tävlingsdax!


Denna fina våg vill jag vinna hos Inredningsgalen

Sponsor för denna tävling är butiken Black and white.dk, en inredningsbutiken med mycket att välja på.
Den svarta köksvågen ifrån Typhoon är super snygg. Med en avtagbar rostfri skål och en skala ifrån 1gram till 4kg.

Tävlingen pågår tills söndagen den anda advent.

skyltsöndag

Idag blev det en längre dag på jobbet. Det är det som är nackdelen att man aldrig vet hur länge man får jobba. Vi tar emot patienter mellan kl.9-11,så det  är  bara att beta av alla efter som dom kommer. Idag höll vi på till kl.14.
Sen bar det av hemmåt, ingen tid för att "springa" på stan inte. För dottern (= vi måste skjutsa) skulle sälja biljetter till konserten dom ska ha nästa söndag på skyltsöndagen i en liten stad här i närheten. Mycket folk ute även där. Kul! Träffa dock inte så många bekanta.
På vägen hem så köpte vi en familjepizza att ta med. Vi va tyvärr inte dom enda som hade tänkt sammat tanke. Det tog 40min! att få pizzan i lådan.

Nu är det dax att packa A;s väska för i morgon är det jobb som gäller igen. Han ska få vara hos farmor och farfar. Måste fixa matlåda till mig och sambon, det blev inge kvar av pizzan ;)

adventsmorgon

Åh så mysigt att tända ljusstakarna! Älskar verkligen adventstider även fast vi tänder ljus nästan året om. Igår kväll när vi åkte från stan va det så fint med alla adventsgranar och ljusstakar som lyste.=)

Känns lite tugnt att åka och jobba men det är bara att tänka på att det är sista helg jobbet förre jul, jobbar annandag och lördag/söndag efter jul. Få se om jag orkar/hinner springa lite på stan innan jag åker hem.
Jag är väldigt traditionsbunden så dom flesta ljusstakarna ser ut åt det här hållet hemma hos mig.(denna finns på Rusta för 89kr) Ser att den har bara 5 ljus dom jag har är det 7 på.

tv soffan

Sitter i tv soffan och det är bara skit på tv, så jag sitter med laptopen framför mig.

Gick riktigt bra att handla julklapper, fast vi har massor kvar.
Ett besök på MAX va givet =)

Vi har lite snö kvar så hoppas få den rätta advent känslan i morgon.
Tyvärr är det väldigt halt här.

julklapps shopping

God morgon!

Tur att svärfar är elektriker, annars har det varit totalt svart ute men nu har vi "massor" med lyse. Ser ut att vara lite dimmigt också, hu. Men ska bara ta bilen till buss, 17km, för dom andra kommer in till stan efter jag jobbat.
För vi ska göra som alla andra, passa på att julhandla lite i dag. Känns nästan bara som ett ont måste. Tänk om jag hade gjort som jag tänkte från början att jag skulle shoppa julklapparna på nätet. Få se om vi orkar springa på stans upprustade och utbyggda köpcenter Gränby  eller om det bara blir julklappen som mamma bett mig köpa (från henne till mig) . Såg i tidningen fråninvigningen att man blir nog inte ensam ;)

Hör sonen uppe på sitt rum. Han är vaken! Vilken 17 åring är uppe förre 7 en lördags morgon ? Han har alltid varit morgonpigg men jag trodde det skulle ändra sig när han blev tonåring men inte då.

Nä nu är det dax att klä på sig och fixa det där sista. Snön har börjat smälta så det är jätte halt. Vi har 0 gradigt nu här.


 

Bolibompa

Nu sitter vi och ser på Bolibompa =) 

Har just ätit tacos, oh vad det är gott. Jag åt alldeles för många tyvärr, så nu får det inte bli någe mera i dag. Fast det kommer nog inte gå att låta bli. För vi ska snart iväg till en av våra kompisar och där blir det nog något gott att äta och då blir det svårt att låta bli.

Har nästan hunnit tvätta alla fönster i dag och ställt upp advetsljusstakarna i fönstret. Har till och med tänt några av dom, jag som är en sån som inte brukar  tända dom förrän på söndag. Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Det är jätte skönt att vara färdig med det i allafall.


fredag

Det blev ingen öppna förskola idag. Ur A;s näsa rinner det grönt snor ;(  Och jag ska ju jobba så fem dagar till innan jag är ledig. Så jag är lite trött.

Vi har ju nu fått fart på våran gamla videospelare så idag har jag kört ett gjmpa pass till en video. Friskis och svettis gamla träningsvideo =) Jag hade spart kvittot i förpackningen den va köpt 961007 för 198kr, det ni. Tyvärr har jag inte använt den dom senaste fem åren. Det va inte så lätt idag heller ;)  Vet inte om jag ska skylla på A som ville vara med och stå och ligga på samma ställe som mig. Eller om det är jag som är för otränad ;)  När jag gick in på Friskis och svettis  för att fixa en länk så ser jag att dom nu lanserar sin nya jympa DVD =)

Har tänkt ta det lite lugnt idag även om jag hoppas hinna lite plock. Ska göra det färdigt till advent. Plocka fram adventsljusstaken och så. Måste ju kolla om det finns glögg hemma också  ;)

tv-torsdag

Nu är det snart dax för sängen. I morgon är jag ledig, skönt. Har planer på öppna förskolan, någon som blev överaskad ;)
Vi får se, A är ju fortfarande förkyld :( och sen är det 5 dagars jobb till innan jag blir ledig igen.

