onsdag

Åh så trött jag är....Igår kväll sov A också när han kom hem men borde bergipt att inte skulle han sova så mycle igen :(  Så igår vakna han till vid halv 7 och sen va det "omöjligt" att få honom att sova. Snäll och glad och i sängen men SOVA inte en chans....

Dottern grillkväll höll på alldeles för länge om ni frågar mig...hämta henne halv 1 i natt. Jag behöver sova....är grinig och arg på alla här hemma snart......
Som tur är är det här sista rikitgt tidiga morgonen innan jag går på semestern :) När jag jobbat färdigt idag blir jag långledig, jobbar inte förrän nästa onsdag = härligt.

Inte finns det någon matlåda till mig heller, vi tog en lätt middag i går, Sambon och jag. Varsin smoothies och en smörgås. Det va gott i värmen :)  A fick korv och bröd när han vakna.
Hoppas kafferterian är öppen vid sjukhuset fortfarande så jag kan köpa mig några crepes eller en omelett.

Bråttom bråttom

Japp det är det just nu bråttom, men jag måste skriva en rad om att i går eftermiddag när A hämtades på dagis strax efter kl15 så somna han på vägen hem. Och sen sov han och sov och ville inte vakna....hur vi än försökte, muta med både det ena och det andra ;) När det va dax för sängen fick han en flaska välling i "sömnen". Sen har han sovit ända till hlav 4 då han kom in till oss som han brukar och han fortsätte sova =)  Så när han väcktes strax före kl6 så va han pigg och glad =)  Jobbig med "baluns" hela helgen och heldag på dagis och sen värme, sånt tar på krafterna på en liten kílle ;)

Idag är det jobb igen jag räknar verkligen ner just nu.....Innan jag kommer hem så ska jag hämta Dottern på hennes sommarjobb, skjutsa henne till körövningen (som dom andra började redan 2-3 timmar tidigare) för det skulle bli grillkväll där och det ville hon inte missa ;) Men det betyder att det tar ca1 timme längre för mig innan jag kommer hem :(  Men vad gör man inte för sina älskade ungar =)

listan

Har inte glömt listan, har bara haft så härligt i solen när jag kom hem så ligger efter i mina "göromål". Håller just på att packa en massa paket. Sålt riktigt bra på tradera i helgen. Skicka en massa mail igår kväll på hur mycket och vart jag ville ha pengarna insatta och redan i dag har 7 av 8 köpare betalt så jag ser det på mitt konto =)  Har nu ett par skor kvar som jag inte riktigt vet hur jag ska packa innan jag är färdig.



Så här kommer min måndagslista på saker som just nu gör mig extra glad.

♥   Min helt underbara familj

♥   Sommar och sol

♥   Nu har jag bara 6 arbetsdagar kvar innan semestern, härligt

♥   Sambon har "rotat" fram båten, hoppas hinna med massor med turer under sommaren

♥   Fina vänner som finns där när vi behöver.

♥   En fin midsommarafton med massor med sol och härliga vänner.



Kolla in hos Jennyn efter flera listor och kanske skriva en egen ?



måndagssol

Ojojoj ibland bara försvinner tiden i från mig....Blev en lång dag på jobbet igår så hoppa över att åka på kalaset. Åkte i stället hem och satte mig i solen en liten stund (ca30min) innan dom andra kom hem från Furuvik där dom haft en toppen dag.

Åt en massa rester innan vi slöa en stund. Sambon tog fram båten ur förrådet !!! Där den har stått åtminstonne dom 11 år jag känt honom....A blev eld och lågor han ville ut och åka direkt. Men den måste rengöras innan det kan blien tur, men kanske i helgen =)

Dagen idag har det varit jobb på mitt schema. Lite tråkigt när vi har fått några helt underbara sommardagar :(  Men men med lite tur så finns det flera såna här dagar, håller sig kanske ända till torsdag då jag är ledig ?

Nä nu dax att göra lite middag innan alla rasar in. Dottern har börjat sommarjobba i dag så nu ska det vara ännu en matlåda, suck...


jobbsöndag

Det blev en toppen dag vädermässigt igår, ja för övrigt också förstås ;)  Kom dock en massa regn i går kväll så grillmiddagen fick ätas inne :(  Men men vi slapp vattna iallafall ;)  Idag verkar det bli en lika fin dag. Jag ska ge mig iväg och jobba även idag. Dottern är uppe och ska strax ge sig iväg för att öva på Sound of music och A och Sambon sover ännu men ska åka till Furuvik idag med farmor och farfar även kusinerna  och deras pappa ska med =)

Om jag hinner och orkar så skajag åka på min farbrors 75-årskalas direkt efter jobbet. Där är det öppet hus från kl13 så vi får se. Just nu vill jag bara få komma hem och sitta i solstolen men när det är dax kanske jag är kalas sugen ;)

Har en massa tradera auktioner som går ut idag. Har fått bra med bud på några saker så det känns kul.
 

God morgon ;)

Tror att det är både en och annan som har lite tungt när dom vaknar i dag. Själv så är jag på väg till jobbet =)

Vi hade en toppen dag med härligt väder igår. Lite stressigt förstås innan jag blev färdig ;)  Men du hade A fått en fin krans i håret med prästkragar och lite björk. Han har tur ( eller är det jag?) som har en stora syster som kan binda kransar=)  Blev ingen dans kring midsommar stången, A hade så mycket annat för sig och dansa nej det är nog inte hans greg ;)  Men en massa annat skoj gjorde vi. Därefter gick vi till svärföräldrarna som bjöd på en super god jordgubbstårta =)
Hem och sova en timme innan vi åkte på god mat ( och dryck för en del) hos en av våra kompisar. Vi hade så varmt och skönt och inga mygg så vi satt ute hela kvällen och hade det bra.
Jag gav upp tidigare än dom andra för att hämta Dottern i Öregrund där hon och några kompisar hafe tillbringat eftermiddagen/kvällen. Hem och i säng för att nu strax åka till jobbet....

