söndag

Även dagen i dag har tillbringats i växhusen :) 
Vad jag tycker det är härligt!
Fast det blir inte mycket gjort här hemma....

Sambon har lovat ett av alla akvarium till sin syrra.
Vi har varit dit på mat.

Pratat med Stora sonen på telefon,
verkar ha det bra där uppe.

Nu har jag kollat in på min nya bank,
betalat en massa räkningar.


växthus säsongen har startat

Hmmm, vad ska man säga, skitdåligt med inlägg :(.......Men här kommer iallafall en liten update på gårdagen. Som va en helt vanlig dag, hann med en sväng med stavarna ( ja inga skidor här inte ;) Passa på medans A sov och Dottern va hemma. Hon och kompisen passa på att göra våfflor medans jag va ute så lunchen va klar när jag kom hem =)  Fick även mera färg (toning) i håret.




Dagen i dag har vi tillbringat i svärföräldrarnas växthus =)  För nu har säsongen börjat. Idag har vi hjälpt till att skola om över 3500 penseér (lika många kvar i morgon). Tar ju sin lilla tid, först ska det ju ner jord i alla krukorna, blöt lägga jorden och sen ner med plantorna. Där efter ska alla krukorna ut på sin plats i växthuset.  Tycker det är härligt att få pyssla där ute. Att få vara ute hela dagen mår jag bra av. A va jätte duktig och gregjsa nästan själv hela tiden. Dottern och Sambon va också med och hjälpte till, fast Dottern fick "ledigt" när det va dax för A at sova middag = hon fick allstå gå hem och lägga honom ;)


Nu har Sambon och A gått upp för att lägga sig. Sen är det högtid för den 3:e delen av melodifestivalen. Verkar vara ett "starkt" starfällt i kväll. Jag brukar kolla in Pernilla Walhgrens blogg så jag håller nog lite extra på henne ;) 



tävling!

Kolla in vilket fint armband man kan vinna inne hos Trollmorsbusungar 



Om ni också vill ha chansen så måste ni besöka henne innan den 5 mars då tävlingen avslutas.

gårdagens....

Usch så dålig jag är på att uppdatera. Vet ju själv hur kul det är när ni skriver ofta. Jaja vi får se om det blir någon bättring, brukar ju tyvärr vara dålig på det på helgerna.

Gårdagen blev så där bra om jag hoppades på =)  Fick en kort sovmorgon, typ 5 min ;)  Sen skulle A upp. Men vi slöa lite i soffan innan Dottern väcktes för frukost. När vi ätit och fixat lite så bar det av till Östhammar det öppnades en ny "skrot"affär, en sån som det finns allt man inte behöver i. Allt från rengöringsmedel till kattmat !
Där va det hur mycket folk som helst så vi försökte ju runt men nä vi gick ut. Vi lyckades pricka in bibliotekets öppettider så vi låna varsin bok, A låna en Pippi bok vi inte hade hemma, jag låna Tyskungen som cdbok vad Dottern låna minns jag inte.

Besiktningen av bilen gick bra=härligt!

Sen det obligatoriska kondisbesöket. Vi besökte ett med många smårum och hamna idet med jukebox och 50-tals gregor. Fanns ett skåp med massa saker som jag kände igen hemifrån. Måste säga ut mamma att besöka det rummet =)

Hem och fixa pizza samtidigt som Dotterns kompis kom. Dom skulle låna Stora sonens stuga och ha filmkväll där.  Vet i17 hur länge dom va vakna men dom har i allafall varit inne och ätit frukost nu ;)

Hann även med att träna igår kväll, det blev först ett styrketräningspass i grupp och sen ett yoga pass. Där va vi bara 5st, med ledaren. Märks att det är sportlov här denna vecka.

Detta har hänt sen sist...

I tisdags vad et fullt upp. Jag och Sambon jobba, A va på dagis och Dottern kom efter mycket om och men iväg på workshop men kören. Efter middagen då Sambon bjöd på fläskkotlett och ugnspotatis, en helt vanlig tisdag, så bytte jag om från flecceunderstället och åkte iväg för att lyssna på Dottern och hennes körkompisar som skulle ha konsert efter dagens workshop. Tyvärr för dom så va det bara jag som kom och lyssna!!  Men tur för mig som fick en "privat" konsert, för dom sjöng ändå =)  Dottern tycker det är läskigt att sjunga själv så det har hon "tränat" på i dag. Hon hade sagt att om det  bara va jag som skulle komma så skulle hon göra det. Tur för mig men otur för henne ;)

Onsdagen blev inte som tänkt. Medans jag klädde på A;s ytterkläder så kräktes Sambon, bara så där, han hade ätit frukost och inte märkt något speciellt :(   Så det blev ändrade planer, jag fick åka runt med A till dagis. (Ja vi bestämde att ta dit honom trots Sambons mage, mest pga att A inte hade varit så mycket med Sambon under gårdagskvällen). Tog lite tid för mig att komma till jobbet men hade såna arbetsuppgifter i går så det gick bra.
På kvällen bar det av till 18 årskalas för oss friska ( Sambon hade inte fått upp något mera under dagen men ville inte riskera att smitta ner fler).


