måndagslista

Början min lista som Jennyn.


I dag, måndag är jag glad för att.......

♥ 
Min älskade familj, vad skulle jag göra utan er.

  Min Stora son tar studenten på fredag.

  Solen skiner, har sommaren kommit ?

  Jag och Stora  sonen har haft en bra dag, trots att vi har städat hans stuga ;)

  Jag köpt lotter till midsommarlotteriet så att det även i blir midsommarfest i hembygdsgården, tvärs över vägen. En "riktigt" midsommarfest som jag hade när jag va liten med dans och sång runt midsommarstången, tombola och få köpa fika av "tanterna" =)


Ni missar väl inte att titta in hos Jennyn och läser flera måndagslistor ?

måndag

Idag kompar jag =)  Har ju studenthär hemma på fredag så idag och i morgon kompar jag. Det är väl tänkt att jag ska städa ;)  Och jo Stora sonen = studenten är hemma så vi plockar undan och stäsar hans stuga. Han är mottligt intresserad :(  Men vi kör i etaper så han inte ska tappa fart.

Jag skulle ju vara hos svärföräldrarna i morse och passa växthusen. Men dom kom hem mycket tidigare från kontrollen på sjukhuset än trott så jag hann inte dit innan dom kom hem.

Solen skiner men det är kallt ute, men är man inne som mig längtar man ut. Fast tvätten torkar snabbt och det är ju bra. Ska strax stoppa in dagens tredje maskin =)

Morsdag

Vilken härlig dag vi haft =)  Börja med en långsovmorgon =)  Sen till svärmor som bjöd på smörgåstårta och fika. Vidare till stugan där vi firade min mor =)  Solen har skinit på oss och flaggorna vajat i den lilla vinden vi haft.

A har varit i toppform men ingen middagslur gjorde honom supertrött så när vi kom hem från stugan så blev det sängen direkt =)
Morgon dagen bjuder på spännande saker på morgonen. Jag ska sälja blommor. Hoppas dom inte frågar efter något jag inte vet vad det är för något ;)


långlördag....

Lugnt på jobbet men sen skulle jag fixa lite ärenden till studenten.....Ujuj säger jag bara, så mycket folk det va i stan......Men som sagt löningshelg, skolavlsutningar och studenter i veckan och en massa regnande kan inte bli annat då.....

Lyckades i alla fall med nästan alla mina ärenden. Men det blev 1 timmes väntan på min tur inne på Guldfynd och när jag äntligen kom fram så stämde inte något med halskedjan jag skulle hämta :(  Så där blev inget uträttat...

När jag äntligen kom hem så stod tacos på bordet. Sen har jag och A busat och nu är det soffan som gäller för min del. Hade trott att jag skulle hinna fixa lite hemma även i dag men jag är för trött för det. Får istället bli att samma krafter för hinna lite jobb i morgon innan alla mammor ska firas =)
Jag fick faktiskt min morsdagsblomma redan igår =)  En fin vit kruka med olika blommor i och en hjärta ♥


Jobba!

Va på en mycket trevlig fest igår. Det va gympaföreningen som hade avslutning =)  God mat och dryck längst ute vid havet. Vi hade tur och solen kom fram och lysste för oss hela tiden.

Men nu är det dax att jobba....Hur tänkte jag när jag lova det .....förmodligen inte alls.....

vinster

Något mera har blivit gjort idag, men inte mycket ;)  Kommer få panik på tisdag när "allt" ska vara klart.....

Nu måste jag börja fixa mig, och sånt kan ta tid ;)  Jag ska på "gympaavslutningsfest", vi ska ut till Änskär och äta en tvårättersmiddag och dricka gott ;) och så den obligatoriska kaffe och kakan på ;) Och som vanligt vet jag inte rikgitg vad jag ska klä på mig....Hade det varit strålande sol och 25 grader hade det inte varit några problem för en sån utstyrsel har jag i huvudet ;)  Men har är det grått och kallt och regnet hänger i luften....Enligt yr.no ska det bli 10 grader och sol bakom moln men regna just nu. Hoppas dom har lite fel och att det är varmare =)  På klart.se finns inte Ängskär med så har inget mera att gå på :(

I postlådan i dag kom en stor påse med skjortan som jag vann hos Sessanochprinsessan. Har tagit kort men hmmm har inte tid att ladda upp den :( Den är fin i allafall =)
På tal om vinster så har jag nästan bestämt mig för vilket armband jag ska välja hos Veronica. Har ni några förslag?
Just nu är det något av dessa som jag väljer i mellan.
 Visst är dom snygga?



Update; Nu har jag äntligen bestämt mig. Jag vill ha den med blått läder och silverfärgade pärlor.

fredag!

Hann inte med hälften av vad jag tänkt mig igår, men vad gör det är ju hemma idag med. Vab;ar då dagis har stängt, tror det va planeringsdag eller nått.  A och jag hann med en massa annat som jag inte hade planerat igår;)  Vi satt i sandlådan jätte länge och grejsa och kladda =)  Vi hann även en sväng till farmor och farfars växthus där vi lukta på alla blommorna =)  Passa på att plocka undan lite som jag tänker ta med till jobbet och planera på våran uteplats där.

När A somnat och Stora sonen va inne fixa Sambon en varsin jordgubbs smoothie, mums!  Gott och nyttigt kvällsfika =)  Vi drack många såna när jag vänta A men har ännu inte ledsnat. (Ja de va ju 3 år sedan men vi har druckit såna sen dess ;)


Idag regnar det :( Och jag har svårt att komma igång som vanligt. Jag är nog som mamma en sån som kommer igång när det blir kväll ;)  Eller inte, då sätter sig dom andra isoffan och då dras även jag ditt. Fast igår kväll så hade Sambon fart, han klippte gräsmattan och plocka rent vid dammen. Duktiga han!