Idag hade vi trevligt på planeringsdagen. Kul att träffas när man inte "jobbar" utan lite mer privat, även fast vi faktiskt har jobbat massor idag, men inte med sånt vi brukar.

Har bara tagit det lugnt på kvällen. Läst en massa dagstidnigar som jag inte hunnit kollat i nu när jag jobbat här i veckan.

Sitter och slötittar på Nytt läge på trean. Och jag säger bara stackars människor som ska på där. Herregud vilka färger och det är ju massor.

Hade tänkt kolla runt lite på netshopping av julklappar. Men klockan springer ifrån mig. Får göra det imorgon ( om jag hinner, fattar inte vad timmarna tar vägen, idag har jag bara kollat in favorit bloggarna ändå och inte alla som jag skulle vilja läsa)

God morgon!

Tiden springer just nu i från mig. Därför bara ett hej! Ska iväg på planeringsdag med jobbet idag. Ska bli kul, brukar vara intressant tycker jag. Och så blir det god mat ;) Vi ska idag äta på Forsmarks Wärsdhus . Så idag har jag inte så långt att åka =)

onsdagen



Humör: Trött!
Gjort: Duschat och ätit frukost.
Planer: Jobba och så är det ju vägning i kväll,hmm.
Ser på: Dataskärmen.
Lyssnar på: Dottern som duschar
Läser: Har tagit en sväng på mina 5 favorit bloggar
Dricker: Kranvatten.
Äter: Havregrynsgröt med rårivet äpple har det blivit.
Bästa: Det är vakert ute.
Sämsta: Inte förrän på torsdag nästa vecka har jag inget planerat. (Ska jobba 6 dagar innan dess)
Barn: Stora sonen sovit hos mormor/morfar, dottern duschar och A sover, typiskt att han kan sova längre än vanligt när vi måste gå upp. ( Han ska vara hos mormor idag när jag jobbar)
Väder: Snö och fem minus, tyvärr säger dom att det ska bli töväder till helgen.

snö i massor

Verkar som det har slutat snöa nu. Ska visst bli töväder på fredag. Inge kul nu när snön redan ligger här.

Så här såg det ut här hemma när jag kom hem i dag. (Jag har bara fuskt skottat här, därav bara en smal gång.)



Står allstå i dörröppningen och tar kortet.

strömavbrott

Kvällen igår upplevdes i ljussken till och från. Men vid 22 gav vi upp och gick och la oss. Fortfarande strömlöst när vi vakna. Men det vara bara att fixa till sig och åka för idag skulle det jobbas.

Har precis kommit hem och nu är strömen tillbaka så nu går dik och tvättmaskin för fullt. För det blir både disk och tvätt trots att det inte finns någon ström.

Nu är det dax att fixa middagen, hoppas hinna kolla runt på lite bloggar sen.

"snöstormen" har givit upp?

OJ vilket väder vi haft idag. Snö och blåst! Skönt att vara inne. Fast dottern och jag va ut en sväng när det det va lite lugnare.

Vi har haft strömlöst till och från på kvällen. Myssigt att få tända ljus och elda i kamin. OM man inte behöver på toa och inte kan spola, om inte A behöver få lite mat i magen osv.

Hoppas kunna åka och jobba imorgon fast sambon säger att dom lovart 1-2 dm mera snö i morgon, fast blåser det inte så ska det väl gå bra.



Dottern och jag tog en sväng på skogsvägen som grannkillen hade åkt snöskoter på så det gick skapligt att gå (fast just här så har svärfar plogat). När vi va ute så åska det. Maffigt men också lite läskigt.

orkan!?!

Usch vilket oväder vi har!
Inte haft internet på länge så nu gäller det att skriva lite och uppdatera som man kan läsa lite.
Dom stora barnen är hemma, inga skolbussar går!
Jag är också hemma, ger mig inte ut i detta väder !
Sambon tog bilen med 4hjulsdrift så han har kommit fram men bad mig låta bli.
Vi har som tur va fortfarande ström, men ved är intagen ifall det blir.
Kanske lika bra att hälla upp lite vatten också så det finns...

lördagskväll

Nu har vi kommit hem från födelsedagskalaset. Jag hade ätit en god grönsaksgryta till middag så jag fika och åt tårta utan dåligt samvete. Har ju faktiskt gått ner 9,2 kg sen den 20 augsti när jag vägde in mig på viktväktarna. Känns riktigt skönt.

Har inte hunnit så mycket av det jag tänkt göra idag, någon som blev förvånad ;) Inte jag. Så jag har saker kvar att göra i morgon, dumt att vara sysslolös eller hur ;)

Är bara ledig på fredag i nästa vecka så jag vill förbereda lite i morgon för nästa vecka också. Måndag-onsdag är jag "fluortant", torsdag har vi planeringsdag med jobbet, fredag ledig = en sväng till öppna förskolan, lördag och söndag är det jobb istan. På söndag är det ju skyltsöndag också. Ja inte behöver man vara rädd för att få långtråkigt inte.

med toning i håret

Ja så sitter jag har med toning i håret och väntar på att klockan ska gå.  Som vanligt använder jag GoldWell´s 4R, super bra om du frågar mig ;)

Vi har varit ute och tagit julkort på A. Det va så slönt ute att vi satte A i pulkan och gick en sväng. Han va så trött så han somna.


plocka och fixa

God morgon eller morgon är det väl inte längre, nu är det förmiddag. Har vairt uppe sen halv 8 då A inte ville ligga längre. Men vi har tagit det lugnt, har bara "hunniut" äta en långfrukost. Men nu har jag tänkt sätta lite fart.....

