tisdagskväll

Jippi!  Äntligen har jag fått ihop över 10 000steg på en dag, ligger faktiskt på 12 946 steg just nu =)  Men nu lovar jag att det inte ska bli så mycket mera stegsnack här.  Nu kommer jag lägga in mina steg på sidan motiomera .

Nu har snön börjat smälta, äntligen. Dessa kort är tagna på nästan samma ställe med bara några dagars mellan rum.

 090329   09331

På min promenad i dag såg jag både en örn av något slag ( är inge vidare på fågelsorter ) och ett rådjur som sprang brevid mig i skogen.  Såg förtås flera rådjur ute på åkrarna också. Har lärt mig här i veckan att ju fler åkrar med rådjur på fler lodjur i skogen. Med många lodjur i skogen vill inte rådjuren vara där utan håller till på åkrarna/ängarna för att kunna ha uppsikt ifall det kommer något hungrigt lodjur.  Och här i skogarna finns det många lodjur men har inte sett några själv, bara "fotavtryck" i snön.

A börjar bli stor....

Glömde visa det här fina halsbandet som A gjort på kyrkis i går. =)
  Visserligen hade han fått lite hjälp av faster men han hade valt ut vilka pärlor han skulle ha alldeles själv. Blir man stolt som mamma eller ;)
Idag blir han 20 månader, hu så tiden går fort (för fort ibland).
Går nog inte en dag då jag inte funderar på hur vi ska lägga upp och lösa hösten när jag måste börja jobba. Har då inga eller i allafall väldigt få dagar kvar ( om vi räknat rätt).  Vore ju bättre om jag njöt av tiden nu istället ;)

Fick ihop 4895 steg i går + 45min  aerobic och lika länge styrketräning med mits och handskar.  Enlligt omvandlingstabellen  som Amlon tipsade om så är 45 min aerobic "värt" 8750 steg och  då blir det ju bättre med steg sen vet jag inte vad jag ska kolla på med styrketräningen.....

Efter ett tips från Nina   så har jag skapat ett konto på sidan http://motiomera.se/  där jag kan lägga in alla steg jag tar och se hur långt jag kommer. Allt för att bli peppad att ta några extra steg ;)

kom ihåg korten.....

Ni glömmer väl inte att jag tipsat om att man kan få 100st gratis kort på fujidirekt  innan den 31 mars. Har någonstans sett om ett nytt erbjudande i april. Passa på så kan ni få 200st kort för bara portot. Ska leta upp den andra adressen..... så kommer jag med det erbjudande senare.

middagen är serverad

Konstig dag på jobbet i dag. Första patienten hade ringt återbud på telefonsvararen, en uteblev, ja ni förstår hur det förtsatte. Men roligt hade vi ;)

Svängde in och köpte födelsedagspresent till lilla M ( eller stora hon har ju fyllt 4;)  Åkte runt och hämta stora sonen som hade varit första dagen på praktiken. Han verka haft det bra för han prata och berätta på vägen hem. Han är ju annras tystlåten av sig :)  Dom hade haft det kul i går på Hammerfall konserten också.

När vi kom hem hade Sambon fixat middagen =)  Det blev min favorit mat. Ugnsbakade grönsaker och potatis med köttfärsbiffar. Smask!



Det va bara det att det va det jag hade tänkt bjuda på i morgon ;)  Så nu är det bara att tänka om för mig =)  Men det är ju gott så det kanske blir någon variant på sasmma tema ;)

Trött morgon.

God morgon vänner =)
Här är det jobbdax igen. Lite trött är man.....jobbigt med sommartid, svårt att gå att lägga sig och svårt att vakna sen. Sovit lite oroligt, undrar hur stora sonen här det. Han sover hos mormor och morfar. Inte hört något = betyder att allt är bra ? Han börjar sin praktik i dag kl, 7,30, han brukar ju vara morgonpigg så hoppas på det bästa. Han va lite nervös igår, stackarn. Han läser till elektriker och har sin praktik på en av kommunens största arbetsplats, dock inte Forsmark (=vattenfall) som hade varit det mest logiska utan Sandvik.

Måste komma ihåg innan jag åker hem från civilisationen idag att jag ska köpa födelsedagspresent till A;s kusin som vi ska åka till i slutet på veckan. Hon fyllde ju 4 förra lördagen. Stora tjejen. Tror att det blir lite "plantera" saker som handskar, litet växthus och lite sånt. Det kan väl passa en 4åring?
Tänkte titta in på  Granngården . Såg ett par snygga arbetsbyxor i deras reklamblad som jag skulle villa ha när jag jobbar ute i trädgården i sommar där.

Just ja det blev 7775 steg i går. Ja vad säger man, ser inte bra ut måste ju komma närmare 10 000 steg snart tycker jag. Och sen hålla mig där ;)

söndagskväll

Innan middagen hade jag så lite steg så jag va helt enkelt  tvungen att ta ut stavarna en sväng ;)   Skyller på att vi har ett sånt litet hus så det är så nära till "allt" och att det är därför som det blir så få steg ;)

Dottern bjöd på kycklingwok i dag. Smaka gott och är ju inte så dåligt för magen =)  Hon har även bakat muffins med chokladbitar i och kladdkaka, säkert jätte gott ;)  Men jag ska försöka stå emot......Kanske bara en liten bit......Hmmm...

Det kommer en kompis hit senare på kvällen så då blir det en fika men jag har sesamkex som jag tänker äta.


Vi har idag haft plusgrader känns som det va länge sen.


Men som ni ser har vi fortfarande en massa snö kvar......


ps Stora sonen smsade nyss dom står längst fram på Hammerfall. Han va "lycklig", men det va nog inte hans förtjänst han är alldeles för försynt för att komma längst fram.

söndagsförmiddag

Ingen bra dag igår när det gäller stegen.... Det blev bara 3835 inte mycket att hurra för. Men så blir det när man skjutsar alla barnen hit och dit = bor på landet utan buss på helgerna :(  Hoppas det blir fler steg i dag ;)  Har i allafall tänkt gå en sväng med stavarna.

Idag har vi mest bara slöat än så länge. Men nu ska/måste jag gå igenom A;s klädlådor och skåp, så det inte finns något smått kvar som ska ner till lillkusinen J. Har hur mycket lånat som helst som ska gås igenom....

Sen ska stora sonen skjutsas till bussen. Han och några kompisar ska åka till Stockholm och se/lyssna på Hammerfall i kväll. Hoppas dom får det kul. Och att bussarna och tåget går som dom ska så dom kommer i tid.

lördag

Usch vilken dag!  Börja riktigt bra med fika hos svärmor =)  Nä nu "ljuger" jag körde först dottern till hennes "skjuts" hennes kör har haft "besök" av sjungpedagogen idag. Så hon har varit där hela dagen. Efter besöken hos svärföräldrarna så körde jag sonen till skutbanan där han skulle vara i dag men ingen visste hur länge. Jag passa på att åka till mamma och pappa idag igen. Trodde att det skulle ta ca 2 kanske 3 timmar. Men när det gått 4 hade jag verkligen ledsnat på att vänta som tur va ringde sonen då att det va dax att hämta honom.

Hade massor med göra hemma, men när jag kom hem och sambon bjudit  på mat så va klockan närmare 7 och jag bara orkade inte göra något ;)  Har även hunnit hämta dottern.

