höst lukt

A och jag har varit ute i "skogen" en liten kort sväng. Inte letat någon svamp utan bara gått. Måste få skriva hur härligt det luktar ute nu. Jag är egentligen mera förstjust i sommaren men kan kan just nu hitta positiva saker med hösten, som lukten tex. Varmt lite fuktigt =) Vi har en fin dag här hemma.

 Så här ser det dock inte ut ännu.....

ledig tisdag + helgens äventyr

A ochjag har haft en bra dag så här långt =)  Börja med en sovmorgon, vi sov ända till kl8 och det är länge för oss....Låg och myste en liten stund innan vi gick ner och åt frukost med Stora sonen.

Vi sitter nu och tittar på Pippi Långstrump, hon är just nu en stor favorit hos A. Jag har hunnit hängt en maskin tvätt och väntar nu på att nästa ska bli klar.
Vi va ju till stugan i söndags och tog upp båten. Passa också på att plocka ur sängarna, lär inte bli någe mera sova där i år. Vi har ju fått höst här nu känns det som, men vid stugan i söndags va det en fin dag. Vi tog en kort sväng med båten innan det fick åka hem ;)

Lördagen blev en toppen dag. Vi åkte redan 9,15 hemifrån. Först en liten bit med bil för att sen ta bussen, byte till tåg och sen pendeltåget och så va vi i Stockholm. Där gick vi i en massa affärer. Jag köpte en tunika på REA hos Cubus. Det va ju jag, Dottern och syrrans tre tjejer som åkte så vi fick "turas" om att välja affär ;)  Åt en sen lunch eller va det kanske en tidig middag på en kina buffé. Inte den godaste kanske men helt ok. Sen blev det mera shopping innan vi åkte till Globen där kommunal firade 100års jubileum.
Där bjöds det på en massa bra musik =)

     

   Vi fick en sånglektion av Caroline af Uggla =)



Det va bla denna kille som Dottern och jag hade sett mest fram åt =)  Han och hela gruppen (Takida) "sköte" sig exemplariskt =)

Alla bilderna är lånade från Kommunals facebook sida.  Har tagit några själv men inte tagit mig tid att kolla på dom ännu. Men dom är tagna med mobilen så dom är absolut inte så här bra.

Måndagslista!

Fortfarande lite mycket. Men här kommer en måndagslista, missa ju förra veckan och så kan vi ju inte ha´t ;)  kolla in hos Jennyn om ni vill läsa flera peplistor.


♥  Mina Älskade "ungar". Duktiga och hjälpsamma, vad ska göra utom dom.

♥  Har haft en kul helg. Med både storstad och land. Massor med musik och fågelsång ;)

♥  Snart är det dax för Italien =)

♥  Ledig dag i morgon. Sen jobb i 8 dagar på rad, men vad gör det när man trivs med jobbet.

♥  Har mycket kul att se framemot. Har fått inbjudan till både bröllop och barndop ( inte i samma familj).

♥  Kära Sambon har fixat så jag fått kalender i telefon OCH i dator att samarbeta.

skynda skynda

Här är allt bara bra. Har så mycket för mig bara så jag hinner varken skriva något eller läsa några bloggar. Hoppas det ska lugna ner sig snart. Då kommer jag igen =)



Jag skiner som solen =)

storstadslördag =)

Här hemma är det full fart redan, trots att det är lördagmorgon. Min väckarklocka ringde redan kl7, hua. Fast ska vara ärlig så låg jag nog nästan till halv 8 ;)   Men då fick jag sällskap av A ner och nu har Dottern också kommit upp. Hon och jag ska ju till Stockholm i dag. Först blir det att "springa" runt i affärer ;)  Och sen blir det Globen i kväll med förhoppningsvis en massa skoj =)

Hoppas nu bara att jag läst rätt i buss/tågtiderna och att allt kommer att flyta på som tänkt. Ska ju ha syrrans tjejer med också. Vi möts på vägen, dom får tyvärr vänta en stund men hoppas det inte blir såå länge.