Känner mig lite julig så har tänkt börja lite smått att fixa idag. Jag som med nöd och näppe brukar få fram adventsstakarna till första advent. Har till och med köpt hem några hyacinter som jag hoppas kunna fixa till något fint med, det fick även följa en amaryllis med hem.

Kälken från mamma fick följa med hem igår, så jag har tänkt hinna ta ett kort att göra julkort av på A i helgen också, får se om det blir i dag eller i morgon. Vädret är lite grått få se om solen vill titta fram.

Fixa också iväg på födelsedagskalas idag då svågern fyller år. Sambon har fixat en present, han stanna till på Fulleröhandeln när han va på anställningsintervjun härom dagen. Tur att jag inte va med, känner för att köpa en massa nytt och piffa till det med här hemma. Och där finns hur mycket fint som helst.

A är lite gnällig idag. Vi var borta en sväng i går kväll hos ett par kompisar. Det blev mycket senare än vi tänkt och A ville inte somna. Så idag blir det nog en lång sovstund. Bra det för jag har tänkt tona håret.
Ja vi får se av jag hinner göra av allt jag tänkt mig. ;)   Brukar ju vara så med mig att jag har många planer men för inget gjort tyvärr.



Här är lite fint från Fulleröhandel.

Fredagens dagen


Humör: Toppen! Det är ju fredag.
Gjort: Bytt blöjor (har hunnit med två!), fixat frukost åt alla "barna" och ätit gröt själv.
Planer: Åka till Öppna förskolan, det är ju fredag. Hämta mina stora barns kälke som står hos mamma.
Ser på: A som leker.
Lyssnar på: Surret från datorn och A ;s täppta näsa.
Läser: Bloggar
Dricker: C-vitamin.
Äter: Havregrynsgröt med rårivet äpple och en skvätt mjölk.
Bästa: Det är fredag och inget planerat i helgen.
Sämsta: Önskar det vore mer timmar på dygnet. Är så mycket jag vill hinna med.
Väder:Härligt, lite snö och lagom kallt.

Torsdag

Oj så fort dagen har gått. Har jobbat förmiddagspass idag och trodde jag skulle orka/hinna göra något när jag kom hem, men icke. Det har varit en slö eftermiddag/kväll, skönt ibland men har nu en massa kvar att göra i helgen,hmmm. Ska när jag skrivit färdigt iallafall hänga en maskin tvätt, hörde just hur den pep att den va färdig ;)

Sambon har varit på en antsällnings intervju idag så A har varit en sväng hos farmor idag också. Sambon har jobb men känner att han jobba "för länge" hos samma arbetsgivare så han kollar runt lite. Lite "fel" tid just nu när dom säger upp folk både till höger och vänster men någon gång ska han väl hitta något som passar honom. Men det här lät inte som något som passa (lönen för låg). Ja vi får se, han har fler ansökningar ute. Ett jobb han sökte va det närmare 300 sökande till :(



Det har kortet tog jag i går förmiddag. Nu har det kommit mera snö. Vi har ca 5 minus och lite lagom med snö. Perfekt om du frågar mig. Så här kan det få vara tills det blir vår =)

Leilas jul

Såg just att Leilas Jul finns på DVD. Vill Du vinna den gå du i så fall in på denna sida . Det har jag gjort och hoppas nu på tur.




Om vi inte har någon tur i utlottningen så hittar du hennes recept här.


Missa inte att hennes tv program Leilas Jul börjar idag kl 21.00 på fyran.

Ojoj det är på tv 400 som Leila är.
Fel igen det är tv4plus hoppas ni hittar rätt!

JULMUSIK

Jag är ett stort fan av julmusik. Inte bara den vanliga traditionella utan även lite nya och moderna (fast måste jag välja så ligger den traditionella bäst till).
Så idag när jag fick Ica´s tidning Buffe och det stod om Peter Jöbacks nya julskiva. Så måste jag ju provlyssna gör det du också. Den innehåller fyra nya låtar ,bla duetter med Sarah Dawn Finer och Plura. Skivans säljs bara i Icas butiker. Men priset är bara 69kr/st och det bästa av allt 10 kr/skiva går till World Childhood. Vet du inte vad World Childhood är så går det också att läsa på Icas sida.



Jag har Peter Jöbacks tidigare julskiva men jag tror att denna också får följa med hem.

onsdag morgon

Snön ligger kvar. Härligt! Synd bara att jag inte hunnit plocka in någon mossa. Men det finns ju att köpa på affären. Eller så får jag göra som djuren, skrapa fram med foten ;)

Vi har tagit det lugnt än så länge så här på morgonen. Inatt har äntligen A sovit skapligt (inte hela natten men mest i alla fall). Han till och med sov en stund efter att jag gick upp (när dottern kom och väckte mig). Hunnit äta våran grötfrukost och nu står A och tittar på när dom dansar tango på "Hotell Kantarell" (barnprogram för er som inte vet).

Snart sak vi sätta fart och gå till farmor för det är hon som ska vara barnvakt en stund i dag när jag ska vara "fluortant", sista dagen den här veckan. Imorgon är det jobb på kliniken som gäller.

Dom har fina rosorna växte hos svärmor/farmor i somras.

se det snöar....

Ja det är faktiskt sant, det snöar här just nu.

Börjat dagen med ett telfonsamtal till vårdcentralen men där säger dom att det är ingen fara med lille A, det är bara en vanligt förkylning. Det kanske det är men jag tycker han varit förkyld väldigt länge nu. Han har sån hosta stackarn. Men har det inte blivit bättre till på torsdag så får jag ringa igen för det finns inga tider förrän då (får allstå inte boka tid till på torsdag för det är akuttider ), annars får jag åka till akuten.

