081231

GOTT NYTT ÅR !

Hoppas vi syns nästa år igen.


Vi ska strax sätta oss och äta  en trerätters nyårsmiddag.
Dagen har bestått av förberedelser.
Jobbar i morgon, men hoppas hinna skriva massor på fredag.


tisdag i stan

Idag styrde vi kosan till stan. A mådde mycket bättre så det har gått bra.
Vi köpte inte så mycket, alldeles för myckt folk för oss lantlollor ;)

Men nu äntligen har vi köpt en grind till trappen. Nu är bara frågan ska vi sätta den uppe, där vi numera ska ha sovrummet (och där A också kommer att sova ett tag till)  eller nere där A kommer att ha sitt lekrum och där vi tillbringar den mesta tiden. Han har ju redan klättrat hela trappan upp en gång och halva trappen massor, hmmm.

Sonen köpte en jätte snygg ulljacka på Kappahl (  hittar tyvärr inte den på hemsidan). Såg lite tuffare ut än dom vi sett tidigare. Den va inte på rean och kostade 999kr men hade som tur är en rabattlapp på 25% så priset blev 749. Kappahl har ju nästan alltid en 25% lapp om man har Coops medmera kort, som mig.

Själv letade jag efter en kjol att ha hemma men hitta ingen, jo en i XS som tyvärr inte min storlek ;)  Trodde att nu när rean va att det skulle komma fram lite annat än alla partykjolar till jul/nyår. Såna snygga hitta jag hur många som helst. Men en sån ville jag inte ha denna gång :(  Så det blev inga köp för mig.

Vi titta även på ett WII men köpte ingen. Men nu har vi (nästan) bestämt oss för att köpa ett ändå =) Det är jag i vanlig ordning som velar. Sambon åker nog in i morgon bitti och köper ett så vi har något att göra i morgon på nyårsafton =)
För vi blir hemma hela familjen och det känns riktigt skönt att kunna mysa med sina nära och kära =)  Vet ju inte hur många år till som dom stora barnen vill vara hemma.
Håller som bäst på att planera nyårsmenyn, för äta gott måste man ju även fast det bara är vi. Tror att det iallafall blir saffranspanacotta till efter rätt. Smaskens !

rea på inreda

Här helt missat att det är 20% på Inreda.
Kanske läge att köpa något kul som man inte fick i julklapp ;)


pencillin

Läkarbesöket i dag resulterade i en tio dagars kur med pencillin för lille A. Han har öroninflammation och som läkaren sa; tendens till lunginflammation. Fråga mig inte vad det innebär, antigen har man väl lunginflammation eller inte. Rosslig i bröstet är han allt. Men har inte märkt att han tagot sig åt örat. Jaja det spelar ingen roll nu har någon äntligen titta/lyssnat på honom och han har som sagt fått pencillin. Som han tar med god aptit som tur är.

måndag

Åh så skönt det va att få sova länge !

Fast när man vet att det är för att A är sjuk och har feber så är det inte så kul. Har ringt vårdcentralen idag igen och äntligen får vi komma dit och träffa doktorn. I morse så va febern 39,7 men även fast sköterskan på bvc sa att det är inte farligt för barn att ha hög feber så känns det inge bra för mig :(  Jaja vi ska i alla fall få träffa doktorn idag kl 13,30.  Hade haft lite andra planer för dagen, men om A är hängig så hade vi inte kunnat göra dom i allafall. Vi har ringt och kollat att hans mormor/morfar är hemma så vi får en fika när vi varit på vc. Lillkusinen(14 dagar idag) är fortfarande kvar så jag sa åt dom att hitta på något annat om dom inte vill träffa en förkyld A. Dom kanske skulle ta en sväng till ett par andra kusiner.

Vädret idag ser härligt ut ( jag har inte varit ut ännu). 8 minus, blå himmel och nästan lite sol. Hade varit perfekt för en av dagens/veckans planer, gå ut i skogen och grilla korv. Åh det tycker jag är mysigt.
Också funderat på att åka på mellandagsrean och en sväng på bio med odm stora barnen. Men när vi kollar almenackan så jobbar jag och barna har annat för sig så vi får se om vi hinner med något av allt vi vill/tänkt göra.

Nä nu ska jag gå och ta rätt på helgens tvätt, den tvättade allstå, som ligger i högar överallt. Så jag kan börja hänga dagens.

söndagskväll

Blev inte lika sent i dag på jobbet. Men orka inte springa något på stan, det blev bara en besök på apoteket så att lille A får lite mera alvedon.
Han va så hängig  när jag kom hem, lille plutten. Satte oss i soffan och myste en liten stund.
Strax därefter kom svägerskan med familj. Hon skulle lämna tillbaka lite bebiskläder som hon lånat, så jag kan lämna dom vidare till syrran och deras lille J.
Bjöd på en liten mackfika då jag va hungrig efter jag kommit hem från jobbet. Avsluta med lite av julgodiset dottern gjort. Så nu har hon jobb där till nästa jul ;)  Hon har gjort Leilas rochy road, svärmorskola, rispuffar i choklad och Mosartskulor. Allt smakar smakskens !
Inte så bra för min viktminskning, tyvärr. Har lovat mig själv att äta det jag vill men inte gå upp så mycket, så det får bli många långa promenader nu när jag är ledig några dagar.

Här är det lite kallare idag, nästan 10 minus ;)  Så jag eldar i kamin och myser under filten. Läser lite bloggar och har tv på. Dottern och stora sonen sitter brevid och ser på "Shakespeare in love". Dotterns val, sonen lite ¨puttrig"  han hade tänkt se "Sagan om ringen", men han sitter kvar så den är nog lite bra i allafall. Själv har jag redan sett den , men sitter kvar som sällskap ;)  Skulle inte ha skrivit att sonen sitter här för nu gick han....

