tråkdag...

Varit allmänt slö även idag ....Kom iväg sent till stugan så något städat blev det inte :(   Men har handlat det på min lista tills i morgon, men kommit på lite som vi glömt skriva på listan. Måste komma ihåg att ringa syrran innan hon åker ut så hon får handla det.....

Här ute i stugan fanns redan den andra syrran med familj så A har haft det toppen med kusinerna. Så sova stod inte högt på listan när det va dax för det och det går nog inte så bra eller så har Sambon också somnat ;)

Ringt och Grattat Dottern som fyller år idag. Störde i skolan men vi prata en stund ändå ;)  Hon verkar trivas och det är skönt för min del =)  Hon skulle ut och äta med sin rumskompis idag och det tycker jag låter trevligt. I morgon bär det av till London för deras del inte heller så dumt.

Nu hoppas jag på fint väder tills i morgon. Just nu blåser det massor här och det hoppas jag vi slipper i morgon.



Bild från stugan tagen för två år sedan.

Odd Molly

Just nu verkar det vara lite "odd Molly feber" bland många bloggare. Såg att Campadre skulle ha försäljning med deras saker i början på augusti som jag tänkte tipsa om. Om ni inte redan är medlemar där så bli gärna det via denna länk; http://www.campadre.se/tipsa/37383   för då får jag bonus om ni handlar ;)

På Campadre kan man handla för upp 70% lägre pris än butikspriser. Olika erbjudande nästan varje dag. Massor med olika märken. Just nu såg jag att det va Calvin Klein men då måste ni skynda er för den går ut i kväll, NYX, Kosta linnewäfveri andra kommande förrutom Odd MOlly är bla Denim Demon, Lacoste och Elisabeth Arden.

solskens fredag

Igår skulle det vara städdag, men hu va inte ett dugg sugen på det.....Hjälpte inte att det börja regna och va allmänt tråkigt....Jag va super slö....orka inte ens sitta vid datorn.......Jajaja fick iallafall dammsuget ;) och städa rent i badrummet så lite blev i allafall gjort....

A och jag har börjat titta lite på Astrid Lindgrens filmer, tänkte att det vore bra om han kände några fler av hennes barn än bara Pippi om vi nu kommer iväg till Astird Lindgrens Värld i mitten på augusti som vi tänkt. Så nu turas vi om med Karlsson och Emil för de är dom som A gillar bäst.

Sambon satte upp några av dom nymålade föntret igår så i natt kunde vi sova med "stängda" fönster. Varmt men skönt att slippa höra trafiken på morgonkvisten när dom som jobbar i Forsmark börja jobba.

Idag skiner solen igen. Och jag passar på att tvätta lite innan vi ska åka till stugan. Där ska vi "städa" av lite och förbereda för lördagens kusinkalas där =) Idag fyller Dottern 17 men hon är ju i England. I morgon fyller A 3 år, så fort tiden går, och deras kusin E fyller 13 i morgon också så vi brukar slå ihop kalasen för släkten och fira i stugan.



Bilden är tagen från bryggan vid stugan =)

bildbomb

Tyvärr så hade jag inte tagit lika många bilder som jag trott :(  Men många finns sparade inne i mitt huvud efter dessa underbara dagar =)

  Den här underbara platsen hitta vi när vi skulle äta. Tyvärr fick man inte stå här över natten.

 Men den plats vi hitta va inte heller så dum ;)  Denna bild är tagen ut från fönstret =)

 Innan vi tog natt så gick vi en promenad. Här är mina killar som va med.

  Denna plats stanna vi vid en stund när vi va ute på promenaden. Vi träffa även några får som vi klappa men dom har jag inga bilder på.

 Avslutade dagarna med varsin Lyx shake på Max. Vi tyckte jordgubb va godast.

home

Hemma nu men har varken ork eller tid att ladda upp bilderna.....Hoppas tiden finns i morgon då jag har städ dag.....

Vi har iallafall haft en bra dag med en massa bus. Handlat födelsedagsprenst till A idag. han vet inte vad det är men just nu ligger två stora paket ute på tomten. Få se om det blir montering i morgon eller om vi väntar till på lördag då han fyller år.....

Har även hunnit en liten sväng till stugan. Det ska bytas tak där nästa vecka och Sambon ville ha lite koll på vad han fått på sin lott att fixa dit.

Minisemester

Vi är ute på minisemeter =)  Jag, A och Sambon låna husbilen igår morse och åkte en liten sväng. Inatt har vi sovit i Norrtäljetrakten. Vi har haft fint väder och tog en lång kvällspromenad och har haft det mysigt. Tyvärr regnade det när vi vakna i morse, men vad gör det när man åker husbil man behöver ju inte gå ut ;)

Nu är vi påväg igen, vet inte riktigt vart vi ska men vi ska sova hemma i natt så vi tar nog en "krokig" väg hem ;)

Kommer nog lite bilder i kväll eller i morgon =)

Dottern

Hon har hört av sig via sms.

 Allt är bra med henne.
Hon har hamnat i en trevlig familj med två små barn och hundvalpar.
Bor med en annan tjej.