Igår blev det 7868steg och det känner jag mig ganska nöjd med. Då hade jag tagit en promenad på 45min med stavarna. Idag blir det betydligt sämre......
Har fått ett bra tips från Amlon  om en sida där man får hjälp med att räkna om olika "sporter" till steg.  Där får man även reda på att man behöver gå 15 000steg för att bli av med en pizza, medans det räcker med hälften (7500) för 1 dl cashewnötter. Usch det kanske blev lite för mycket inforamtion, för vem vill veta hur mycket man måste gå för en pizza.......

090327

Stanna inte så jätte länge på Öppna i dag, tyvärr va den där elaka ungen där i dag igen. Usch och fy så får man inte tycka och absolut inte säga....Fast egentligen är det ju mamman det är "fel" på som inte säger till sitt barn på skarpen, så han förstår att man inte för kasta saker osv på dom andra barnen. Idag va jag tvungen att gå ut ur rummet för att inte lägga mig i för mycket.

Stora sonen bjöd på Kycklingcurry från "Laga gott med viktvaktarna" Fanns ingen bild i boken och jag glömde totalt bort att ta en bild innan det tog slur;) Men är det någon som vill ha receptet så hör av er. Maten va smakrik men inte kryddstark.

Efter maten va jag "tvungen" att ta stavarna och gå ut en sväng. Hade ju bara drygt 2000 steg. Går mycket mindre om dagarna än vad jag trodde...... Men efter en stavgångspromenad på ca 40min så står nu stegräknaren på 7460 steg. Så känner mig nöjd, hade självklart velat haft närmare 10 000 steg men det är ju bättre än i går =) Och jag ska ju gå lite till innan jag hamnar i sängen ;) 

Vi ska över till en kompis i kväll och titta "Så ska det låta" och lite av finalen på "Let´s dance".

fredag

Ja ni det blev bara 6554 steg i går. Inge bra :(  Hade då inte stegräknaren på dom 2 timmarna när jag träna ( styrketräning och yoga, intet man direkt springer benen av sig ;) Hur gör ni när ni tränar sånt ? Stegräknaren på eller inte ?  Tror inte det blir fler steg i dag tyvärr, får nog försöka "klämma" in en promenad om jag ska lyckas få till det.

Nu är det dax för Öppna förskolan, hoppas det är "roligare" barn och vuxna där i dag. Sen det obligatoriska  besöket hos mamma och pappa. Ska bli extra kul att träffa dom i dag eftersom det inte blev något förra veckan, då dom va hos systern i Småland.


steg just nu

Hemma igen efter en halvdag i växthusen. Dom börjar bli färdiga så inte så mycket att göra. Idag har svärmor omskolat ca 1750st lobelior som jag ställt ut i  lilla växthuset, så det har inte blivit så många steg för mig, hmm.
Stegräknaren står just nu på 4596 steg. Skulle behöva haft mycket mera för visst är det 10 000steg man minst behöver om dagen ?  Och nu har ju mer än halva dagen gått :(  Ska ju visserligen på träningen i kväll, men styrketräning och yoga ger inte så många steg precis....

A;s kusin kom också dit på slutet, dom leker så fint så jag tog med henne hem hit när vi gick hem. Fast just nu är dom inte riktigt sams. Hon är ca 1 år äldre och vill gärna bestämma och A är ju van att vara själv och få göra (nästan) som han vill ;)  Det märks på A att han tycker det är så kul med kompisar =)

torsdag och lite onsdagsångest

Ojoj trodde jag skulle sitta här vid datorn en sväng i går men så blev det inte. Sambon och jag myste i soffan framför tv istället. Kände att jag inte kunde ha datorn på när han kom dit är inte så ofta vi sitter framför tv ihop om det inte är helg. Vi sitter oftast vid varsin dator ;)  Min är ju flyttbar men han har en stationär, men det finns däremot inget mera plats brevid hans så vi brukar sitta på varsin våning.

Jaja jobba gick bra. Inte så många såna här "vanliga" jobbdagar kvär där nu, sen ska jag vara "mammaledig" på heltid eller ..... Nja inte riktigt kommer att åka ut till skolorna och helgjobbet förstås. ( Ska ju jobba en vecka i sommar också).

På vägen hem så svängde jag in och köpte vaniljglass. Det skulle bli våfflor! Vi trodde inte det ett tag för vi hade ju lånat ut vårat och nu va den trasig :( Och dom hade inte sägt något utan när jag ville ha tillbaka det nu så skulle dom köpa nytt när lönen kom.....(låna ut det i jan/feb någon gång). Kära sambon som varit hemma med A i dag har lånat svärmors för vi har ännu inte sett till något nytt.  Jag åt bara en med jordgubbar från i somras som mixades och lite vanlijglass, smaka gudomligt.
Men vet i 17 om det va värt för nör jag kom till v.v så va det  uppgång den här veckan också, bläää ( tredje veckan i rad). K, konsulenten tyckte jag skulle stanna kvar för att prata igenom situationen, så det gjorde jag. Usch så dåligt samvete jag fick, fast jag vet faktiskt inte vad som är "felet". Har varit "duktig" äter inget mellan målen numera. Vi bestämde att jag ska ha med mig veckans checklista, stavgå 3ggr/veckan och fylla i "motivationstestet". Hoppas det visar vad som är fel.


När jag kom hem igår så plocka jag fram stegräknaren! Vill nog gärna SE resultat på det som görs i  vardagen. Har mju mest suttit härframför sen frukost och har fått ihop 132 steg nu. Men ska iväg till växthusen och jobba lite idag och då brukar det bli en massa gått. Det "värsta" med jobbet där att då fixar svärmor fika och lunch och det är inte alltid tänkt för en viktnedgång. Men det är ju jag själv som stoppar in så jag får väl ta lite mindre ;)  Jag har ju världens bästa svärmor så hon förstår nog =)
Kollar just på termometer fortfarande över 3 minus så vi får se hur det går med jobbet i växthusen, det kanske är för kallt idag också......


onsdagmorgon

Sen som vanligt och på väg till jobbet. Här kommer det nog bli en fin dag. Termometern står nu på 12,3 minus, hoppas det blir vår snart. Som tur är har jag en helt underbar sambo, för i går kväll gick han ut och satte i motor/kupé värmaren. Så jag ska slippa frysa.

Hörs i kväll =)

stavar sig fram ;)

Vet ni vad jag gjort idag,  något jag inte minns när jag gjorde sist. Gick en längre sväng med stavarna =)
 Blåste rejält fortfarande upptäckte jag när jag redan va ute :(  Och det va minus grader. Men oj så härligt det va =) Kunde gå hur långt som helst kändes det som .)  Men skulle hem och bada A så det blev bara en tur på ca 45 min. Kanske lika bra det så man inte får träningsvärk i muskler man inte använt på ett tag;)  Hoppas komma ut fler kvällar nu när det är ljust på kvällarna när dom andra kommit hem.



Så här såg himlen ut när jag va ute.

middag

Strax dax för lasagne och vitkålssallad.  Hitta inte mitt vanliga recept så jag kolla runt lite. Hitta detta i sambons kokbok som han fick strax efter vi fick A.

 Det är en bra bok som jag tror kommer att användas mera ju äldre A blir.

 
Hoppas ni ser receptet direkt ur boken ;)  Jag gjorde den varianten med morot (tog dock 2st)  och purjolök.

 Så här blev resultatet.

junior kläder på Stadium

Hur har jag kunnat missat att Stadium har börjat med junior sortiment st 86-116.
Det måste kollas in nästa sväng till stan.
Det verkar finnas allt mellan badkläder till regnkläder.
Och lite gympa kläder förstås (det ska ju börjas i tid).