Ännu en

Det får bli ännu en dagens. Det har varit jätte mycket på jobbet, märks att det är långhelg, så jag har inte orkat blogga när jag kommit hem. Bara slöat i soffan med sambon. Ja på jobbet på helgerna tar vi allstå emot patienter fram till elva och sen jobbar vi tills alla är färdiga. Igår va vi kvar till halv fem !?! Så ni fattar att man blir trött, då hade vi inte hunnit haft något paus. Jag hämta en mandarin som jag åt i mellan två patienter.


Humör: Trött!!
Gjort: Duschat + äter frukost.
Planer: Jobba, jobba, jobba....
Ser på: datorn.
Lyssnar på: sopbilen, fler än jag som jobbar när det är helg.
Läser: Bloggar.
Dricker:jordgubbsthe
Äter: Skinkmackor.
Bästa: Sista jobbdagen för den här gången =)
Sämsta: A febrig och förkyld och jag hann inte att gå till apoteket igår.
Barn: A  förkyld igen.
Väder: Mörkt och kallt

repris

Idag blir det en repris på dagen, men hoppas det inte blir samma svar som igår. Va helt slut i går och så hade vi våran kompisar här när jag kom hem. Han va kvar på mat och sen satt vi i tv soffan. Måste ju se körslaget som börjat igen. Jag tror på Team Wells, va tror ni?

Humör: Riktigt bra.
Gjort: Duschat + ätit frukost.
Planer: Jobba
Ser på: datorn.
Lyssnar på: datorns surr.
Läser: Bloggar.
Dricker:jordgubbsthe
Äter: Skinkmackor.
Bästa: Det är ju lördags ;) och ska bara jobba i morgon också seen är det inte dax förrän nästa år (nyårsdagen!)
Sämsta: Kan inte komma på något så allt måste väl vara bra ? Nä just ja idag dag är det "julfest" i bygdegården med dans kring granen, men jag jobbar så jag kan inte följa med:(
Barn: A blivit förkyld igen.
Väder: Mörkt och kallt

Annandags dagens


Humör: Hmm, jobba.
Gjort: Duschat ? ätit frukost.
Planer: Jobba
Ser på: datorn.
Lyssnar på: Grannens lastbil som åker i väg, han jobbar också.
Läser: Bloggar.
Dricker:jordgubbsthe
Äter: Skinkmackor.
Bästa: ?
Sämsta: Just nu massor. A sovit superdåligt i natt, förkyld igen. Jag somna nog inte förrän efter 3. Kallt ute , klädde på mig för att gå ut och sätta i motorvärmaren, så finns inte sladden där, ja bilen står inte så den hade räckt fram heller, så snart är det dax att ut och skrapa....
Barn: Stora sonen varit in på toa, fattar inte att han vaknar så tidigt. Dottern sover och lille A hoppas jag sover så sambon får vila lite.
Väder: Mörkt och kallt ( ja inte så kallt men som sagt frost på bilen och det såg tjockt ut)

julafton och juldagen

Så fort allt går när man har roligt=) Här inte suttit vid datorn på flera dagar :(  Men som sagt en massa annat skoj.

Julafton började vid nio hemma, då ut vi grötfrukost och skinkmacka förstås. Därefter va det kö till duschen för vi elva så bär det av hemåt (ja hem till mamma/pappa allstå) där brukar vi ( lite osanning men när mina stora barn va små så brukade vi ) gå till kyrkan där det är familjegudstjänst då barnen får hjälpa till att göra i ordning krubban. Till ock med lille A fick Josef att gå fram med. När vi går därifrån får alla barn, även dom stora, en varsin godispåse med en ängel i. Årets ängel va en skyddsängel enligt prästen. Håller med henne det va ett reflex :)

Därefter så går vi till en av mina kusiner och träffas. Alla på min mammas sida brukar komma dit inte alla alla år men i år va vi alla. Vi va tvugna att ta kort på alla barn eller barnbarn snarare. Mamma och hennes syster har tillsammans 17 barnbarn och alla va där. Jättekul. Tur att dom har gått om plats så det blir inte allt för trångt.

Därefter så blev det Kalle hos mamma och senare julmat och julklappsutdelning. Nu är vi inte lika mycket folk, nu är det bara 17 st varav 9 barn.

Sen blev det kyrkan igen för mig och dottern. Hon va med och sjöng i julkören. Midnattsmässa är mysigt tycker jag så här i jultid massor med ljus och mycket folk. ( Själv är jag ju en sån som bara går i kyrkan vid jul). Vi hade även med sig svärmor och svärfar.

Juldagen har tillbringas hos svärmor och svärfar som vi nästan inte alls träffa igår. Där va även sambons syster med familj. Nu har A fått ännu mera leksaker så nu under ledigheten så måste vi fortsätta flyttcirkusen här hemma. Så han får ett eget lekrum, och slipper vara i tv rummet där det redan är fullt.

Nä nu är det sängen som gäller, har ju tre jobbdagar framför mig.


julafton

Ja nu har klockan blivit julafton! Jag har inte kommit i säng ännu men hoppas få krypa ner om en timme eller så, hmmm.
Har just fixat sillsallad som ska med till julbordet hos mamma och pappa. Det har blivit så dom senaste åren, ja det måste vara många när jag tänker efter. Har samma recept som min fd svärmor och som sagt det va länge sen hon va min svärmor, ca 13 år sedan, oj så tiden går.

Nu ska dotterns julklappar slås in. Kunde ju inte be henne göra det när hon va så snäll och slog in dom andra. Upptäckte att hon missat några, få se om jag orkar när jag kommit igång eller om jag spar dom tills i morgon.


                                                                             ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

                                                                         ♥ GOD JUL ♥ 
                                                                              ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Snart jul även hos oss.

