid med ;)

flux

Den här veckan är jag fluortant igen =)  Blir glad av alla barn som är "duktiga" och vill ha. Blir mindre glad av lärare och andra vuxna som tycker vi är "besvärlliga" som kommer :(  Eller undrar om barnen verkligen vill ha sånt där som smakar såååå illa.....Hur tänker dom då.....
 Här är "reklam" för en fluorlösning jag gillar, smakar bra OCH innehåller tillräcklig hör mängd fluor för att det ska göra "nytta"

Igår va vi iväg på terminens sista box, lite tråkigt att den slutar redan nu :(  Men Dottern och jag har funderat på att börja jogga. Något varken hon eller jag har gjort tidigare....  Ska bli spännande att se om det blir av...

I dag är A lite hängig, få se hur det går på dagis. Kollar om han kan vara hos mormor eller farmor i morgon om han inte mår bättre i morgon.

måndag

Ni glömmer väl inte.....måndag = måndagslista = måbra och tacksamhetslistan


I dag är JAG glad och tacksam för

♥  Mina älskade "ungar", A sitter här brevid och har just givit mig en kram ♥

♥ Solen skiner och det är vår

♥ Grillsäsongen har börjat, mums ;)

♥ Jag deklarerade igår ( en hel vecka innan sista dagen) och jag får tillbaka en massa (reseavdrag)

♥  Är fortfarande kär i min Sambo, vi har varit tillsammans i över 10 år, visst går det upp och ner, just nu upp ♥

  Sambon och A som plantera penseér här hemma igår


Vill ni läsa flera måndagslistor så besök Jennyn , eller varför inte skriv er egna !

solskensmorgon

Solen skiner även idag = härligt!

Har lite "tråkgöra"
att göra idag,
dammsuga och torka golv
och sånt :(

Men hoppas hinna komma ut också =)

Undrar om vi inte ska ta och grilla idag.
Det gör Herrn i huset hos oss
som på så många andra ställen, tror jag ;)

Idag kommer dom stora barnen hem igen
efter en helg hos deras pappa.
Längtar.



kväll

A blev lite små gnällig vid halv 9 så då åkte vi hem. Jag har ingen som helst koll på hur det går på speedwayen....

På vägen hem såg vi två älgar, passa på att stanna så A skulle få se dom ordentligt. Tog en bild men hade bara mobilen och tog kortet genom rutan så man ser inte att det är en älg där så jag låter bli att lägga ut den ;)

Nu har jag hunnit kolla igenom mina favorit bloggar =)

Nu tar jag med mig datorn till sängen och ser om jag hittar på något missat tv program som jag kan titta på.

Speedway säsongen börjar

Fick en supergod fika hos svärföräldrarna med nybakta bullar, mums!

Sambon, jag och A gick en sväng runt på tomten ( låter som den är super stor men så är det inte), kolla in allt som börjat växa och gro. Härlig känsla att se.  Hade tänkt leta upp en lövräfsa men nej det blev inget av med det idag. Satt en stund i solen och läste dagstidningen jag fick av svärmor.

Ska strax iväg till en kompis på mat. Speedway säsongen börjar idag så det är det som gäller på tv i kväll ;)  A har redan börjat "ladda"  med sin Rospigg tröja, fast idag är det GP ( individuellt) som är på tapeten. A och jag åker nog hem lite tidigare än Sambon.



Bild på Jason Crump min speedway favorit. För att reta Sambon och vår kompis så säger jag att det beror på att han är så snygg =)  Men han har faktiskt vunnit flera säsonger så han är duktig också ;)


solig lördag

I går när A hade sovit middag så gick vi och hämta ägg hos grannen =)  A blev helt till sig och vinka glatt när han såg en höna genom fönstret =)  På vägen hem fick han gå får du åkte äggen vagn och A hjälpte till att "putta" på.

På kvällen va vi över till syrran vars dotter fyllde 16 i torsdags men hade "kalas" på fredagen. Vi blev bjudna på köttfäraspaj och smarrig tårta som efterrätt =)

Idag försökte vi få en liten sovmorgon, gick så där. A vakna men vi låg kvar i sängen och såg barntv en stund. Nu har Sambon och A gått upp till farmor och farfar för att grejsa lite ;) Själv sitter jag fortfarande i morgonrock och bara tar det lugnt.

Har kollat lite på provfrågorna som vi fick på kursen som va tisdag och onsdag. Ska nog kunna gå bra men prova CD skivan med bilder på den lyckades jag inte få fart på :(   Får be Sambon kolla om jag behöver något mera program annars får jag väl byta dator eller t a med den till jobbet och prova där.

Nä nu dax för duschen och börja dagen =)

tävlingsdax!


Jag tävlar på Wojtansblogg om ett Presentkort
värt 400 kr hos
Mor & Liten!





lunch



Har fått en ny lucnh favorit. Så även i dag blev det lax, wookgrönsaker och cremefrache rör med sötsursås. MUMS!