Just nu ser det lite gråmulet ut men fin väder är lovat även idag och ännu bätre i morgon.

Ska leta upp plånboken och körkortet för om det är som vanligt så blir jag stannad i dag och får blåsa;) Har jobbat flera midsommardagar och det brukar vara standard. Bra tycker jag.

Trevlig midsommar

Önskar jag er alla! Förutsättningarna med vädret ser ju lovande ut. Tyvärr brukar solsken på midsommar betyda massor med job för polisen....

Vi ska tvärs över vägen till hembygdsgården där det kommer att bli dans kring midsommar stången och en massa lekar. Tror också att det blir pilkastning som vanligt och med så få slag som möjligt spika i en spik i en bräda =) Sånt där som hör ett gammalt tradionellt midsommarfirande till.

Sen blir det nog jordgubbar och glass innan vi ska vidare till en kompis på midsommar mat. Innan det bär iväg till Öregrund för min del och där jag ska hämta Dottern innan jag får natter....

Läste ett härligt inlägg om midsommar hos Sockenvägenssöta som jag tycker ni ska in och läsa om ni inte redan gjort det =)

 Hittar ingen bild från tidigare midsommarstänger så lånar en från nätet.

torsdagkväll

Svågern kom över när vi skulle äta frukost. Han va ute på morgonproemad med hundarna.

Passa på att vara ute i solen på förmiddagen. Härligt. A bada i sin minipool och jag plocka fram såpbubblorna jag köpt tidigare men inte varit läge för förrut. Han hade en super bra dag, med en massa skoj. Att sen storasyster va med och blåste bubblor gjorde inte saken sämre ;)

På eftrmiddagen kom mamma och pappa över. DOm hade haft samma tanke som oss att äta något gott ;) Så det blev lite av varje. Sill och färskpotatis, mums. Grillade sen en massa gott =)  Pappa fick hjälp med bilen och Mamma och jag fick en massa tid ihop. Passa på att gå en liten promenad på vägen upp i skogen och plocka midsommar blommor att sätta på bordet.

Innan det va dax för dom att åka hem fanns det lite plats i magen för jordgubbar och glass. Dottern va lite "sur" att hon skulle åka iväg på körövning när vi andra skulle äta en massa gott. Hoppas hon kommer hem snart så hon orkar vara med och dansa kring midsommarstången något hon verkligen har längtat efter;)  Eller inte riktigt då.....;)


torsdag snart midsommar

Ny dag och nya tag!  Solen skiner och vi har varmt redan nu, härligt! Undrar om jag ska sätta mig i solen och bara vara idag. Ska i vilket fall som helst ta fram den mycket lilla badpoolen till A vihar tänkt köpa en större men det har inte blivit av ännu. Vädret hittills har väl inte lockat fram behövet av en ny tidigare...

Mamma och Pappa kommer över en stund på eftermiddagen, Pappa ville ha lite mek hjälp av Sambon och eftersom det finns billyft hos Svärfar så passar det ju bra att vara här ;)  Ska nog bjuda på lite smakprov av midsommar mat då. Vi är ju inte hemma och äter i morgon så det kan ju passa bra. Fast jag har inte riktigt handlat hem för det, men Sambon får kompleteringshandla innan han får helg =)

Stora sonen åkte tillbaka till sin pappa i morse, tråkigt för mig men han ville. Han ska till arbetsförmedlingen på måndagsmorgonen, hoppas dom hittar något åt honom, ett sommarjobb ja vad som helst....

Dottern va ju iväg igår kväll och såg på musikal i grannbyn. Händer mycket sånt nu under sommarmånaderna när man bor i en turistkommun ;)
Ikväll ska hon iväg och träna på sin musical, Sound of music som ingår i årets musikvecka här i kommunen. Kommer några kändisar också bla Amanda Jensen, Janne Schaffer, Zillah och Totte och så Lillbabs ;)

onsdag

Vi fick lite körigt här hemma innan vi kom i väg....Jag ringde och kolla med polisen om det räckte för Dottern att ha det Nationella id kortet som hon hade när hon va till Frankrike förra året men icke när man ska till England behövs det pass....Så då blev det bråttom, fixa fram ett papper från polisen som hennes pappa kunde skriva på ( vi är vårdnadshavare bägge två), som tur va jobba han eftermiddag så han va hemma.
Sen iväg till polisen innan jobbet för min del. Som tur va han vi dit innan lunchen hade inte varit kul att behöva sitta utanför och vänta när man egentligen skulle vara på jobbet.  Dottern tyckte jag hade snälla arbetskamrater som sa att det va ok för mig att ta ut en komptimme så jag kunde fixa passet åt henne. Det tycker jag också att jag har. Vi har ju kunnat fixa det lite senare hon ska ju inte åka förrän i slutet av juli men på måndag börjar hon jobba så då hade det blivit ännu mera fixande än idag.