Så mycket kvar det  va att göra! Men nu snart börjar vi närma oss ett slut. A  har just badat och får nu sin välling, stora sonen klär granen och dottern slår in julklappar. Och stackars pappan säljer fortfarande granar, trodde att han skulle få sluta tidigare i dag (det hade dom som sålde förra året fått gjort, men då hade det gått bättre ), pappan längtar sig "SJUK" på lille A. Skicka just ett MMS med A som tomte vid granen, det gjode nog inte saken bättre tyvärr.

Hoppas hinna skriva mera men om inte så GOD JUL på er som läser min blogg. Jag är så glad att ni vill och blir själa glad när ni kommenterar.

dag på stan

Idag blev det en hel dag på stan. Åkte vid 11 och kom inte hem förrän halv nio. Vi va helt slut. Faktiskt inte så mycket folk som jag trodde.
Vi börja med att åka dit där sambon säljer julgranar ett ställe jag inte besökt förrut. Blev lite orolig när det va stopp på E4 och dom sa på radion att olyckan hade hänt för en timme sedan men vi hade tur behövde bara stå 15-20 min. Inte så många "nya" affärer på vid det köpcentrumet men fullt tillräckligt och som sagt inte så mycket folk.
Sambon blev jätte glad att vi kom han har ju inte träffat lille A sen i torsdags eftermiddag. A sover ju både när han åker och när han kommer hem.
Sen åkte vidare hemmåt med mellan "landning" på Gränby i Uppsala, där va det lite mera folk.
Det blev lite mera julklappar köpta till dom stora barnen. Stora sonen köpte en massa snyggt på Jack och Jones, undrar om jag kan få han att ställa upp på en bild så ni får se ;)  Själv köpte jag bara en mössa till mig :( Letade efter en kjol att ha hemma, har blivit så inspirerad av Nergårds-emma  hon har alltid så fina kjolar på sig =)  Men igår tyckte jag att det bara fanns "gåbort" kjolar att ha på jul/nyårsfesterna.

måndag morgon =)

Inte ofta måndags mornar känns ok, men det gör det idag. Fast det är massor med saker kvar att göra. Har just börjat undra öcer hur/när vi ska få in granen. När jag bodde själv hade jag plastgran och det va inga problem. Men nu har vi en kungsgran som står och väntar. Dom är ju så stora, vida och tunga! Ja ja vi får se. Sambon åker ju förre 7 och kommer hem efter 22, igår va hon kvart i elva innan han kom hem :(
Idag har stora sonen föllt med, får se hur det går. Om han bara är i vägen eller om han kommer göra någon nytta.

 I natt va A lite "knölig" så han fick en flaska välling på natten. Men vi bytte inte blöja och det skulle vi ha gjort för i morse vakna jag av att det va blött i sängen ( ja han låg hos oss). Vem tror ni bädda rent i sängen i går? Så nu får tvättmaskinen gå varm hela dagen för att tvätta madrasser osv. BLÄÄ!

Annars vet vi inte vad vi ska göra idag, dottern och jag (ja lilla sonen A är också med). Fundera ett tag på att ta en sväng till stan för att shoppa någon julklapp. Stackars dotter kommer inte få så många annars:(  Eller om det blir mera julgodis fixa, dottern brukar vara bra på det ( jag är dock mest,hmmm).

Lite lite snö kom igår kväll så nu ser det så fint ut när man tittar ut. Lite kallt också så himlen är så därt vackert rosa nu.

söndag

Så där ja då har vi varit på barnkalas, hade det trevligt =)
Det va barnens kusin J som fyller 6 år i morgon. Men då ska han ha kalas för kompisarna, så då kan ju inte vi komma ;)
Av oss fick han en slags bilbana som man ska bygga ihop (nästan som lego), ja det heter något speciellt men minns inte vad. Den va popullär i allafall. Precis en sån som jag ville ha, va hans kommentar när han öppnade paketet =)

Mina stora barn kom dit efter dom varit hos sin pappa i helgen. Vi fick även passa på att "lukta" på den nya lilla kusinen som just kommit upp från småland och ska vara här över julen.  Självklart hade han med sig stora syster och mamma och pappa också ;)  Hoppas få mera tid att träffa dom ordentligt.

Kära sambon har haft mycket jobb idag, verkar som dom flesta köper sin gran i dag. Nu har han bara 2 dagar kvar. Ja han är ju inte hemma ännu.

Nu på kvällen så har det börjat snöa. Tänk om det blir en vit jul =)

Söndag morgon


Humör: Lite stressad, har lite som jag tänkt göra i dag.
Gjort: Tittat på barntv med A. Gett A gröt och ätit själv.
Planer: Ska på barnkalas ! Få träffa en massa släkt =) Men som sagt en massa att göra innan.
Ser på: Datorn, har läst en hög med bloggar.
Lyssnar på: A som spelar på ett leksaks piano.
Läser: Bloggar.
Dricker: Kranvatten
Äter: Havregrynsgröt med rårivet äpple.
Bästa: Snart jul!
Sämsta: Inte slagit in en enda julklapp ännu, när ska jag hinna det :(  (Hmm kanske sitta vid datorn mindre ;)
Barn: Gosig och glad =).
Väder: Ser ut att bli fint väder, är några minus grader hoppas på solsken =)

så där ja!

Nu är det nästan jul hos oss också =)

Har fixat och trixat lite av varje.

A har varit så gosigt idag så vi har myst massor idag.