En annan favorit är Hannah som gör fina smycken. Nu såg jag att hon hade en massa auktioner på tradera, gå in och kolla där om det finns något som passar er. Jag har lagt en armband på min minneslista ;)

fredag!

Gårdagens kurs va lite annorlunda mot dom tidigare i veckan. Här fick vi leka fabrik med legobitar ;)  Japp det är sant.  Vi fick lära oss mera om Lean.  Väldigt spännande tycker jag. Vi jobbar redan mycket på det visset men att få lite nya infallsvinklar är aldrig fel.

Sprang en mycket kort sväng på stan också, men blev inget handlat denna gång. Passa även på att besöka Guldfynd där Dotterns konfirmations halsband är inköpt. Nu är det borta men givaren hade fixat en försäkring. Jag har anmällt det till polisen men inte hunnit fått pappren så jag hoppades på att det skulle räcka med kopiorna från nät anmällan men tyvärr inte. Så kunde inte anmälla det till Guldfynd. Hade naturligtvis fått hem pappren från polisen när jag kom hem. Nu måste vi till en guldfynd butik innan den 3 maj då försäkringen går ut. Jag ska till Stan igen den 4 maj, typiskt :(

Hann tyvärr inte hem så jag kunde åka på träningen :(   Synd men också skönt nu satt jag i soffan och slöa hela kvällen ;)

Idag har A och jag det ledigt, tyvärr har ja gen lång lista på saker jag vill hinna göra. Få se hur mycket jag hinner, har just lagt in alla räkningar som kommit nu är bara frågan om pengarna räcker :(  Jaja det löser sig nog även denna månad på något konstigt sätt.

Vi ska på födelsedagskalas på kvällen. Barnens kusin fyllde år igår men då passa det inge vidare för dom så ikväll ska vi ditt. Vi skulle visst få paj och sallad, mums. Behöver allstå inte fixa middag ikväll heller =) 
Igår när jag hade lämnat A på dagis så möte jag syrran. Men hon såg inte mig så jag sklog en pling och då va hon så stressad för hon skulle med bussen till stan. Passande! Jag skulle ju också dit så hon åkte med mig. Kul för det va länge sen bara hon och jag träffades. Vi passade på att skvällra massor ;)

Nä nu är det dax för nästa sak på listan. Tror jag tar bädda rent det är mycket roligare än dammsuga som också står där ;)



Här kommer en bild på blåsippor som jag tog förra helgen. Undrar hur dom klarar sig nu när det kommit en massa blötsnö ?

torsdag

Så där nu ska vi strax åka till dagis A och jag. Han är just nu sur på mig för att han måste ha två tröjor på sig. Snöar men det är inte därför två tröjor utan för att han ska var snygg ju ;)  Oviktigt tycker A just nu annars så gillar han att vara snygg och älskar att spegla sig =)  Skjortor är något han gillar att ha på sig, undrar var han fått det från.....

Även i dag blir det lunch och fika på hotell Gillet för min del. undrar om jag hinner hem och gå på träningne i kväll. Behövs verkligen efter den här veckan ;)

Idag har jag min nya skjorta/blus/tunika från GinaTrico på mig, till det har jag ett par jeans. Funderar just nu på vad jag ska ha på fötterna....mina convers kopior känns lite för mycket tygskor idag när det snöar, vill hu inte bli blöt om fötterna.....I öronen har jag mina pärlörhängen runt halsen ett halsband från hannadesign i blått/grått runt armen mitt födelsedagsarmband från SNÖ.


lång onsdag

Hemma igen efter ännu en heldag i stan. Skönt att vara hemma även fast det varit trevligt idag också. Börja dagen med att vara på kurs. Idag har vi lärt oss att se vad som finns på bilderna. Både sånt man kan förvänta sig att se och annat. Fick även idag en super god lunchbuffé och fm resp em fika. Så snart rullar jag fram, mer än vanligt. Som tur är så är så är det slut på den kursen för nu ( mera senare). Men i morgon så ska jag på kurs igen, på samma ställe. Vi börjar med lunch!

Sluta tidigare än planerat på kursen så fick många timmar att springa i affärer =)  Inge bra för plånboken ;)  Men kul va det, hade tittat på en skjortblus på GinaTrico som jag hade bestämt mig för att köpa. Dom flesta affärer hade REA så titta och prova massor. Köpte en tröja till på Gina för endast 49kr !  Även en blus från Kapahl finns i kassen och trosor från Twilfit där man fick köpa 3 par för 149kr.  Va även in till Myrra en mysig inredningsaffär i Uppala, där köpte jag två hjärtan av ståltråd som det är "pärlband" lindade runt. Tror det stor Miljögården på dom men hittar ingen bild där. Har tänkt sätta upp dom i fönstret i sovrummet.