Dagen idag hoppas jag ska erbjuda lite mys med A och Dottern. Vi har planer på att åka på kondis och ett besök på bibblan har Dottern också önskat (trots att hon låna två böcker av kalas"barnet" igår).
Vi ska också hinna med att besikta bilen, hoppas det går bra nu efter verksadsbesöket tidigare i veckan.


tävlingsdax

Hittat en super tävling inne hos En mammas dagbok. Där kan man vinna fina skor från Barnskospecialisten.
Jag har valt dessa om vi har turen på vår sida.

 VIKING , SPARROW SVART/GUL Prmenadsko  Så här står det om dom Lätt fritidssko med GORE TEX®, är vattentät och andas. Greppvänlig och smidig sula. Två kardborreband över foten och urtagbar innersula i textil.

Låter väl som ett par perfetkta  skor åt A .

    

100223

Vilken härlig dag vi hade i går =)  Vi åkte ju först till kyrkis och va ute trots den låga temperaturen. Vi höll till i solen och va ute ungefär 1,5-2 timmar och frös inte, nja kanske lite om fötterna då ;)  Backen att åka pulka i va inte så stor men passa lagom för det här gänget, även jag tog en provtur faktiskt =)  Solen sken va länge sen jag va ute och den gjorde det. Det va något jag verkligen behövde, solsken =)  Vi grilla varsin korv och satt och myste en stund innan de va dax för mera pulka innan hemfärd.

Väl hemma passa jag och Dottern på att ta en mys fika i soffan. Hon va långt i från färdig med garderoben ,men jaja hon får fortsätta någon annan dag. Idag ska hon iväg på sjung workshop med sin kör. Få se om hon sjunger något på konserten i kväll.

Sambon kom hem i skaplig tid han också, så jag fixa middagen lite tidagre än vanligt. Passa bra eftersom jag och Dottern avsluta kvällen på ett boxpass, härligt. Va lite små irriterad på en massa småsaker så det va skönt at få ut lite agressioner ;)

Strax dax att åka och jobba eller borde egentligen nog vara på G. Hmm kom precis på att jag inte plockat fram kläderna som ska på idag och där inne snusar Sambon och A fortfarande. Sambon är snäll och tar min bil til verksaden i dag så dom har liiite sovmorgon.

måndag

Blev inget skrivet igår....På jobbet blev jag kvar länge och sen stanna jag till på Fulleröhandel där köpte jag lite smått och gott. Tyvärr (för min del) så är allt födelsedagspresenter, ska på 18 års kalas på onsdag. Det va länge se jag stanna till där så det blev många vändor där inne innan jag kom ut. Dom har många av mina favorit märken där bla Cult, Sernholt och Green Gate, ja ni förstår att fanns mycket fint där inne.

Kom inte hem förrän strax efter kl5 då Sambon bjöd på mat. Sen åkte jag och Stora sonen till mormor och morfar, där han sov i natt. Skulle med bussen kl04,55 ( hua) Han är på väg till Falun där han ska vara i 2 veckor på intensiv körskola. Tyvärr som "alla" vet så har inte tågen gått som dom ska idag så han kommer inte komma i tid :(  Första bussen gick som den skulle men sen va det stopp, första tåget gick inte så då fick det bli buss och då kommer han försent till nästa tåg trots att det va 50 min väntetid där....Så nu får han sitta över 2 timmar i Gävle och vänta på nästa tåg i stället för att komma fram :( 

Här hemma är det strax dax för oss att åka på kyrkis. Vi skulle vara ute och grilla korv och åka pulka idag men tror inte det blir så för det är 25 minus ute just nu, brrr.  Vi får väl grilla korven i ugnen istället ;)
Sambon har eldat här hemma idag innan han åkte så vi har varmt och skönt här inne.

Är ju som sägt sporlov här denna vecka så Dottern är hemma. Hon skulle passa på att plocka ur det sista i garderoben som är i numera vårt sovrum. Själv börjar jag fundera på hur vi ska få plats med alla våra kläder där, vi är ju två och hon hade mer än fullt och va bara en ;)  Ja hoppas kunna plocka ur lite, kanske dax för att lägga ut lite på tradera.

100220

Usch här kommer det att komma ännu ett tråkigt inlägg. Känns som jag bara skriver en massa smörja just nu :(

Blev en kort dag på jobbet. Sprang in en snabbis in på HM för att köpa underkläder till Stora sonen. Passa även på att köpa HMs läppglans som jag läst på någon blogg vara bra och prisvärd. Och prisvärd måste man väl säga 39,90 är inga stora pengar. Men kan inte säga något om hur den är för har inte hunnit testad den ännu. Har tänkt kasta alla halvtomma kladdig som ligger och skrapar i väskan och bara ha den här. Så hoppas verkligen den är bra och passar mig =)


När jag kom hem hade Sambon fixat lite fika innan det va dax för helgens taco =) Nu har vi sett Melodifestivalen, säger sådär. Men men kommer nog att få höra dom flera gånger och börja gilla både en och två ;)

Nu har jag jobbat tredje lördagen på rad, börjar känna mig lite sliten. Jobb i morgon med sen ledig måndag då ska nog jag och A på kyrkis =)

lördag

Vi hade en lugn fredagskväll med let´s dance på tv;n och en kompis i soffan =)  Men innan dess hade Sambon bjudit på falska langos igen ( vi åt det förra helgen också) Även dom stora barnen gillade dom. A fick sylt till sina våfflor =)

Idag är som sagt helgjobb som gäller. Blev lite orolig i går när dom varna för busväder, men vi ser ut att ha klarat oss bra, åtminstone än så länge. Fast kallt har vi, minus 14 grader just nu.

