nyårsaftonsmorgon....

Hmm det är just va det är nyårsaftonsmorgon....och jag ska jobba några timmar......kan säga att det va "tungt" att gå upp när klockan ringde 5,45 (det är ju trots allt "helg") nu när jag har värit ledig sen den 16dec och fått sena vanor....

Gårdagen tillbringade vi med vänner i olika omgångar. Börja med fika hos svärföräldrarna, mums. Sen stanna jag och A ute en lång stund och åkte bob, eller han åkte och jag drog ;)  Vi har en liten backe som är precis lagom lång för att vi ska "orka" dra upp boben =)

Sen in en sväng och fixa lite. Jag hade ju lite jobb att göra med MaryKay då jag hade min första visning igår =)  Jättekul och det gick ganska skapligt tycker jag. Va hos släkt så jag fick en massa feedback efteråt och det tackar jag för, det är ju så man blir bättre =)  Har som det ser ut nu 2 visningar nästa vecka också, gäller att passa på när man är ledig ;)

På kvällskvisten va vi över till svägerskan på en fika ( igen... det blir att ta tag i "volangerna" nu snart.....vi prata lite viktväktare få se om jag får tummen ur och får lite motivation.....) A och deras T busade och hade skoj =)

Sambon har lite funderingar på dagen/kvällen i dag. Vi har bestämt att det får bli en barnnyårskväll med en massa pulkåkning och korvgrillning.Sen somna i soffan. Låter mysigt tycker jag =)  Dom stora barnen har så klart annat för sig, så mamma (=jag) är lite "orolig".



onsdagsmorgon

Hänt så mycket roligheter dom senaste dagarna så här inte hunnit skriva något här. Sambon kom med en STOR överaskning på juldagen. Inget jag skriver om ännu men jag lovar det kommer ;)

Igår va A och jag och hälsa på en jobbarkompis till mig. Vi fick en massa gott att äta och så passa jag på att visa lite MaryKay =)
I kväll ska jag också iväg och visa lite men hoppas hinna vara ute i snön med A först =)  Sambon och Stora sonen tillbringar dagarna i garaget, dom håller på att fixa Sambons gamla bil som Stora sonen ska "ta över". Stora sonen ska ju börja jobba på måndag och behöver ha en bil då. Hoppas visserligen att han och Sambon ska kunna samåka. Sambon har semester fram till den 10jan så första veckan får Stora sonen åka själv men är inte hans bil färdig får han självklart låna någon av våra =)

Nu är det dax att göra frukost och väcka dom andra sjusovarna ;)


veckan som varit

Här hemma är det full fart =)  Dagarna bara försvinner iväg i ett rask tempo. Tisdagen började lite j*k#i¤. hitta inte bilnycklarna......blev tvungen att väcka Stora Sonen som hade haft den sist :(   Halva dagen tillbringades på jobbet där vi hade kurs i ett nytt datasystem som börjar gälla efter nyår. Blev dock lite "stressad" över att paketet från O-råsa som dagis fröknarnas julpresent ligger i inte kommit. Men när jag packa ihop på jobbet kom sms som sa att nu är paketet framme =)

Sånna här "julgranskulor" låg det i packetet som dagisfröknarna fick. Det fanns flera julklappar i lådan, bla en härlig gitarr i plysch som med all säkerhet det kommer att spelas på i massor.

Onsdagen bara försvann i ett huj. Blev i allafall ren städat hemma =)

Torsdagen tillbringades i Stan då A hade tid hos doktorn. Och som jag trodde så behöver han inte dit någe mera =)  Han fick till och med ett MVG på handen so han skulle visa tomten ;)



Måndagslista!

Idag måndagen den 20 december är jag extra glad för en massa saker, bland annat dessa ;)

*  Mina älskade "ungar" och underbara Sambo

*  Att det är julafton om några dagar. Jag är långt ifrån färdig med allt jag tänkt, men tror det löser sig ändå. Städningen gör mig inte så mycket, det är julklapparna som är kvar som jag kan bli lite "stressad" över att hinna fixa.