I morgon bär det av till kusinen J som fyller 6 år på måndag men har kalas i morgon. Ska bli så kul att träffa alla och om vi har tur så har lillkusinen J och M från småland, dom kom inte idag för dom behövde gå på en hörselkontroll till.

hmm

Här trodde jag att det skulle bli mycket skrivet i helgen. Men nä, jag är helt enkelt för slö :(  Kollar däremot runt på en massa bloggar, både gamla och nya för mig.
Blir tyvärr inte så mycket gjort här hemma heller :(  Jo lite småplock har det allt blivit, fast bara sånt som ingen annan kommer att märka. Det är tex nästan tomt i husets alla tvätttunnor (står en sån i varje sovrum+ en i badrummet). Det "värsta" med allt tvättande är att det blir en massa strykning av det ;)  Men ska nog sätta fart nu med sånt som syns.

lönebesked

Igår kom mitt lönebesked. Jag blev glatt överaskad =) Fick massor med pengar ( massor för mig iallafall). Fick nästan ut lika mycket som jag har i bruttolön, har ju jobbat en massa extra + helgjobbandet. Tyvärr hade dom missat att jag är mammaledig! Så jag fick även ut månadslön. Kul nu men ack så hemskt när det ska betalas tillbaka :( Ska betala tillbaka en 3/4 av det jag fick, hmmm. Fick däremot inte tag någon på lönekontoret igår, dom håller på att byta lokaler och nästa vecka är det ju jul så jag undrar om någon jobbar då. Jaja jag får prova varje vardag och se om det är någon som svarar och vill ha tillbaka några pengar ;) Får sätta in dom på ett konto som jag inte använder så dom inte tar slut innan dom ska tillbaka.

kvällsmacka

Sitter äntligen vid datorn.
Har hunnit varit ute på massor, ja kanske inte då men ändel. Började meed att köra svärmor till mitt jobb där hon hade tid. Så jag och A passa på att besöka dom en långstund i dag =)
När hon va färdig där bjöd hon mig på ett av fiken där. Sen tog vi en sväng till affären när vi ändå va i "civilisationen".

Dom stora barna slutar skolan i dag så dom va hemma när vi kom hem. Tog en "julskolsavslutningsfika" med dom innan det va dax att köra dom till bussen.
Hade som vanligt glömt en del när jag handla så det blev en sväng till affären igen. Passa då på att köpa skivad julskinka och inlaggd sill i charken. Jag gillar verkligen Ica i Österbybruk där dom har betjäning i charken  mycket bättre än på många andra ställen i den här kommunen. Sillen va gudomlig :) Va inget fel på julskinkan heller ;)  Kommer att vara ensam hemma hela dagarna  i helgen så lite "tröstmat" måste man ju ha.

Nu ska jag och A se på barntv, men hoppas sen ha mycket tid för bloggande i helgen =)


moster Smilla

Det är så mycket nu så jag glömt berätta att i måndagskväll blev jag moster till en liten kille i Småland. Om det blir som hans mamma och pappa tänkt så kommer dom upp redan på lördag. Så på söndagens barnkalas för en annan kille så kommer nog vi få se lille J.

tävlingsdax!

Nu va det länge sen jag tipsa om en tävling men är du sugen på ett fint halsband så gå in till Carina   på Att ha det gått .


Det är mycké nu !

Måste säga som många andra bloggare, det är mycket nu ;)

Idag har jag dottern hemma, dom har ledigt för att dom va i skolan när skolan hade 30års jubelileum (en lördag).  Så idag ska vi äntligen börja julpynta lite. Jag har tidigare år inte pyntat förrän natten mot julafton, men igår känns det som att vi ligger efter ;)

Har tv på och "ser"/lyssnar på Nyhetsmorgon där är Sonja, Sanna och Shirly och sjunger julsånger. A står här brevid och dansar och sjunger med, det ser för härligt ut. =)


I tisdags va det ju julavslutning på öppna förskolan, tyvärr va A lite hängig. Men tomten kom och han fick en liten pixi bok. När det va dax att gå fick alla barnen även varsin reflexväst. Jätte bra, tycker jag.

Jag hade bråttom därifrån för jag hade tid hos läkaren så sambon fick hämta och lämna till mormor som va barnvakt. Det va planerat att jag skulle ha bråttom för vi ville att A skulle få vara där så länge som möjligt.

Jag hade 1 årskontroll hos onkologen, förra årets Lucia tillbringa jag på sjukhus. Jag opererade bort ett maling melanom. Nu ser alla kvarvarande prickar "bra" ut men ska kollas i 4 år till. Har i år gått på kontroller var 3-4 månad.

Gårdagen ägnades åt städning och umgänge med vänner. Nu snart börjar jag känna mig färdig städad till jul. Lite småplock som jag ska ta hand om idag medans dottern får pynta. Läste i någon blogg häromdagen, minns tyvärr inte vilken :(  Att det blir mindre och mindre tomtar i våran julpyntning och jag har funderat på det och håller nog med henne. Även fast vihär hemma har massor med tomtar som ska fram. Men om man ser julskyltningar och så är det inte så många tomtar.
Det blir nog lite mindr hos oss också med tankte på lille A;s framfart ;)


julklappsköp ?

Om ni liksom jag har julklappar kvar att köpa så börjar det bli bråttom om man vill beställa via nätet i morgon den 18/12 är det sista dagen om man ska beställa från Accessora. Där finns det ju allt möjligt något ska väl kunna bli en klapp eller två;)


Bilder från Accessora

Julkortspyssel

Det har inte blivit mycket bloggande (eller bloggar lästa) dom senaste kvällarna. Jag har gjort julkort, det är ju så kul =) varför ska man börja så sent så man måste sitta uppe halva nätterna för att bli färdig ?
Vet att det är försent att skicka idag om man vill vara säker på att få fram dom, men tyvärr så är det några som går med posten idag(dom flesta skickades i går). Två ska jag gå och lämna personligen i dag är det tänkt. Va en sväng till svärmor i går kväll och då fick dom sitt.


tisdag morgon

Är nu på väg till Öppna förskolan på julavslutning. Ska bli kul. Tomten kommer så nu är jag nyfiken på hur A kommer att reagera om han reagerar alls ( som vid Lucia).

lussemåndag

På förmiddagen har vi lussat för gamlingarna på ålderdomshemmet här i byn. Det va barn och föräldrar från kyrkans öppnaförskola. Alla barn tyckte det va kul och stod snällt kvar ( vi föräldrar fick också stå där famme).  A tillhör dom minsta så han sjöng inte så mycke. Han va tveksam först när vi skulle gå in men sen ville han stanna kvar när vi andra gick ut ur rummet.
Gjorde även klart pepparkakshjärtana som vi gjorde förra veckan. Så nu är det bara att leta upp lite rött bomullsband så vi kan hänga upp det.