Kort och intensivt som det ska vara i ett sms.

Så där ja nu är mamman lugnare igen ;)


måndagslista


Just idag är jag extra glad och tacksam för massor av saker, bla dessa




♥  Min härliga familj ♥

♥  Stora sonen som fått jobb, några timmar i allafall ♥

♥  Dottern som är på språkresa ♥

♥  Sambon som tycker vi ska ta husbilen några dagar och bara åka ♥

♥  A som lär sig nya ord varje dag ♥



Idag är det bara min familj på listan men kände att jag ville ha det så idag.



Om ni vill kolla in flera listor så titta in hos Jennyn som skaffat sig en egen domän. Kolla in hos henne även om du inte är intresserad av listorna, hon har en massa spännande saker på gång =)


söndagskväll men ingen vanlig sådan =)

Så där ja nu är Dottern på Engelsk mark om allt gått som planerat och det ska vi väl tro. Hon va nog lite pirrig trots allt. Jag med ;) Vi va in och köpte ett lås till resväskan på vägen och då träffa vi hennes engelska fröken =) Vilket sammanträffande =) 
Vi stanna en stund och titta vid utsiktsplatsen. Kom massor med flygplan, så nu är det såna som gäller här hemma. A pratar bara om såna numera =)  Självklart hade han en sån på tröjan när vi åkte ;)

   

Som ni ser så va vädret inte det roligaste.....men det kom inget regn i alla fall.


På vägen hem tog vi en omväg och åkte på små smala vägar och titta på gamla hus. Trevligt !

Stora sonen ringde när vi va på Arlanda. Han har fått jobb! ja åtminstonne några timmar nästa vecka =) Han ska köra ut tidningar, kanske inte drömjobbet men ett jobb. Han slipper gå här hemma får komma ut och få lite pengar.

resa

Vi har haft en relativ lugn morgon om man tänker på att Dottern ska åka i dag. Hon har packat och jag har haft en "vakande" öga. Undra vem som är mest nervös över att hon glömmer något ;)  Pass, pengar och sånt ligger redan i handbagaget. Vet inte hur många gånger vi har varit tvugna att vända för hon glömt något viktigt ( eller mindre vikgitg;)

Det börja regna i går kväll och gör så fortfarande, hade visst kommit 2,8mm när Sambon va upp till svärföräldrarna i morse. Han och Stora sonen har hunnit måla fönster en sväng =)

A tycker det ska bli spännande att se flygplan. Vi brukar ofta se när dom flyger förbi här. Men har nog inte sett ett stort på "nära" håll. Tyvärr så regnar det även på Arlanda när jag kolla tidigare för vi hade tänkt stanna och titta vid utsiktsplatsen.


lördag

Va på ett mycket trevligt barnkalas igår. A busade för fullt och hade superkul. Dom hade en kanin som "sprang" lös, men honom va A lite rädd för ;) Vi fick en massa goda kakor och grillade hamburgare, mums.

Han som fyllde år fick en "Zyclon", en skjuta iväg en ring grej ;)



Idag har vi varit hem till mamma en sväng och tvättat ett par maskiner tvätt. Blåser ganska mycket idag också så tvätten har torkat rätt så snabbt, fast det "hänger" regn i luften också så man måste kolla så den inte blir blöt igen ;)


Passa på att plocka hallon när vi va hem. Blit nog hallon och mjölk till frukost i morgon =)

Dottern börjar bli lite nervös för Englandsresan i morgon, även jag ;)  Hon har packat om sin pakning några gånger och har nog kläder med till alla på språkresan ;)


fredag

Sambon håller ju som bäst på att måla nästan alla fönstren så i natt har vi sovit utan. Och det har blåst full storm ute tror jag ;)  Nja kanske inte riktigt men blåst har det gjort :)  Va lite svårt att sova och A kom in till oss redan halv 3 ( han har inte hller några fönster inne hos sig)  fast vi har dragit för och satt upp så det inte ska komma in så mycket mygg men det va lite kallt inne hos A.

Vi har ätit frukost ute men man va tvungen att klä på sig en tröja och hålla i tallriken för att det blåste. Men blåsten är bra för mig som ska tvätta i dag, så länge vi vattnet räcker.....

Vi ska iväg på barnkalas på eftermiddagen/kvällen några andra planer har vi inte.

hemma igen

Även idag har det varit en skön dag i stugan =)  Lite sämre väder dock, till och med en regn skur. Så det blev inget badande i dag. :( 

Vi åkte hem idag. Måste hinna tvätta några maskiner innan Dottern ska åka till England. Vi tog en sväng och handla innan vi åkte hem, där träffa vi A;s farmor och farfar =)  Varken vi eller Sambon ( och Stora sonen ) som jobbar hårt med målningen orka/hade tid för att laga mat så det blev en familjepizza med hem ;)

Trots att A va sur när vi åkte hem från stugan så blev han glad när ha kom hem =)  Har nog saknat pappan lite. Kul att komma hem till alla sina leksaker =)

Nu har vi myst i soffan en stund och det är dax att natta.