När jag va iväg och fluorsköljde i skolan så regna det bara men innan jag kom hem så har det böjat snöa. Mysigt om/när man sitter inne. Men inge´kul att måste behöva ge sig ut i. Fast det är inte så kallt idag så det kanske smälter bort innan kvällen vem vet.



gymnasieval

Stackars tonåringar som ska välja vilken linje dom ska gå på i gymnasiet. Ja för inte är det lätt, jag som fortfarande inte vet vad jag ska bli när jag blir stor ;) är inte till så stor hjälp.
Vi har alltså varit på kommunens gymnasieskola nu på kvällen och kollat vad dom har att erbjuda. Dottern funderar på att gå sam-ekonomi men vet inte. Hon är som sin mor inte så spårkbegåvad och det är 200 poäng moderna språk på det programmet.
Stora sonen va på skolan och visa det programmet han går. Så vi passa på att hälsa på honom också förstås =)

Innan hade jag hunnit jobba en sväng och det gick bra. Många barn som är duktiga och tar fluor. Vi står utanför matsalen ( till dom stora barnen) så vi har lite kontakt med "mattanterna", på den här skolan är dom extra snälla och bjuder oss på skollunch =). Idag va det fiskpannetter, det va gott.

När jag kom hem hade barnvakten hunnit strukit vår tvätt medans A sovit.
A är jätte förkyld, inge kul. Vi har nu på kvällen bestämt att ringa till vårdcentralen i morgon bitti och höra om vi kan komma och "visa upp" honom. Han låter rossligt lång ner i bröstet. Stackarn!

Det blev inte ny termostat till vattnet och golvvärmen idag =(
Fanns ingen på dom ställen sambon åkte runt. Så vi har haft det kallt  och bara kallvatten HELA dagen, fy bubblan! Men käre svärfar kom med deras i kväll. Han har kopplat bort deras och tagit hit den. (Dom eldar och behöver inte den just nu). Så nu hoppas vi kunna få tag i en i morgon istället.

gratis kort = julkort

Nu har fujidirekt 100st gratis kort igen. Passa på att göra lite "pappers" kort, du behöver bara betala porto 29kr. Vill du ha fler än 100kort så kostar resten 75 öre/st inte speciellt dyrt det heller.

Jag har själv tänkt beställa kort som jag ska göra julkort av. Har inte tagit något bra kort ännu bara. Det får kanske bli ett av dagen göromål =)

Om ni är intresserade så är sista deagen att utnyttja erbjudandet den 9dec 2008.

Ni som "scrapbookar" kanske också ska passa på =)

Måndagmorgon!

Visst är det härligt med måndagsmorgnar, eller inte. BLÄ!  Till på köpet så är A super förkyld och sovit dåligt, jag har ont i halsen och känner mig allmänt risig. Som om det inte skulle vara nog så börja termostaten som fixar varmvatten och varma golv att trassla i helgen så vi har lite kallt också, hmmm.
Ja vad ska man säga härligt med måndagar.

Sambon ska fixa en ny termostat idag så det går ju att lösa men inte så kul att veta att man snart ska duscha kallt,brrr.

Idag blir det lite jobb också, fast bara en liten sväng. Ska iväg och vara "fluortant" ett par timmar. Då kommer A;s mormor och är barnvakt. Tur vi har.


tävlingsdax!



Vill ni också vinna den här fina stjärnan ?
Gå då in ni också till Bea   och tävla !
Men innan onsdag 19/11 kl 21.00 för då är det dragning.

gårdagen

Oj det blev inte många timmar hemma igår :(
Först va det ju jobb som gällde. När vi kom hem så hade vi fika främmande, kul. Sen va det dax för mat. Sambon bjöd på en av hans snabbmat :)  Han kokar ris i riskokaren, häller i frysta grönsaker (äret, majs och paprika varianten) skalar lite räkor och sen är det färdigt =) Han har självklart gjort en god "gega" medans riset kokar. Igår hade han blandat chilisås och sötsursås i creme fraiche. Smaskens!

Därefter åkte dottern och jag på en syförenings auktion. Mycket fina saker va till försäljning, tyvärr (för min del) va det mycket folk också så det gick inte att göra några fynd. Dom som hade auktionen hade inte fått in så mycket pengar på någon auktion tidigare så ni förstår.

lördag morgon

Snart dax att åka och jobba igen. Den här veckan har det blivit varann dag jobb.
Vädret ser grått åt men dom har lovat fin väder =)

Får bägge stora barnen kommer åka med till en buss. I dotterns skola är det öppethus för skolan firar 30år. Det är den skolan vi gått i hela familjen, ja inte A då som inte är så gammal ännu ;)
Hela skolan fyller inte 30 för halva har bran ner för ca 5-10 år sedan, tror.
Stora sonen ska åka till en kompis och får helt enkelt passa på att åka när jag åker.

Så idag blir A och sambon ensamma hemma hoppas dom har det mysigt =)

leksaker i massor

Härligt med fredagar!
Tyvärr så hade A blivit sämre i med gegga i ögonen igår kväll tyckte sambon. Så jag ringde vårdcentralen i dag. Men dom sa att om han va förkyld (och det har han ju varit mer eller mindre i flera månader nu) så va det ingen fara. Vi kunde skölja med koksalt ( och det har vi redan gjort). Om han inte blivit bättre efter helgen så fick vi komma och visa upp oss =) Passa även på att fråga om vi kunde träffa andra barn, det är ju fredag = öpnna förskolan. Det gick hur bra som, helst om A orkade.
Så vi har varit där och A har så roligt. I dag ville han klä på sig en klänning från utklädningslådan, han är ju för go. Han verkligen gillar att få klä på sig olika saker, hemma är det mest kepsar och annat på huvudet. För att inte alla skor han provar.

