söndag

Dagen börja med en power walk som vanligt, fast lite kortare. Vi äter frukost kl 9. Då måste alla vara uppe och sitta vid frukost bordet. Så eftersom jag va lite sen ut hann jag inte lika långt som vanligt innan det va dax att vända. Hade regna på morgonen medans vi sov, men solen passa på att itta fram när vi gick A och jag.

Sedan har farmor och farfar varit här på namnsdagskaffe och 13månaderskalas. För vår lilla A har namnsdag ochså har han blivit "stor". Dottern hade bakar Leilas cupcake på morgonen. Skulle ju ta kort men som vanligt har man för mycket i huvudet så jag kom inte på det förrän dom låg i magen.

A:s mormor har också ringt och gratulerat. Hon ska vara barnvakt på tisdag så vi bestämde när hon ska komma. Det va länge sen vi pratade så vi hade mycket att "skvallra" om.

Nu ska jag sätta mig med kokböckerna och bestämma kvällens mat. Varför gör jag alltid det så sent? Eftersom vi bor 17km till närmaste affär så skulle det vara mycket bättre om jag lärde mig planera. Ska kanske göra veckomatsedel när jag ändå håller på. Hmm, ja vi får se hur det blir med det!

äppelkaka

När jag plocka igenom en av mina högar hitta jag på tidningen från svärmor med receptet på äppelkakan vi gjorde förra helgen. Hade ju lovat er det så här kommer receptet.

Brunnens äppelkaka

125gr smör
1½dl strösocker
1 ägg
1 3/4dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
2 syrliga äpplen
1-2msk kanel
2 tsk vaniljsocker
Garnering
kanel
pärlsocker

Smält smöret och blanda det sockret. Tillsätt ägget under omrörning. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt det. Rör tills det blir en slät smet.
Fyllning: Skala och dela äpplena i små tärningar och sprid ut dom i bottten på på en rund, smord form med löstagbara kanter. Strö över kanel och vanlijsocker.
Häll smeten över äpplena i formen. Pudra lätt med kanel över ytan och strö över pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 min. Severa gärna med vaniljglass och vanlijsås eller-visp.



BIld och recept från Hemmets veckotidning.


tävlingsdax

Håller på att kolla runt på intressanta bloggar, hos Sussi´s Värld hittar jag ett fint armband jag vill vinna.



Visst är det vackert! 
Kolla in hennes sida du också om du vill ha chans på armbandet.

fredagskväll

Har just kommit hem från svärföräldrarna som har bjudit på mat. Dom fyller 65 bägge två här under hösten.  Dom hade beställt Tonys höstbuffé från Svealands kött AB  i Tierp. Här ni möjlighet så prova, det smaka smaskens. Jag gillade speciellt dom honungsglacerade rotsakerna för att inte tala om äppel&kanelpannacottan, mmm. Hur tror ni det kommer att gå med mitt försök att bli mindre ;(

Lille A hade så kul med kusin M som självklart också va där. M är ett år äldre än A och hon gillar sin lilla kusin. Hon plocka fram saker som A skulle leka med. Fast lite avundsjuka blir det allt när det gäller farmor/mormor.



Lite blommor som ska påminna oss om sommaren. Läste någonstan att nu är det bara 9månader kvar till nästa sommar.
Fast det ska bli fint och solig här i morgon. Det är skönt med hösten när det är soligt och "hög" luft.

fredag

Dagen börja stressig. Har varit på öppna förskolan. Men innan man kommer iväg, det tar ju sån tid!!! Ändå hade jag tur får stora sonen hade sovmorgon och skulle åka med mig till skolan, så han hjälpte till mycket. Nu är lille A så rörlig att man inte kan ta en dusch, ingen ide att försöka innan han vaknar för då måste man gå upp förre 5 och det gör inte jag. Jag tror att det löser sig sen och det gör det ju oftast fast det tar så mycket längre tid.

Idag va vi bara 4 mammor där (igår hade dom varit 16 men vet inte om det va med barn också) + 5 barn en liten skara som har träffats på öppna förskolan många gånger. Hon som är "fröken" på öppna va inte där idag, någon hade hört att hennes dotter skulle gifta sig i morgon. Dotter lever och har just fått barn med en annan tjej, säger man att man gifter sig då eller heter det partnerskap? Ja det spelar ingen roll.

Nu hör jag att tvättmaskin är färdig och jag öppna diskmaskin för den va också färdig innan jag satte mig så det är väl dax att ta tag i husmors sysslorna nu. ;)

höst ?

Just hemkommen från jobbet, lite trött. Men nu är jag ledig till på tisdag då det är dax igen.

Vid dörren på jobbet växer en lönn och i dag på vägen hem såg jag röda lönn blad på backen. Är det höst då ?



Dom ser nästan svarta ut här på bilden. Åter kommer nog med fler bilder senare. Är det något jag gillar med hösten så är det fina löv.

torsdag

Hej hopp så fort klockan går. A och jag har varit på vår promenad. Solen började titta fram, Härligt!

Nu är det dax för duschen innan det bär iväg till jobbet. Eftermiddagspasset som sagt va, så det gäller att pussa på A innan jag åker för han sover när jag omer hem:(


cupcakes

När jag kom hem efter en sväng på kvällen hade min goa dotter bakat cupcake ur hennes ny recept bok, som hon fick när hon fyllde i somras.   Ja självklart va det Leilas, den alla  köpt i sommar. Dom va så goda, smaka citron. Hon hade grön topping med rosa/lila hjärtan. Vi va så "glupska" så jag glömde ta kort innan vi åt upp dom. Hmm. Men dom va jätte fina och goda. Tack så mycket "gosgumman". Som tur va valde hon min fika dag så jag kunde fika med inte allt för dåligt samvete.

Han som skulle komma och titta (och senare hjälpa till med ) på frigebod bygget (eller där det ska bli bygge) , hade fått förhinder och kunde inte komma så nu hoppas vi på i morgon. På det viset fick jag en dag till på mig.

Hade tänkt kolla in HM i kväll men nu orkar jag inte, för i morgon hade dom 10% för "medemmar". Någon som vet några måsten ? I morgon jobbar jag eftermiddagspass så då blir det inte så mycket datatid ;( Så vi får se om jag hinner fynda något.

boven i dramat?

Idag har det varit stora städdagen. Vädret har också varit sånt, grått. Fast självklart så starta vi dagen med en powerwalk, regnkläderna låg under vagnen men behövdes inte användas.

Vi har haft funderingar på vem så har haft ihjäl så många fiskar i dammen i år. Idag fick jag se en stor aspirant på den posten.



Inte så bra bild, tagit den inne genom fönstret med mobilen. Men jag hoppas ni ser vad jag såg.

Nu har solen tittat fram lite, så mycket gladare man blir =)

tävlingsdax!

Det va länge sen jag tipsa om en tävling och den här vinsten lät så spännande.


 
Det är ett doftljus med hallondoft, så man kan ha lite sommar kvar ett tag till =) Gå in till Hvita villan och tävla du också ;)

fisk i micron



Ser ni solrosen. Det ser ut som det bara är en stam när man tittar på den på riktigt, svårt att se här. Den finns mitt ute i ingenting längs min promendväg. Är väl någon fågel som tagit med sig fröet.

Dagen idag har bestått av vardagsbestyr. Tvättat, bäddat rent osv. Skönt när det är gjort men tråkigt under tiden tycker jag.

Har blivit mycket mat här ett tag nu men här kommer ännu ett recept.