Annars har det varit en helt vanlig dag på jobbet. Avslutat några patienter som jag hoppas och tror klarar sig utan min hjälp med tandborstningen nu ;) Ja inte tror jag att min arbetsinsats är "livsvgörande" precis ;)  Hade också förmånen att träffa några 5åringar som jag fick räkna tänderna på =)  Känns som jag har ett toppen jobb =)

Stora sonen har varit hemma i kväll så vi har hunnit träffas en liten stund. Han åker tillbaka till sin pappa i morgonbitti med Sambon. Fortfarande en massa som han ska hjälpa sin pappa att flytta, eller kan det vara att det är lite "slappare" där en hemma hos mig ;)  Jaja han är stor nog att "sköta" sig själv. Lät som han skulle komma hem igen i mitten på nästa vecka.

sol även idag =)

Japp så är det, solsken i dag också =)  Fast i dag är det jobbtime för min del....Har i allafall haft sovmorgon så vi har haft en mysmrgon här hemma. Frukost ute såklart =)

Dottern ska ska åka med mig en bit, hon ska träffa några kompisar. En av dom har varit på samma ställe som hon va förra sommaren, Taize, och kom hem i måndagskväll. Så misstänker att det kommer att bli en massa såntprat. Sen ska dom vidare och titta på Jernets fångar, där en av deras körledare är med.

Har irngde dom just från dagis och sa att dom inte kommer att vara där utan är ute och plockar blommor till midsommarstången när vi kommer. Dom ska fira midsommar på daigs i morgon. Så A missar tyvärr både blomplockningen och firandet :(

Sambon säger att han lagt ner mina bilder men jag hittar tyvärr inga :( Så det får bli en bild lånad från nätet.

  Hmmm och inte kan jag få den stor heller .....


tisdagskväll

Dagen forstatte bra, solen har skinit och vi har haft det varmt och skönt. Blev inte så mycket gjort inne, bara en sväng med dammsugaren ;) Daremot va jag riktigt "duktig" ute ;)   Har inte gjort så mycket annat idag.

Passar på att kolla runt på mina favorit bloggar =) Sambon har varit snäll och "blåst ur"  min dator. Den har varit så seg och så har det kommit upp en reklamtrudelut ibland bara sådär :(  Men nu så verkar det funka =)  Sambon har smart som han är spart listan på mina favoriter och då har det kommit med några "gamla" favoriter som jag "måste" kolla vad som det hänt med ;)

Dottern har bakat Leilas sega kladdkaka, mums, den måste ni prova om ni inte gjort det ännu =)




solsken =)

Har haft en skön dag änså länge =) A och jag tog sov morgon, härligt. Solen skiner och det blir nog varmt idag. Ätit frukost ute. Kan inte bli så mycket bättre ;)

Tvättmaskinen är laddad , tyvärr har jag lite inne saker som måste göras men om jag gör dom snabbt så kan jag sitta ute i solen sen. Har lite ute saker också men men sitta och slöa behövs också ;)

Dottern har lovat baka lite fikabröd för där är det tomt och lite sånt vill jag ju ha ;)  Speedway på tv;n i dag så det blir kanske fika besök =)  Jag har önskat mormors skorpor och så har hon lovat att det blir något mera =) 

I går va vi till min kusin med familj, dom har fått en liten kille som idag blir 3 veckor. Så små och gosig dom är ♥  Nästan så man blir sugen ;)  Han fick en liten bomullsfilt av oss från Alfons, mörk blå med gröna stjärnor.

måndagslista

Nej då jag har inte glömt måndagslistan ;)  Har bara haft fullt upp med trevligheter =)

Så här kommer min bli glad/ må bra lista ;

♥ Haft en underbar helg med familjen.

♥ Snusat på en 3veckors bebis idag dag.

♥ 8 arbetsdagar kvar innan semestern, längtar ....

♥ Ledig dag i morgon och Dottern kom med hem idag.

♥ Solen, som ser ut att vara hos oss hela veckan.

Vill ni läsa fler listor så gå in till Jennyn



måndag.....

Så är det måndag = jobbdax igen =)

I morgon ledig igen ;)

 Det ser ut att bli en fin dag med sol dock inte sååå varmt.

Om det blir som planerat på kvällen ska jag få lukta på bebis, mys.



Mmmm

Har just ätit årets första färska svenska jordgubbar =) Och till det hade vi vaniljglass, mums ♥

 


söndag

Vilken härligt skön söndag vi har haft det =)  Börja som sagt med fika hos svärföräldrarna =)  Där har det börjats plocka ner växthus...lite sorglilgt tycker jag. Men jag förstår dom det är ett j*kla jobb från februari till midsommar ungefär, mycket mera passning än man kan tro. Och dom fyller 67 bägge två i år.

Sen hem och slöat. Har just lagt upp en massa barnkläder på trader. Fick ett mail om att det va gratis i helgen om det blev osålt. Och det va "sparken i baken" som jag behövde ;)  Har massor med barnkläder som jag stoppat i olika kassarsom jag tänkt lägg upp få se hur mycket jag hinner och orkar idag. Vore ju skönt att bli av med åtmintonne lite. Resten tänker jag skänka till Röda korset.