Här ligger A i dynlådan i stugan. Också ett ställe att "vila" på =)

onsdag

Hmm det blir inte mycket skrivet här nu när vi är i stugan märker jag :(   Men det är fullt upp s¨datorn är inte framme förrän det blir kväll.

Idag har jag premiär badat....inte så jätte varmt men helt ok, hade inte A varit med så hade jag dock inte badat ;)  Kusinerna fick åka båt badet , ni förstår att dom va lyckliga =)  Själv gick vi genom fårhagen för att komma dit......

Sen har det varit en massa lek och bus mest hela tiden. Det roliga är att det går bra att leka ihop för dom. Inget gnäll coh elakheter. Dom stora är snälla och låter A få vara med utan protester.

På kvällen kom Sambon och Stora sonen över på en fika. Misstänker att Sambon va sugen på att träffa A. Han hade saknat oss i natt och varit uppe och målat taket i köket......Jag är ju glad att det blir gjort men han behäver ju inte måla på nätterna.....

Sambon och jag tog en kort sväng med båten. Det va alldeleles tyst och stilla.



Nu måste jag nog ta ur lite kort ur mobilen igen för snart måste jag börja återanvända "gamla" kort ;)

tisdag

Oj så trevligt vi haft det idag. Har tagit lite data ledigt också. Och blev ett tag lite orolig att jag inte fick till det här med att använda den internetuppkopplingen som jag har till telefonen till datorn. Men det verkar vara just FB och hotmail som jag testade som inte vill funka, för när jag kollar runt på några bloggar så verkar allt vara som vanligt.

A och jag packa bilen och stack iväg till stugan. Där va redan A;s mormor och morfar, moster L och kusinen J. Det skiljer 5 år mellan A och J men dom har lekt och haft kul. Både jag och moster L hade tagit med deras cyklar så dom har används flitigt =)
Efter några timmar kom även kusinerna M och lill J med föräldrar från småland så nu är har fullt hus ;)  Kul för A att ha så många kompisar att leka med =) Skönt även för mig för nu finns det "alltid" någon att leka med och jag behöver inte alltid hitta på något att sysselsätta honom med. Fast han är duktig på att hitta på saker att göra själv.

Nu har jag även varit och hämtat Dottern som kom från sin farmor. Så vi premiär sover har för säsongen. Kommer om det blir som tänkt vara kvar till torsdag.

Sambon har varit på speedway, tyvärr förlora Rospiggarna även i dag. Fast det hade varit en bra match enlig Sambon =)


Bilden tog jag när A och jag va med på speedway den 6/7.


Vet ännu inte vad som kommer att hända i morgon. Men om vädret är fint så blir det nog en sväng till badet =)  Annars är det skönt att bara vara när man är här ute. Är inte heller så ofta vi träffas jag och mina systar =)  så det lär nog bli en massa prat ;)


måndagslista

Lovade ju en måndagslista och här kommer den =)


Idag är jag extra jag och tacksam för;

♥  Båtturerna som vi gjort hittills i sommar

♥  Att vi trots att vi har måsten kan ta dagen som kommer nu under semestern

♥  Kära Sambon har fixat så att jag kan använda internet på datorn med hjälp av mobilen ( som har internetabonnemang) så nu kan jag åka till stugan och surfa ;)  utan att behöva försöka få till det med bara mobilen. Japp jag är super dålig på det här med datorer ;)

♥  Syster från Småland med familj kommer upp i veckan (förmodligen redan i morgon) och ska vara här i några veckor. Ska bli kul att träffas

♥  Mina härliga "ungar" som börjar bli vuxna, självkart lillkillen också ;)
 


Glöm inte att titta in och läs flera listor hos Jennyn.

målarfärg

Gårdagen i stugan va härlig! Vädret va toppen. Vi tog en tur till Öregrund med båten. Tog ca 1 timme fram och tillbaka, alldeles för lång tid enlligt Sambon som har ny båtmotor högst på önseklistan ;)
Vi hade det mysigt A, Sambon och jag på vågorna =)
Mamma bjöd på god mat från grillen när vi kom hem, Tackar.

Dagen idag har vi gjort stan. Blev dock inget till mig :(  Hade plockat på mig massor på Kappahl och valt ut 3 ( ta 3 betala för2) men när jag stod där och fundera så kände jag nja, så det blev inget.....Men det gör inget finns en del i garderoben som måste plockas med så jag vet vad som finns ;)  Någon som känner igen sig ?  Fast visst kommer jag muttra och inte ha något att ta på mig när jag ska bort nästa gång ;)

Vi handla däremot en massa färg och sånt, så nu blir det fart på fönstermålningen igen =)  Blev även takfärg till köket där vi satte upp furutak utan att måla.....fråga mig inte varför .....men nu ska även mitt kökstak bli vit =)

A köpte en t-shirt med bilar på inne på Lindex. Han valde den nästan själv ;)

måndag igen....

