CHOKLAD!!

                           


Japp nu är det dax igen...den tiden i månaden, när choklad är det viktigaste som finns ;)  Så det blev chokladbollar nu på kvällen. Godiset som ska läggas i påskäggen har jag inte rört.

full fart...

Japp det är det här hemma. Idag har jag jobbat sen hämta A på dagis, kul för mig men synd om Sambon som får långa arbertsdagar. I morgon kommer hans arbetskamrat tillbaka få se om han kan komma hemtidigare då.

A och jag har grejsat lite, just nu sitter vi och tittar på MoraTräsk videon jag köpte på loppis i somras =)

Han har även hjälpt mig att göra mat även idag. Hittat ett kort från tidigare i veckan i kameran där han också hjälper mig med matlagningen =)



Låt bli att titta på alla saker som står på bänken och iriterrar mig ;)  Utan på A;s mun, han ser verkligen konsentrerad ut =)

tisdag




Vi har haft en bra dag A och jag =)  Jag har plockat med en massa ärvda kläder åt A som jag lagt i storleksordning. Annars är ju risken stor att dom är urvuxna när jag hittar dom....
Vi har varit ute en stund i det då gråa vädret.

Fixat maten tilllsammans (det gillar både han och jag ) i dag blev det baconinlindad kyckling och ugnsrotad potatis. Mums!

Efter maten så tog jag stavarna och gick en timme. Härligt va det och då va solen framme =)  Bilden ovan är från min poverwalk

 Den här bilden är också från idag. Som ni ser så har vi massor med snö fortfarande. Läst om masor med bloggare som planterat vårblommor men det är inte att tänka på hos oss ännu. Men jag har ju tur att få vara massor i växthusen och där blommar det =)

usch

usch vilket långtråk inlägg jag skrev nyss.....men just nu tar A ocj jag det lugnt och ska strax sätta fart med dagens "måsten". Blir inga roliga inlägg av sånt :(

Men här kommer en blomma till er som tittar in, kanske blir just Du lite gladare av den =)


tidig morgon....

Här hemma har vi tagit ännu en lugn morgon =)  Fast den börja så där lagom kul när A bara SKULLE upp när Sambon skulle upp förre 6,hmm. Och Sambon va sen uppså han hade inte tid med A så det va bara för mig att gå upp....men tror egentligen att A också va trött för som han grät och va ledsen när vi skulle byta blöjan. Men upp till sängen skulle han inte och det va BARA pappa som gällde, mig ville han ha iväg :(  Jaja så är det, pappa är oftast mycket bättre än mamma tycker A.  Men vi satte oss i soffan och slog på tv;n en stund och när Sambon åkte till jobbet fråga jag om vi inte skulle upp och lägga oss så gick A med på det =)  Vi kröp ner och efter en stund börja A leka lite själv, hämta massor med leksaker och la i sängen.....Och när han hörde att syrran gick upp så gick han ner till henne och jag somna om och sov kankse 15min. Det räckte för att jag skulle känna mig piggare =)




Tävlingsdax!

Hittat en tävling vars vinst skulle sitta fint här hemma=) Kolla in så får ni se.




" Jag tävlar om ett härligt vårpaket som innehåller 7 underbara plagg i valfri
storlek från
Maxmorra hos jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "


måndag

Ännu en helt vanlig dag på jobbet. Men vad gör det när man trivs bra =)  Och inte gör det något att vi idag fick en varsit välfyllt påskägg hem ;)

Sambon blev tvungen att jobba länge idag också så fick jag hämta A på dagis igen. Tar lite längre tid att komma hem men vad gör det när man får träffa A på dagis vilket jag inte gör så ofta annars. Idag fick han med sig en egengjord kyckling =)  Fast han va mer sugen på mitt påskägg;)  Så jag fick plocka fram alla "gamla" påskägg så han fick välja ett eget, fast utan innehåll förstås.


Strax dax att åka och träna, idag är det afroaerobic på schemat =)


Måndagslista!

Här kommer veckans måndagslista =)

Jag är glad och tacksam för

♥  Härligaste barn man kan tänka sig
♥  Världen bästa svärföräldrar
♥  Snart är det påsk
♥  Livet
♥  A;s armar runt min hals, det är kärlek det =)

Hälsa på inne hos Jenny och titta om det är några fler listor än min ;)

söndag i växthusen

Full fart har det varit idag =)  Fast börja med sovmorgon för min del ;) Sen upp och hjälpa till i växthusen. Åh vad jag gillar att få vara där. Hade även tur att få middag hos svärföräldrarna idag =)

Sen har det mest bara varit soffan som gällt...Inte så mycket att skriva om med andra ord....

I morgon är det måndag igen och hoppas du hinna göra en måndagslista, kolla in hos Jenny och gör en egen måndagslista.  Ser att hon ska visa Maxomorra kläder och ha en utlottning.
Även jobb och afroaerobic står på schemat i morgon. Ja en helt vanlig måndag med andra ord.



Här kommer en snöbild. Det regna i morse och då försvann det masor med snö men nu på kvällen så snöar det igen.....

Bilden visar snö som rasat från taket.

härlig lördag

Vi hade en skön dag ute A och jag i går, Hann bli nästan 10+ ute innan han vakna =)  Badrummet städa jag själv men Stora sonen fixa maten, det blev tacos ;)

Idag har jag hunnit skjutsa Dottern till bussen, hon skulle gå på UngFöretagsmässa med skolan. Passa även på att handla och trycka fel kod i bankomaten. Hur korkad får man bli!?!?!  När jag fick medelandet att jag gjort två försök, varför gör jag det tredje?....,. Ja ibland blir man förvånad över sig själv....Har ju bytt bank och fått en ny kod (som jag visserligen har bestämt själv, men inte hjälpte det). Och minns den helt enkelt inte... har några olika som jag brukar växla mellan men ingen av dom funka :(

Har även hunnit en kort sväng hos svärföräldrarna i växthuset, härligt! Sen kom syrran med några av sina barn och mamma över på en fika. Syrran hade inte tid när jag fyllde ( i januari...) så hon kom i dag och lämna ett paket. Det va en fin burk att förvara thepåsar i. Fick även en påse med lösthe. A hade super kul med lilla storkusinen.



