091130

Denna måndag har tillbringats i ute i skolorna. Dax att vara fluortant igen ;)  Har även hunnit med ett besök på kondis, vi åt varsin leverpastejmacka, mums.

A tyckte det va superkul att äntligen få vara på dagis igen. Sprang snabbt in och hade knappt till att vinka hej då till mig. Som tur va det lika lätt när vi skulle åka hem =)

Fick även lite lunch hos mamma innan A kunde hämtas på dagis, det va sovtid. Hon har varit jätte förkyld men något bättre nu.




Har inte varit så mycket för en vit jul (inne alltså) tidigare men i år har det smugit sin in lite ;)  För när hyacinterna väl blommar så är dom vita. Har även fått en fin vit julstjärna av svärmor.

skyltsöndag =)

Blev en lagom lång dag på jobbet =)  När jag kom hem blev det en mackfika och lite slöa i soffan innan det va dax att åka på årets skylt söndag.

Vi mötte upp Dottern som hade sjungit i kyrkan, det va något med Lucia tåget. Väl där så fanns det massor att titta på och köpa, blev dock inte så många köp för vår del. Träffa även några bekanta som vi prata bort lite tid med ;)  Hann även äta en kebabrulle ;) innan hemfärden.  Just ja ett besök på brandstationen hanns också med till A;s glädje =)  Först va han inte så imponerad men när han väl fick klättra upp och sätta sig så skulle han upp i alla  bilarna och absolut inte ner....

När vi kom hem så blev det lite glögg, lussebullar och pepparkakor för att fira 1;a advent =)



Bild på A sittande i en brandbil, inge bra med reflexväst, men han ser ut att ha det bra i allfall. Ser ut som han är ute och kör och rattar bilen för fullt =)

1:a advent

Äntligen äntligen....I går morse när jag skulle starta datorn så stod det att man måste lägga in alla program igen ?!?  Som den data snille jag är ;)  så lät jag Sambon ta över, hihi.

Men nu så är jag här =)  I går va det jobb som gällde så hade ändå inte så mycket att skriva om och det är lika idag =) 

Men idag är det första advent och skylt söndag=)  Så hoppas det inte blir så länge på jobbet idag. För jag vill så gärna åka på skyltsöndagen. Tyvärr är det varmt ute och ingen snö men det brukar vara så mysigt. Tror att det är när jag varit på skyltsöndagen som jag börjar få julkänslor =)


ledig fredag

Sambon och jag hade tid på banken på förmiddagen, gick bara bra =)  Vi tog en lunchfika på Ekans kondis efteråt, mys.  Sen fick det bli en sväng till jobbet för min del hade glömt lite saker som jag behöver på måndag =)

Åkte sen självklart och handla llite som behövs i kväll och morgon bitti innan jag ska storhandla i morgon efter jobbet. Passa även på att kolla runt lite ;)

Nu har jag kollat posten sen i onsdag har haft fullt upp och inte hunnit....men som vanligt va det mest reklam ;) 

Ska nu försöka hinna med att tvätta ett fönster innan det blir mörk så det blir fint när adventsljusstakarna ska på plats =)

Blir en lugn tv kväll skulle jag tro jobbar som sagt i helgen. Hoppas inte så länge på söndag för skulle vilja hinna med att kolla in skyltsöndagen =)  Det brukar vara så mysigt synd att det inte är lite snö för då brukar det vara ännu mysigare ;)

gårdagen

Hade en topprn dag igår =)
Kursen på dagen va så bra, helt suverän föreläsare. Han tyckte att fluortandkräm va det bästa fluormedlet, lite konstigt lät det i mina öron tills jag hörde hans resonemang ;)  Det som är bäst är det som används......Och det har han ju rätt i ;)  Men man ska ha mycket tandkräm på borsten, 2 cm, och inte skölja munnen med vatten efteråt, det är viktigt och förstås borsta tanderna två gånger om dagen (något som enligt statistiken inte görs av så många....)  Jaja jag tyckte det va en giviande kurs i allafall som sa att man inte behöver göra det krångligare än vad det är =)

Sen snabb iväg till nästa ställe där hela vår avdelning inom landstinget va, vi är ca 600 pers och jag tror alla va där. Där va det först en trollkarl som underhöll och nja inte min greg precis..... Och sen efter den obligatoriska hur bra vi är av chefen så kom det jag väntade på Tina Thörner (codriver inom rally poch föreläsare och coacht, för er som inte vet) Hon föreläste om att man själv gör sin framtid. Att tycker inte jag om mig själv så kommer ingen annan att göra det heller. Att om inte jag tror på mig så kommer ingen att göra det.  Hon sa åt oss att säga positiva saker till oss själva och andra.  Ja det va mycket peppande prat, och det kändes som just jag behövde det just nu.

Därefter mat som bestod av en medelhavsbuffé som va mycket mycket god. Och innan efterrätten så stod Anna-Lena Brundin på scenen och drog en massa roliga skämt =) Härligt att få skratta =)

torsdag

Hoppas hoppas att Uttan får mailet av mig den här gången som ni kanske minns har jag vunnit en tävling inne hos henne men tyvärr så får jag inte iväg något mail med min adress, får bara tillbaka dom :(  Men nu provar vi en ny adress.....