Mera äventyr i dag. Lovar att skriva mer om gårdagen då vi gjorde en massa skoj =)  Idag är det Stora Staden som ska få besök ;)  I dag har vi duscha hemma men det fick gå fort inga lång duschar här inte ....Tyvärr har svärföräldrarna också börja få ont om vatten :(  Tror att några av oss åker till stugan i morgon och stannar någon dag för att inte "slösa" för mycket.

Åter kommer senare och då räknar jag med att ha en måndagslista skriven. Kolla in hos Jennyn för att få inspiration.

stugan

Lite bråttom här....vi är på väg ut till stugan men bara över dagen. Har bakat värdens godaste skorpor och tar med =)  Baka dom om ni är sugna på något gott och lätt, jag brukar ofta baka dom på sommaren. Passar jätte bra att ta med till stranden.

Äntligen....

har det börjat regna. Ja som jag skrivit tidigare är det nog första och sista gången som jag säger så....Jag klarar mig utan regn gillar när det soligt och varmt MEN som sagt nu har vi slut på vatten i brunnen så vi hoppas på en regning natt =)

Vi hade så klart redan huinnit gått runt och vattnat blommorna både här hemma och hos svärföräldrarna men det ska visst vara bra, så dom får en riktigt rotblöta ;)

På eftermiddagen kom A;s fadder och vår kompis över på en fika, han stanna även på mat. Sånt är alltid lika trevligt. A va på sitt allra bästa humör till att börja med men sen blev han helt plötsligt supertrött och ville ingenting:(   Allra minst gå och lägga sig.....



Blomma som växer i rabatten. Tyvärr kan jag inte namnet...Måste kolla med svärmor =)

vattenkanna

Varmt och kvavt även idag.....Men det är lovat regn på kvällen....Jag hoppas men Dottern som ska träffa några kompisar vid badet i kväll är mindre glad...

Sambon och Stora sonen fixar med fönstren. Jag lånar svärmors tvättmaskin. Ska pyssla lite hemma och inne idag men oj man har ju vatten till allt känns det som......

A och jag har varit till grannen och köpt ägg. Ska steka och koka några till eftermiddagsmackan, det kan dom som jobbar behöva.

A börjar nog tycka det är lite jobbigt med värmen. Han vill helst vara inne idag och se på tv. Och det kan han väl få vara idag ;)

Igår så handla vi lite presenter till A som snart fyller år =)  Men en av dom kunde vi inte "smussla" undan utan A fick se den och ville ha den direkt ;)  Och varför inte nu får vi ju hjälp =)



På Granngården hade dom halva priset på Weibulls barnvatten kannor så vi betala bara 29kr. Ett mycket bra pris om ni frågar mig ;)

första semesterveckan slut

Har haft en bra dag =)  Innan duschen hos svärföräldrarna ( hmm fortfarande dåligt med vatten...) så börja Sambon och jag (eller nja han hade faktiskt börjat redan i går;)  med fönstren. Sambon tog bort färgen på det första fönstret och jag oljade in det =)  Nu har vi köpt mera tillbehör men affären som vi handlat tidigare i har semesterstängt nu så vi fick inte tag i allt.

Lämna Dottern och hämta Stora sonen =) Vi åkte och köpte varsin glass. Mums.



Träffa mormor och morfar (barnens allstå) på affär`n. Vi kolla lite på present till A när han snart fyller 3år =)

fredag

Ja idag blev det nog sista cykelturen för i sommar....Dottern har sin sista jobbdag där idag.( nästa sväng hon jobbar är så långt borta så då tar hon den enda bussen som går här under sommaren)  är jätte skönt att cykla MEN man måste ta sig för att göra det också...och när jag nu inte har någon speciell tid och sällskap lär jag bli dålig på att komma iväg. Även fast jag och A har haft det mysigt när vi cyklat efter vi lämnat Dottern. Vi stanna i dag och titta på kalvarna som jag inte sett till sen jag tog kort på dom. Vi såg även idag en massa andra djur. Det växer långt gräs i kanten som vi sätter ut händerna och "smeker". Det är sommar känslor !

Ska strax iväg till svärmor och duscha (lägligt för vår del så är dom borta över helgen) sen ska vi hämta Dottern som ska skjutsas till en kompis sen blir hon hos sin pappa över helgen. Tror att Stora sonen följer oss hem. Vi har börjat lite smått med fönsten och han har lovat att hjälpa till med dom. Tur man har stora barn som tycker det är ok att göra saker med oss =)


hjälp....

Nu har det som inte fick hända hänt......Vårat vatten är så gott som slut i brunnen......Som tur är har vi ju svärföräldarna nästgårds så vi får gå dit och duscha......men diska och tvätta låter vi bli någon/några dagar.....Så tror det eller ej nu hoppas jag på regn.....Är nog första och sista gången jag hoppas på det.....


en helt vanlig semester torsdag

Fortfarande härligt varmt och skönt =)  Dock något kallare än tidigare, vilket egentligen är rätt skönt ;)

Svärföräldrarna har just varit här på en fika. Sambon hade fixat rabarberpaj, mums.

Just nu håller Sambon och A på att tömma poolen och göra den ren. Få se om det hinner bli så pass varmt i vattnet så mamman vill bada innan kvällen ;)  Tidigare i veckan har vi haft supervarmt i vattnet. Nästan för varmt....för att kunna ktla av sig.