Nu håller älskade Sambon på att fixa middag. Det blir lite kinaplock =)  Friterade räkor och kyckling, och kyckling i satay(jordnöts)sås. MUMS!

plockdag

Halva dagen har gått och jag har hunnit med massor =)  Dammsugit, plockat och torkat i köket, bäddat rent och tvättat och hängt en massa tvätt. Har badrummet kvar men undrar om jag inte ska fråga Stora sonen om han kan göra det mot att han får låna bilen i helgen när dom flesta kompisarna kommer hem från sina utlandspraktiker ;)  Kan man göra så eller är man en "elak" mor då ;)

Solen skiner och det är 5 plusgradet så när A vaknar så ska vi gå ut och leka en sväng har jag tänkt. Mata fåglarna lite med "gamla" halvätna mackor efter A.....Här är det fortfarande en massa snö kvar så fåglarna behöver matas fortfarande ett tag.

Om tiden och orken håller i sig så måste jag kolla efter om det finns några fodrade gummistövlar eller liknande som A kan ha. Börjar bli dax för något sånt snart. Har räknat med att han fortfarande kan ha sin fleccefodrade regnkläder, men kanske borde prova dom också....

Har en stor väska med kläder som skulle behövas säljas. Kanske ska försöka ta lite kort och lägga ut dom på tradera nu i helgen också. Om det ska köpas en massa nytt så vore det skönt att bli av med lite också. Och en och annan krona blir det ju också ;)



Lägger upp en bild på min gerbera igen. Jag är så mallig över att fått den att blomma om =)

mary kay

Ledig fredag !  Härligt, känns som det va länge sen jag va ledig, fast jag va det i måndags. Fast då hade jag ju lite planerat och skulle ut och fara, idag är det tomt och så har vi helgen också som bara har lite lite saker som måste göras och en massa roligt som vi gör om vi vill och orkar =)

A och jag har tagit en låång morgon, har inte ens fått på oss kläderna ännu,hmm. Pysser runt och grejsar i morgonrocken. Men ska strax in i duschen och prova min nya scrub från Mary Kay. I går hade hon med sig lite saker direkt så hon skulle slippa skicka allt med posten och kul för oss som fick en varsin påse med hem =)  Allt fanns inte kvar men det mesta jag köpte fick jag med hem. Så som sagt scruben ska testas nu direkt.

Bild lånad från http://www.marykay.se/

Mary Kay® EdT Sugar Scrub är en scrub som varsamt exfolierar bort döda hudceller på kroppen. Huden känns mjuk, len och återfuktad och ser strålande ut!


torsdag

Hade en helt vanlig dag igår. Fast jag hämta A på dagis och det händer inte så ofta.

Idag ska jag både lämna och hämta A på dagis =)  Jag ska jobba men inte vanlig tid och plats. Jag (och en tjej till) ska ut till två skolor idag och prata tänder med dom i 4;an och 6 åringarna i förskoleklasser. Tror att det skulle bli ca 100 barn som vi ska träffa under dagen. Börjar något senare men slutar som vanligt men Sambon är själv på sitt jobb och måste då stanna en timme längre än vanligt :( 
Ska bli kul att vara ute i skolorna, fast vi har nog aldrig haft så många barn på en dag....Dom är uppdelade på fyra tillfällen så det ska nog gå bra.



Vi har lite "dötid" imellan så få se om det blir en promenad eller om vi besöker någon/några affärer, måste ju hinna äta lite lunch  också och  vi såg att det fanns tacopaj med sallad på den ny öppnade Kaffebaren. Så tror att det blir ett besök där....och den ligger brevid en "massa" affärer som jag tror får ett besök ;)  
 
I kväll ska jag hem till syrran på Mary Kay visning det ska bli spännande. Jag har kollat lite på deras hemsida och i broschyrerna jag fått tidigare och kollat vad/om jag ska köpa något. Har en del saker jag är sugen på vi får se om/vad det blir.

tävlingsdax =)

Här ni sett såna fina örhängen man kan vinna hos Therese på Sockenvägens söta





Örhängen finns hos Mila Silver , där finns det även en massa andra fina smycken. Så missa inte att gå in där.

100324

Tid upp:  5.00
Frukost: jordgubbs the och kaviarmacka
Humör: bra. 
Gjort: duschat,ätit frukost bara det nödvändigaste
Träningsplaner: inget ......
Dagens ATT GÖRA: Åka på Dotterns utvecklingssamtal
Ser på: Två av mina älsklingar som just går ner för trappen
Lyssnar på: A som kommer in och "pratar"
Läser: Hmm har hunnit kolla mailen.....
Bästa: Det blir vår snart, ljustare både på morgonen och på kvällen
Sämsta: inget sånt idag heller..
Barn: Verkara vara bara bra med A och dom andra sover
Väder: grått och ingen sol i sikte...
Dagens Citat, ordspråk; Plötsligt händer det



Tänk på att om 9 månader är det julafton så passa på att hinna njuta av dagen =)

gerbera

Haft en bra dag =)  Jobbet flöt på som vanligt. Väl hemma så blev det en massa vardagsfix. Dottern va på bio, dom såg Valentine day. Stora sonen åkte och hämta dom. Jag passa på att tona håret =)  Blev som vanligt Goldwell 4R, Sambon hade varit snäll och köpt den åt mig idag.

