smörgåstårtor

Kursen va precis så givande som jag trodde. Fick massor med tips som jag kommer ha användning av när jag börjar jobba på "riktigt" igen efter mammaledigheten. Ja redan nu förstås när jag jobbar;)

När jag kom hem hade käre sambon hunnit städa så gott som färdigt =) Så jag har lägt min energi på göra fler smörgåstårtor och dekorerat dom jag gjorde igår. Minns inte om jag ens har gjort smörgåstårtor  förrut och nu har jag gjort sex stycken.
 
Hoppas nu bara att dom smakar bra. Få väl se i natt hur många som går åt ;)

god morgon !?!

Här nu varit uppe en timme så nu börjar jag känna mig som folk. Dax att åka till jobbet igen. Fast idag blir det inte så mycket jobb. Ska vara där 1,5 timme sen ska jag åka på kurs. En jätte intressant en tycker jag, hoppas den är bra. Tidigare jobbat med hon som håller i den så jag tror det blir bra. Kursen är bara fram till lunch ( sen skulle vi bli bjudna på lunch) annars har jag nog inte tyckt mig haft tid, men nu passar jag på att göra några ärenden på vägen hem.

Igår kväll så gjorde jag en massa smörgåstårtor så dom ska ha "gottat" tills sig till i natt när det lär dycka upp ( tidigare erfarenheter) några kompisar. Vill bara tala om att när jag fyllde så va jag bortrest men kära sambon vill ha kalas. Han har spart en vecka semester för att kunna vara hemma och fixa och trixa den här veckan.

Nä nu är det dax att åka om jag ska hinna. Det är -2,4 grader ute så jag måste börja med att skrapa rutorna. Blä för höst/vinter bilar när vi inte har något garage.

Chokladsugen?

Såg  en tävling på Marias kakburk  Där kan man vinna choklad. Det vore väl inte så tokigt ?



Gå in du också och tävla ( fast jag tycker egentligen du ska låta bli, hmm för då har jag ju större chans på vinst, hihi ). Nä gå nu in och kolla in hennes sida och tävla om du vill.

måndag igen !

I går han vi med allt somk vi hade tänkt, fast glömde handla grädde till tårtorna, men det fixar sig på något sätt. Är inte så ofta på sysmtemet heller så inte tänkte jag på att dom inte har öppet på söndagar. Har fått ett vin tips av Petra som jag hade tänkt köpa, hoppas jag hinner betälla så jag kan hämta ut det på Ica.

Idag har A och jag hunnit vara på Kyrkans Öppna Förskola där vi bor. Vi va inte så många, 4 barn. Många är på fotografering på Öppna förskolan där vi brukar gå i vanliga fall. ( Vi har ju just tagit 1 års kort så vi hade bestämmt oss för att inte ta några där.) Det va trevligt  2 av barna hade vi inte träffat förrut även fast en av dom bor nästan grannar.

Nu är det stor städning som gäller!! Kära sambon fyller ju år på onsdag och det låter som det kommer folk då också även fast vi ska ha fest på lördag. (Misstänker att det kommer kommer några på natten till onsdag dom brukar ha sånt för sig, fast tills dess behöver det inte vara mera än undan plockat.) Men sambon har tagit ledigt den här veckan så vi ska hjälpas ut. Man hinner ju inte så mycket när man har en liten kille som gärna vill vara med och greja.

Solen skiner och det ser härligt ut ute men vi "måste " ju vara inne. Kanske hinner en promenad senare.

lördagkväll

Hej och hå! Nu har lördagen också gott.
Efter en halvdags jobb så hade jag tänkt ta en sväng på stan(=Uppsala,för mig) men jag va helt enkelt för trött så jag vände innan jag kom fram till gågatan och gick till bilen istället. Tog ändå två timmar innan jag kom hem för först så måste jag in och handla blöjor och mjölk vilket va slut bägge två. Sen så skulle jag tagit ut pengar när jag va i stan men det glömde jag så det va bara att svänga in på vägen. Där gjorde dom reklam för veckans bröd på hembageriet så jag va helt enkelt tvungen ;) att gå in och handla.
När jag kom hem så blev det mackfika med ny köpt bröd, som tyvärr inte smaka något speciellt. Det skulle dröja ett tag innan det blev mat. Vilket vi va bortbjudna till en kompis på. Det är ahn vi har köpt våran nya bil av, vilken han hade städat och fixat idag, bla lånat hem bilklädseltvätt från jobbet den passa även vi på att låna till våran "gamla" bil. (det är samma årsmodell på bilarna)
Lille A och jag åkte hem tidigare från våran kompis, för jag va så trött, somna i soffan. När vi kom hem så lysste inte våra ytterlampor. Hu så mörk det är på landet säger jag bara. När jag kom hem så gick tröttheten över(eller va det bara att jag hade så mycket att göra när jag kom hem.)
Det va så länge sen jag han kolla in mina favorit bloggar så hoppas jag hinner göra det nu innan sambon kommer hem från "speedwaykvällen" hos kompisen.


lördagmorgon

Inte så trött som vanligt, vi gick och lä oss tidigt i går. För nu har det varit jobbigt ett tag, att inte få sova sliter verkligen. Har visserligen varit upp en gång i natt och gett A en ny dos Neseril och en liten slurk Bisolvon så han skulle få sova han också. Hoppas verkligen han blir bättre snart, det märks på honom också att han är så trött men inte kan sova:(

I dag är det jobbdax igen, har bytt en jobbhelg för nästa helg ska vi ju ha fest;) Kul att få jobba med andra (lite "läskigt" också, hon jag jobbar med annars har man ju fått sina rutiner med och vet vad hon gör och vad som "förväntas" av mig )

Ska försöka hitta en present till kära sambon också. Men han och jag tycker inte riktigt lika i det fallet. Jag tycker att han ska få något att ha kvar medans han vill ha något till datorn (= något som är "gammalt" inom ett halvår , typ). Så jag vet inte vilken linje jag ska gå på, min eller hans. Få se om jag hittar något "mittimellan". Vi ska in och handla mat och sånt till festen i morgon kanske spar tills dess så han får vara med och välja. Vill ju inte heller köpa något som kommer ligga i något skåp utan användas. Fundera ett tag på en långweekend i vår men det lät inte så intressant när jag kolla läget tidigare.

Lille A har blivit så duktig på att gå. Han reser sig upp och går själv nu. Fast när det är bråttom är det fortfarande hasning som gäller ;) Nu har han tagit min påse med moröttter som jag ska ha som färdkost på vägen hem i eftermiddag istället för den där choklad biten som lätt slinker ner.

Vi ska bort i kväll på mat så få se om jag hinner skriva mer innan.

