fredagskväll

Får bara sitta här en snabbis ;)  Här massor att göra tills i morgon.
Har haft en bra "sista" dag på jobbet. Sen iväg och få tillbaka bilen, tyvärr inget bättre men nu är bromsskivorna (?) bytta. Sen hem och krama 2-åringen. Fast han kom inte förrän 22.39 så än är han bara 1;) 

Hade sen bestämt oss för att åka iväg och äta pizza. Det är ju fredag och jag hade min sista dag, sambon hade också sin sista dag fast för hans del va det sista semesterdagen och så hade vi ju en två åring som måste firas =)

Handla det sista tills i morgon innan hemfärden. Stora sonen och dottern köpte även varsit par skor. Så nu ska det fixas potatissallad av dom 5kg potatisen som jag koka igår och lägga kycklingen och fläskfilén i marinad så dom smakar gott i morgon. Ja sen är du ju en hel del annat smått och gott som ska hinnas med innan man får se sängen ;)

fredagsmorgon

Äntligen fredag känns det som....Jobba en hel vecka när man inte är van tar på ;)  Tur att jag har värdens bästa sambo som har sköt "marksservice" hemma =)

Idag är det A;s 2 årsdag! (och jag jobbar, dålig planering :(    Känns som han alltid varit här även fast det känns som han nyss kom, konstigt ;)  Minns det inte som igår men har tänkt extra mycket på det nu några dagar. Vår älskade lilla ♥busunge ♥
Vi ska ju som sagt inte ha kalas förrän i morgon.  Men en extra puss fick han innan jag gick upp =)


dotterns födelsedag <3

Idag har dottern födelsedag. Fast vi ska inte ha kalas förrän på lördag. Men lite firande blir det idag, hon har fått paket. Ett i morse och resten nu på kvällen. Ska förbereda lite inför lördagen sen ska det bjudas på marängsviss har jag tänkt =)



På jobbet va det som vanligt, roligt. Lämna in bilen innan jobbet för det ska bytas något som trasslat sen vi köpte den och då får dom göra det på verkstad :(  När jag skulle hämta den efter jobbet så är den inte klar dom hade fått hem fel gregor :(  Jag fick en lånebil på vägen hem, inge kul. Vill ju ha våran bil, den är bäst :)

"Foppatofflor"

På vår husbilstripp blev även jag med foppatofflor ;)  Inget jag tänk införskaffa,  men sambon tyckte absolut jag skulle ha ett par. Så efter en hel del övertalning så gav jag med mig och köpte ett par billiga ;)  Lite skönt är det allt att ha dom när man bara ska springa ut en snabbis även fast jag oftast brukar vara bar fota. Fast nu är det blöt i gräset på morgonen när jag går ut =)

 Fösrt såg dom ut så här men nu har dom blivit "pimpade" av dottern och sambon ;)

    En jordgubbe och en dalahäst blev det =)

onsdag

Nu är snart onsdagen till enda. Full fart i dag också. A va super lycklig i dag när jag kom hem, han hade äntligen fått sand i sin sandlåda =) Så där har vi suttit nästan hela kvällen.
Dottern har bakat kakor till i helgen då vi ska ha kalas. Även jag har gjort en sorts kakor =)

dag 5

Nu är det sista dagen på vår tur med husbilen. Den har tillbringats mesta delen i Rättvik men först åkte vi och titta på en springbrunn.  Här är en å som vi passera på stigen ner till springbrunnen. Vi gick på en bro över. Det blev bara ett kort besök där för det va massor med mygg där också ;)

När vi kom till Rättvik va det massor med folk och bilar där men vi lyckades få en parkering centralt :)  Börja med att kolla runt lite i alla marknadsstånd som va där eftersom det va Classic car week den här veckan, eller egentligen inte förrän nästa vecka(alltså v 31, som är nu) . Sedan ringde syrran som va på väg upp till Älvdalen på barndop att dom strax skulle passera Rättvik. Vi bestämde oss för att träffas och ta en fika men det va nu ännu mera folk än när vi kom så nu fanns det inga parkeringar alls och det hade tagit hur lång tid som helst att bara passera Rättvik.

Sedan gick vi ut på "piren" i Rättvik.   Här är en bild tagen på "holmen" ute i vattnet. Eftersom jag har bra minne men kort ;) så minns jag inte nu hur långt ut den va men något på 600m.
Efter lite kina och en mjukglass med det godaste strösslet jag ätit på länge ( lakrits+viol) så bar det av hemåt. Tog några timmar så vi stanna på några fler platser på vägen hem längs vägen. A börja ledsna så det va inte så kul att åka längre.

tisdag

Usch är det så här det kommer att bli när jag börjar jobba på "riktigt" :(  Hinner inget känns det som........Ska ju ha födelsedagskalas för veckans kalasbarn på lördag och har massor att förbereda, men orkar inte ens tänka ut vad vi ska bjuda på....Jaja det ordnar sig nog ;)

Har iallfall myst hela kvällen med A, känner att jag saknar honom när jag jobbar.