*  Fick träffa mina syskonbarn igår, blir lång mellan varven när ena "högen" börjar bli stora och den  andra bor i småland.

* Har just bokat min första MaryKay klass, känns super kul =)

*  A ska till sin fantastiska doktor på torsdag. Han kommer förmodligen säga som sist att allt verkar vara helt normalt ;) Likadant som han sa för 1½år sedan. Kommer kanske inte behöva besöka honom mera.....
 
* Fundera på att A har gått sin halva tid på dagis nu till nyår innan han ska börja skolan (har varit på dagis 1½år och har lika långt kvar till han ska börja skolan). Nu trivs vi super bra med dagiset så det är också lite vemodigt. Men det jag tänkte komma fram till är att Dottern nu när terminen slutar har gått halva sin gymnasietid också. Och det är skönt =)

*  Har kommit ut en tur med stavarna även idag. Känner mig såååå duktig =)


Glöm nu inte att gå in till Jennyn`s blogg för att läsa fler måndagslistor.

4;e advent

Igår blev det en städdag. Fast har hunnit lite annat också. A och jag va ensamma hemma nästan hela dagen. Dottern va i Stockholm och lyssna på Malena Ernman, dom hann springa på stan och äta thaimat också. Stora sonen va ute i skogen och jag två svängar. Och Sambon är i Häggvik och säljer julgranar =)

Idag däremot så är det bara Sambon som inte är hemma. Vi ska däremot iväg på fördelsedagskalas på eftermiddagen. Då två kusiner fyller år inom en vecka så dom har slagit ihop kalasen i dag.

Men innan dess har A bestämt att vi ska baka pepparkakor, gjorde ju degen häromdagen men har inte blivit något bakat ännu.

Jag har änså länge bara hunnit en stavpromenad. Härligt när det är sånt här väder ute, tyvärr så va det inte plogat så det blev en massa snöpulsande. I och för sig bra då "tar" det lite mer ;)


Geggamoja



"Jag deltar i utlottningen om en valfri ziptröja av märket GEGGAMOJA från Hjärtat Mitt hos Tant Ulrika!"


promenader

Dagens promenad blev en lite kortare sväng dragandes på A sittande på boben =)  Vi är ensamma hemma och då kan jag inte ta stavarns och gå längs vägen. Jag tyckte jag hade bra fart men A ropade att jag skulle springa fortare ;)
Så nu har jag gått 2 av 3 dagar, härligt!

promenader

Just hemkommen från en härlig promenad med stavarna. Mår toppen! Härligt att vara ute och röra på sig lite. Hela hösten har jag fått "tvingat" mig själv att röra på mig och några stavpromenader har det inte blivit......Trots att det snö mera än vad jag trodde och blåste lite så va det härligt!

Så nu utmanar jag mig själv att försöka komma ut varje dag nu när jag är långledig =)  Om det inte blir stavpromenader varje dag så får det bli en sväng med A dragandes på pulkan. Bor ju i skogen där det är svart på kvällen så går jag bara när det är ljust, går ju längst "stora" vägen.
Jag är ledig 23 dagar (jobbar/kursar 2) och gårdagen är ju redan "förstörd" ;) Så om jag kommer ut 15 av dessa dagar så ska jag belöna mig själv med nått, vad vet jag inte än. Någon som har något förslag?


torsdagen

Hade en lagom slödag igår, tyckte jag va värd det nu när jag ska vara ledig länge ( och har jobbat hårt förr att kunna vara det). Men hann både med två tvättmaskiner och tona håret innan klockan 2 då vi åkte iväg för att hämta ett paket med julklappar från Bamba. Snabb leverans och en hälsing i paket gör att jag kan tänka mig att handla där fler gånger att det sen va bra priser gör ju inte saken sämre.
 Två lådor med dessa saker låg i paketet. 299kr tycker jag är ett bra pris efter att ha kollat runt och jämnfört. Den enda nackdelen jag kan komma på är att man inte kunde välja vilket utlämningsställe man ville utan det gick med automatik till postadressens utlämningsställe. Tyvärr är det en plats vi nästan aldrig besöker, hade ju varit toppen om vi fått valt ett vid våra jobb och inte behövt åka extra.