Nu på kvällen har Sambon bjudit på jordgubbsmoothie som han gjort. Kör frysta jordgubbar i matberedaren, blandar med vaniljyohurt och lite socker,hmm. Mums är det !

Måste också visa min Gerbera som jag fick av mamma när jag fyllde i januari. Och vet ni vad jag har fått den att blomma om.

Så här såg det ut för några veckor sen.
  

Sen så här:
  

Nu är den så här fin;



tisdag

Det blev en härlig dag igår. På kyrkis gjorde vi påskpyssel så nu har A gjort sina första hönor och tuppar ;)   Lär nog bli flera......

På kvällen va det dax för box, skönt att få slå ut lite ilska, Fast idag va jag inte så arg ;)  Har fått ont i ett knä, inge kul. Men jag kommer inte träna på torsdag och det kanske är lika bra det med mitt knä :(

Idag är det jobb på schemat. Va super trött när klockan ringde 4,45 idag.....lika i morgon men hoppas känna mig piggare då.

Dottern har ledig dag i dag. Hon och en kompis ska på bio på kvällen, hmm minns inte vilken film....

godissugen?

Någon mer än jag som är godis sugen ? 

Med lite tur så kan man vinna denna fina skål =)



Besök Jessica  så kan du också vara med och tävla =)

måndagslista

Har tittat in hos Jenny nu ett tag. Hon har något hon kallar för måndagslista där man skriver ner några saker som man är glad för. Positiva saker behövs ju oftast påminnas om dom andra kommer ändå ....

Så här kommer min lista;

♥ Jag har tre härliga barn, som gör mig stolt!
♥ En Sambo jag älskar.
♥ Solsken både ute och inne.
♥ Nära och kära som bryr sig om hur vi har det.
♥ Ett jobb jag trivs med.


Hu, hade lovat mig själv att minst 5 ska jag hitta. Inte det lättaste ska jag säga får nog bli att skriva nästa vecka med så man får lite positiv känsla

måndagmorgon

Ledig måndag = kyrkis.  Vet inte om det blir så mycket barn där i dag, vet åtmintonne 3st som inte kommer.

Solen skiner ute men det är 10 minus, brrr. Hade tänkt gå en lång promenad idag innan all snö kom i går men nu så det blir nog tyvärr ingen :(  Som tur är så blir det box i kväll, så lite rörelse blir det i allafall för mig ;)

Idag ska det hinnas tvättas ( ja det gör ju maskin förstås ;)  och hängas en massa tvätt. För det börja ta slut med underkläder har jag fått höra...undra om dom andra inte vet var tvättmaskinen står ;)  Elle jag är egentligen rätt glad över att jag har fått tvätten på min lott ;)  Då vet jag att det blir rätt ;) 



 Har ni sett vilken cooling ?  Dottern tog kort på A häromdagen, ja innan han blev klippt ser jag ;)

söndagskväll

Något kortare dag i dag....men kom hem lika sent som igår. Måste ju storhandla idag, hmmm. Och sen har vi haft en snöoväder på eftermiddagen så det gick nästan inte att köra hem.

När jag kom hem så började Sambon fixa mat. Han hade läst ur Icas Nya landskapsrätter hos sin mamma, så det blev mat ur den. Han minns dock inte vilket landskap ;)  Det blev våfflor med råriven potatis i, till det skulle man ha kräft eller skagen röra. Va supergott, potatis eller inte märktes inte i våfflorna så det kommer det nog att bli även dom gånger vi äter sylt till. Mättar ju lite bättre med potatisen.

Idag fick jag lägga A det vet jag inte när det hände sist. A brukar vägra. Jag får inte ens komma med upp och säga godnatt. Ville helst ha med pappa upp men det gick bra med mig efter lite övertalning  =)

Ringde och gratta lillkusinen idag. Som tur va hade dom haft barnkalas med kompisarna igår för idag hade pappan blivit magsjuk, så dom hade fått ställa in kalaset med farmor idag :(  Hoppas bara inte barnen blivit sjuka.

100321

Skulle inte ha skrivit något om att jag ville ha en kort dag igår......Den längsta på länge blev det....Vi för statistik på bla hur många patienter vi har, mest i år blev det, 5 st mer än när det hade varit mest tidigare. Ja ni fattar. Så inte blev det någon storhandling för mig inte. Varken orka eller kände att jag hade tid. Väl hemma så bjöd Sambon på mat och sen va det bara att åka iväg på kalas =)

Där va det en massa folk och trevligt. Barnen lekte och va sams nästan hela tiden trots att klockan blev sen. Som den traktor tokiga kille vi gratta fick han massor med traktorer både stora och små.

När vi väl kom hem sen ser jag att min underbare Sambo har städat och fixat hemma, det är kärlek det =)  Skyllde på att jag va så stressad innan att jag inte såg det då. ...

Idag är det jobb igen som står på schemat. SÄger inget om hur länge det "får" bli idag  ;)  Har i allafall inget som står på agendan när jag kommer hem ;)   Så det blir nog en kortare dag idag ;)

Skickar en massa Grattis till A;s  kusin som fyller 5 år idag, stora damen. Tyvärr bor dom så långt bort så träffar inte henne idag :(  Har skickat ett litet paket med lite olika saker i som jag hoppas hon fått.