Här är vi på smultronjakt =)

Vi har sparkat boll, sprungit i "kapp" och gungat   och gjort en massa skoj =)

tur som en tok ;)

Nu har det hänt igen =) Jag har vunnit en tävling =)  Denna gång är det A som har tur (igen) Vi har vunnit en maskerad dräkt hos barnshoppingbloggen .  Besök henne hon tipsar ofta om bra barnshopping (förstås) och har ofta tävlingar ;)



Tror att det blir en riddar dräkt till A. vad tycker ni ? Vinsten kommer från O-råsa. När jag leta upp webadressen så såg jag jätte söta träskor på startsidan. Dom måste jag kolla närmare på till mig ;)

dag 4



Här vakna vi den fjärde dagen =) Stod bara någon meter från vattnet där vi hade "badat" eftermiddagen innan. Jätte fin sandstrand =)  Fin tallskog där det växte blåbär.

Sedan åkte vi vidare till Mora, där vi tänkte tillbringa dagen och sedan åka till Nusnäs på eftermiddagen. Men här blev det ändrade planer :)  Mora träsk skulle ju spela och sjunga på gågatan på kvällen och då va det ju bara att stanna ;)  A va lite reserverad då, men nu när vi spelar skivorna så "sjunger" han med =)


måndagsmorgon

Känns så där.....Det va länge sen jag jobba nu....Tugnt att gå upp när alla andra sover...Fast strax efter mig kom dottern upp och ska också jobba idag, första dagen på sommarjobbet. När jag åkt så ska stora sonen upp för han ska också jobba. Det är bara A och sambon hemma idag. Fast han har så många planer så hinna mysa med A hinns nog inte med ;)  Få se om han prioreterad om ?

Det blev blåbär på filen i morse, mums så gott =)



090726

Har inte haft koll på vilken dag det är idag, har varit och kollat i brevlådan flera gånger om posten varit här innan sambon sa att det va söndag=ingen post ;)  Visserligen vet jag att jag ska jobba  i morgon och då är det måndag ;) 

Idag har det varit mera tvättande, har även hunnit bäddat rent och gått igenom en kasse med kläder till A som jag fått av syrran med urväxta kläder från hennes barn. Har fler saker på listan som skulle hinnas med idag men dom får stå kvar till någon annandag för när sambon kommer ner efter att han lagt A så ska vi se senaste Wallander. =)

När sambon va över till svärföräldrarna tidigare i dag så kom han hem med 2liter blåbär, så rensat såna har jag också gjort =) Så är nu blå om händer och fingrar, och jag som ska jobba i morgon :( Någon som har något knep för att få bort färgen ?


dag 3

Natten till dag 3 sov vi i Orsa. Minns inte namnet men om det va någon som såg "Campingliv" eller vad det nu hette, en dokusåpa!?! om en campingplats, så va det där vi sov. Vi fick plats så långt bort från receptionen man kunde komma, va massor med folk där. En helt ok camping men inge märkvärdigt om ni frågar mig. Det fanns dock flera bra lekplatser som A trivdes bra på. Sandstranden va säkert också bra men här regna det till och från så vi bada inte här heller.

I Orsa stanna vi hela dagen, fanns inget speciellt att se. Men vi fördrev tiden med att kolla runt lite. På eftermiddagen tog vi husbilen och hitta Orsas flygfält, där dom flög modellplan, tyvärr så sluta dom nästan precis när vi kom :(  Däremot hitta vi en mysig plats precis vid vattnet där vi bestämde oss för att tillbringa natten. Men först tillbaka till Orsa där det va Orsayra. Folk som spela i varje hörn ;)

A fick åka "griståget och va jätte lycklig =)
 Trots att det inte ser så ut på bilden.


dag 2

Vid den här badplatsen sov vi första natten.
Tyvärr som ni ser va vädret inte det bästa, men vi klara oss från regn. Men något badande blev det inte. Sen åkte vi vidare till Leksand, har man en pappa i familjen som håller på Leksand i hochey så måste man ju se ishallen ;)  Blev även ett besök i fansbutiken där det inflörskaffades en hel hög med bla klistermärken.  Vi andra va mer intresserade av den rosa dalahästen som hade "blivit till" när det va slagerfestival där för något år sedan. Härifrån åkte vi sedan till Orsa.


lördag

Sambon har städat husbil och jag har tvättat.
Hunnit fika hos svärföräldrarna.
Ätit kvällsmat hos mina föräldrar i stugan.
Så har våran lördag sett ut.

dag 1

Så skönt det är att sova i sin egen säng =)  Till och med A sov bra visserligen fick han vara uppe länge då han sov en stund i bilen på väg hem, men han sov ända fram till halv 8 utan välling mitt i natten =)

Här kommer lite bilder från vår första dag på husbilsresan.
  Här är vi vid hoppbacken i Falun. Vi klarade oss från regn trots att det ser ut som det ska börja när som helst =)
 Här har vi åkt vidare till Borlänge där vi hitta en jätte fin lekplats som A aldrig ville gå i från. Dom syns inte  men här "kör" han bilen medans dottern sätter den i "rörelse".


home sweet home

Hemma igen =)
Vi har haft det toppen!
Mest sol =)
A har badat =)
Skriver mer i morgon ska nu läsa några bloggar ;)

sötnosen =)

♥Älsar min sötnos ♥ 

Ibland är han för härlig.
 Som häromdagen när han tog en gammalkartong som vår gamla elvisp legat i.