Stora sonen är med klassen och spelar golf idag. Synd att det regna men på klart.se såg det ut att bli bättre =)
Dottern har skola hemma idag. Hon skulle ha bara en lektion och då fråga dom om dom inte kunna plugga hemma ;)  Och faktiskt sitter hon där även fast öven hon va lite trög startad ;)

mera fönstertvätt......

Äntligen börjar det närma sig slutet för fönstertvätt den här gången =)  Bara ett kvar men då vill jag ha Sambon med för hans dator står vid det fönstret risk att jag drar ut både en och två sladdar (som man visserligen kan sätta tillbaka...) Men det är skönt att ha något att "skylla" på ;) 
Man kan ju undra varför jag inte tvättar fönstren oftare, ja inte är det så kul men resultatet gör mig lyckligt =)  Härligt att se ut utan an massa smuts i vägen ;)  Nu vill jag köpa nya gardiner och sätta upp =) Men det får nog vänta ett tag åtmintonne i dom rummen som vi har planer på att fixa till. ÅH vad jag längtar =)  Just nu vill jag göra om alla rummen ;) Är i ett litet inrednings/pyssel/grejsa fas =)  Och det händer inte så ofta ;)





Har ju mina nya hjärtan med pärlor på som jag ännu inte hittat någon bra plats åt. Får sätta igång med "stor" röjet så kanske jag hittar någon bra plats.

springcykel

Så där nu har tråkonsdag blivit slötorsdag......Men det gäller att sätta fart för jag har massa på min TO DO lista.........

Änså länge har vi mest myst jag och A =)  Träffat farfar som varit här  och hämtat lite saker och pratat med farmor i telefon. Snälla hon fråga om hon kunde hjälpa till med nått till Stora sonens student. Baka bullar bev det ;)  Nåt hon är super duktig på. Ska tillägas att hon nu några månader jobbar 7 dagar i veckan då dom har försäljning av blommor växthusen. Hon fråga även om hon skulle ha A några timmar så jag hinner fixa här hemma.

A har blivit en hejjare på sin "sprincykel". Går ännu bäst i nerförsbackar men har kommit på att han ska ta up fötterna mellan varven när han fått fart. Så det får nog bli en sväng ut idag fst det hänger regn i luften

Det är en sån här springcykel A har. Den är köpt på Biltema redan förra året. Nu kostar dom 499kr. D kallar dom den för övningscykel om ni söke ;)

 Här är en bild på A förra sommaren när han just fått cykeln.

onsdag

Solen skiner men det är kallt :(
Eftermiddagsjobb är det som gäller idag.
Så det lär inte bli mycket skivet och inte heller läst heller :(
En helt vanlig tråkonsdag med andra ord....


Galet ;)

Japp helt galet är det =)  Har just fått en kommentar om att jag har vunnit en bloggtävling till =)   Den här gången har jag (eller A) vunnit en skjorta, en solskyddskjorta.  Vann gjorde jag hos Sessan och prinsessan. Vinsten kommer från Columbiasportwear.
 

Fösöker lägga in en bild här men misslyckas totalt :(  Men besök Sessan och prinsessan så ser ni vad jag vunnit ;)





grå tisdag

Ledig tisdag är det i dag. Skönt men har massor med måsten.....Och har inte riktigt börjat med dom ännu.....

Stora sonen och A är hemma med mig idag. Dom har köpt ägg hos grannen, så det blev pannkakor till lunch =) Vi kommer att vara ensamma hemma hela dagen för Dottern ska på kören, dom har övningar två gånger i veckan nu tills dom ska ha Sound of music konserterna i juli. Sambon ska på speedway i Hallstavik och åker direkt från jobbet.

Nu är planen att tvätta färdigt fönstren. Men det är "svin"kallt ute och blåser så är inte så sugen på det, men det är bättre än om det är stekande sol eller regn.
Helst skulle jag vilja krypa ner under en filt med en bra bok och bara vara. Men det är nu A sover och jag ska vara mest "produktiv" ;)

 Bild på en blomma från svärisarnas växthus för att pigga upp i kylan.

fraktfritt hos pysselgrottan

När jag kollar runt på Veronicas alla bloggar och webshoppar så ser jag detta. Säger bara passa på!

 

Fraktfritt 24-26 maj

Lägg Din order under perioden 24-26 maj och den skickas FRAKTFRITT till Dig. Ordrar som inbetalas in senast 26 maj hinner skickas innan helgen.

Kan bara utnyttjas 1 gång/kund.

Passa på!

www.pysselgrottan.se

Nytt armband till mig =)

Japp jag har vunnit ett nytt armband =)  Så glad jag blir. Tack Veronica för det !

  Här är några som hon har i sin webshopp. Jag får välja något där eller så gör hon ett nytt till mig efter mina önskemål. Helt galet ju =)  Nu ska jag bara bestämma mig, inte det lättaste för velliga mig....
Hon har även en annan webshopp där hon säljer massor med olika saker från pysselsaker till presenter. Och hon har en butik i irl + att hon jobbar på ett "vanligt" jobb. Fattar inte hur människan orkar ;)  Jo höll ju på att glömma att hon även har två bloggar, en där hon är privat och en där hon skriver om kommunen där hon och jag bor. Så är det någon som ska till ostkusten i sommaren ( ja eller någon annan gång) så missa inte att besöka den och se vad som händer.

Uppdatering;  När jag kollar runt så ser jag hon har en blogg till..... Där hon skriver om vad som händer i pysseloch present bloggen.

måndagslista

Här kommer min måndagslista;

♥  Sommaren är här, varannan dag sol och varannan dag regn ;)

♥  Har världens gosigaste lillkille
 
♥  Äntligen är alla fönstern nere tvättade ;)  Hoppas på att resten blir gjorda i morgon....