 Bild lånad från GinaTricot. 149kr


Hann även med ett jobbmöte på akuttandvården innan hemfärd. Där fick vi paj och sallad, ja ännu mera att äta. Men konstigt nog gick det i.....Vi har nu bestämt vilka helger och helgdagar från midsommar fram till helgen före jul vi ska jobba. Jag valde att jobba midsommardag och "annadagmidsommar" som extra dagar förrutom mina vanliga helger.

dagens

I dag får det bli en dagens.


Tid upp:  kurs även idag så behövde inte gå upp förrän 6,25
Frukost:Något "äckligt" the som fanns hemma mitt favorit the är slut.....
Humör: bara bra fast allt i livet inte är ok just nu
Gjort: morgon bestyr. pysslat runt lite. Har lite extra tid idag på morgonen, skönt att slippa stressa.
Träningsplaner: en raskt promenad från bilen till kurslokalen
Dagens ATT GÖRA:lära mig ännu mera ;)
Ser på: Dottern som står och fixar håret
Lyssnar på: Dotterns musik, ja inte vet jag vad det är men låter ok ;)
Läser: Hmm har hunnit kolla mailen.....
Bästa:  Jag har det bra, jobb jag trivs med familj jag älskar =)
Sämsta:  hmm kan inte komma på något just nu...
Barn: Alla på G
Väder: grått och ingen sol i sikte...men hoppas fortfarande att den tittat fram =)
Dagens Citat, ordspråk; Lev livet=)

tisdag

Haft en bra kursdag idag. Lärt mig massor, förstått lite mindre ;)  Fysik är inte min grej, men har nu fått röntgens elektroner och annat förklarat för mig. Det är ju 25 år sedan jag gick min utbildning och sånt jag inte tänker på hur det fungerar teoretiskt funkar ändå ;)   Jag håller på att ta "körkort" för att få ta panorama röntgen. Teoridag även i morgon och sen en praktiskt dag om någon vecka.
Vi har fått en massa gott att äta under dagen så nu har jag ont i magen :(  Och det är två såna dagar till den här veckan, hur ska det gå ;)

När jag kom hem låg A på soffan framför tv;n på mage och rita. Han såg för härlig ut, där han låg med benen i luften och vifta på tårna =)

Här hängt några maskiner tvätt men nu är det soffan som gäller för mig =)



Så här mycket snö är det kvar hemma hos oss :(  Tog bilden igår när Dottern och jag satt i solen =)

kurs

Hade en skön dag igår. Dottern och jag satt ute i solen istället för att springa runt med dammsugare ;)  Tyckte att jag kände liiite i ansiktet igår, hoppas kan man ju alltid ;)

PÅ kvällen va det dax för afroaerobik, snart slut på säsongen så det gäller att ta i för allt vad man är värd. Så "hoppas" nu på en rejäl träningsvärk ;)  När jag och Dottern satt i solen läste jag en ToppHälsa som jag fått av rsyrran, där i stod det hur man ska komma igång  med att jogga. Jag läste grundlligt och kanske kanske kommer jag att prova när inne säsongen tar slut nästa vecka. Jogga är inte  min grej men ser så kul ut när jag ser andra görat så kanske ger jag det en chans.

Idag har jag fixat min nya kortare frisyr, gick ganska bra. Fy vad jag tycker sånt är svårt. Med mina lockar så lever mitt hår ett eget liv :/  Men frissan "kan" mitt efter att jag nog gått hos henne i mer än 10 år, så hon vet vad jag och håret klarar =)

Idag ska jag på kurs med jobbet. Ska bli kul men även lite läskigt, vi har prov i morgon sista timmen, hua. Vi ska ha en praktik del också men den är inte förrän om 2 veckor (tror jag det blir den 4/5).  Alltid kul att få vidar utveckla sig och lära sig något nytt.

måndag = måbralista

Japp idag är det dax för måndagslistan igen.  Härligt att peppa sig själv och komma på en massa saker man är glad och tacksam för.


Just idag den 19 april är jag extra glad för

♥  Solen skiner, jag och Dottern sitter ute i solen.

♥ Jag ska få gå på två olika kurser i veckan med jobbet.

♥  Vi fick Stora sonens moppen såld igår. Dom kommer och hämtar den på onsdag.

♥  Träning i kväll och det känns som jag kan ge järnet ;)

♥   Jag är nyklippt och känner mig fin ;)

♥  Min härliga familj, ni vet väl att ni betyder mycket för mig.

Ny vecka nya möjligheter.....

Ja lite så känns det faktiskt, vet inte varför, det hände inget speciellt igår.

Här hemma är det full fart. Sambon har åkt (ja det va snart 1,5 timme sen) Stora sonen duschar och vi andra går runt och fixar oss =)  Skola som gäller för dom stora barnen idag, även fast Dottern bara har en lektion idag. Jag ska åka och klippa mig nu på morgonen och A ska vara hos farmor och farfar =)  Vi såg just farfar ute med 2 av dagens 3 hundar som dom är hundvakt åt idag =)  A kommer att ha fullt upp ;)

Solen skiner så det kommer nog bli en fin dag =)  Hoppas hinna vara ute massor när vi kommer hem. Jag ska på kurs 3 dagar denna vecka med långa dagar. Och om jag orkar är 3 kvällar bokade, en är ett måste ska på möte.