Vi firar även lite här hemma idag för idag är dagen när vi bestämde att A skulle komma till oss efter en massa turer på sjukhuset med magen. 14 februari till den 21 mars 2007 är nog dom längsta veckorna i mitt liv......

lördagsmorgon

Lördagsmorgon. Ser ut att bli en fin dag och jag jobbar. Jaja får tänka på alla er som är lediga =)  Hoppas det inte blir en sååå lång dag för mig idag för som sagt vi ska ju på kalas på em/kvällen. Har tänkt hinna springa in och stor handla på vägen hem.

Just läst på FB att syrrans flicka åkt till Karlstad för att tävla i friirdott med Upplandslaget idag. Passar på att skicka med en massa lycka till kramar. Hon är duktig så jag tror det kommer att gå bra. Men blir det inga pallbesök så är det ju iallafall en stor ära att få vara med i Upplandslaget.

A kom ner strax efter mig och är nu lite sur för att han inte får göra som han vill....Han vill plocka ur alla mina kort ur plånboken, hmm. Hoppas jag hitta alla så dom finns där om/när jag behöver dom.



Idag vill jag hellre vara i växthusen och hjälpa till än att åka och jobba.......

fredagskväll

Åh så skönt att få komma hem idag =)  Inte för att det va tråkigt på jobbet eller så utan bara skönt att fåkomma just hem. Stora sonen har haft ledig dag och hade fixat maten, det blev kycklingspett, ris och en cremefracheröra med masso rav vitlök så nu luktar man....:( Han hitta receptet i Vår kokbok från Coop. Ny rätt för oss eftersom Stora sonen letat upp den själv dagen till ära ;) 

Dottern stanna kvar hos en kompis på vägen hem och ska vara kvar tills i morgon. Dom va ett gäng som skulle ha filmkväll ( blir förmodligen filmnatt för dom hade film i ca 5 timmar berätta hon :)

A har varit supertrött sen han kom hem från dagis. Så han vill inget men nu har han och Sambon gått upp för att sova. Misstänker att det kommer att gå fort för honom ( kanske för bägge ;) att somna.

Ikväll blir det soffan ( som vanligt) vi tänker titta på Så ska det låta som börjar för säsongen idag =)   Sen hoppas jag vi orkar se Skavlan för jag har missat att han börjat igen. Han brukar ha bra gäster =)  Har dock ingen aning om vilka som gästar honom ikväll.

Två jobbdagar till den här veckan men hoppas hinna titta in har en sväng även i morgon =)  Ska ju även på kalas i morgon. Sambon har köpt  presenter. Det står två fina paket på köksbordet och väntar ;)  A va lite sugen på det med Bamse på, få se hur det går i morgon när det inte är han som ska öppna dom.

dagens 100319

Här kommer ännu en dagens....

Tid upp:  5.45 =sovmorgon
Frukost: jordgubbs the och ostmacka
Humör: bra det är ju fredag =)  Ska visserligen jobba i helgen men även hinna med att gratta två vänner. 
Gjort: duschat,ätit frukost skickat iväg Sambon och A till dagis ;)
Träningsplaner: inget hinns med idag men det blev dubbla pass igår.
Dagens ATT GÖRA: beställa mera toning, tyckte jag såg att www.forhair.se hade fraktfritt =)
Ser på: skärmen
Lyssnar på: Dottern som duschar och akvariet förstås annars är det tyst runt mig.
Läser: Hmm har hunnit kolla mailen.....
Bästa: Att Stora sonen har körkort
Sämsta: inget sånt idag heller...
Barn: Stora sonen har inte kommit in ännu han är ledig, Dottern duschar och A är på väg till dagis
Väder: grått mend et ser ut som solen kommer att titta fram =)
Dagens Citat, ordspråk: Njut av livet i morgon kan det vara försent.

kanske blir det förändringar.....

Sambon och jag har börjat fundera på förändringar. Spännande sådana =)  Måste börja med att fråga flera berörda....Sen börja fundera ännu mera...Åh så läskigt men tänkt om vi törs och kan. Då bllir det stora förändringar i våra liv.

campadre

Hitta ett tips hos Käthe som jag bara va tvungen att kolla in. Hon skriver ju om webbutiksnytt och sist så skrev hon om att Campadre som jag är medlem hos hade bra priser på Goldwell`s produkter. Klart man måste kolla eftersom det är den hårtoningen jag anväder mig av. Tyvärr va det inge bra pris på den MEN på en massa andra stylingprodukter. Är sugen på att klicka hem både en och två.

  
Priserna på Campadre på dessa produkter är mellan 72-76kr ord pris 179-189kr. Fynd eller hur? 
Just denna kampanj håller på till den 21 mars.

Som så många såna här sidor så får man bonus om man tipsar så är du intresserad och ännu inte medlem så lämna mig din mailadress så får du en inbjudan. Om du tycker att det är ok att jag får en bonus annars kan du registera dig ändå =)



PS såg att Treton hade en kampanj på Campadre där dom säljer super fina regnjackor för halva priset.


tävling med ändrade regler

Har just fått en kommentar från Elli med bloggen Blomsterdesign. Hon med den här tävlingen ni minns. Hon har ändrat lite på tävlingsreglerna så nu är det lite lättare att vara med. Bra va! Gå in och titta! För vem vill inte vara med i utlottningen av dessa fina ljusstakarn fårn CultDesign ?


torsdag

Härligt!  Fick sovmorgon i morse. Kl7,15 fråga jag!?! om det inte va dax för mig och A att gå upp, ville ju hinna träffa dom stora barnen innan dom skulle åka =)  Hade lovat Stora sonen att om han ville ta min bil idag till skolan så skulle han få det. Men han trodde nog inte riktigt på det för han fråga i morse igen om han fick, självklart får han det. Första dagen till skolan efter nytaget körkort klart han får låna bilen ;)  Fast han har fått lite ärenden som han ska göra ut mig innan han kommer hem ;)  Han har sovmorgon så sitter nog nu vid datorn även han

Gårdagen bestod mest av jobb kändes det som. Åkte hemifrån strax efter 9 för att lämna A på dagis innan jobbet.  A va jätte glad över att komma till dagis, såg sin bästis och börja hoppa och stutsa direkt =) Kom hem vid 19,30 då kom en kompis och va med och åt upp resterna av tårtan =)  En massa tv tittande sen sängen.