På scen

  • Caroline af Ugglas 
  • Lena Philipsson 
  • Louise Hoffsten
  • Magnus Carlsson
  • Martin Stenmarck
  • Nour El-Refai
  • Takida 
  • Timbuktu
  • Veronica Maggio
  • Konferencier: Henrik Schyffert

Har du små barn eller bebisar ?

Om du är intresserad av att prova nyheter och har småbarn eller bebisar, så kan det vara läge att bli en buzzador. Dom ska inom den närmaste tiden ha några erbjudande för föräldrar med små barn och bebisar.

En buzzador får testa och prova nya saker, grattis.

Låter det intressant så anmäl dig via denna länk.


en helt vanlig fredag

Blev inget struket igår så håller på med det nu. Får nog hålla på ett par timmar till innan jag är färdig :(  Men A och jag har hunnit med lite annat tidigare under dagen. Vi har varit ute och hoppat i studsmattan, tagit en promenad för att köpa ägg och bakat matbröd så i morgon blir det mjölk och smörgås till frukost =) Det va länge sen.

Solen skiner så skulle väl egentligen vara ute istället för att stå inne. Finns massor att göra nu när et börjar bli höstigt ute. Plocka undan och bort en massa blommor tex. A;s lilla pool skulle behövas göras ren och ställas undan. Men men det får bli en annan dag ;)

HAr också kollat in buss/tåg tider för i morgon ska ju jag och Dottern ( + syrrans tjejer) till Stockholm och Globen. Där kommunal har jubileumskonsert. 

På scen

  • Caroline af Ugglas 
  • Lena Philipsson 
  • Louise Hoffsten
  • Magnus Carlsson
  • Martin Stenmarck
  • Nour El-Refai
  • Takida 
  • Timbuktu
  • Veronica Maggio
  • Konferencier: Henrik Schyffert

    Låter väl som en trevlig kväll =)  Både Dottern och jag ser mest framemot Takida som vi bägge gillar. Tycker även att det ska bli kul att se och höra dom andra. Är inte någon som jag tänker passa på att gå på toa när dom uppträder ;)

tävlingsdax =)




" Jag tävlar om en valfritt motiv från Studio Nele i samarbete med www.jennyn.se

Var med och tävla HÄR du också! "





Elvis och Barbra Streisand

Har haft fullt upp idag. Trots att det inte blev någon lunch med jobbarkompisen. A och jag tog och dela en matlåda och åt på jobbet istället. För vi skulle ju vidare och handla och då är det ju bra att inte vara allt för hungrig ;) Blev dock ändå en stor påse med smågodis. Det är ju snart lördag ;)  Att det sen va extrapris gjorde ju inte påsen mindre ;)

A va jätte duktig hos tandläkaren =)  Han gapa "stort" så hon kunde räkna alla 20 tänderna. Tordes åka både upp och ner i stolen ;)  Peta lite fick hon också göra. Såg fint ut förrutom att han har lite öppetbett pga nappen. Tjatar ju själv på mina patienter om att det är läge att sluta vid 3-årsåldern, men inte har jag lyckas med det själv inte....Fast A har minskat mycket med nappen, har den bara när det är sovdax eller att han är trött eller ledsen. På dagis hade dom sagt till Sambon att A inte behövde någon napp där längre =)

Väl hemma satt jag i telefon, först med mamma och sen med syrran. Hann inte ens packa upp kassorna med matvaror innan dom ringde efter varann. Mamma och jag fundera om mitt pass fortfarande gäller eller om det är läge att fixa ett nytt. Vi kom fram att det nog måste gälla ännu. Man kan ju tycka att det bara är att titta på passet så ser man. Men det ligger i deras kassaskåp och dom är i stugan. Dom ska förmodligen hem i helgen och lova att hon skulle kolla då. Vill ju inte åka till Italien med ett ogiltigt pass. Eller ännu "hemskare" inte åka :(
Syrran och jag prata om storstadsbesöket jag, Dottern och syrrans tjejer ska göra på lördag. Vi bestämde att åka tidigt och hinna "springa" på stan en stund innan ;) Det ska bli kul.

