mot Göteborg

Dåligt med uppdateringar här på bloggen och sämre lär det blir i några dagar. För nu åker jag till Göteborg och hälsar på en arbetskamrat som flyttat. Hoppas få det superkul. Hon har planerat massor med kul saker, få se om jag som "gammal" tant orkar med i svängarna ;)
Vi tar flyget, jag har aldrig tidigare flygit inrikes så få se hur snabbt man kommer tycka att det går ;)  När vi boka biljetterna förre jul så va det det billigaste res sättet, konstigt man tycker att det borde vara billigare med tåg. Men glada blev vi för nu har vi mera tid till roligheter =)

tidig tisdag....

Sent i säng ( i mina ögon i allafall) och upp tidigt är ingen bra kombination......

Super trött och ska sitta i reception och vara trevlig från klockan 7. Jaja det kommer att gå men lär vara mindre trevlig när jag kommer hem :(

Trevligt på mötet i går kväll, tyvärr inte så många men desto mera fick jag lära mig :)
Fick en utmaning av min SD så i kväll så är det bara att sätta igång :)

Annars har jag inte så mycket på agendan när jag kommer hem. Tvätta förstås....Stora sonen kom äntligen in med sin tvätt ( har bestämt för att inte hämta den inne hos honom) så nu är det mer än fullt i tvätt tunnan. Hade jag inte åkt bort på torsdag så hade jag väntat, men nu lär det vara propp fullt där ändå när jag kommer hem. Och ja tvätten är det ingen annan än jag som rör.....och tyvärr är det mitt eget "fel". släpper inte dit någon ;)
Annars så ska jag väl packa ner mera i väskan tills på torsdag. Tänker inte ta med en så stor väska så det lär att bli att prioretera, och det är inte det lättaste för mig ;)

måndag = lista

Japp får ju inte glömma att göra måndagslistan idag =)

Idag är jag extra glad för;

♥ Min älskade familj, vad vore jag utan er.

♥ Fina vänner som kom på besök på min födelsedag.

♥ Ska på MaryKay möte i kväll, det ska bli kul. ( Behöver lite peppning.....)

♥ Göterborgsresa på torsdag med bästa L, vi ska hälsa på en tidigare jobbarkompis. Låter som hon har en massa skoj som vi ska göra.

♥ Sista betalning på lånet som vi tog när vi la ner jordvärmen. Super skönt nu kommer vi ha lite mer pengar varje månad =)

min måndag

Jobb hela helgen. På lördagen passa jag på att titta in på Lindex där det va halva REA priset för medlemar. Perfekt för mig, Köpte mig ett par nya jeans och 2 bh;ar, för nästan ingeting.

Idag är jag ledig och det är lika bra för A har varit och är fortfarande förkyld, har feber och hostar :(

Har lite småpyssel som jag tänkt göra. Ska ju åka till Göteborg på torsdag så ska börja packa lite. Se till att det finns rena kläder till dom som är hemma också.

I kväll ska jag på MaryKay möte, ska bli kul men även lite spännande då det är första gången jag är med i lokalen.


veckan...

Hmm dagarna går fort när man har roligt.....

Onsdagen va det först lite jobb sen tårtätning. Jag har blivit ännu ett år =) Fick fina saker, en ljudbok av syrran som redan sitter i bilen =)  verkar så där lagom "läskig" Tröstaren av Karin ....någonting....
Kul när vänner kommer över, alltid lika roligt att ses.

Torsdagen tillbringades också på jobbet. Sen hem och fixa lite käk, ugnspannkaka, mums. Därefter tillbaka till Östhammar där vi va några tjejer som träffades i Vuxenskolans lokaler och hade pyssel/sticknings kväll =)  Super kul!  Jag som inte är speciellt handarbetig av mig börja sticka på en Åremössa. Gick riktigt bra, man kunde prata en massa under tiden ;)  Kul att träffa lite nytt folk.