Nu har Sambon bjudit på pasta carbonara, mums. Skönt att slippa fixa maten ibland, fast jag har tur han gör ofta det, han kan koka soppa på en spik. Något som är bra när man bor på landet och inte kan åka och handla när man kommer på att det fattas något ;)

Har tittat på lite repriser från bröllopet och festerna innan idag. Jag tycker dom va super fina och är glad över att vi fått varit med via tv.

härlig lördag

Hade en mysig dag igår =)  Började med en sväng till bakluckan (=loppis) men handla bara lite fikabröd. Sen vidare till markanden men där blev det inte heller handlat något....Åkte vidare till stugan där vi fika med mamma och pappa som va där.
Lagom väder. Jag hade en ny jeanstunika som både kända och okända tyckte va fin. Kul att folk frågar var jag hade köpt den och sa att den va fin.

Sen blev det "äntligen" bröllopstv för min del =) Innan det va dax för mat och speedway.

Nu är bröllop tv igen ;)  Innan det blir en sväng till svärföräldrarna på en fika ;)

gammal bild

Lördagsmorgon, ingen sovmorgon idag inte....A tyckte det va lagom att vakna vid kl6 ....men vi låg nog nästan till kl7. Än så länge har vi mest kollat på barntv och Pelle svanslös ;)

Tvättenmaskinen är startad och funderar på om vi ska baka scones till frukosten =) Om det inte börjar regna så funderar jag på om jag ska ta en sväng till bakluckan (= loppis) vidare till markanden innan vi tar en tur till stugan och tittar på bröllopet =)  I kväll är det speedway hos våran kompis. Låter som vi har fullt upp men vi får se....Är det risk för regn så blir vi nog hemma för det finns pyssel att göra här med ;)

Den här grodan träffa vi på gräsmattan idag A och jag.

Den här bilden va den första som jag la upp på bloggen.



Update;  Va tvungen att kolla in när jag börja blogga såg att jag precis haft två års jubileum =) Mitt första inlägg skrev jag den 17 juni 2008. Har nästan skrivit något varje dag, det trodde jag inte när jag börja. Men är kul att titta tillbaka och se vad man gjort.

en helt vanlig fredag =)

Vi har haft en skön fredag =)  Den har bestått av både regn, solsken och lite hagel, men nu skiner solen igen. Såna här kvällar när det är kallt ute men solsken så önskar jag att vi hade ett inglasat uterum, som man kunde sitta och bli lite varm i själen i.

Har hunnit med lite "måste"fixande men även hunnit vara inne hos Stora sonen och bara varit.  Hjälpt honom att skriva ett personligt brev som han kan skicka med sina ansökningar. Han tänker skicka en förfrågan om en lärlingsplats till så många elfirmor som möjligt, så kanske han får något svar.

När Sambon kom hem så fixa vi lite mysmat. Grilla kyckling, värmde några painrich, ställde fram en god brie och några skivor melon =) Mums.

Nu sitter A och jag och kollar på Pelle Svanslös. A som gillar djur valde den filmen själv. Ska strax fylla badet åt honom innan det blir dax för sängen.
Sen så ska Sambon och jag mysa i soffan alldeles ensamma ♥ Det känns som det va länge sen. Undrar om vi hittar något på tv;n att titta på eller om vi ska leta upp någon gammal film. Visserligen föreligger risken att vi somnar innan slutet men vad gör det ;)



Så här fint hade vi förra sommaren. Men tror att om det kommer lite värme så sätter årets blommor också snart fart ;)

fredag

Blev inte många inlägg skrivna igår :(  Min dator har traslat.... Men nu verkar den funka bra =) 

Solen sken och det valite lagom varmt igår. Passa på att vara ute så mycket som möjligt. Tvätta en massa och plantera lite blommor. Rensningen av rabatterna överlät jag åt Stora sonen ;)  Har dock massor med ogräs på ett annat ställe som ska bort......

Jag, A och Dottern va ute och cykla en sväng ( ca1,5mil) så nu är jag öm i baken ;)  Men det va en rolig och skön cykeltur. Vi såg en massa djur, kossor, får och hästar. Hästarna stanna vi och prata lite med också ;)  Trots att vi mest åkte skogsvägar så såg vi både polisbil, timmerbil, lastbil, grävare och traktorer till A;s stora glädje =)  Bönderna hade slagit hö så det luktade verkligen sommar också. Härligt!

Idag ser det ut att bli sämre väder, åtminstonne ingen sol och jag har inte kollat temperaturen....Men det finns ju massor med inne saker att ta tagi idag. Måste nog lufta dammsugaren, det va länge sen.....

Dom Stora barnen ska åka till sin pappa i dag om det blir som tänkt. Han har flyttat och Dottern har inte varit dit ännu så hon tycker det ska bli extra kul Stora sonen skulle visst få göra lite eljobb ;)
Om dom kommer iväg så blir dom borta i flera dagar så då blir vi bara lillafamiljen. Undra om vi ska hitta på något ? I morgon är det ju speedway förstås ;)



Då Sambon börjat fixa med min dator så har jag inga nya bilder att lägga upp så ni får några gamlingar ;)

olja möbler?

Vet ni va ? Solen skiner och det ser ut att bli en fin dag ute. Så idag blir det att fixa ute. Har ne massa ogräs som jag tänker ta bort.....Och lite blommor som ska ner i jorden =)

Fick sova ända till kl7 idag mer än två timmar längre än på flera dagar, härligt. A och jag tog även en mysstund i sängen innan vi gick upp =)  Ibland är det extra mysigt att vara ledig.