Fredag

I natt har A sovit lite bättre, skönt. Jag har jobbat heldag idag. Blev lite trött på slutet är ju inte precis van att jobba så här mycket (bara två dagar kvar). Söta dottern har varit barnvakt i dag igen och sonen har hjälpt itll ute vid friggebodsbygget idag igen.
När jag kom hem hade dom stora barnen åkt till sin pappa. Knas med bussarna nu för tiden så svärfar skjutsa dom till bussen. Nackdelar med att bo landet, ja bussar är en av dom.

Våran bygghjälps pappa har fotograferat mycket här om kring så idag hade han ett fotoalbum  med sig. Fick se ett foto på kära sambon när han va lika gammal som lille A är nu. Jätte söt va han. Det är bara det att A är mer lika sambon än vad sambon va när han va liten.

Nu har sambon och jag sett på Digiloo på tv och ätit en chokladask (liten men ändå) inte så bra men gott va det.

torsdag!

Ännu ett alldeles för sent skrivet inlägg. Borde nattat för länge sen... Har inte sovit bra på länge, stackars A är förkyld så det är han som håller mig vaken. Har nu varit uppe mellan 1-2  två nätter i rad nu, inge bra när man ska jobba dagen efter. Men nu har jag bara 3 dagar kvar med jobb den här veckan.
Fick reda på i dag att det är en kurs på jobbet på tisdag som dom tycker jag ska vara med på. Jätte intressant så jag vill gärna gå men börjar få lite smått panik hur ska vi hinna fixa allt till sambons 40 års dag nästa vecka ( och fest nästa helg ). Fick även en dag till i november att jobba.
Idag på jobbet kom det speciallist och berätta om sin verksamhet och vårat samarbete. Det va extra kul för det va en kille som jag jobba med för några år sedan. Kul att få höra lite "skvaller" vad som hade hänt sen sist. Han hade också fått barn 2007 (fast det visste jag, hade läst födelseannonsen)

Mycket energi går just nu åt till att fundera på när jag ska börja jobba och hur mycket. Har begärt ledigt året ut. Men har snålat på dagarna så jag kan vara ledig längre. Men ska man jobba lite efter nyår och sen ta ledigt i vår och sommar. Men vad säger dom på jobbet då? Skulle gärna vara ledig i vår och hjälpa svärmor i växthusen. Usch och fy vet inte hur jag ska göra och sambon säger "Gör som du vill". Ja men vad vill jag då ?

Nä nu är det bäst att gå och lägga sig sambon kom just och kolla att jag inte somnat i soffan.

utmaningen "fem saker"

Här kommer äntligen svaren i utmaningen "Fem saker" som jag fått av Sara   som bloggar om deras renovering av huset dom bor i.

Fem saker i frysen.
* Matbröd, köper på mig ett lager när jag handlar (bor man på landet så är det inte bara att springa ner till affären när man ser att det inte finns något hemma.)
* Kycklingfiler, äts i massor hemma hos oss.
*Glass, bara dom "tråkiga" kvar i påsen från Hemglass.
*Köttfärs, finns så mycket olika att maträtter att göra av köttfärs.
*Småkakor, i väntan på stundade kalas.

Fem saker i garderoben.
Har en helvägg med garderob som delas med sambo och yngste sonen.
*Kläder såklart åt mig,sambon och sonen.
*Stryckbrädan, stryckjärnet och en stor hög med kläder som ska stryckas (undra om mamma ska vara barnvakt här hemma snart,hmm )
*Sängkläderna trängs också här.(extra täcken och kuddar med)
*Stor kasse med A urvuxna kläder som ska säljas.
*Förra årets sommarkläder som jag inte kom i iår. Ligger i en låda stående i garderoben och väntar på att jag ska bli mindre. ( OUPS kom just på att jag va gravid förra året så det måste vara året innan, så jag kommer nog inte vilja ha dom när jag kommer i dom. Men kasta/skänka nja har svårt för det, vi väntar och ser......)

Fem saker i bilen (exlusive bakluckan)
*CD-bok

*Våtservetter

*Fleccefiltar
*Reflexväst.

*Påse med sopor som skulle ha tagit ut.

Usch så präktigt det låter!

Fem saker i handväskan
*
Almenackan, har inte börjat använda mobilens kalender ;)
*Våtservetter (ja jag har såna här också inte bara i bilen,småbarn!)
*Ett litet anteckningblock och pennor ( bra att ha om man har dåligt minne, står dock inte så mycket i det för jag tror jag kommer ihåg ändå, men men...) Pennorna är bra om man råkar springa på ett Soduko någonstans är ett stort fan av såna.
*Godis av något slag finns alltid där, just nu v v godis. + ett äpple
*Puder och läppglans


Ja nu vet ni ännu lite till om mig.
Skulle vilja skicka den här utmaningen vidare till Nergårdsemma men är det någon annan som vill ha den så varsågod!


Hjälp onsdagen har blivit kväll!

Hjälp jag fattar inte vad tiden tar vägen!

Jobbat en på förmiddagen sen gick jag och lille A på kyrkans öppna förskola. Den har bara varit i gång några veckor. Det va bara vi där när vi kom. Tråkigt tyckte jag att det inte va några som A kunde leka med. Men vi hade tur för det kom faktiskt en mamma och barn till, en kille på 5 men han lekte med A så det va kul. Synd att det inte va fler där, hade bara varit en mamma och barn där dom tidigare veckorna. Synd när dom fixar någonstans där man kan träffa andra, vuxna och barn. Just nu är det så mycket folk på kommunens öppna så man inte får plats att sitta på golvet. Kyrkans lokaler är större och planerade för barnverksamhet medans kommunens har ett litet "gymnatikrum" som sjukgymnastiken haft tidigare. Vi kommer nog gå till kyrkans öppna fler gånger och hoppas att det kommer fler barn och vuxna dit. ( Vi är inte mer troende än andra, döpta och konfirmerade och så, men kyrkans verksbarnverksamhet är öppen för alla, så jag hoppas inte det är något "problem" för övriga föräldrar).

På kvällen har det varit en kompis över på fika. Vi såg först på Idol, många som är duktiga tycker jag. Sen såg vi den nya svenska serien "Oskyldigt dömd" , den kändes mycket svensk (= sådär) men vi har bestämt oss för att ge den en ny chans. Så vi kollar nog nästa vecka också.

Nu är det dax för sängen, jobbar ju i morgon igen. Dom stora barnen har lov torsdag och fredag så vi har bestämt oss för att ta sovmorgon i stället för morgonpromenad. Jobbar eftermiddagspasset.
Hoppas hinna svar på utmanningen i morgon.

Ny utmaning!

Nu har det kommit en ny utmaning, dom blir bara "läskigare och läskigare"  Den här vill veta fem saker om olika platser hos mig.Det är Sara på bloggen "smalltownstyle" som utmanar mig.  Återkommer med den senare.  Lite mycket just nu.



Blomma i rabatten fotad i helgen.

tisdag

Ännu en dag som fluortant, hihi. Den gick också bra. Två av mina kollegor jobbar vid en mobil enhet på samma ort som jag är fluortant så jag passa på att hälsa på dom mellan två skolor.