Idag är det lång dag på jobbet :(  Men sen är det tårtätning igen på kvällen. Då kommer en kompis som inte kunde i onsdags. Lär nog bli lite Let´s dance också. Ja på tv:n allstå själva sitter vi i soffan =)=

tisdag

Ledig dag idag, har en låååång lista med saker som jag tänkt göra idag. Som det ser ut just nu så får jag vara glad om jag hinner hälften...har tagit mig en ovanligt lång slömorgon. Skyller på att i morgon börjar en långt arbetsvecka för mig ;)

Viktigt att hinna mysa med A också. Han har blivit så "mammig", ovanligt för annars är han pappaskille. Men just nu säger han "vara med mig" hela tiden.

 Här kommer äntligen en bild på A;s knutmasso kostym. Syrran jag hoppas det är ok att lägga ut en bild på din lillkille också.......han blir ju knappast igen känd ;)

måndag = lista

Äntligen lite tid att skriva listan =)
Har massor med saker som just nu känns mindre kul,
så därför är den extra viktig att få ner idag....

♥  Ni är några som gissat och gissat rätt på Sambons överaskning och det ska bli superkul =)

♥  Ska strax iväg på Zumba som börjar idag efter julledigheten.

♥ A har lärt sig höger och vänster och han är bara 3,5 ( det har jag svårt med)

♥ Min älskade familj, tur jag har er

♥ Fyller år i veckan,åldern spelar ingen roll, mycket bättre än alternativet att inte fylla alls.....


Komihåg att titta på fler listor inne hos Jennyn


måndagmorgon

Måndagmorgon........

Har börjat fila på en måndagslista som jag hoppas hinna skriva färdigt innan dagen tar slut ;)  Kika in till jenny och få lite inspiration ni också =)

110116

Sitter nu och väntar (nja har lite mera fix att ta mig för innan...) på svärföräldrar och mina föräldrar som ska komma hit idag. Jag fyller senare i veckan men vi tänkte det skulle vara trevligt att hinna prata med så många som möjligt då så vi delar upp gästerna lite ;)

Här hemma regnar det :(  Tråkigt nu finns ju risken att det blir super halt på vägen....och inte vill jag att all snö ska regna bort heller. Men det är nog nu som det är som bäst att göra snögubbar men vi har inga planer på att gå ut ;) 
Såg att det "regna" in i Dottern fönster :(  Sambon gick ut och tog bort en bräda och där bara forsa det ut en massa vatten. Hoppas nu bara att vi inte redan fått en vattenskada......

Hmmm inte har det blivit några promenader med stavarna i helgen heller :(  Och inte heller har intagen blivit så bra.....och idag och senare i veckan blir det en massa gott fika....Har haft super tur för svärmor undra om jag ville ha lite kakor så Sambon va och hämta fyra sorter + bullar där i dag på förmiddagen =)

mera knutfirande

Här har vi det bara bra. Fullt upp som vanligt =) Gårdagen ägnades ut en massa pyssel och bort plockning av julens sista saker (hoppas jag i allafall, hittar säkert något mera....;)

På kvällen va det Knutfirande idag (dom har flyttat sin till lördagen, hur ma nu kan göra det ;)  Har aldrig tidigare varit där, det va trevligt, dock inte så många barn barn som va utklädda. Men tror dom va det i torsdags. A vai varje fall clown igår också =)

På den här länken ser man oss i slutet, det är Kusinen J som syns mest. http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyheterna_uppsala?title=hajar_tomar_peter_pan_-_har_har_du_arets_knutmasso&videoid=1196208  Här kan ni också se mera av Knutfirandet i Gimo =)


lördagsmorgon

Har tog vi en sån där lagom sovmorgon A och jag. Gick upp halv 8, helt ok om ni fårgar mig. Trots att jag hämta Dottern hos pojkvännen och inte kom hem förrän närmare 12. Både hon och jag önskar ibland att vi bodde mera civiliserat ;)  Men det är jag som valt att bo här ute då är det bara att skjutsa hit och dit....