Har nu hunnit ätit lite lunch, grönsakagryta och knäckemacka.
Hade planer på att dammsuga men kom just på att den står i stora sonens stuga. Och han tala så stort om när han åkte att han låste. Så jag slipper dammsuga men det finns nog något annat att ta sig an ;)  ( det finns fler nycklar men jag vet faktiskt inte vart just nu ).


Söndag kväll

OPPS! Så har hela helgen gått. Vet inte vad den tagit vägen.

Lördagen
Luciadagen började med lussebullsbak. Sedan bjöd vi ner svärmor på lussefika med varma bullar och pepparkakor, smask. Efter det va det bara att baka matbröd som va en av dom saker som vi skulle ha med oss på vårat knytjulbord. Vi va 8 kompisar och 4 barn som träffades hos ett par och åt julbord. Vi hade jätte trevligt! Alla barn utom A somna under kvällen men han va så snäll, gick mest omkring med armarna på ryggen.
Just ja stora sonen har flyttat in i friggeboden. Sov första natten där på lördagskvällen.

Söndag
Vi börja med att sova läänge. Till och med A som annars inte brukar sova länge trots att han varit uppe länge. Sen har dagen fördrivits med diverse småplock. På eftermiddagen har jag varit och lyssnat och tittat på dottern (och "hennes" kör ) som har haft Julspel i Forsmarks kyrka. Kvällen har ägnas åt att göra julkort. Sambon har kommenterat att det inte är ofta man ser mig pyssla ;) undra vad han menar med det =)  Men har massor kvar att göra i morgon, för på tisdag ska dom skickas, om man vill få fram dom före jul och det är ju det som är meningen.


Fredag

Nu har hela fredaden gått och jag har inte hunnit suttit vid datorn på hela dagen :(  Men kan ju berätta att jag har haft roligare saker för mig ;) 

Börja som nästan alla fredagar på Öppna förskolan och sedan en sväng till mamma. Alltid lika trevligt ! Sen bar det av hemåt och packa upp alla matkassar jag handlat. Upptäckte då att jag måste ha någon form av minnesförlust ;) För av dom fem saker som jag skulle handla så va bara en med hem. Hmmm...  handla där emot en massa annat. Tur att man har kära sambon som handla en sväng innan han åkte hem. Han kom till och med ihåg saffran  som jag glömde säga att vi behövde. För i morgon tänkte jag baka lite nya lussebullar. Det är ju Lucia.

Sen va det dax att fixa kvällsmat. Jag har nu fått "dille" på ugnsrostade rotsaker och potatis. Idag blev det morötter , rotselleri och palsternacka. Funderar på att testa rödbetor, någon som vet hur dom blir ?

På kvällen har en av våra kompisar varit här. Och vi har slö tittat på tv , fikat på lussebullar och nybakt mjukpepparkaka från Leilas. Baka den! Jag som inte gillar såna i vanliga fall skulle kunna äta mera än jag borde ;)

hemma från luciatåget

Nu är vi hemma igen från Luciatåget. Dom va så fina! Men musikfröken ska krångla till det så mycket. Önskar att det mest hade varit dom där vanliga gamla lucia sångerna men icke, inte ens lucia sången när dom kom in, som tur va så va den med på vägen ut.  Det är ok med lite nya sånger men man vill kunna känna igen dom flesta tycker jag.
Tagit en massa kort men har inte kollat ännu om man ser något på dom är svårt när det är mörkt och bara några "ljuspunkter" när man bara har en gammal dålig kamera :(
A skötte sig exemplariskt. Men va faktiskt inte så intresserad som jag trodde, men han gillade att dom sjöng ;)

Nä nu är det dax för sängen. Det bli öppna förskolan i morgon =)
A träffa faktiskt en kompis därifrån nu på kvällen. Lilla M hade sin moster i tåget.

Update; Ni som undra vad jag klädde på mig. Ni kan vara lugna det blev inga mysbyxor;) om det va någon som trodde det (är absolut ingen mysbyxtjej).  Det blev svart lite tjockare strumbyxor, jeans kjol och en svart blus från HM. Det blev inget kort, för kort om tid som vanligt.


luciatåg

Det har inte blivit mycket gjort i dag heller, hmmm. Inte bra. Men men det är nog ingen som tar jobben ifrån mig ;)

Har tagit mig tid att gosa och leka med A och det är inte så tokigt det heller. Som ni kanske minns så tog jag hem lite saker från mamma som stora barna haft ( hon aggerar  förråd,hihi ). Där fanns en litet piano som stora sonen fått när han va liten. Det älskar A att spela på, låter inte så tokigt heller även fast han bara "slår" på tangenterna. Jag hoppas att han ärft farfars musikalitet, för farfar är en hejare på att spela diverse instrument bla dragspeloch keybord. Vet att han har åtminstonne en nyckelharpa också.

