spenat fylld potatistårta

Stora sonen gjorde som sagt maten igår. Han bjöd på rökt fläskfilé, spenatfylld potatistårta och grön sallad. Receptet på "tårtan" kommer från Hemmets veckotidning nr 10. Den kan verkligen rekommenderas super god.

1 rund kyld mördeg, 230g (hitta ingen sån så det blev en fryst smördeg)
1½ kg kokt potatis (allt gick inte åt för sonen)
2 dl urkärnade oliver
100 g färsk bebyspenat
1 röd paprika
2 dl riven lagrad ost
3 ägg
1½ dl mjölk
1½ dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm peppar

1. Placera degen i en rund form, 24cm i diam. med löstagbar botten. Tryck ut degen lätt mot kanterna. Skiva potatisarna, grovhacka oliverna.Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
2. Varva potatisskivor, oliver, spenat, paprika och ost i formen. Översta lagret ska vara ost.
3. Blanda ägg, mjölk, grädde och kryddor i en skål. Häll äggstanningen över potatisskivorna i formen. Täck med en bit bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme tills äggstanningen stelnat.

Räcker till 6-8 personer enligt receptet, vi va 3 st och halva tårtan gick åt. Kan ätas både kall och varm. Enligt tidningen så passar lax, varmrökt fläskfilé, lammfiol och liknande. Men varför inte liva upp korven eller köttbullarna med den.

 Så här såg en av våra tallrikar ut ;)

Kommentarer
Postat av: sanna

Åhh låter jätte gott och ser jätte gott ut...

2009-03-08 @ 14:33:33
URL: http://sannasuppner.blogg.se/
Postat av: Hanna

Låter jättegott.

2009-03-08 @ 20:32:49
URL: http://hannafialotta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0