Dagen idag består mest av en massa plockande ttror jag, tar aldrig slut på något konstigt sätt. Jobbar i helgen så försöker fixa det mesta innan så jag kan ta det lugnt då. Visserligen är ju dom andra hemma och gör en massa saker också då, men vi har olika prioreteringar så det blir inte samma saker gjorda ;)

  Har inga tulpaner på bordet nu men skulle gärna ha ett fång, får kanske bli till helgen =)

dagens

Nu va det mycket länge sen vi hade en dagens så här kommer en =)


Tid upp: sovmorgon, det dröjde ända till kl 6,50 innan A satte sig upp och ville ner, men då va vi vakna en stund vid hlav 2 ,hmmm
Frukost: jordgubbs the och bröd köpt på kondis, så mycket godare än dom man köper på typ Ica
Humör: bra
Gjort: fixat frukost, pratat med Dottern
Träningsplaner: inget hinns med idag men i morgon kör jag dubbla pass =)
Andra planer: jobba, räcker det ?
Dagens ATT GÖRA: Leta efter en present till 2 årskalas
Ser på: skärmen
Lyssnar på: skvalet från akvariet
Läser: kollat faacebook, ser att grannen har vunnit pris som bästa företagaren i kommunen =)
Bästa: alla är friska
Sämsta: inget just nu, eller det finns det säkert men inget jag kommer på just nu =)
Barn: Stora sonen har inte kommit in ännu, Dottern har tema dag i skolan och A ska till dagis och han längtar
Väder: gråttoch kallt, så det kommer nog bli en fin dag
Dagens Citat, ordspråk: älska din nästa så som dig själv

firat!

Japp det har vi gjort i kväll =)  Sambon köpte en schwarzwaldtårta på kondiset i närheten, tyvärr inte den godaste jag ätit men fanns inte så mycket kvar att välja på :(

  Men alltid gott att få fira något.





Väntat färdigt =)

Jippi Hurra Stora sonen har klarat uppkörningen =)

Skönt men ändå lite läskigt. Hur mycket hinner man tänka innan han kommer hem när han varit ute och kört på vad som kunnat hänt. Men inga såna tankar nu. Nu är det bara glädje övet att han klarat det.
Vi har sagt att Dottern får börja när han är färdig så nu är det bara att börja om ;)  Hon är 16.5 och har "tjatat" 0.5 år på att ´vi ska gå kursen för att bli hennes handledare.

väntar....

Väntar på ett sms som jag hoppas ska innehålla ett positivt besked.....

ledig tisdag!

Ledig dag!  Och solsken ute = härligt!  Har lite vardagsmåsten som hänger över mig men hoppas hinna med en sväng ute också =) 

Känner mig trött i benen efter afron igår, vet inte om jag klev snett också :(  för jag fick ont i ena knät under passet också :(  Jaja vila tills på torsdag då det är dax för lite träning igen =)

Sambon har fixat med akvariet så nu är det på plats igen. Det är ett trekantig som han gjort själv för typ  100 år sen ;)  Det står bakom hörnsoffan i hörnet ( om ni fattar). Nu har han gjort en ny vatten rening, så det står ett till akvarium under det "riktiga" akvariet som vattnet strömmar igenom och blir rent i. Han har även målat glaset mot väggarna svarta så nu har det blivit ett annat djup. Ny sand har det även blivit, nu är det ett finkorningt sand ( typ blästersand).

Nä nu är det dax för dagens första tvättmaskin =)

måndag

I går blev det inte som vi tänkt. Börja med en fika hos svärföräldrarna =)  Sen blev det till att köra till tåget med Stora sonen. Hem slöa soffan innan kusiner ( till A) och svägern dock upp så det blev ännu en fika =) Räkningar hann jag i allafall lägga in och ringa till FK om det nya kontot.

Idag har det varit jobb som gällt för Sambon och mig. Dottern har studiedag och dagis haft stängt, så Dottern va snäll och hade A idag. Givetsvis fråga jag henne innan men hon tyckte det va OK.

Nu på em/kvällen har vi varit och grillat i grill huset så mysigt. Vi köpte ju korv och brös eftersom vi hade tänkt åka skoter och grilla i går som gick åt idag istället =) Svärmor och svärfar gjorde oss sällskap.

Nu strax dax att byta om för nu är det afroaerobic som står på schemat =)

söndag

Tyvärr blev det ingen strykning igår så det har jag kvar tills i dag......Däremot hitta Sambon på mat som jag fixa, super lätt och super gott. Ris, kyckling och jordnötsås ( på burk ;). Ibland får man vara lite "lat" när det gäller att fixa maten.
Sen blev det som nog dom flesta svenskar igår kväll, melodifestivalen. Ingen här hemma hade någon klar favorit så för våran del spela det ingen roll vem som vann. Annas låt är ju lite speciell så den kanske passar i Norge på stora finalen. Men det spelar oss ingen roll för den tittar vi oftast inte på ;)

Nu har jag och A haft morgonmys i soffan framför Bollibumpa =)  i kommer ha det ett par timmar till innan dom andra vaknar till ocjh det blir dax för frukost hemma hos oss.