Tur att jag va in på barnshoppingbloggen,
det va den som tipsa om det.
Där kan du även få bli veckans blogg, om du vill.



 Update; såg att jag inte fått med länken till barnshoppingbloggen
men nu så är det lättare att hitta dit :)

ledig dag !?! + en massa gnäll

Har just ätit min tallrik gröt och kollat runt på en massa bloggar,hmmm, inte undra på att jag inte får något gjort.

Det va först planerat att jag skulle vara i växthusen i dag, men det har varit för kallt. Så det går inte idag, då fryser dom stackars småblommorna. Men då tänkte jag åka och ombesikta bilen istället, håller tummarna. Då sa kära sambon att han kunde göra det på vägen hem från jobbet, så då hade jag inget planerat ett tag. Men det gick ju över ;) Hade i allafall tänkt börja med en lång promenad för det va så länge sen nu. Men här blåser det "småspik" så blir inget av med det heller....Dammtussarna ligger i allafall kvar så dom ska jag "skräma" iväg med dammsugaren. Kanske tar tag i den där jätte högen med strycktvätt också.
Gjorde en lasagne igår då jag trodde dagen skulle vara full med annat att göra, så jag har middagen färdig redan. Det känns ju skönt. Lasagne ska bara värmas och sen ska det göras en sallad till. Lasagne är ju ingen bra "gå ner i vikten" mat men jag har gjort det bästa av den. Mycket morot blandat med köttfärsen, ostsåsen är gjort på lättmjölk och 17% ost och så är platterna av fullkorn.  Sen ska halva tallriken vara fylld med vitkålssallad =)

På gårdagens aerobic och styrke pass sa dom att det är bara 3 gånger!  kvar ( och vi kommer att vara borta en av dom gångerna) Inge kul nu när jag tycker att det är så kul ( och fått dottern att uppskatta det också). Lät som dom brukar ha gemensam stavgång i maj, det låter ju också kul. Men känns som det kanske är lite långt att åka 2mil för att gå med stavarna när man kan göra det hemma. Men det ska ju göras också. Ja, ja den som lever få se hur det blir med det ;)

Usch vår ekonomi är inge kul nu. Kände i går att jag tar vilken dagmamma som helst och börjar jobba för att få ihop lite mera med pengar.  Men nej vill inte. Snälla sambon sa att nu blir det snart mindre med räkningar. Elen ( vi har eluppvärmt fast försöker elda så mycket som möjligt) kommer att sjunka och bara solen kommer fram så får solfångaren börja jobba igen. Stora sonens jaktskola är nu betald ( fy fasiken va den kosta, 4200kr, visserligen med böcker men ändå, nu är det "bara" skjutövningarna som kostar), nu är bilarna i "toppskick" ( man kan ju tro att vi har två gamla"häckar" men dom är 02, bägge två, ja vi har två det är ett måste på landet där bara skolbussen går, oj när jag räknar efter så är ju 02, 7år så tiden går). Nä nu är det slut gnällt om pengar, men är det någon som har något bra hemma jobb som ger bra med pengar så hör av er, hihi.( Är tyvärr inte säljar typen hade då kunnat blivit försäljare för det verkar vara det enda som finns)


Syster L och jag håller på att planera vår tripp till syster C som bor ca 50 mil bort. Ska bli så kul. Några av våra barn ska med också. Syster C dotter fyllde 3 härom dagen och systern själv fyller när vi är där nere så vi måste hitta på nåra roliga presenter:)  Sitter just och funderar hur C har tänkt att vi ska sova när vi är där nere. Hon har en liten kille som födes i december också, som säkert vaknar på nätterna och så A som också vaknar, hmm, blir inte så lätt det här tror jag. Alla kommer nog att vakna.

Nä nu är det dax att sätta fart ser att halva förmiddagen gått....

te tävling

Är det fler än jag som gillar te? Trodde väl det ;) Om du vill ha chansen att vinna te så besök Kalasgott som just nu har en tävling där hon lottar ut ekologist te. Bra va!


måndag morgon (+lite söndag)

Det blev inte lika länge på jobbet igår som i förgår så jag hann en liten sväng upp till växthusen. (Ska dit på tisdag och jobba lite istället.)  Det fina vädret gick över va fint på förmiddagen sen blev det gråare. Och nu på morgonen har det kommit snö igen :(

När vi kom hem från växthusen så slöa vi i soffan en stund innan vi fixa middagen, det blev tacos, smask!  När dom stora barnen gör mat på helgen så blev det alltid en dag med tacos så vi sa att det måste det bli ändring på.Så nu va det ett tag sen sist. Men i går va sambon och jag sugna på det så han och jag fixa det till deras "glädje".

Sen fick jag lite mera fart och ställde mig och strök, tyckte jag stod där en lång stund men syns knappt på högen med kläder som ska stryckas....Blir nog tvugnen att prioretera det någon mera dag i veckan.

Nu ska A och jag sätta lite fart för snart ska vi åka på kyrkans öppna här i byn. Just nu ligger han i pyjamasen på sin storkudde på golvet och sjunger med tjejen på tv:n. Han är så söt =) Är så glad att han är hos oss ♥


God morgon med kesotårtrecept !

Snart dax att åka och jobba igen =)

Kallt ute men nästan klart blå himmel så det blir nog en jätte fin dag idag =)
Hoppas det inte blir lika länge som i går på jobbet idag så man hinner hem och njuta av solen. Dom andra kommer att vara i växthuset i dag med och jag hoppas hinna dit en sväng när jag kommer hem.


Här är ett receptkesotårtan från i går. Tror jag i alla fall här hittat det på nätet men det ser ut att vara samma. Och då är den bara för god!


kavli reklam

Det gick bra att jobba idag, ingen bandypublik som hade råkat i slagsmål som kom till oss. Det va en ny tandläkare på akuten idag ( jobbat länge men inte på akuten)  så det tog lite extra tid idag. Hade lite svårt att prioretera men han kommer säkert lära sig snart ;) Jobbar ju på timme så det gjorde inget ;) 

Sonen bjöd på thailändsfilé när jag kom hem. Gott ! Dottern har varit på köruppvisning ( heter det uppvisning när dom sjunger,ja ni fattar vad jag menar ;)

Vi har även hunnit vara i väg en sv'äng på födelsedagskalas då en kompis fyller år i dag.  Hennes kille hade bla bakat tårtan som va super god, den innehöll keso ?!? Receptet hade han jittat i "Sju sorters Kakor", måste ta och titta om det finns med i min upplaga.
Vi har även gratulerat A;s kusin M som fyller 3 år idag. Fast bara genom telefon då hon bor i småland, men vi ska åka och gratulera henne om 14 dagar då det passar bättre för oss =)

Nu är det dax att kolla runt på några bloggar innan det är tid för kudden. Jobbar ju i morgon igen.

Har tv på och just nu är det reklam. Ser Kavlis reklam för räkmjukost, den har blivit ny. Det är inte längre en liten kille som börjar "dansa" till "Thats the way we like it"  utan nu är det pensionärernas tur. Kul!
 

Hittar tyvärr inte på den med pensionärerna.

Lördagmorgon :)

Nu är det jobbdax igen. Ska bli kul :)  Fördelen med att inte jobba så mycket är ju att det är kul när det är dax. Det är bandy final i Uppsala i dag, har jobbat såna helger förrut och det brukar bli lite extra mycket jobb då....