Hela gårdagen va det fullt race.....Börja ju med att skjutsa Stora sonen halvvägs till hans praktik och sen va det dax för em jobb för min del. Efter jobbet så åkte jag och hämta Dottern som varit till frissan och slingat och klippt sig. Hem och se på Bönderna ;)  När det va slut så betalades dom sista räkningarna och förberede för idag.

Idag är det allstå först en kurs om fluor något jag hoppas är intressant. Det är i allafall en duktig förelsare så jag hoppas. Därefter så är det Folktandvårdens dag där Tina Törner ska prata om att påverka för framtid. Sedan blir det middag och dans för dom som vill men då tror jag att jag börjar längta hem ;)

Stora sonen ska på hochey i kväll, då Brynäs ska spela i Stockholm och Dottern ska på kör så det blir bara Sambon och A hemma i kväll. A ska vara hos farmor och farfar i dag så han inte ska smitta någon på dagis även fast jag tycker han har blivit mycket bättre. I morgon har jag tagit semester för att slippa jobba 10 dagar i rad så då får han vara hemma med mig och jag får mysa med honom. Träffa inte honom så mycket i går och idag lär det bli mindre ändå....

onsdagsmorgon

Blev en tur till stan igår. Men bara en julklapp blev det.....Däremot hitta jag en snygg topp till mig som jag ska ha på torsdag då jag ska på kurs och föreläsning med jobbet. Hade titta i alla affärer som jag brukar gå in i på Gränby köpcentrum både en och två gånger. Då börja jag gå in i dom som jag inte brukar gå in i för jag bara måste ha något nytt ;)  Då hitta jag en snygg topp från Esprit på MQ Har kollat på deras hemsida men inte hittat den så ska försöka ta en bild på den sen så ni får se =). Ville inte ha något som va allt för juligt eller för uppklätt och tyckte det nästan bara va sånt i affärerna nu. Den har är snarare i petrol istället för rött ;)  Vill även ha åtminstonne tre kvarts arm allstå inte kortarmat så här på vintern, trots att det är plusgrader men hoppas på att det snart ska bli lite kallare.

Sambon hade fått en lapp på dagis där dom ville att vi skulle fylla i när A skulle vara där vid jul/nyår för att kunna planera deras verksamhet. Av 10 dagar så är åtmintonne jag ledig 6 av dessa få se om när Sambon ska vara ledig om det kanske inte blir så mycket dagis för A då.

Blev lite trassligt med Stora sonen att komma till sin praktikplats i dag när Sambon är hemma med A så jag har skjutsat honom en bit på vägen  i morse till en arbetskamrat till honom som bor en bit bort. Så jag har varit vaken en stund men hade tur och kunde gå och lägga mig igen sen =)  Fick sen ligga ända till halv 8 innan A ville att vi skulle gå upp. Nu är det dax för frukost innan jag ska åka till jobbet strax efter kl10. Idag ska jag ha egna patienter då tycker jag att det är extra kul =)

tisdag

I dag är jag trött i huvudet, sovit dåligt inatt, mycke i huvudet som inte får plats känns det som. Ja det kan bara bli bättre med andra ord ;)

På dagis i går tyckte dom att A fortfarande va kladdig i ögonen så jag ringde till BVC i morse. Där trodde dom att det va en förkylning som satt sig bakom näsan vid tårkanalen så dom rekommenderade näsdroppa och inget dagis på två dagar. Hmmm jag som måste gå en kurs på jobbet idag igen ( annars måste jag åka till stan och gå med andra arbetsplatser)  som tur är kunde mamma och pappa ha honom dom två timmar som kursen är. I morgon kommer Sambon vara hemma för då har jag egna patienter, inge kul att tredje person ska bli lidnande, tur att jag har en förstående Sambon. Han tyckte att A skulle få vara hemma även på torsdag för på dagis lät dom inte så pigga på att ha en "kladdig" A där, och dagiset har Sambon kontakt med på sitt jobb så jag förstår honom att han vill "ligga bra till". Lät som han skulle fråga farmor om barnvakt då, för självklart så ska jag in på en viktig utbildning med jobbet på dagen då och sen på kvällen så ska vi få en annan föreläsning och sen middag.

Som tur är så är A pigg och glad så det märks inte något på honom. Vi har tänkt åka in till stan och börja kolla lite på julklappar i eftermiddag få se om han orkar...

091123

091123, snart så är det bara en månad kvar till julafton =)

Efter jobbet direkt in och handla lite innan hemfärd. Glämde hälften :(  Däremot lite mindre nyttigt med hem ;)
Nu har jag fixat lite spagetti och köttfärssås, jag (eller rättare sagt Sambon) brukar ha i kikärter i såsen och dom plockar A ut först och äter upp först =)

Röjt upp det mesta hemma nu, plockat ur och i diskmaskinen. Tagit rätt på en massa tvätt som torkat ( stryka för bli en annan dag), laddat en ny maskin som ska köras i morgon bitt innan jobbet. OM jag nu  kan åka för A är fortfarande kladdig i ögonen och nu tycker dom på dagis att vi ska besöka läkaren. Måste boka en tid i morgon.