När jag va klar där så åkte vi vidare till läkaren med mig. Jag är inte sjuk! Men för ett år sedan va jag inläggd på sjukhus. Så idag va det en koll att jag fortfarande är frisk och det va jag =)
Mamma och A va med så vi gick på fik sedan. Smask! Börja med en räkmacka sen dela mamma och jag på en myrstack OCH sen en napolionbakelse, hmm undrar hur det kommer att gå på vägningen i morgon. Det händer ju inte så ofta så OK då.

Skulle ha hämtat A:s 1års kort hos fotografen idag men fråga mig inte hur men det glömde jag bort! Hade ju passat jätte bra när vi ändå va i Östhammar där fotografen håller till. Nu ska jag inte dit förrän på torsdag, vilket känns som en evighet. Är ju jätte nyfiken på hur dom blev.

Hade tänkt bakat en sorts kakor till stundande kalas när vi kom hem men A börjar bli förkyld och ville inte vara ensam och baka småkakor med en gnällig 1 åring runt benen kändes inte som någon bra idé. Så det har jag spart till en annan dag;) Vi har suttit i soffan och myst istället. Härligt men han hade svårt att sitta still. NU har han sovit en stund men det är svårt när man är täppt, så vi har letat upp en större kudde som han har fått.


På friggebodensbygget idag har dom sätt upp tak och börjat isolera. Inga bilder tagna idag heller :(  Missade det när det va ljust. Just ja dom har börjat sätta in spotlights i samband med takläggningen. Svärfar är elektriker så han håller på att fixa och trixa med alla kontakter och uttag =)



 


måndag

Nu har ännu en måndag snart gått till ända. Fattar inte veckorna bara rusar iväg. Och inte lär det bli bättre den här veckan då jag jobbar alla 7 dagar. Då lär det bara bli sova , äta och jobba. Fast jag kommer ju inte att jobba 8 timmars dagar alla dagar förmodligen bara två men ändå, jag är ju inte van precis. Har ju varit hemma ett år nu med lille A.

Har varit fluortant idag med fast nu har vi bytt skolor. Det här är skolorna som jag själv har gått i och mina barn går/gått i så känner mig som "hemma". Började vid 8 och slutar vid 1. A har varit hos mormor så självklart stanna jag på en lunch efteråt, A sov när jag kom så det passa bra.

När vi kom hem blev det självklart en sväng in i friggeboden. Idag har dom läggt in spånskivor till golvet. Svärföräldrarna har varit in och köpt golv och dörrar. Vi fick ju inte hem det i fredags när vi va till stan men inte hade någon släpkärra med.

 

Dom här bilderna är sen igår, nu ligger det som sägt spånskivor på plats. Hade inte med kameran ut idag vet inte vad jag tänkte på ;)  Det ska allstå bli ett sovloft. På första bilden ser man vart. Det kommer att "sticka" ut över ytterdörren som ni sett på tidigare bilder.


Ska på ett läkarbesök dirket efter jobbet  imorgon så det dröjer innan det kommer något inlägg. Sambon tror iallafall han hittat felet som vi haft i helgen med att inte komma ut på nätet så det ska förhoppningsvis inte ställa till problem igen.

mormors skorpor


Jag bakade skorpor i går kväll (utan att provsmaka!)

Det är ett gammalt recept som jag fått av min mormor.





2 ägg
2 dl socker
80 gr smör eller margarin (smält)
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Garnering: kanel och pärlsocker

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta, avsvalnade matfettet och mjölet blandat med bakpulveret.
Baka ut degen i två längder ,ca 4 cm tjocka. Platta till dem.
Pensla på vatten på översidan och strö på kanel och pärlsocker.
Lägg längderna på smord plåt. Grädda i 200 grader, tills längderna blir gyllen bruna ( ca 15min i min ugn).
Skär dem i sneda bitar medan de ännu är varma och rosta dem lite lätt.

Super enkelt recept som går supersnabbt att göra. Har bakat dom mycket nu i sommar. Passar bra att ta med tex till stranden i stället för köptas kex och mycket godare. Fråga sambon vad jag skulle baka till honom och snickarhjälpen i morgon och då önskade han dessa.  Som ni ser på bilden så hade jag väldigt lite pärlsocker hemma;( Ser mest ut att vara smulor.


Äntligen funkar internet igen!

Varför ska det alltid trassla med nätet när jag ska blogga? Det har knasat sig hela helgen =(
Men nu funkar det äntligen så det gäller att passa på att skriva något på en gång =)
Jag har visserligen haft fullt upp men ändå. Har målat friggeboden både igår och idag. Har nu gjort slut på 10 liter rödfärg, räckte inte helt så vi ska köpa mera i veckan. Har ju haft fint väder så det har varit härligt att få vara ute hela helgen.
Här kommer en bildkavalkad på friggeboden.

    

Helgen för övrigt har varit lugn. I går kväll va vi över till en kompis och såg på tv. Sambon satt (eller rättare sägt låg) i kompisens massage stol. Han känner av att han har jobbat med kroppen 12 timmar/dag en vecka (han fortsätter jobba efter kvällsmaten)

När dom stora barna kom hem så passa vi på att grilla det va ett tag sen nu. Men idag har det ju varit härligt väder!

Sitter nu i tv soffan med dottern, sonen har eldat i kaminen så vi har det varmt och skönt. Dom andra har just fikat och jag lät bli, känns riktigt bra att kunna låta bli. Har nu gått ner 3,6kg på fyra veckor är lite "mallig" så jag måste skriva det idag. Jag vet att nästa vecka (ja inte den som börjar i morgon) kommer att ha mycket gott att bjuda på . Berättar mer om det senare ;)

Nu har det hänt!

Glömde skriva om det viktigaste, härligaste  som hände igår. Jo igår på Bauhus så tog A sina första steg!!!!  Han "träna" med syrran som gick och höll honom i händerna. Helt plötsligt så gick han några steg själv till store bror. Vi bara titta på varann och skratta.  Sen gick han fem steg till bara så där. Vilken härligt känsla det va. Varje framsteg han gör är härligt. Har inte skrivit om hela hans historia här men vi som vet om den vet att varje framsteg är en liten "seger"
Vi har tränat på att gå själva i dag med nu på morgonen, det gick riktigt bra.

fredag

Min dag började med att A och jag åkte till Öppna förskolan. Vi tycker det är så kul där! A hade så många kompisar som vi känner där i dag.
Stanna till hos mamma och pappa innan vi åkte hem och fik en mackfika. Hade massor att prata om han ju bara träffa mamma en snabb sväng i går innan jag åkte och jobba.

När vi kom hem va det dax för "snickarna" att få eftermiddagsfika. Dom har jobbat på hela veckan så nu är plåten på taket. Kommer med bilder i morgon. Dom är nästan färdiga med allt ute så nästa vecka börjar dom fixa inne.