Vet inte riktigt vad dom andra tar sig för idag. Sambon va sugen på en sväng med skotern men vi får se hur vädret utvecklar sig ;)  Tvättmaskinen går redan för fullt så lite sånt plock för dom ta sig för ;)

Syster och systerdotter ska till Stan i dag få se om vi syns. Dottern hade ett besök i samma hus som jag jobbar, få se om jag är kvar när dom kommer =)

fredag

A och jag hade en bra torsdag igår. Jag han nästan allt jag planerat, eller jag gjord i allafall dom sakerna jag hade dragit på mest ;)  Hos frissan fick jag inget svar men gör nya försök idag på lunchen. 
Han även med ett pass styrketräning och ett yoga pass igår kväll. Är så skönt att komma iväg och få lite egen tid och väldigt skönt att få träna sig svettig. 

Idag är det allstå jobb som gäller igen, dagtid. Så alla är hemma när jag kommer och och det brukar vara bara att sätta sig vid middagsbordet. En av få fördelar med att jobba dag =) Jag planerat oftast inte heller åt dom så dom får hitta på något själva ;)

Stora sonen har som vanligt ledig dag idag och han ska åka till Falun på intensiv körskola på måndag. Så han har fått en "lista" på saker att förbereda idag ;)  Typ kolla att han har underkläder för 12 dagar, tror inte det finns tvättmaskin där. Här hemma går ju tvättmaskinen för jämnan så det behövs ju ofta inte så mycke av allt. Annat va det när man bodde i hyresrätt och bara hade tillgång till tvättstugan ca 1ggr/veckan. 
 
Vet ni va?  Det snöar här även idag. Och igår såg jag faktiskt säsongens första Domherre och det betyder ju (enligt gammal sägner) att det blir mera snö =)  Det är faktiskt lite konstigt för vi brukar ha mycket Domherrar här. Och just herrar för jag har lite svårt att känna igen damerna ;)


100218

Blev en lagom onsdag igår =)  Hmm åt en bit av semmeltårtan även igår :(  Men i dag är det träning som gäller =)

Idag har jag en lång lista på saker som ska göras och telefonsamtal som ska ringas. Fast vill helst bara sitta här och slöa. Har jobba 3 dagar denna vecka och har lika många kvar innan den är slut. Känns just nu lite tungt. Men som sagt nästa vecka har jag bara 2 arbetsdagar =) Och då har vi sportlov här i Uppland. Fast det är bara Dottern som är hemma. Vi har lite småplaner hon och jag, vi får se om vi hinner allt vi vill göra =)

Igår fick vi tid för A;s operation, redan v.9. Först ska vi dit på tisdagen för samtal och sen blir själva operationen på torsdag. Mina lediga dagar så bra då kan Sambon vaba. Står inget om att man behöver vara hemma dagen efter operation men det hag jag bestämt mig för att vara, känns skönt även om allt går bra.



en helt vanlig onsdag

Härligt med sovmornar, A och jag gick inte ner förrän kl6,15 fast då hade vi redan hunnit läst Pippi boken både bak och framlänges ;)
Sitter fortfarande i morgonrocken ( men ska strax in i duschen) och har pysslat lite. Ätit frukost med dom stora barnen det va länge sen sist och alltid licka mysigt. Passar på att kolla av hur dagen ska bli när jag kommer hem från jobbet så lär jag knappast se dom för då är det nog bara datorerna som hägrar ;)

Om ändringar även i dag på jobbet men jobbar bara mina vanliga tider och det är skönt. Däremot lite andra arbetsuppgifter än  i vanliga fall, eller andra dom vanliga plus några till. Men är ju som sagt em pass så kommer inte hem förrän närmare 8 ikväll så det gäller att mysa med A så mycket som möjligt för då hoppas jag han är i sängen =)

Vet ni vad? Idag snöar det igen, visserligen bara en fint snöfall men det har blivit mera än i morse och lite har det hunnit blivit. Och ja jag gillar snön men det behöver inte komma sååå mycket mera nu. Men hellre snö än regn för än så länge är det vinter, kom igen i april då får det gärna regna ;)

Ännu en buzzador kampanj

som jag kommit med i =) Den här gången är det en kräm från Lóreal som ska testas.



Ni vet väl att ni också kan få testa nyheter som Buzzador. Lämna en kommentar här så skickar jag en inbjudan.


fettisdagen

Hmm, visserligen brukar jag säga att jag gillar mitt jobb och idag har jag jobbat extra för en är sjuk, men nu är jag helt slut....A sover ju som sagt inge vidare just nu. Och inte beror det på att det är fullmåne (som jag skrev tidigare) för det är det inte utan nymåne. Brukar man sova dåligt då också?

Nu är jag hemma och ska försöka hinna allt som inte hans i helgen och som inte blivit gjort idag när jag jobbat istället för att vara ledig. Ja ni hör inge, kul alls :(  I kväll kommer i allafall en kompis hit, han och Sambon ska kolla på Svenska rally som Sambon spelat in från tv;n.