Tiita på bilderna så förstår ni vad jag menar =)

  
 



Ni som har träffat honom vet att han älskar att ha saker på huvudet.
Allt från prins(ess)kronor till dockornas mössor.

regn regn.....åter regn

Så ser väderkartan ut :(  Vi har planer på att åka till Dalarna och där regnar det....Men har man valt "fruntimmersveckan" så är det väl så ;)  Man brukar ju säga att det bara regnar när alla tjejer(+fredrik) har namnsdag så regnar det....

Håller i allafall på att packa det sista nu. Blir nog fullt i år också ;)  Hoppas ju på sol så shortsen måste med men eftersom det regnar så packas regnkläderna också ner....

Datorn får följa med ;)  Fast vi har inget mobilt bredband så vi får se om vi får "kontakt" med något under resan, isåfall lovar jag att det kommer något inlägg.

flera bilder som ska bli papperskort......

Vet inte för vilken gång i ordningen som jag skrivet ett liknade inlägg men tycker att det är ett så bra erbjudande så jag vill dela med mig =)
 
Men nu har fujidirekt  100 gratis kort att framkalla igen. Passa på! Jag har gjort det flera gånger och det har alltid funkat bra. Blir fina kort. Vill man ha fler än 100 kort så kostar det 0,75 för resten, man betalar bara portot på 29kr för 100 kort allstå.
Detta erbjudande gäller till 090723, så det är några dagar kvar. Så se nu till att leta upp några bilder att göra papperskort ;)
Brukar ju vara populärt att ge kort till farmor och mormor så passa på att fylla deras föråd ;)

Själv ska jag försöka göra 100 kort innan sängdax i kväll.

städa + bokval

Idag är vädret sämre men det är tur för min del ;) För jag ska städa och fixa tills vi ska packa husbilen i kväll. Så här ska stryckas och tvättas, men som sagt sämre väder så jag hoppas det inte blir något regn för då lär inte tvätten torka :(
Diskmaskinen verkar funka, hurra. Men stora sonen får hålla koll på den när/om han diskar något nästa vecka när han är ensam hemma.

Just vi har ett namnsdagsbarn här hemma i dag också, eller inte ännu. Hon är hos sin pappa men kommer hem i eftermiddag.



Dessa böcker har dottern köpt på coop för 99kr för 3st.  Hon tyckte alla va bra, men om jag nu hinner läsa någon vilken rekommenderar ni ? Tänker ta med en i husbilen få se om det blir tid för läsa när inte datorn kommer med......

lördag

Idag har vi haft det trevligt =)
Börja ju med en fika hos svärföräldrarna. Sedan fixa (tror vi iallafall, testar nu) sambon diskmaskinen. Efter det va det dax för barnkalas, på vägen hämta jag det sista HM paketet =) Tyvärr så passa klänningen inget vidare. Så ska packa ihop ett paket med sånt som får åka tillbaka i morgon.

Har nu vattnat alla blommor både inne och ute, men fick ingen hjälp av A idag för han sov redan ;)

Nu har kära sambon fixat lite ost och kex som ska avnjutas framför tv;n

namnsdagsbarn

Fortfarande underbart väder (om man som mig tycker om sol och värme förstås ;)
A och jag tog en morgonpromenad vid kl8 då hade vi redan 21 grader =) Lite i varmaste laget men jag gick inte så jätte fort...men svettig blev jag ;)

Har just ätit klart frukosten ute, tror vi har suttit ute och ätit alla våra måltider i flera veckor nu. Så skönt men hur kommer det bli när man måste äta inne igen.....

Svärmor ringde just och gratta A och sambon som har namnsdag i dag =) Och hon bjöd på fika =)  Själv hade jag inte koll på vilken namnsdag det är i dag så det va tur hon påminnde mig ;)

Vi ska senare under dagen åka på barnkalas, min kusins son som fyller 11 i nästa vecka men då skulle dom vara på Gotland och så långt;) va det inga gäster som tänkte åka....För våran del va det också tur eftersom vi också kommer att vara borta då =)



Här får jag hjälp av ett av namnsdagsbarnen med att vattna blommorna =)

djurparken

Vi har haft det jätte kul idag på Furuviksdjurpark =)  Sett en massa spännande djur och klappat getter :)  Dom stora barnen har åkt en massa "karuseller" A har åkt några, vi vuxna "slap" ;)   A ville helst stå och titta på radiobilarna vare sig det va någon han kände som körde eller ej ;)

Här står han allstå och tittar in när dom körde.

Vi har haft fint väder så det va många som tyckte det va en bra dag att besöka parken. Trots detta va det inga köer att prata om vid dom olika attraktionerna eller vid lotterierna. Vi vann ingen choklad men andra i vårat sällskap hade bättre tur. En av A;s kusiner vann både en stor Plopp och en stor Toblerone =)

När jag skulle leta upp webbsidan på Furuviksparken hitta jag Apbloggen ,  vilket visar att "alla" kan blogga ;)


Im orgon ska vi också på utflyckt men tror att jag ska hinna blogga lite innan ;)

stugtripp

Vilken härlig dag vi haft =) Lagom mycket sol och värme. A och kusinen låg i "poolen" flera gånger ;)


Själv har jag inte gjort mycket ;) Förrutom att umgåtts med mina nära då förstås.