Fundferar nu på om jag ska ställa mig vid strykberget eller om jag ska vänta tills i morgon....Just nu får jag ju "sällskap" av Carola som sjunger Elvis och Barbra Streisand i Dalhalla. Man får tycka vad man vill om Carola men hon har en helt fantasktisk röst.


......

Hade en skit dag igår :(  Hoppas och vill verkligen tro att det blir bättre nu. Ja det bara måste det annars tar allt slut......Jaja det blir bra.

Ska strax iväg på ett extra insatt möte på jobbet som det va bra på att man kom på trots att man har ledig dag :( 
A ska gå till "tandläkaren" också och räkna tänderna ;) Hoppas att det går bra och att han gapar så hon ser något =)

Funderar på om jag ska kolla med en jobbarkompis som också är ledig på om vi ska äta lunch när vi är klara. Vore kul.


Här kommer en favorit i repris. Mina älsklingskillar!  Nu är inte Stora sonen med men han är självklart också en favoritkille.

lönonsdag =)

Äntligen kommer lönen, som jag har längtat ;)  Förberede omfördelningen till olika konton igår, tyvärr inte så mycket "över". Hoppas få till så jag kan växla in lite Euro. Jag ska ju till Italien en liten sväng i mitten på september =)
Mera synd om Stora sonen som hade räknat med att få en "massa" pengar i lön. Nu när han har kört ut tidningar i 5 veckor. Tyvärr hade varken han eller jag så noga reda på att oftast när man jobbar på timmar så får man lönen månaden efter. Han fick bara lön för en vecka och jobbar man bara några timmar om dagen blir det inte så mycket. Han hade hoppas på att kunna åka och köpa nya dator gregor i helgen....

Efter gårdagens regnväder ser det i dag ut som att vi får finare väder =) Jobbar idag också men nu börjar jag se ett slut ;)  Känner att jag är otroligt trött när klockan ringde kl 4,45 :(  Trots att jag låg i sängen strax efter 22.

Nu hör jag att A kommer med Sambon ner så nu är det dax för mig att ta över honom (A allstå;) Se till att han får lite kläder på sig och så =)



Bild från muffinsbaket.

tisdags eftermiddag

Äntligen lite tid att sitta här =)  Vi har haft några toppen dagar och några botten dagar dom senaste dagarna men idag känns det lite bättre igen =)  A va inte lika trött som igår. Hade även med ett äpple som han åt i bilen på vägen hem för att hålla sig vaken ;)  Däremot hade jag inte förberett middagen men vi han nästan få fram lite mat på bordet innan A fick en "sockerdipp". Men absolut inte som igår när allt va fel.

Har inte gjort något annat än plockat sen A somnat. Innan har vi, A och jag tittat på några gamla VHS band som jag fick köpa billigt av en arbetskamrat. Till A;s glädje fanns en Mora träsk film däe som inte vi hade =)

Nu fick jag ett sms av Stora sonen som varit på bio inne stan med några kompisar. Har lovat fixa fika tills dom kommer hit, så nu är det bara att ställa sig och baka något snabbt för tror inte det finns så mycket här hemma. Va i allafall väldigt länge sen jag baka något....


tisdag

Hmm är det så här det kommer att bli när jag jobbar....Hoppas att det bara är en "formsvacka". Somna när jag skulle lägga A. Vakna av telefonen.....A va super trött och ledsen när han kom hem ville ingenting, man fick inte vara nära och inte långt ifrån. Va jag hos honom skulle pappa vara där osv.....Efter en massa plockande igår kväll somna jag som en stock. Hade ju tänkt titta på Fångarna på fortet...Någon annan som gjorde det?  Missa jag något ?  Eller va det lika bra att jag inte tog mig tid?