♥  Känns som jag har koll på läget till Stora sonens student. Vi blir ju inte så många. Hans pappa ringde idag och sa att han och hans nya tjej kommer.
 
♥  Vabar på fredag när dagis har stängt, då ska A och jag ha en mysdag.

♥  Just ja ska på fest med gympan på fredag. Ut till kusten äta en trerätters middag. Hoppas på solsken.



Besök Jennyn blogg och läs flera måndagslistor och bli peppade =)

pelargoner

Det blidde varken short eller regnkläder idag. Solen har skinit men det har bara varit runt 10 grader. Så det blev jeans långarmad t-shirt och jacka och den obligatoriska kepsen på när vi åkte till dagis.

När vi kom hem från jobbet och ätit middag så blev det en sväng till svärföräldrarna och en sväng till växthusen. Åh vad jag kommer att sakna det nästa år när dom har slutat sälja blommor :(  Det blir till att passa på att njuta i massor i år. Plocka hem lite pelargoner till köksfönstren i dag. Stora fina smultron och mjölk blir det i det ena fönstret och mindre vita i det andra =)

 

regn söndag

Japp det har blivit en dag i stan. Nu har Stora sonen äntligen fått kostym till studenten. Det blev även nya skor till honom. Shorts och några piké tröjor fick han. Så nu är han klädd för hela sommaren hoppas jag ;)
Även Sambon köpte ett par shorts. Däremot har vi ingen skjorta till A men men har en på gång men den gillar inte Sambon.....

Nu ska jag hänga upp gardiner innan jag slår ner rumpan i soffan. Får nog tända en brasa i kamin för här hemma är det lite kallt, har regnat hela dagen. Får bli till att kolla upp vädret i morgon så man vet om det blir short eller regnkläder på A när han ska till dagis ;)


solskenslördag

Vilken härlig lördag vi haft idag =)  Solsken och åter solsken =)  Visserligen har jag tvättat några fönster även i dag men har hunnit med en massa annat trevligt också. Mamma, syrran och två av hennes barn va över till svärföräldrarna och köpte blommor kom sen över till oss på en fika i solen. Jag har fått lite ränder =)  Tvättat några fönster till och bädda rent i sängarna hann jag också med innan vi åkte till bästa M på mat och lite speedway. Jag och barnen åkte i vanlig ordning hem tidigare för att natta A i sin säng.

Morgondagen kommer att bestå av lite rena gardiners upphängningar och stadsbesök, det är Stora sonen som äntligen ska få kläder till studenten.

 Blomma från svärföräldrarnas växthus.

fönstertvätt

Äntlligen har jag kommit igång med att tvätta fönstren...
Vet inte hur länge jag har tjatat om det här på bloggen att det är dax ;) 
Första fönstret är färdiga nu är det bara 8 kvar......




Ja man kan ju undra varför jag sitter här ;)



Update; kom just på att det är två fönster till....
Måste ju tvätta dom i Stora sonens stuga också....


grillkväll

Även igår blev det ännu en hel dag =)

Först jobb som vanligt =)   Sen hämta A på daigs för vidare "transport" till frissan. Så nu har A fått en sommarfrissa ;) Något kortare än sist men inte så kort som när jag fick använda maskinen ;) (som tur är ;)

Efter middagen tillbringades hos mormor och morfar =)  Där fick vi rabareberkräm, mums. Plocka lite rabarber A och jag så det blir kanske kräm även idag till lunch =)  A hitta en gammal kickbike som han åkte runt på och jag satt i solen och hade det härligt!

När klockan närma sig 5 så åkte vi till dagis (Sambon mår bättre och kom också med) För som sagt igår kväll så va det grillkväll på dagis. Lite olika lekar som man fick göra om man ville och sen grilla vi korv :)  Mycket folk va det där, kul när det ordnas något. Vi hade super tur med vädret för vi hade solsken och varmt =)

Väl hemma blev det inte så mycket gjort....tog en slökväll i soffan ;)

Idag verkar det bli en solig dag även idag. Blåser dock lite idag så idag ska det tvättas och hängas ut en massa tvätt ;)  Annars står det fönstertvätt på schemat...Planerna va att syrran skulle komma över en stund men det har blivit ändrat tills i morgon. Så ska försöka hinna få undan så mycket som möjligt idag.


tävlingsdax






" Jag tävlar om en valfria varor till ett värde av 1000 kr från Darlingexpress  i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "


full fart =)

Ojoj här hemma är det fullt upp =)  Kul men hinner tyvärr inte sitta här så mycket, varken skriva eller läsa :( 

Dagen idag börja i allafall med en extra sväng då Sambon skulle lämna in bilen på verkstaden så jag skjutsa runt honom och lämna A på dagis. Sen jobba, har i dag kallat patienter för "brinnande livet" tyvärr har stora skrivaren på jobbet gjort sitt så har suttit vid en liten skrivare som tar sån tid på sig att skriva ut :( 
Samma resa hem, först hämta A på dagis och sen skjutsa Sambon ;)  A va ute och kom springande och slängde sig runt halsen. ♥ Då smälter mammahjärtat.

Väl hemma hade dom stora barnen fixat maten. Tackar!  Därefter fanns det hur mycket små plock som helst.....Tog först tag i stora högen på bordet, massor med reklam som inte kastas och en och annan räkning jag önskat hade hamnat i soporna ;)  Skrivit in alla räkningar på banken och hoppas det inte kommer några flera för då räcker inte lönen till.....Självklart har jag hängt en maskin tvätt också, tror ibland att jag tvättar åt hela byn för det är aldrig tomt i tvättkorgen ;)

Sambon är hängig och har legat hela kvällen. Hoppas han piggnar på sig för i morgon är det grillkväll på A;s dagis. Och det vill vi ju inte missa =) Ja annars får väl jag och A klara oss själva ;)

buzzador något för dig ?