Fisk i micron

1 gul lök eller purjolök
lite margarin
400gr fisk (block går utmärkt)
1 burk fraich av något slag, spelar ingen roll märke eller fetthalt
4 msk tub kaviar
dill efter tycke och smak

Hacka löken och fräs den lätt i en form i micron med margarinet.
Dela fisken lite och lägg på löken, salta lätt.
Blanda fraich, kaviar och dill häll sedan över fisken.
Därefter 10 min i micron.
Låt formen stå ett par minuter så värmen fördelas.
Serveras med kokt potatis och sallad.

Denna fisk rätt önskar mina barn när det ska serveras fisk. Hoppas ni gillar den lika mycket som dom. Det är ju en snabb rätt också, 10 min i micron.

weekly

Vill göra alla uppmärksamma på den nya "bloggtidningen" som Alexandra och käthe ger ut en gång i veckan, tisdagar. Det är en sida på nätet som skriver om mode och lite bloggskvaller förstås.


Gå in på sidan http://www.weekly.nu  och läs dagens nummer.

tisdag

Usch i dag är det svårt att komma igång att göra något. Vi har ialla fall gått våran morgonpromenad A och jag, han somna som vanligt så det är nu jag ska passa på att göra massor ;)
Förstår inte tycker att jag plockar jämnt men så kommer det nytt hela tiden. Tyvärr så är jag själv en sån där som har grejor överallt så jag kan inte gorma på dom andra heller ;) Högen på köksbordet är min, rensar undan den men så hamnar det nya papper där igen ;)

Ska försöka vara ute lite idag, inte så mycket till sol men disigt men det är varmt. Man kanske ska passa på att tvätta fönstren. Hmm nu blev det ju mera att göra jag som inte har kommit igång ännu. Ja vi får se.

Sambon skickar länkar på dörrar och fönster som vi kan ha i frigeboden som ska byggas. Usch så svårt det är när man inte vet hur man vill ha det. Han som ska hjälpa till att snickra ska komma över i morgon och titta, då är det ju bra om man vet hur man vill ha det. Sambon blir "knasig" på mig som inte vet hur jag vill ha det och sen så ändrar jag mig också. Någon som vet någon bra sida med frigebodar eller har någon egen man kan få "titta" på. Det ända vi riktigt vet är att det ska vara sovloft för att få så mycket golv yta som möjligt. Eller" vi vet"  jag vet ska det väl vara F har nog någon aning om hur det kommer att bli (hoppas jag).

räddare i nöden

Helt "plötsligt" så kom alla hem och ville ha mat ;) Hade börjat plockat och gregat och klockan gick fortare än jag trott. Så det fick bli "snabbmat". SaraLee pizza kit fick det bli. Helt ok men inte lika god som egen hemgjord, tycker jag. Men snabbmat är det bara att rulla ut och lägga på vad man vill ha och sen 15-20min i ugnen.

Efter det blev det A:s och min dagliga powerwalk =)

Plocka upp en pinne till A som han hade roligt med hela promenaden. Va lite rädd att han skulle somna annars. Då blir det inge bra när han ska läggas för då är han pigg igen och kan köra några timmar till.
Såg på kortet att A tröja blivit liten. Om tiden räcker till så är det nog dax att gå igenom hans garderob igen i morgon. Han växer ju som "ogräs". Plocka bort shortsen, dom får vi väl ingen användning för längre den här sommaren :(


bloggknas?

Fick inte bloggen att funka i morse! Fler som hade det så ?

Jag va ialla fall uppe förre kl.6. Skulle på kurs med jobbet. Halvdag inne i stan. Storebror S va barnvakt åt lille A, det hade gått så där enligt S, han hade ju bajsat varje gång det skulle bytas blöja! Jag tackar och bockar S för hjälpen. Han hade ledigt från skolan och va så snäll att han tog han om lillebrorsan.

På vägen till bilen efter kursen, sprang jag in en snabbis på Lindex. Titta bara på rean( det lilla som va kvar). Det blev två toppar, en hel svart (som nog egentligen är en väldigt kort klänning) och en blå/grå randig med tre kvarts armar. Ni får se dom senare, förmodligen på en dagens, fast det va ett tag sen det blev en sån, ska försöka bättra mig i veckan ;) Det är svårare när man inte har någon fotograf hemma = dottern.

Sitter nu med en varma koppen och en knäckemacka = dagens lunch. Fråga S om han ville ha något men han hade ätit en påse bilar så han va nöjd. Vad ska man säga, det som inte ens va lördag ;)

kväller

Dagen idag har varit mycket bättre än igår.

Vi har varit över till svärföräldrarna på fika på förmiddagen, gott som vanligt. Hon bjöd bland annat på en ny (för mig) äppelkaka. Den va så god att jag har gjort en nu på kvällen som vi bjöd A:s gudfar, vår bästis som va över på en fika.(recept kanske kommer imorgon om jag hinner, hade tänkt ta ett kort och visa men glömde det och nu är det bara halva kvar, fast jag lät bli att ta en bit nu på kvällen)
Svärfar hade varit ute i skogen och plockat kantareller, han tycker inte det är lika mycket som i fjol. Men säsongen är ju inte slut än, han hittar nog mera;)

Vi passa på att grilla i dag när det va så fint väder, något vi gillar, ni kanske vet, jag brukar ju tjata om det. Gäller ju att passa på snart kanske det inte blir så mycket mer av den "varan". Hade ett paket halloumi i kylskåpet som grilla, smask!



Pelargon hemma hos svärmor.

söndagmorgon

Idag skiner solen. Hoppas det blir en bättre dag än igår.

A och jag har varit ute på en morgonpromenad, det va skönt. Han somna på vägen så han ligger ute och sover och jag ska fixa frukost.

Vet inte annars vad jag ska göra idag det blir nog det vanliga, sväng med dammsugaren. Såg också att det behövdes göras rent i badrummet. Självklart har jag redan startat tvättmaskin ;)



Den här bilden tog jag häromdagen när vi tog en kvällspromenad. Idag va himlen ljusblå hoppas det håller sig så.

skit dag

USCH i dag har det varit en riktig skit dag !! En sån man önska att man lätt bli att gå upp till. Fast den börja riktigt bra, hade tur och fick sovmorgon. Sen tog jag A i vagnen( så F fick sova lite till) ut på en powerwalk. Sen va det dax för frukost och det va då det börja, men det skriver jag inget om här.

Idag har sonen bjudit på mat det blev Mexicanska piroger. Dom va goda och det blev massor så vi har mat en dag till.

Nu har det just varit en kompis till F har med sin dotter på fika, nu håller dom på att försöka få igång en liten motorcykel.

Hoppas vi ses imorgon, hoppas vara en bättre dag i morgon.

Tortilla med kycklingfyllning

Kan inte undan hålla er dett recept som min dotter gärna gör om hon får välja. Fast det innehåller färska champinjoner något hon egentligen inte gillar (säger hon ialla fall).

8 små vetetortillas
2 grillade kycklingfiléer (går bra med att ta vanliga stekta om man inte har några grillade)
200g färska champinjoner
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl salsa
500g keso
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 200grader. Tärna kycklingköttet och skär champinjonerna i bitar. Blanda kyckling, champinjonerna, vitlök, salsa och keso. Fördela blandningen i brödet och rulla ihop. Lägg riven ost på varje rulle. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg, ca 8 min. Under tiden rätten är i ugnen, gör en härlig sallad att servera till.



Bild och recept från viktväktarna.