Hoppas hinna skriva av mig lite mera i kväll. Är ensam hemma med A så det beror på vilket humör han är på i kväll ;)

Bråttom bråttom

Fullt upp här. Tog en oplanerad stadstur igår. A behövde skor, oj så hans fötter växt i sommar.....Dottern "behövde" ny dataväska och handla convers på Stadium som hade 20% på skor.

Strax iväg och jobba!  Skriver mera i kväll.

Lördag

Har haft en toppen dag idag =)  Börja med en sån där "sovmorgon" som man kan få med en son i sängen som vaknar tidigt men vi ligger kvar och myser lite ;)   När vi sen skulle äta frukost så börja Trazan och Banarne och det kunde vi ju inte missa ;)  En riktig nostalgi kcik för mamman och pappan =)

Sen en fika hos farmor och farfar =)  Kändes osm det va länge sen vi sågs. Vi passa på att titta på lillstugan som håller på att fixas till så svärfar och hans kompisar ska kunna spela en massa musik där inne, en riktig replokal ;)
Sen håller dom på att göra irodning ett uterum som också "inspekterades". Det blir jättefint.

Sen har vi varit på 40 års kalas. En kusins man som fyller 40. Mycket folk, massor med god mat och himla trevligt. A träffa en kille i samma ålder och hade kul. Hann både hoppa studsmatta, leka i lekstugan, sparka boll och köra bil på WII.


fredag

Hann en del av det jag tänkte mig igår men inte allt.....Vädret blev fint så A och jag va ute rätt så mycket. Passa på att fixa lite med blommorna. Dom flesta börjar se ut som dom gjort sitt sista :(   Men nu börjar rabattens blommor ta fart så får väl se till att snygga till lite där också snart ;)

Röjde även i bokhyllan. Köpte mycket böcker på 80 talet som fortfarande står kvar....Man kan ju undra varför, för läser dom gör jag inte....Fyllde en stor pappkasse med böcker och ställde in till Dottern att kolla om det va någon hon ville läsa annars så ska dom kastas. Det är ju bara det att jag har så svårt för att kasta saker som är hela (och funkar, om det inte gäller böcker för "funkar" ju att läsa om dom är hela). Det är väl därför som det står så mycket gammal "bråte" överallt (som i bokhyllan).

Nu är det jobbdax igen. Ska bara leta fram ett paket köttfärs i frysen först för i kväll är det taco´s på middagsmenyn. Jag gjorde supergoda köttfärs"rullar" i går från ICA´s tidning Buffé. Hinner inte leta upp receptet och skriva nu men om någon vill ha det så hojta till så fixar jag det i helgen =)

Odd Molly säljstart

Såg just att det va idag kl12 som sidan Camprade börjar sälja OddMolly kläder till halva priset. Tre timmar har gått och det är redan några som är slutsålda.....
Vill du handla så använd gärna min länk http://www.campadre.se/tipsa/37383  så får jag lite bonus ;)  Ja det behöver inte vara OddMollys kläder utan allt på Camprade så klart =)


Klänningen tycker jag är fin men det blir inget köp för min del....

ännu en......

Ännu en tävling inne hos Nikita som jag skulle kunna tänka mig att vinna....Eftersom man får två lotter om man tipsar så gör jag självklart det ;)  Men om du vill vara med och inte vill göra ett inlägg på din blogg så går det bra.


Jag tävlar om ett presentkort värde 400:- från Stil&Charm i Nikitas blogg
tävla HÄR du med!


Ser nu när jag lägger upp hennes bild att min favorit från webbutiken finns med. Det är den quiltade pläden som skulle få ligga i min soffa.

ledig torsdag

A och jag har en mysig ledig torsdag här hemma. Vi sitter just nu och ser på Emil och griseknoen. Emil har blivit en ny favorit här hemm :)  Bara nu inte A lär sig en massa hyss ;)

Dottern börjar skolan i dag, som hon har längtat efter kompisarna. Däremot har hon inte koll på schemat, tror dom har ändrat det tre gånger innan skolan ens har börjat.....