Har ju tidigare berättat om att jag är en "Buzzador" Om någon är intresserad så tryck på den här länken så får ni mera information. Och vem är inte intresserad av att få prova gratis nyheter ;)



tofflor ;)



Dessa Moheda träskor fick följa med hem igår. Riktig nostalgi tripp för mig som va med på 80-talet =)  Hade likadana fast med vanlig höjd på klacken när jag va lite ;) 

Thun´s kosta dom 399kr.

tisdagsmorgon

Oj va jag shoppa i går ;)  Visar kanske lite någon annan dag .....  Vi kom dit ungefär 2 halv 3 och åkte inte förrän dom stängde kl 8 så ni förstår att det blev en HEL dag. Dottern hitta också en massa fint. Tyvärr fick inte A något alls :(  Letar efter en sommar skjorta åt honom men nä, det fanns bara 2 st olika kort ärmade och dom passa inte mig i smaken....

Nu är det dax att väcka A för att åka till dagis. ......

måndagslista

Dax för veckans måndagslista =)  Glöm inte besöka Jennyn för att läsa flera och bli peppade och insperade att hitta guldkornen i vardagen.


♥   Som alltid kommer här mina älskade ungar och underbara Sambo. Utan er vore jag inget.

♥   Våren sommaren är här med härlig värme, även i dag när det är måndag och jag är ledig efter helgens jobb.
 
♥    En lott i plånboken, jag kanske är rik ;)

♥    Dax att börja räkna ner för semester =)

♥    Trevligt sällskap på kyrkis i dag

♥   Strax åka och shoppa med Dottern och mamma/mormor och så A förstås.

söndag + lite måndag

Gårdagen blev även den en bra dag. Hann dock inte skriva något :(  Börja gårdagen med jobb. Hämta Stora sonen på vägen hem =)  Fick rabarberpaj och glass när vi kom hem =) 

Jag hade sen planer på att gå igenom A;s kläder. Få bort dom små och vintriga och plocka fram somriga och kläder för varma soliga dagar =)  Tog tid men nu är det gjort. Hade ju redan plockat bort en del, syrran fick ju 1,5 kasse med kläder när hon va häri veckan. Men nu ångrar jag att jag inte gjorde det här tidigare.....för nu står det 3,5 kasse till där uppe och som ska till dom....Kommer ju inte träffa dom förrän till semestern och då lär dom ha redan ha fullt i bilen och inte få hem allt :(

Sambon bjöd även i dag på mat =)  Idag blev det kyckling wook, mums. Är ju egentligen grillväder men tyvärr så har våran gasol till grillen tagit slut :(  Så det måste inhandlas innan det blir något mera grillande här hemma.

Dottern och jag va ute och jogga lite. Idag stod det jogga 3 min och rask promenad 30 sek *10. Börjar kännas bra att vara ute och jogga. Är nu bara lite rädd att det ska dyka upp en grävling eller vildsvins familj när vi är ute :(

Sambon och jag avsluta dagen med att se Wallander filmen Joker på tv.


Dagen i dag bjuder på solsken, va lite rädd att den skulle vara borta idag när jag är ledig ;)  A och jag har planer på att åka till kyrkis =)  Men innan ska tvätten hängas ute =)
Om det blir som tänkt så kommer vi att hämta upp Dottern vid skolan och åka till Thun´s och handla lite student kläder och kanske något annat ;)




solskenslördag

Vilket härligt sommarväder vi haft idag. Och så har jag jobbat :(  Dålig tajming.......Men hoppas det kommer fler såna här dagar :)

Mycket folk på jobbet också, brukar annars kunna vara lite "väderkänsligt" men det stämde inte i dag.

Idag blev det pizza till middag, fick ju hemlagad mat igår så det får väl räcka  ;)   Sen hade jag förmånen att få sitta ute i solen och läsa gårdagens post som vi hade glömt i lådan .....Härligt väder.

Nu har A badat och fått sin välling. Sambon är uppe och lägger honom om det går fort så har vi planer på att se tredje filmen i Stieg Larssons triologin. Vi köpte den för över en månad sen men har inte hunnit titta på den ännu....


Grönt är skönt

Nu börjar det bli härligt grönt här ute hos mig. Ibland är det extra härligt att bo på landet =)

Gårdagen flöt på i en jämn takt....Först jobb. När jag sen kom hem hade Sambon fixat mat tacoburgare, bröd och egen gjord "strips" mums!
Tog det lugnt en stund och busa med A innan Dottern och jag tog dagens jogging tur =)  När vi kom hem hade Sambon gjort rabarberpaj. Så jag blev ompysslad ordentligt igår =) Kärlek ♥

Dagen idag består också av jobb. Känns så där när alla andra är hemma.....

Stora sonen åkte till sin pappa igår och ska vara hundvakt och Dottern har en kompis som ska komma och sova över i natt. Tror dom börjar känna att snart är det sommarlov =)



Vägen till dagens jobb brukar vara full med vitsippor. Jag ska passa på att njuta.

dagens

Tid upp:  sovmorgon =)  Så klockan ringde inte förrän 6,45 härligt!
Frukost: jordgubbsthe och en macka med inlagd sill, mums
Humör: bara bra =)
Gjort: duschat,ätit frukost, läst vad som hänt på FB och det va inte mycket
Träningsplaner: jogga med Dottern i kväll
Dagens ATT GÖRA: Har inget sånt idag förrutom att jobba...
Ser på: A som sitter framför barntv
Lyssnar på:barntv och A som gärna vill äta frukost med mig, han får en macka sen får han vänta och äta med dom andra som är lediga idag
Läser: Har börjat lyssna på en bok i bilen men nu minns jag inte namnet....
Bästa: Älskar min underbara familj
Sämsta: Lite avis på alla som är lediga idag....
Barn: A framför tv;n, Dottern sover och Stora sonen med.
Väder; grått

ledig torsdag

Idag har vi haft det fullt upp med en massa roliga saker här hemma =)   Börja med en liten sovmorgon. Sen väntade ett 4 årskalas =)   Där vi hade det trevligt. Det fanns en studsmatta som A gillade skarpt, han har hoppat och studsat massor. Tror nog det får bli en sån här hemma också ;) 

Sen hem ge dom stora barnen något att äta innan vi skjutsa dom till bussen. Dottern skulle till kören och Stora sonen ska på studenfest. Dottern har kommit hem, Stora sonen ska hämtas vid bussen kl 3.20 som tur är har Sambon lovat hämta honom då jag jobbar i morgon.