Så fort dottern kom hem från skolan åkte vi till stan (tog upp sonen på vägen). Vi har tittat på tapeter och golv till frigeboden. Tapeter hitta vi inga som vi tyckte passa, ja inte som vi kom överens om i allafall ;)   Golv har vi hittat som de flesta av oss gilla ;)  Men det fick inte plats i bilen så åker in och köper det senare i veckan då vi tar med släpp.

Ett besök i staden ;) utan ett besök på Max finns inte i den här familjen ;) Så det blev bönsallad (duktigt) och en Friscoburgare (mindre bra). Men det gäller att äta utan dåligt samvete annars är det inte värt. Det har gått  bra hittills så det känns som det är ok.
Är nu hemma och slöar i soffan har just tittat på "Extra extra"

barnvakter

Hjälp jag har inte glömt bort er! Det är bara dagen som gått alldeles för fort.
Har jobbar mellan 8-16 (+restid 30 min per håll).  Mamma va barnvakt första halvan, då hann hon både strycka och skala potatis som jag kom på att jag borde gjort i går kväll;(   Sen kom min kära pappa och tog över lilla A (mamma skulle iväg med en kompis till henne som fyller år idag). Pappa har inte  någonsin bytt bajsblöja tror jag, hmm. Men idag gjorde han i allafall ett försök. Men det va precis när sambon kom in genom dörren så pappa/morfar hade tur och slapp.

Sambon håller ju till utanför här precis och snickrar på "gäststugan". Det går snabb för dom. Vi kommer nog att åka och köpa tapeter och golv i morgon.
  


Som ni ser så kommer det bli målning på schemat i helgen. Ska ju som tur är bli fint väder och upp till 14 grader. Härligt!


torsdag!


friggebodsbygge

 

Hurra nu lyckas jag få hit bilderna!  Men fråga mig inte varför jag inte tog någon bild i kväll när dom slutade för dagen?!? Får ta en i morgon bitti innan jag åker till jobbet, nu är det svart ute =)  Det har i allafall blivit vägar på två av sidorna och plintar är gjutna till den lilla lilla farstukvisten. Vi har också bestämmt var fönstren ska sitta och på vilka höjder.
Fått frågan om vi har någon ritning men det har vi inte, bygger utifrån sambons huvud ( och bygghjälpen lägger till och drar i från när det behövs fast inte så ofta, det verkar som F tänkt till ordentligt. Duktiga han!)

I morgon ska jag jobba heldag så det blir nog inga inlägg under dagen.

Dax för nästa utmaning!

Skrev ju tidigare om att jag blivit utmanad av Therse . Och nu ska jag försöka skriva ner fem saker andra inte vet om mig.

1. Blir helt "galen" om jag inte får äta med jämna mellanrum. (Ja detta vet så klart folk i min närhet som råkat ut för mig)

2. Även jag har svårt att skilja på höger och vänster. (Använder mig ofta av Hälsa med Höger)

3. Måste läsa allt i en tidning, från pärm till pärm. (Ni skulle se mina tidningshögar som väntas på att bli läsna)

4. Plockar alltid om det andra ställt in i diskmaskin för att få min ordning (Dock endast hemma. Förståligt nog så har sambon nästan helt slutat plocka in i maskin, fast jag tycker att han ska lära sig min ordning ;)

5. Kan inte komma på något mera. Ja inte för att det inte finns för det gör det säkert kan bara inte komma på någon just nu.

Hoppas ni fortsätter att läsa och kommentera även fast jag berättat lite "hemlisar" om mig. =

PS på trisslotterna som fanns i plånboken (se tidigare utmaning) så va det vinst på ena. Hela 25kr rikare är jag nu =)

update: man skulle skicka denna utmanning vidare men jag tycker den är lite "läskig" så ni som vill ta den.

onsdag

Så där nu har jag jobbat färdigt för idag. Usch nu börjar det bli riktigt kallt, har letat fram vantar till oss, det behövs verkligen.

Jag har fått en utmaning av Therese fem saker ni inte vet om mig, ska fundera lite till men återkommer under kvällen har jag tänkt med dom sakerna.

Här kommer bilder på friggebodsbygget som jag inte fick in i går.
Nä det går banne mig inte nu heller!! Vad gör jag för fel ? Hur kunde jag få fram bilden på böckerna igår men inte inte dom  jag läggt in själv?? Går inte att markera bilder i arkivet ej heller ta dit bilder från "datorn" !!  Jag får helt enkelt fråga sambon när han kommer in han kan "det där" med datorer, fast han kan nästan inget om bloggar.

Lille A är super trött bara sovit en liten stund på dagen men får inte sova nu för då kan han inte somna i kväll. Så nu sitter han och ser på Teletubes med nappen i munnen ( det får han annars bara ha när han ska sova). Varför gillar alla barn Teletubes (alla jag känner) själv tycker jag att det är bland det sämsta i barnprogramsväg.

tävling!

Nu funkar internet så där :(
Jag har hittat en tävling som jag vill vara med i. Den är hos Beas barnslikheter hon lottar ut en hög med böcker. Om det finns någon bokmal där ute så gå in och kolla in.



Titta nu gick det att lägga upp en bild också !

Dett är allstå någon av dessa böcker du kan bli ägare till.

friggebodsbygge

I bland blir det inte som man tänkt sig ;( 
På dagen blev det däremot som planerat, jag har varit "fluortant" idag också =) 
Fast börja med att lämna blod, vi ska få en hälsobedömning på jobbet, så jag har idag allstå lämnat blod till en massa prover. Det gick bra även fast jag inte gillar att bli stucken. Ska iväg och cykla den 7 oktober och sen ska vi få en pratstund om hälsan. Jätte bra tycker jag även fast det också är lite läskigt, tänk om det är något som inte är bra.

Det är speedway idag så F är inte hemma, så jag hade tänkt ha en riktig blogg kväll =) Men med min vanliga otur så har internet trasslat ikväll =(  Det är en nackdel med att bo på landet långt från station.
Men nu ska jag läsa igenom alla dagens inlägg på mina favorit bloggar. Och kanske hitta några nya?

Fick en fråga om jag inte kunde lägga ut bilder på friggebodsbyggande så här kommer några.

 

Det bli bara en bild det går bara inte att få ditt den andra som jag tänkte lägga ut =(  Är det knas hos mig eller fler som har samma problem ?


Stora sonen varit ute och hämtat spillvirke och har nu tänt i kamin så nu har det blivit varmt och skönt. Lilla sonen sover gott. Just ätit en tomat från svärmors växthus. Nu känns det perfekt, tänk om bara internet ville sluta trassla. Har skrivit på det här inlägget en långstund men måste spara som utkast och slå av datorn och på igen och hoppas att man får en annan "ledning".

måndag

Har jobbat igen. Idag har jag varit fluortant ;) i en högstadieskola. Alltid lika kul! Det är frivilligt för barna att ta och de flesta tar så det är bra då har vårat "tjat" gått hem =) Vi är ute i samma skola tre dagar på rad tre gånger per år. Så dom känner igen oss och vet att vi kommer med jämna mellan rum.