Vad vi ska hitta på idag vet jag inte men tror att vi måste åka och handla har inte haft mjölk hemma sen i tisdags ( det jag köpte i måndags tog slut då...)

Solen sken i morse men nu har det blivit lite mera moln på himlen men har räknat med att vara ute och greja lite också =)



En av A;s solrosor som han och Sambon plantera i våras här inne som vi sett växa massor =)

en helt vanlig onsdag....

Full fart här det varit sen starten i morse. Försökte (börja redan igår) beställa 100 gratis kort på Fujidirekt, gick så där. Stora sonen har nu fixat det åt mig, såg att jag fått orderbekräftelen på mailen.
Sen åkte A och jag till dagis, där fanns en skjorta som jag letat efter hela sommaren kvar, trorts Sambons försäkran om att den va med hem. Däremot va bilkepsen borta som han hade i måndags :(

Snabbt iväg efter att jag pratat med dagisfröknarna om sommaren till syrran som Dottern lånat resväskan av innan hon åkte till England. Hoppas nu bara syrrans man kommer ihåg att tala om att det ligger ett par skor iväskan.... Sen till mamma med en annan kasse innan jag kunde åka til frissan och sätta mig ner i lugn och ro en halvtimme =)  Känner mig som ny nu ;)

Och nu är det eftermiddagspasset på jobbet som gäller. Första patienten kommer inte....

tävlingsdax!

Ja nu va det väldigt länge sen jag tipsa om någon tävling.
Men hitta en toppen vinst idag som jag gärna vill vinna =)






Jag tävlar om ett par valfria Nova Star byxor från LitenPåLandet
i Nikitas blogg, tävla HÄR du med


tisdag

Har varit så besviken på morgonen.........Men nu har det värsta gått över, men tycker dom har kunnat fråga även oss....

Har också gjort något som jag aldrig behövt gjort tidigare. Har ringt in pengar på cancerfonden till en begravning:(  Fick prata med en trevlig dam som tala om hur man skulle göra så det kändes helt ok.

Idag har vi ett grått väder ute men har tvättat ett par maskiner tvätt. Hoppas nu bara att det inte börjar regna innan den torkar. Funderar på att tvätta köksfönstren, dom ser för gräsliga ut. Vi har haft ovanligt mycket flugar (´ja dom är fortfarande massor) i år, trots att vi inte haft några kor i hagen på andra sidan vägen iår. Skulle vara kul att kunna se ut för ovanlighetens skull =)

Maten idag är redan planerat, skönt. Jag brukar annars tyvärr vara en sån som börjar fundera på det när det är dax att äta :(   Det blir symöteslåda.  Trots att Dottern är hemma. Men vi har ätit den när hon varit hemma och den har fått godkänt =)  Ser nu när jag läser receptet att jag inte hade riktigt koll på ingredienserna, för köpte ingen paprika :(  köpte också cremefrache istället för matlagningsgrädde men det tror jag att det finns i någon tetra i kylskåpet ändå.
Hur gör ni, gör ni matlistor eller är ni som mig ? Vore bra om ni kom med lite matrecept, känns som jag fastnat med samma recept och äter lika vecka ut och vecka in :(


måndagslista

Måndagslistan får ju inte glömmas bara för att det är jobbvecka igen =)


Just idag är jag extra glad och tacksam för

♥  Min älskade stora barn som just nu har det lite jobbigt....

♥  Våran semestertripp som blev så lyckad.

♥  Att vi bor i mysigt hus på landet ( som visserligen skulle behövas en storstädning just nu, för att inte tala om fönstertvätt)

♥  Jag har ett jobb som jag trivs så bra med.

♥  Att älskade A är en sån härlig "unge"



Glöm inte att titta in hos Jennyn för att läsa flera måndagslistor =)

jobbmåndag igen....