Det är  ju fettisdagen i dag så vi fick semeltårta i dag på jobbet. Den va så god att jag köpte en hem till oss att äta i kväll ;)

100215

Idag har det varit tugnt....A sovit hos oss även i natt...om det är någon som inte vet det så är det fullmåne....Och då sover inte han någe vidare.....både Sambon och jag är super trötta :(

Jobbat på som vanligt, en sköterska sjuk så jag har lovat att jobba extra i morgon. Men är så trött så börjar nästan ångra mig. Men lite komp.timmar är aldrig fel ;)

Ska strax iväg på afroaerobik, ska bli super kul =)  Dottern har tyvärr blivit förkyld igen så hon blir hemma, men dom andra två har jag inte hört något från så jag får iallafall lite sällskap :)


alla hjärtans mys

Åh vilken härlig dag vi haft =)  Efter frukost tog jag stavarna och gick en timme. Vi har haft ett helt underbart väder, klar blå himmel, solsken och runt 0 grader. Har inte varit ute på jätte länge, ja inte i år.....Så det va så skönt att få komma ut och ladda batterierna med solljus =) 

Sen satte vi A på bobben och gick hem till svärföräldrarna på alla ♥ fika. Svärmor bjöd på hemma gjorda super goda semlor i form av hjärtan =)  A och farfar hann splea lite dragspel/trummor innan vi gick hem.

Hem och sova middag för A och dusch och fix för oss andra för sen va det bara att dra vidare. Vi va på barnkalas, eller får man säga så när födelsedagsbarnet fyllde 14 ?  Alltid lika trevligt att träffas.

När vi kom hem va det bara att få i sig lite middag trots att magen va full med massa fikabröd ;) för att jag sedan skulle åka på Valentin konsert. Som jag just kommit hem från. Det va mysigt att sitta där och lyssna på en massa kärlekssånger. Hade köpt en ask med gelehjärtan som jag gav till Dottern när dom sjungit färdigt.

Nu har Sambon och jag suttit o soffan och myst med en liten ask med chokladhjärtan och firat att vi varit förlovade i 4 år ( och har inga planer på att gifta oss i år heller).

Alla hjärtansdags kramar till er alla

Söndagsmorgon med barntv, det är mys det i allafall när man har gos A med sig i soffan =)   Fast han blev arg när det va jag som gick ner med honom och inte Sambon. Just nu är jag inte på första plats kan man verkligen säga...Det är bara Sambon som gäller, spelar ingen roll vad det är. Men som tur är så är det ok med mig när det bara är vi hemma.

Planerna för dagen är ett barnkalas om nu inte A blir hängig igen. Sen i kväll ska jag åka och lyssna på Dottern och kören hon sjunger i för dom har Valentinskonsert då. Det ska bli trevligt!

Nu kom Sambon ner så nu ska vi fixa lite frukost. Blir lite extra mys idag.


100213

Ännu en bra dag på jobbet =)  Läste på en blogg om en tjej som varit till oss idag, hon va glad för att vi sagt till henne att hon hade bra tänder, det hade hon inte fått höra förra gången, stackarn :(  Sånt gör oss alltid glada, Glada patienter=vi är glada =)

När jag kom hem så hade A somnat i soffan, han hade fått feber och va hängig. Men med lite alvedon så blev han lite piggare. Efter bad så är han och Sambon gått upp för att sova ( jag hoppas visserligen att Sambon kommer ner och inte somnar han också ;)

Jag har plockat fram lite av gårdagens rester i gottväg, ja tro det eller ej men jag glufsa inte i mig allt bara för att som jag brukade = nöjd med mig själv.
Sitter nu och väntar på att Sambon ska komma ner och att klockan ska bli åtta så Melodifestivalen börjar, för det är våran plan i kväll.


lördag

Jobbdax idag med =)  Ser ut att kunna bli en fin dag. A, Sambon och en kompis sa sitta framför tv och se på Svenska rallyt ( blev som sagt ingen resa dit i år).

Igår satt Sambon och jag framför Let´s dance till Skavlan börja då bytte vi kanal. Sen tillbaka igen för att se att Birro åkte ut. Vi hade våra datorer på samtidigt och både chezzeballs och smågodis och lite naturgodis. Så det gick ingen nöd på oss.

Vi hade börjat med varsin Langos våffla ( se tidigare inlägg) och årets första semla (för min del).

buzzador med två updateringar.....

Jippi jag har fått erbjudande av Buzzador att testa nya Dove´s duschtvål.



Som Buzzador får du utan kostnad testa nya produkter och tjänster.Vill du också bli Buzzador ? Klicka HÄR
så kommer du till en sida där du kan registera dig. Kostar som sagt inget och du bestämmer själv vad du vill testa.