Strax dax för lite afroaerbic är inte ett dugg sugen idag, inte på humör alls.....men det är väl lika bra att åka för det brukar bli roligt bara man kommer i väg.

måndagsmorgon

Gårdagen gick utan att märkas....
Tog det allt för lugnt på förmiddagen.....börja sen tvätta köksfönstren och satte upp julgardiner ( ja dom är röda och gröna, inga tomtar). Sen när A sovit middag färdigt så bar det av till svägern som fyllde år. Massa gott fika och en super smarrig tårta.
När vi sen kom hem så städa jag ur kylskåpet, något som skulle behövts för länge sen :(
Ja det va väl min söndag, fick lite gjort men han och slöa också =)

Idag är det jobb som gäller och i kväll blir det afroaerobic =)

tävling



"Vinn ett Preppy Set Värde 1000kr
från Lundmyr of Sweden hos Robins Garderob"

Tävlingen pågår tom MÅNDAG 30 NOV kl 00:00


Fina vinster =)

JIPPI HURRA JAG HAR VUNNIT =)



Dom här fina sakerna har jag vunnit.
Hemma hos Uttan.

1:a Pris
En liten Handduk som Uttan "piffat" till....
och en grytlapp som en väninna till Hennes Svärmor vävt
och en liten Tomtenissa från Miljögården

Kan man ha sån tur =)
Jag blir så glad.

.


pizza

Stora sonen har några kompisar här så det har just "försvunnit" 4 plåtar pizza, bara sådär....


Dottern har kommit hem från Stockholm. Hon och hennes kompis tyckte filmen New moon va bra =)


Sambon och jag har hamnat i soffan med en lite godisskål, vet inte vad det blir men inte Robinsson det är det enda vi vet.  En helt vanlig lördagskväll helt enkelt ;)

hjärtpotatis

Kolla vad jag fann i potatispåsen härmdagen. Visst är den fin ;) Den har vi inte ätit upp utan den får stå i fönstret och visa upp sig ;)






lördagsmorgon

Har fick vi lite sovmorgon ända till halv 7 ;)  Men då hade unge herrn hållt oss vakna en stund i natt igen........

Tagit oss en långfrukost och jag och A har just stoppat in två sockerkakor i ugnen. Stora sonen ska få hit ett gäng kompisar i dag och då är det lika bra att ladda upp ;)  Men har ingen aning om vad jag ska bjuda på för lunch åt dom...fick inte reda på att dom skulle komma förrän igår kväll så har inte så mycket hemma, tänkte ett tag på varmamackor men tyvärr ingen fralla hemma :(  Det här är en nackdel med att bo på landet...för se om det blir en sväng till affären (17km enkel) innan lunch tid.

Men måste hinna en promenad i dag för idag skiner SOLEN, trodde den va borta för alltid ;)  Äggen tog slut så det blir nog en tur till grannen och köpa nya =) Färskare ägg än så kan man nog inte få ;)

Sambon fixar med jordvärme pumpen men kom just in och va lite irreterad för det såg inte ut som han hade fått alla gregor så han blir inte färdig idag heller.....Jag som hade hoppats på en tur till stan, har räknat ut att det inte finns så många helgdagar kvar innan jul för oss att köpa julklappar....Få se när Dottern kommer hem om hon och jag kan åka en sväng då.
Imorgon ska vi iväg på svågerns födelsedag och käka lite tårta ;)  SÅ du hinner vi inte med en stadstur...

Fira och Måbra

Titta vad som kom med posten idag....

Först Fira som är en vinst från Charlotte och sen Måbra som är en super bra födelsedagspresent som vara hela året =)  Har hunnit bläddra lite i kokboken Fira  och hittat en massa gott som ska provas till jul eller tidigare ;) Mycket gott som kan ätas och njutas redan nu till glöggen och annat adventsmys =)  Måbra har jag inte öppnat ännu :(  Hoppas hinna det innan det är dax för sängen men i dag är det ju fredag och då "måste" man ju se Doobidoo ;)  Ska komma över en kompis också på lite fika och fredagsmys =)

PS såg att Charlotte hade ännu en tävling idag när jag va in på hennes blogg =)

tunikor

Sitter här med toning i håret, Goldwell som vanligt. Den beställer jag från www.forhair.se mycket prisvärd enligt mig =)

På torsdag så ska jag först på kurs och sen roligheter med jobbet som avslutas med mat och lite galej?  Letar nu som en tok efter något att ta på mig. Finns bara vardagskläder i garderoben ja knappt det heller mest mys är väl mera rätt ;)  Har kollat in den nys webbutiken Moniques , hittat en del fint. Vill inte vara uppklädd då jag först ska vara på kurs men något NYTT.

   Dessa tycker jag är snygga. Finns en till men den lyckas jag inte få till någon bild på, den finns bland nyheterna i lila, blått och grått.