Så här mycket snö har vi inte kvar fast vi har fortfarande snö här hemma.....

söndag

Fullt upp även idag =)  Har jobbat en lagom lång dag. Sen tog jag tåget till 1årskalas =)   Dom andra kom senare, dom åkte hemifrån och Sambon hade lägt ut Stora sonens moppe på blocket så det kom en och skulle titta. Tyvärr köpte han den inte, men vi har en annan köpare så den är såld iallafall.  På det första kalaset blev det pizza och tårta.  När vi åkte därifrån åkte vi till nästa kalas. Mamma fyllde år igår men va borta så där blev det också kalas idag. Hon bjöd på lasagne och tårta, så ja nu rullar man fram ;)

A somna i bilen på vägen hem och nästan jag också ;)  Ledig i morgon (kompar) men ska vara hos frissan 8,45 ska lämna A hos hans farmor medans jag borta. Tror att dom bägge kommer tycka det är kul. Länge sen han va där ensam utan mig eller Sambon.



Mycke tårta har det blivit idag =)

lördagskväll

Sitter här med toning i håret =)  Ska ju bort på "kalas" och vill inte vara grå i botten då ;)  Ska till frissan på måndag, tre veckor sen jag skulle varit dit så ni förstår att jag längar..... Tror banne mig att jag ska bli korthårig då....eller inte, usch så jag velar ;)

Stora barnen har åkt till varsin kompis, som råkar vara syskon dom också. Visst är det praktiskt ;)  Men nu får Stora sonen ta bilen själv så vi "slipper" köra ;)

A sitter här brevid och kollar barntv. Han slickar vispar, Stora sonen va snäll och "slängde" ihop en kladdkaka innnan dom åkte =)  Tyvärr hörde inte vi när det "pep" så vet inte hur mycket kladdkaka det blir :(

Sambon håller på att fixa så Dottern ska få  internet på sin stationära dator. Hon har ju annars skoldatorn som hon använder när hon vill ha kontakt med vida världen men nu är den inne på reparation så hon har lånat våra. Hon har ju inte behövt internet på den sen hon flytta ner eftersom hon alltid har använt skoldatorn till sånt.



Häromdagen baka jag och A chokladmuffins. Det va också mums. Idag tog Stora sonen och baka Leilas sega kladdkaka ur A piece of cake. Den har Sambon bakat tidigare och den är verkligen en hit. Han hade då också lite hackade hasselnötter på =)

100417

Tid upp:  helgjobb = sovmorgon = kl 5,45
Frukost: jordgubbs the och skinkmacka
Humör: bara bra fast allt i livet inte är ok just nu
Gjort: duschat,ätit frukost, läst vad som hänt på FB och det va inte mycket
Träningsplaner: inget ......behöver nya skor att gå i, men inga pengar kvar till mig....
Dagens ATT GÖRA: jobba!
Ser på: skärmen...
Lyssnar på:tysnaden och den är så skön att höra =)
Läser: Hmm har hunnit kolla mailen.....
Bästa: det är helg, formodligen kommer en kompis över ikväll på en lugn tvkväll i soffan, mamma fyller år men är borta idag så vi ska till henne i morgon =)
Sämsta:  bort bort bort med sånt
Barn: Alla sover ?
Väder: grått och ingen sol i sikte...men hoppas fortfarande att den tittat fram =)
Dagens Citat, ordspråk; Livet är ingen dans på rosor......

en till likadan....



Jag tävlar om ett presentkort från Ping Pong barnkläder i Jennys blogg!
                                                                    Tävla HÄR du med!





Här kommer en likadan tävling som den nyss. Om jag är med i flera så borde ju chansen på en vinst bli större.=)


ännu en .......



Tro inte att det här har blivit en tävlingsblogg,
 det är bara en massa bra utlottningar jag inte vill missa ;)

Här är det Trollmor som har en utlottning av en vara för 300kr hos PingPong barnkläder
Finns en massa fina barnkläder men tyvärr har A lite för stor storlek
men ett örngott där det står "God natt älskling" vore inte fel att vinna =)


havsutsikt

Solen kom fram på förmiddagen och är faktiskt framme fortfarande, härligt!

Besöket på skolan gick bra, vi hade en liten rast i mellan så vi han gå ner och titta på vattnet. Åh, vad gärna jag skulle vilja på så jag skulle se havet varje dag. Storhandla en massa så nu hoppas jag det inte behövs handlas hem annat än frukt/grönt och bröd den narmaste tiden. Har stora planer på att börja baka vårat bröd själv men tyvärr så tar jag mig inte tid för det är ju mycket godare och så vet man vad man stoppar i.