Hmm länken funkar inte. så här kommer en lååång adress som ni får kopiera, tyvärr, jag får inte till länken :(
 
<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=camilla2343>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-regstep1&lang=SE&refstr=camilla2343</a> 

Det gick inte heller....Om någon är intresserad så kommentera här så ordnar jag så ni får prova buzzador. Väl värt om ni frågar mig =)


bebisar

Ni kanske minns att jag skrev att vårat stora akvarium börjat läcka vatten. Sambon har lånat hem två som nu alla fiskar är utflyttade till. När jag va upp och la A för middagsluren passa jag på att titta in i ett. Då ser jag att det blivit små bebis fiskar. Härligt !  Vilken tur att Sambon hade det på känn så den honan fick bo själv. Hoppas nu bara att dom får vara i fred för henne så dom överlever till Sambon kommer hem =)

muffinsdax

Så där nu har jag och A bakat muffins =)  Gick så bra så vi fortsätter nog med mormors skorpor. Man gör ju nästan vad som helst bara men slipper ta fram dammsugaren ;)


Här får ni en repris på min lilla kock =) Idag bakar vi dock utan solglassögon ;)

fredag!

Härliga fredag!

Sambon och Dottern har åkt iväg, vi andra är hemma och myser =)  A och jag ska strax baka muffins tills kusinerna kommer. Få se om det blir någon pulkaåkning, inte lika fint väder som igår men inte så kallt.

Ska skjutsa ( eller om han kör) Stora sonen till bussen för han ska till sin pappa i helgen. Då ska jag passa på att handla mat, undra vad Sambon och jag ska smaska på ;)  Blev lite sugen på våfflorna Camilla skrev om i söndags. Så kanske det blir dom, dom påminer ju om langos vilka jag vet Sambon gillar skarpt. Sist vi åt langos  va när vi va till Grönan men dom va inte goa :(

Vi får se vad dagen har att erbjuda =)  Blir som vanligt Let´s dance ikväll. I dag är det fredag och då får jag äta gotti på kvällen. Undrar vad jag ska välja?  Ostbågar eller godis, hmm som ni hör är det stora beslut för mig att ta;)

torsdag

Hmm nu har nästan hela dagen gått och jag har inte gjort många knop....Skönt javisst men kommer att bli stressad när jag kommer på allt som skulle ha gjorts :(

Blev inget pulkaåkande med A;s kusiner idag, dom hade nog glömt av det men vi boka morgon dagen istället. Hoppas det blir bra. Ska hinna köra Stora sonen till bussen också. Han (och Dottern) ska till deras pappa, han har fått hundvalpar som dom ska passa på lördagskväll när han ska bort. Dottern va lite "bekymrad" ville ju dit och gosa med valparna men har så mycket skolarbete att göra i helgen, men jag undrar varför hon inte kunde göra läxorna där, då sken hon upp =) Hon hade inte tänkt så långt, går inte så bra när småsyskona är där men dom skulle inte dit i helgen.

Känner mig inte nöjd i håret efter frissabesöket i tisdags, hjälpte inte att jag tvättade och fixade det i går :(  Hon har klippt ur det så mycket så det känns som jag inte har något hår kvar ;)  Tänker på alla dom som har så här tunnt hår på "riktigt" tycker dock att det känns som jag har pälsmössan sittande uppe på huvudet. Jaja jag kommer säkert att vänja mig snart.

Stora sonen kom hem tidigt idag med. Dom har en lärare sjuk och eftersom det är bara han som undervisar på torsdagar så blev det ingen skola alls för Stora sonen idag. Kan kolla på hemsidan innan han åkte men då stod där inget men när han kom fram så va alla lektioner inställda idag :(   Men när han kom hem fixa han Chilicorncarne för det hade han önskat att vi skulle äta idag. Undrar hur det kommer att gå för mig på styrketräningen och yogan i dag med en massa bönor i magen ;)  Få se till att ingen står bakom mig =)

läkarbesöket

Ja det blev inget mera skrivet igår, va helt slut när vi kom hem från stan.
Vi va på sjukhuset från halv 11 till kl14. Heldag med andra ord. Vi hade visserligen 20 min! i mellan besöken ( skulle ha varit en timme) då han vi äta en macka och gå på toa.
Börja med hörseltesterna, sköterska gjorde flera olika då A va duktig och med på "notern" nästan hela tiden, trots att han både borde varit trött och hungrig. Sen besök hos läkaren, men han ville ha ytterligare ett test så ner till andra våningen och gjorde ännu ett test. Upp och tillbaka hos läkaren hämtar han ännu en läkare för konsultation. Som ni förstår hör inte A så bra :(  Inge kul. Kanske kanske beror det på att han kanske har vatten bakom öronen. Läkarna rekommendera att låta söva A och titta och "skrapa" rent och göra ännu ett test när han är sövd. Inge kul men en självklarhet för oss. Så det skrev en remiss och nu är det bara att vänta på tid.

Åkte sen runt till olika affärerer men köpte inget. Vi va inte riktigt på köp humör :(  Jo det blev en liten leksaksbil till A för det lova vi när han inte va så sugen på att läkaren skulle titta i öronen. En muta allstå =)

Väl hemma så tog vi det lite lugnt, hängde tvätt och titta på tv.

Idag kanske vi för besök av A;s kusiner på eftermiddagen. Det ska bli kul. Få se om det blir en sväng till pulkabacken som Sambon fixa i helgen.

stadsbesök

Ska strax iväg med A till audiologen. Han pratar ju inte så mycket så dagis tyckte vi skulle kolla hörseln. Tror själv inte att det är någon fara med hörseln men är ju dumt att inte kolla upp det för är det hörseln det beror på så är det ju lika bra att veta det.