Ny vecka nya möjligheter =) 
Har måste peppas, herregud ska man gå upp så här tidigt.....klockan ringde 4,45hua......Men men kommer säkert gå bra. Ska bli riktigt kul faktiskt =)
Nu ska vi bara vänta in Stora sonen som är ute och kör tidningar så jag får någon bil att åka till jobbet med ;)

home sweet home.....

Japp äntligen hemma ;)  Vi har haft en super härlig lillsemester, men nu känns det skönt att vara hemma igen. Blev en lång dag i husbilen idag på väg hem. Men vi stanna några gånger så A (och vi andra) fick "springa" av oss lite ;) och få i oss lite fika och mat, annars orkar man ju inte ;)

Nu har vi varit hemma en liten stund. Jag har packat ur husbilen för det kom så klart ;) en kompis till Sambon så han fick annat att göra. Men det va helt ok för min del för jag brukar ha tur och slippa städa ur den efter oss ;)

Jobb och dagis dax i morgon. Kul men ändå lite tråkigt har kunnat varit hemma några veckor till utan problem ;)

Har tagit massor med kort hoppas kunna lägga upp några senare i veckan.

målilla

Är nu framme i Målilla. Strax dax för speedway. A har sovit en stund så jag hoppas han orkar hela kvällen =)
Dom andra sitter utanför husbilen och myser. Massor av folk här redan trots att det inte börjar förrän kl19.

Har annras tagit det rätt lugnt idag. Förstås tittat på speedway cyklar ;)  Sambon lyckades leta upp en museum ;)

I morgon är det hemfärd för sen börja jobba på måndag. Känns som det gått väldigt fort dom här 5 veckorna....

vår semester så här långt...

Ser att ni är några som tittat in även fast jag inte skrivit på några dagar. Vi satte ju oss i husbilen i ondagskväll och åkte några timmar. Leta upp en mysig plats i Strängnäs trakten där vi sov för natten. Sen bar det av till Linköping, där stanna vi till vid Flygplansmuseumet med militärflyg. Där tillbringa vi några timmar med att titta på flygplan. A fick även passa på att prov "köra" småsmå flygplan vid deras kafé ;)

Några timmar till i husbilen så stanna vi till i Vimmerby för att idag ha huserat på Astrid Lindgrens Värld.  A har varit duktig och snäll. Inget gnäll, men så har hans pappa sett till att A och jag som är "matkänsliga" fått mat och fika med jämna mellenrum så vi inte ska bli sura och griniga ;)

A va till en början lite blyg och ville inget men det lossna efter ett tag. Det är ju i slutet på säsongen så det va inte allt för mycket folk, men för oss från landet så räckte det till ;)  Köpte lite småsaker med hem, A valde en CD skiva som redan har spelats.

Vi har nu ställt husbilen i Hultsfred dit vår kompis kompis kommer med tåget. I morgon är det speedway som gäller så vi hoppas på att åskan och regnet dom "lovat" håller sig borta.

på resande fot.....

Nu åker vi =)  Om allt går som tänkt så kanske det kommer en uppdatering eller två ;)

onsdag

Full fart här hemma. Husbilen ska packas för i kväll bär det av ner till dom Smålandska skogarna ;)  Eller vi kommer inte åka så långt kväll. Tror att vi stannar till i Linköpings trakten. Någon som har tips på vad man kan göra med en 3åring däromkring i morgon? Det va ju tänkt att vi skulle hälsa på några kompisar på vägen i morgon men nu hade dom också planerat en liten semestertripp precis samma dagar som oss, så kan det gå.

Tvätta och strök massa igår så nu är det bara att packa in i bilen, skönt. Tyvärr har jag en tendens att packa med för mycket kläder. Men nu ser det i allafall ut som vi slipper regn på fredag när vi tänkt gå på Astrid Lindgrens Värld. Tyvärr verkar vi inte ha lika tur på lördag när det är speedway i Målilla för vår del. Så regnkläder måste packas med.