Sen åkte vi till frissan där A och Stora sonen blev julfina i håret. Bytte bil med Sambon och lämna dom och hämta Dottern. Vi åkte först och fixa ett nytt tandsmycke till henne då det ändra hade gått sönder. Hon gick vidare till sin kör och hade julfest och jag stanna på jobbet och där hade vi julfest.

Av det stora snöovädret har vi inte sett något ännu. Jo lite nysnö har vi fått men bara lite. 

Vad dagen idag har att erbjuda vet vi inte riktigt ännu. Tror att vi ska försöka hinna med både lite städ och fram plockning av lite mera julsaker och kanske lite pepparkaksbak. Ett besök hos farmor och lämna julkort ska också försöka hinnas med =)


några dagar......

Hej och hå vad dagarna rinner förbi...Men nu har jag julledigt! Så hoppas hinna skriva av mig lite ;)  Ska visserligen på en halvdagskurs på jobbet en dag nästa vecka och så jobbar jag på nyårsafton men det räknas nästan inte ;)

Igår hade Stora sonen en kompis här så jag fick laga middagen själv :/ Hjälp så fort man vänjer sig att ha den fixad när man kommer hem. Men jag löste det med halvfabrikat ;) Idag stod köttfärssås och spagetti på bordet =)

Vi har ett jätte fint vinterlandskap ute men nu varnar dom ju för 2dm snö i morgon så vi får se vad jag tycker om det. Igår fick jag nyckeln till motorvärmaren på jobbet, lagom timeing nu när jag ska vara ledig till den 10 januari. Men är glad ändå kommer ju numera allti ha en parkeringsplats och en varm bil när jag så önskar ;)

Har hunnit gjort en pepparkaksdeg nu på kvällen, har haft planer på det i flera veckor men inte tagit mig tid.....Men nu så har jag planer på pepparkaksbak på fredag jag och A. Sambon ska sälja julgranar i helgen så vad vi ska hitta på då är inte bestämt ännu, men hoppas hitta på något kul. Helst något som innebär fler julklappar;) På söndag ska vi på fördelsedagskalas. Kusin J från småland kommer upp (han fyller idag) och kusin J som bor i grannbyn fyller på onsdag.

Dottern har varit till tandställningstandläkaren och är nu äntligen färdig där, måste kolla upp hur många år hon gått där......Nu är hon hon pojkvänen inne i stan och handlar julklappar =)


  Här kommer en gammal bild, tror minnsan vi har mera snö nu. Hoppas hinna gå en massa promenader nu när jag är ledig =)

måndag =)

Nu är det måndag igen och dax för måndagslistan =)  Behövs alltid en peplista ;)  Och en bättre dag än måndag finns nog inte.
Glöm inte gå in till Jennyn och läs fler listor.



♥  Sett en mysigt luciatåget på A;s dagis. Alla gosungar, så fina dom va. Är också mycket imponerad över all förskolepersonal som har hand om våra barn om dagarna.

♥  Min Stora Son som är så duktig och fixar middag varje dag.

♥  En fin söndag med en massa mys. Först julmarknad, sen middag med svärmor hos oss och sen Dotterns (och kör förstås) julkonsert.

♥  Idag är det 3 år sedan jag opererade bort ett malignt melanom. OCH allt ser numera bra ut, går fortfarande på kontroller.

♥  Har inte många dagar kvar att jobba iår =)  Spelar ingen roll att jag trivs massor ska ändå bli skönt med sovmornar =)

101211

Hmm så mycket städande har det tyvärr inte blivit....Sambon har dammsugit under/bakom soffan och jag har haft stor röj i badrummet det är väl det ända.....men än är inte helgen slut ;)  Har i allafall hunnit strukit en massa tvätt och juldukar som ska läggas på under kvällen om det blir som tänkt.