Sambon, jag och A åkte till pizzerian och åt lite ;)  Vi svängde ner till Sjötorget i Östhammar och titta på fåglarna som Hans Gustafsson sågat ut gamla almar med motorsåg.

 Bild lånad från UNT.se


A va facinerad av fåglarna. Dom va mycket större än vad jag trodde. Sen lekte vi en stund på lekplatsen där innan vi åkte vidare. Sambon svängde runt Forsmarks kraftverk innan vi åkte hem.

Mora Träsk

Solen skiner idag med =)  Fast idag jobbar jag empass, men eftersom det är röddag i morgon så blir det bara jobb till kl17, skönt.

Idag vakna vi lite tidigare så vi åt frukost med dom stora barnen, kul. Hittills har A och jag inte gjort så mycket, duschat och tvättat en maskin tvätt och tagit rätt på det som hade torkat sen igår. Just nu sitter jag här och A "sitter" framför tv;n och ser på Mora träsk musikvideo. Så ni fårstår att så mycket sittande blir det inte han måste ju vara med och spela och sjunga ;)

 Har köpt några videor på loppis så vi har den "gamla" versionen.

I kväll är det dax för Dottern och mig att jogga igen. Nu är det 2,5 min jogg och 30 min rask proemenad *10  som gäller. Få ser hur det går....Sist märktes lite att vi inte varit ute på några dagar....Men nu ska det väl vara bättre =)

Nytt i smyckeskrinet ?

Någon mer än jag som är sugen på något nytt i smyckeskrinet ?  Jag hoppas på en vinst Hemmahosjessica , hon har en utlottning där man kan vinna ett valfritt smycke gjort av Carolines smyckskrin.

Här är några av hennes fina smycken.

   

pastasås

Vilken härlig dag vi haft A och jag =)

Haft trevligt hos mormor och morfar där A träffa en massa kusiner ( 3 av dom i allafall ;)  Kusinen M blev jätte glad för sitt paket där det fanns ett Hello Kitty "duplo".



När vi kom hem hade Stora sonen börjat fix alite käk. Vi har planerat något nytt för oss, steka lax och dela dom i mindre bitar. Häll i lite cremefraichet , slat och peppra ( vi hade  cirtonpeppar). Till det hade vi spagetti. Det va riktigt gott, låter kanske lite konstig men det blir som en pasta sås av laxen =)


solig tisdag

Solen skiner, härligt! Jag har ledig dag =) 

Idag har A och jag planer. Vi ska hälsa på hos mormor där kusinerna från Smålmand håller till i veckan. Stor kusinen ( av dom) har fyllt år så vi ska ha lite födelsedagskalas  för henne =)  Den andra syrran kommer också och en kusin till när han slutar skolan. Det ska bli jätte kul att träffas.

A sov jätte länge i morse. Han kom inte in till oss i stora sängen förän efter kl6 när Sambon hade gått upp. Sen låg jag och A och möös och slumra lite till och från till kl 8.15 då vi gick ner och köka frukost =)  Vet inte när det hände sist.

Nä nu piper tvättmaskinen att den är färdig så nu blir det att hänga lite tvätt =)

Måndagslista

Måndag igen, tycker mest det är måndagar ;)

Här är min måndagslista, titta in hos jennyn om ni vill läsa flera =) 
Måndagslista är en bli glad och pepplista, såna kan man nog aldrig läsa för många av.

♥   Min Sambo, älskar verkligen honom och mina barn älskar dom också ♥

♥   Vi har planer på att börja rusta här hemma igen, har legat lågt med det sen A föddes

♥   Att A mår bra och är frisk trots alla farhågor när han låg i magen ( det kommer över mig igår, detta är något som jag är oerhört tacksam över)

♥   Att bo på landet, bara öppna dörren så har vi skogen framför oss. Det är livskvalite för mig.

♥   Mina framtidsplaner grusades för några veckor sen. MEN nu har jag chansen att hitta på något annat jag vill med mitt liv =)

100510

Tid upp:  4,30 min tidigaste morgon på mitt 14 dagars schema....
Frukost: Nu är det snart sommar, dax att börja med fil =)
Humör: bara bra =)
Gjort: duschat,ätit frukost, läst vad som hänt på FB och det va inte mycket
Träningsplaner: Har inte blivit något joggat sen i onsdag eftersom Dottern inte varit hemma och har lovat att vi ska jogga ihop. Men i dag så är det dax, 2 min jogg och 30 sek rask promenad är det på schemat i dag ;) ja 10 gånger varje annars är det ju ingen match ;)
Dagens ATT GÖRA: Hmm fönstren är fortfarande inte tvättade men nej inte dom i dag. Hoppas träffa syrran en snabbis =)
Ser på: Mest på skärmen men lite ut också och konstaterar att gräset börjar bli grönt.
Lyssnar på:tysnaden och lite fågelsjång
Läser: Inget men har planer på att börja på en ny bok i bilen som jag just nu inte kommer ihåg namnet på...
Bästa: Älskar min underbara familj
Sämsta: Lite avis på alla som har kort vecka denna vecka....
Barn: Alla sover ?
Väder; grått med lite blåa inslag
Dagens Citat, ordspråk; Njut av livet.