Jag hade den stora turen och fick hämta A på dagis, så mysigt när han kommer springande med öppna armar när man kommer ♥  Sånt värmer i mammahjärtan.  Passa även på att ta med mig Dottern hem som sluta precis. Vi passa på att prata en massa på vägen hem. Händer mycket saker som hon tar åt sig i hennes liv som hon inte kan göra något åt, så tror hon tyckte det va skönt att få prata av sig lite.

Dottern beställde tacos så det har vi ätit nu på kvällen. Köpte smågodis och naturgodis så det hoppas jag det blir i kväll. Men ska försöka att inte äta för mycket. Har tyvärr fått plocka fram en par gamla jeans som jag hoppades aldrig skulle på igen :(

Sambon va glad när han kom hem =)  Han hade varit iväg och köpt nya däck och fälgar till "sin" bil. Och ja, jag får väl hålla med, det blev snyggt ;)  även fast jag inte ser sånt ;)

tävla och vinn



" Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr från Butik Stylish i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "


fredag

A och jag hade en bra dag igår. Ett par maskiner tvätt och sen en massa bus. Hade till och med tänkt hänga tvätten ute eftersom Sambon hade att upp torkvindan igår. Men idag va det inte lika bra tork väder börja till och med regna på kvällen :(

Men A och jag va ute innan det börja så vi hade mys. Han gick runt med sin springcykel och satt på traktorn, han orkar ännu eller är det att han inte fått in snitsen ?  och jag orka inte gå bakom och putta på ;)

På kvällen va det dax för styrketräning och yoga för min del har ju inte varit på flera veckor av olika anledningar men igår så blev det äntligen av. Finns en viss risk för extra mycket träningsvärk är jag rädd ;)  Försökte dock att ta det lite lugnt och inte lägga på lika mycket som innan uppehållet ;)

Även idag är det grått ute, men jag ska jobba så det gör inte så mycket. Idag ska vi åka till en skola och prata tänder och sen till en annan och lämna fluor. Tar kanske inte hela dagen men jag kompar fram till 5 för jag har så mycket tid att ta ut. Ska passa på att storhandla och kanske skjutsa Stora sonen till bussen för dom stora ska ev till sin pappa idag.



Den här godis skålen va med i en utlottning för någon vecka sen. Jag vann inte men hoppas att det blir lite gott till kvällen ändå här hemma=)

lunch!



Dagens lunch!  Stekt lax kryddad med citronpeppar och wokgrönsaker och sås gjort på creme fräsch, mums!  Sambon prata om att det fanns lax i frysen och då blev jag så sugen ;)

ännu en tävling



"Jag tävlar om ett bartryck från Studio Nele hos Sockenvägens Söta
Klicka HÄR om du också vill vara med."



Tävlingsdax




"Jag vill vinna TVÅ st lyxiga solstolar, värda 1400kr från Brafab hos Tant Ulrika!"



Någon mer än jag som hoppas på många långa stunder i solen i sommar ?  Jag hoppas nu på att få sitta i en av  dessa stolar =)



jobbonsdag

Här jobbas det hela dagen. Men hann med en härlig stavgångspromenad innan. Skönt, men lite orolig för vildsvin som jag vet finns i skogarna.

Sambon har varit hemma med A idag, pga operationen igår men A verkar vara pigg. Dom har varit ute massor i det fina vädret. Tror dom varit åtminstonne en sväng till farmor och farfar. Sambon har även bytt till sommardäck på min bil ♥.


kärlek

Vi har haft en skön eftermiddag och kväll här hemma. Solen har skinit så vi har varit ute och skottat snö....vill ha bort så mycket som möjligt från gräsmattan så man kan vara ute och leka. Tror att det är bara vi i hela Sverige som har snö kvar :(  A har tagit fram stora traktorn och trampbilen i dag (springcykeln och trehjulingen kom fram i helgen) så han har haft en toppen dag ute =)  Jag och Sambon satt i solen och njöt.

Sen gick Sambon in och fixa middag, det blev spagetti och köttfärssås med kidnybönor. Dom plocka A ut och åt först =)

A har spelat gitarr och sjungit ännu mera. Och vi andra har fått agera pbulik och apploderat när han är färdig ;) Han är för go. Den ungen gör oss lyckliga. Sambon och jag prata om det i dag, vilken tur vi har som fått honom =)



Är glad över att denna fina blomma fortfarande blommar =)

operationsdag

Hemma igen från sjukhuset. A hade fått tid 7,15  och ja vi har en timmes restid plus tiden som det tar att hitta en parkering....Vi åkte allstå tidigt men vad gör det, när allt va bra med honom. Han hör normalt och det behövdes inga rör för det fanns ingen vätska i öronen =)  Han va sövd ca 1 timme för att kolla örenen och göra hörselprovet men sen tar ju allt runt omkring en massa tid.

Vi va runt så A fick en gitarr för han va så duktig. Så nu spelar och spelar han hela tiden och sjunger förstås ;)

måndagslista

I dag är jag glad och tacksam över en massa saker, dessa bland annat ;


♥ Våren är här såg tranor i morse på vägen till jobbet.