Såg så fina ute möbler på en blogg i går kväll. Vanliga trä men dom va oljade med olja som hade svart pigmentering. Såg så snygtt ut. Våra utemöbler har inte så mycket trä men den som finns har blivit så ful.....Tänkte att det måste man ju kunna få bort om dom blir mörka =) Ska kolla vad Sambon tycker om mitt förslag.
 Vad tror ni, kan det bli bra ?

onsdag

Idag har jag och Dottern varit in på banken och betalat hennes språkresa. Hon är så glad =) Och jag med att jag sparat pengar sen hon va lite så det fanns en massa pengar nu till något hon vill göra. Ser ut att finnas så hon kommer att kunna ta körkort också ;)

Väl hemma hade Stora sonen gjort en mycket god middag. Gratäng med kyckling, bacon och curry. Mums. Så kunde sitta och läsa posten (=räkningar) medans han plocka fram =)  Härligt med barn hemma som fixar (men hade ju hellre sett att han haft jobb, förstås).

Nu väntar en mys stund i soffan. I morgon hoppas jag på en fortsatt solig dag. Idag har det dock varit lite i kallaste lagets :(   Om solen kommer fram så blir det ute jobb i morgon annars finns det massor att ta igen efter 6 dagars jobb då jag inte gjort så mycket hemma.


Jobba

Åh så skönt nu har jag gått upp tidigt min sista dag på raken. Sex stycken 4,45 mornar tar på mina krafter för inte "fattar" jag att jag måste gå och lägga mig i tid ;)  Idag va till och med A trött, han har sovit i sin säng hela natten och fick väcka honom när det va dax. Något som inte händer allt för ofta.

Nä bäst att åka nu så man inte kommer försent närman varit upp i tid ;)

tisdag

Hemma från jobbet.
Har hunnit gjort potatisvåfflor
och kollat posten, bara en massa räkningar.
Strax dax för födelsedagskalas =)
Så ser min tisdag ut ;)



Bjuder en bild på blomman Gubben och gumma.
Tycker det är ett rätt kul namn ;)


måndag

Måndag = måndagslista


Idag är jag glad för;

♥  Min underbara familj

♥  Solsken

♥  Födelsedagskalas i morgon hos svägerskan

♥  Snart kanske det blir en cykeltur

♥  Min nya telefon

♥ A har börjat sagt flera nya ord i veckan

♥  13 arbetsdagar kvar till semestern, har börjat räkna ned ;)



Tack Jennyn för att du kommit på det här =)
Nu får åtmintonne jag tänka efter att jag har det rätt bra i allafall =)


jobba

Så där nu är det dax för min 4;e jobb dag av sex på rad. Jobba i sig är det ingen fara med, men tycker att det blir jobbigt att gå upp 4,45......och sen orka göra något på kvällen. Hinner bli rätt mycket tvätt och grejor överallt på 6 dagar trots att man inte är hemma under dagarna.....

Just nu uppehåll i regnandet men enligt vädersidorna när jag tittar på så kommer det komma regn även i dag :(  Men det är lika bra det då kanske det fina vädret kommer tillbaka när jag blir ledig på torsdag. Men då måste jag försöka hinna med en sväng till stora staden igen. För gjorde ett nytt försök på Guldfynd för att hämta Dotterns guldhalsband, men dom vet inte hur dom ska slå in "köpet" i kassaapparaten....

I morgon ska vi på födelsedagakalas =)

nytt nagellack

Inte hänt så mycket att skriva om idag.... En massa halvskrivna sms har skickat, jajaja jag lär mig nog snart ;)  En snabb sväng in på Kick (utan klubbkort= sur på Dottern som inte lämnat tillbaka det ) och köpte rött nagellack att måla tånaglarna med =)
  Depend nr 40 blev det. Nu hoppas jag på en massa värme så jag kan gå barfota ;)

Väl hemma grilla vi kryddiga korvar till middag, det hade vi klyftpotatis som jag fixa medans Sambon grilla. Har sen plockat och grejsat tills i morgon, när det börjar en ny arbetsvecka. Jag har 3 dagar kvar av mina 6.

coolstuff

Här ni kollat in sidan coolstuff.se ?  Där finns massor av kul saker. Frysen som jag är så ville jag ha den här fliten med armar. Tänk så bra när det börjar bli kallare igen och man sitter vid datorn ;)  Snug rug heter den.


 

Kungligt fika

Godmorgon vänner =)

Strax dax att ge sig iväg till jobbet igen. Har sagt ut mina nära och kära att dom får ha lite överseende om dom hör av sig på telefon idag....vet inte om jag klarar min nya telefon ;)  Hahaha det går nog bra men tar nog lite tid att lära sig....Skickar i vanliga fall "massor" med sms men igår kändes det lite svårt att pricka rätt knapp på skärmen:( 

I dag har regnet slutat men det är fortfarande grått ute så det känns ok att åka och jobba ;)  Fast ska inte sticka under stolen med att det hade varit skönt att få ligga kvar med dom andra i sängen någon timme till ;)



I går fika vi "kungligt"  =)  Dom va goda, inte så söta som vanliga mazariner.

Med en sån text på sidan kan man ju inte låta bli att äta =)

Xperia x10

Har haft så mycket för mig sen jag kom hem från jobbet. Har skaffat mig en ny leksak ;)  Blev inte en x10 mini, tog en stor när jag ändå höll på ;)  Mer att lära mig än jag trodde....