Vi ska och se ett  luciatåg som dottern är med i på kvällen. Det är i skolan, dom sjunger för oss i dag och för dom yngre/andra eleverna i morgon bitti. Ska bli trevligt jag blir så lätt sentimental så det finns risk att det kommer en tår eller två. Missa hennes luciatåg förra året då dom va i kyrkan då alla konfirmander sjöng så jag har längtat ( och ett tag varit orolig att jag inte skulle få se henne i något luciatåg mera ) då jag låg på sjukhus. Usch nu blir jag tårfylld få se om jag orkar berätta mera om det i morgon, då det va ett år sedan jag blev inläggd.
Längtar till att få se hur A kommer att reagera på ett luciatåg, han fick ju inte heller se något förra året då vi låg på sjukhus och han va ju så liten då också.
Men nu till dagens "problem,  vad ska man klä på sig ? Vill ha något annat än mysbyxor som det har blivit nu en längre tid,hmmm (kan det vara därför som det inte blivit några dagens klädval på länge?)  Vill ju vara snyggt klädd ! Men efter att nu ha gott ner 10kg (hurra) så har jag inget som passar som inte är köpt för mer än 2-3 år sedan (innan jag blev gravid med A) och hur modernt tror ni det är ? Alla våra pengar har gått till friggebodsbygget så några nya klädköp har det inte blivit. Jag fråga dottern innan hon åkte om hon hade något förslag men icke. Jag försökte skrämma henne med att det finns risk att jag "skämmer" ut henne, hihi. Minns ni vad man tyckte om sina föräldrar när dom kom till skolan ;)



Bild lånad från www.matton.se



 


torsdag

Få se om det blir något mer gjort idag än i går, hmm. Känner mig fortfarande förkyld och hängig. Föresten undra om Sambon läste min blogg igår utan att skriva någon kommentar, för när han kom hem så gjorde han en snabb rengöring i akvariet ;)

Sambon va även ute i friggeboden igår och jobba. När han kom in efteråt så sa han att nu kan han (stora sonen) nog  flytta in dit. Så i helgen blir det start på stora flyttcirkusen =)  Kanske ska gå dit när A sover middag och städa ur lite :) ja vi får se eller om jag ska baka hårt bröd som jag ska ta med till "julbordet" som vi och några kompisar ska ha på lördag, det är knyt. Dom flesta av oss har småbarn så vi tyckte det va skönt att inte åka bort utan vara "hemma".

Har ju berättat tidigare att A är mycket intresserad av sång och musik. Just nu är det opera på tv4 nyhetsmorgon. Han står och tittar och verkar helt fascinerad. Det är inte den sorts musik som spelas här hemma ;)

Update; Haha jag trodde att opera va något han gilla, men han stod och bajsa,hmm. Men nu är det reklam från Barnetshus och där är det musik så här dansas det =)

Slö onsdag!

Blää, har inte lust att göra något. Känner mig inge bra. Usch och fy för förkylningar. Tänker på stackars A som varit förkyld så länge, inte fattade jag att det va så här man mår :(
Har en maskin tvätt som varit färdig länge och jag orkar inte ens hänga den.
Och inte hjälper det att det är gråare än grått ute. Vill helst bara ligga i soffan och titta in i akvariet ( som visserligen skulle behövas göras rent, men det får bli en annan dag).



Har ju inte vissat någon av våra adventsljustackar. Så här kommer den ena för att jag ska piggas upp lite ;)
Själva ljusstacken har sonen gjort i skolan förra året. Så enkel men ändå fin. Jag är ju en sån som helst håller på traditionerna och har vita ljus men tyckte att det skulle vara fint med röda, så så fick det bli. Va tycker ni ? hade det varit bättre med vita ?
Duken har en fd arbetskamrat till mamma vävt, tycker jätte mycket om den. Och inte gör det saken sämre att jag vet vem som gjort den:)

förkyld!

Stackars mig ;) Jag har blivit förkyld, blää. Ont i huvudet, tjockskalligare än vanligt,hmm. Snorig eller tjock i näsan, snoret verkar inte vilja komma ut. Usch ska inte berätta mera.

Stora sonen fick nu på morgonen veta att han är ledig idag. Så lite tur har jag, får lite hjälp med A om det behövs.

Blir nog inte så mycket gjort idag. Allt går sakta. Men det gör inget, kan göra mera i morgon eller nästa dag. Hör ni hur jag tränar på att leva och inte bara göra alla måsten.

måndagskväll

Stora sonen, lilla sonen och jag har varit ensamma hemma på kvällen. Hade tänkt få en myskväll med stora sonen men det satte lilla sonen stopp för. Han vägra somna, 45 min tog det. Då hade stora sonen ledsnat och gått upp till sin dator. Men snäll som han är hade han fixat fika.


Vanilj the och mjukpepparkaka som dottern baka i går ur Leilas A piece of cake.


måndag

Så där ja nu har vi kommit hem från kyrkans Öppna förskola. Vi va inte så många idag bara 4 vuxna med 5 barn. men det passa rätt så bra då vi baka pepparkakor. Det blev stora hjärtan som vi ska ska hänga i fönstren. Det va lite klurigt att få till men gick nog skapligt. Vi får se nästa vecka då vi ska dekorera och fixa band.
Några av oss passa även på att klinka på pianot.



Bildens kvalite är sämre än vanligt, jag har fixat bort kusinen som står brevid.

Vädret är lite grå mulet idag så man har inte lust att göra något. Har iallafall ställt upp stryckbrädan så ska väl strycka lite. Känner mig lite frusen och ruggig ( förkyld?) så det kan ju passa bra att strycka så man får upp värmen lite ;)

andra advent

Blev inget adventsfika med syrran, tyvärr :(
Men sambons syrra med familj kom över så jag fick advents fika med lussebulle och pepparkaka i alla fall =) Och en massa prat fick jag också ;)  A tyckte också det va kul, han fick ju en lekstund med kusinen.