♥ I morgon ska vi in till sjukhuset med A och han ska antligen få sina öron kollade. Ska visserligen sövas och det känns lite "läskigt".

♥ Solen skiner =)

♥ Fick igår veta att min syrra med familj från Småland kommer upp en vecka i maj.

♥  Självklart kommer min härliga familj med på listan även denna veckan.

♥ I kväll är det träning igen efter "påsklovet"



Besök Jenny och läs flera måndagslistor och bli peppade =)


en helt vanlig dag.....

Sambon och jag avsluta gårdagen med att titta på Flickan som lekte med elden. Tycker även denna gång att boken va bättre.

Idag har det varit jobb på agendan. Lite mindre kul med tänkte på det härliga vårvädret vi har haft i dag. Kunde till och med sitta ute en stund på lunchen men näsan mot solen =)

Har nu handlat och ska strax börja med middagen som idag består av något så avancerat som en påse fryst pyttipanna ;)  Skönt ibland att det finns snabbmat =)
Ska ikväll iväg på gympan eftersom det nu va länge sen pga alla helgdagar så känns det lite tugnt.....Men jag vet ju att när man väl är där så är det kul och super skönt efteråt.

Ska försöka göra en måndagslista även idag. Om ni inte vet vad det är så kolla in hos Jenny hon utmanar alla att göra en måndagslista =)

skön söndag

Oj inte blivit någon inlägg förrän nu....Här har det varit full fart men ändå en rätt så bra dag. Börja med att vi fick lite sovmorgon även idag =)  Idag va det min tur att gå upp vid 8, satt du och mysde med A en stund vid barntv;n innan jag börja fixa frukost.
När vi gick från frukost bordet så bestämdes det att dom stora barnen skulle hjälpa till med "städfix" i en timme sen va dom färdiga. Tror inte dom höll på så länge dock men bra hjälp fick vi. Sambon röjde i köket och jag fick dammsuga och torka golven på min "lott".  Bra när man delar upp det så här för då går det fort att bli färdiga. Nu va det länge sen vi hade en "större" städ dag, har varit så mycket annat på helgerna så det har bara blivit "måsten".

Stora sonen baka kladdkaka som vi bjöd på när mamma och pappa kom över på fika. Va ett tag sen dom va här så det va trevligt att dom kom. Vi passa även på att bjuda på mat. Det blev potatisvåfflor med en massa smask på =)


lörag med regn

Blev bara en halv dag i växthusen i dag. Börjar närma sig färdigt och vi hade ingen som kunde följa med A hem och sova middag.  Det brukar dom stora barnen annars göra, men ingen av dom va hemma så då gick vi hem. Klockan hade ändå hunnit blivit 2. Medans jag låg brevid A så han skulle kunna sova ( bortskämd, ja men det är något som vi gör för vi själv tycker det är mysigt) så ringde Dottern, hon skulle få skjuts halvvägs hem av farmor så jag skulle hämta henne och passa på att handla lite mat.

Här kommer några suddiga bilder från växthusen. Det hade blivit imma på linsen tyvärr.
 

Som ni ser har penseérna börjat blomma lite, tror att svärföräldrarna öppnar för säsongen i slutet av april. Det odlas bara blommor till försäljning. Men när den säsongen är slut så förser svärföräldrarna "halva" släkten med gurka och tomater i alla storlekar =)

lördag

Idag är det rikgitg grått och tråkväder ute. Vi ska trotsa regnet och bege oss till växthusen och vara inne där i värmen och höra hur det "knattrar" på taket. Härligt!

Vi låg länge och mös och titta på barntv uppe i sängen. Men vid 8 tyckte A att det fick räcka så då gick vi ner ;)



Ska försöka komma ihåg att ta med kameran så ni får se hur allt växer och en del har också börjat blomma =)

tv

Det har hittills varit en halv skaplig dag iallafall ;)  Pysslat och grejsat med sånt där vanligt tråk....

Men nu känns det skönt att fått en massa gjort =) Hade planer på att ta stavarna och gå en sväng men det har det tyvärr inte blivit :( 

Sambon tog ut några komptimmar och kom hem tidigt. Han har också fixat, så nu har vi en tv i sovrummet. Härligt, tror jag har aldrig haft det tidigare. Men tänk så skönt att kunna tvätta sig och borsta tänderna tidigt och lägga sig och se på tv och att det inte gör något om man somnar ;)  Och tänk i morgon bitti när A vaknar och vi inte orkar gå upp, då är det bara att starta tv;n :)

Snart kommer en kompis över på lite snacks och tv tittande ( men då sitter vi i soffan ;)




Tyvärr inte årets tussilago :(  Utan förra året den 7 april så tog jag detta kort.....Vi såg faktiskt några i går vid rondellen i Storvreta på väg in till stan. Men på dom hann vi inte ta några kort.....

tävling

Undrar om det är någon idé att vara med i en tävling till....har kanske redan haft min tur ;)  men jag hoppas fortfarande på mera tur så jag är med ;)  För vem skulle inte vilja vinna den här snygga jackan?