När jag kom hem och tog in posten så hade mitt lilla paket från www.forhair.se kommit trots att det skulle ta 2-4 dagar extra pga lagerflytt. Tog bara hårtoning den här gången men har funderingar på Disp mousse spray också så den hamnar nog i kundkorgen då.

Imorgon har vi planerat ett besök på www.furuvik.se  med bägge syrorna och deras familjer + mamma och pappa förstås.  Så lär väl tyvärr inte bli mycket skrivet då heller  :(

torsdagsmorgon med solsken

Härligt vi har solsken idag också =)  Vi har planerat att åka ut till stugan över dagen. Syrran från Jönköping har kommit upp ska bli så kul att träffa henne och hennes familj. Längtar att få gosa med A;s kusiner.  Deras lillkille ska döpas här uppe i augsti.
Har hunnit baka en sockerkaka nu på morgonen som ska med, eller räkna fel så jag dubbla satsen så vi får en hemma också till morgondagens fika ;)

Igår va vi till svärföräldrarna och vattna, dom är ute med husbilen. Lyssna på Rapsody in rock  igår kväll på Dalhalla. Vattna i växthuset där vindruvorna växer. A såg fundersam ut när vi titta på dom ;)  Gurkan däremot va inte lika intressant ;)

A har börjat bli intresserad av böcker igen, just nu sitter han här brevid och "läser". Han kan ju inte så många ord men han låter som han "läser" ;)


onsdag med Harry Potter premiär

Man kan tro att vi inte varit hemma idag eftersom jag inte suttit vid datorn alls =)  Men det har vi ;)   Har bara varit ute i den härliga solen =) Gäller att passa på även fast det ser ut som det ska fortsätta några dagar till =)

A har badat i sin pool. Något jag tror han kan göra hela dagen om han fick ;)  Varit iväg och hämtat dom stora barnen vid bussen. Dom hade haft det jätte kul hos deras småsyskon. 

Paketet från HM har hämtas också =)  Däri fanns både sånt som gillas och sånt som ska skickas tillbakas en del för ändring av storlek annat vill vi inte se igen ;)  Nu va det mest rea saker så andra storlekar kanske inte kan ordnas. Är mest nöjd med en rod och vit randig klänning. Jag som ytterst sällan har röda kläder =)

Nu har just kommit hem från en biltur. Jag har hämtat dom stora barnen som varit på bio med ett par kompisar. Dom har sett Harry Potter filmen som har premiär idag. Dom är kanske lite stora för den, men när Harry Potter va som störst va dom i precis rätt åldersgrupp så dom tycker det är lite kul att se.

Just höll på att glömma att berätta att det har blivit en cykeltur nu på kvällen också. Blev ingen morgon promenad för när jag hade vaknat och fått i mig lite frukost med dom andra så va det i varmaste laget ;)

HURRA =)

Solen skiner =)
Fått sovmorgon =)
A dansar till Tomas Ledin =)
Diskmaskinen funkar igen =)

kondisbesök =)

När vi lämna stora sonen och dottern vid bussen passa vi andra på att gå på kondis =) 
Österbyshembargeri får ni inte missa om ni är i närheten. Inte det mysigaste kondiset men så gott ( och billigt, en kaffe, en läsk och två bagetter med ost och skinka  för 79kr, vi hade med oss till A så han blev inte utan;)

Det har varit ömsom sol ömsom regn ( inte så mycket ) och en massa åska och det vet ni som läst min blogg tidigare att det gillar inte våra datorer...,. Så har inte kunnat suttit här så mycket under dagen.
Hade tänkt ta A på en cykeltur idag också men när det va läge för oss att åka efter maten så kom det lite regn och det då blev det inget av den cykelturen så den är kvar tills i morgon =)
Är nu ensam hemma då sambon åkt och tittat på speedway. Så jag sitter här med datorn framför mig och har tv;n på har just tittat på Allsången och nu är det firande av Kronprinsessan på tv.

Ska strax beställa hårtoning från www.forhair.se . Fick på eftermiddagen ett sms från HM att mitt paket därifrån nu kan hämtas på macken =)  Såna här gångar känns det mindre kul att bo på landet, kastar sig inte precis upp på cykeln och svänger dit. Får vänta tills i morgon när jag hämtar dom stora barnen vid bussen =)

tisdag

Har varit väldigt disigt men nu verkar det som solen titar fram =)

Tog A i vagnen innan dom andra vakna och gick en timmes promenad =) Härligt skönt så där morognen =)   Han och jag hade jättekul ihop och han höll sig kvar i vagnen utan problem något som annars inte alltid är så lätt ;)

Ska strax skjutsa dom stora barnen till bussen, dom ska åka och hälsa på sina (halv)småsyskon som bor hos deras mamma. Tror att dom längtar och tycker det ska bli kul. Jag tycker det är jätte bra att dom åker dit =)



Bor inga kossor nära oss men så här efter midsommar så brukar det komma ett gäng kvigor och gå i hagen mitt emot oss. Idag passa A och jag på att hälsa på dom =)

cykeltur

Har pysslat med hemmasysslor idag. Inget upplyftande precis men sånt som måste göras....