Passa även på att åka till mormor och morfar en sväng innan vi åkte hem. Då va jag in och röjde bland mina stora barns leksaker som står där på förvaring och hitta massor med saker att ta med hem till A. Tog inte med allt vi får se till att A får sitt lekrum snart för det blir så fullt annars.

Här är några av dom saker som kom med hem idag =)


En del av dom som skallrorna skulle väl ha varit hem hit tidigare men, men bättre sent en aldrig. A gillar ju att göra (o)ljud så dom kan väl passa ett tag till ;)

torsdagskväll

Äntligen hemma och fått i mig lite i magen. Brukar inte äta "middag" när jag jobbar sent, idag blev det te och knäcke macka med leverpastej. Jag är en riktig mack"tjej" skulle kunna äta såna istället för riktig mat jämnt, fast det är ju inte så nyttigt.

Idag va det den sista dagen med ett eftermiddagspass ( om nu en på jobbet kommer tillbaka efter en långtidssjukskrivning ), skönt. Gillar ju inte dom eftersom jag inte träffar A på kvällen eftersom han somnat. Skrev faktiskt ihop en lista på vilka dagar jag har kvar att jobba ( framtill jul) så nu räknar jag ner.

Oj nu börjar "Criminal Minds" så nu blir det tv för min del.

Torsdagens dagens

Idag har jag tagit dagens lista från Alexandra.


Humör:Bra tror jag...
Gjort: Fixat frukost och ätit grör. Bytt flera blöjor.
Planer:JOBBA.
Ser på: A som får hjälp upp i soffan av sambon son fått lite sovmorgon och ska äta sin frukost nu..
Lyssnar på:Katten Nisse som äter torrfoder så det knakar
Läser: Bloggar
Dricker:Kranvatten.
Äter: Just fått i mig en tallrik havregrynsgröt.
Bästa: Snart är det slutjobbat , längtar till december (OBS jag trivs jätte bra på mitt jobb men vill ha mera tid med A)
Sämsta: Att det tar sån tid med friggebodsbygget just nu, Är så mycket annat som måste göras förre.
Barn:  Tror att A är bättre än i går , han har mycket mera enegri idag =)
Väder: Grå, gråare, gråast!

onsdagen till ända

Äntligen har jag hunnit städa undan det jag tänkt mig på morgonen. Härlig känlsa. Men det har nog att göra med att A sov mycket längre än vanligt eftersom han är lite sjuk och hängig.

På kvällen har dottern och jag varit på gymnasieinformation, usch så mycket man ska/vill kunna. Och inte hjälper det att jag fick "samma" information för två år sedan när sonen skulle börja gymnasiet. Och inte hjälper det heller att dottern inte vet vad hon vill bli när hon blir stor. (men det förstår jag för det vet inte jag heller;)  
Syon (eller vad dom heter nu förtiden) bara svamlar så av henne blir man inte klokare. Men det va  två från kommunens gymnasieskola där och informera om den skolan och dom va jätte bra, klart och tydligt. Där är det också öppet hus på måndag kväll så då är det ett besök där som gäller.
Känner till skolan väl då sonen går där nu, jag gått där en termin och sambon har jobbat där.

Snart är det dax för sängen igen, för i morgon är det jobb som gäller igen. Usch tycker att det är lite mycket jobb för att vara mammaledig. Känns skönt att jag har sagt ifrån i nästan hela december och sen bara lite från och med januari.

kitchen aid

Just fått en nyhetsmail från Inreda . Där tipsar dom om den populära Kitchen Aid köksmaskin.
Här är den i den nya färgen Björnbär. Kanske nåt för din köksbänk. Priset är 5995kr, högt ? javisst. MEN just nu får du "stora tillbehörspaketet" värde 2749kr.

Om du bor i Stockholmstrakten och vill se den så har Inreda en butik i Dalénum på Lidingö. Butiken har stora lokaler så det går bra att ta med barnvagnen eller åka rullstol om du gör det.

Tyvärr ett för högt pris för mig och så har jag en gammal Bosch som är utlånad till syrran eftersom jag har dålitg med plats i köket också. =)

onsdag morgon

Idag är jag slö, igen. Stackars A har blivit sjukare. Igår när han kom från mormor så va hans ögon alldeles geggiga. Lite gnällig förstås och varm, så han fick lite alvedon innan sängdax. Han har sovit skapligt fram till klockan 6 men sen dess har det inte varit någé bra. Fast just nu ligger han på sin sittkudde framför tv:n och ser på barnkanalen. Fortfarande geggig i ögonen,lite febrig och små gnällig. Så idag får vi nog ha en mysdag och inte räkna med att få så mycket annat gjort.
Skönt att vara ledig. Imorgon är det jobb igen men då är ju sambon hemma och tar hand om A, om han fortfarande  är hängig. Annars är det tänkt att A ska vara hos farmor och sambon ska fixa inne i friggeboden, så den blir klar någon gång.

jobbat färdigt!

Så där ja nu har man jobbat färdigt för idag ( ialla fall på jobbet ).
Hade tänkt åka till fotografen som tog 1-årskort på A och beställa förstoringar till julklappar idag. Men när jag kom fram satt det en lapp på dörren att han kommer tillbaka en timme senare. Så lång till ville inte jag sitta och vänta så jag åkte hem istället. Får försöka åka dit på torsdagen, fast då jobbar jag samma tider som han har öppet så får nog offra lunchen. Vet ju inte om det hinner bli några förstoringar till jul ändå.