Som ni ser är det ett vv recept, vi tycker rullarna är goda så vi gör dom även när vi inte tänker på vikten ;). Men just nu passade det mig jätte bra att dottern bestämde sig för att göra dom. Hon gjorde en sallad med kikärter i till. Gott!

fredag

Nu har vi varit iväg en sväng på Öppna förskolan. Idag va vi bara tre mammor och fem barn. Inte så livat utan skönt, då hinner man se vad som händer och kan ha bättre koll. Vi prata bland annat om mjölk allergi. Så nu ska jag kolla om lille A åt pannkakor som dom andra igår. Han har ju varit vaken "hela" natten och haft gaser i magen. Han kanske inte tål mjölk?. Eller så va det bara en sån natt, man vet ju inte men man kan ju alla fall ha det i åtänke om det händer igen.

Vi har fin väder här idag, solen skiner så jag passar på att tvätta och hänga tvätten ute. Den luktar så mycket godare då tycker jag, och så har vi ju det så trångt inne så det är skönt att slippa ha den inne ;)

Funderar på om jag ska lägga mig på soffan en stund innan A vaknar, har ju inte sovit så bra jag heller tack vare hans magonda, även fast F tog en stor del av natten.
Behöver ju inte fundera på middagen för den ska ju dottern ta hand om idag. Tror det blir Tortilla med kycklingfyllning. Det är i alla fall det jag handlat till. Opps jag lova ju ta upp kyckling bäst att gå och göra det !
Kanske lägger ut receptet senare.

god morgon!

Hej och hå! Kom hem så sent så det blev inge mera inlägg igår.
På jobbet va allt som vanligt. Festen efter va trevlig. Vi åkte ut till en av mina arbetskamraters sommarstuga. Där bjöds vi på mycket god mat och dryck. Det va skaldjurstema. Så det va bla både räkor och kräftor. Dom som hade gift sig fick varsin (paret från jobbet fick en fast lite större) skål från Kosta boda med härliga röda hjärtan på.



Kortet är taget från uteplatsen på stugan. Är nog hade mysigt när solen skiner och det är varmt. Vi hade tur för dom hade en gammal "lada" som dom hade dukat upp allt gott i som vi kunde sitta i utan att bli blöta, för så klart kom det en regn skur eller två.

nya tag

Jaha så är det dax igen (tredje gången, första gången gick det bra). Ta tag i vikten, inte bara för att se bättre ut utan också för att morfar dog av hjärt problem(vid 65års ålder) och mamma har problem med hjärtat. Och vet ni vem jag brås på ;)
Så jag skrev in mig på viktväktarna i går. Det är inget jag kommer att tjata om här men så ni vet.

Tog en mycket skönt powerwalk i morse. Med A i vagnen.

Dessa växte i vägkanten, så nu är det höst bara så vi vet, vare sig vi vill eller ej.

Jag ska jobba eftermiddag idag så jag är på språng. F är hemma och tar hand om lille A.

Vi ska fest efterjobbet i dag för dom som har gift sig i sommar, och för att vi brukar ha det när alla börjat jobba. Så nu tar det till kvällen innan jag skriver något mera.
Men vi ses väl då ;) ?

dagens klädval



Börjar nerefrån idag:

Favoriterna från Clou på fötterna (undrar om jag har några andra skor?)
Jeans pirater från Casual by Halens
Naturfärgat linne från InWear under
Lavendelfärgad topp från lindex
Halsbandet är en present från en arbetskamrat för något år sedan

solen kom!

Vet ni va solen kom och hälså på och är faktiskt kvar ännu. Härligt!
Fast jag har haft städdag. Fast det blev bara dammsugning och våttorkade golv. Vill ju hellre vara ute i solen. Få ta resten på fredag. Den som spar han har ;)

Har även passat på att göra en lasagne som nu står i ugnen. Fixat och klart när dom andra kommer hem. Skönt att ha det gjort ska bara göra en sallad till. Är just nu lite insnöade på sallad som jag blandar i böner, det är så gott och så tror jag att det är lite nyttigt också =)

Märktes att lille A inte sovit så bra i natt han har sovit "middag" två gånger i dag. Hoppas han sover i natt nu så det inte blir samma sak igen.

Har haft många som tittat in idag tror det beror på Petra som har skrivit att jag gissat rätt hos henne. Jätte kul! Tyvärr har jag ju inge kul att skriva om idag ;(

trött!

I dag är det regn och rusk igen. Börja redan i natt. A har haft en hopplös natt igen, hoppas på att det har att göra med sprutan han fick igår så att det går över ;) Så här är vi trötta och griniga idag. Han sover redan nu, typ 2 timmar tidigare än vanligt. Egentligen skulle man väl passa på att vila, men har tänkt ha städdag i dag. Så vi får vänta och se om jag hinner det om han sover en gång till idag.

Idag är det bara jag och A hemma. Stora sonen börjar andra året på gymnasiet idag. Så nu är det som vanligt igen. Gäller att passa på att känna efter för i morgon ska jag jobba igen och pappa F ska vara hemma. Hoppas F får sova lite då, han kan inte slappna av alls såna här nätter när A inte kan sova. Jag kan i alla fall slöa och sover nästan ändå.

Måste komma ihåg att ringa och kolla om dotterns avbokning på ridskolan gått fram, bad dom maila tillbaka men inte fått något svar. Så nu måste jag kolla när dom har telefontid och hoppas att A håller sig lugn. Så mycket lättare det vore om dom svarat via mail, även för deras del, nu måste dom ha kontakt med mig som ska säga upp tiden istället för någon som kanske vill ha plats.
Hon har ridit i ungefär 7år men känner att hon inte har tid nu när hon ska gå i nian. Hon vill lägga tiden på skolan och på kören hon sjunger i.


Har är några fiskar från dammen. Det räcker att man ställer sig vid platsen där dom brukar få mat så kommer dom simmande. Vi fick några nya i måndags, en arbetskamrat ville inte ha sina kvar nu när det blev höst/vinter. Vi tackar och bockar. Alltid bra med nytt blod;)

kvällspromenad

Vi har varit och tagit 1 årskort hos fotografen. Kändes inte som vi fick till något leende, tyvärr. Hoppas nu på fotografen som jag vet lyckas tidigare.
Som ni kanske minns hade jag problem med kläder till A:s fotogrfering. Lyckades inte 100 där heller. Fick ju tag i en skjorta som va ok men hade långa armar. Den fick han ha. Vi har letat förtvivlad efter shorts till (han fyller ju på sommaren även fast det känns som höst ett tag nu). Har inte hittat några så det fick bli ett par gamla, hoppas dom inte ser urtvättade ut på bilderna. Förrutom det passa dom bra till. Så jag hoppas.

Dottern har gått sin första dag på den här terminen idag(börjar i 9:an) Hon tyckte det va ok. Dom hade fått tre nya elver i klassen. Schemat va ok, två långa dagar då hon inte kommer hem förrän kl 17 dom andra tre kommer hon hem kl16 (hon åker kl 7.50). Inga håltimmar, bra när man inte kan komma hem.

A va på lite kinkigt humör på kvällen, kan vara vaccinet han fick på förmiddagen. Ville inge så vi gick en promenad. Han gillar verkligen att åka vagn, även fast jag tycker sulkyn vi fått ärva känns lite som han sitter på backen och att han är så oskyddad för bilarna som åker förbi. Hastigheten är satt till 70km på "vår" väg fast så sakta är det sällan någon som kör.


1års kontroll

Nu har vi varit på 1års kontroll. Passer utan problem ;)   Han skrek inte ens när han fick sitt vaccin, min lille kille.
Vi såg en stor bloggare (ja bloggen är stor inte hon) och hennes lilla tjej gå på torget när vi varit där. Lilla tjejen är jämn gammal med min A och hon såg ut att vara lika sugen på att få gå med hjälp av mammas hand som A.