Glömde visa er böckerna jag köpte i går, nu va det halva rea priset så jag fick tre böcker för 41,50. Riktigt bra pris enligt mig. Barnböckerna är bra att ha kan ev bli en present och "Mina hemligheter"har jag tänkt ge dottern hon har läst "shopaholics" böckerna av samma författare så jag hoppas hon gillar denna också.



Gårdagskväll hade jag tänkt tillbringa i soffan och se på "Så ska det låta" men A ville annorlunda :( Han vägra att somna även fast vi låg i vår säng....... Blir snart "knasig" om han inte vill lära sig somna och sova ordentligt snart.
Hann i alla fall se en liten sväng på "Let´s dance" men gick och la mig innan resultatet, kom just på  att jag inte kollat det ännu...


dagens kläder ;)

Nu va det länge sen men här kommer en dagens klädval. Dom stora barnen har studiedag i dag så dottern har varit snäll och tagit ett kort.




topp; naturfärgad botten med svart och röda "blommor" från Soya
byxor; jeans från Blend, ser att dom ser väldigt långa ut, får nog ta och fålla upp dom.

fredag

Så där ja nu är vi hemma igen :)
Det va inge kul på öppna idag. Elaka barn och tråkiga mammor ( undrar vad dom tycker om oss), ja inte bara, några "pärlor" va där men tyvärr är de ju dom andra man märker. Kände när jag va där att vi inte åker nästa fredag men vi får se. På "klädloppisen" som finns där köpte jag i dag ett par "foppa"tofflor till A, blåa dom han har nu är rosa , så blir det när man får ärva av tjejkusinerna ;) Lite stora men med slejfen bak så passar dom bra, kommer ju inte användas så mycket ute ännu.

Besöket hos min kusin va trevligt =) Hon bjöd på laxsoppa och nybakt bröd och the och kaka på. A va tyvärr väldigt trött så han va lite klänging.

tränat =)

Det gick riktigt bra med ätandet igår ( skriver ätandet för hos mig är det inte maten som är det svåraste utan allt det där andra som bara slinker ner) Har till och med points sparade. Visserligen kände jag av socker suget igår kväll innan maten. sambon tyckte nog jag va lite grinig. Provade v.v nya godis med hasselnöt smak och den va super god.
Det blev ju även motions points i går du det först blev ett pass team power (styrke tränning) sen yoga, åh det va skönt, gillar verkligen det här med att träna. Det gäller bara att få tid till det, eller ta sig tid ;) Igår fick jag åka själv dom andra hade annat för sig så jag fundera en stund på om jag skulle åka eller ej, men är så glad att jag åkte =)

Nu är vi som vanligt sena. Fredag = öppna förskolan ;) Mamma och pappa är ju inte hemma så ingen lunch där i dag men vi har blivit "inbjudna" till en kusin till mig. Vi träffas inte så ofta så det ska bli jätte kul. =)  Vi skulle få lunch där, hon vet att jag viktväktar men hon gillar "smask" så vi få ser vad det blir.
Får väl försöka hinna med en promenad när vi kommer hem =)

Torsdag

Redan torsdag, dagarna går så fort. Lite vår känningar idag också, men bara om man är inne för ute blåser det i massor och är inte mer än ett par plusgrader.

Har varit i väg en sväng till jobbet. Vi hade brandteori och hade jag inte åkt dit i dag så hade jag fått gått med några andra för det är obligatorisk hos oss. Folktandvårdens chef kom även på ett besök så då stanna jag så jag fick träffa henne också, hon har börjat medans jag varit mammaledig så har inte träffat henne förrut. Hon verkar vara trevlig.

Oj nu kommer alla hem! 1timme tidigare än tänkt och jag som inte har börjat med maten. Så nu gäller det att sätta fart ;)


frukost

A fick visserligen en flaska välling kl 5 också idag, det brukar aldrig hända. Men när det va dax för frukost så ville han ha lite fil och flingor. Han har ätit gröt en längre tid men har sen i går fått fil då han inte äter av sin gröt längre. Jag ställde mig upp och fixa min gröt när han va nästan färdig och vet ni vad som händer ? Han börjar spela "trummor"med skedarna ( vi har två en som jag matar med och en som han äter själv med). Ni kan ju tänka er så kul det va. Så här såg det ut ;)
Ser att man tyvärr inte ser allt kladd på kortet, ja men ni kanske kan tänka er ;)(PS han dricker oftast utan pip på muggen men idag hämta han den själv)

inge bra :(

Skit! Gick inge bra på vägningen igår heller :( Så nu är det hård körning som gäller igen. Måste bli bättre på att fylla i cheklistan. Tycker att det skulle gå bättre nu när jag kommit igång med träningen men icke man ska ju ha koll på maten också ;)

är våren här?

Åh så härligt det va att vara i badhuset! A hade hur skoj som helst. Kompisen M som va med har gått på babysim och visa oss hur det skulle gå till. Men det tog inte lång tid förrän A lekte som den vanaste fisken ;)  Visserligen trodde han att han kunde simma men det är sånt som man får ta ;) Det va mycket mera folk där än vi trodde så det va kul.
Vi tog sen en självklar fika  på Bettans fik, dit kom även sambon och fika så vi fick träffa pappa en sväng :) Nu sover A sin behövliga middags sömn tror den kommer bli extra lång idag efter allt badande =)

Känns som vi fått vår idag =) Visserligen blåser det mycket men man kan ju alltid sitta inne och sola ;)

Har en massa tråk fixa att göra idag är ju inte hemma så mycket den här veckan imorgon är det dax för en sväng till jobbet igen. Först är det obligatoriska brandteorin och sen kommer "stor" chefen och ska prata, eftersom jag är "mammaledig" har jag inte hunnit träffa henne tidigare då hon varit ute hos oss och presenterat sig.

baddax

God morgon! Eller vad det heter;) Har varit vaken länge, A vill inte sova, tyckte det va så bra ett par nätter men nu är det som "vanligt" igen, suck.

Idag ska vi till badhuset. En kompis ringde och undra om vi ville med. A har aldrig varit där så det ska bli spännande att se hur han reagerar =) Han gillar ju att sitta i badbaljan här hemma så jag tror att det kommer att bli super kul. Själv fick jag lite "panik" har ju ingen baddräkt, leta upp bikinin och kolla hur den satt. Och ja det går men ser inte så kul ut ( eller det är ju det ,det gör ).

Har ni sett att dom gör "reklam" för några bloggsidor som gör bloggdesigner. Hon som gjort min finns med =) Det är Mimmisdesign i höstas vann jag en design av henne. Kolla in hennes sida hon är jätte duktig =)

tisdag

Så där ja nu har vi tillbringat dagen i Stockholm. Fått bilen fixat, hurra!

Det va lite gråmulet på förmiddagen men sen sken det upp. Så vi gick en lång promenad tillbaka till bilverkstaden från Gamla stan där vi varit turister, hihi.


Så här folktomt va det när vi kom innan alla affärer hade öppnat.

Vi åt thaibuffe till lunch och jag provade även sushi, det smakade bra =)

090316

Hemma från jobbet igen och har hunnit ätit en underbart god pastsallad som sambon bjöd på. Han hade rökt kyckling i, det smaka gott.