Så gå in till Camilla på en mammas dagbok om ni också vill ha chansen.

fredag

Fortfarande off eller snarare igen....Igår va det väl skapligt. När vi va i stan. Dottern köpte en jätte snygg "skinn"jacka på Cubus och en snygg döskallesjal att ha till =)  Har kollat på deras sida men hittar varken jackan eller sjalen där så jag kan inte visa er :(
Blev även tre par skor inne på Skopunkten. Ett par till Dottern ett par till A och så fick jag ett par =)  Stora sonen vägra att fälja med så det blev inget nytt till honom, tyvärr för han skulle behövt ett par skor. Och han lär inte köpa några själv......

Idag ska Dottern skjutsas till bussen för hon ska till sin farmor där faster från Småland och småkuserna är. Va många år sedan hon träffa dom så det ska bli kul. Hon har dom som vänner på FB så hon har lite "koll" på dom i allafall ;)

Hurra!

En bloggvinst igen till mig. Denna gång ska jag bli en hejjare på att baka =)  Har vunnit inne hos Charlotte på Allas.


Buzzador

Kommer ni ihåg att jag fick två paket från Buzzador i februari. Duschtvål från Dove och antiageprodukter från Lóreal.

Så här kommer en recention av dom:


Duschtvålen skummar härligt. Luktar super gott.  Ska ge bättre hud, lenare och mjukare hud på bara 7 dagar. Men nja det vet jag inte men man kan ju inte få allt ;)
Ca priset är 27kr och det tycker jag att den är värd.





Luktar gott och känns helt ok, men jag är ju helt "såld" på Mary Kays produkter så nja är mitt omdöme. Men har funderingar på att ge burkarna till mamma.

Är det någon som är intresserad av att få prova produkter från Buzzador så lämna en kommentar.

off

Usch idag känner jag mig off....Hoppas det går över tills i morgon för då ska jag och barnen in staden och vårshoppa åt dom. Skor och jackor står på listan.

tisdag

Blev en hel kväll i soffan i går. Sambon och jag (+ Dottern men henne skicka vi iväg för vi tyckte inte hon skulle vara med...) såg på "Män som hatar kvinnor", usch och fy så mycket hemskt. Men jag måste säga att jag tycker boken va bättre. Va visserligen länge sen jag läste den men som jag minns det så. Vi har 2;an ligger och väntar, svärföräldrarna har både 1 och 2 på DVD som vi lånat.

I dag är det eftermiddagspass på jobbet, har bytt pass eftersom en har åkt bort på påsklovet. Inge bra att byta pass innan jag kolla almenackan för idag är det födelsedagskalas som vi har svårt att få tid att hinna med :(   Det får bli Stora sonen och Dottern som får gå och jag bara titta in när jag hämtar dom efter jobbet. Men dom måste åka redan med mig när jag åker till jobbet, så dom får lång dag. Ja dom ska inte till kalasbarnet på en gång, först måste dom hitta något att köpa till henne och sen får dom gå till mormor och morfar ( som inte är hemma). Innan dom kan gå till kalaset, dom får väl passa på att ta in posten och vattna blommorna medans dom väntar ;)

Vet ni va jag fick en sovmorgon i morse. A vakna inte förrän 7,38 och det har väl aldrig hänt förrut =)  Vi låg och "prata" ända fram till 8 då han gick in till sig och greja en stund men då kände jag att jag måste gå upp. Lite att hinna med innan vi ska åka.

Förresten läste på FB igår att grannen hade kört på ett vildsvin bara ett par hundra meter härifrån :(  Usch och fy, det är på min promenadsväg. Just nu känns det som att jag inte törs ta stavarna och gå ut någe mera :(  Får kanske skaffa en motionscykel eller nåt.....

måndag

Måndag = måndagslista, fast idag är det inte så lätt att hålla koll på att det är måndag =)

Idag, måndag är jag glad för

♥ mina tre härliga ungar, fast två av dom är ju inga småbarn längre ;)
♥ min underbara Sambo, även fast vi inte alltid tycker lika så älskar jag honom
♥ att vi bor på landet
♥ att jag har ett jobb jag trivs med
♥ snart måste ju våren vara här. även fast vi har ca ½m snö kvar på gräsmattan


Titta in hos Jennyn så ser du fler som gjort måndagslistor + att hon har en super tävling med en massa Maxomorra kläder i vinst =)

100405

Tid upp:  helgjobb = sovmorgon = kl6.00
Frukost: jordgubbs the och ostmacka
Humör: nja...
Gjort: duschat,ätit frukost, läst vad som hänt på FB och det va inte mycket
Träningsplaner: inget ......
Dagens ATT GÖRA: jobba!
Ser på: skärmen...
Lyssnar på:barntv
Läser: Hmm har hunnit kolla mailen.....
Bästa: ja det undrar jag....det är tyvärr en sån dag.....men jag har tre härliga ungar så det är egentligen inge synd om mig
Sämsta:hmmm
Barn: Verkara vara bara bra med A och dom andra sover
Väder: grått och ingen sol i sikte...
Dagens Citat, ordspråk; efter regn kommer solsken

Påskdagen

Redan påskdagen. Även idag blir det växthusen för våran del. Tyvärr inte lika soligt idag (ännu i allafall).