PS nu verkar Camilla blogg på Moniques funka igen =)

adventstävling

Har hittat en toppen tävling för mig som änu inte har någon aning om hur årets adventljusstake ska se ut. Nu hoppas jag på att den kommer att se ut så här ;)



För på butiken CHESS blogg kan man vinna siffrorna =)


För några år sedan hade vi block ljus på en lång smalt glasfat. Det tyckte jag va fint. Men tyvärr så klev!?! Dottern på det för någon vecka sen när jag plocka i ljusstaksskåpet och hade ställt det på golvet....ja man får skylla sig själv....Men om jag har turen och vinner så ska jag införskaffa ett nytt långsmalt fat att ställa ljus på och göra något liknade som ovan. Tycler att det är fint med kanelstänger och så luktar det ju så gott =)

torsdagskväll

Ny tränad och ny duschad så nu är det bara sängen kvar. Tyvärr så va ordinarie ledaren sjuk så vi hade vikarier.....på styrketräningen va det bättre än väntan men på yogan....Tyvärr för nästa vecka kommer jag inte att kuna vara med på torsdag för då är det aktiviteter på jobbet =) 

A är fortfarande lite kladdig i ögonen så han fick vara hos farmor när jag va iväg till jobbet på hjärt och lung räddningskurs. Kursen va bättre än väntat. Nu va det ju inte så länge sen jag gick på Röda korsets barnolycksfall och där fick vi träna på hjärt och lung räddning.

Torsdagsmaten va ju självskriven, pannkakor ;)  Till allas glädje hade jag även gräddat tunnpannkakor, det brukar jag inte göra när alla är hemma och ska äta, då får man ju stå och grädda hur länge som helst;)  Men idag blev det både en plåt med ugnspannkaka med äple och kanel och en sats tunnpannkaka =)
Dottern hoppa över kören idag för hon mådde inte riktigt bra och hon vill vara frisk i morgon får då ska hon åka med en kompis till Stockholm och se på filmen  New moon premiär. Dom ska sova över hos en faster till kompisen och stanna och titta i lite affärer =)

Mary Kay köp

Här kommer lite update vad som hänt den senaste tiden....

Tisdagskväll va jag som sagt på Mary Kay försäljning. Titta lite mer på sminket den här gången men det blev inget sånt den här gången heller. Hitta cremeögonskugga som jag gillade även en highligter som verkade bra, tror jag ska besälla dom efter jul om det finns några pengar kvar då ;)  Däremot beställde jag ett Microdermbrasion set som det va rosa bandet pris på =) Har testat liknade produkter från Oriflame tidigare och märk resultat. Vi fick även den här gången testa Mary Kay´s handprodukter och kan bara hålla med försäljaren attt dom är toppen. Just nu fanns dom doftfria, tror dock att det bara va tillfälligt. Jag gillar visserligen aprikosdoften på dom vanliga men inget som Sambon skulle vilja prova tror jag. En fördel med dessa hnadprodukter är ju att dom passa lika bra till fötterna =)




Gårdagen innebär förrutom jobb en tur till Dotterns gymnasium för utvecklingsamtal. Och vad ska man säga...det märks att hon trivs bättre här, för så mycket beröm har hon nog aldrig för fått =)  Så det är en mycket stolt mamma som sitter här och skriver =) 

Passa även på att kolla in en butik efter något nytt att klä på sig nästa vecka när vi ska bort med jobbet. Men jag vet inte om jag inte va på humör för det fanns inget som passade mig....

Kvällen avslutades i soffan tittandes på bönderna med ett fat med Leilas chokladbollar som jag tipsat om fler gånger tidigare ;)

mycke

Det är mycke nu!  
Mary Kay shopping i går kväll.
Jobb snart....
Utvecklingsamtal med Dottern i skolan på eftermiddagen.


tisdagens

Tid upp: kl 4,19 bestämde sig A för att det va dax att gå upp....
Frukost: fil och flingor, som vanligt....
Humör: bra, har mycket kul framför mig
Gjort: duschat och fixat frukost,
Träningsplaner: Va ju i går kväll, någon måtta får det vara ;)
Andra planer: jobba
Dagens ATT GÖRA: ska på Mary Kay visning i kväll
Ser på: Pettson
Lyssnar på:datasurr och Findus =)
Läser: mailen
Bästa: det är tisdag
Sämsta: trött....
Barn: Full fart på dom som är vakna ;)
Väder: Svart ute men är 8 plus grader
Dagens Citat, ordspråk: Passa på att leva det är det här som är livet

Nytränad =)

Nyss hem kommen från träningen som idag bestod av box med styrka. Känner mig nu härligt trött och inte sliten som jag kände mig innan.
Just duschat så nu är det bara sängen kvar, blir tidig morgon i morgon bitti också för det är fm pass som gäller även då.
Har börjats prata om julfest på gympan, det är en av fördelarna med en liten gympaförening för man gör en massa kul ihop förrutom träningen =)
Det ska även bli en extra tränings gång då Anna , Sveriges starkaste kvinna, ( Medusa för er som minns Gladiatorerna) kommer att vara våran ledare =) Det tycker jag ska bli jätte kul.


jobbar

Är på jobbet har just ätit lunch. Jag trodde inte det regna idag men så fel jag hade :(

Har just fått bekräftat av syrran att det blir Mary Kay försäljnnig hos en kompis i morgon. Ska bli spännande att höra mera nu när jag använt det ett tag. Blir nog ingna nya köp nu dock, får vänta till efter jul så alla för sina julklappar ;)




måndagmorgon

Måndagmorgon.....varför så korta helger??
Idag kändes det tugnt att få upp. Men nu är man uppe och då går allt på rutin ;) Har till och med plockat fram kläder som A ska klä på sig =)   Han har sovit sådär i natt igen, Sambon va uppe med honom en sväng i natt men tror att det bara blev en halv timme i allfall :(

