jobblördag....

ledig igår jobb idag.....

Full fart på jobbet sen snabbt hem för lite mera fixande. Nu lyser det adventsljusstakar i varje fönster (tror jag) och det är ren bäddat i sängarna. Härligt! Så nu är det soffan som gäller ;)  Just nu är det barn program på men snart är det sängdax för A och då blir det så mycket bättre för Maken och mig. Till det blir det nog cola och ostbågar ;)  Kanske skulle ha något mera adventigt men nä det blev glögg och nybakade saffransbullar och pepparkakor igår, det får räcka ;)

Fick iväg julkortsbeställningen igår så känner mig nöjd, det va tidigare än förra året :)  Nu är det bara att vänta på att dom kommer så jag kan skicka iväg dom.


ledig.....

LEDIG!  Härligt idag har A och jag ledigt, super skönt. Har egentligen har jag alldeleled för mycket att göra för att känna den rätta ledighets känslan men men gör så gått jag kan. Jobbar i helgen så det gäller att passa på att hinna så mycket som möjligt......

Har iallafall klätt på A tomteluva (eller han gjorde det själv förstås) och gått ut för att ta ett julkort. Hoppas hinna få iväg det i helgen så vi hinner skicka dom innan jul. ( Men har inte bestämmt kort att skicka ut som tackkort från bröllopet ännu och detva ju den 23/7 så ska nog inte vara för optimistiskt...)  Tror att jag fick några bra kort iallafall. Maken sa åt mig att inte ta så många kort så det blir svårt att välja, undra vad han menade med det ;)

Nu har A och jag gjort en saffransdeg som står på jäsning :)  Så ska hinna med en snabblunch medans. A äter pannkakor som blev kvar ifrån igår (svärmor hade gjort ett stooor lass som vi fick) och själv tänker jag ta en makrillmacka. Va på föreläsning igår där pratades det bla om D-vitamin brist så nu måste jag bli bättre på att äta fisk. (Nu är lax bästa fisken för D-vitamin men det "orkar" jag inte ställa mig och göra....)

 Bild på vår tomte förra Lucia.

julklapp....

Någon mer än jag som skulle vilja ha en julklapp ?



In snabb som attan till En mammas dagbok

och va med i hennes julklappstävling.

Hon lottar ut 3 hemliga julklappar......


pepparkakshus





Hade jag varit lite mera pysslig så hade jag gärna gjort detta pepparkakshus.
Tänk att kunna plocka fram det varje jul utan vara rädd att någon ska putta ner det på golvet.
Eller att det kanske ska fattas en eller två nonstop när man tittar på det ;)

Om du blir sugen på att göra ett så titta in på
HemmetsJournal jul sida.
Där finns massor med jultips.
Inte bara saker att sy/sticka utan även att baka eller pyssla.
OCH snart öppnar dom deras julkalender.


Skogspromenad

ÅH ibland är det extra härligt att på i "skogen". A och jag har just kommit hem från en promenad. Det blev inte bara mossa utan plocka liiite lingonris. "Hitta" två en buskar som blåst omkull för länge sen som det såg ut men dom hade jag inte sett tidigare men har ju inte haft advents/jul ögonen med förrut ;)  Fanns även en rishög kvar vid kraftlinan sen dom röjde där. I den fanns det en massa granris som fick följa med hem. Ja även en hel gran(topp) fick följa med. Vet ännu inte vad jag ska göra av den. Just nu står den lutat mot huset och ser fin ut ;)


Gammal bild från skogvägen A och jag gick idag.

hemma

Ledig tisdag :)  Kan inte bli skönare. Har börjat med en sovmorgon. A gick ner till Dottern som skulle till skolan, jag låg kvar men gick upp så vi han prata lite innan hon åkte. Men A och jag åt frukost när vi blev ensama. Kokt ägg på rågbröd som svärmor bakat. Ja man har det gott.

Idag är planerna att gå ut i skogen och plocka in lite mossa. Trots att det finns vildsvin där.....Usch är lite fundersam men har fått rådet att prata/sjunga hela tiden så vi hörs.
Sen måste dammsugaren få komma fram ur städskåpet...... Inge kul så här innan men superskönt när det väl är gjort. Har dragit på det länge nu, tänkte att det kanske skulle vara någon annan som skulle hitta den innan mig.....
På kvällen ska vi till svågern som fyller år idag. A tycker vi ska dit redan nu ;)  Tror han är leksugen med kusinerna :)


Måndagslista !


Dax för en måndagslista.

Idag är jag extra GLAD och TACKSAM över

♥  Min älskade familj

♥  Har ledig dag i morgon och A och jag ska mysa

♥  Köpte årets första hyacint idag

♥  Maken och Stora sonen har fixat massor i sonens lägenhet i helgen

♥  Ser framemot långledighet i jul

Vill ni läsa fler måndagslistor så missa inte att gå in hos Jenny

massor av fint....

Med risk för att det här blir en tävlingsblogg så kommer ännu en tävling, NEJ aldrig i livet vill försöka hinna skriva lite om vad som händer också.....



Jag tävlar om ett presentkort från Presentbutikkonstfull i Nikitas blogg,
tävla HÄR du med!


Passa på att tävla ni också. Om inte så gå iallafall in till butiken
Presentbutikkonstfull för där finns massor av fint.


tomtar på loftet ?





Vem skulle inte vilja vinna en sån här sötnos ?

Så gör som jag titta in på bloggen

FYRA ÅRSTIDER .

Det är en blogg med en massa fina bilder

Härliga tips på en massa fint.


bröllopsbilder



Nån som kan gissa vad jag gör idag ?  Går igenom ca 1500 bilder från vårat bröllop....inte det lättaste att välja ett som tackkort och bild i tidningen. Trots (eller därför) att det är så många så är det alltid något man skulle vilja ändra på i varje bild. Antingen så ler vi inte bägge utan en av oss gapskrattar eller så är slipsen på sne osv....

På denna bild ser ni iallafall mina skor och brudbuketten och våra ringar.

kalender




Besök bloggen En mammas dagbok och va med i utlottninngen av en personlig almanacka.


Glädje

Hmm skriver väääldigt sällan här inne nu för tiden.........Händer inget ....eller jo en massa men inget som är "värt" att skriva om .....eller jo kanske, men tiden räcker inte till.........eller jo ;)   snarare jag lägger helt enkelt den tiden här. Både lite tråkigt ( är ett bra sätt att gå tillbaka och kolla vad man verkligen har gjort) och lite skönt (att inte känna att man "måste" skriva flera inlägg varje dag).

Med mitt MaryKay jobbande går det sådär. Lägger inte så mycket tid på det men när jag väl gör det så är det super kul. Igår kväll hade vi Awards night och jag blev framröstad till MissGoGive en ärofylld titel som jag är tacksam över. Fick en massa fina presenter. Hade även varit på flest Unit mötet så fick en liten present även för det. ÅHH så kul det är att få presenter. Fick även en ballong som det står Believe you can på som A just nu springer omkring med :)

Tävlingsdax!

Sista minuten men Sessan har en toppen tävling inne på sin blogg som ni inte bara får missa.
Hon lottar ut ett ull underställ och efter allt hennes "prat" om dessa fördelar så är åtmintonne jag super sugen på att testa. Så jag hoppas verkligen på vinst.

Får tyvärr inte till bilden :(   Men gå in och titta och va med i utlottningen.

RSS 2.0