Vi har annars inga planer för dagen. Jag passar på att tvätta för det fläcktar lite idag.

Stora sonen som är hos sin pappa, hörde av sig på FB då han glömt mobil laddaren hemma och nu va telefonen död....Han tänkte komma hem till helgen och hjälpa och fixa med fönstren och sånt. Han är för snäll =)  Hoppas nu att det blir lite mera jobbväder så vi orkar med något jobbande ;)

Kolla i bloggen va vi gjorde detta datum tidigare, 2009 så hade dom Stora barnen varit på HarryPotter, det va någon film som hade premiär =)  2008 så va vi till Grönan och då minns jag att vi hade det varmt =)
Jag som aldrig varit en dagboksskrivare tycker det är lite kul att kunna gå tillbaka och kolla vad man gjort =)

härlig dag

Vi bestämde oss för att åka och äta glass i Öregrund mitt på dagen. Det blev en med både mjukglass och en glasskula, mums.
Passa även på att gå en sväng och titta på alla båtarna som låg vid kajen.
 Bild lånad från lul.se
Har tagit egna bilder med telefonen, men det är så "knöligt" att det är samma sladd för att ladda upp dom som används när telefonen ska laddas. Laddar gör jag på nätterna vid sängen ( använder telefonen som väckarklocka) så sladden är alltid i sovrummet på övervåningen och man måste in under sängen för att dra ut den....ja ni hör att det är "besvärligt" ;)

Därefter åkte vi till stugan en sväng. Varmt och skönt =)  A trivs bra där, änså länge va bara mormor och morfar där och då får han all uppmärksamhet =)  Han och jag gick en liten sväng och kolla på hästarna och plocka smultron, som han så givmilt sen bjöd oss alla på. Men han måste ha tyckt dom va goa för sen tänkte han traska iväg själv och plocka flera ;)  Men då följe hans pappa honom.

Innan vi åkte hem åkte vi och handla så nu är det gjort =)


onsdagsmorgon eller det är nog förmiddag ;)

Ännu en härlig dag =)  Kanske inte lika mycket sol men varmt och skönt har vi. Som vanligt har jag cyklat med Dottern runt. A börjar ha koll på vart det finns djur att kolla efter =)

Blir nog en lugn hemma dag idag. Måste dock åka och handla för nu börjar det ta slut på mjölken och filen. Med lite tur kanske det blir en sväng till Öregrund och en glass ;)



Går åt lite vatten när alla blommor ska vattnas.....Denna växer dock vilt ;)
Fast vi tar vatten från dammen eller poolen så det inte ska ta slut på vattnet att dricka. Vi har ju eget vatten här på landet.

semester tisdag

Vilken härlig dag vi haft idag.
Börja som vanligt med att cykla med Dottern till hennes jobb. Har kollat det blir ca14km för mig som cyklar runt för att komma hemma. Skönt att göra det som sagt innan det blir för varmt. För varmt har vi haft det idag, 35grader är vad vi haft......

Men vi va smarta nog att ha bestämt att vi skulle ut med båten idag. Härligt!  Men oj vad det blåste....Svärfar ringde hem oss för dom hade varnat på radion att det skulle bli oväder med blåst och åska. Åskan har vi sluppit med blåst, ja det har det. Men vi hade det toppen så länge vi va ute på sjön. A storm trivdes. Han har tidigare bara åkt eka och tyckte det här va kul som gick lite fortare ( för sakta dock tyckte Sambon ;)  Stann och åt lite av matsäcken han vi också =)  Gick en liten bit på upptäcktf'rd och en massa sol =)

Väl hemma så lä vi oss alla i A;s lilla pool innan det va dax att fixa middagen. Därefter har vi inte heller gjort många knop.....Men härligt har vi haft det. Precis som man ska ha när det är semester =)




första dagen på semestern

Vilken härlig dag vi haft idag =)  Började med att cykla med Dottern till jobbet. Sen hem och av med alla kläderna och snabb i poolen. För idag har det varit varmt ( och skönt).  I poolen har A och jag tillbringat större delen av dagen =)

Sambon har varit på sjön med några kompisar och fiskat. Han har bränt sig rejält bak på nacken stackarn...

Stora sonen har varit till svägerskan och klippt deras gräsmatta för dom kommer hem från Gotland idag. Och det kan ju vara skönt att slippa se en långt gräs det första men gör. Hemma hos oss finns det nästan inget gräs att klippa. Vi har mycket gräs men just nu är det mesta gult :(  Blir fort så här när det blir torrt. Börja visserligen ta sig lite igen där vi tömde ut vattnet från A;s pool häromdagen men det lär inte dröja länge innan det blir gult igen, tyvärr.

Dottern hade hoppats på att kunna slänga sig i en kall pool när hon kom hem men det är varmt i vattnet där. Är ju inte så djupt kanske 30cm eller nått så den blir fort varm.