100509

Så är det söndagskväll. Dom stora barnen har inte kommit hem ännu men är på väg. I vanliga fall kommer dom hem så dom äter med oss.

Vi har haft en vanlig helg med lite pyssel och lite vila. Idag har Sambon som sagt fixat med staketet, virket som fanns räckte inte så ha va ut i skogen och högg ner mera =) Själv har jag strukit världen strykhög, ställde mig framför tv;n så det gick skapligt. Tycker annars att det är lite tråkigt. Men nu när man kan hänga yvätten ute igen så blir det mindre strykning för min del.
Jag har även rengjort A;s sulky som ska lämnas till lillkusinen i morgon. Då får vi ärva en papaplyvagn av dom som dom haft till lillkusinens stora syster ;)  Vi har inte använt sulky så mycket, haft den legat i bilen hela tiden.

Hoppas hinna en kort sväng och träffa syrran med familj som kom upp i fredags och bor hos mamma och pappa i morgon. Om inte annat så tror jag vi ska hinna träffas på tisdag :)   Ska bli kul att se hur mycket små kusinerna har vuxit =)



Mera blommor från växthusen hos svärföräldrarna =)

grå söndag

Söndag, ja snart slut på helgen igen.....Grått ute, men Sambon och A är ute och grejsar. Vårat staket har "kollapsat" under vintern så dom byter ut brädor.

Gårdagskväll blev trevlig med god mat som Sambon grilla. Sändningen från GP speedway ( som gick av stapeln i Göterborg) va bättre än sist. Trots att det inte gick så bra för våra favoriter :(

I dag har vi tagit en lång frukost = härligt. Längtar till det blir varmt ute så vi kan äta frukost ute, det är något jag gillar. Sitta ute och vakna till av varma strålar från solen =)



Även idag kommer en bild på blommor från svärföräldrarnas växthus.

LIVET

Livet är för kort för att slarvas bort.
´
Älska de människor som behandlar dig väl, välj bort de som inte gör det.

 Tro på att det alltid finns en orsak till allt som sker.

 Om du får en chans till, så grip tag i den med båda händerna.

Om det ändrar ditt liv så låt det ske!

Ingen har sagt att livet ska vara lätt!


lördag

Inte lika lång sovmorgon i dag men helt ok ändå =)  Tyvärr ingen sol heller :(  Men fortfarande blås......Har lite saker som vi vill åka på i dag men vet inte om det blir av. Har konstigt nog en massa saker att göra hemma också.....Kanske dax att börja tvätta fönstren.

Sambon är uppe i garaget och fixar med bilen, A ser på MoraTräsk på video och spelar och sjunger med förstås ;) Själv har jag svårt att komma härifrån....

Igår kväll såg vi på ett ovanligt tråkigt Så ska det låta. Sen börja vi se på en lång film Deja vu, mycket konstig men vi såg den färdig.
I kväll är det speedway och det är våran tur att bjuda på lite käk. Som vanligt blir det grillad kyckling =)



Här kommer mera blommor från svärföräldrarnas växthus.

kväll

Sambon är uppe och lägger A. Jag ska plocka fram lite mums till Så ska det låta. Har ingen aning om vilka som är med i kväll men det spelar ingen roll är oftast ett trevligt programm. Kanske får se själv idag förresten.....Sambon prata om att det va länge sen han spela BF. Jaja det spelar ingen roll.

Solen skiner fortfarande, härligt. Fast det har blåst massor idag. Tvätten har torkat på ett kick ;)




Här är en bild från växthusen. Men den är tagen innan det blev fullt som det är nu. Eller jag har ju inte varit där på en vecka nu. Och det verkar som dom haft många kunder så vi får väl hoppas att det har minskat lite =)  Om inte så kommer inte alla sommarblommorna få plats ;)

fredagshandling

Ingen planeringslista har det blivit ännu :(  Däremot så har jag hunnit 45 min med stavarna och en toning i håret =)
A och jag har varit ute en lång stund på förmiddagen. Då hann vi både kratta och spela lite fotboll ;)  Lite sandlåde lek också men det gjorde A själv, då satte jag mig i solen en liten stund ;)

Har just kommit hem från affären som jag passa på att besöka när jag skicka Stora sonen med bussen. I Österbybruk där jag handla har dom ett hembagarei som ni måste besöka om ni har vägarna förbi. Idag passa jag på att köpa bröd tills i morgonbitti, mums. I Österbybruk finns även en mycket fin och välfylld manuell chark. Det har ingen av dom andra affärerna som jag brukar besöka. I dag va jag nog hungrig för hitta en massa gott =)  Blev både skinka till morgondagens mackor, inlaggd sill och kyckling på spett + lite annat gott.

armband, någon ??

Nu är det tävlingsdax igen ;)
Den här gången har jag hittat en bloggare från min kommun,
hon skriver två bloggar.
En privat och en där hon tipsar om saker som händer i kommunen.
Hon driver även en egen pärlbutik
vid sidan om sitt vanliga jobb.
Nu har hon en utlottning på sin privata blogg
där man kan vinna ett armband som hon gjort.




Nu kan du vara med och tävla om armband från Lica~Creative. Du kan titta på armbanden HÄR
Besök  Veros virriga värld och titta vilket armband Du vill vinna.
 


planeringslista

Morgonstund har guld i mun, säger man ju. Fast idag va det skönt att få ligga kvar lite längre. A kom inte förrän efter kl6 då hade redan Sambon gått upp. Sen låg vi och myste ända till kl7, det vet jag inte när det hände sist =)

Nu är frukosten bortplockad och Dottern skickad till bussen. Stora sonen har jag bara hört när han va in på toa. Han sitter väl vid datorn.....