Gådagen flöt på bra och vi hade fullt upp. Jag va hos frissan och A busade hos farmor. Känner mig nöjd med håret, men tror det är bara jag som ser att jag varit där ;)  Är mest luggen som gör att jag känner mig långhårig.....I morgon ska det bli lite mera färg i håret också och så kanske någon mera ser att jag klippt mig ;)

Passa även på att köpa lite garn, ja ni läste rätt....handarbeta är inte riktigt min greg =)  Men nästa vecka är vi några som ska börja på en "pyssel/handarbetskurs" och då måste man ju ha något att sysselsätta händerna med. Kan ju inte bara prata "skit" ;)  Hade sett en mössa i ett skylt fönster som jag gillade och när jag i går gick in och handla garnet så visar det sig att mössan är super lätt att sticka. Man stickar bara ett fyrkantigt stycke och syr ihop, kan det bli lättare?

 Så här är det tänkt att Åremössan ska se ut när den är färdig =)

bokstäver






" Jag tävlar om en valfritt motiv från Studio Nele i samarbete med www.jennyn.se


Var med och tävla HÄR du också! "


fredag

Vi hade en toppen dag igår. Massor med bus =) A och kusinen kom på 4;e (eller 3;e plats vi kommer inte överens ;) på barnensknut på torget, SKOJ!  Lovar bilder så snart jag kommer hem från frissan. Hade sönder nätsladden till min dator i går kväll......Så lånar nu Sambons dator medans han jobbar och spar på mitt batteri ;)

Vill ni se bilder från Knutmasso så kolla in sidan www.knutmasso.se

Knutmasso

Här i skogarna där jag bor firas idag 20dagKnut med något som heter Knutmasso. Vi säger adjö till julen med en stor karneval. Alla, unga som gamla,  klär ut sig. Barnen går i gårdarna och "tigger" godis ( som påskkärringarna gör vid påsk). Sen är det dans kring granen för barnen på torget, dit kommer även tomten och bjuder på godis.  Alla går sen upp till "gatan" och går fram och tillbaka och visar upp sig =)  Allt från enkla masker till stora byggen finns där. Kvällen slutar för dom vuxna med dans. En av "gregen" är att ingen vet vem den andre är, man berättar inte ens för dom närmanste vad man ska klä ut sig till =)
Men om ni ser en liten clown så kan det vara min lille A.

Om ni bor i närheten och inte varit hit så passa på =)  Det är "häftigt". Passa även på att gå in på sidan www.knutmasso.se där finns bilder från tidigare år. Gå in på dom olika årstalen. Själv finns jag inte på bild men min syster, kusiner, barn och kompisar finns där utklädda.

110113

Kursen i tisdags va mycket givande. Nu gäller det bara att tänka sig för och göra "rätt".

När jag kom hem till mamma och pappa (där jag hade min bil stod för att vi skulle samåka) så hade pappa fått åka till sjukhuset och vara kvar där över natten för observation. Han är hemma nu men fått en medicin att äta varje dag.

Gårdagen tillbringades först på jobbet, där jag satt vid datorn nästan hela tiden. Assa lite också då en av dom andra tandsköterskorna blev dålig så jag hoppa in. Men jag har så ont i min axel, inge kul :(
Väl hemma så hade jag glömt mina nycklar....så det va bara att börja skotta snö ( det går bra för axeln....konstigt...) och vänta på att dom andra skulle komma hemma. Har ju blivit "bortskämd" att ha Stora sonen hemma om dagarna ;)

Stora sonen har idag fått veta sin lön. Jag är superglad för han skull =) Blir bara lite "besviken" på min lön....han har 1000kr mindre än mig och jag har jobbat sen 1987. Vi har bägge två bara gymnasieutbildning, men han ett manligt jobb och jag ett kvinnligt.....(han får lika mycket som Sambon som även han har jobbat länge och har gymnasieutbildning, men han har ett manligt jobb...)

Min MaryKay beställning kom igår. Så jag har suttit och gjort en massa påsar. Ska nu bara lämna dom till mina kunder =) Hoppas dom kommer att bli lika nöjda med produkterna som jag är =)

tisdagsmorgon

Tisdagsmorgon och lite sovmorgon pga av att det är kursdag. Tyvärr blir dagen ca 3 timmar längre tack vare restid så det kompenserar inte den lilla sovmorgonen.....