Har betalat räkningar, usch och fy, det är aldrig roligt. Måtte det bli bättre när jag börjar jobba på "riktigt". Känns som vi aldrig har pengar så det räcker :(

Nu ska jag strax bytta om för i dag är det dax för afroaerobic igen och i dag tror jag styrkan är boxning till dottern glädje ;)

I morgon är det Stockholm och bilverksad som gäller. Få se om vi hittar på något kul. Sambon har "önskat" ett myssigt fik och det kan jag ställa upp på;) Några förslag?

måndag morgon

Så där ja nu är det jobbdax igen. Kul när man väl kommer dit, men gillar inte att klockan ringer 4,40 känns som man nyss lagt sig :(
A har sovit bra i natt igen (håller tummarna) fast jag försökte få honom att somna om istället för vällingen där i vargtimmen. Men inte lyckades jag. Men som sagt somnade i själv i sin säng och ligger kvar där fortfarande och det är otroligt skönt för sambon och mig.

Jag känner av ryggen och tänker på svärmor och svärfar som jobbar i växthusen nästan sju dagar i veckan från sportlovet till midsommar, hur har dom det med ryggen ?  Hör dom inte  ofta "gnälla".

Ser ut att bli en fin dag idag =) Hör just nu någon fågel som sjunger. Tyvärr är jag skit dålig på fåglar. Kan typ domherrar och hackspettar. Men dom sjunger (oftast) fint och är vackra att titta på ;)

Nu är det dax att fixa mig färdig så jag inte kommer försent;)

dag i växthusen

Idag har vi varit i växthusen igen. Jag tycker det ger mig så mycket att få vara där, friskluft, pratstund med svärmor ja allt möjligt. Idag har svärmor skolat om ca 1000 petunier till idag plus närmare 1500 st tagetes och jag ställt ut dom på bänkarna.
 Här är lite av vad vi gjort.
Svärmor bjöd på hemmagjorda semlor till fikat som va super goda. Det får bli årets sista semla för min del.
A hadfe jätte kul i växthusen och där man fyller jord i krukorna. Han har pysslat med lite av varje, sorterat sten tex. Myskillen har varit jätte duktig.

På kvällen har vi nu bjudit svärfar och svärmor på oxrullader och potatisgratäng, hmmm, så smaskigt det va. Och det blev över till min matlåda, jippi.

skön dag

Hade en bra dag ute i växthusen i går. Svärmor skola om ca 1000 petunier och jag placera ut krukorna. A tyckte det va toppen att vara med men somna som tur va efter ett tag ;)

Har också hunnit med ett 1-årskalas under lördagen. Lille M fick en bok om lastbilar och en brio racerbil. A hade som vanligt superkul med sin kompis ;)

På kvällen blev det så klart melodifestivalen, Va orolig ett tag att Carolines Snälla, snälla skulle vinna. Ja Ok den har blivit bättre och bättre men inget att skicka iväg på Stora meoldifestivalen ( enligt mig allstå).

A somna själv i sin säng (visserligen med nappflaska och ja jag vet att man inte ska somna med flaskan, vi borsta tänderna innan och funkar det så här bra så kommer jag borsta tänderna när han sover, har provat det med dom stora barnen och det går bra). Sen sov han till ca 4 då fick han mera välling och somna om och sov i sin säng till ca7. Har inte börjat med Anna Wahlgrens "Sova hela natten" metod men det verkar hjälpa att tänka på den ;) Så skönt för sambon och mig att få plats i sängen en hel natt, det va länge sen.

Nu ska vi klä på oss för ännu en härlig dag i växthusen! Undrar vad det blir i dag =)

hjälp önskas!

God morgon vänner! Jag har fått sovmorgon i dag, jippi! Fast känner mig helt slut i kroppen ändå. Sambon tog med sig A upp när han vakna vid halv7, 7 något och jag somna om till halv 9, härligt!

Igårdags kvällen tillbringades hos en kompis, vi såg på Så ska det låta och mitten av Let´s dance innan vi åkte hem och sövde A. Slutet såg vi på hemma.

Nu ska vi till svärmor och svärfar där vi ska hjälpa till i växthusen. Det är massor med blommor som ska skolas om. Jag tycker att det är härligt att vara ute och hålla på att fixa där =)

Nu behöver jag ha eran hjälp. På tisdag ska vi till Stockholm och få hjälp med bilen på en verksad som ligger vid Stora essingen. Har ni något förslag på vad vi kan göra under tiden! Det kommer ta 3-4 timmar enligt "mecken" vi ska vara där vid 10.

Anna Wahlgrens sovmetod

Nyss hemkomna från öppna förskolan. Har inte ens packat upp matkassen, måste kolla en tradera auktion jag la bud på innan vi åkte men icke det blev ingen Pop skaljacka med fleccejacka till oss den här gången och då va det ändå bara 15 min kvar när jag åkte och jag hade ca 50 kr tillgodo,hmmm. Det värsta va att första gången jag såg auktionen så hade den ett köp nu pris och det va 80 kr mindre än vad det blev nu. Så det va tur för säljaren att jag är lite långsam med att bestämma mig för annars hade jag köpt den då.

Som ni vet så har vi lite svårt att få A att sova lugnt på nätterna. Och att han skulle somna själv i sin säng är en omöjlighet som det är just nu. Men idag på Öppnaförskolan så va det en mamma där som "hyllade" Anna Wahlgrens metod, hon berätta lite som jag tänker prova (om nu sambon är med eftersom det oftast är han som lägger A). Är det någon annan som provat ? Någon som har åsikter ? Kommentera gärna så jag får läsa ! Ska leta upp hemsidan för där stod det rätt så mycket sa mamman. Tänkte låna boken på biblan innan jag åkte men där fanns det ingen.

torsdagen blev bättre

A och jag gick ut en sväng, det va jätte skönt =) Så nu mår jag bättre ( har ju hunnit träna också). Tog A i en liten sväng på pulkan men det ledsna han snabbt på ;)
Vi har massor med snö .... inge kul för mig som vill ha vår men A är lycklig =)
Jag letade upp mina stavar och har gått runt runt på gårdsplanen, om grannen såg mig så måste han ju undra ;) Det är ca 150 steg på ett varv. Det gick bra för A, han såg mig hela tiden och kunde pyssla med sitt.  Vi fick till och med ut stora sonen en sväng. Han visade A hur man skulle kasta snöbollar.....

  

torsdag

Har en sån där BLÄ dag i dag med, undrar vad det beror på. "Tiden" i månaden när jag brukar bli låg är visserligen här men då brukar det räcka med någon dag eller så, inte som nu en längre tid. Kanske är det för att våren inte vill komma ?

Jaja det kan bara bli bättre, sambon sa åt mig att ta det lugnt idag, hade ett tag tänkt sova middag med A men känns som jag har för mycket att grega med:( Kanske lägger mig på soffan senare med "Topp hälsa" som jag låna hem från jobbet igår. Den är inte den senaste numret men det innehåller sömntips, fast där vet jag vad som behövs, något som får A att sova hel natt skulle sitta fint;), så enkelt blev Anna av med sötsuget, kanske något att ta efter, skulle nu kunna äta CHOKLAD i massor som tur är tror jag det bara finns v.v choklad hemma.

Som tur är så är det träningstorsdag idag, som jag längtar. Tycker det är superkul att träna igen, måste nu bara få fart på promenaderna också. Så lite sol och kanske lite värme kom hit nu så jag kommer ut ;) Måste verkligen ta tag i allt som har med rörelse att göra. Känns som att ätandet funkar bra, förutom när jag vill ha choklad förstås men som jag skrivit tidigare, ska jag kunna "överleva" som v.v så måste jag få äta vad jag vill, fast inte lika ofta/mycket förstås.