Jobb som gäller i dag allstå och sen snabbt hem och fixa lite käk. Idag är veckans enda dag som alla kommer hem vid 4 och är hungriga ;)  Idag blir det box på träningen till Dotterns glädje =)

Än så länge svart ute men vi har 7 plus grader så det lär bli en grå dag även idag men hör just nu inget regn iallafall =)

söndag

Börja dagen ( ja efter vi fått varmvatten ;)  Med ett besök på julmarknaden i Österbybruk. Massor med folk både ute och inne i herrgården. Fanns massor med fina saker men jag blir alldeles kring kring när det är så mycket saker, så köpte inget, jo blev lite choklad =)





091115

Natten inatt har varit lugn, inte som igår natt när jag satt uppe med A mellan 2 och halv 4 :(   A sov ända till klockan 6 och sen låg vi och myste till halv 7 =)

Kvällen i går tillbringades framför tv;n igår, börja se på Die hard 4.0 men vi somna i soffan....Men innan dess hann vi med både ost och kex och en skål med MM, mums =)

A och jag har hunnit myst i soffan innan dom andra vaknat, men nu har vi äta frukost. Dottern va på väg in i duschen men kom snabbt ut för det fanns inget varmvatten :(  Sambon hade kommit åt strömbrytaren i går när han fixa med jordvärmen......Så nu sitter vi här och väntar på att få varmvatten så vi kan duscha för i dag ska vi åka på julmarknad i Österbybruk. Den brukar vara så mysig =)  Synd att snön från i fredags inte ligger kvar, men man får vara glad att det inte regnar som igår.......Man får lite mera julkänsla om det är lite kallt och snö på marken =)


lördag

Har inte blivit så mycket gjort idag heller :(   Den självskrivna fikan hos svärföräldrarna förstås ;) Alltid lika gott och trevligt.  Vädret är grått och trist igen, hade hoppas på att det skulle frotsätta vara någon minus grad men icke..det har till och med regnat :(

A och jag bakade scones till lunch, mums. Brukar blanda i lite av Sambons fruktmusli i degen, då blir dom extra mumsiga.
A kommer springande direkt när jag börjar plocka fram gregor till baknnigen. Då ska han ha förklädet men viktigast är ändå, hörselkåporna =) Matberedaren låter så mycket så när det är bakdax så ska dom på=)  Sen dras stolen fram så han kommer åt =)

Sambon har önskat hemmapizza till middag så ska strax börja med dom, hörde även ett önskemål om ost och kex senare i kväll.

Blev mycket matprat idag, man kan ju tro att jag är hungrig ;)

traderavinster =)

Just kommit hem från jobbet. Ser att jag vunnit flera auktioner på smycken som Hanna  har gjort.

    Foto; Hannadesign

Jag tycker dom är superfina ska bli kul att se dom på riktigt =)  Har vunnit flera än dessa så det blir nog någon julklapp ;)


Tack Carina, adressen va alldeles för lätt för mig.....www.hannadesign.se klicka er in och kolla på allt fint Hanna gjort =)

Fira!

Lyckligt lottad eller vad ska man säga en vinst på väg hem till mig=)  Kokboken för att Fira jul. midsommar och påsk kommer snart.


En vinst från Charlotte

fredagsmorgon

Strax dax för att åka och jobba. Idag ska förmiddagen tillbringas i skolan och sedan eftermiddagen på jobbet.

Händer inte så mycket annat idag tror jag blir nog soffan och Doobidoo i kväll =)

Gårdagskvällen tillbringades i gympasalen, först ett pass styrketräning och sen invigde jag min yogamatta. Vilken skillnad mot mattorna som finns där, min är mycket bättre ;)
Känns i kroppen att jag inte varit där på 2 veckor, lite stel men det är en skön känsla när man vet att man har gjort något ;)

I går kväll börja det att snöa och änså länge ligger det kvar .......


Så här mycket snö har vi inte fått det är en bild från förra året i november....

091112

I morse när vi satt och åt frukost börja det snöa rikitg julfint, men tyvärr är det borta nu även om det låg kvar en liten stund.

Har ingen lust att göra något alls idag (heller) men nu när A sover måste jag ta tag i golven dom behövs både sammsugas och torkas. Just nu är det jätte lerigt ute i hallen :(  Vi har tyvärr ingen trapp eller någon annat utan man kommer direkt in och trots att vi har en matta ligger vid dörren så blir det superlerigt inne. Kan ju ha att göra med att det är väldigt lerigt ute också ;)

Tigidare på förmiddagen kom svärmor/farmor och både A och jag gick fortfarende i pyjamas/morgonrock. Tur att hon sett att lampan tändes här redan strax efter 5 då A bestämde sig för att nu är det dax att gå upp :(  Så hon hade viss förståelse för att vi va lite trötta.  Hon hade med sig tomat/äppel chutney och syltade tomater som hon gjort här iveckan. Hon ville även ha glassburkar om vi hade några för i dag skulle hon göra äppelmos =)  Vi är allt bra bort skämda vi =)

Även idag har A haft en skön ställning när han sett på barntv, hittade solbrillorna sina som han satte på sig, satte sig i sin tv fåtölj händerna bakom nacken och ena benat på det andra =)

tävlingsdax!

