Rågrussinbullar

Här kommer receptet på Rågrussinbullarna ur Leilas "A piece of cake" (biilden ovan är taget ut boken)
12 små bröd
35g smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 g färk jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt
1. Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddorna.
2. Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan.
4. Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Dela degen i 12 bitar på bakbord, doppa i rågsikt och jär under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter.
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Dom är så goda så man behöver inte ha något på utan äta dom som dom är. Om jag har räknat rätt så är dom ca 3,5 points om man bakar med lättmjölk. Det blev ju en hel del points, men men dom är söta så man kan ha dom till fika om man vill.


Kommentarer
Postat av: Anonym
Tack de här ska jag testa
Postat av: Junitjej
De ser goda ut!
Postat av: Emelie
Oj, de såg riktigt goda ut!
Trackback