Ska iallafall bli kul att få göra något annat än att "jobba" idag. Trevligt att träffa lite annat folk och få lunch serverad =)  Blir middag serverad också då jag kommer hem sent ;)

Eftersom vi inte köpt någon ny våg när den gamla gick sönder ( har varit lika bra det ) så passa jag på att ställa mig på vågen på jobbet i går morse....det har jag kunnat låta bli .....men hoppas att det va den "sparken" i baken jag behövde.....

måndag = lista

Idag passar det extra bra med en pepplista för i dag är det verkligen måndag......

♥  Lite roliga saker på jobbet inplanerade, jobbkurs i morgon tex

♥  Skicka in min första "riktiga" beställning till MaryKay, men nu behöver jag leta upp flera som vill att jag kommer och har klass och visar alla fina produkter som finns.

♥  Nu är vi på "rätt" sida om nyår, det blir ljusare och ljusare =)

♥  Sambon och jag spånar lite hit och dit på hans överaskning, någon som gissat vad det är ?

♥  Hann träffa en massa trevliga människor under vår ledighet, är glad för att vi får vara en del av era liv =)

Glöm nu inte för allt i världen att besöka Jennyn för fler listor, det ska jag göra så kommer jag säkert "hitta" massor med saker som gör mig extra glad just nu.

personlig almenacka

Tävlingsdax!

Nu va det länge sen men den här önskar jag vinna.
Passar på att tipsa er du det är få som som är med och tävlar.
Det är avslutning på tävlingen idag så det gäller att snabba på.
Det är hos Johanna ni ska titta in.



OM jag skulle ha turen och vinna så skulle det bli en rosa med grå text på framsidan.
Inuti ska det finnas plats för att skriva dagistider, träning (måste komma igång....)
Och så ska det finnas plats att skriva in mina MaryKayklasser
för såna måste jag också få till.


Lördag

Hmm vad ska man säga, tiden den bara rinner iväg. Snart är det dax att börja jobba igen.

Dom senaste dagarna har vi mest bara varit lediga och haft det bra. Börjat lite smått att plocka bort julen ( sen fram och sent bort....), igår va vi till banken en svän och sen passa vi på att stor handla innan "allvaret" börjar igen ;)  Idag va planerna att storstäda också men det tror jag det får bli i morgon istället. För nu är vi bjudna på fika hos svärföräldarna och sne ska jag skjutsa Dottern till bussen, hon ska åka och hälsa på sina småsyskon ( va länge sen nu, tyvärr. Mamman till dom och deras pappa bor inte längre ihop så det blir långt mellan varven.)

Ikväll så ska vi grilla korv med A;s fadder. Det ska bli mys. Tog fram en fryst cheescake sen i somras ( som fortfarande smakade bra när vi prova en bit) så det får bli lite fika till efterätt också.

Och trot eller ej men idag har jag varit ute en sväng med stavarna igen. Tyvärr har det inte blivit så många svängar som jag bestämde i början på ledigheten :(

nästan hela veckan.....

Ojoj dagarna bara springer förbi....

I måndags på dagen hade jag svägerskan och en kompis här på MaryKay visning, super kul. Det går bättre och bättre för mig. Jag kan snart det mesta utantill men skönt att ändå ha pärmen bredvid så jag kan kolla lite i ;)
På kvällen va jag in till Stan där va det MaryKay möte. Vi träffades på restaurangen "Fame" där vi fick se en massa nyheter och äta gott =)

Tisdagen försvann i ett nafs med fix och trix. På kvällen tog Dottern och jag bilen till Stan och hälsa på hennes farmor och svärmor. Vi hade bestämt sen länge att jag skulle ha MaryKay klass hemma hos dom. Trevligt att träffas blir inte så ofta. Vi fick havrekex, mums.

Gårdagen spenderades hos Faster L, där det va släktträff. Mycket trevligt att träffas.