Dottern och jag tog ut våra bärbara datorer nu på kvällen och sitter ute och kollar runt lite. Just nu är det faktiskt riktigt skönt, inte några mygg ens =)



Blommr som växer i rabatten

måndag igen

Just, måndag igen men nu en ledig en för min del =)

Här kommer min måndagslista för denna vecka. Gå in till Jennyn och läs flera =)


Just idag är jag extra glad och tacksam för;

♥  Mina älskade ungar och min underbara Sambo

♥  Solen och värmen som verkar stanna denna vecka också

♥  Jag har äntligen semester och ett jobb jag trivs att gå till

♥  I morgon blir det kanske en båt tur

♥  Inga måsten några dagar, tänker inte ens dammsuga ;)


kalvar

Nu har jag semester =)  Härligt!

Började den med att somna en stund i solstolen ute, dock i skuggan ;)

Har bara tagit det lugnt idag efter jag kom hem från jobbet. Åkte runt och hämta Dottern som sovit hos mormor och morfar i natt för att hinna träffa sin kompis idag.

Stora sonen har också kommit hem. Han verkar ha haft det toppen på Getaway fetivalen i Gävle. Han har varit ute, han har bränt sig lite i ansiktet ;)



Det har kortet tog jag häromdagen när jag cyklade med Dottern till hennes sommarjobb. Det låg en "hög" med kalvar på en äng full av blommor. Så somrigt och vackert =)



Här har en av kalvarna blivit lite nyfiken vem det är som kommer och kollar in dom ;)

snart semester =)

Gårdagen va en sån där dag med full späckat schema. Börja med att jobba, dock inte så länge. Sen iväg och växla lite pengar till Dottern som åker till England om 2 veckor (spännande). In och handla lite mat innan det va dax för att åka hem, väl hemma kasta sig på soffan i 3 minuter sen äta lite melon. Upp på cykeln och bort på grillat mums. En av våra kompisar fyllde år i fredags men jobba då länge så dom bjöd på gott grillat i går i ställe. Det tackar vi för, god mat och trevligt sällskap är aldrig fel =)
Kan säga att väl hemma stupa jag i säng. Men sovit oroligt....vi har haft det super varmt. Hörde något om tropisk natt men inte riktigt då ska ju temperaturen inte gå under 20grader på hela natten men i morse när jag kom ner vid kl6 va det "bara" 18grader.....

Hörde av Stora sonen i går och allt va bara bra. Skönt för en orolig mamma att höra ;)

I dag är det jobb på schemat igen, sista innan jag för semester. Som jag har längtat =)  Har 5 veckor, så länge har jag aldrig haft förr vad jag minns. Ska visserligen jobba helgen om en månad ( om jag inte lyckas byta bort den ;)   Vi har planer på att fixa fönstren, byta tak på sommarstugan gärna hinna göra om i tv rummet. En tur till småland är också inplanerad.....undrar om vi hinner ta det lugnt och bara vara någon dag också ?



En blomma som växer i dammen.

Guldkalven

Här lyssnat på en bok dom här sista dagarna på vägen till jobbet =)



Guldkalven av Helen Tursten.  En helt OK bok men nja ingen jag skulle rekommendera.

Är det någon som har någon bra bok som ni kan rekommendera mig att läsa ?
Just nu läser jag en bok om en pappa vars son är autism, en biografi. Den fanns på jobbet, då några hade varit på en föreläsning med honom. En mycket tänkvard bok som de flesta som jobbar med människor borde läsa.

tomater

Varmt och lite sol har vi haft även i dag =)  Har jobbat men det har varit ok, är ju snart semester =)  Nu ä'r det bara jobb i helgen sen så =)  Är ledig till helgen 7-8 augusti men börjar inte jobba på ordinärie arbetet förrän den 16 augusti =)

Sambon och A kom och besökte mig på jobbet idag. Hade det lugnt så vi gick ett varv och titta lite. A ska snart komma på undersökning få se hur det kommer att gå....Dom hade dock lite bråttom, synd för delas del för en av tandläkarna hade fått en supergod jordgubbstårta ( av en patient) som dom inte hann smaka.

När jag kom hem hade Sambon fixat middagen, varsin kebabrulle ;)  Mumsigt värre.

Sen tömde vi A;s pool där vattnet hade blivit grönt trots att vi ha en pump med rening som går dygnet runt. Så vi har vattnat blommorna i massor ;) till och med gräsmattan fick en "slurk" för det va visst massor med vatten i den där poolen ;)

Här om dagen åt vi massor med tomater. A äter dom som "godis" fast det ska vara dom små coctailtomater ;)  Helst dom gula om han får bestämma.


Tackar!

Igår äntligen hämta jag hem mitt paket som jag fick från coolstuff eftersom jag bloggade om dom. Där låg en massa coola saker =)



Coolstuff här en blogg där man bland annat får läsa om hur dom bestämmer sig för vilka prylar som ska säljas hos dom.