A fick ett pussel när han fyllde år och det lägger han som han inte gjort något annat i sitt liv. Hinner bara läga ut bitarna och vända på mig så är det färdigt. 15 bitar är det.

grå måndag (tisdag)

Har tagit en lugn morgon jag och A. Gick upp strax efter kl7 då jag hörde Dottern hosta så hemskt. Hon blev förkyld i England. Och nu sommarjobbar hon på ett äldreboende vore ju inge bra om hon smittar ner gamlingarna. Så gick ner och plocka fram hostmedicin åt henne.

Har nu msn med en kompis, har inte träffats på hela sommaren så vi hade mycket att ta igen ;) n Och några hemlisar hade hon att bjuda på ;) 

Idag blir det mera tvätt och sen ska jag och A börja packa husbil för i morgon kväll åker vi en sväng till Småland =) Det blir Astrid Lindgrens värld och speedway GP i Målilla på lördag. Hade ju tänkt hälsa på några kompisar som gift sig sen vi såg sist men nu skulle dom också passa på att åka bort precis samma dagar som oss, jaja så kan det bli. Så nu får vi en dag som ser tom ut. Någon som vet något kul man kan göra med en 3 åring runt Vimmerby. Kom precis på att man kan åka och titta på Emils hus i Katthult.




Har ni sett så många fina näckrosor vi har i dammen =)




Update;  Grå måndag har jag skrivit i rubriken, noll koll det är ju faktiskt Tisdag idag =)

måndagslista

Blev ingen måndagslista förra veckan men idag så kommer det en =)


Idag är jag glad för ;

♥  Att det stora med takbytet är klart på sommarstugan.

♥  Biljetterna till Astris Lindgrens värld och speedwayen är bokade senare i veckan. Vår lillsemester är snart här.

♥  Dottern har kommit hem från England och allt verkar gått bra.
 
♥  Bästaste svärmor fyller år idag, vi ska strax dit på tårta ♥

♥  A och jag har haft en mysdag idag i regnet.

♥  Sambon står ut med mig trots mitt humör....

♥  Fått två biljetter till Globen där många artister ska spela den 28 augusti, ska åka med Dottern och syrrans tjejer.

♥  En av mina bloggkompisar har hittat mig på facebook, så nu är vi vänner även där =)


Glöm inte att kolla in hos jennyn , verkar som det blir rekord många måndagslistor idag.

helgen som varit

Nu ligger jag efter här igen :(  Händer så mycket och finns så lite tid att sitta vid datorn....

Lördagen började med lite hårtoning. Skriver som grannen skrev på FB när hon färgade sitt hår lite mera rött (som även jag gjort idag) Måste ju ha nåt som matchar mitt hetsiga och bitchiga humör.. ;)   Ja fråga Sambon han tycker jag är sån nu och jag kan bara hålla med det är "sån" tid nu....

På Valödagen va det full fart mycket att titta på och träffa mycket folk jag inte sett på länge och sånt är ju alltid lika kul =)  Fanns både kossor (och en kalv) , hästar och små ankor att titta på, så A va helt till sig. Men idag tordes han inte rida. Fanns även "häftiga" bilar (som det stod i annonsen) att titta på både gamla veteraner och amerikanare. A;s kompis M;s morbror hade en sån där som dom fick sitta i. Ni kan tänka er vilken lycka för två små killar =)  Ferrarin som Stora sonen fick åka hem i från studenten stod också där så man fick titta på den.

Igår, söndag, börja jag med att jobba på Folktandvårdens akut. Det blev en lång dag där. När jag jobbat färdigt så kom resten av familjen in till stan. Vi skulle hämta Dottern som kom hem från England. Men vi va lite tidigare så det blev en tur till utsiktsplatsen även idag. Tyvärr va det lite väl grått och dimmigt så man såg inte så mycket.

Dottern verkar ha haft det toppen =)  Hoppas få höra mera idag senare för nu har hon åkt och sommarjobbat igen. Den här veckan är hon på ett äldreboende.