Fick just ett mail om att det är möte på mitt helg jobb i början på april. Något jag väntat på, vi brukar bla dela upp helgerna och ev extra dagar som är "röda"(=helgdagar) är ju visserligen inte så många såna på hösten. Eftersom vi oftast bara jobbar med samma personel jämnt så är det kul att träffas också. MEN nu va det ju så att jag har tänkt att åka och hälsa på syrran och just då på torsdagseftermiddagen,hmmm. Nu får det bli resa på fredags morgon istället.


090311

Gårdagen blev inte som planerat, men hann lite av min lista i allafall ;)

Sen i morse innan jag skulle åka och jobba  fick jag inte fart på internet......Det visa sig vara A som har slagit hej vilt på alla tangenter och lyckas få bort  mitt trådlösa nätverk....

Har nu jobbat mina timmar, har också hunnit köpa en present till en ettåring som vi ska uppvakta på lördag.

På v.v idag gick det inge vidare , hade gått upp.....Hade så bråttom av vågen (som om det inte "räknas" då?) att jag inte minns hur mycket det va, och när jag kolla på "kortet" där konsulenten skriver upp vikten så har hon glömt det. Undrar om det betydder något.......

Nu har jag lovat att platta håret på dottern ;)

t (isdag) + t (räning) + t (radera) + t (vätta)

Hade planerat att gå en lång sväng med barnvagnen idag. Men vet ni vad ? Det har snöat massor i natt, blää, och det snöar forfarande:(
Så jag har alldeles kommit av mig, får väl "motionera" med dammsugaren och golvmoppen. Inte lika kul men är lika behövligt, hihi.
Va ju faktiskt iväg i går kväll på aerbic + styrka, igår hade vi stationsträning på styrkan, det gillar jag, inte för "långa" pass per muskel så man kan ta ut sig ordentligt. Dottern är ju med på träningen och hon börjar tycka det är riktig kul, även fast jag muta henne att börja. Jag har bara träningsvärk på utsidan av överarmarna än så länge, dottern hade i axlarna. Hon behöver verkligen det här, hon som bara sitter vid datorn och i skolan eller med en bok i händerna ;) Skolgympan är ju inge kul, vem minns inte det, igår hade dom haft dans, indelade i grupper skulle dom komma på några danssteg som sedan skulle visas upp, hur kul är det när man går i 9:an ?

Efter inspiration av NergårdsEmma  så ska jag fota lite saker att lägga ut på tradera. Mamma hade plockat fram lite gamla gregor som hon sett liknadne när hon kolla in tradera som hon tyckte jag skulle sälja. Bla annat en väska som jag hade när jag nog va lika gammal som dottern, jag va så rädd om väskan så den ser nästan oanvänd ut.

Efter helgen "bädda rent i alla sängar" blir det väl en massa tvättande i dag också. Åh vad jag längar till man kan hänga tvätten ute. Minns ni hur gått det luktar om solvarma sängkläder som torkat ute......Då kan jag nästan tvätta dom varje dag bara för att få somna med nästan i den lukten =)

handavtryck

Har nu kommit hem från kyrkis. Dom hade köpt lite nya leksaker dit så idag va det extra kul, tyckte barnen. 
En av dom nya sakerna va denna "gunghäst" från IKEA. Såg när jag va in på IKEAs hemsida att den bara kostar 89kr så en sån blir det nog hos oss också för den gillade A jätte mycket. Fast om vi också har en sån kanske den inte blir lika populär ;)

Annars gjorde vi hand/fot avtryck idag på kyrkis.Gick så där för A och mig.  Här har ni ett försök att fota "skapelsen"....Hade först en playdoo lera (har gjort något liknande förrut då hade vi ....vad heter det då..... sån där saltlera....,ja ni kanske vet vad jag menar,hmmm....) Barnen fick trycka ner handen eller foten ( med lite hjälp av oss vuxna förstås) i leran som låg på en rund papptalrik som vi därefter hällde på gips som fick torka.

måndag morgon

Här har jag tagit en slömorgon, sitter nu med datorn vid frukostbordet. Har hunnit kollat in mina favorit bloggar.

A sover inge bra om nätterna, han har hosta, nu hjälper inte Bisolvon längre......Snoren har börjat rinna, men den är klar så då ska det ju inte vara så "farligt". Har planer på att åka på kyrkis, men jag vet inte, han är inge hängig men hostar. Vad skulle ni göra ? Vårat matvrak äter inte så mycket heller, kan han ha halsont också, tror ni ?

Ute är gråare än gråast. Igår kväll snöa det massor igen, men vi har 0,7plus så det måste väl försvinna ?

I kväll är det dax för aerobic+ styrka igen, härligt, gillar verkligen det, men varför ska det vara så svårt att komma igång?
Det är tur att det blir lite träning av i dag för efter en helg med massor med smörgåstårta så behövs det verkligen. Blev till och med två gånger i går. Först när jag kom hem så hade vi fått hem en halvsmörgåstårta av svärmor och på kvällen va vi över till svägerska och där blev det både smörgåstårta och vanlig tårta som va kvar sen barndopet. Gott men inte så bra för min (förhoppningvis)  viktminskning. Svägerskan och jag prata om en proemenad på eftermiddagen, få se om vi hinner med det, skulle verkligen behövas för min del.....

vår eller snö?

Måste bara skriva några rader.

Har inte sett så många Domherrar i vinter men vet ni vad idag på vägen in till jobbet så satt det ett par på vägen =)  Inte kan det väl betyda att vi ska få mera snö, som man brukar säga. Jag vill ju ha vår nu !  Kändes annars lite vår här i stan, kom in tidigt så jag gick iväg med ina tradera paket på en gång och la dom i lådan så det är gjort och inte glöms bort;)

god morgon!

Så där ja nu sitter jag och äter frukost lite sent, som vanligt. Jobbar idag och ska passa på att lämna tillbaka klänningen, den käns fortfarande nja. Får leta upp en ny när jag ska ha någon.

Har hunnit packa några tradera paket nu på morgonen. Nu har tyvärr mina upplagda auktioner tagit slut, men har massor som ligger. Måste bara ta kort och få nya krafter.....

Gårdagens dop gick bra. Hon som döptes blev bara lite ledsen när hon blev "blöt". Och trots att det va många barn som va där så va det ingen som ledsna. Festen efteråt va också trevlig, vi fick bla smörgåstårta :)

Kvällen tillbringades sen framför melodifestivalen hemma i soffan = skön slappar kväll =)

mera kort....

Vet inte för vilken gång i ordningen jag skrivet ett inlägg om fujidirekt  men nu har dom en kanon erbjudande igen som jag tycker ni ska utnyttja. Jag har gjort det åtminnstone tre gånger och det har gått bra....För 100 kort gratis kan man ju inte bara hoppa över, har man små barn (och stora med) så blir det många kort tagna. Och kan man sen framkalla dom gratis så säger åtminnstone inte jag nej tack!
Den har gången har man på sig till 090331, men varför spara till sista minuten och riskera glömma av det. Nä fram med bildmappen och börja välja ut dina 100 bilder.
Bara för att jag tar mest kort på A;s olika framsteg och bus så behöver ju inte alla ha såna kort. Varför inte på blommorna, husdjuren eller varför inte ta dagens klädval och ha som inspiration i garderoben.
Lyckas du inte få ihop 100 kort så kanske du kan få 23st. Man betalar bara för portot på 29kr. Skulle du vilja ha fler kort så kostar dom över 100st 75 öre/st (eller ha is i magen och hoppas på att det kommer ett erbjudande snart igen...)