Hoppas hinna med en sväng på stan också =)

läckande akvarium :(

Medarbetarsamtalet med chefen gick super bra, fick en massa positiva ord =) 

Besöket hos frissan va härlig! Tänk att få sitta i tre kvart och bli ompysslad utan att det är någon som drar i byxbenet ;)  Det blev en ny frisyr =)  Super kort uppe på huvudet där är det nog bara 3cm men på sidorna och i bak är det nästan lika lång som tidigare.  Hon klippte ur massor då jag har super tjockt hår.  Nu gäller det att kunna fixa till det när det är dax för mig att göra det själv. Fast frissan känner mig rätt bra efter att jag gått hos henne i över tio år så hon gjorde en frisyr som inte behöver så mycket fix =) Ska ju ofta vara på jobbet senast kl 06,45 och då blir det inte så mycket gjort innan. Tänkte ändå köpa något att "kladda" i men tyvärr va den slutsåld. Dom hade fått in något nytt som hade sålt som smör så det får bli en sväng dit i början på nästqa vecka.

När jag kom hem hade Sambon fixat middag så det va (nästan) bara att sätta sig och äta =)  Har även hunnit lite hemma fix och en god fruktsallad till kvällfika, mums!

Sambon upptäckte att akvariet börjat läcka vatten :(   Så han har tömt det så mycket som behövs. När han och Stora sonen hämta in ett annat att ha fiskarna i så sprack det :(  Så just nu är han lite låg. Just nu har vi allstå två trasiga STORA akvarium inne :(  Han har ett till på G men inte hemma så. Men det va väntat att det första skulle börja läcka, det är över tio år sedan han gjorde det och man skulle visst limma om det efter 5 år säger han, men som vanligt är det den där tiden som aldrig räcker till.....

tisdagsmorgon

Ännu en tidig jobbmorgon, men den sista för den här veckan =)

Gårdagen försvann i ett nafs. På jobbet va allt som vanligt. När Sambon kom till VC för att A skulle få sin spruta så fanns han inte med i tidboken...men han fick en spruta ändå =)  Sköterskan sa åt Sambon att hålla i A för han kommer att fäkta och grina!  Säger man så som sköterska?!?  Men Sambon som känner A sa att det är nog inga problem och inte A satt helt lugnt blev lite ledsen men inget grinande och inte heller något fäktande. Så fort han fick sitt Bamse klistermärke så va allt på topp igen =)

Dotter och va ju och träna på kvällen. Bästa passet hittills tror jag. Blev skönt svettig och kommer att få träningsvärk senare ;)  Kan ju bero på att vi har tränat det här passet några veckor nu och att jag fått lite bättre kondis, men härligt va det =)

Idag ska jag medarbetarsamtal med chefen. Fattar inte att sånt ska kännas så "läskigt". Men det kommer nog gå bra, men har inte så mycket att komma med i år. Har en inplanerad "större" kurs som jag ska gå senare i vår men inga andra planer på vidar utveckla mig på just nu.

Innan hem färd ska det bli en sväng förbi frissan också. Som jag längtat!  Hade egentligen en tid förra veckan men då hade jag räknat fel på mitt jobbschema så det passade inte :( Blev jätte långhårig den här sista veckan ;)

tävling!

Har blivit många tävlingar här nu ett tag. Men hittar så många fina saker jag vill vinna ;)  Och varför inte tipsa er om dom =)

Här är en tävling där man kan vinna ett super sött armband från Pearls from girls.

Hälsa på inne hos Veronica  men ni får leta ända till den 31 januari för att hitta tävlingen, då fira hon att hennes blogg fyllde 1 år.

morgonstund

Morgonstund har guld i mun, eller hur är det man säger?  Här är det inge guld i mun ;)  utan leverpastejmackan som håller på att försvinna.  Sitter och äter frukost har duschat och fixat mig färdigt. Väntar på att Sambon ska smyga ner. Då börjar det bli dax för mig att väcka A och få på honom lite kläder medans Sambon duschar och äter.

Sen är det jobb som gäller. A ska få sin andra svinspruta men det fixar Sambon. Och i kväll ska Dottern och jag i väg på box, kul.

ännu en tävling!

Hittat ännu en tävling som jag vill vara med i =)  Kolla vilka härliga baksaker man kan vinna inne hos Maria .

jaha nu går det inte att få in någon bild.......får förska i morgon igen men så länge kommer här en lista på vad man vinner.

- Edible Pink Hearts, Rainbow Dust. Ätbara små rödrosa hjärtan

 - Strössel, röda pussmunnar

- Liten kakform i form av en kyckling

 - Små pappersformar med påskmotiv

 - Sockerkulor i pärlemor

Hjärtana och pussmunarna är jag mest nyfiken på ;)  Tänk om man har sån tur att man vinner då ska jag baka något gott som jag kan dekorera med hjärtan och pussmunar till Alla ♥ dag för då har Sambon och jag förlovningsdag (och gift lär jag nog aldrig bli ;)

Det är Tårtpinglan som sponsrar med vinster.


skitsöndag

Oj höll på att inte bli något inlägg alls idag....Men jag har haft en skitdag :(  Grinig och less på det mesta, gormat och varit arg :(  Tur att min kära Sambo upptäckte det (nästan) i tid så han har pysslat om mig =)  Det är kärlek ♥

Vi har hunnit med en fika hos svärföräldrarna och lite bobåkning för A. Solen har skinit och det har varit så där lagom skönt ute. Jag stod faktiskt med näsan mot solen en stund när inte A ville gå in =)  Vi har ett helt underbart vinterlanskap utan för dörren. Snön får gärna vara kvar ett tag till för min del men det behöver inte komma ner någon mera;)  Vill inte ha en massa gråslask ! hellre så här.