Nu va det länge sen jag tipsa om en tävling så här kommer en. Kolla vilka fina och juliga vinster =)



Det är Uttan som fyller 1 år som har utlottning !



jultidning

Någon som köp eller tittat i Allers jultidning ? Priset på Allers julmagasin är bara 32kr, låter som mycket billigt tycker jag.



Har tänkt köpa EN jultidning, någon som kan rekommendera någon?   Gillar att bläddra men tror att jag köpte en förra året som jag knapt har bläddrat i tyvärr, ska leta upp den först innan jag köper någon ny. Men det gäller ju att inte vänta för länge för då hinner (åtmintonne inte jag) göra något ur tidningen eller få någon insperstion =)

onsdagmorgon

I dag har A och jag sovmorgon, och jag fick faktiskt en också A sov ända till halv sju =)  Har inte gjort så mycket, det är det sämsta med att jobba eftermiddagspass (åtminstonne för mig) är att jag inte får något gjort innan jag måste åka. Har iallafalll hunnit äta frukost med Dottern = mys. Så laddade jag tvättmaskinen igår kväll som startades i morse och nu är hängd ;)

I måndags så fick jag en Yoga matta av en kompis, bara så där =)  Tack så mycket!  Just nu har A rullat ut den på golvet och lagt sig på den, tagit sitt fårskinn som täcke och ligger och ser på barntv. Nu tror jag han låtsas sova för nu hör jag "snarkningar" =)  Han är för söt.


tisdagskväll =)

A sov ingen lång stund idag. Hade planer på att förbereda lite mat som vi skulle ha senare i veckan, blev inte allt som jag tänkt men A fick hjälpa till och göra köttfärsbiffar och så gjorde vi en lasagne som vi åt upp idag, mums. Vi hann också baka lite matbröd, blev en gammal favorit från Leila.

Värmepupmen har också kommit idag så Sambon gick direkt ut efter maten och fixa och grega med den. A tog ett bad och jag satt brevid och läste tidningen. Dottern pluggar historia har prov snart. Stora sonen är i sin frigebod och spelar förmodligen WOW. Så har våran kväll sett ut. Fast just så va alla nere i soffan, ja inte A för han sover, och ätit chokladpudding =) Bara så där en helt vanlig tisdag. Ibland så måste man bara få göra så ;)





ledig tisdag med godissug....

Skönt med en ledig dag!  Skulle ju som sagt varit på läkarbesök idag men det blev ju avbokat :(  Hoppas jag får en ny tid snart.  Hade tänkt ta med mig A så skulle vi ha hälsat på jobbet, det va ett tag sen sist. Han har varit klinikensbebis nu ett tag, men efter jul så kommer det en ny =)  Ska bli spännande, synd bara att vi missar en rolig arbetskamrat ett tag ;)

Idag är vädret lite mera ljusgrått så jag hade tänkt att A och jag skulle ut och busa lite men han var inte på humör för det :(  Men när jag fråga vad han tyckte vi skulle göra så sa han -Ma, så det blev att plocka fram lite lunch istället. Jaghade planerat det lite senare eftersom vi ätit frukost tidagare än vanligt och så hade jag klämt in en fruktstund så vi skulle hinna ut innan lunchen men vane människa som vi är så ville han ha lunch i vanlig dagistid ;) Nu sover han middag få se om vi hinner ut när han vaknar, har lite andra planer för eftermiddagen men vi får se ;)

Har just nu ett stort problem ;)   Jag kan inte sluta glufsa i mig Polly, smygäter hela tiden.....Någon som har något tips på något som inte innehåller så mycket socker? Har gjort i ordning en liten påse med mandlar att ha i väskan i stället få se hur det går....Mandlar är ju inte hälften så goa som Polly men "måste"  ha något att tugga på, värst är det när jag åker hem från jobbet, då är suget som störst. Har funderat på att skala och fixa med mig några morötter men hur kul är det?!?  Ska helst vara något som man kan äta direkt utan förberedelser.

MUMS!

tråkmåndag

Hemma från jobbet, snabbmiddag bestående av blodpudding, hmmm. Mys i soffan med A strax dax för afroaerobic, inte varit på 2 ggr så det känns lite tugnt......Ja roligare än så blir det nog inte. Få se om Sambon och jag hinner med lite ost och kex i soffan efter gympan ;) 
Jag har ledig dag i morgon, skönt. Skulle ha varit hos läkaren på kontroll på förmiddagen i morgon men doktorn är sjuk så får ny tid senare.

Å andra sidan

Jag har ju lovat en bokrecention och här kommer den....elller nja recention och recention, tänker bara säga att den är måbra bok. På baksidan av boken står det: Humoristiskt och träffsäkert beskriver författaren kvinnornas problem med mammor, kollegor och pojkvänner.  Jag har skrattat i min ensamhem i bilen (eftesom det är där jag lyssnat på boken) och fått mig en tankeställare ibland, att jag har det nog rätt bra ändå ;)

Boken som jag läst/lyssnat på är Å andra sidan av Marian Keyes.


Farsdag

♥♥Grattis alla pappor ♥♥

Här hemma har vi inte firat något speciellt. A ritade en teckning som pappa fick när han vakna, för naturligtvis så va det han som fick sovmorgon i morse nar A promt skulle upp vid halv 6,hmmm.