 Den här killen tror jag det blir många kort på( även fast jag lyckades missa hakan på just detta kort)

spenat fylld potatistårta

Stora sonen gjorde som sagt maten igår. Han bjöd på rökt fläskfilé, spenatfylld potatistårta och grön sallad. Receptet på "tårtan" kommer från Hemmets veckotidning nr 10. Den kan verkligen rekommenderas super god.

1 rund kyld mördeg, 230g (hitta ingen sån så det blev en fryst smördeg)
1½ kg kokt potatis (allt gick inte åt för sonen)
2 dl urkärnade oliver
100 g färsk bebyspenat
1 röd paprika
2 dl riven lagrad ost
3 ägg
1½ dl mjölk
1½ dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm peppar

1. Placera degen i en rund form, 24cm i diam. med löstagbar botten. Tryck ut degen lätt mot kanterna. Skiva potatisarna, grovhacka oliverna.Skölj spenaten och låt den rinna av. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
2. Varva potatisskivor, oliver, spenat, paprika och ost i formen. Översta lagret ska vara ost.
3. Blanda ägg, mjölk, grädde och kryddor i en skål. Häll äggstanningen över potatisskivorna i formen. Täck med en bit bakpapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme tills äggstanningen stelnat.

Räcker till 6-8 personer enligt receptet, vi va 3 st och halva tårtan gick åt. Kan ätas både kall och varm. Enligt tidningen så passar lax, varmrökt fläskfilé, lammfiol och liknande. Men varför inte liva upp korven eller köttbullarna med den.

 Så här såg en av våra tallrikar ut ;)

lördagmorgon

Har varit uppe en stund med A, vi ser på barnprogramm och läser en massa bloggar, ligger efter.....
A vaknar om möjlig ännu tidigare när det är helg, idag hade han ledsnat på sängen redan halv 6 men vi höll oss till kl 6...

Idag ska vi på barndop, ska bli så trevligt =) Det är A;s kusin T som ska få sina fyra(!) namn idag. Har massor med saker som ska fixas innan. A ska badas, jag ska få mera färg i håret (förstår inte, det nya som växer fram har inte riktigt samma färg,hihi) lovat dottern att jag ska hjälpa henne att platta håret. Sen kommer jag väl prova igenom hela garderoben innan jag vet vad jag ska klä på mig. Tror inte jag behåller Lindex klänningen, har en svart och brun rutig kjol som jag tror det blir idag.

Potatistårtan igår blev jätte god, går det som planerat så lägger jag ut receptet under dagen.

090306

Det blev en sväng till Öppna förskolan. A har varit pigg och glad hela tiden. Skönt! Tyvärr va det inte så många barn där idag, men A lekar ju ändå mest själv även fast man märker att han blir mer och mer intresserad av andra barn. Va med dom större barnen en sväng även fast dom tycker han är för "liten" för att leka med dom ;) Dom mindre barnen går han och ger saker så dom ska ha något att leka med, han är för gullig ;)

Sen blev det obligatoriska besöket hos mamma och pappa ;) Där va även syrran och hennes älsta tjej (dom håller på att bygga om badrummet så dom va där och duscha). A;s stora kusin va det länge sen vi träffa så det va kul. Nu har vi nästan bestämt oss för att hälsa på vår andra syrra i början på april. Ska bara kolla scheman och sånt först. Hoppas det går ihop för det skulle vara jätte kul.

Lite småsur på stora sonen när jag kom hem och han inte gjort något av det jag bett honom om..... Men nu har han i allafall satt fart med maten. Han ska bjuda på Spenat fylld potatistårta och nyrökt fläskfile. Visst låter det gott !

härliga fredag!

Nu har vi fått i oss lite frukost, skickat dottern till skolan (sonen har ledigt idag) och funderat fram och tillbaka om hurvida vi ska åka till Öppna eller inte.... A har haft feber i natt igen men verkar hur pigg som helst nu.... Alvedonet borde väl ha gått ut nu (han fick den 4 halv5)?

Idag har vi minus grader igen, men hoppas på att vi får en klarblå himmel.....

Här läst en artikel i en "gammal" dagstidning som jag fick av svärmor, Det stod om min kusin som har en av gårdarna i Sju gårdar    dom säljer ekologisk och närproducerad mjölk. Det är det första företaget som gör det. Dom kommer även att börja sälja fler mejeriprodukter i maj. Kanske vart att prova för oss som bor i Uppland. Gå in till deras sida via länken så hittar du i vilka butiker denm säljs (än så länge) . Själv har jag letat i min närhet och inte hittat men nu vet jag vart jag ska gå....

  

torsdagskväll

Det gick bra i skolan idag :)  Men det blev inge lönesamtal för chefen va sjuk, lika bra det, hade inte förberett mig ordentligt. Däremot kom dom med tårta från våran landstingstidning idag till vår underbara arbetsledare =) Vi hade nominerat henne för hon är helt klart den bästa man kan ha. Hon blev så glad, vilket gör det ännu roligare.

Besöket hos frissan gick som planerat, inga stora förändringar. Hon tyckte mitt hår såg blankt ut men va väldigt torrt. Så det får bli extra många inpackningar ett tag. Så det får nog bli både ett balsam och en inpackning till mitt nya shampoo från Aussie som jag vann.

Efter maten så va det dax att träna igen. Fösrt blev det Teampower ( styrketräning i grupp) och sen ett yoga pass på. Så nu känner jag mig nöjd och lagom "slö".

Så mycket mer än så har det inte blivit idag, förstår att det är så det kommer att bli när jag börjar jobba på "riktigt" och jag får sån ångest. Vill ju hinna med så mycket annat än bara jobba, äta och sova. Hinna göra saker med A tillexempel. Förstår att det inte kommer vara så mycket annat ett par år , men det känns inge kul.....

torsdag

Lindex grejen har gått över ;) Och det verkar ju som jag har fel ;) och det är ju bra i det här fallet ;)

Gick bra på vägningen i går, 0,7 ner, men stod ju som sagt still förra veckan.  Idag va Anna  där och prata om sin vikt resa, har skrivit om henne förrut men hon är en helt otrolig tjej så jag skriver gärna om henne igen. Gå in och läs om henne om ni inte brukar göra det !

Idag är det jobb på schemat igen. Fast inte det vanliga s"itta hos tandläkare och räcka saker" utan i dag ska jag ut i en skola och prata med barna i förskolan och i 4:an om hur man tar hand om sina tänder. Det tycker jag är jätte kul. Hoppas det går bra för det va ett tag sen. Dom små barnen har ibland lite kluriga frågor ;)
Sen ska jag ha lönesamtal med chefen, hua, sånt tycker jag är svårt. Att säga hur bra jag är, så att JAG ska få mycket i lön, för det vill jag ju ha, hihi.

A åkte med sambon till mormor som ska vara barnvakt och sen åker jag och hämtar honom när jag slutar. Blir inte så lång dag, men ska hinna klippa mig också. men det blir nog inga stora förändringar där bara lite i topparna skulle jag tro.

SUR!