Nä nu är det dax att fixa lite käk tills dom andra kommer hem. Det blir något nytt som jag såg hos Engla , hon hade visst sett det hos någon annan. Fast när jag kolla vad som fanns hemma så får jag nog improvisera lite men det blir nog bra ändå.

Godmorgon!?!

Morgon stund har guld i mun. Eller vad heter det ? Inget jag kan hålla med om, för usch så trött jag är. Vakna visserligen innan klockan ringde klockan fem men är så trött, sovit dåligt hela natten. Kan det vara för att det blåser tro.?

När jag börjar jobba på riktigt så ska jag bara ha eftermiddagspass, fast nä då kommer jag inte få träffa A på kvällen för då har han redan somnat när jag slutat. Men det känns inge  lockande att väcka honom varje morgon och upp och ut nä fy bubblan, tänk om man hade ett jobb som man inte behövde ut, eller jobb och jobb, vinna på lotteri vore inte heller så dumt. Fast då kanske man måste köpa en triss ibland ;)



Blomma vid dammen från i somras. Sambon har börjat förbereda dammen och fiskarna för vintern. Byggt en ställning som det ska ett tält på. Så kommer fiskarna att överleva vintern. Dammen kommer allstå inte att bottenfrysa är det tänkt.

Pappa fixat

För ett tag sen kom sambon hem med den här till A.


Han är för söt ;)

Jag hade berättat om en liknande "bil" som finns på Öppna förskolan som A gillar jätte mycket. Bilar är något som pappan gillar så det snappa han upp och började fixa en till A. Mest av sånt som redan fanns hemma.  Som ni förstår så är det här en mycket populär leksak. Man kan till och med trycka ner gaspedalen =)  Hoppas bara att A snart får sitt lekrum, det börjar bli fullt i tv rummet med alla leksaker.

Måndag

Så är det måndag igen, tycker det nästan bara är måndagar och torsdagar.

Idag har A och jag varit i väg på barnverksamheten i församlingshemmet. Inte så många barn men vi hade kul ändå. A gillar att "leka" med dom större barnen.  Sjunga är också en klar favorit, ja han sjunger inte men dansar gärna :)

Har nu hunnit hängt lite tvätt (trots tvätt hela helgen så va det fullt igen) och ätit lite lunch framför datorn. Har nu läst mina favoriter, dom andra får jag försöka hinna med i kväll.

Vädret är grått och tråkigt och jag har inte lust att göra något alls. Ska försöka röja av det värsta men förmodligen så ser jag något annat roligare att göra som blir gjort istället.



Så här ser det tyvärr inte ut i rabatten nu.

farsdagskväll

Det blev en ofrivilligt bloggpaus här:(

Igår funka inte nätet på nästan hela dagen + hela kvällen. Grrr, bredbandsleverantören "levde" farligt i går.

Idag har det varit stressigt, har inte kommit hem förrän nu. Vi har åkt runt till våra pappor och ätit först lunch och fikat med tårta och sen middag med både förrätt och efterrätt  på nästa ställe. Här hemma hann vi fira med först sovmorgon och sen en god frukost och en liten present.

Har också hunnit varit i sommarstugan, där hämta vi en gammal sittvagn. Nu när vi lämnat den "gamlavagnen" till systern som ska få barn i december har vi bara haft en sulky. Jätte fin men man kan inte lägga ner den i liggläge, något vi saknat när vi varit ute på promenad och A somnat. Vagnet vi hämtat är säker 10 år och ser inge kul ut men den duger åt oss här på landet. Och nu när vintern kommer så kommer man inte se så mycket av vagnen när vi lägger dit fårskinet och en massa filtar. När vi ska någonstans tar vi självklart sulkyn;)


grått

Usch idag va det inte lätt att komma upp. Vädret är grått och tråkigt. A va inte riktigt på humör i morse (tidigare än vanligt, det är ju lördag;) så jag gick upp och fixa en flaska välling ( något han bara brukar få på kvällen) men i morse va det guld värt. för han somna om så vi sov till halv nio, hurra!  Men då va han lika hungrig som vanligt så det gick i en tallrik havregrynsgröt utan problem.

Har hunnit med en fika hos A;s farmor och farfar också, hade tänkt tagit en promenad för det va jätte länge sen. Men det blev ingen sån, tyvärr.

Håller på att tvätta en massa. Vi bor ju lite trångt och har inge bra ställe att hänga tvätten på, så när dom stora barnen är hos sin pappa då brukar jag passa på att använda deras rum som torkrum. Ställer upp såna där torkställningar som man kan vika ihop i deras rum och sen är det bara att tvätta ;)



Så här grått och dimmig är det ute. Tror inte det har varit ljust på hela dagen. Önskar att man inte skulle ha så mycket att göra så man kunde krypa upp i sofan med en bra bok. Men här ska städas, ja lite plock i allafall, spar nog storstädningen till i veckan när jag och A är ensamma hemma. Fast kom just på måndag och fredag så är det ju öppna förskolor som gäller och tisdag, torsdag är det jobb det får bli onsdag i såfall. Ja´hinner jag så städas det också för till på onsdag så kan det ju behövas igen ;)

fredag kväll

Just varit hos svägerskan och äntligen givit deras minsta tjej sin födelsepresent. Ni kommer kanske ihåg att jag handla en fin ros brun randig Fix klänning till henne när vi va nere i Jönköping.

Passa då på att titta på Idol, har nog inte sett ett helt program förrut, inte nu heller visserligen för än har det väl inte bestämts vem som måste åka ut. Hade i allafall riktigt tur, det va ju hårdrocksprogrammet =)  Jag som gillar den "gamla" hårdrocken, många gamla godingar.