Det blev hemmagjord pizza i dag smask. Lite bra när man behöver göra kylskåps rens ;)  På min hamna bla kycklingenrester från i går.  Lite av den rostade paprikan och champinjonerna från igår hamna också på. Sen den obligatoriska bananen kryddat med curry. Något jag aldrig beställer när jag vi köper pizza men när den görs hemma så SKA den på...

Fråga lite skämtsamt när vi ätit om vi skulle ut och cykla en sväng. Och jag fick napp ;) Sambon hängde på mig och så A förstås. Men stackars han (A allstå) somna i cykelsitsen. Vi cykla en sväng på ca 15km enligt sambon. Vi åkte i "promenad"fart så det tog ca 1 timme, tyvärr kom det lite regn på sista kilometerna.

måndag

Så där ja nu har jag varit ute en timme med stavarna =) Känner mig rätt så nöjd nu gäller det bara att det håller i sig ;)  Har visserligen hunnit fika också men det ska vara gott att leva också ;)

Idag va jag jätte sugen på att åka till stugan....Kan det vara för att vi har bestämmt att denna vecka ska mest ägnas ut allt små fix som inte har blivit gjort på stora sonens frigebod :(  Jätte skönt när det blir gjort men som sagt i dag kände jag för annat.....  Den här bilden är från i höstas. Nu står det en gammal ranglig soffa under fönstret och så är det massor av A;s saker som står där mellan varven när vi plockar undan vid regn och så....

Diskar fortfarande för hand...blir iallafall väldigt ren om händerna. (Ja ni vet det gäller att se positivt på saker och ting :), tyvärr väldigt torr också så smörjer händerna titt som tätt.

söndag

Har hunnit legat en stund på soffan, löste lite suduko när jag kom hem efter att sambon (eller va det stora sonen...) fixat lite fika.

Idag blev det grillad kyckling, mums så gott och länge sen vi grilla. Som vanligt blev det ugnsrostade grönsaker och potatis till. Wokade även paprika och färska champinjoner på grillen. Hade en massa färska grönsaker till. Har haft jeansen idag, inge kul, nu är det dax att ta tag i ätandet och promenaderna igen.

Sen fick jag diska för hand :(  Inge kul....Diskmaskinen har lagt av......Så fort man glömmer hur trååååkigt det är att diska, eller egentligen inte men vi har så liten diskbänk så man får inte plats att ställa upp ett torkställ ens. Sambon ska kolla på den i morgon, så hoppas hoppas att han får fart på den igen.

På kvällen så har sambon och jag haft soffhäng =) Det va länge sen, jag brukar tyvärr sita med datorn på slagen medans vi ser på tv;n, hmmmm.  Men i kväll så har vi sett en film, Felon, ingen höjdar film men helt ok. Trots en massa slagsmål och blod.

Nu är det dax för sängen, hoppas få sova hela natten och länge i morgon bitti =)

 Just ja han springa in på Kick efter jobbet och köpa balsam till Aussie shampot jag vann tidigare i går. Tycker att shampot är super bra ( och luktar godis) Hoppas på att det blir ännu bättre nu när jag börjar använda balsamet också :)  Va lite sugen på att köpa även inpackningen men det får bli nästa gång jag jobbar. Hade tur och fick ett prov på inpackningen när jag betala. Någon som har testat dessa produkter, vad tycker ni ?

jobbar

Festen va jätte trevlig  =) Vi blev bjudna på Italienskbuffé som va mycket god.

Är nu på jobbet och är super trött.....Gick hem tidigare än sambon men hade svårt att sova och när han kom hem vakna A (inte pga sambon för han smög bra ;)  Om jag fått sovit hela natten hade jag  fått 5 timmar sömn som är i minsta laget för mig och med en A som inte sover och "ensam" hemma så blev det inte ycket sömn. .... Så hoppas hinna en stund på soffan när jag komer hem ;)

Jobbar som sagt i dag med. Lycka bra det för i dag är det sämre med sol ute ;)  Kallt va det också.

fest =)

Nu har jag jobbat färdigt =)  Solen har försvunnit så det blir nog långbyxorna fast det är varm....ja vi får se ska vara där kl 5 så måste nog bestämma mig snart ;)  Få se om jag hinner be dottern ta ett kort osåfall så får ni veta vad det blir men inte förrän i morgon.

Ska bli kul att gå på fest, det va rätt så länge sen. A ska vara med en stund sen så kommer dottern och hämtar honom när det är dax för honom att sova. Ibland är det extra bra att ha stora barn också ;)



En ros till han som fyller !

jobb....

Jobbhelg + 40års fest så ser min helg ut. Ingen bra kombination men finns ingen som vill byta helg nu i semestertider så det är bara att bita ihop och se glad ut ;)  Festen är bara tvärs över vägen ( inte så vanligt så här på landet) så jag kan gå hem när jag behöver sova och låta sambon vara kvar och festa själv =)  Det ska bli trevligt i alla fall .