Nu tänker jag kolla in min nya internetbank, fixa lite med den gamla så den kan avslutas "smärtfritt".

Har rullat lite chokladbollar, recept från Leilas A peice of cake som ska avnjutas till "En annan del av Köping" =)

tävling!

Nu när alla här hemma har nya mobiler så måste även jag försöka få en. Men jag hoppas på att vinna en hos Therese . En Nokia 5230  har nog inte haft en Nokia sen min allra första mobil men minns att vi kom överens ;)



Gå in ni också och va med i utlottningen, det är ju tre som kommer att ha tur att få varsin =)
Om jag är en av dom som har turen så önskar jag mig en rosa, hahaha med en rosa kommer jag att få många kommentarer då jag inte är en rosatjej =)

lördagskväll

På jobbet va det fullt ös =) Kul!  Finns inget väre än en massa dötid när man är där. När jag kom hem höll mina killar på att fixa mat, idag bjöd dom på kycklingpaj, mums!

Har sedan nästan mest suttit i soffan med A och sett en massa Pippi. Roligt att se dom gamla filmerna igen. Det inte dom tecknade utan dom med riktiga skådespelare som jag själv såg som liten =)

Nu väntar vi på att klockan ska bli 8 och att Melodifestivalen börjar =)  Då har Sambon "beställt" cheesballs.
Den här bilden är gammal, den gången smaska vi på ostbågar =) Vi hade en "diskution" häromdagen på jobbet om vi säger ostbågar eller ostkrokar, bågarna vann stort ;)


lördagmorgon

Så där idag skulle vi kunnat få en liten sovmorgon, men A vakna en timme innan klockan skulle ringa. Så det va bara att gå upp och sätta på tv;n och slöa i soffan en stund. Fast först hämta jag Dotterns gamla Pippi dockor, för just nu är det Pippi som gäller. A har en pyjamas med Pippi på så den har vi fått tvättat på morgonen så den har hunnit torka till kvällen ;)

Idag är det lite lördagsjobb på det "vanliga" veckojobbet, vi ligger tyvärr så långt efter på kölistan så vi jobbar 4 (2 ivar) lördagar för att minska köerna lite. Det brukar vara kul, full fart och så får vi en räkmacka vid fikat =)

Har änså länge inga planer för när jag kommer hem. Fast självklart så blir det Melodifestivalen i kväll =)

fredag!

Äntligen fredag, men jag ska jobba i morgon också så än är jag inte ledig :(  Idag har jag jobb hela dagen, ska tom börja 1,5 timme tidigare än vanligt. Sambon kommer hem innan mig så hoppas på att middagen är klar ( eller åtminstone på börjad ) någon fördel ska det väl ändå vara att jobba länge en fredag ;)

Jag va i väg (själv) på styrketräningen och yogan igår. Så skönt! Så nu är det bara se till att hålla i =)

Dagen idag blir väl inte så mycket mera än jobb och tv tittande i kväll och mys i soffan. Dottern åker till sin pappa medans Stora sonen stannar hemma. Vet inte vad som hänt....Har inte riktigt koll men kanske har jaktsäsongen tagit slut? Men han har ju varit magsjuk i veckan så det kanske är lika bra att han stannar hemma.

  Rosorna står tyvärr inte så här fina längre :(  Men nu får som stå och vara fina ett tag som torkade =) 

bankdag

Blev en sån stressig förmiddag ( ja hela dagen har det varit fullt upp) som jag trodde. Skulle vara på banken kl 10 men först lämna A hos mamma/mormor som skulle vara barnvakt. Vi hann i tid trots att det snöar ymningt emellan åt. Bankbesöket trodde jag skulle ta en timme men när det gått drygt två så ska bankkvinnan ( en mycket bra tjej som jag fattar vad hon menar och förtåtr vad jag vill ha) att nu ger vi oss för idag. Men har en ny bokat tid om ungefär en månad. Man kan tro att jag har massor med pengar att placera men tyvärr är inte fallet så utan snarare tvärtom, hur ska vi få pengarna att räcka.

Upp en sväng till jobbet och ta ledigt nästa onsdag då A har fått tid hos audiologen. Fick ett brev i början på november där det stod att vi skulle få en tid inom en månad, men inget har dykt upp så idag ringde jag och fick en tid redan nästa vecka. Hur är det med alla dom som inte hör av sig för dom ingen tid?!?

Sen iväg och storhandla, passade på när inte A är med går så mycket lättare då ;)  Köpte hem varsit wienerbröd som vi "festa" på innan A och jag åkte hem. Kom hem strax efter kl 15 så har nu hunnit packat upp alla kassar, laddat om tvättmaskinen. Ska se om jag hinner slöa i soffan innan det är dax att fixa middagen idag.