Passa sedan på att åka till mormor och få en fika. A:s moster och kusin som varit på sin första skoldag kom också dit. Kusinen hade mycket spännande att berätta. Dom hade fått glass, men vad dom ätit till lunch mindes han inte;)

Nu är det dax för lite sen lunch till A ,för han somna på vägen hem i bilen, innan det är dax för dagens andra stora happning. Mera om det sen när vi vet hur det gick.

dagens klädval


Har mycket för oss i dag, så här kommer en tidig dagens.

Randig topp från HM med trekvartsarm.
Jeanskjol från Flash.
Min leggings från POP.
Och så till sist som vanligt min favoriter på fötterna Clou.

                           

massor av jobb

På jobbet har allt funkat bra. Insåg dock att jag kommer jobba massor i höst, 5dagar i augusti, 11 dagar i september och oktober och 10 dagar i november, somdet ser nu. Men om dom frågar kommer jag väl säga ja tack till flera. Fast det känns som jag har sägt ja för många gånger redan;(  Plus att jag kommer att jobba en helg i månaden i stan på det jobbet (fast där tjänar jag mera och har kortare dagar så dom känns ok). Jag är allstå föräldraledig fast det ser inte ut så nu.

När jag skulle åka hem ringde en kompis och sa att hon fått något "skit"/virus av mig. Så nu har vi letat och hittat och hoppas att vi har förintat det!
Har därför inte hunnit kollat runt på min bloggrunda, får ta igen det i morgon. Är ju "nyfiken" på vad ni haft för er i dag.



måndag

Idag somna A om när F åkte och jobba! Så skönt men oj så stressad man blir när det inte är samma tid som vanligt. Hade ju tänkt hinna göra lite innan jag ska iväg och jobba idag. Börjar inte förrän 12 men behöver åka strax efter 11.
Har inte hunnit allt som tänkt, men det finns en dag i morgon också. Det är något jag måste jobba på. Att ta det som det blir. Det jag inte hinner i dag får göras i morgon eller nästa dag. Inte stressa upp mig och gå i taket.



Så här fina rosor har min svärmor


söndag

Det blev en sväng till stugan. Trots regn och rusk. Fy sjutton hur det har blåst idag. Vi va tvungna att sitta inne hela tiden vi var där.
Passa på att lämna listan med dagar som jag ska jobba och behöver någon som kan hjälpa mig med A. Mamma tacka för förtroendet och skulle skriva in dom i almenackan, fast hon får inte ta alla för då blir farmor avundsjuk, dom måste ju delas lika ;)
Farmor kom en snabbis innan vi hann åka, det va länge sen hon träffat A också. Dom har varit borta  och tittat på blommor till nästa säsong i växthusen i veckan. Hon hade med sig egen odlad gurka som hon lagt in. Det gillar min stora tjej jätte mycket och jag med, såna hade  alltid min farmor när man var dit på söndagsmiddag.

Min kära F har kommit hem från husbilsturen med kompisarna. Dom har varit  på speedway nere i Målilla. Dom hade haft det kul. Fått lite regn när dom fått upp förtältet sen klarat sig hela kvällen. Passade på att hälsa på några kompisar som har flyttat till Vimmerby (iallafall i närheten av) på vägen ner.

Själv har jag tagit det lugnt i dag. Verkar annars som alla håller på att fixa sina garderober i helgen. Det kanske börjar bli dax för det, men då är det slut på sammaren på riktigt. Och det vill inte jag ;( 
Blir tyvärr inte så många nya köp i höst för min del. Men jag prova massor i går. Gillar verkligen det där rutiga. Fick tyvärr, eller va det tur för det skulle ju inte bli några köp här i höst, inte plats i den snygga rutiga klänningen på Lindex som många bloggare har skrivit om. Men jag ska leta i pappas garderob efter en rödrutig skjorta, tror jag sett någon =)
Måste nog titta och plocka ur A byrå, satte på honom flera tröjor häromdagen som armarna va lite korta på. ;( Han växer så fort, hinner inte använda allt så mycket som jag vill.

god morgon

Idag sov A ända till kl.7 härligt. Det va länge sen, han va visserligen lite orolig i natt men det har jag redan glömt.
Vet inte ännu vad vi ska hitta på idag. Skulle helst vilja vara hemma och bara slöa men prata med mamma i telefon igår kväll och hon ville att vi skulle komma och hälsa på, det va länge sen hon såg  lille A. Vädret ser grått och tråkigt ut inget kul väder att åka till stugan där mamma och pappa är.
 Blomma från stugan som jag tagit kort på tidigare.

Nä nu börjar A bli gnällig dax för gröt!

dagens klädval



Dagens är bara för hemsk!
Tröjan från HM gillar jag.
Men jeansen, blä. Från HM dom också men dom har varit med så länge, så på vägen hem köpte jag ett par nya.
På fötterna idag blev det mina (dmxmax från) reebok, sköna att gå i en heldag först på Skansen sen shopping tur i Uppsala.

äntligen hemma

Vi han med bussen! Det kanske ni förstått eftersom jag inte skrivit på hela dagen ;)
Har haft så kul. Titta på så många djur fast lille A va nog mera intresserad av alla människor, får nog åka ut bland folk lite oftare ;)



Här tittar jag och A på vildsvinsbebisar.

 Vy över Stockholm från Skansen. Vi klara oss från regn även fast det nästan ser ut som det ska komma en skur och att dom skrev set på smhi.   Till bageriet gick vi inte där var det fullt hela tiden. Passa annars på att titta in hos krukmakaren och glasblåsaren. Det hade vi aldrig gjort förrut.

När vi kom tillbaka till Uppsala passa vi på att leta efter en skjorta till A som ska till fotografen på tisdag. Hitta en fin på HM. Jag hade tänkt mig en kortärmad men hitta ingen fin sån så det blev en med långa som jag kan vika upp. Köpte även ett par jeans till mig, ni kommer att förstå när ni ser dagens klädval.

nu är det bråttom!

Hej och hå så klockan går när manhar bråttom. Nu blir det bara ett super kort inlägg.
Vi är på väg till Skansen. Går en bussresa som vi ska hänga med på. Om jag hinner fram i tid är ca 15min försenad. Hoppas jag hinner. Vi syns senare.

dagens klädval

 


Oj i dag kom dagens sent!

Favorit skorna i dag igen, svarta lacksandaler från Clou
Mina svarta POP byxor
Har en topp från HM, som jag gillar axelpartierna extra mycket på. Ni som handlar via online så är det denna som man får köpa i två pack för 98kr, ett riktigt fynd allstå. Men jag har inte tvättat den ännu så jag vet inte hur kvaliten är ännu.


Öppna förskolan

Det va jätte kul att vara på Öppna idag. Lille A lekte och såg ut att ha kul med dom andra barna. Dom flesta va gamla bekanta så det va trevligt att träffas och höra hur dom haft det.

Efteråt åkte vi och hälsa på morfar. Mormor va inte hemma, hon är på Åland och tycker att det har blåst för mycket för att åka hem. Som tur är är hon med sin kusin som har hus där så dom har någonstans att bo medans dom väntar.
Morfar hade inte träffat A på snart två veckor och på den tiden har det hänt mycket i A:s utveckling, så han tycke det va extra kul att träffa oss. Morfar hade bakat snabb bullar som han bjöd på. F passa också på att komma och hämta sina saker han hade glömt hemma.

När vi kom hem hade dottern varit ute och åkt en lång sväng med moppen och hon va så stålt över att det gått bra. Nu har hon en kompis här och dom sitter och fnittrar på hennes rum. Tror dom längtar lite till skolan för att träffa alla kompisar.