  Men Sambon han fixar och visar, tror nog han är lite sugen på en ny även han ;)

regn och träskor

Blev en lång dag igår...När vi väl kom hem stupa jag isäng. Är inte van att jobba och åka och hämta barn på nätterna.....Men nu känner jag mig lite mera utvilad. Men nu är det dax att åka och jobba igen. Min andra dag av sex på rad, så det lär bli tunnt med inläggen nu ett tag :(

Regna hela dagen i går och så har det fortsatt i natt har det vräkt ner. Och det är fortfarande så. Lär bli både gummistövlar och regn kläder på om man inte ska bli blöt på vägen till bilen ;)



Här är en bil på mina favorit skor just nu =)  Ja inte idag då förstås när det regnar ;)  Moheda toffeln är något stora i storleken så gå ner ett steg om du inte kan prova innan köp.

regn

Idag ska jag ha mitt nya armband =) Blev riktigt glad över det är ännu finare i verkligheten.

Regn idag :(  Gör inte så mycket på dagen för min del, jag jobbar. Men tycker synd om alla som har skolavslutningar idag.....Syrrans ena tjej slutar 9;an i dag. Vi är dit bjudna på smörgåstårta på em/kvällen. Ni kommer ihåg att jag köpt en Cultdesign "sak".



Dom här fina rosorna vid Stora sonen när han tog studenten. Nu ger jag dom vidare till er alla.

telefon och vinst armband

Vilken skön dag det blev. Solen kom fram och det blev varmt och skönt. Men det upptäckte inte jag förrän på eftermiddagen.

Det blev grillat i dag när Sambon kom hem, mumigt.

Skulle ladda Dotterns mobil och gick in på telias sida. Upptäckte att det fanns många mobiler som jag vill ha ;) Den jag har har jag haft i 3 år och knapparna börjar ge upp :(  Sambon ringde och kolla med får närmaste telia butik och dom hade 4 st hemma av den sort jag va intresserade. Så vi kastade oss i bilen och åkte för att kolla. Men när vi kom dit så måste det ha blivit någon missuppfattning för det fanns inga alls :(  
Någon som har någon "åsikt" om SonyErikssons X10 mini ?  Har hört att den har dålig batteri tid. Jag blev förvånad att den va sååå liten. Ska kolla i stan i helgen när jag jobbat färdigt.

Men eftersom det gick fort i mobilaffären så hann vi åka och hälsa på Vero i sin Pysselgrotta, jag hade ju haft turen att vinna ett armband som hon gjort =)  Smycket kommer från hennes webbutik där hon säljer smycken hon gör själv. Gå in och titta finns massor av fint där. Detta är en mycket driftig tjej hon har även en sida där hon skriver om vad som finns och händer i Östhammarskommun. Så besök även den.

 Fick även en fin tändstickask som det står att man ska ta tillvara på sina drömmar. Passar mig bra, måste bara hitta en dröm ;)

blommor



A och jag har planterat lite blommor =)
Jag gräver och han vattnar ;)
Det är väl en bra arbetsfördelning.
Vi har lite kvar som ska ner innan vi kan hämta mera.
Finns fortfarande lite kvar hos svärföräldrarna
i deras växthus.
Känns lite tråkigt att dom beslutat sig för att det här är sista säsongen
 som dom har öppet för allmänheten att komma dit och handla.
Men vi ska få hem ett av dom mindre växthusen till oss
och det känns kul.
Så nästa år så kommer vi att sätta egna blommor och grönsaker.


klicka gärna

Ledig dag och sitter vid datorn hela tiden.....Men nu dax att hänga en tvätt snart. Inte lika fint väder idag blåser lite och solen tittar bara fram ibland.

Jag har försökt att lägga in lite reklam, går sådär....Ni ser den högst upp till vänster. Ser ju inge bra ut :( Headern blir ju onödigt hög. Jag är en novis när det gäller sånt här. Har vunnit designen av Mimmisdesign ni ser hennes logga till vänster. Och nu tog jag hjälp av DDB, tycker han lägger upp det klart och tydligt.  Törs inte pilla för mycket då kanske det blir ingenting kvar ;)


Röda hund



" Jag tävlar om sommarens härligaste klädpaket med kläder från underbara Röda Hund i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "


musli

Solen skiner även idag, men känns ok jag är ju ledig i morgon igen och det ser ut som solskinandet ska fortsätta =)
Fast jag gillar ju inte att jobba empass för då har ju A hunnit att somna innan jag kommer hem. ( Hoppas jag iallafall för annars är han uppe på "övertid" och bli inge kul i morgon.)
Men idag har jag egna patienter och det tycker jag är kul så egentligen är det inte så tokigt att jobba ;)


Här kommer två tips från mig på goda (tycker jag i allafall) musli...ja vad det nu heter när det är två...

 Börjar först med Paulún´s musli med pumpafrön och quinoa. God och krispigt och inte så "torr och dammig" som musli lätt kan bli.

 Nästa tips är Finax musli Branmusli med melon, pumpafrö(även i denna) och gojibär. Även med denna så slipper man den torra och dammiga smaken. I denna finns även fruktbitar som gör att den blir söt.

Jag kan rekommendera båda =) Skriv gärna förslag på andra som ni gillar.

Jippi!!!

Just varit inne och kollat på banken.
 Skattpenagrna har kommit !!!!! 
Det måste firas! 
Får köpa något roligt i dag.