Friggebodsbyggandet har startat idag och det har hänt mycket. Nu ser man hur stort det kommer att bli. Lite "läskigt" när man ska bestämma hur vi vill ha det. Hur högt upp ska fönstret sitta ? Vart vill vi ha dörren ? Hur långt ut ska loftet gå ? Usch ja men jag tror vi har kommit överens rätt så bra. Jag  är ju inte med och bygger som F så vi får väl se hur det blir när det är klart ;)

Ni som läst svaren i utmaningen jag skrev igår vet att jag egentligen inte har tid att sitta här ;) Det är CSI NY på tv just nu. Sitter och tittar samtidigt som jag ska skriva så det blir inte mycket skrivet absolut inget som är kul att läsa. Så jag slutar skriva nu så hörs vi i morgon=)

Dagens



Nu har jag äntligen fått hjälp med att ta ett kort igen. Tyvärr lyckades dottern få med banankartongerna med ärvda kläder från syrran till A.

Topp från kappahl (det blir min spets greg i dag, som ni kanske ser sticker det upp lite i urringningen)
Jeanskjol från Flash (som har blivit en favorit NU när det inte är sommar längre)
Leggings från POP (ja det är fortfarande mina mammaleggings, har inte hittat några som jag gillar lika bra ännu,
några tips?)

Ja vi får se hur länge det dröjer innan nästa dagens.

utmanad!

Berättade ju tidigare att jag blivit utmanad av Petra. Och nu har jag äntligen fått tid att sitta framför datorn, så här kommer mina svar.

Vilken mat äter du ofta?  Kycklingfile är något som alltid går hem.

När du är på kallas är du den personen sitter eller hjälper du till ? Hjälper gärna till om det inte redan är fullt i köket.

Var sitter du helst och bloggar ? I tvsoffan med tv på och laptopen på bordet, ofta med sällskap av någon i familjen.

Köper du ofta trisslotter ? Händer ibland kanske ett par gånger om året, tror jag har 2st ligger i plånboken, måste kolla.
Köper när jag är borta någonstans, allstå inte i min vanliga affär.

Vilken stad eller vilket land har varit ditt bästa semesterminne ? Oj så svårt, ettt roligt minne va när jag och mina barn va på allinclouded semester i Bulgarien för en massa år sedan, så mycket glass har dom nog inte ätit sen dess ;)

Vilken kanal tittar du mest på ? Haha, den som mitt sällskap i soffan tittar på. Bestämer ofta inte själv, men det är ett medvetet väl av mig, jag knappar ju oftast på datorn ändå.

Klädbutik ? HM och Lindex tror jag.

Inredningsbutik ? IKEA utan tvekan.

Godis ? Choklad i alla dess former, dock inte mörk.

Stad ? Stockholm,staden vid vattnet är helt underbar tycker jag.

Dryck ? Kranvatten , Coca-cola och färspressad apelsinjucie.

Musik ? Allt ! Gärna hårdrock, den gamla sorten =)  Med tonårsbarn hemma så får man lova att lyssna på allt.

Tv-serie ? Ser gärna på CIS både NewYork och Miami. Men som jag skrev tidigare så är det mitt sällskap som bestämer programmen. Dottern är just nu inne på Vänner så dom ser jag om.

Träning ? Usch mitt dåliga samvete. Men har kommit igång igen med mina powewalks. Har 2 mil (enkel resa) till närmaste träningslokal så jag är lite bekväm av mig.

Bakverk ? Ännu ett dåligt samvete. Äter allt i bakverksväg. Allt från barnens chokladbollar till kondisens tårtbitar. Svärmorskakor inte att förglömma.

Kaffe ? Denna fråga är lätt ! Jag dricker inget kaffe. Försökte flera gånger i 20 årsåldern för kaffe ska man ju dricka när man är stor ;)

Så där ja nu vet ni en del mer om mig. Nu är frågan vilka ska jag skicka den här utmaningen vidare till. Hade tänkt Nergårds-emma men hon har redan fått utmaningen, Alexandra  har tagit den självmant. Börjar med  Therese     mamma till 5, sen blir det Camilla som just kommit hem från Turkiet så här får hon något att göra. Sen har vi en av dom första bloggerskor jag börja följa Sara  som skriver om huset dom håller på att bygga om.

sköna söndag!

Trot eller ej, vi fick sovmorgon i dag med. Undrar vad som hänt ? Men i morgon när väckarklockan ringer så vaknar han nog tidigare igen. (Ni hör pessimisten eller hur) Visserligen kommer klockan ringa lite senare än vanligt i morgon. För sambon har semester och ska börja ordentligt med friggebod byggnadet. Snickarhjälpen börjar kl.07.00, brukar komma tidigare vet vi av tidigare erfarenheter ;) Ska bli skönt att det äntligen händer något.

Vi håller också på att fundera på att köpa "ny" bil. Våran kompis ska sälja sin och har erbjudit oss ett jätte bra pris. Visserligen ingen Volvo säger sambon men jag tycker att en audi inte är så tokigt heller ;)
Det som trasslar till det är just friggebodsbyggandet. Alla pengarna kommer att gå till det nu (+ att vi ska ha 40årsfest här snart)

På tal om fest så ska jag nu gå iväg och hjälpa till att plocka rent i växthuset där vi ska ha festen. Här just tagit mig en macka och lite te, missa när domandra tog det för då va A och jag på våran försenade morgonpromenad =)

Såg att  jag blivit utmanad av Petra ska kolla in den och fundera på svaren så hör jag av mig med den senare.

Härlig lördag!

Jippi nu är det lördag igen.
Vi hade sån tur så att A sov länge.
Men just därför kom jag inte ut på min promenad medans det va morgon.
Men jag gick efter frukost.
Under min promenad så ringde svärmor och undra om vi ville ha en fika och det sa vi inte nej till =)

Efter vi kom hem så har dotterna haft hand om A så jag har kunnat bakat lite kakor till stundande kalas.
Gick så där :(
Först baka jag Cookies som  ni hittar receptet på HÄR
Sen så baka jag kakor som heter Makalösa.
Har bakat dom många gånger tidigare och det brukar inte vara några problem,
men idag så flöt dom ut och fick ingen färg =(
Så jag visar inga bilder och inget recet på dom.
Kanske någon annan gång när jag har lyckas ;)

Vi ska se på film hemma i soffan i kväll är det tänkt.
Arn tempelriddaren har vi inte hunnit sett tidigare men i kväll hoppas vi att det ska bli av.




Såg att bilderna i förra recept inlägget försvunnit så här kommer nya.



fredag

Nu har jag ätit tacos,mmm det gillar jag =)
Det va dotterns tur att göra mat och hon bjöd på det.