Får se om det blir någon gympa för mig i kväll. Tror jag isåfall får åka själv. Snöväder och halvdåliga vägar gör att det känns så där kul, men gör jag det inte idag så lär jag inte komma igång. Svårt val!

jobbonsdag

Äntligen hemma. Har en massa god fruktsallad i magen =)  Brukar annars ta en macka och dricka en massa te när jag kommer hem. Men fruktsallad känns mycket bättre. Har nu kollat runt på mina favorit bloggar. Och ska strax plocka undan tvätt och hänga ny, förbereda för morgon dagen, då jag ska till banken och gå igenom en massa papper.

Stora sonen mår mycket bättre och går nog i skolan i morgon, skönt, jobbigt att vara magsjuk en längre tid.  Dottern har haft känningar tidigare i veckan mår bra nu hon också.



Metrologerna har "lovat" oss oväder men än så länge är det lugnt, blåste visserligen mycket på vägen hem.


onsdag

Som jag misstänkte igår så har morgonen gått i ett =)  Vi börja med en sovmorgon, vet inte vad som hänt, A ville inte gå upp förrän kl7,22  Han kom visserligen in till oss vid kl4 men har sovit lugnt och stilla och då märks han inte så mycket =)

Stora sonen har fått magsjukan :(   Men som Sambon sa tur att han bor i eget hus (friggeboden) så han smittar oss inte lika mycket som om vi bott "ihop". Självklart så är vi in till honom och pysslar om honom.

Just nu har vi bara -1,9 grader, men dom har "lovat" mera snö och kallt till kvällen....Och jag som jobbar till 19,15 hoppas det inte blir allt för mycket oväder när jag ska hem.

A är ju sen på att prata men i söndags kom pappa och igår när han skulle klä på sig pyjamasen efter vi hade badat. Så skulle han ha den med Pippi på. Det fira med att läsa ur Pippi långstrumps boken innan vi släckte lampan =)


tisdagskväll

Oj jag som trodde jag skulle hinna skriva mycket här idag när jag va hemma och dom andra jobbat/skolan, men inte då.....

Svägerskan kom med ett gäng beg skjortor som fått låna av någon bekant och eftersom hon har tjejer så får A låna dom. Tyvärr sov A för kusinen va med och va leksugen. Men vi blev dit bjudna på fika när A vaknade. Passa på att fixa maten medans så allt va klart, Stora sonen hann och komma hem så han fick sätta in potatisen i ugnen och värma köttfärsbiffarna. Och vi kunde vara kvar en stund längra =)
Maten va supergod men jag undrar varför jag inte tagit upp ett större paket köttfärs när jag ändå höll på. Har ju kunnat haft maten klar någon mer gång, nu gick allt åt.

Har hunnit en massa hemmapyssel nu på kvällen. Skönt att ha förberett en del tills i morgon när jag jobbar em, mina förmiddagar brukar på något konstigt sätt bara försvinna när jag jobbar em ;)  Kanske kan det bero på att jag sitter för länge vid datorn.... Imorgon bitt har Stora sonen sovmorgon så han åker med A och mig, men känner jag honom rätt så går han upp samma tid som vanligt;)  Kanske tur för mig för då kan jag få lite hjälp att fixa.

Har fått "problem" att få plats i mina jeans,hmm, har haft mjukisar och långkalsonger för mycket så har inte märkt att jag börjat "svälla" ut,hmm. Inge kul :(  Så ikväll bestod kvällsfikat av fruktsallad, kände mig riktigt duktig för jag hoppa över glassen som dom andra tog till =)

100202

Åh vilken härlig dag jag och A har haft det hittills =)  Myst i soffan, läst en bok och nu innan han somna så va vi ute och åkte pulka en sväng =)  Först gick vi en bit och sen blev det åka av i "backen".

Stora sonen går ju sista året på gymnasiet ,elprogrammet, idag skulle dom ha en temadag om vad man kunde hitta på efter gymnasiet. Massa intressanta saker som jag önskat jag kunnat få gått på. (Trots min ålder och trivsel på jobbet vet jag ju inte vad jag ska bli när jag blir stor;). Men Stora sonen tyckte det bara fanns en sak som va intressant, hjälpte inte hur mycket jag än försökte få honom att förstå att info är alltid bra. Även om det nu bara va en sak han va intresserad av så kanske om han visste lite mera om något annan arbetsplats (tex) så skulle kanske det också vara intressant, hmm. Jaja hoppas att någon av kompisarna skulle titta på något mera som han kanske kan följa med på.

Igår ledsna jag på att aldrig veta vad jag ska hitta på för mat, så Sambon la en lapp vid varje tallrik ( ja inte hos A ;) där vi skrev ner ett par förslag på mat som jag kan ta fram och titta på när jag kommer hem och inte har en anning....Fast vore ju bättre om jag planerade redan innan jag åkte och jobba förstås... Idag blir det köttfärsbiffar med fetost i och ugnsrostade potatisar, har tyvärr inga andra rotfrukter hemma att rosta :(   Inget jag ställer och gör när jag kommer hem från jobbet men idag när jag har ledig dag passar det bra.

100201

Jobbat hela dagen sen hem och göra spagetti och köttfärsås. Slänga in en maskin tvätt. Nu på med A;s pyjamas och sen iväg på afron. Ja så har min dag sett ut. Full fast =)  Ledig i mmorgon hoppas hinna skriva mera då.

RSS 2.0