Mina stora barn kom hem från sin pappa på sen eftermiddag. Stackars dottern har så har så många funderingar på sitt gymnasieval. Mest för att vi inte tycker lika tror jag. Även fast jag sagt att jag kommer stötta henne vad hon än väljer. I morgon ska hon (och alla 9:or i kommunen ) till kommunens gymnasieskola för att kolla in några lektioner. Dom får välja ut tre programm som dom ska följa.

Inte hunnit gjort så mycket idag, hade tänkt få lite mera julig här hemma. Men inte blivit ett dugg:(  Men det känns ändå ok, jag har inte så mycket inbokat den här veckan. Så hoppas hinna lite i veckan.
I morgon är det Öppna förskolan i kyrkan som gäller. Tror att det är pepparkaksbak som är på schemat.

söndag

Har tagit det ganska lugnt nu morgonen. Läst lite bloggar och så. Läggt in en maskintvätt förstås ;) Ätit frukost, vill gärna göra det när jag vaknat.

Har lovat dammsugaren att vi ska ta en svänt idag ;) Måste bli en tur med moppen också.

Kanske kommer syrran och hälsar på. Det händer inte så ofta att hon kommer bara sådär. Med fyra barn så har hon fullt upp ändå. Men en av hennes döttrar har en kompis här i "skogen" och hon behövde skjuts hem så då tänkte syrran att hon kunde hinna hit också. Det ska bli jätte kul.

Ni glömmer väl inte bort att Fujidirekt bjuder på 100 kort innan den 9 december. Jag hoppas hinna bestämma vilka kort jag vill få idag. Måste komma ihåg att påminna syrran också =)

lördag!

Ojoj! Idag har vi varit i Valboköpcentrum . Blev inte så mycket julklappsköp, tyvärr. Men det fanns många spännande affärer. Många klädesaffärer och vi har bestämt oss för att inte köpa några kläder i julklapp, så vi hoppa över flera affärer.

Har beställt några julklappar via nätet, nu på kvällen. Så hoppas nu att vi inte har så många kvar nu. Ska gå igenom dom i morgon.

Äh, är for trött ,skriver mer i morgon. =)

pepparkakor och knäck

Har hunnit baka pepparkakor som smaka  smaskens ;) Pass även på att koka en liten sats med knäck, upptäckte som tur va i tid att vi hade bara några knäckformar kvar.

När jag gör knäck som vi bara ska äta själva ( ibland annars också) så använder jag vanlig mjölk (idag lättmjölk) istället för grädde. Det går jätte bra. Jag tycker inte det är någon större skillnad i smaken. Står det 2 dl grädde i receptet så tar jag alltså 2 dl (lätt) mjölk istället.

I morogn ska vi åka och shoppa julklappar. Jag tror vi åker till Gävle och Valbos köpcentrum. Där har jag inte varit sne jag va barn med mamma och pappa. Kul med något nytt ställe. Vet tyvärr inte vad vi ska köpa får försöka komma på något på vägen dit.

fredag!

Underbart med fredag!

Vi har varit i väg till öppna förskolan, alltid lika kul! Idag va det bara två barn till i A;s ålder men en massa stora som man också kan "leka" med :)  Fick prova något nytt till fikat där idag. Dom hade kalkon som va tilllagad som julskinka, grillgerad och så. Med senap på så smaka det nästan precis som vanlig julskinka. Vi hade en sån "julskinka" pga allergi och relgion.

På vägen hem stanna jag till hos mamma/pappa, det va länge sen jag träffa dom nu. (Det va sambon som lämna där i veckan). Fick även lite lunch och nybakade saffransmuffins,mmmm. A;s kusin J kom även dit efterskolan. Något A blev super glad för. Då fanns det någon att leka med där också =)

Nu ska här hängas tvätt och sen bakas pepparkakor medans A sover. En av våra kompisar kommer över på glögg och pepparkaka på kvällen. Blir nog lite tv tittande också. Fredag, då är det väl Idol ?

Lussebak

Det har blivit lussebak idag. Så härligt det är att baka. Varför gör jag inte det oftare ?!? Har även ätit av dom, blev fler än tänkt men det måste ju betyda att dom va goda ;)
Har även gjort en pepparkaksdeg som jag tänkte baka ut i morgon (kanske inte allt men lite iallafall).



Receptet på pepparkaks har jag fått av en arbetskamrat för jätte länge sen. Sluta på den arbetsplatsen 1990, så innan dess. Väldigt länge sen jag träffa henne men brukar alltid fundera hur hon har det nu för tiden (vet att hon har haft det mycket tungt ) , när jag plockar fram receptet.

Har inte gjort så mycket annat idag. Har varit så skönt, kändes att det va länge sen. Skulle visserligen behövt tagit en sväng med dammsugaren, men det är kvar tills imorgon =)


Har fått en förfrågan vad adventsljusstaken på jobbet va gjort av eftersom jag ätit godis ur den. Den är av keramik och fylld med massor av plockgodis =) det är meningen att vi ska äta av godiset och det fylls på flera gånger om dagen så det blir inte ofräscht. Ni som läst på bloggen vad jag jobbar som undrar nog om jag äter godis på andra dagar  än lördagar ;) 

8 saker

Här kommer svaren på utmaningen från Petra.


Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna.
3. Meddelade de utmanade på deras bloggar.