Ja nu fick jag inte tillbaka så här mycket,
men jag fick lite i allafall =)


hemliga paket och mera strumpor

Vi har haft en bra dag, jag och A =)  Tagit den lite som den kom. Både hunnit sitta en stund i solen och "luftat" dammsugaren. Blev en liten tur till Österbybruk där jag hämta Stora sonen, passa på att ahndla lite mjölk och fil som tagit slut. Blev även ett besök hos BlomsterDesign där jag köpte en fin Cultdesign sak (skriver inte vad OM syrran eller hennes dotter läser) till syrrans dotter som går ur 9;an på fredag. Men eftersom jag själv gillar Cultdesign sakerna så kanske om jag hittar något annat tar den själv ;)

Vet ni vad som kom i min brevlåda i dag ?  Jo ett fint paket innehållande fyra par strumpor från www.onepair.se  tyvärr för eran del så är gratis strumporna slut men dom verkar vara i bra kvalitet. Så gå in och kolla om det finns några strumpor för er. Det kommer jag nog göra ( när det blir höst nu är åtmintonne jag strumplös så mycket det går) , tycker priset är bra. Önskar dock att det fanns barnstorlekar också, men vem vet till hösten kanske det finns ;)



solskenstisdag

Ledig tisdag =) och solen skiner, kan det bli bättre ;)  A och jag har inte några speciella planer, vi tar nog dagen som den kommer.
Plocka hem lite blommor från växthusen igår så ska planetra lite =)

Ser ut som A och jag blir ensamma hela dagen idag. Dottern ska direkt på körövning, Sambon ska på speedway och kommer inte hem efter jobbet. Stora sonen är hos sin pappa och hjälper honom att flytta även i dag, men trodde han skulle hem och åtminstonne hämta lite rena kläder idag ;)  Men han kanske också har tvättmaskin ?!?  Jaja klart han får komma hem =) Längtar lite efter honom.  På torsdag har han fått tid på arbetsförmedlingen, han börjar bli vuxen.

Va lite dåligt med mat i kylskåpet så vi kanske tar en tur och handlar. Vi ska också köpa något till syrrans tjej som går ut 9 på fredag. Skulle visst bli smörgåstårta där då ;)

Här ska "min" student åka Ferrari =)

måndagslistan

Här kommer min måndagslista. Kolla in andras på Jennyns sida och kanske dax att skriva en egen ;)

♥  Haft en underbar helg med mina nära och kära.

♥  Är stolt och glad över att min Stora son har tagit studenten.

♥  Blir så glad när A gör tappra försök att få fram nya ord.

♥  Glad över att jag jobbar deltid (3dagar i veckan), kommer att vara ledig massor i sommar trots att jag jobbar =)

♥  Att jag tagit till mig lite av allt som Mia Törnblom skrivit, blir inte längre tokarg på allt och inget.........



måndagsmorgon......

Ja man behöver väl inte skriva mer änså så fattar ni min känsla.....Till på köpet skiner solen......Jaja det blir nog bra jag är ju ledig i morgon ;)

Jobb som gäller i dag allstå. Ska bli kul va ju länge sen sist ;) Fast igår kväll kom jag i säng senare än brukligt och sen hade jag svårt att somna sista gången jag kolla klockan hade jag legat och snurrat en timme :(  Inge kul när klockan skulle ringda 4,30......till på köpet kom A in vid 4 så jag hade inte hunnit somna....

Är iallafall skönt att det nu är vanliga veckor fram till semestern. Håller också på att fila på en måndagslista så jag ska bli på bra humör. Om ni vill kolla in fler såna så titta in hos Jennyn. Där kommer det komma in massor under dagen, tror jag.

strumpor

Läste just ett blogg inlägg om strumpor =)   Tipsa man om sidan www.onepair.se så får man 4 par strumpor. Inte illa tänkte jag och måste kolla sidan. Strumpor går ju alltid åt ;) 

Kolla in sidan ni också, för 299kr får man 14par strumpor (och då ingår frakten). Jag som har arbetskläder på jobbet som är (tråk)vita så gillar jag roliga strumpor =) Privat hemma använder jag helst svarta strumpor(eller annan neutral färg som "passar" byxorna jag använder) men på jobbet får dom gärna vara i en rolig färg eller ha ett mönster. Röda till jul är obligatoriskt ;)


kattfot

Vilken härlig söndag vi haft hittills ( och tror att fortsättningen också blir bra). Solsken och frukost ute = härligt.
Jag va lite sugen på att få åka på något nationaldags/svenskfalggansdagsfirande men läste annonsbladet och hitta inget som lätt roligt i närheten och på en bra tid. Hitta däremot en liten notis om att det va trädgårdsbakluckeloppis i närheten, så dit blev det ett besök. Vi köpte några kattfot som jag blev lite nostalgiskt över då det tidigare växte massor med såna vid stugan tidigare då det gick kossor där =)
A fick även leka en stund i lekparken i närheten =)

Blev lite sugna och tänkte ta en glass, men gick istället och köpte lite gott ( bröd, brieostbit och cider bla )och åkte ut till stugan. Där vi ordna lite picknick ♥ Solen sken och vi njöt av livet.

Nu är vi hemma igen och ska strax börja plocka i ordning till svärföräldrarna kommer på lite mat =)



Har är en kattfot, bild från Wikipedia.

söndagsmorgon

A tyckte att kl 7 va lagom att gå upp jag däremot tyckte det va i tidigaste laget som hade hämtat Dottern vi kl1. Lyckade få honom att ligga kvar till kl 8 när vi slog på tv;n i sovrummet ;)

Solen skiner även idag. Har inte så många planer för dagen idag heller, skönt =) Hoppas hinna fira nationaldagen/ svenska flaggansdag. Vi ska bjuda svärföräldrarna på lite rester sen i fredags då dom va förkylda och inte kunde vara med :(


solskenslördag

Hmm inte mycket skrivet i går heller :(     Kan bara skylla på det fina vädret =)  Jag bestämde mig för att bara sitta i solen och läsa och göra ingenting idag, tyckte jag va värd det ;)  Jag blev till och med lite röd =)   Fast som vanligt gjorde jag lite sånt där vanligt, tvätthäng och sånt ;) 
Skjutsa Dottern till hennes skjuts för hon va på Opera igår med sin kör. Det hade varit häftigt sa hon i natt när jag hämta henne. Dom hade sett Macbeth.