Om ni hittar något som passar så är frakten bara 45kr. Och beställer man förre kl15 så skickas paketen samma dag, supper ju.


torsdag

Ledig dag idag och vi har härligt varmt och skönt ( lite väl varmt om man frågar endel ;)

Börja morgonen med att skjutsa Stora sonen till bussen som han tog till Gävle. Sen hem äta lite frukost med Dottern innan hon och jag ( och A förstås) tog cyklarna och åkte till hennes sommarjobb. A och jag fortsatte hem så det har blivit kanppt 1,5mil på cykeln på morgonen så skönt för då va det inte så varmt.

Fika hos svärmor =)  Här nu hunnit att tona håret så är nu mörk mahogny igen.

Sambons kusin med barn är här nu. A och F leker för fullt. Märks att A tycker det är kul när det kommer kompisar hit.

Jag ska strax iväg och hämta Dottern (nu med bil) för hon ska skjutsas direkt vidare till körövningen och beräknas inte komma hem förrän sent i kväll.


festival

Speedwayen igår kväll gilla A massor =)  Tyvärr gick det inge bra för Rospiggarna igår heller :(

Jobbat idag märks att det börjar närma sig semester...Massor med fix som jag vill ha gjort innan jag fösvinner i 5 veckor!!!   Nu har jag bara en dag kvar på min ordinarie arbetsplats och hoppas hinna bli färdigt för då har jag andra arbetsuppgifter en mitt eget fixande ;) 

Stora sonen ska åka till Gävle på Getaway rock festivalen i helgen och mamman är lite "nervös", hua för att ha stora barn ;)  Undra om man (jag) någon gång tycker mina barn blir stora nog..........Han åker redan i morgon......
och kommer hem på söndag.

Dottern har börjat repa Sound of music igen. Dom har föreställningar både fredag och lördag sen är dom färdiga. Står visst 60-70st på kölista om det skulle bli återbud på biljetterna. Jättekul att folk går när det händer saker i kommunen.

Tyvärr ingen bild idag heller. Har någe knas med kameran på min nya mobil. Den slår av dig själv när jag ska ta kort inte varje gång men dom flesta. Måste ta med den till affären så do får kolla på den men vill ju inte vara utan min telefon....Men hoppas kunna ta ut dom som jag tagit i morgon.

tisdagsmorgon

Har haft sovmorgon ända till halv 9, det va länge sen =)   Då gick jag upp och åt frukost med Dottern som ska jobba. Dom andra låg kvar och snusa ;)  Dottern tar cykeln till jobbet en sträcka på ca 6-7km. I dag gjorde jag henne sällskap och det va jätte skönt. Visserligen är det lite kallare i dag men skönt att hinna röra på sig innan solen och värmen kommer.

Nu har vi plockat undan det mesta efter födelsedagskalaset igår. Skönt att det gick snabbt, vi plocka viserligen bort mycket redan igår men ändå.

Vet inte vad dagen har att erbjuda ännu förrutom att det blir speedway på plats för Sambon, mig och A idag. Ska bli kul! Förra året när hela lilla familjen va dit så hade såg man att A gillade det och tror att han kommer att uppskatta det ännu mera idag.

Måndagslista!

Lite sent men här kommer min måndagslista =)


Idag är jag glad och tacksam för;

♥  Min härliga familj, underbara ungar och Sambo.
 
♥  4 arbetsdagar kvar innan semester, trots att jag trivs så längar jag. Sambon börjar semestern idag.

♥  Alla trevliga släktningar som tagit sig hit idag för att fira mina stora barn.

♥  Solen

♥  Alla stora barn som varit här idag och låtit vår lillkillen A vara med och leka.


Besök Jennyn och kös fler listor =)

födelsedagsmåndag

Fullt upp idag =)  Förberede lite innan det va dax för ett besök hos frissan =) Handla sen det vi missa igår :(  Väl hemma blev det lite lunch innan jag börja göra potatistårtorna till kycklingen och bärmoussetårtan.

Vi har allstå haft födelsedagskalas här hemma idag. Stora sonen blir 19, hmmm undrar hur det går ihop sig sååå gammal är väl inte jag ;)  Vi passa även på att gratta Dottern som fyller 17 om några veckor men du är hon i England.

Dom fick massor med fina och bra saker. Och vi har haft trevliga släktingar här, tror vi va 24 om man räknar med barnen, visserligen är ju A yngst den yngsta efter honom är 8 i år. Sen är "barnen" ända upp till 19år. Tur att vi har haft fint väder även i dag, vi har inte fått plats inne annars ;)


söndagsol

Ser ut att bli en solstol som gäller idag också =) Vistt är det härligt med det här vädret ? Fast vi är nog några som börjat "klaga" på värmen nu. Vi ska ju ha födelsedagskalas här hemma í morgon. Så skulle kunna tänka mig liiite svalare så jag skulle få lite lust och ork till att åtminstonne dammsuga lite.......Jaja det är nog fint väder i morgon också såvi inte behöver vara inne och se hur det ser ut ;)

Tror det vlir en tur till stugan idag, den ligger ju vid vattnet och där brukar det ju kunna vara lite svalare. Få se om vi får dom stora barnen med oss. Nu har Dottern "ledigt" från kören ända till onsdag när dom börjar finslipa lite till nästa helgs föreställningar. Hon ska visserligen jobba i veckan men inget kväll"jobb".