8 favoritprogram:
1 CSI NY
2 CSI Miami
3 Oskyldigt dömd
4 Nyhetsmorgon
5 Så ska det låta
6 Wallander filmerna
7 Leilas olika matprogram
8 Pettson och Findus =)


8 saker jag gjorde igår:
1 jobba
2 vann en bloggtävling hos Tussan , ett jätte fint handgjort kort.
3 läste bloggar, men bara några, alldeles för mycket att göra :(
4 slöa i soffan framför tv, orka inte ta mig för allt som "måste" göras
5 va och vägde mig på viktväkatarna, ner =) men inte så mycket. Har nu gått ner sammanlagt 9,9kg.
6 pratat gymnasieval med dottern som jag hämta vid bussen, hon hade varit till tandläkaren, och den bussen stannar 17km bort :(
7 ätit godis från adventsljusstaken på jobbet =)
8 gosat med lille A

8 saker jag ser fram emot:
1 Att få vara mammaledig igen (med A allstå. är inte gravid)
2 Våren i växthusen
3 Pepparkaks och lussebak
4 Bli klar med min viktminskning
5 Att friggeboden blir inflyttningsklar snart så vi kan kan få till flyttcirkusen här inne =)
6 Att få bli gammal med min sambo
7 Få se A växa upp
8 Helgen

8 favoritrestauranger:
Den har kategorin tar jag bort. Besöker allt för sällan restauranger för att fått en favorit. MAX räknas väl inte ;) Oftast där vi äter när vi inte är hemma =)

8 saker på min önskelista:
1 Att mina nära och kära ska få vara friska
2 Stor trissvinst
3 Sovmorgon
4 Minst 30 timmars dygn, vill göra så mycket.
5 Ett dubbelt så stor hus, men jag vill inte flytta, så det är lite svårt och snart börjar nog dom stora barnen tänka på att flytta hemifrån och då blir det här huset perfekt.
6 tv i sovrummet, en stor platt en ;)
7 En vit jul
8 En ny garderob, eller ja kläder att ha i garderoben ;)


Jag utmanar Nergårds-Emma  och  Anna  om ni vill =)

Nelly.se

Just kollat in Nelly.se . Om något tänkt handla där till jul så passa på i dag för idag har dom fri frakt!

torsdagsmorgon

Godmorgon på er ! Eller nu är det väl inte morgon längre, jag har tagit det lugnt nu på morgonen. Har hängt en maskin tvätt som jag ladda tvättmaskinen med i går kväll. Hoppades ju på att få sovmorgon i dag men inte då, A kunde inte sova, han bara grina och va ledsen, men somna en liten stund när jag gick upp och fixa frukost till dom stora barnen.

Det har snöat har på morgonen. Så nu ser det juligt ut igen. Vi hade visserligen inte blivit av med all snö förrut heller men nu ser den "fräschare" ut. Fast det är säkert super halt under nysnön.


Här är en bild på köksfönstret, hade hoppas på att man skulle se snön som föll ute. Trodde det skulle gå om jag hade mörk inne, men icke. Hoppas ni förstår hur mysigt det är i allafall =)


HURRA!

Jag har vunnit en blogg utlottning!
Ett jätte fint kort.
Gjort av Tussan, en otroligt pysselduktig tjej.
Idag visar hon hur hon gjort julgrans dekorationer av kristyr.
Hon använder sig av hÄnglar.

Gå in på hennes blogg och kolla !
Hon har julkalenders utlottning nu i december.
(Och jag vann i lucka 2)


slutjobbat

Vilken vecka det har varit, haft så mycket att göra. Jobbat för mycket, inte orkat något alls när jag kommit hem, inte ens bloggat. Hoppas det blir ändring på det nu. Är ju ledig ända fram till den 26 december =) Härligt!  Visserligen jobbar jag mycket där efter jul fram till den 9 januari. Men men känns som det är lååångt fram till dess.

Halv ligger nu i soffan ,har just ätit ostkaka. Sambon har handlat en av hans favoriter. Ser nu på "Bonde söker fru" , med datorn i knät.

Har börjat fundera ut svaren på utmaningen jag fått av Petra tror att dom kommer i morgon. =)

Kom just på att jag får sova mer än 2 timmar mer i morgon bitti än dom senaste dagarna. A och jag ska bara ta det lugnt i morgon tror jag. Mysa och busa ihop. Har planer på att göra en pepparkaksdeg, vi ska ev ha glögg mys på fredag och då måste man ju ha pepparkakor, eller hur ? Och inget går upp mot egen bakade pepparkakor.


Utmanad!

Jag som inte har tittat åt min dator på hela dagen och så ser jag nu att jag blivit utmanad av Petra. Spännande ska anta den så fort jag får tid. Det är tugnt att jobba ;) Hinner inte med allt som jag måste.
 Nu ska jag ringa till mormor/morfar som ska vara barnvakt i morgon åt A i morgon. Tänkte kolla av lite, dom har varit förkylda, pappa även fått lunginflamation, så jag vill undersöka om dom orkar i morgon. Annars kunde farmor/farfar i morgon också. Tur man har =)

julkalendern

Stackars A har varit jätte snuvig i natt så han har haft det svårt att sova i natt. När vi skulle gå upp hade han äntligen somnat stackarn.
Han har varit hos farmor och farfar i dag. Varit lite hänging där också.

På jobbet har det varit som vanligt. Har i dag räknat ut att sambon ska jobba extra den 19-23, fem dagar allstå och jag ska jobba 8 dagar ( 26,27,28,1,5,6,7,9). Så inte kommer vi "nöta" på varann när dom flesta är lediga. Lite tråkigt =(  Hoppas det går bra ändå.

Mina stora barn (+sambon) har idag fått varsin choklad kalender. Barna blev glada trots att dom är stora. Fast hade säkert gått lika bra med en godispåse =) Fast då hade det säkert inte räckt till jul.
Har någon sett julkalendern på tv? Jag missade det :(  Fast jag gillar bäst dom som har mera med julen att göra. Självklart ske det vara massor med snö =)  Det jag har hört om kalendern så är det inte något sånt. Det va ju många år sen jag såg aktivt på julkalendern. När dom stora va små.

RSS 2.0