Här är Jon Bon Jovi en av mina favorit som jag sett/lyssnat på flera konserter.

Fredagmorgonens dagens

Idag lånar jag en lista av  Engla  , såg att dom också ska till Öppna förskolan. Det brukar ju vi också göra på fredagar så vi kanske kommer ses, hennes lilla Jolie är nästan 14 dagar yngre än vår lille A.


Humör: Helt ok! Skönt med helgen framför sig.
Gjort: Fixat frukost åt alla barna ;)
Planer: Öppna förskolan först sen blir det nog en sväng till A;s mormor och morfar innan hemfärd.
Ser på: TV, Hotell Kantarell (barnprogram för er som inte vet)
Lyssnar på: A som leker med en gammal data mus
Läser: Bara bloggar nu förtiden.
Dricker: Vanligt kranvatten.
Äter:Just ätit en tallrik havregrynsgröt med rårivet äpple.
Bästa:Fredag och en hel helg utan några planer (ännu i alla fall)
Sämsta: Mina stora barn har pappahelg så träffar inte dom förrän söndagkväll.
Barn: Lillkillen är gosigast i världen =), Stora killen är bäst=just gjort rent kattlådan. Dottern pratar bara om musicalen dom ska spela upp innan jul.
Väder: Kallt och klart, ser ut att bli en toppen fin dag.

torsdagskväll

Nu är man ny klippt igen, skönt. Men har ingen egentlig frisyr, bara axellångt självlockigt hår. Ingen ide att ha en frisyr tyckte frissan, vi väntar till du får lite mer egentid igen,sa hon ;)  Och hon har nog rätt, väntar med frisyr till A åtminstone klär på sig själv =)  Som det är nu så är det bara att tvätt och låta självtorka, behövs inget fixande här inte. Har haft riktigt kort hår tidigare men tror att jag vill ha något mittimellan när det blir dax =)

Frissan tyckte att mitt hår inte va i så "dåligt" skick i dag. Efter A föddes har jag tappat mycket hår, men har fortfande massor ;)
Jag har sen sist jag va till frissan bytt shampo+balsam och börjat använda ett leave on balsam.

Disp shampo och balsam för torrt och livlöst hår. ( Moussen har jag inte använd så ofta). Allt detta vann jag hos Therese i somras. Kommer absolut köpa nya när det tar slut.

Leave on conditioner som  kommer från Hårologi har också blivit en stor favorit.
Den innehåller Jojoba-olja som skyddar håret och ger det glans.

Bra köp alla tre om ni frågar mig =)  Passa åtminstone mitt hår. Torrt och tråkigt som man ofta har som självlockig :(


gårdagens klädval

Här kommer gårdagen kläder.




Tröja; från XLNTWoman har en stor "rull"krage som inte syns så bra på bilden.
Kjol; min kära jeanskjol från Flash
Strumpbyxor; lite tjockare från HM
Stövlar; mina nya Gyllene Gripen från Skopunkten

torsdag

Så nu är det torsdagförmiddag igen, veckorna bara rullar på fortare och fortare tycker jag. Jobbdax igen 10-19, sambon är hemma med A, men det lät som A skulle få vara hos farmor en stund så sambon skulle hinna vara ute i friggeboden och slipa en stund.

Själv ska jag till frissan mitt under mitt jobb pass! Har fått ändrade arbetstider mot vad jag hade inskrivet i almenackan så jag trodde jag hade hunnit slutat. Försökte ändra tiden men då hade jag fått vänta flera veckor. Och när man vet att man snart ska få klippas vill åtminstonne jag göra det på en gång ;) Så jag skulle få gå ifrån den tiden det skulle ta. Tack snälla C, min arbetsledare.



onsdag kväll

Kursen idag va jätte bra. Höll inte på att somna en enda gång ;) Kan vara svårt att hålla sig vaken ibland när man sitter stilla och inte fått sovit så bra. Träffa en förre detta arbetskamrat, kul att få höra hur hon har det nu för tiden =)
Svante som höll i kursen va duktig på att få oss engagerade, många diskussioner blev det.

Sluta tidigare än planderat ( vi hade inte så lång lunch) så jag hann hemm till ett möte, skönt missa det förra gången.

På kvällen va en kompis över på fika. Kul att träffas och få en chans att få fika ;)

Barnängen

Barnängen fyller 140 år. Dom har nu en fotoutställning som just nu pågår i Bruno Götgatsbacken finns även på nätet www.barnangen.se/fotoutstallning. Gå in och kolla både gamla godingar och nya alster.
Dom har bjudit in fyra unga fotografer som visar deras bild på Barnängen.



Den här gamla affischen gillar jag. Tänker på lille A när han badar =)



Av dom nya är det här en favorit. Fotografen heter  Oscar Poulsen

Gå in och kolla omm du gillar några =)

onsdag morgon

Idag blev det uppgång tidigt. Ska få gå på jobbkurs, kul! Undersöker ju barn när jag jobbar så jag ska få lära mig ännu mera om barnsbett, om dom behöver tandställning och så. Nu undersöker jag bara små barn (upp till 6år) men en del saker kan man "förebygga" . Det är jag och en tandhygienist från jobbet som ska gå idag, extra kul att få gå nu fast man är barnledig =)

Lite kallt men kära sambon har satt i motorvärmaren med kupévärmaren. Härligt, han är för snäll.