Stora sonen har packat väskan, han ska till sin pappa i helgen (dottern ska stanna hemma). Han sitter just nu och kollar på tennis på tv. Trodde han inte hade någon anning om hur det funkar ;) Men han sitter här med mig så jag passar på att prata med honom. Till hans förtret, han mest hummar tillbaka.

 Den här fina gästen besökte oss häromdagen.

fredagmorgon

Så nu är det fredag och vi har längtat ;) För idag börjar öppna förskolan så lille A och jag ska åka dit, finns ju inga småbarn här där vi bor. Innan sommarlovet så märktes det att han tyckte det va kul att träffa dom andra barnen, så jag tror att han gillar det ännu mera nu.

Det händer saker hela tiden, medans jag sitter här och skriver så ställer han sig upp mot soffan, igår så börja han klättra upp i trappan, vi måste skaffa grind! Det är kul men man måste hålla koll hela tiden för man vet inte vad som händer nästa sekund.

Sambon lånade husbilen i morse ska åka till Målilla på speedway i helgen och åker direkt efter jobbet. Vi har just "pratat" via mns och han har ju så klart glömt hälften ;) Som tur är så är öppna på samma ort som han jobbar så jag får packa bilen med hans saker också. Han kanske ville träffa lille A en gång till och skyller på packningen ;) Vi ska ialla fall träffas efter öppna.



Den här krukan står på vägen in till oss.


dagens



Dagens klädval;
Svarta piratbyxor från B.YOUNG
Svart tröja med vita ränder, egentligen en ammningtröja från HM. Jag förstod inte hur deras ammningströjan funkade men trivdes väldigt bra i den så använder den fortfarande ( amma inte heller så länge,tyvärr)
Mina svarta favorit skor från Clou

åska igen

Här väl aldrig åskat så här mycket förrut = ingen dator (modemen går åt som smör i solsken). Eller är det för att jag hittat så många trevliga bloggar att läsa och skriver en egen, som jag lägger märke till det ?

Vi hade precis fått fram dynorna och lagt på dukarna på bordet när det börja regna eller ska jag säga stört regna, det verkligen  vraker ner :(  Bara att plocka in allt igen.Men då ringer min kusin och säger att dom är lite sena, något jag har räknat med hade dom varit här i tid hade jag blivit förvånad ;) Och vet ni vad det slutar regna och solen tittar fram igen och himlen är härligt ljusblå, när dom parkerar bilen på grusplanen. Kan man ha mera tur, så fram med allt igen för sitta ute är mycket härligare när man ska grilla ( och har det för trångt inne,hmm).
Efter en god middag (om jag får säga det själv,hihi) så tar kusinen, lille A och jag en promenad det är ett härligt väder och vi går på skogsvägen som går från oss upp till sommarstugorna.
Här är en bild från v'ägen som ni sett förrut men jag glömde ta med kameran så den får duga.

Vi gick sedan in och tog en fika innan det va dax för dom att åka hem och då händer det. Börjar först att blixra fler gånger utan ljud, det är jättevackert men innan dom hinner ut till bilen så kommer regnat och dundrarna. Så när dom åker och det blir datatid så kan jag inte. Snyft, har nog blivit lite datorberoende,hihi.

Men nu på morgonen har jag gått igenom dom fyra bloggarna som jag gillar bäst.
Hos Emma hoppas jag vinna ett par virkade ballerinortofflor till något av mina systrars tjejer. Emma är verkligen en kul tjej att läsa om. Hennes vardag är så "enkel" ,hittar inge bra ord. Skönt att det finns någon som är hemmafru och vill vara det, jag blir så avundsjuk önskar att vi hade råd med det ;)  Det är ju lite kluvet det där vill jätte gärna vara hemma men skulle nog sakna arbetskamraterna och vi har ju bara ett litet barn, inte som Emma som har tre då är det ju lite annnat.

Sen har jag har läst om personal shopper hos Alexandra ,och vill också ha/göra men... När jag börjar jobba kanske. Jag har ju sånt tråkigt jobb, använder  ju arbetskläder, är ju inte ute på så mycket annat heller så när jag kommer hem blir det ofta något mjuk och skönt, inte alltid så snyggt och moderiktigt även fast jag gärna skulle vilja.

Uppdaterat: jordnära är en mycket bättre beskrivning på Emma (än "enkel")

städdag

Idag händer det saker. Inte som i går när jag bara ville vara ute, sämre väder idag, fast inge regn.
Städar och plockar, det händer nåt hela tiden, dom stora barna hjälper också till. Kul! Och nyttigt det är bra att veta var och hur man städar när det är dax att flytta hemifrån.

Hade stoppad in kycklingen i kylskåpet igår kväll för att dom skulle tina. Dom fick ligga kvar i sina påsar från affären, men det va inge bra, påsarna måste vara trasiga någonstans. För jag hade "kycklingvätska" i hela kylskåpet, så det blev att torka ur och städa det med fast det inte va tänkt så. Men det va nog bra, passa på att kasta sånt som va gammalt. Så nu finns det lite mera plats i kylsk§åpet.

Nä nu ska jag gå och titta om posten har kommit innan det är dax för sista svängen. Så att jag är färdig när F kommer hem från jobbet och det är dax att börja förbereda maten.


sandlåda

Dagen har gått och jag har inte gjort allt jag tänkt, tur att det är en dag imorgon också :)
Fast tvättat tre maskiner, fixat blommorna på inne och ute men inte plockat undan allt som jag tänkt, hmm.
Det blev riktigt varmt frampå dagen så jag bytte ut den randiga tröjan till ett himmelsblått linne. Så där har vi nog förklaringen till att jag inte plockade med det jag tänkt för jag ville vara ute så mycket som möjlig, det kan ju regna i morgon.
Jag måste kolla in vädret i morgon. Lite regn på morgonen sen lite molningt. Men på dagen och tidiga kvällen ska det bli sol och varmt. Härligt för min kusin med familj ska komma och grilla i morgon efter jobbet. Har ju lite trång så tänkte vi kunde sitta ute.

Sambon har gjort en jätte fin sandlåda till A. Satte ihopen det ordentligt idag. Men har inte fixat sand ännu fast det stör inte A, han leker bra i den ändå.
   


Vi har grillat idag också (vi gör det ofta är något vi tycker om). Idag blev det grillspet med korv, köttbullar och kycklingfile, till det hade vi gjort potatisklyftor i ugnen av färskpotatis, blev lite mosigt men va gott. Grönsallad som jag blandat i majs,kidneybönor och kikärter (detta är ett bra sätt att få i mina barn lite bönor för sallad gillar dom). Lite "gega" vill vi gärna ha till, idag blev det turkiskyoghurt som jag blandade i sötsur chilisås, hett men gott. Till efterrätt så hade sambon grillat annanas.

dagens klädval

Inget regn idag ännu i alla fall. Lite sol, så det blev shorts från HM och tröja även den från HM. Det är trekvartsarmar på tröjan dragit upp dom lite, trodde det skulle vara kallare ute. Sköna sandaler från Lejon på fötterna.
 Idag blir det bara en liten bild, känner mig inge kul ;(

Har lite småfix idag, det märks att jag jobbat några dagar nu. Brukar ta det lungt med hemmafix när jag jobbar eftersom jag inte jobbar så många dagar i rad, för vem vill slita ut sig ;) hihi.
Passar på att tvätta eftersom det inte är något regn, skönt att slippa hänga inne. Vattna alla blommor och plocka dom fina. Plocka undan, fattar inte hur mycke gregor som finns på fel plats. Hoppas hinna lite ute också, blommorna där skulle nog behöva lite omvårdnad dom också.

måndagskväll

Har skrivit det förrut men nu är det kväll igen. Känns som jag inte hinner något. Det är det värsta med att jobba eftermiddags pass. Komma hem äta lite sen är det dax att sova. Nä det värsta är att A redan sover när jag kommer hem. Måste in och pussa på honom när jag kommer hem. Är bara lite rädd att han ska vakna ;)

Kul att träffa alla på jobbet igen, för nu har nästan alla kommit tillbaka efter semestern. Tre har gift sig, två med varann men det viste vi innan men en hade gift sig hemligt. KUL. Vi ska lite fest nästa veckan för dom.