Dagens planer;
Köra Stora sonen till tåget ( han ska upp till Falun och ta några fler körlektioner innan han kör upp på tisdag)
Stryka
Lägga in några räkningar, så dom betalas i tid
Ändra konto som försäkrningaskassan betalar ut pengar till ( väntar på 3 vabdagspengar)
Hade tänkt ta skottern och åka ut och grilla korv men det krocka med Stora sonens skjuts till bussen :(

vedhämtning

Hemma! Haft en skön dag ute, trots en massa ved som skulle upp på kärran. Fick även en god fika hos mamma och pappa när första lastet hade plockas av.

NU ska här strykas  innan det är dax att börja fixas med maten. Har ingen anning om vad det ska bli idag......Hoppas Sambon har några förslag ;)

tävling!

Finns en mysig blomsterbutik i närheten av mig. Tjejen som har butiken har även en blogg och en facebook sida. Nu har hon en tävling på sin blogg som jag vill tipsa om. Om ni inte vill vara med och tävla så passa ändå på att kolla in hennes blogg, hon visar massor med fina bilder från sin butik. I butiken säljer hon inte bara blommor utan även från CultDesign ( som vinsten är i från), Snö och Miljögården + en massa andra förstås.

 

Jag gillar ju CultDesing som ni redan vet och just dessa påminner mig om havet. Dessa skulle passa jätte fint ute vid stugan

Update; Nu har Elli ändrat lite på tävlingsreglerna nu kan vi med blogg tipsa om tävlingen på våra bloggar och vara med i tävlingen på så sätt. Bra va!

lördagsmorgon

Har va det till att vakna tidigt igen...kl5,30 tyckte A att det va dax att vakna låg en stund men har nu suttit oh myst framför barntv;n en stund =)

Gårdagen gick alldeles för fort ;)  Det va bråttom på morgonen för att hinna med A till mamma innan jag skulle till banken. Där hade jag ett besök bokat på 1,5 timme men hon jag stämt möte med sa att det nog skulle räcka med 1 timme, men det hade gått 2 innan jag kom därifrån. Känner mig väl omhändertagen =)  Men som sagt hon vi träffar är ju "säljare".
Sen iväg och stor handla massa mat sen dax att hämta A, fick lunch även idag =) A hade varit ute och "hjälpt" morfar att skotta snö.
Hem och förbereda middagen, det blev vitkålssallad och hemmagjord pizza, MUMS!
Men innan det va dax att äta så hämta jag Dottern vid bussen. Hon har varit i Stockholm idag med klassen. Det blev både ett besök på Livrustkammaren och Riksdagen (låter som ett klassikst skolbesök ;)   självklart hade dom hunnit besöka en kina och ätit buffé också ;)
Kvällen avslutades i soffan framför "Let´s dance" men vi somna innan det va färdigt...vilket påminner mig om att jag inte kollat vem som åkte ut....

Vad dagen idag har att erbjuda....jo vi ska iväg och hjälpa pappa att få hem mera ved och så självklart blir det melodifestivalen på tv i kväll =)

torsdag

Besöket hos frissan gick bra. En ny affär hade öppnat i gallerian där frissan håller till, så det blev ett besök där. Det är en inredningsbutik med en massa fint. Blev lite sugen på att köpa bokstäver, inte så stora men skulle passa på vår tavel list i hallen. Men dom hade gått bra så det fanns inte alla bokstäver kvar, tyvärr hade kunnat tänkt mig LYCKA, VÄLKOMMEN, KÄRLEK ja en massa ord men som sagt inte alla bokstäver kvar :( Priset är bara 9 kr/st, butiksinehavaren hade redan beställt flera så ska dit snart igen och se efter om det finns några härliga ord kvar.

Passa även på att äta lunch hos mamma, det va länge sen vi va där A och jag kändes det som. Mamma bjöd på en god köttfärsgryta, mums.
Kommer att bli ett besök hos henne i morgon också för då ska hon vara barnvakt åt A medans jag ska till banken igen. Tror att det är sista besöket för den här gången.

Har även hunnit med ett pass styrke träning och ett yoga pass så nu är jag så där lagom mör =)

frissbesök =)

Gårdags kvällen blev inte som jag tänkt. Men trevlig ändå =)   Sambons syrra med barn kom över. Dom skulle hämta akvariet som stått i Stora sonens stuga. Tyvärr har det inte blivit så väl omhändertaget av honom,hmmm. Medans Sambon och hans syrra fixa med akvariet så hade A och jag lekdejt med tjejkusinerna M och T. Va jätte kul, men blev lite senaste laget så dom minsta blev lite i tröttaste laget :(
När dom sen åkte så va det nästan dax för sängen även för oss. Förberede dock lite för dagen i dag.

Nu har vi bråttom till nästa stället. För i dag ska A till frissan för första gången. Tidigare har jag gjort tappra försök MEN det har inte gått någe bra. A gillar det inte :(   Sitter inte still för fem öre så ni kan tänka er hur han ser ut ;)
Stora sonen har sovmorgon så han ska övningsköra oss dit, sen ska han vidare till tandläkaren men då tar han bussen.

Gustav är hemma =)

Hmm, blev inte mycket bloggande igår och inte heller någe läsande av mina favoriter. Dotterns (skol)dator va kvar i skolan får någon uppdatering, så som den snälla mamman man är så lånar man ut sin ;)  Hennes stationära har just nu ingen skärm, den har lånats ut till någon annan dator....Ja det är rundgång på datorerna här hemma ;)

Ska nu egentligen fixa lite middag, som jag tror att idag kommer att bestå av köttbullar, potatis och brunsås, mums.  Men måste visa vad som kom med posten igår =)  Super snabbt!  Raden med vimplar damp ner i brevlådan. Har inte kommit upp ännu men om det blir som tänkt så i helgen.