Idag har ju pappa varit hemma med A när jag jobbat.
 Dom hade hunnit med mycket.
Dom hade badat, mamman fick bildbevis via mns.
Tvättat fönster, det brukar vara jag annars. Och det ser ut som dom lyckats. Inga ränder har jag sett ännu =)
Dammsugat och våttorkat golv.
Det hjälper allstå att bli irriterad ;)
Jag sa till igår om att jag hinner inte lika mycket som vanligt nu när jag jobbar mer än tidigare.

Ska snart i väg till en kompis och se på tv och äta snacks.
Hoppas hinna runt till några av er innan sänggåendet sen när jag kommer hem.

Här är en bild tagen i somras vid stugan.
Nu är det bara att börja drömma om nästa sommar.

God morgon!

God morgon god morgon släpp in lite sol!  Tyvärr ingen sol ännu men dom har lovat så än så länge tror jag på det =)
Idag är det jobba som gäller, jobbar dag det va det länge sen gillar nog fm bäst för då kommer man hem tidigt (ca 15.30) fast em är också bra för då hinner man gå en morgonpromenad förre (åker 10,30), fast då sover förstås A när man kommer hem och det  är mindre kul.

Vad dagen har att erbjuda för övrigt har jag ingen anning om. Vet inte ens vad vi ska äta i kväll. Ibland är det skönt att bara slappa allt och låta det blir som det blir.

Såg just ett inlägg om en stegutmaning. Kan det va något ? Gå in till junitjejen och kolla. Jag vet inte om jag törs, kanske.

födelsedagskalas

Vi har varit på födelsedagskalas A:s farfar fyller 65 år idag. Det va ett litet  trevligt kalas, bara familjen.

På förmiddagen va vi på Öppna förskolan. Roligt som vanligt. Många barn och idag va det bara mammor där. Så mycket folk att vi va tvugna att fika i omgångar ;)  A hade så roligt, han va så gosig idag att två andra mammor fick besök av honom i sina knän, han lutar huvudet emot dom. Men mellan varven va det sån fart på honom att en annan mamma sa att det va sån skillnad från i våras;) och det är det verkligen. Nu när han kryper på riktigt och går längs väggen så händer det saker.

Vi passa på att hälsa på hos A:s mormor på vägen hem. Morfar va på boultävling. Dom ska åka till stugan i helgen för det ska ju bli fint väder med solsken=)  Jag hade glömt berätta för mormor att F är hemma i morgon när jag ska jobba (istället för idag då jag har varit ledig) så hon hade tänkt komma i morgon så nu fick hon en dag "ledigt".

Jag och sonen har just sett "Cold case" på 9:an. Det är ett programm så vi bägge gillar och ofta ser på tillsammans. Fast idag hade han nog hellre sett på "The Simsons" fast det är ett programm jag bara vägrar behöva titta på , så han fick snällt göra som jag ville.;)

torsdagmorgon

I dag blir det ingen morgonpromenad :( A och jag ska till Öppna förskolan då "hinner" vi inte, vi skulle behöva gå upp ur sängen vid kl 6 även fast vi är vakna så tycker jag att sängvärmen är för skön då ;)
Jag kommer väl tro att det är fredag idag bara för att vi åker till öppna idag har ju bara varait på fredagar än så länge den här terminen. Det här är den enda torsdagen jag är ledig innan andra helgen i december vilket jag tycker är synd. Kyrkan har börjat med flera olika föräldrar/barn aktiviteter och på torsdagar är det barn rytmik vilket jag tror skulle passa A perfekt fast F som är hemma med A på torsdagar hade ingen "lust" att åka på det.

Jag längtar att få åka bil, har börjat lyssna på en ny bok.

Flammande skyar av Nora Roberts. Någon som har läst den ?Jag har inte kommit så långt ännu. Jag har den senaste tiden mest lyssnat på deckare, typ Camilla Läckberg.
Jag brukar lyssna på böcker när jag åker bil, tar mig inte tid när jag är hemma;) Åker ju ofta bil eftersom jag bor så till men nu när jag inte jobbat på ett år så har det inte blivit så mycket. Men nu när jag ska jobba rätt så mycket så jag har lånat den här här av en bekant.
Någon som har något annan att  rekommendera om jag hinner lyssna på någon mer bok ?

onsdag

Nu har jag varit till frissan. Samma frisyr fast kortare då försås, och nu är jag rödhårig. Kommer nog att kännas konstigt dom närmaste dagarna men har haft fägen förrut och gillar den. Mitt hår hade blivit väldigt ljust nu i sommar trots att jag tonat det hemma med jämna mellanrum.


Jag passa även på att köpa Hårologis Leave on conditioner som hon rekommenderade till mitt torra hår. Någon som testat ?

Har också hunnit med ett föräldramöte. Usch och fy, känns som man bara sitter av tiden. Inget vettigt sägs. Jag har varit på alla föräldramöten som har varit och nu går dottern i 9:an (har självklart även gått på alla sonens föräldramöten, han går nu andra året  i gymnasiet, som tur har dom inga längre ;)  Tycker attt det blir sämre med information ju äldre barnen blir. Beror säker en hel del på mentorerna, dessa två som jag träffa idag va nog inte ense om något. Vi skulle idag få lite information om gymnasiet i dag men inte blev jag någe klokare :(

Äntligen dax för ett frisör besök!

I dag blir det en stressig dag har jag kommit på. Men börja med morgonpromenad måste jag =) trots regndugg, jag har nog blivit lite beroende ;) Sen gällde det att duscha och tvätta håret medans A sov ute i vagnen. För jag ska till frissan idag, äntligen säger jag bara. Jag har väntat några veckor längre än jag brukar bara för att jag skulle vara "fin" i håret när F fyller 40. Men säger bara sommar, torrt och lockigt hår ingen bra kombination, håret har sett ut som svinto en längre tid nu. Idag ska det klippas och färgas i någon snygg färg. Jag litar helt och hållet på min frissa så hon har fria händer. Det är alltid lika spännande att gå dit man vet aldrig hur man ser ut när man går därifrån.

Men eftersom svärmor som skulle vara barnvakt medans jag va hos frissan fortfarande är sjuk, svärfar hade tandläkar tid och mamma och pappa blivit kvar på Äland längre än tänkt från början så va jag rädd att jag skulle bli tvungen att avboka min tid. Men jag hade jätte tur, prata med min syster och hon har ledig dag idag och lova att ta hand om A till mig. Jag blir tvungen att åka tidigare och en omväg men vad gör det. Jag blir klippt. Hurra, och tack till syrran.

Vi tände i kamin och hade det mysigt i soffan igår kväll, så nu är det allt höst i allafall. Fast näckrosorna blommar fortfarande i dammen.

tisdag

Dagen i dag har varit full tecknad, trodde jag skulle hinna blogga i morse och berätta om dagen men icke.
Jag har jobbat förmiddagspasset. A har varit hos farmor eller ja det blev farfar som hade haft hand om honom för stackars farmor blev sjuk under dagen.