Kram och godnatt på er!
TACK för alla kommentarer, blir så glad.


dagens klädval

Så är det dax igen för dagens. Hittat något annat än grått och svart idag ;)
När jag va ut och hängde tvätten i morse så va det blött i gräset efter regnet i natt men nu skiner solen. Fördelen med att börja lite senare är ju det blivit varmare. Så idag blir det kjol, gäller att passa på man vet ju inte när det blir för kallt för det.
 


Mönstrad topp från Lindex. Kjolen som ser skrynklig ut har broderade/sydda blommor och blad är från Fransa. Försöker visa med den lilla bilden. Skorna är ett par från Clou som varit med väldigt länge, vi har haft mycke kul ihop =) Ser ju lite gladiator liknade ut så dom är ju inne igen ;)  Mycket sköna att gå i trots klacken (den är ju ganska bred) har varit med både på heldagar i djurparker som hela partynätter. Remmarna är i lack.


Måndagmorgon

I natt har A bara vaknat en omgång, fast han vakna tidigt och ville inte somna om, hmm. Så nu sitter han mitt i leksakshögen och jag vid tv framför datorn. Orkar inte så mycket annat fast diskmaskin är färdig och tvättmaskin borde startas.
Jag jobbar eftermiddagspass i dag på mitt vanliga jobb (där jag jobbar vardagar när jag inte är mammaledig) . En arbetskamrat har blivit långtidssjukskriven så jag ska jobba 2 dagar i veckan den närmaste månaden till att börja med (sen 1 dag i veckan men det har varit planerat länge). Sen ska jag ut till skolorna och prata med barna fast det har vi inte bokat in ännu. Oj det hade jag nästan glömt, jag kommer ju jobba jätte mycke i höst. F kommer att vara hemma en dag i veckan och sen hoppas jag på att farmor och mormor hjälper mig. Vi har önskat barnomsorg efter nyår. Men hoppas ha dagar kvar så jag ska kunna vara hemma lite till =)




dagens och gårdagens klädval!

Idag kommer dagens OCH gårdagens klädval. När jag jobbar och bara åker till jobbet och byter om till jobbkläder, så kan jag ibland ha samma kläder om dom fortfarande är fräscha förstås. Det va fallet i helgen. 
             
       Bilden är tagen av dottern i hennes rum, så det är hon som har saker överallt ;(

Jag har en grå topp från HM köpt i våras. Skön topp men ack så opraktisk när man har barn som ska bäras, den har en tendens att åka ner och visa bh:n :( Svarta pirat byxor från POP köpa för något år sedan, men används flitigt då dessa är en av mina favoriter. Och på fötterna en annan favorit mina inne skor.
Ser att det ser ut som  samma kläder som i fredags, hmm för titta om det finns något annat än svart och grått i garderoben.

åska + en tjockis bekännelse

Blev inga fler inlägg i går även fast jag tänkt det. Det blev världens åskväder här. Ni som läst mina tidigare inlägg vet att det innebär ingen dator eller telefon för oss då. Åskan har en förmåga att leta upp våra saker och ha sönder dom ;(
Istället blev det en myssig kväll framför tv med allihop, det är inte så vanligt, alltid är den någon som sitter på sitt rum vid sin dator eller tv.
     Självklart blev det något gott att äta. Inte undra på att jag är tjock ;( Sånt här kan inte jag låta bli,hmm.) Även fast jag hade bra inställning när jag handla. Va ute efter valnötter som Petra tipsa om man ville ha en "ung" hjärna. Vem vill inte det;) Men dom va slut där jag handla, däremot blev det mandlar som jag åt på vägen hem (istället för en godispåse,finns kvar tills idag med +). Köpte också äppelringar och pumpafrön som man kan stoppa in lite åt gången för hos mig är det "viktigaste" att handen får gå mellan skål och mun.

hemma

Så va man hemma igen =) .
Tog en sväng inne på Willys innan jag åkte hem. Reaggefestival i Uppsala i helgen, det märktes på dom som handlade idag, inte bara barnfamiljer och studenter som det brukar.
Sambon bjöd på mackfika när jag kom hem. Nu väntar jag på att sonen (den stora alltså) ska fixa middagen. Vi bestämde igår att dom skulle göra middag fredag och lördagar(dom veckor dom är hemma). Så igår bjöds det på tacos av dottern och det idag blir det kyckling wok av sonen. Känns riktigt skönt att slippa faktisk, sen får vi väl se hur länge det varar innan dom "glömmer" bort våran överenskommelse ;)

 Nä nu ska jag nog lägga mig på sofflocket en stund ;)

lördagsmorgon

En del mornar önskar man att man fick ligga kvar, som idag tex. A har varit helt hopplös i natt bara låtit hela tiden, men tror han sover för han blundar. Vet inte vad det kan bero på. Kan det vara att han fått vällingflaskan i sängen och somnat direkt? Inte kan han behöva rapa? Nu är han uppe med mig så F som tog natten ska få vila lite varje fall.
Jag ska självklart jobba idag. Hoppas jag inte somnar i bilen får väl stanna och gå runt bilen ;) Brukar vara värst på vägen hem.
Blä fy bubblan nu kommer en kille som luktar bajs, Har nog köpt för stor storlek  på blöjorna han har bajsat igenom flera gånger den här veckan. Dom sitter bra i magen men är nog för stora vid benen.

Blir av förklarliga själ inte så många inlägg medans jag jobbar men hoppas vi ses i eftermiddag/kväll

tävlingsdax

Hittat en tävling jag vill vara med i. Kanske du också ?
 Gå in till hem och lycka  så kan du vinna muffinsformar!

jätte fina tycker jag. Hoppas vinna dom till min dotter som gillar att baka muffins.
Tävlingen pågår till den 14 augusti.

rea hos josefsson

Har fått mail från josefson dom har rea.

 Denna tunika för 149,50.
                                                  

                                            Figursydd topp finns i 13 olika färger för från51,50
 
                                                                               Helfodrad kavaj från 199,50



Fanns mycket mera gå in och kolla om du är intresserad.


bloggens första klädval

Ja nu är det dax för den här bloggens klädval. Känns lite läskigt. Att visa upp mig (trots att jag inte visar ansiktet ) och visa mina kläder som inte alltid är nya och moderiktiga. Jag använder bara sånt i trivs i, eller trodde att jag skulle trivas i när jag klädde på mig ;)  Är ju lite större än jag önskar :(

 
Inte så bra bild, dottern har tagit den med mobilen.