 

Om möjligt ännu finare i verkligenheten. Tack snälla Bea för vinsten.  Om ni vill ha en vimpel eller något annat för den delen så besök Beas webshop där säljer hon en massa fina saker.

Ni som undrar vad rubriken betyder så heter denna vimpel Gustav ;)

tävlingsdax igen ;)



Denna vackra kanna ( + två "tröst"priser) lottar Fru Gredelin ut på sin blogg. Gå in till henne och va med i utlottningen ni också =)

måndag

Efter en heldag på jobbet är jag nu hemma och mellan ländar just nu i soffan.  Blev kvar lite längre än tänkt då jag börja prata med arbetsledaren strax innan hemgång. Vi har hemma funderat lite på om jag ska börja jobba lite mera. Härligt att få vara hemma med A så mycket som jag har varit men inge kul när lönekuvertet kommer :( När den ordinarie tandläkaren kommer tillbaka efter sin mammalediget så ska hon också vara ledig några dagar. Så jag fundera på om jag skulle ha lite barnpatienter i det rummet då. SÅ det va det vi börja prata om. Men under samtalet så kom vi fram till att det behövdes folk i receptionen också så hon undra om jag inte ville vara där. Så det kanske blir så till hösten. Fast har sagt att jag bara vill jobba en dag varann vecka ;)

Ska strax åka och träna idag blir det bara jag och Dottern. En av dom andra va sjuk och den andra ska jobba natt och hinner inte hem innan hon ska åka dit.

Här kommer lite bilder från förra helgen när vi va i växthusen.

  



Den här tror jag kommer bli en av mina favoriter i vår =)

Gutav är min =)

Jippi JAG har vunnit en vimpel på Beas webshop. Minns ni den här fina vimpeln Gustav som jag tipsade om i tävlingen ?


Den har blivit min!!!!  Jag är så glad =)   Redan börjat planera vart den ska sitta ;)

rally

Haft en härlig dag i rallyskogen =)  Inte lika mycket solsken som igår men nollgradig har gjort dagen till en toppen dag. Skönt att få vara ute. A har varit jätte duktig, blev bara lite ledsen när han vakna efter att ha sovit på pulkan till skotern. Men efter en bit smörgås och varm mjölk så va även han på stålande humör igen. Jag har frusit lite om fötterna men annars har vi klarat oss bra. Mycket folk ute och tittat är också roligt. A såg en dagiskompis, tyvärr på andra sidan vägen så dom kunde inte leka något. För vi går inte på vägen i onödan när det är rallytävlingar på gång.

 Bild tagen av Sambon


Nu är det slöa i soffan som gäller =)  Stora sonen har börjat fixa middagen, han bestämde chilicorncarne. Det är bara att tacka och ta emot när man har sån tur så man får maten fixat =)

Har fått veta att kära vännerna M och S i småland har gifte sig igår. Stor grattis till dom.

solskenslördag

Lördag med solsken = härligt !

Jag fick sov morgon i morse, A skulle prombt ha upp Sambon. När jag satte mig upp i sängen blev A tokarg. Inte mig emot att få lägga sig igen men synd om Sambon. Just nu (eller det har varit en längre tid) så är det bara Sambon som gäller, Vad det en är fixa maten på talriken, fixa vällingen, gosa soffan ja allt så är det pappa som ska göra.

Har hunnit tvättat en massa tvätt som Stora sonen hade med sig hem från Falun. Även en förmiddagsfika hos svärföräldrarna. Där fick A en jätte fin tröja som farmor stickat med hem. A har massor med fina tröjor som hon stickar, nästan så vi inte hinner med att använda alla, tyvärr. Just nu har vi en favorit, en grå ulltröja i mossstickning (tror jag) super mysig under overallen nu när vi haft det så kallt. Och nej den stick inte. Jag har fått en tröja i samma garn och den är super härlig.

Jag och Stora sonen har fixat en smörgåstårta till kvällen då vi väntar på en lekdejt till A. Ska fixa något till kaffet också bara. Det behövs även plockas undan och städas lite i lekrummet så dom kan "stöka" till igen ;)

Hurra för Stora sonen

Oj vilken tokjobb eftermiddag det blev idag. Hann knappt ta en fika på eftermiddagen. Kul men hu så mycket, inge vidare att vara själv en fredag eftrmiddag. Tror också allt som blivit knas i veckan dyckte upp. Jaja rätta till så mycket jag kunde och hann resten tar vi på måndag ;)

Stora sonen kom hem idag. Han har klarat skrivningen. HURRA. Kör upp gör han om en vecka ungefär. Härligt att ha honom hemma igen =)

Sambon fixade middagen tills jag kom hem. Smaskens. A fick "tokbryt" innan det va dax för sängen,hmmm. Nu sover han i allafall men i våran säng hoppas kunna flytta över honom innan vi lägger oss.

Det blev ingen Let´s dance för oss. Sambon hade en Johan Falk film vi inte sett som vi såg istället. Får läsa någon nettidning i morgonbitti vem som åkter ut. För nu är det dax för sängen. Natti natti.