Solen skiner och jag har planer på att ta en tur med stavarna när A sover. Stora sonen är ju hemma och kan ha koll på om A vaknar. Dottern (och Stora sonen) åker till sin pappa idag så vi har bestämt att inte jogga i helgen men röra oss så mycket vi kan på andra sätt. Så tar vi tag i joggnigen igen på söndag när dom kommer hem.

Stora sonen tar studenten om fyra veckor så jag har tänkt planera hur vi ska lägga upp "allt" som ska göras innan dess. Så inte allt ska hinnas med dom sista dagarna. Fast jag har tagit kompledig tre av sista veckans dagar så om det "skiter" sig så har jag några dagar där. Vi har planerat vad vi ska äta, äntligen kommit överens om hur vi ska klä oss men kläderna måste hinnas köpas också. Måste kolla om det finns några ärvda finkläder som A kan ha. Hitta annars en fin skjorta på HM som kan få följa med hem. Sen ska vi inte prata om skor som också måste köpas......


medicinlåda




Jag tävlar om fina vinster från Dekorativt hos Nikita
Tävla HÄR du med!




Om jag har turen på min sida
så har jag önskat mig medicinlådan.
Vad skulle du välja ?


torsdag

Hemma igen. Blev ingen tid i mellan klasserna men vi stanna på ett fik och "fira" att nu va det slut på skolbesöken den här terminen. Fast både hon och jag tycker det är kul. Nu fick vi ju en anledning att äta köttbullsmacka och chokladboll ;)

På vägen hem passa jag på att stanna och köpa present till kusinen M som fyller 4 nästa vecka. Ingen idé att åka till dagis ännu för då sover A och vill inte väcka honom och inte heller sitta och vänta så då passa jag på att köpa presenten.

När vi kom hem så stanna vi ute en stund trots att det fina vädret har försvunnit så va det rätt skönt ute. A gillar verkligen att vara ute han kan nog vara ute 20 timmar om dygnet tror jag =)

Nu ska jag hänga en maskin tvätt innan jag börjar grädda pannkakor. Har bestämt att idag blir det tunnpannkakor, det va länge sen brukar alltid göra ugnspannkakor. Klarar sig själv när man ska göra till många.....Men idag tänkte jag "fjäska" lite ;)

ännu en jobbdag......

Solen skiner =)  Jobbar extra idag.....ska till en skola ute på en ö och prata tänder. Hoppas att det fina vädret håller i sig och att vi får lite tid i mellan klasser ;)


sväng i skogen

Dottern och jag har varit ute och sprungit. Det va super härligt =)  Har inte blivit beroende ännu men tycker det är kul och skönt att vara ute. Passar på att prata med Dottern om vad som hänt sen sist vi va ute. Tänker inte på alla djur som finns där ute i skogarna längre. För ska inte sticka under stolen att jag va rädd för både vildsvin och grävlingar första gången vi va ute.

Det va tur att det blev en jogging tur idag för jag och Sambon köpte varsin TipTop efter lunch. Åkte upp till badet och satt oss i solen. Det va härligt!


svävat fram i dag

Ja så är det har svävat fram i dag =)  Att ett par nya skor kan göra sån skillnad. Har änså länge bara gått idom men dom sitter perfekt. Passar mina lite bredare fötter som handsken ;)  Ska ut och jogga när Dottern kommer  hem i kväll =)




Så här skriver Stadium om skorna ;

Neutrala löparskor med Gel i häl och framfot samt SpEVA-mellansula för stötdämpning effektiv stötdämpning. Försedd med en meshovandel för ventilation och med en Trusstic-mellanfotsbrygga för rörelsekontroll. Yttersulan är försedd med skåror framtill för ökad framfotsflexibilitet.
  • Löparskor

  • Damstorlekar; 36-42

  • För ett neutralt löpsteg

  • Gel i häl och framfot; stötdämpning

  • SpEVA-mellansula

  • Meshovandel; ventilation

  • Trusstic; rörelsekontroll

  • Yttersula med skåror; framfotsflexibilitet



    Just nu är priset 999kr ( ord. 1399kr) på Stadium  


onsdag

Blev tyvärr inget mera skriva i går kom inte hem förrän kl21 och då ville jag umgås med dom nära och kära som va vakna =)

Kursen igår va mycket bra. Vi va bara 3 st idag så vi fick prova många gånger och mycket hjälp. Mycket är det att lära sig men roligt kommer det att bli nu när vi får göra mera saker på jobbet =)  Men mycke olika skelettdelar finns det i ansiktet. Är ju snart 25år sedan jag läste till tandsköterska och hittills har jag inte haft någon anledning att använda deras namn. Jo en del men dom flesta kan jag bara dom svenska namnen på...Har fått lära oss se en massa "fel/sjukdomstillstånd" också så vi ser dom när vi tar bilder och kan skicka patienterna vidare om det bejövs.

Dottern kom in så vi åkte till Gränby och handla lite. Mest Dottern förstås ;)  Men även jag köpte något efterlängtat. Ska testa dom i dag så skriver ett eget inlägg om dom =)


Idag är det sista dagen som fluortant den här terminen. Lite synd för jag tycker det är kul, men det går fort snart börjar höstterminen ;)  Men det törs jag inte säga till Dottern som ska hinna massor innan dess =)

kurs

Ja du är det tisdagsmorgon, idag blev det en tidig morgon :(  Klockan ringde redan kl5, huu. Har egentligen inte tid att sitta här det får bara bli ett kort inlägg.....