Efter jobbet bar det av till stan för hade möte på mitt helgjobb. Det skulle bestämmas vilka som skulle jobba dom extra helgdagarna som blir vid jul, nyår och påsk. Jag hade tur och fick många =) men slapp julafton för då är jag gärna hemma. Eftersom jag är mammaledig passar det mig att jobba på helgerna när A:s pappa är hemma. Nu har jag ju bara ansökt om att få vara ledig året ut men har dagar kvar så har tänkt vara ledig mera, fast jag kanske jobbar halvtid några månader och kan vara ledig när det blir vår och sommar. Vill ju gärna kunna hjälpa svärföräldrarna i växthusen när det blir dax.

Innan mötet hann jag springa en sväng på stan. Köpte inget men såg en snygg blus på Vero Mode, tittade efter den på deras hemsida, hittar den inte, hade ju tänkt visa er.:(

När jag kom hem för en timme sen ungefär så hade min sambo gjort det mysigt och tänt ljus =)



Dessa fina ljusplattor har min kompis gjort, hon har försäljning hemma där hon på i Gimo + att hon säljer på några hemslöjd/hantverksäffarer i bla Uppsala. Den svart som man inte ser så bra är blanksvart fyrkantig platta med ett hjärta påläggt, lite svårt att förklara får kanske ta ett kort och visa i morgon.


höstmåndag

Idag tog vi det lungt på morgonen, A och jag kom ut på våran promenad en timme senare än vanligt. Gick en timme inte så kallt som jag trodde när jag klädde på oss. A somna nästan på en gång men idag fick han det, försökte inte hålla honom vaken eftersom jag visste att det skulle bli dåligt med sova resten av dagen.

Vi har varit till fotografen och tittat på A:s 1 års kort. Inga skratt men det va jag beredd på, det kändes ju inge bra när vi var där och tog dom. Men många A grimaser, vet inte vad han gör, men han drar ihop munnen och rynkar näsan på något vis, sötnosen. Fotografen hade tagit 25 kort som vi skulle få ner till åtta som vi ville ha i ett album. Svårt men tror och hoppas vi valde rätt. Vi ska göra förstoringar sen när vi har tittat mera på dom hemma sen.

A och jag åkte upp till mitt jobb och käka lunch, det va länge sen A va med dit nu. Som vanligt så sa alla att han är så lika sin pappa(ja det är han men det vet vi redan) och att han vuxit sen sist. Ute i receptionen lekte han med tangenbordet och musen, han kommer helt klart bli en riktig hacker, hihi.


 
Dessa löv plockades på vägen ut från jobbet.


TACK för alla snälla kommentarer om min nya bloggdesign. Sambon tycker att jag ska tacka honom också inte bara Mimmisdeign som gjort den utan även han som tagit kortet som är i headern. Det togs en nyårsdag för några år sedan när vi va på promenad på skogsvägen bakom vårat hus. Märktes inte då men det är ett härligt "skimmer" över korten, va nog lite disigt eller nåt.

Glad

Jag är så glad åt min nya design på bloggen.
Tack en än gång Mimmisdesign för vinsten.
Jag hade sån tur så hon fixa även till min sida som va lite rörig.
Hoppas ni hittar om ni söker något.
Om du vill ha en ny design så kolla in hennes sida hon lottar ut designer ibland, min är en höstdesign.
Hon gör även bloggdesign på beställning mot betalning om ni inte har lika tur som mig.

HURRA

Hurra jag har vunnit en tävling!

MimmisDesign ska göra en snygg design till mig.
Hurra!

Jag blir så glad, som ni sett är jag urkass på datorer och för att inte prata om bloggdesign.
Herregud jag visste ju inte ens va en blogg va för ett halvår sen ;)
Nu ska jag leta upp ett kort som ska vara med.


Förresten det har gått bra att jobba idag med ;)
Skriver mera sen nu har jag inte tid, ska ju leta efter ett kort =)

lördag

När vi kolla busstiderna igår kväll (istället för att vi ska åka två bilar till stan då jag först jobbar där och dom andra skulle komma in när jag slutat, vi brukar göra så) så hade dom självklart ändrat avgångstiderna.
Borde förstått det då mina stora barn vänta på bussen som skulle ta dom till deras pappa igår bara åkte förbi, det hade blivit en expressbuss och stanna inte och tog upp passagerare på vägen. Tror det är bara dom som vill kliva på varannan vecka. Så fick F ta bilen och köra dom 17km enkelresa dit där det går bussar ifrån. Jaja så nu går det bara skolbussen kl07.50 härifrån om dagarna, sen vill dom att man ska åka buss. Nu måste dom få åka direkt från skolan till sin pappa om vi inte ska behöva skjutsa dom. Självklart har dom idrott bägge två, på fredagar, så det blir mycket packning.
Om vi återgår till mig nu, så skulle jag komma en timme innan jag började eller 15 min för sent. Klockan va över 23 så jag ville inte ringa till henne jag jobbar med och fråga om det va OK.  Så igår kväll hade vi nästan bestämt oss för att hoppa över shoppingen idag. Men kom i natt på att jag skulle kolla hur tåget gick, måste först ta bussen 20 min innan jag kommer till bussen. Och självklart ta bilen 17km till bussen.
Ja så är livet på landet , härligt men besvärligt i bland.

Bilen hem va full men ingen dammsugare blev det i dag. Titta men det va så mycket folk så vi orka inte, har ju en som suger bra men är f*n så tung. Vi har klinkersgolv så vi letar efter en som har gummihjul (inte plast som dom flesta det nöts för fort)

Blev ett besök på IKEA i allafall. Där köpte vi en hög med billiga filtar massor med värmeljus. Sambon fyller 40 snart och eftersom vi bor så trångt så tänkte vi ha kalaset i svärmors ena växthus. Dom bor bara några hundra meter från oss och här många växthus, dom har handelsträdgård och säljer blommor på våren.
Passa även på att handla lite av dom ingrediensser till maten vi ska ha. Hade ju förstås inte läst receptet på ett tag så mindes inte hur mycket av allting men en bit på väg i allafall. Fast inte på IKEA då förstås.

Va både in på Babyland och Barnes hus får vi behöver en grind men det fanns ingen som passa. Och den på IKEA gillar jag inte. Hade även tänkt köpa en cykelsadel att ha A i på Barnens hus men det fanns bara röda kvar, så det blev ingen, för det ville jag inte heller ha. Stackarn han kommer inte att få åka cykel i år på det här visset. Att ha en mamma som ibland vet vad hon vill ha är inte lätt.