Idag har jag en  "tunika" från HM, den är ljusgrå och vitrandig men det syns inte på bilden. Den ingår i ett set och det tillhör grå leggings till. Minns inte riktigt men tror att det säljdes som "nattkläder" så jag har gjort som nergårdsemma, hon anväder ett snyggt nattline som klänning.
Jag använder mina gamla mammaleggings ( så är det när man är tjock, då passar fortfarande mammakläderna, fast det va 1 år sedan jag va gravid) från POP.
På fötterna har jag mina super sköna inneskor, letat men ser inte vad det är för märke. Dom är inhandlade på häslokost affäraren i A6 i Jönköping för något år sedan.

godmorgon

Glömde berätta att igår kom mina kort som jag beställt från fujidirekt.se/sol  Snabb leverans tycker jag. Jag beställde i tisdagskväll och fick dom igår, två dagar. 100 kort som jag endast betalar porto, 29kr, för, nästan ingenting enligt mig. Men snabba er för sista dagen är 19/8 om man vill ha dom gratis.

Idag är det regn och rusk igen. Vakna av regnet i morse, inte av lille A. Just nu sitter han framför tv, men han är mest intresserad över alla boxar osv som finns under tv;n.

Här inga planer för dagen, man kanske ska städa i skafferiet. Finns nog ett och annat som har blivit gammalt. det gäller ju att passa på medans dom stora är hemma från skolan om man behöver hjälp med A.

Nu är det dax att koka gröt åt A sedan är det frukost för oss andra. S vaknar tidigt av sig själv men D har börjat ställa klockan för att vänja sig till skolan börjar, fast den ringer inte förrän 8,30. Hon får nog ställa den en halvtimme tidigare nästa vecka, fast det kommer att kännas tidigt ändå när skolan börjar för hon måste gå upp senast 6,45 för att hinna med bussen ;)

max

Allt flöt på bra i stan. Fast det tog tid med dotterns hjälm köp. Åkte runt till några affärer men hitta ingen som hon ville ha i rätt storlek. Så vi bestämde att vi köper nya glasögon och handskar och så använder hon brosans hjälm. Hon tyckte det va ok.
Vi åt mat på Max  Jag har en förkärlek för  (Bild från max) Tur att det inte blir så ofta, fast kom just på att vi åt pizza i söndags. Hm, det va ju inte bra.
Sen hade jag tur och fick en sväng på Lindex. Köpte bara lite rea på rea kläder till mig. Lille A fick en keps.
Därefter så fick stora sonen köpa jeans. Det behöver han verkligen till skolstarten.
Köpte lite småsaker på rusta en affär jag sällan är in på. Köpte muffinsformar med blommor på dom va söta =)

shoppingtaim

Om det blir som vi tänkt i dag så ska vi möta upp F på vägen och ta en sväng till stan på eftermiddagen. Jag har redan kollat in lite vad jag vill handla, om vi hinner titta på kläder åt mig, eller jag har kollat till A.
Va tycker ni om dessa från lindex

 Jag som är ett bamsefan vill ha denna. 99kr 100% bomull.

Ett par nya jeans är ett måste i höst.  Dessa med resår nere och reglerbar midja skulle passa A. 229kr

Bägge bilderna från lindex.


Vi ska kolla moppehjälm åt dottern änså länge använde hon stora sonen. Han ska kolla på jeans tycker jag fast han vill inte ens följa med. Vi skulle nog behöva titta på höstskor till A också. Tiden kommer nog inte att räcka till vi får nog pocka in en till eftermiddag ;)  Jag ska jobba ihelgen så du kanske jag kan kolla lite, vi får se

filmvisning

Vi har varit hos svärföräldrarna. Dom hade "filmvisning" för oss. Dom hade plockat fram sin gamla filmprojektor och visa några gamla filmer när min kära F va liten. Han va så söt =) Han är så lika vår lilla A, så nu vet jag hur A kommer att se ut som liten och stor ;)   Det va också kul att få se F:s farmor, farfar, mormor och morfar eftersom jag inte kände F medans dom levde. Har ju se dom på kort och så. Svärfar hade också en film som han gjort för ca 30-35 år sedan med leksaksbilar och ritade vägar osv. Det va så kul att få se dom.

    Några av svärmorsblommor.

rensa kroppen och ät blåbär

Har varit inne på aftonbladet igen; http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article576210.ab

Nu så här efter semestern är det dax att avgifta kroppen enligt dietisten Mia Troberg Elong. Slut på grillade köttbitar in med mera grönsaker och frukter. Ju färggladare desto bättre. Blåbär är absolut bäst. Så ut och plocka!

Har faktiskt inte kollat om det finns några bläbär här i år. Vi plocka mycket för något år sedan men förr året fanns det nästan inga alls.

solen skiner

Idag måste man passa på att vara ute. Solen skiner men det ska bli mera regn i morgon så det gäller att passa på.

Igår va svärmor över en snabbis. Hon hade bakat ,det va ju så dåligt väder så hon passa på. Hon hade med sig mazariner och chokladrutor. Jag har bra tur som har en henne som svärmor. Inte bara det, dom har vindruvor i ett av växthusen så hon kom med såna också. Så det blev gårdagskvällens "godis".

                        
                         Dom är så söta och goda.

100 bilder gratis

Jag har just skickat in 100 kort till fujidirekt och får dom gratis. Tycker det kan var kul med "riktiga" kort också. Dom är lättare att visa. Vi tar just nu massor med kort på lille A, det händer så mycket som man vill minnas.
 www.fujidirekt.se/sol  är adressen men man har bara till den 19/8 2008 på sig så skynda leta upp lite kort och skicka in. Kan väl inte vara så svårt så här efter sommaren ;)
Vill man har fler kort än 100 så kostar dom 75 öre/st, inte så mycket det heller.

 Stackars fjäril ser lite luggsliten ut.

lavendelpyssel

I helgen när det har regnat så har jag pysslat. Ja  ni läste rätt jag har pysslat igen (undrar vad som hänt).
Den här gången har jag plockat in lavendel.   
. Jag bad F göra ett hjärta i ståltråd till mig. <3

Sedan börja jag linda runt lavendel på ståltrådshjärtat.   Lite pilit för mig som inte brukar hålla på med sånt här. Fast kul va det!

Här ska ni få se när hjärtat blev färdigt, men lova att ni inte tittar på tråden som jag använt den syns alldeles för mycket. Man skulle ha haft tunn ståltråd har jag förståt men någon sån hade jag ju inte hemma.

 Luktar gott men man får vara försiktig för det "rasar" lavendelkblommor ifrån den.

gomorgon!

Oj så det har regnat och blåst inatt! Har inte sett om det har hänt något ute men får väl se OM man törs ute i regnrusket.
Vi hade tänkt åka till Åland över dagen idag, men som tur va så kolla jag in vädret innan. Hade inte varit kul att åka i det här vädret.

Lille A har fått nya varor igen. Svårt att somna OCH vaknar tidigt. Va ska man säga om det? Jag kanske måste börja sova middag ;) Nä tror inte det.
Från att varit rätt så orörlig så har han nu börjat hasa sig fram på magen, och nu har han fått upp en riktig snabb fart. Så nu är det nog dax att plocka upp kattmaten och kattlådan så han inte smakar på det ;)


   

Här är lite blommor som växer vid dammen (jag har ju visat näckrosorna i dammen förrut). Inte riktig koll men tror att det är någon lilja av någe slag. Får fråga F när han jkommer hem, hos oss är det han som håller rätt på blommorna och deras namn.

fin vas

Hann inte med någon promenad innan regnet. Så vi har varit inne hela dagen och det börjar märkas på A han är lite "vild" av sig just nu.
När det sluta regna gick jag ut och plocka in lite blommor.

Som ni ser är det lite vatten droppar kvar på blommorna.