Sambon har tagit med A till mormor så han ska vara där idag. Det blir långdag för dom idag ;)

mösstidert

Är ju inge vidare på att sticka själv .  Har ett par raggsockor som jag började på för flera år sedan men är ännu inte färdig ;)  Yll och Tyll  massor med fina mössor som jag skulle vilja göra.



Just nu får alla medlemar 15% (på ett köptillfälle innan 15/11-08). Det är bara att gå in på sidan och bli medlem.  Beställer du garn via nätet får du fraktfritt om du beställer över 300kr.

För er som bor i Uppsala är det stickkafé i morgon onsdag 5/11 . Drop in 16-19 på Ahlbergs i SVAVA

tisdag

Idag har det varit stora städdagen här hemma, tyvärr inte färdig ännu. Lille A är inte riktigt kry så han vill helst att vi sitter och myser framför tv:n. Därför ligger jag efter i "schemat" men vad gör det, det kommer fler dagar. Försöket ha det i minnet, inte alltid så lätt, vill att allt ska vara perfekt NU (helst igår). Man kan ju tro att det bara är jag som fixar och så hemma men det är det inte min kära Sambo gör också saker hemma, inte alltid samma saker och ofta inte på samma sätt men det blir saker gjorda.

Nu ska jag fixa middagen (A sover middag så det gäller att passa på). Har tagit upp 1,5 kg nötfärs som jag har tänkt fixa till en köttfärslimpa idag, lasagne till senare i veckan och sen steka på och frysa in resten(om det blir något kvar) till en annan gång ;)

Här kommer en bild på hur frigeboden ser ut utifrån just nu.

Ser lite lerigt ut;)
Invändigt har det hänt massor men inge jag ser,hmmm. Om det går som planerat tror jag det målas i helgen, sambon hade tänkt det förra helgen men när han öppna färgburken hade han fått fel färg :(  Ljustgul istället för ljusblå/grå va inte vad vi hade tänkt oss. Vill ha en ljus färg men inte vit.

helgens outfit

Det va länge sen jag visa dagens klädval, blir inge idag heller men här kommer helgens ;)


Stövlar; skopunkten, tror det står Gyllene gripen i dom.
Tjocka strumpbyxor(dock lite blanka); HM
Kjol; Manchester, KappAhl
Topp; svart med grå spets och lite pärlor fast sydda. Kappahl
Långkofta; HM

Märkte med bildernas hjälp att långkoftan inte gjorde sig någé bra. Eller vad tycker ni?


min måndag

 Norpat denna lista av Alexandra   har för mig att hon lånat den av någon annan, dessa listor finns lite överallt nu. Här är i alla fall min dag ;)

Humör: Helt ok
Gjort: Duschat, bytt blöja,bäddat sängen.
Planer:  Åka på Öppet hus och träffa barnen här i byn. Lämna A hos farmor och sen jobba em.
Ser på: Teletubies,fast A har "rymt" in i köket.
Lyssnar på:  Teletubies och vad A har för sig i köket om jag måste "rycka" ut.
Läser: bloggar ;)
Dricker: Ingenting än.

Äter:Ska strax koka gröt och äta.
Bästa: Ledig i  morgon =)
Sämsta: Jobba idag (lite trött efter helgens jobb och utflyckter)
Barn: IHH Hörde just att A va i kattlådan. GAH!
Väder: KALLT! Men ser ut att kunna bli en fin dag med sol och blå himmel.


dator tid

Äntligen har jag tid att sitta vid datorn en stund =)
Försökte skriva ett inlägg i morse igen med det gick inte idag heller, undra om det är någe knas eller om min hjärna inte funkar så där tidigt ;)

Har som sägt jobbat idag igen. En stackars tjej, gravid i vecka 38, kom tillbaka idag. Vi lyckades inte få bort det onda igår,  som va får förhoppning,hoppas verkligen hon har blivit bättre nu. Aldrig roligt när man inte lyckas få bort det onda. Men så är det när man jobbar med människor, alla är inte lika och behöver lika behandling.

Fick lunch när jag kom hem sedan bar det direkt vidare till ett barnkalas. En kille som fyllde 8 år, tiden går så fort det va ju inte länge sen han va lika liten som A. Vi hade jätte trevligt där. Träffat folk som vi inte ser så ofta.
Massor med goda kakor och tårta. Den här helgen har inte varit någé bra för min viktminskning :(  Va så mat hungriga på vägen hem så då blev det en pizza (vi köpte en familjepizza som vi dela på hemma).  GOTT men ack så "farligt".

Nu har sonen hämtat in ved och tänt i kamin här brevid så nu har jag det skönt.

Är lite ledsen !  Har haft mina nya stövlar för första gången i helgen och tyvärr så har dom blivit skadade. Men så blir det väl när man köper billigt.:(  Vet inte vad jag gjort.

lördag

I morse innan jag skulle åka till jobbet hade jag ju tänkt skriva lite här men det gick inge bra så gör nu ett nytt försök.

Skulle ju skriva om müslin som jag vunnit. Den är jätte god. Blev ju lite tveksam till den  när Petra som jag vunnit den av sa att den va lite "dammig", men det tyckte inte jag.
   Blåbären är jätte goda.

Efter allt regn i går så va det kallt i dag, klar hög luft ,skönt. Men lite halt så jag körde försiktigt ;)

Idag har det blivit tacos. Sonen har fixat. Gott!
Dottern har åkt till en kompis och ska sova över. Dom skulle vara flera tjejer där. Kanske skulle dom åka och lyssna på klasskompis som ska sjunga i en talangtävling i kväll.

Ska snart åka till vår kompis som fyllde år igår, för han hade massor med tårta kvar ;)

RSS 2.0