TGIF

Fredag igen, känns som det bara är måndaga och fredagar nu för tiden.....Jobb som gäller idag, Stora sonen skriver upp för körkort nu på förmiddagen, Dottern ska åka till sin farmor efter skolan en härlig fredag med andra ord =) 
I morgon kommer en lekdejt till A hit, hans mamma och pappa kommer naturligtvis också. Måste komma ihåg att fixa något gott till fikat, utan laktos då mamman är intolerant.
Söndagen ska tillbringas ute. Det är rally i skogarna här omkring. Tidigare har Sambon och jag "jobbat" vid rallyna men i går har vi sagt i från och ska vara ute och titta. Hoppas kunna ta skotern ut med A i pulkan bakom. Det ska ju bli fint väder så förväntar mig en toppen dag =)

vem vill inte ha gustav hemma?

I januari tävla jag om en vimpel gjord av Bea. Nu har hon tävling igen =)  Och jag hoppas fortfarande på att vinna vimpel "Gustav".

Visst är den fin? Om man har turen och vinner får man välja en vimpel gjord av henna. Gå in till hennes webshop och tävla ni också. 

äntligen!

Härlig känsla när man har städat (nästan) färdigt. Här övervåningen kvar men A ligger där och sover så jag väntar tills han vaknar ;)  Luktar gott efter golvtorkande, jag brukar använda citron såpa från Grumme. Nån sa när vi lä in klinkers i nästan hela nere våningen att såpan ger den en fin glans och jag håller nog med men vet inte om det bara är inbillning ;) 
Hmm passa på att läsa städ tipsen när jag va in på www.grumme.se och leta bild. Där står det att man ska eftertorka med vatten vid oglaserad klinkers för att det inte ska bli halt men det har jag aldrig gjort. Verkat komma en såpa med doft av sjöbris också, den kanske vore något att ha vid stugan =)

 bild lånad från www.grumme.se



100304

Igår när vi kom till dagis ( A börjar ju lite senare varannan onsdag) så hade dom springvasa där. Vi kom precis till blåbärssoppan =)  A hade en medalj med sig hem.

När jag kom till jobbet i går ringde dom från sjukhuset dit A skulle i dag. Det blir inget operation för A, dom hade fått in något som va "viktigare" så vi kommer att få en ny tid längre fram. Jaha bara att planera om, se till att vi får jobba istället för den planerade vaben vi skulle ha torsdag(sambon) och fredag(jag).

Så idag står det dammsugning och golvtork på schemat. Tror jag ska försöka hinna baka några kakor också för i går kväll när Sambon plocka fram en liten fika så fanns det bara köpekakor på fatet.

Hoppas även hinna med träningen i kväll som jag redan hade planerat bort eftersom vi inte visste när vi skulle komma hem från sjukhuset. Ska bli skönt att få åka iväg en sväng. Vi har visserligen ett riktigt busväder ute men hoppas kunna ta mig fram med bilen =)


lite shopping blev det....

Liten sovmorgon även idag, ända till 6,35 =)  Men då blev det bråttom ner, för igår va vi in en sväng till Jula och där hade dom halva rea priset så A fick ett (eller det va två men vi har bara satt upp ett) fotbollsmål och boll. Så nu är det bara det som gäller. ( Priset va 49kr och målen är rätt så stora, lika höga som en 2,5 årig A, Måtten är B1650xH850xD850 mm.)


  Bild från www.jula.se


Vi köpe även en sak till mamman fast då på rusta. Ett träningshjul, vi har ett liknande som vi ibland använder på styrkan efter afroaerobiken. Och den tar verkligen död på min magen. Jag är en sån sort som lätt "fuskar" när det gäller magövningar, ja omedvetet då för jag vill  träna magen ;)  Men med denna är det alltid träningsvärk i magen ;)

 Bild från www.rusta.se

Fast jag har sagt att alla hemma hos oss ska göra minst fem "rullningar"/dag. Men vi får väl se hur det går med det ;)  Änså länge har alla gjort det, ja inte A då förstås fast han provar ;)
Priset på träningshjulet är 99kr och va ordinärie pris.




bussar :(

Dottern blev hemma idag. När jag ringde till bussbolaget en timme efter den brukar komma så hade dom inte hört något men skulle återkomma när dom tagit reda på omständigheterna, det tog ytterligaren en timme! Då hade redan Dottern kommit in, stelfrusen. Och killen från bussbolaget sa att det va ett "trafikproblem" =snö på vägen Ja vad trodde dom det är vinter......Och nej det skulle inte komma någon buss och eftersom det bara går EN buss härifrån så är det inte så mycket att göra, jo jag har kunnat skjutsat henne men har inte haft någon tidigare frånvaro från skolan så vi kom överens om att hon fick vara hemma idag. Bara det inte blir fler såna här dagar bara...

Nu håller vi på att fixa i ordning oss för besöket på sjukhuset. Blir tyvärr bara ett besök där och ingen shopping :(


tisdag

Det blev ett afrtopass igår =)  Vi va riktigt många som trotsa ovädret. Blev härligt svettig ;) 

Idag har jag fått sovmorgon. A sov ända till 6,45 sen låg vi kvar en stund och mysde :)  Nu har vi ätit frukost med Dottern som nu står och väntar på bussen. Hon ringde just in och sa att bussen hade åkt i diket.....det är ju kallt idag igen (-7) men det hade hon inte uppmärksammat så hon frös.

Idag är det småplock och en lite sväng ut på förmiddagen som gäller. På eftermiddagen bär det av till Ackis med sonen. Han har fått operationstid på torsdag så vi ska in på förberedande samtal i dag.


snöoväder idag igen

Här har vi snöoväder, usch och fy!  Jobbat har jag hunnit men tror inte det blir någon afroaerobik idag. Vill inte ge mig ut på vägen. Har ca 3 mil på mesta dels skogsväg dit. Synd för det lär väl inte bli någon på torsdag heller :(

Hoppas hinna runt hos mina bloggvänner istället ;)   Kanske skriva något mera inlägg ikväll ;0

RSS 2.0