Nu skiner solen igen, hoppas vi får en fin dag. Få se om det blir ändringar på den planerade klädsel....Har tänkt mig byxor. Vi ska trots allt vara utomhus....


Stärnöga är en av mina favorit blommor =) Tycker den är både söt och lite tuff.

jordgubbar

Eftermiddagen tillbringades i ett Öregeund där regnet hängde i luften men vi klarade oss =)  Parkerade precis brevid Sigyn.  Där vi startade med en guide tur. A har väl aldrig varit så vild :( Typiskt!  Jag va tvungen att ta med honom ut innan vi va färdiga.... Men stanna en stund till på båten.



Gick sen en stund och titta på båtarna som låg i hamn. Därefter det obligatoriska stoppet på Öregrunds glassbar =)  Där blev det en strut med pecannöt kula och mjukglass och en massa nötkross.....Sen undrar  jag varför vågen bara pekar uppåt ;)

   Detta är vad jag ägnat den senaste timmen åt  =) Rensat jordgubbar  och lagt i frysen.  Så nu kan det bli jordgubbskräm hela vintern =)

Sigyn

Regnar bara lite nu. Men dom har "lovat" sol till kvällen så vi tar nu en sväng till Öregrund och tittar på  Sigyn . Kanske blir det en glass =) 

Har annars inte gjort så mycket idag. Inte ens läst morgontidnngen som vi har en prova på prenumeration på. Så inte kommer vi att hinna läsa den sen när vi börjar jobba så det blir inte tills vidare prenumeration här inte. Den finns ju på nätet också om det skulle vara så.



Sambon har bjudit på mera jordgubbar och glass idag. Mums . A äter så man närstan är rädd att han ska få ont i magen.

jordgubbar

Just ätit jordgubbar och vanlijglass.
 Mums!

Det är härligt med sommar trots att det har regnat över 40mm här hemma,
vår regnmätare kan bara mäta 40mm sen rinner det över......


skitväder :(

Idag är det verkligen ett skitväder. Regnrusk usch usch usch :(   Börja redan i natt så jag har haft det svårt att sova.  Men nu verkar det som det börjar lugna ner sig.
 
Vi hade haft planer på att åka till Öregrund där Sigyn lagt till. Men som sagt inte riktigt rätt väder för en dag i Öregrund. Får se om det blir en sväng i morgon, jag ska ju jobba i helgen.

Har just haft fika främmande så har bakat en plåt med äppelmuffins. Mums så nu luktar det gott av kanel här hemma.

När jag va ut och hämta posten såg jag att några av mina blomkrukor ramlat omkull. Men såg ut som både blommorna och krukorna klarat sig bra.

 

Har inga bilder från i år men så här såg det ut förra året.

himlen runt hörnet

Sambon kom just hem en sväng från fixande. Ligger i soffan och slöar en innan det är dax att åka och busa ;)

Måste bara få visa den här himlen som han tog kort på på vägen hem. Naturen är fantastisk eller hur ?


090708

Idag har jag varit med dottern till vårdcentralen. Nej hon är inte sjuk, utan hon fått en vaccin spruta. Hon va orolig innan eftersom hon inte är så förtjust i sprutor men den här kändes inte ett dugg enligt henne.

Annars har det väl inte hänt så mycket idag. Vi har haft taco kväll idag =) Gott gott!

Sambon är och fixar lite bus till en kompis som fyller 40 i morgon. Så i natt ska dom dit och gratta. Vi är bjudna på fest på lördag, men lite bus ska det som sagt bli redan i natt ;)



Denna fina blomman växer vid dammen. Vet inte vad den heter men tycker den är fin =) I bak grunden ser ni en bit av vårat hus.

Äntligen....

......har jag tagit stavarna och gått min runda på drygt 6km. Nu va det länge sen sist, det har varit för varmt eller för mycket regn eller så något annat att skylla på ;)  Men idag så =)   Får nog tacka Nina som "sparka" mig där bak så jag fick lite inspiration ;)  Det är ju så skönt när man väl kommer ut. Svägerskan ringde sambon och hörde vad jag gjorde så hon mötte upp på vägen. Hon undra varför jag inte hörde av mig så vi kunde gå ihop, men jag tycker att det kan vara rätt så skönt att få vara själv, lösa världsprblem och så ;)  Fast visst tycker jag också det kan vara skönt att gå ihop ibland och prata skit också =)

speedway

Idag har det varit A;s premiärtur till Hallstavik och Orionparken för att titta på Rospiggarna och speedway. Tyvärr förlora dom men det va inget som störde A;s glädje =)  Det här är en motorkille det är bara att inse ;)   Han va så duktig och sätt stilla och hade full koll på cyklarna nästan hela tiden. Applådera och va med och gjorde vågen ;)  Härliga unge ♥
Han kommer nog att få följa med pappa flera gånger. Själv brukar jag försöka åka någon gång per säsong, tyvärr blev det ingen förra året. Men vi ser nästan alltid när det går på tv hemma i tv soffan.

 Så här ser våran speedway kille ut =) Självklart har han (en av sina) rospiggartröjan på sig ;)  Syns inte med han har även Greg Hancopok kepsen på.

 Det här är dom speedwaykillarna som körde idag.

Få fotobok gratis !?!