Sambon har fixat middagen idag. Blev grillad kyckling och ungsrostade potatis och grönsaker och grönsallad till mums. Blev en lite skål med knäckglass till efterrätt =)
Stora sonen har gjort en chokladbollskaka till fika på kvällen ska bli spännande att se vad det är för nåt. Kommer säkert att slinka ner lätt ;)

Trots en dag med inte så mycket gjort så kommer det nog bli en slökväll i soffan. Om jag inte får sällskap så kommer jag nog sitta och läsa lite MaryKay från datorn. Finns massor med filer som jag vill ha läst alla så man vet vart man kan leta efter svar om det behövs. Väntar med spänning på söndagskväll när jag ska vara med på en telefonkonferans. Någon som har varit med och kan berätta hur det går till?

 Med lite tur så blir det valda delar ur den här "menyn" under kvällen också, allt utom Ballerinor med pepparkakssmak finns hemma =)

Anna dagen

Har haft en fluortantsvecka så har hunnit med en massa promenader på dagtid, härligt om vi inte haft så kallt.....

Idag va vi tillbaka på jobbet och har träffat en massa små killar och tjejer som visat sina tänder för mig så jaghar kunnat räkna och titta på dom =)  Älskar verkligen mitt jobb. Varierande och träffar en massa olika sorters människor. Finns mycket att lära av varann.
Inte gör det saken sämre att vi nu har bokat in en resa till Barcelona i september heller ;)  Vi ska jobba två lördagar i var i feb/mars för att kunna åka. 
Ska ut och resa i slutet av januari också =) Med flyg visserligen men då bara ner till Göteborg. Jag och en jobbarkompis ska åka och hälsa på en fd jobbarkompis som flytta i somras, ska bli superkul!

Jag sitter här och Stora sonen fixar mat, har det verkligen lyxigt =) Idag blir det en wook med kassler om jag fatta rätt. Han börjar jobba den 3 januari så med lite tur så får jag hjälp med middagen ett tag till ;)  Det svåraste tycker jag är att hitta på nya rätter hela tiden. Är lätt att man fastnar på gamla "favoriter". Men nu har vi fått några nya favortier som jag kommer att köra med i vår =)

Har nu några veckor haft "tunga" jobbveckor så det ska bli skönt att det snart är helg. Kommer att kunna sluta kl15 istället för 17 i morgon och det ska också bli bra.

Helgen bjuder annars på lite städande :(  Hoppas även hinna åka på en julmarknad i grannbyn, förra året träffa A tomten där och det skulle vara kul om han får göra det i år igen ;)  Ska även lyssna på Dotterns kör som sjunger i Östhammarskyrka på söndag. Sen snabbt hem och  vara med på min första Mary Kay telefon konferans. Det ska bli jätte spännande =)  Hoppas hinna skriva mer i helgen och berätta om allt vi hinner göra.

coolstuff.se

Kommer ni ihåg att jag blogga om coolstuff.se  för några veckor. Då skulle jag få ett presentkort. Nu har jag fått hem min beställning =) Är supernöjd. Fina och roliga saker förstås men även super service.  Nu va det ju så att jag inte begrepp hur jag skulle aktivera min rabattkod men med lite vägledning från kundservice så ordna även det sig =) Den enda nackdel jag kan komma på är att man inte kunde välja vart man ville hämta sitt paket. Då vi bor på landet och inte jobbar där vi har vår postadress så tog det lite tid innan vi hämta hem paketet.

Dessa fin saker va det som kom hem =)

 En sån här fin Legolåda ska A få till sitt lego, fast vi valde en röd =)

  Den här ljusslingan lysser när man sätter in den i USB
utgången =) Passar perfekt till Stora sonen som just nu "bor" vid datorn ;)


Om ni funderar på att handla på coolstuff så kan jag bara rekommendera det. Just nu har dom julkalender på coolstuff, extra bra pris på olika varor varje dag.

tävlingsdax!