I dag har bara myst runt. Har börjat "klä av" granen, i år har den barrat från första dagen så nu är det verkligen dax att plocka bort. Annars brukar jag vara sån som håller ut till 20dag Knut.

måndagslista

Så där nu måste jag komma igång med att göra måndagslistor igen. Man blir glad av att tänka till lite extra på vad som gör en glad =)

♥  Överst måste så klart Sambons överaskning....kan inte skriva i klartext ännu men hoppas jag snart kan berätta för er =)

♥  Mina älskade ungar. Stora sonen som idag börjar jobba på "riktigt", med fastarbete på en arbetsplats han önskat =) 

♥  A som inte behöver gå på fler kontroller på sjukhuset pga av ett "fel" som upptäcktes i magen.

♥  Att jag kommit igång med maryKay, hoppas att någon av dom som är med i dag eller morgon vill ha en ny visning med hennes vänner.

♥  Vi har mycket roligt som händer den här veckan framför oss. Träffa släkt och vänner.
 
♥ Ännu en vecka ledigt.


måndag, idag har jag kollat ;)

Japp skrev visst att det va lördag i går och det va det ju inte inte....men i dag har jag kollat det ÄR måndag. Har blivit helt dagvill ;)  Men det är kanske det som är mening med att vara långledig =)  Kanske ska jobba extra på lördag annars är det nästa måndag som jag börjar jobba igen, skönt med ännu en hel vecka ledigt. Trivs på jobbet men vara hemma och bara vara är också väldigt skönt =)

Sambon har åkt till Stan för att handla datasaker för sina julklappspengar. Jag har hela tiden sagt att jag ska inte med....sparar  pengarna till jag ska ner till Göteborg i slutet på januari. Men idag när han åkte så hade jag ångrat mig.....hade gärna följt med och kollat lite på rean.....för vad ska jag klä på min när vi ska till Göteborg....;)

Ska strax ta tag i dagen och börja med att baka en sockerkaka och ta en liten sväng med dammsugaren. För idag kmmer svägerskan och en gemensam kompis hit på MaryKay visning =) Ska bli superkul. Dottern har lovat att ha lite koll på alla barnen som kommer med ;)

Igår gjorde A och jag fågelmat som också ska hängas ut. Det gick riktigt bra och va ett lagom pysselför honom och mig =) Hade först lite lite cocosfett men fyllde på igår kväll så nu ser dom ut att hålla ihop ;)



lördag....hmmm va visst söndag....

Idag har vi haft en småfix dag =)  Har hunnit strykit lite tvätt och tvättat en massa, just ja det pep just att den senaste va klar.....Ätit fruktsallad. Sett på en av A;s nya dvd, Fem myror är fler än fyra elefanter, det va nostalgi för mig som va med då =)  A och jag har också gjort fågelmat att sätta ut i morgon. Vi smälte cocosfett och hade i lite av varje bla solrosfrö, linfrö och havregryn. Skär även ner ett äpple som började bli dåligt.

Stora sonen har varit och styckat ett rådjur han sköt häromdagen, han fick hjälp av morfar. Själv har jag dock nästan förätit mig på rådjur då jag är uppväxt med sånt. Mina stora barns pappa är också jägare så har haft mycket kött i frysen tidigare.

Nu ska Sambon fixa mat, lyxigt värre ;)  Det blir stuvade makaroner och köttbullar =)

Om det blir som vi planerat ( har inte fått tag i honom ännu) så ska vi åka en sväng till A;fadder. Det är han som varit till oss dom senaste gångerna så nu är det våran tur att komma till.

snöig nyårsdag

Haft en mysig dag även i dag =)  Sov skapligt länge för att ha en 3,5åring.....Sen kom en kompis med sin lillkille. Vi tog en fika sen gick grabbarna ut och åkte pulka i backen som A och Sambon fixat lite med på förmiddagen.

Sen blev det grillkojan och krovgrillning för andra dagen i rad. Mys när det snöar och yr ute.


RSS 2.0