Vad vi ska göra idag är fortfarande ett oskrivet blad. Tvättar förstås. Bästa svärmor fyller år så det lär bli ett besök där på kvällskvisten. Sambon har börjat jobba idag så jag får väl "jobba" lite här hemma. Har faktiskt lite insperation att fixa och greja idag så det gäller väl att sätta igång innan det försvinner ;)

Självklart ska jag försöka få till en måndagslista också =)  Kicka in hos Jennyn ni cokså för att få lite insperation.

DN galan youth

Just fått ett sms om att syrrans dotter som tävlar på DN galan Youth  har tagit person bästa och gick till final plats i 60m häck. Massor av GRATTIS från oss. Hoppas det går lika bra i dom andra grenarna.  


Update;  Hon kom 4, inte illa med tänke på att det är Sverige bästa där =)

lördag

Hemma igen nu är nästan taket färdigt. Bara lite "smålir" kvar som takfoder och sånt som ska upp, nymålat förstås ;)  Vi åt till och med tårta igår för att det är nästan klart =)

Väl hemma va det bara att "springa" runt med vatten kannan både inne och ute. Och nu är tvättmaskinen laddad, hoppas vi har mera vatten än tidigare.

Idag är det dax för Valödagen här ute i skogen. Ska bli spännande att se vad det blir. Vi ska dit en sväng man måste ju "passa på" när det händer nåt i skogen ;)

I morgon kommer Dottern hem, längar lite....Men hon verkar ha det bra idag ska dom åka och titta sig omkring lite.



Kissen Nisse som har blivit ompysslad av svärföräldrarna när vi har varit borta.

full fart....

Blir inte så mycket skrivet.....Sitter inte så ,mycket vid datorn här ute. Vill hellre prata och umgås med mina föräldrar och systrar med familjer än att sitta här. Och så är det här den enda datorn här med internet så det är många som vill kolla ;)

Igår regna det dagen så då blev det inget gjort med taket, tyvärr :(  I dag är det fint så det körs för fullt där uppe. Jag har turen att inte bethöva klättra försöker vara med och sköta markservicen. Många barn att ha lite koll på massor med fika och mat till alla för att inte tala om all disk ;) 
Vill komma så långt som möjligt idag då det är sista dagen som alla kan vara med och jobba.

Alla kusinerna har det super kul med varann =)  Har "pratat" med Dottern via FB hon verkar ha det bra, men har blivit superförkyld stackarn :(  Hon har redan börjat planera för nästa vecka när hon kommer hem. Hon ska visserligen jobba men kvällsaktiviternarna :)

Har fått en för frågan om vart stugan ligger. Vid östkusten och vi har inte långt hit. Skönt att ha nära tycker jag oftast. Att kunna åka hit över dagen bara om man vill. Stora sonen har till och med närmare sitt jobb nu än när han är hemma ;)


tisdag

Ännu en dag i stugan med takbyte. Ja inte för min del, jag har varit med och sköt markservicen ;)  Idag har det varit bättre tur med vädret, inget regn i sikte. Dom har visserligen sagt att det ska komma regn i kväll och fortsätta under dagen i morgon. Men som sagt vi hoppas fortfarande på att slippa.....

Så mycket händer inte här så finns ännu mindre än i vanliga fall....

A har super kul med kusinerna. Dom håller sams så gott som hela tiden ;)  Finns mycket spännande att utforska här vid stugan. Minns själv hur kul jag tyckte det var att vara här som liten och leka med alla kusinerna.



Hade min favorit tunika häromdagen. Jeans lite längre A-formad, gillar extra mycket den här detaljen i halsen.

måndag

Äntligen har jag tid att sitta här och ett internet som funkar samtidigt.... Vi har firat A lördag och söndag. Så ni förstår att han är "lycklig" av alla presenterna. Han har fått en studsmatta som har andvänts flitigt =)

Nu är vi i stugan. Det är dax att byta tak på storstugan. Och som på beställning kom regnet :(  Teglett är borta och nästan all papp är på, på ena sidan.

Här hänt massor men just nu är det tomt i huvudet.....



Måndagsrosor till er ♥

RSS 2.0