Sprang en snabbis igenom Lindex när sambon va på PCcity, men där blev jag "attakerad" av en tjej som ville sälja Niveas hårvårds serie (något nytt enligt henne , nivea hade tydligen inte haft hårvårds gregor tidigare) så jag kom alldeles av mig. Köpte inget varken kläder eller hårvård ;) Däremot såg jag dessa söta kläder.
  Bilder från Lindex
A ska ju snart få en liten kusin. Då tror jag att jag kommer att köpa dessa. Jag tror det blir en tjej annars så fanns bodyn även i brunt/grönt.

dagens

Japp det kommer en dagen idag med;) Passade på att be sonen ta en bild annars skulle han inte få övningsköra till skolan, hmm "hård" mamma ,jag neeej inte jag inte.



Leggings och kjol är samma som igår, har upptäckt att jag gillar dom mer och mer.

Leggings från POP
Jeanskjol från Flash
Tunika från HM
Linne från Ginatrico under men det syns nog inte på det här kortet. Tunikan är lite tunn så jag vill gärna ha linne under och nu kan man ju skylla på att det är lite svalare. Även fast vi idag har riktigt skönt och sol.

fredagmorgon

Äntligen fredag, idag känns det som det äntligen ska bli helg. Konstigt jag som ska jobba i helgen, så det blir inget ledigt. Fast A och sambon kommer förmodligen komma in till stan efter jobbet och då hoppas jag vi hinner kolla på ny dammsugare.

Nu håller vi på att fixa oss färdiga för vi ska till Öppna förskolan idag. Stora sonen har sovmorgon och kommer vi iväg i tid så ska han övningsköra med oss till skolan först.

Dax att rusa vi hörs mera på eftermiddagen.

¨

kväller

Oj nu har det blivit kväll igen. Naturligtvis börja jag och A dagen med en promenad. Sen va det bara tid för en dusch och sen iväg till jobbet. Där va det som vanligt :) Dottern kom till jobbet när det va dax att åka hem. Hon hade varit hos frissan och eftersom vi bor på landet går det inte så många bussar, så för att hon skulle komma hem, så fick hon lov att ta sig till mitt jobb för att åka med mig. Då fick jag ett sms av sonen som också varit hos frissan idag (fast tidigare så han hem med sista bussen) han ville att jag skulle köpa hår färg, svart! Som den snälla mamman man är så åkte jag snällt och köpte det åt honom, fast jag inte tycker att han ska vara svarthårig. Nu har vi just ätit fruktsallad, som den stora sonen fixat, medans vi titta på Idol. Känns lite som förnedringstv, fast jag satt också där och hade roligt åt dom stackarna som inte gjorde så bra ifrån sig.

dagens igen!

Nu va det väldigt länge sen jag visa en dagens, sånt problem när jag inte har någon hemma som kan hjälpa mig att ta ett kort. Idag fick jag hjälp på kvällen, men då lyckas dom få med toan, det är den jag har suddat bort.


legging från POP
jeanskjol från Flash
linne från Lindex
blus från L.O.G.G  från HM

Som ni ser så blev det varmt på kvällen, vi hade 18 grader.
Kisse missen som tittar fram är våran Nisse.

damsugaren

Skit, skit skit damsugaren gick sönder medans jag höll på i första rummet. Blir man "tokig" eller ? Som tur är så är jag en samlare. Så jag har letat upp min kära sambos gamla damsugare ute i förrådet. Men jag fick verkligen leta för den fanns på tre olika ställen. Plus att själva damsugar munstycket satt hårt fast på den vi använder, vi har klinkers golv nästa överallt nere pga golvvärmen och det sliter så på hjulen som sitter på munstycket. Så efter en massa "muttrande" och hop plockande har jag nu dammsugit. Jag förstår varför vi tog min dammsugare och användt den, får herre jesus så tung den har var.
Nu är det jag som letar upp en ny dammsugare snarast möjligt. Någon som har någon bra som ni kan föreslå?

Morgonpromenad

På dagens promenad så har det regnat. Men vad gör väl det, rätt klädd så går det bra. (Hör ni hur hurtig jag låter;)  Men man blir ju extra svettig  i regn kläder och det är ju mindre kul.


Den här killen hade fått order om att inte somna. Och hur bra gick det ?  Vi har börjat försöka sova bara en gång på dagen för att se om det går bättre att sova på nätterna. Jag försökte busa och greja med honom men han orka inte hålla upp huvudet och sen slöt han ögonen och sov. Myggbetet på kinden fick han igår på kvällspromenaden. Vi har klarat oss riktigt bra hela sommaren, men nu kommer dom.

I dag är det städ dag igen, dax för golven att få bli dammsugade och våttorkade. Gäller att passa på medans A sover, annars vill han gärna krypa där jag håller på. På tal om att krypa, så kan han det nu, även fast det oftare blir att han "drar" sig fram med armarna, det går fortare så.

tisdag

Oj det har inte blivit något bloggande alls i dag!
Men först så har jag jobbat förmiddagspasset fram till kl 15. Skoj som alltid att vara där. När jag kom hem va ju mamma här (hon har sett efter A medans jag jobbat), så det blev det massor med prat, fick bla höra om en tjej som vi bägge känner ska gifta sig snart. Snälla mamma hade strukit all min tvätt =)
Efter maten så va A och jag ute på en promenad, det blev ju ingen morgonpromenad idag (åkte till jobbet kl 6.15, och då orkar inte jag med sånt;). Fast som vanligt den senaste tiden så är det väldigt mycket stoppande och upp plockande av saker han slänger på backen.
Just ligger dottern här brevid och ser på ett gammalt avsnitt av Vänner, kan inte låta bli att titta fast jag redan sett det åtminstone en gång. Så det blir inget bra skrivet inlägg, bara en massa uppradande av dagen :(

cupcake

Det blev en cupcake kvar igår kväll när svägerskan med familj va över på fika så här äntligen kommer en bild på dotterns muffins, som hon har bakat efter recept hur Leilas pice of cake bok.


Visst ser den god ut ?  Det är den även fast jag inte har ätit dom vid varje tillfälle dom bjudits.

Jag jobbar förmiddagsskiftet i morgon så vi får se om det kommer några inlägg innan kvällen i morgon. Behöver åka 6.15 imorgon bitti så nu är det dax att natta.

gråmåndag

I dag är det grått, grått.
Fast självklart har vi varit ute på vår powerwalk. Idag gällde det att gå fort för det va kallt ;) Fast A gillar att kasta ut sakerna från vagnen som han har med får att det inte ska bli så långtråkigt. Så det blir stopp hela tiden för att plocka upp dom.

Igår däremot satt han stilla i vagnen jätte länge men då fick han titta på pappa som höll på att "skaka" ihop jord (vet inte vad den heter men han hade en maskin som vibrerar så att marken ska "sätta" sig och inte skjunka ihop så mycket sen). Det är där vi ska bygga frigeboden, där har det förrut inte varit något alls;), en grop.


Med hörselskydden på så går allt bra om man får titta på pappa som håller på med någon maskin som låter mycket.

Har haft en slödag så här lång så nu gäller det att sätta fart så jag har "ledig" tid när dom andra kommer hem =)

RSS 2.0