Nu har vi just kommit hem från svärfar där fick i fika med en otroligt god morotstårta =)  Farfar fick även han en tecknig av A. Vi var ju till svärföräldrarna på mat redan förra söndagen, svärmor vet ju att vi annars "måste" åka runt och äta på fler ställen samma dag och ordnade så vi va där redan förra veckan ;)

A sover middag nu och senare på eftermiddagen så ska vi åka hem till min far på mat. Dom stora barnen åker direkt dit från sin pappa. Ska nu kolla om presenten jag tänkt på till far finns kvar eller om jag ska hitta på något annat ;)

Ute är vädret även i dag grått och tråkigt, svärmor som har en 5års almenacka där hon fyller ilite av vad som sker och väder och vind, tala om att förra året så va det 6 minus grader. I dag har vi 6 plus grader.

Ny webbutik

Vill bara tipsa om en ny öppnat webbutik, Moniques i Tierp  har nu även en webbutik alltså ;)  Där är bara frakten 39kr. Klicka er in och kolla!


En helt vanlig lördag =)

Grå grå grå, så är vädret ute, men vad gör det ;)  Har inga planer på att gå ut =)

Sambon och jag har just tagit en fika. Han är ute och fixar med jordvärmen men kom in en sväng. A sover middag. Och jag ska ta en sväng med dammsugaren. Ja en helt vanlig lördag med andra ord =)  Få se om vi bjuder över någon kompis på kvällen eller om vi slöar i soffan själva. Osten och kexen får vi se vad som händer med ;)


Funderar på vad jag ska hitta på till far i morgon....Vi ska till min pappa i morgon på mat. Sambon får nog en extra puss av A och mig ;) Kanske ritar A något fint ;)

Vi fick hem A;s dagiskort i veckan. Han är för go. På bilden med alla på hans avdelning sitter han brevid sin bästis på dagis.



Här är A ute med sin springcykel =)


fredagskväll

Sambon och jag har haft en skön kväll i soffan framför tv;n,  vi har gissat musik i Doobidoo och "tränat" på norskan i Skavlan. Någe ost och kex har det inte blivit, vi va alldelesför mätta efter den hemmagjorda pizzan jag och A fixade till innan Sambon/pappan kom hem. Men det är ju en kväll i morgon också ;)

Har "pratat" med Dottern via facebook, har blivit någe knas med mitt MSN. Dom hade det bra hos deras pappa, hon och Stora sonen. Dottern hade fått papper med hem om utvecklingsamtal, det ska bli spännande att höra vad dom säger om henne, nu när hon går på gymnasiet. Hon jobbar hårt tycker jag och hon säger att det har givit resultat i vissa ämnen.

Enda fördelen med den har gråa tiden är att få sitta inne under filten och mysa med en massa tända ljus. Tänker på när jag träffa Sambon för tio år sedan ♥  Minns att det va han som oftast såg till att vi tände en massa ljus. Alla dessa ljus som vi har eldat upp ;)  IKEAS vanlijdoftljus, dom som va i ett randigt glas, va favoriter en långtid =)



En mycket suddig bild tyvärr....Här har vi A sist vi va på IKEA, han provligger sängen, helt plötsligt, bara sådär när vi går förbi ;)  Vet inte om ni ser men han låtsas snarkar, hihi, ser nästan ut som han ska pussas men det är så han ser ut när han låtsas snarkar och ni skulle höra hur han lät. Undrar om det är mig han hört ;)

Äntligen fredag!

ÅH vad jag har längtat tills att det skulle bli fredag den här veckan =)  Tog visserligen ut komp förra fredagen men har nu jobbat sex dagar i rad och nu är det skönt att vara ledig i hela tre dagar =) Har varit trött hela veckan, kan ju ha att göra med det här tråkvädret som vi har just nu :(  Har tyvärr inte blivit någon träning på länge heller och det gör ju sitt till.

Änså länge har det inte blivit så mycket gjort, hängt några maskiner tvätt och plockat ur diskmaskinen är väl vad som har gjorts förrutom en massa mys med A =)  Som nu sover middag så det är nu det är dax att börja med det stora röjet.....men tror jag spar lite tills senare i helgen.

Ihelgen är vi bara lillafamiljen hemma, dom stora åker till sin pappa direkt efter skolan/praktiken. Idag känns det skönt men innan dom kommer hem på söndag så kommer jag ha längat massor. Sambon och jag ska försöka hinna ha en massa mys ( ja han vet inte om det ännu men jag är myssugen;)  Visserligen så har han en massa som han ska hinna med i helgen men tror vi ska hinna bara vara också =)  Han föreslog ost och kex i veckan så det handla jag när jag va på affär´n senast.   Känns som vi har en massa att prata om, den senaste tiden har vi haft  massor av måsten och inte hunnit med varann.

Lyssna färdigt på en rolig bok i går när jag hämta Dottern från kören. Tyvärr ligger den kvar i bilen men ska rekommendera den när jag får in den och "minns" vad den heter =)

snö....

Det snöar här hemma!  Vet inte om jag gillar det eller ej.....Jag har inga vinterdäck på bilen ännu, nu blir det kallt och ruggigt, men det blir även ljusare ute och man kan vara ute och leka i massor =)

Hämta A gick bra idag men lämna är nog inte min greg, för varje gång som jag ska göra det ( Inte så ofta det är ju oftast Sambon som gör det)  så blir A ledsen och gråter. Det är inge kul :(  Jag har med mig hans ledsna ansikte med mig hela dagen....