Jag tävlar om ett presentkort värde 350kr från Presentbutikkonstfull
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med!


kusinträff

Fredagen gick i "plockandes" tecken, oj så mycket saker det låg överallt......Kvällen njöts i soffan framför tv under filten =)

I går lämna vi A hos farmor och åkte till stan för att handla julklappar. Vi fick tag i ganska många men det är massor kvar. Några planer finns det men vi hann inte runt överallt. Vi va som sagt inte ensamma i stan. Det tog tex 30 min för att komma AV parkeringen vid Mediamarket........Kändes lite kontisgt att vara till stan utan barn. Allt gick mycket fortare och det va mysigt att bara vara två vuxna =)
Har hittat några julklappar på nätet så jag ska sätta mig ner och göra en lista på vad som fattas och vart dom ska handlas.

Dagen i dag ska användas till att förbereda nästa vecka. Jag jobbar ju 5 dagars vecka denna vecka. Har även några kvällsaktiviter som ska hinnas med.
A;s kusiner kommer också över en sväng och lekar. Svägerskan och Svågern ska på julkonsert och det passar ju super bra att A får några kompisar att leka med så jag hinner med att fixa lite annat.

Lite MaryKay "pluggande" ska också hinnas med. Tycker att det är superkul! Hoppas snart få någon att testa allt på ;) Tror att jag ska fråga Dottern om hon vill få en "visning" ;)  Så jag får träna lite.
 Dessa är det som ska är på julkonserten.

Folktandvårdensdag

Idag är jag egentligen ledig men vi har Folktandvårdensdag i dag så det blir en tur till Stan på eftermiddagen. Börjar först med en massa info om hur det går för Ftv  och vad som är planerna för framtiden sen brukar det komma någon och föreläsa om något. Förra året så va det Tina Törner, hennes föreläsning va toppen !  Det slutar med middag, vi är ca 600 som jobbar inom Ftv så det blir en massa folk :)  Just det slutar med dans men den brukar vi inte vara kvar på. Många av oss jobbar i morgon och dansen börjar kl21 så det blir lite sent och sen så är vi ju mest en massa "tanter" som jobbar inom Ftv och då är det ju inte så kul heller


 

tomtemössa

Efter besök hos Emma där hon tipsa om en kul julkalender om man gillar att sticka och virka. Eller vad säger ni visst vore den här tomtemössan mysig att ha ( om man va en liten en ;)

 Mönstret finns i lucka 1


några dagar....

Hjälp redan onsdag.....Lördagen blev en långdag på jobbet och en massa spring i affärer innan hemfärd. Söndagen blev kortare på jobbet. Väl hemma bar det av på julskyltning, där såg vi en och annan tomte. Passa även på att titta in till brandstation där man fick titta in i ambulansen. A fick med sig en brandmanshjälm(plast) som han numera sover med ;)
I måndags missa jag att göra måndagslistan, men har massor som gör mig glad just nu, framför allt mina härliga ungar och underbara Sambo =)  Hann i allafall med årets sista zumba pass i måndags.
Gårdagen bara försvann......först en massa jobb sen hem och fixa. Planen va att jag skulle ha min första Mary Kay visning i dag men tyvärr så hade värdinnan blivit magsjuk :(   Synd hade hoppas på iväg en beställning innan jul men nu vet jag inte om jag får ihop en tillräckligt stor order. Känns annars väldigt spännande att ha börjat med Mary Kay =) Glad att jag vågade ta steget. Visst är det lite jobb men det är sånt som jag gillar. Har nu en massa information att läsa och lära in.

 A har fått en ny mössa. Letat i stan, åkt affärerna runt men tyvärr men så kom jag på att barnklädesaffären i samhället jag jobbar säljer Didriksson och jo visst där fanns den =)  Nu letar vi efter vantar, han har bara ett par som är något att ha när manär ute och leker. Tyvärr fanns den sorten som vi tänkt bara i små storlekar där vi handla mössan.

RSS 2.0