A och jag va på kalas på kvällen. Där blev vi bjudna på grillat, mums. A lekte med dom större barnen och hoppade stutsmatta. Tror det får lov att bli en sån även hos oss ;)



Denna fina blomma fick jag på Morsdag.

Studentdax

Blev inget skrivet igår av förklarliga själ. Min Stora son tog studenten. Skönt men lite läskigt, han har inga planer för sommaren/hösten....

Gårdagen blev i allafall mycket trevlig =)  Han åkte vanlig skoltid, det började med frukost i skolan sen em massa fotografering, prat och betygsutdelning. Innan dom äntligen fick komma ut =)  Ute på parkeringen va vi massor med folk som väntade på dom ny bakade studenterna. Vi va 9st som väntade på vår student. Hans pappa med flickvän va även där. Dom hade gjort en fin skylt med en massa kort. Vi hade också en skylt. Han fick också en massa blommor och mjukisdjur =)

Sen fick han en trevlig hemfärd i en röd Ferrari =)

Väl hemma så blev lite matfix innan alla gästerna kom. Vi åt en massa gott innan jag skjutsade Stora sonen till Öregrund där han och hans klasskompisar fortsatte fira att dom tagit studenten.

Efter det landade jag och Sambon i soffan, trötta efter en bra dag =)

100603

Solen skiner och det är varmt ute, och jag är inne ........Inge kul, men så blir det när man inte gjort det man har tänkt sig tidigare i veckan. Ser ut att bli fint väder även i morgon så jag städar bara det "värsta" och hoppas att alla vill vara ute istället för att kolla om jag städat ordentligt ;)

Håller just nu på att skala och koka potatis. Hittills 5kg behöver åtmintonne 2-3kg till.....Men så blir det när man har receptet på världens godaste potatis sallad ;)  Kommer även att göra 2 st potatistårtor. Om/när tiden finns så ska jag skriva ut receptet på salladen som jag har, den är bara så mums. Det behövs inte så mycket till den man kan äta bara den om ni frågar mig =)


Just nu blommar två blommor på min Gerbera och jag är mallig ;)

trevlig onsdag

Det blev en lång dag i går kom inte hem förrän kl21. Fick dock inte allt uträttad denna gång heller :(  

Börja dagen på jobbet, det va länge sen så hade massor att ta igen. Sen va det dax för ett besök hos frissan =)  Härligt. Jag blev ännu lite kortare i håret än tidigare och nu färgades det mörkare än tidigare fick även några ljusare/rödare slingor i. Skitsnyggt om ni frågar mig ;)  Nu gäller det bara för mig att fixa till det på morgonarna så jag ser likadan ut varje morgon som jag gjorde när jag gick från frissan ;)

När jag kom tillbaka till jobbet va det dax att åka till våran arbetsledare för sommarlunch. Där hade vi det trevligt =) När vi ätit och njutit av all god mat och den läckra efterrätten.  Så va det dax för mig att träffa mina stora barns farmor för att leverera lite blommor som hon beställt. Det va länge vi träffades så vi tog en liten pratstund innan jag får vidare för att börja uträtta en massa ärenden. Bla byta Stora sonens kostymbyxor som vi fått hem ett par för små, lämna tillbaka skjortan jag köpte till A, hittat en finare och sen blev det till att handla en massa mat som jag ska fixa idag till morgondagens studentbjudning =)
Väl hemma landa jag en lång stund i soffan innan det blev dax för sängen =)

Dagen idag ska gå i matfixens tecken. Ska försöka hålla mig inne trots att solen skiner även idag och jag längtar ut ;)

jobbonsdag

Idag är det dax att jobba igen.....Fast har tagit komp ledigt mitt på dan för det va svårt att få till en klipptid i dessa skolavslutningstider ;)  Idag ska jag få lite ny färg hos frissan också =)

Efter jobbet ska jag direkt till stan och köpa det sista (?!) till studenten.


långlivslängd

Härlig dag även idag. Solen skiner blåser dock lite kallt. Men som sagt bra torkväder ;)

Stora sonen målar staket och jag ska pyssla inne. Tyvärr är jag lite trög startad idag (också).  Vi har just ätit taco rester till lunch, mums.
Sambon och Stora sonen hitta skruvarna till ....ja vad heter det.....taket som vi ställer utemöblerna under. Ja ni kanske fattar vad jag menar. Vi satt iallafall där och åt ;)

Har ni sett vad som blommar igen för 3;e gången hemma hos mig...Helt galet om ni frågar mig. Jag brukar som sagt kasta Gerberna när dom blommat första gången. Men den har fick stå kvar och ta lite plats i fönstret då det tidigare va lite tomt där. Och den verkar trivas =) Finns 3 knoppar till som ser ut att komma i blom. Den är köpt på Ica och dom brukar ju vara preparerade att vara fina när man tar hem dom, men sen dö ganska snabbt. Detta är iallafall min erfarenhet....

RSS 2.0