Vem vill inte ha en sån ? Tänk att kunna ha alla sina sommar bilder där =)

Vet du inte riktigt vad det är så gå in  till www.fujidirekt.se/fotobok eller
http://www.fujifilm-fotobok.se/  och kolla.




Gå in på fujisida  (← länk) fyll i och lämna min mailadress ([email protected]) som rekryterad av. 

Tänk att sommaren 09 bilder på ett ställe, eller varför inte "Mitt första år" , ni vet en sån där bok man kan ha med just sitt första år. Eller varför inte bröllopskorten eller semesterresan. Variationerna är oändliga.  
Ännu ett användningsområde gör en bok om barnbarn(en) och ge till mormor/morfar eller farmor/farfar. Eller gör en bok och ge ev. faddrar till barnet.   Drömmer du om att bli fotomodell ? Här kan du göra en hel fotobok med fina bilder på bara dig ;)   Eller varför inte göra en bok med olika outfits och ha som inspiration när jobbet börjar igen och det är bråttom på morgonen.

Skriv ett inlägg på din blogg om fotoboken och rekrytera dina läsare så får du en fotobok värd 344kr. Inte illa va`?

Så gör slag i saken och
Fyll i formuläret längst ned på denna sida med ditt namn,bloggadress mm.
I fältet "rekryterad av" så skriver du MIN email:  [email protected]   

Se sen bara till att dina läsare fyller i din adress och vips har du också en egen fotobok =)
 

topp hälsa

Kommit hem efter en sväng till bussen med dottern. Hon ska åka till stan med några kompisar. A och jag passa på att köpa en av dom sakerna hon önskat sig i present när hon fyller år =)  Fanns inte i den färg jag tänkt men hoppas hon blir nöjd ändå ;)  Annars tar jag den =)  För min har jag haft i många år och när jag köpte min fanns det bar genomskinliga. Om ni blev nyfikna får ni vänta tills månaden börjar närma sig sitt slut för det kan hända att dottern läser och då kan jag ju inte skriva va det är =)

I brevlådan när jag kom hem låg nya nummret av ToppHälsa  , har tagit en kort prenumeration på tre nummer, ni vet en sån där när man får något bra, vad minns jag inte ens nu......Har bara hunnit läst en! av dessa,lär nog inte "hinna" ta den här ur plasten heller på ett tag. Eller hinner och hinner det är väl en prioreterings fråga. Läsa en tidning är något jag gärna skulle vilja men har ju en tendens att hamna här framför datorn istället ;)



Men visst låter den inbjudande ; bränn fett ( vem önskar inte någon mirakelkur på det ;) , urgoda recept på smoothies och att få ett självsäkrare jag är väl inte heller fel =)

Gårdagens kläder =)

Gårdagens är kläderna en repris från tidigare ( så är lite lat och anväder tom med samma bild;)  Dessa är favoriter och används ofta när vädret är sådär som det har varit idag =)



Tunika; svart från Soya
Capribyxor;  ljusblå, gamla favorter från Vero Moda
Skor; Jana soft, som jag skrivit tidigare, känner mig lite plattfotad i dom men ska man springa efter en 2-åring så är dom super bra =)

crocs

Som jag skrivit tidigare så har jag (och A ) vunnit ett par sneakers från Crocs av Engla =) Vi är jätte glada och ska maila henne om vilken storlek vi ska ha....och det är nu det har tagit stopp. Hur ska man veta storleken utan att prova ?  Någon som har någon anning om hur dom är i storlekarna, smala eller breda ?  Har kollat in några webbbutker som säljer dessa men hittar inga mått någonstans. Någon som vet var jag kan leta?

 Tror att det blir dom blåa.

glass =)

Har just kommit hem från en tur med bilen. Vi skulle hämta ett paket med stora sonens present, typiskt oss, vi beställde ett par hörlurar till datorn men i sista minuten så dom hann inte komma tills i går....

Vi passa även på att köpa mjukglass, årets första för min del =)


måndagmorgon

I natt har A haft det svårt att sova igen. Han är så myggbiten stackarn. Någon som har något förslag på vad man kan göra. Har provat både kylbalsam och någon annan salva som vi också köpt på apoteket men har nu glämt vad den heter...Har inget bra att smörja in honom med så han inte ens ska få några bett.

Här har vi fått det sämre väder, ja ialla fall om man som mig vill ha sol och varmt....Idag är det molnigt och bara 15-16 grader ute. (tur vi hade fint i går) Inga planer för dagen men helt klart blir det något inne.  Kanske läser en Pettson och Findus bok för A, för just nu är det bara dom som gäller ;)  Sambon har hittat en gammal film med dom så den kanske också kommer att köras.

Har en beställning ligger hos HM (rea ni vet) ska nu läga till en beställning på ett par mjukjeans till A. Han fick ett par såna av hans mormor i julklapp visserligen från name it men gillar dom så vill ha ett par till. Kanske blir något mera ;)

god morgon

Sitter här och ska beställa ny toning på www.forhair.nu  är det någon som har någon rabattkod?

födelsedags

Oj vad har hänt nu?!? kollade in besökstatistiken och den har skjutit i höjden. Dagens besökare är mer än vad jag har på typ en månad annars......Kanske har vunnit någon tävling....Jag som inte haft tid att skrivit något alls idag....