Vasen har en kompis till mig gjort (visserligen för länge sen). Hon gör bruksföremål som fat, skålar och helt underbar themuggar bla. Hon har försäljning i sin "fabriksbutik" i Gimo (vid kyrkan). Vet inte hur hon har just nu men tidigare har hon sålt sina grejor på olika hemslöjdsbutiker i Uppsala. Har ni vägarna förbi så är det helt värt ett besök.

tråk väder

Usch va det är tråkigt väder. Har inte lust att göra något. Ska strax gå en promenad med A har jag tänkt men men kommer inte i väg. Kanske ska plocka in lite blommor så man blir på bättre humör.

  

Dessa kort tog jag för någon dag sedan när solen sken.
Så fort det går för en vecka va det nästan för varmt .

kvar på tidningen

Sitter fortfarande och kollar på aftonbladets sida. Läs den här artikeln och fundera på summan. http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article3025495.ab

90 miljoner som dom skänker. Herregud om man inte behöver pengarna varför ens låta en tidning köpa bilder. Sånt fattar inte jag.

ekomjölk

Just läst aftonbladet att ekomjölken börjar ta slut. Hur är det hos er vilken mjölk väljer ni ? Jag väljer tyvärr oftast den vanliga, va duktigare tidigare. Nu ska dom höja priset med 6% nästa månad. Det är visserligen många som redan dricker den eftersom den börjar ta slut men det kommer nog inte bli fler som bärjar dricka om dom höjer priset . Fast kolla just en höjning med 6% är ju inte ens en krona. Så man kanske ska börja köpa den igen;)

                                              

                                                            Bild från Arla


Vill ni läsa artikeln på aftonbladet så gå in här;  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3022102.ab

barnängen

                                                                                   
                                                                                   Bild från barnängen.
Köpte en ny flytande tvål häromdagen. Två för 30 kr, bra pris tyckte jag. När jag sen kom hem och ställde fram den på handfatet och börja använde den blev vi glatt överaskade. Luktar liljekonvalj tror jag, står ingen stans men det måste vara det den luktar. Har egentligen aldrig varit en stor "älskare" av liljekonvaljlukt, tycker att det luktar "fjortis" men den här luktar gott.
                                                    

Så här står det på Barnängens hemsida om min flytande tvål ; YOGHURT ALOE VERA med yoghurtprotein och aloe vera mjölk skyddar dina händer från uttorkning.  Kan bara hålla med.
För den som hellre gillar fasttvål finns den som det också =)

söndagkväll

Jag har stått vid strykbrädan större delen av dagen, men är inte färdig ännu så det blir att fortsätta någon annan dag. Så blir det när man samlar på sig ;(  Men tycker trots allt att det är ok finns sånt som är tråkigare. Jag flytta in strykbrädan i det rum som A leker så vi fick sällskap =)

Regnat till och från hela dagen. Men A och jag gått en liten promenad. Han ledsna på att sitta inne vid sina leksaker. Ställde vagnen en stund så han kunde titta på när F grävde, det gilla han. Fattar inte är sånt genetiskt ?!? Bara för man är kille så gillar man allt som "brummar";)

På kvällen så åkte vi till Öregrund och åt pizza. Det va länge sen, både pizza och Öregrund. Regnet hängde i luften så det blev ingen promenad efter.

   

Tog lite bilder medan vi vänta på pizzan som tog tid på sig att komma på bordet, tyvärr. Smaken va ok men inget jag skulle rekommendera.

Vill också passa på att tacka alla som varit inne den senaste tiden och för alla kommentarer det är så roligt att läsa och få lite feed back.

regn rusk

Söndag förmiddag och det har duggregnat sen igår eftermiddag. Va tog sommaren vägen? Ja inte behöver jag ha tropisk värme men gärna lite varmt och inget regn tack.

Igår kväll va vi över till våran kompis M som bjöd på mat, bla smörstekt färskpotatis, mm, smask. Sen blev det snacks och speedway på tv. Trevligt!

Ingen anning vad dagen har att erbjuda. Skulle kunna tänka mig att åka till stan men F ( somjag vill ha som sällskap) håller på med friggebodsbygget, och det är viktigare. Måste vara färdig med förberedelserna innan hjälpen kommer ;)
Ställer mig nog vid stryckbrädan där va det länge sen jag stod ;) 
Eller föresten kanske ska titta på lite friggebodar på nätet, vi ska ju bygga i lösvirke och måste bestämma själva hur den ska se ut. Deet enda vi vet är att det ska vara ett sovloft som går ut över en liten veranda. Någon som har några bra sidor att titta på ?
Eller så kan jag kolla på blocket efter hyllor och liknande (för leksaker) att ha i A:s ny lekrum. Vet vad jag vill ha men har svårt att förklara, hittar jag något så lovar jag visa.



Har kommer en bild på solrosorna utan för vårat köksfönster. Hoppas dom piggar upp er i rusk vädret.
I vintras stod fågelbordet här, så det är fåglarna som har "planterat" solrosor åt oss =)

Glada grodan

Jag har fått nyhetsmail från Glada Grodan.
Där hade dom roliga tröjor för dom som väntar barn.
Eller va tycker ni om denna ?
Det finns flera är du gravid så gå in och kolla om det finns någon som passar dig.



Bild från Glada Grodan



Funderar på om denna skulle passa A.

 
Bild från Glada Grodan



När vi vänta A så fick F en med texten "Blivande pappa" av min syrra.


kossor

Har just kommit hem från svärmor. Idag sakna vi kossorna som vi har stannat och titta på fler gånger, har dom flyttat till grönare hagar?
Det är så roligt med dom för dom kommer fram och tittar på oss som vi tittar på dom.

 

A är väldigt facinerad av kossorna ( som egentligen är kvigor,tonårstjejkossor) och sakna dom i dag när vi gick förbi. Hans huvud vände och vred på sig för att se dom.

Svärmor bjöd på nybakta kanelbullar och chokladkaka med grädde och solvarma hallon. Smask!

A fick visa farmor och farfar att han nu ålar sig fram. Ser så kul ut.

hm shopping

Igår kväll knappa jag bla annat hem denna cardigan i grått från HM. Nu börjar jag nästa ångra mig, skulle jag tagit en svart istället? Vad tycker ni ? Har man mer användning för en svart?

Jag beställde för över 400kr så jag fick denna fleecetröja utan kostnad.


Kom just på att Therese tipsade för ett tag sedan att hm har fått in en del bh i större storlekar ,man kanske ska kolla och ev lägga till några till min beställning. ;)

jag vill vinna ett armband

Nu är det dax att puscha för en tävling igen. Jag gillar verkligen det här armbandet som man kan vinna.

  Visst ser det söt ut.

För att chans att vinna så gå in till Sussi`s värld och lämna en kommentar (och länka till din blogg).

Armbandet består av sötvattenpärlor och halvädelstenar.

kissen Nisse

Idag har våran kisse varit inne hela dagen. Undrar vad han har haft för sig i natt ? Han bara sover och sover.




Visst är han för söt.

När vi hämta han så heter han egentligen Dag, men det tyckte inte vi att en katt kunde heta !
Det fanns två kattungar men det va ju Dag vi ville ha. Den andra hete Nisse. Så Dag fick helt enkelt namnet Nisse brosa av oss, men kallas bara Nisse nuför tiden.

fredag

Så är det fredag igen. Skönt fast man som mig är mammaledig och hemma nästan jämnt. Dom stora barna åker till sin pappa idag.

Skönt att det blev fint väder igen efter gårdagens åskoväder. Lite otäckt när det börjar åska utan regn nu när är så torrt i marken, men jag tror vi klarat oss från någon brand, inte hört något.

A han i alla fall ta ett bad i sin uppblåsbara pool innan åskan i går.



Så har glad är han när han får bada.

RSS 2.0