Några har undrat över vart Dottern sommarjobbar. Hon är "värdinna" i Valö kyrka. Visar runt och berättar lite om kyrkan och bjuder på fika om någon vill ha. Så åk gärna dit och ställ lite kluriga frågor ;)


Vi hade det trevligt på 18års kalaset igår. Vi grilla grillspet och hade det trevligt! Hon hade önskat sig porslin så det fick hon av oss =)

ojoj

I dag måste det väl vara värmerekord!

Vill inte vara inne,

 kan inte vara ute...

Har mest legat med A i poolen....

Snart dax att åka på kalas,

 undra om man kan åka i bikini ;) 

   Nä det får nog bli en tunn kläning.


Kanonväder

Vilket kanonväder vi hade igår (tror att det blir lika idag =). Försökte sitta i solen så mycket som möjligt, fast det va i varmaste laget så det blev en heldel springande in och runt och busa med A i poolen =)

På kvällen hade Dotterns kör premiär på Sound of music. Dom va super duktiga. Allt flöt på och gick nästan som tänkt, inget som vi som publik märkte av i allafall.





Idag ska vi på 18års-kalas, det är syrrans dotter som fyller år.

solsken=)

Grått och lite duggregn har vi haft det idag. MEN nu skiner solen och jag hoppas på fint väder i några dagar igen nu =) Hoppas kunna ta mig tid att ligga i solstolen =)

Idag har jag vari t"duktig" och passa på att baka. EN gammal favorit och några nya sorter, få se om dom kommer att passa "kalasbarnen" ;)

Det har även blivit lite andra innegöra gregor gjorda, rätt skönt då kan man med bättre "samvete" vara ute sen. Ja inte för att jag är "hårt hållen" utan för min egen skull, det är jag som är mitt dåliga samvete. Jobbar på att bli bättre, att bara kunna vara. Ibland lyckas jag bättre än annars kan vi säga ;) Just nu känns det som jag lever i en "soptipp" jag har saker överallt som jag blir tokig på men inte vet var jag ska göra av dom. Det kanske är nu jag ska ta fram sopsäcken och göra mig av med en massa. Jag som har så svårt att kasta saker ( ja inte sopor utan saker som jag egentligen inte behöver ha kvar men tycker att det är "synd" kasta då dom är hela och funkar). Vet tex inte hur många kastruller jag har men har nog ungefär 3-5st som jag använder. Men inte kan man (jag) kasta dom andra då heller.... Har sagt att jag ska ställa undan dom andra i en låda så kan barnen få titta där när dom flyttar om det finns något som passar dom.
Oj nu kom jag in på ett helt annat spår än vad jag tänkte på när jag satte mig för att skriva lite....

A har hunnit badat en liten sväng i sin nya pool. Inte sovit middag så när han kom in efter badet så la han sig på soffan och somna. Det är inget som hör till vanligheterna här hemma. Han hade ätit lite dåligt vid middagen så jag gav honom vällingen när han nästan sov och sen i säng =)
Konstigt med en tidig kväll. Men skönt för min del, nu kan jag kanske få något mera gjort eller så sätter jag mig och läser lite. Eller ska jag kanske ta och göra iordning den där lådan och plocka undan lite kastruller ;)



Bild från i söndags när A va i Furuvik.

A har fått en liten badpool.

Vilken dag det blev igår =)  Jobb som vanligt förstås, sista på en vecka =)  När jag sluta åkte jag och hämta Dottern (som skulle på körövning). Hörde att det börja åska och det kom några regndroppar. När man hör på radion och läser bloggar så verkar vi fått en riktigt oväder med massa åska och regn men vi klara oss men vi såg att det såg svart ut på himlen runt om oss.

Stora sonen kom hem igår. Han tog med sig A. Sambon och jag drog till Stan. Sambon hade sett en annons om en större mindre pool ( ni vet en sån som man blåser upp men den va 3 meter lång) för bara 199kr och så behövde vi köpa lite födelsedagspresenter tills måndag. Vi åt varsin ovanligt tråkig pizza på Ken´s :(  Hitta bara några presenter men poolen är med hem =)  Kolla även lite på en studsmatta, men den fick vänta ett tag.

Sambon fyllde den halvfylld med vatten i går. Jag hade ställt upp kartongen vid vårat sovrum så när A vakna i  morse kom han inte till sängen på en gång utan såg kartongen och sen va det bara den som gällde ;)  A och jag tog sovmorgon, han kom inte förrän halv 7, härligt.

Tyvärr är det sämra väder idag men kanske lika bra det för då får det bli kakbak idag. Måste ju ha något hembakt att bjuda på när det blir kalas här hemma på måndag ;)
Hoppas att vi slipper regn för jag har massor med tvätt =)



Så här fint  ;) hade jag det i köksfönstret häromdagen. Det är meningen att ni ska titta på min gerbera som jag fått blomma om flera gånger!!! Det har faktiskt varit 4 blommor till och med men det missa jag att fota....

RSS 2.0