Är sur på tjejen i kassan på Lindex. Här ju läst om alla ni bloggerskor som får rabattcheckar därifrån så jag tänkte att jag också skulle ta och bli medlem där. Tjejen i kassan informerar om att det finns två kort en med och en utan betal funktion. Jag frågar efter skillnaden, hon svarar inget förrutom att jag då kan betala med det ena, och det fatta till och med jag ;)  Men när jag kommer hem och läser på hemsidan så ser jag att jag måste betala med kortet ( allstå få hem en faktura ) för att få räkna in köpet för poäng räkningen. OCH jag fråga speciellt om man måste betala med kortet och hennes svar att det gör man som man vill med, och ja det gör man ju MEN hon har ju kunnat sagt att då får du inga poäng! Funderar nu på att om jag lämnar tillbaka klänningen så ska jag lämna tillbaka allt och köpa tillbaka resten mot faktura. Men måste kolla först hur mycket dom tar i faktureringsavgift om det är värt besväret.


UPDATE; Så här jag förstår det när jag läser deras hemsida. Ingen vore gladare än jag om jag har fel! Hoppas någon kan ge mig klara besked som jag fattar ;)


UPDATE 2;  kolla in lindex sida . Andra stycket på slutet;
"Dessutom får du bonuspoäng på allt du handlar om du betalar med ditt Lindex Club-kort. "

Man skulle tydligen fått 15% rabatt också :(

vinst och dotterns köp

Nu har lunchen försvunnit ner i magen. Och en promenad har hunnits med. Har annars tagit det lugnt idag.

När jag hämta posten så fanns min vinst från HannahSthlm , shampoo från Aussie. Det luktar godis. Ska bli jättespännande att prova det. Lovar att komma med en recention när jag har använt det ett tag. Funderar på om jag ska köpa till ett balsam....Va in och kolla på Åhlens i går. 95 kr kostar både shampoot och balsamet st, inpackningen gick på 125 kr tror ja( om jag minns rätt).


Dottern köpte en väska i går på Accent. Inte helt i min smak men som sagt det va dottern och inte jag.   Hon är i alla fall nöjd. Den kostade 399kr. 
Det kommer fler köp senare, både från dottern och mig. Även A fick en tröja. Har letat på respektive affärers hemsidor men inte hittat våra köp, vet inte om det är jag som är dålig på att leta eller vad det beror på.....A;s tröja va på rea så den förstår jag att jag inte hittar men dom andra kläderna ?!?

lindex klänning

Lindex Shop Online - Klänning
Så här ser klänningen ut på www.lindex.se hemsida.  Har inte provat den hemma ännu. Jag gillar modell men frågan är om jag passar i den.

hel dag på stan

Så där ja nu har vi varit hemma några timmar och har hunnit packa upp..... Det blev en lång dag i stan i dag och inte så många fynd, men några ;)
Dottern är sig inte lik längre;) Hon har ju som sägt blivit av med tandställningen idag (har visserligen en plastskena som ska sitta på tänderna; ja inte när hon äter eller borstar dom förstås, till nästa besök den 29 april) sen passa hon också på att klippa sig halvkort ifrån att vara långhårig. Kände inte igen henne i dag när vi va i affärerna och  bara skulle checka av varann.
Vi tog en fika på Landings. Dottern tog en semla men för min del blev det en macka, låter bättre än vad det va för det va en massa god gegga i den ;)

Det har inte varit någon bra dag med tänke på vägningen i morgon, men jag har ätit och njutit istället för att ha dåligt samvete. Ett sånt har jag alltid haft tidigare och inte kunnat njuta men nu äter jag inte så ofta och njuter vid dom tillfällena istället.

A har sköt sig riktigt bra hela dagen. I början va det inte så mycket folk på stan så du fick han gå lite själv. På gågatan är det ju duvor och såna har han nog inte sett förrut för dom va jätte intressanta ;) Bor man på landet så ser vi ju andra djur än "statsdjur", haha.

Så här glad va han nar han lekte i provrummen på HM. ( Vi va dom enda som använde dom just då )

Jag köpte en klänning på Lindex men tror den kommer att återvända ditt på söndag då jag jobbar  och kan lämna tillbaka den. Jätte fin men passar inte på mig (tror jag, provar den i morgon med det jag tänkt ha till, så får vi se)
 Så här såg den ut i provrummet. Den är i tunnt "jeanstyg" med smock över bröstet. Har tänkt ha den nu i vår med jeansblåa strumpbyxor och stövlar. Men nja...vi får se.
 

Det blev några fler köp både för mig och för dottern men det får ni se någon annan gång ;)


tisdagens

Idag blir det stan hela dagen. Dottern ska äntligen bli av min sin tandställning =) Hon har två tider idag en nu på morgonen och en senare på eftermiddagen. Så då passar vi på att ta en heldag i stan.

Humör: .bra, lite trött
Gjort: som vanligt duschat, bytt några blöjor
Planer:  stan hoppas hitta något snytt nytt till garderoben ;)
Ser på: tv står på men ser inte på......
Lyssnar på:  Nyhetsmorgon på tv, A och dottern som leker tittut :)
Läser:  mailen
Dricker: strax kranvatten
Äter:  strax havregrynsgröt
Bästa: heldag i stan ;)
Sämsta: kom massor med snö igår och i natt
Barn: pigga och glada
Väder:  mycket snö som måste bort...

torrboll

Min kära Sambo är en riktig torrboll =)
Men nu har vi äntligen hittat en duschtvål som han inte blir ännu torrare av. Han har testat den i ett par månader nu och vill inte byta bort den.
Det LdB showergel with shea  finns även som lotion och deo.


jobbdax = dagens

Usch så tråkigt det blir en dagens att börja med. Har ingen fantasi vad jag ska skriva och på dagens så står det redan, bara att fylla i ;)

Humör: bra men trött, trött, trött
Gjort: som vanligt duschat ( har i dag också släppt ut katten Nisse, jag ni ser ju så mycket som hänt = inget att skriva)
Planer: jobba och aerobic + styrka i kväll =)
Ser på: mörkret
Lyssnar på: datasurr
Läser: mailen har jag hunnit, blir inget mer är redan lite sen......
Dricker: kranvatten är godast ;)
Äter:  havregrynsgröt och rårivet äpple som vanligt när det är vardag.
Bästa:  Alla verkar vara friska, har en underbar sambo och underbara barn
Sämsta: fullt schemam, har fullt tpå agendan till nästa tisdag. Sånt tycker jag är jobbigt, behöver llite tomma dagar.
Barn: sover.... A har sovit i sin säng hela natten, det ni va länge sen. Undra om det va jag som va så trött att jag inte hört honom eller om han har sovit gott i sin säng.
Väder: mörk ute men inte lika kallt i dag.

rally

Oj i dag har vi haft mycket för oss =)  Åkte hemifrån innan 8 ( och va då redan en halvtimme sen) och kom inte hem för än närmare 17 !
Vi har varit på bilrally!  Jag hade fått platsen i "kiosken" och har fixat korv, kaffe och mackor som vi har haft till försäljning. Så där har jag tillbringat hela dagen. Träffat lite bekanta till både mig och A som har varit med mig hela dagen. Det va tänkt att han skulle följa med Sambon ut och kolla på bilarna men vi hade det för kallt i morse så då bestämde vi att han fick vara inne hela dagen. Sambon va först i "besiktningen" och sen va han "ledig" och har kollat bilarna.


Här sover A en liten stund under ett bord ;)

RSS 2.0