Det här påskägget har jag ätit ur i flera dagar och kommer att kunna göra även i kväll. Det va välfyllt med andra ord ;)  När den här bilden togs hade jag redan ätit ur den en kväll.

påskafton med härligt väder

Kvällen igår blev rolig. A skötte sig super bra. Han hade föreställning för oss =) Han spela luftgitarr och spela "allan", härliga unge =)  Och han har varit på bra humör även idag så nu kanske man kan åka bort lite mera på kvällarna.

Dagen hittills har tillbringats i växthusen. Härligt! Vi har haft en super fin dag med solsken och 10 grader varmt ute, så dörraran till växthusen har kunnat varit öppna.

Just nu slöar vi i soffan innan det är dax att duscha och byta om, för det blir påska mat hos svärföräldrarna idag. Vi har redan hunnit ätit smörgåstårta där till lunch =)

Skickar en massa grattis kramar till syrran i Småland som fyller år idag =)



Avslutar med en bild på presenten som jag fick av min andra syrra. Gott the som jag får hjälp av Dttern att dricka upp ;)

100402

Ja ni skulle inte skrivit något....det blev en lång arbetsdag........men som tur va fanns det två stora påskägg fulla med godis till oss som jobba så lite roligt va det i allafall ;) Men det blev ingen tur till växthusen för min del :(  Men dom andra har varit där.

Fick iallafall resten av min MaryKay beställning i morse, Stora sonen hade hämtat den. Alltid lika spännande =) Det låg två lipgloss istället för ett som jag beställt och färgerna är så lika så jag vet inte vilken som är min. Så det blev ingen färg på läpparna i morse :(  Ska skicka ett mail och kolla med hon som säljer.

Håller just nu på att fixa mat, det blir timjandoftande fläskfilé med kantareller ( fast utan timjan för någon sån har jag inte färsk det får bli den torkade och får hoppas att det blir ok ändå) Riset tar längre tid än vad jag tänkt mig hmmm.

Kvällen ska tillbringas hos en kompis. Vi får se hur det går med A han brukar ju bli mindre rolig att ha att göra med om han inte får sova som vanligt. Och somna borta har inte funkat på länge, kan ju missa något ;)
Jaja vi får se är ju lediga i två dagar till allihopa.


långfredag

Jobb som gäller idag. Skriver mera när jag kommer hem =) Tror inte det blir så lång dag idag, hm har ni hört det förrut och då har det blivit super lång dag.......

Hoppas hinna en sväng till växthusen när jag kommer hem. Ser ut att bli en fin dag.


påsktävling!

Kika in hos En mammas dagbok och upptäckte att jag missat en massa inlägg, bla denna tävling.


tävlingsdax

Hitta en tävling som jag vill vara med i. Eller vad säger ni om en ljuslykta med ett partylite ljus som man även kan använda som vasm ( ja inte ljuset utan ljuslyktan allstå ;)  Visst är det en toppen vinst =)



Besök  Sussie om ni också vill vara med och tävla!

Hej o hå

Full fart även i dag =)  Skulle inte vara på jobbet förrän kl 11 då det va påsklunch som jag och A va bjudna på även fast jag är ledig idag annars =)  Men trots det så är det full fart hela tiden. Lunchen va super god och massor med mat. Blev till och med kvar så tror alla får en burk med sig hem ;)  Jag fick av den super goda pasta salladen med ruccola, fetaost, torkade tomater och oliver. Mums.
Det va länge sen A va med mig till jobbet nu så han va blyg en litens tund men innan det va dax att åka hem så va han du och tjenis med alla =)

Därefter så skulle jag handla mat. Och det va jag inte ensam om, tror att alla fast boende och sommar gäster skulle handla på samma ställe och samma tid som mig idag. Jaja kom hem med allt tror jag som jag hade tänkt, om inte annat så jobbar jag även i morgon så då kan jag kompletera om det behövs. Inte för att vi ska ha något speciellt för att det är påsk hemma hos oss. Kanske blir det en sväng till svärföräldrarna på lite påskmat om det finns tid över när alla blommor fått sitt.

Jag försökte få A att vara påskgumma/gubbe men det gick inte :(  Han hade sjalen och kvasten en sväng men när jag väl hade fått honom målad så ville han inte längre. Utan började grina så allt försvann :(  Men men ingen fara hade inte trott att det skulle gå heller för han gillar inte att "spöka" ut sig men lite kul hade det ju varit om han varit påskgumma =)


 Dessa står just nu på köksbordet och luktar illa.....men fina är dom =)


RSS 2.0