Ska på kurs idag, sista dagen av tre. I dag blir det praktik, tyvärr har jag inte tagit mig tid och lärt mig. Men hoppas och räknar med att vi ska få lära oss det praktiska idag annars hade vi ju inte behövt en sån dag ;)

Jag ska stanna en liten stund i stan, ska titta på joggingskor. Jag har ju blivit en joggare!  Jo fler gånger jag skriver så desto lättare måste det väl vara att bli en joggare =)  Ja alltid "lurar" jag någon...mig själv kanske att tro att jag kan =)

  Tror att det blir dessa. Asics gel torana 3W, 899kr (ord.1199kr) på Stadium  Men ska kolla lite mera idag när jag har tid.

måndag

Dax för veckans måndagslista. Besök Jennyn för att läsa flera =)


♥   Mina barn även fast inte vi alltid är sams ( Stora sonen och jag har nu pratat)

♥   Roliga jobb där jag får utvecklas

♥   JAG har provat att jogga, det hade jag aldrig tror, få se hur länge vi håller på....
  
♥   Är så glad över att A;s dagis funkar så bra (åtminstonne det jag ser), jag va mycket tveksam till att han skulle börja på daigs istället för dagmamma som jag ville. Känner verkligen att jag får information och att dom "ser" honom och kan berätta för mig vad som hänt under dagen.

♥   Våren är här och det är så vacker ute med alla vitsippor

eltandborste

Fortfarande osams med Stora sonen :(


Dagen på jobbet som fluortant har flytit på som vanligt =)  När vi va och fika på jobbet så va det en försäljare för eltandborstar där. Mycket finesser det finns som man inte vet man behöver ;)  Och självklart hade hon ett super erbjudande till oss som jobbade där. Vet inbte hur många eltandborstar jag köpt och trott att jag skulle börja använda men nja jag gillar min vanliga bäst =)  Men det är ju som sagt en vana vilken man gillar bäst. Man kan få lika rent med bägge om man som mig inte har något problem med händer och armar.





Nu har jag och Dottern varit ute på vår "joggskola", idag va det 1,5 min jogg och 1 min rask promenad * 10. Är en härlig kväll, dock lite kall men det va skönt att vara ute. Inte allt för tugnt så vi tror nog vi ska fortsätta ;)



måndagsmorgon.....

Ny vecka nya tag.

Fluortantsvecka även denna, nu på andra skolor i kommunen. Och så ska jag på kurs i morgon så då blir det inget fluor för min del. ja åtmintonne inte på arbetstid ;)  På torsdag ska vi till en annan skolor och prata tänder igen. Sista svängen för den här terminen. Nu är det bara "vanliga" veckor kvar fram till semestern.

Solen skiner så det blir nog en skön dag även idag, hoppas hinna gå en sväng mellan skolorna =)  Idag tar vi fika på jobbet och passar på att träffa dom som jobbar på som vanligt.

I går när vi va ute och åkte såg vi massor med vitsippor i backarna. SÅ vackert det är. Vår känslor ger dom mig i allafall. Vit, vit vit och så kommer det lite blåa flackar av blåsippor.


tråkigt stadsbesök :(

Verkar fortfarande vara svårt att få inlägg publicerade :(  Har 2 som ligger och väntar men som står att dom lades ut igår.....

Dagen idag började bra men har utvecklats till en skitdag :(   Varit till Stan, provade ett par joggingskor. Japp jag har tagit några vingliga jogginssprång ;) Dottern och jag har börjat "lära" oss jogga med hjälp av Topphälsa som i nr 5  hade en "joggskola" Få se hur länge vi kommer att hålla på men nya skor behöver jag iallfall =)

Stora sonen va också med, han tar ju studenten nu i vår och behöver lite nya kläder. MEN vi är inte överens....och blev osams :(   Va iväg och åt kina/sushibuffe för att få lite ny energi men det hjälpte inte.....Så inga nya kläder till någon av oss :( 
Jaja hoppas vi blir sams snart igen. Men till slut ville han inte ens ha det han hade bestämt sig för först. Och inget av det som vi prata om hemma verkar vara det han vill ha nu. Jag tror han kommer att ångra sig om han kommer att gå i sina vanliga jeans och t-shirt eftersom han brukar tycka om att klä "upp sig". Innan vi får hade han bestämt sig för att ha kostym, skjorta och slips ett för honom självklart val........

Nu börjar vi bli lite småsugna trots att vi åt massor ;)  på buffe´n så Sambon fixar varsin smoothie =)

hmmmm

Verkar som inlägget jag skrev på förmiddagen inte har blivit publlicerat :(   Där skrev jag hur våran eftermiddag igår va = toppen. 
Mamma, pappa och en moster till mig kom ut och åt hemma hos oss. Somv anligt bjöd vi på grillat =)  Till kaffet blev det Leilas sega kladdkaka =)  Ni har ju fått receptet nu ;)


Leilas sega kladdkaka

Efter att jag skrivit om Leilas kladdkaka nu i flera dagar så känns det som jag "måste" skriva receptet här =)

Receptet kommer allstå från Leila Lindholms A piece of cake och heter Min sega kladdkaka

50 g   smör
½ dl   matolja
2  st   ägg
2  dl   strösocker
1  dl   farinsocker
2½dl  vetemjöl
4 msk kakao av god kvalite ( jag blandar oftas 2msk coop kakao med 2msk oboy, kvalite nja men gott)
2 tsk   bakpulver
1 tsk   vaniljsocker
1 nypa salt

Smör och ströbröd till formen
50 g  mörk kvalitechoklad 70% 


1. Satt ugnen på 150 grader

2. Smält smöret i en katrull och tillsätt matoljan

3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret

4. Blanda de torra ingrediensernaa och vänd ner dem i smeten

5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 min. Prova med en stick, den ska vara lite kladdig.


Vi gillar nötter här hemma så jag brukar grovhacka en näve hasselnötter och ha på innan jag gräddar.

RSS 2.0