Jaja vi har i alla fall haft "barnkalas" idag här hemma. Det är väl sista gången man får ha ett sånt för stora sonen nu när han är 18 så får det väl heta födelsedagskalas hedan efter ;)  Folk kom tidigare än vi trott så det blev bråttom att fixa allt. Men vi har haft det trevligt med lagom mycket folk och grillat och ätit tårta =)

Hade bla "gjort"  "glasstårta", vispa vaniljvisp och blanda i dajm kulor. Lägg i en form som kan stå i frysen och frys in så får man en god "glass". Ätit flera såna vid olika tillfällen men aldrig gjort någon själv förrut. Prova ni också det är jätte lätt och gott =)


Det får bli en ros(även i dag) till sonen =)


update;  Jag har vunnit en tävling hos Engla, ett par jätte fina Croocs skor till A.

lördag

Oj hela dagen har gått och jag har inte suttit här alls :(   Men här har vi stadat och bakat till stora sonens 18års kalas i morgon ( hjälp vad tiden har gått fort....tyckte det inte det va länge sen han va liten). Som tur är har vädret varit sämre i dag så det har gått bra att vara inomhus och "jobba".  Sambon är duktigt på att få städningen gjort jag bara ser nya saker som ska göras medans han blir färdig, något jag aldrig blir.....

Har hunnit med en förmiddagsfika hos svärföräldrarna. Och som mål att bli färdiga till (med städningen) hade vi satt att åka och äta på "kina". Det finns en kinarestaurang som har sommar öppet i Östhammar som vi besökte. Vi åt buffé och blev glatt överaskade att det va så gott =)  Det blev A ;s första besök på restaurang ( om man inte räknar besök på hamburgerställen och pizzerian) han fick köttbullar som han åt med god aptit när han inte kolla in dom andra barnen som hade ätit färdigt och lekte. A;s fadder, vår kompis M va också med kvällen avslutades hos honom på en fika fast vi orka inte äta så värst mycket fikabröd ;)

fika

Sambon bjöd just på fika, mums!



Sitter nu med färg i håret. Ska strax åka på kalas =) På vägen ska vi hämta ett fönster som har varit hos glasmästaren över natten för byte då det va trasigt.

torsdagskväll =)

Vi fick bilen med hem men den ska tillbaka efter semestern.....

Vi hann med en varsin glass medan vi lyssna på när Johnossi hade soundsheck =)  Tyvärr hitta vi inga presenter så nu blir det stressigt i morgon innan vi ska till kalaset där två ska få presenter. Såg lite djur från cirkusen. Bidde inga foppor då dom inte fanns i sambons storlek hitta däremot kopior i rätt så det fick bli såna i stället. Träffa en fd arbetskamrat och pratade lite. Handla lite mat. Gick en promenad med ett stopp i en lekpark.



Denna mackan fick bli kvällmaten då vi inte kom hem förrän efter kl 19 och då va vi hungriga. Hade en grillad kyckling hemma som fick bli grunden.

torsdag med sol =)

Ligger nu i soffan efter att ha ätit en väldigt kladdig och god kladdkaka som sambon bakat. Men jag åt för mycket så har ont i magen.....

Ska strax in i duschen för att åka till Östhammar och lämna in bilen på verkstad, den har varit lite knasig sen vi köpte den så nu ska dom titta på den. Vi åker två bilar ifall den blir kvar. Tänkte passa på att kolla lite Östhammar när vi ändå är där. Kanske "turista" lite på hemma plan ;)  Ska i varje fall köpa lite presenter då vi ska uppvakta 3st i helgen. Lite mat lär det bli, sambon ska kolla på foppatofflor, sen så är det cirkus i "stan" så ska se om vi kan titta på lite djur. Ikväll kommer även Johnossi dit men mina stora barn är inte så sugna på att lyssna på dom så dom ska inte dit.
"Våran" bygd har även tagit in på torget och visar upp vad som finns här idag så kanske kollar lite där också =)


090701

Inget bad för min del, A har däremot plaskat vilt i hans pool.

Blev som väntat en lugn dag. Har inte gjort många knop.....Sambon däremot har hunnit med en massa han har varit ute i solen nästan hela dagen och har bränts sig stackarn :( Jag har också varit ute i solen men tål den mycket bättre än han ;)

Det har åskat också här på kvällen men inte kommit något regn...bara några stora droppar. Så har fått vattnat alla blommor i kväll också =)





solsken =)

Solsken i dag också fast än så länge är det dis, undra om det försvinner.....

I natt har A knasat sig riktigt :(  Sovit dåligt alla tre....

Gårdagen bjöd på trevligt sällskap i stugan efter jobbet. Mamma, pappa, syrran och två av hennes barn + min familj förstås =)  Åt en god kycklingsallad.

Blir förmodligen en tur till civilisationen i dag med då stora sonen vill ha skjuts till en kompis. (Nu har vi jag kollat lite på intensivkurser till körkortet)  Jag vill helst åka till någon badplats men vet ännu inte om jag får något sällskap.



Solros fotat tidigare iveckan hemmavid =)

RSS 2.0