Ser ut som att det inte blir någon styrketräning och yoga för mig idag :(  Dottern ska på kören idag och hon som hon brukar få skjuts av hem ska inte dit och som den snälla mamman man är ;)  så hoppar jag mina saker och åker och hämtar henne istället =)



Jag gör nog som våran kisse i kväll, lägger mig i soffan och myser ;)

onsdagskväll

Strax dax för sängen =) I morgon blir det en tidig morgon....Ska åka med Sambon till verkstaden och ställa in framvagnen ?  Ja vi ska inte till verkstaden utan han ska lämna bilen där och sen ska jag skjutsa honom till jobbet. Så det blir till att åka tidigt.  I morgon ska jag ut i en skola och prata tänder, vi ska träffa 6 åringar och sen till dom som går i fyran. Jag gillar verkligen att vara ute hos barnen i skolan =)  Har egentligen ledig dag så jag får ihop lite komptimmar =)  Sen är jag ledig tre dagar och det känns så skönt =)

sovmorgon =)

A har sovit jätte bra (när han äntligen somna...) Sov isin säng ända tills Sambon gick upp och sen sov både han och jag i 1,5 timme till =)  Till och med jag känner mig utsövd, det va länge sen nu ;)

Vi har tagit det lugnt, ätit frukost med levande ljus och bara myst =)  Skönt med en sån morgon, tyvärr så sover A när jag kommer hem i kväll från jobbet och det är ju mindre kul men då får jag "leva" på myset som vi har nu.

Just nu känner jag mig inte "klok" ut i håret efter gårdagens klippning vi får se om jag får till det innan jag ska åka till jobbet ;)

tisdagskväll

Ännu en bra dag på jobbet =)  Full fart som vanligt.
Har fått ändrat mitt fm pass till eftermiddag i morgon eftersom en har blivit sjuk på jobbet. Men det känns trots allt ok ( har kunnat sagt ifrån om jag inte velat) Kan behöva sova igen lite från natten som va. A hade jätte svårt att somna idag, blev jätte ledsen och gick inte att trösta :(  Sambon har uppmärksamat att det är fullmåne och det hade det tydligen varit förra gången A hade haft det svårt att sova också. Så det kanske är pga av det som A inte sover bra.

Hade Sambons bil till verkstaden i dag så fick mig en liten promenad både förre och efter jobbet idag, som tur va så va det riktigt skönt väder =)  Direkt efter jobbet så gick jag till frissan. Så nu har jag blivit korthårigare än förra gången, frissan håller på att göra mig korthårig igen men för att det inte ska bli så "läskigt" så tar hon en liten bit i taget ;)  Har lite längre i fram och kortare bak i nacken, hon har också ändrat lite på luggen, den är inte längre lika superkort som vanligt....Tog ett kort men såg inte klok ut ;)

trötter....

Trött tröttare tröttast, ungefär så känner jag mig :(   A har sovit jättedåligt i natt, så där fick vi för att vi kalasa lite längre än tänkt.... Mellan 2 och 4 har han varit vaken, hmmmm som den snälla Sambon jag har så va han vaken med honom =)

mändagskväll

Oj hela dagen har gått i ett huj.... Jobba fram till 15 sen hem fixa middag som idag fick bestå av ris och korvstroganoff, något jag inte gillar men vad gör man inte för sin familj ;)
Hade missat att kusinens lillkille fyllde år idag så ställde in gympan inhandlade en film och ett par påsar godis och sen åkte vi på barnkalas =)  Tycker det är så kul att träffa släkt och vänner. Stanna tyvärr förlänge så A kommer nog tyvärr inte vara på så bra humör i morgon :( 


hemma med glögg och pepparkakssug ;)

har nu kommit hem från jobbet, har faktisk hunnit legat på soffan en kvart också ;)   Ska strax iväg och fira svärfar en vecka tidigt =)  Vi ska bli bjudna på mat =) Tackar man ju aldrig nej till ;)

Blev så glögg och pepparkakssugen på vägen hem så sprang in och köpte en kartong med pepparkakor på vägen hem =)  Hoppas vi hinner och orkar med några såna när vi kommer hem =)  Jag är en sån som tycker bäst om saftglögg.

 
Är det någon som har provat blossas årsglögg som smakar clementin? Är den god?


söndagens

Tid upp: Klocka ringde inte förrän kl6 idag, skönt
Frukost: fil och flingor, som vanligt....
Humör: hmmm så där....
Gjort: duschat och fixat frukost,
Träningsplaner: inga planer alls, även fast en lång promenad för att rensa huvudet skulle vara bra, men kommer nog inte hinnas med....
Andra planer: jobba
Dagens ATT GÖRA:  planera för veckan som kommer, bla middagar.....
Ser på: datorn
Lyssnar på:datasurr och tystnaden
Läser: mailen
Bästa: Stora sonen är hemma igen =)
Sämsta: Livet känns lite tugnt just nu :(
Barn: bara bra tror jag, dom sover =)
Väder: grått och 4 plus grader, skönt ingen halka att tala om, för mig som strax ska sätta mig i bilen och köra nästan 8mil till jobbet idag.
Dagens Citat, ordspråk: Livet är ingen dans på rosor......

RSS 2.0