ledig fredag

Hade en  toppen dag igår. Började med en skön sovmorgon :)  Sedan långfrukost med alla barnen. Lite toning i håret sen kom käre Maken hem tidigt från jobbet. Han tyckte vi skulle ta en picknick i fin vädret och det va inte jag och A sena på hänga med på ;)  Han packa några mackor sen gick vi till hembygsdgården där vi brukar ha våra picknickar :)  På vägen hämta vi posten, där låg bla ett paket som jag hoppades skulle komma. Vad som fanns där i ska jag skriva en annan dag. Kan säga så mycket som att det va en massa fina saker till A :)

PÅ kvällen fixa vi som säkert många andra svenska barnfamiljer, tacos :)  Vi va bara lillafamiljen (Maken, A och jag) Stora sonen jobbade och Dottern va på bio med en kompis. Efter maten blev det så dax för mig att göra det jag hade på "min lista" att göra idag, BAKA. Maken fyller år på lördag så det va bara att sätta igång. Nu har jag ju turen och har världens bästa svärmor, hon bakar bullar och mazariner ( sen visade det sig att det kom 3 kartonger till med kakor i ).

Jag måste visa en av Makens favorit kakor jag bakade, Kladdkaka med cocostäcke. Ja även en av mina favoriter då man bakar dom i långpanna = många kakor på kort tid ;)


Update; upptäckte att inlägget inte hade publicerats under fredagen.....men bättre sent än aldrig ;)

onsdagmorgon

Hade ledig dag igår. A och jag hade en skön dag med en massa häng ;)  Föst en stund inne i soffan framför en film sen gick vi ut idet fina vädret. Passa på att leka i "lekparken" som Maken håller på att fixa. Vi hoppade studsmatta och blåste såpbubblor. Ja ni hör ju vilken tioppendag vi hade ;)

Idag är det em jobb som gäller, det gillar det inte men har ju tur och behöver bara göra det en dag varann vecka....Men om jag går upp i tid så kommer det bli fler....Och slutar jag jobba på helgerna så kommer det bli så...

     Nästan den här snyggingen sitter på mitt finger nummera, den jag har är det "bara" nio stenar på. Hittar inte den hos Schalins.....


Äntligen !

Idag har jag äntligen köpt ny vinterjacka. Leta redan förra året men inte hittat någon jag ville ha ;)  Jo kanske men du va plånboken för tunn :(  Denna jacka passa egentligen inte heller plånboken men Maken va med och tyckte jag skulle köpa. Han tror att jag kommer att ha den ett tag och då blir det inte så mycket pengar per år....

Spar en massa på att jag/vi har turen och får ärva en massa kläder till A, eller så köper jag gärna begagnat, väntar just nu på ett paket med kläder från Emma.

Maken och jag hann prata en massa på vägen hem idag, bla pengar (eller bristen på dom). Funderar på om jag ska sluta jobba extra helgerna och jobba heltid mån-fredag. Men hur kul är det att aldrig få vara ledig en vardag, måste då förmodligen jobba fler empass (slutar då efter 19 + 30 min resväg innan jag kommer = A sover :(  ) Inte så att jag jublar över att börja 6,30-6,45 (flexar lite)heller.   Ja ni hör så positiv jag låter, men som sagt mer pengar i plånboken OCH helgerna ledig. Ett hemjobb skulle vara toppen ;)  En nätbutik skulle var min grej, men vad skulle man sälja, det är frågan ...

Hmm det här blev ett inlägg om pengar. Det va det inte tänkt som ni kanske ser på min rubrik, det är jackköpet jag syftar på.......Det är i vilket fall som helst denna jacka som fick följa med hem.  


lördagsmorgon

När ni läser detta har jag och maken tillbringat en natt på Hotel Attaché. Innan har vi sett Lena Philipssons Drömshow på Cirkus. Låter som vi haft en bra helg.

Vad dagen idag bjuder på vet vi inte ännu. Förmodligen en sväng på stan och fönstershopping. Förhoppningsvis även god fika någonstan eller kanske en glass, det ska ju bli fin väder.

Idag lördag ska även Dottern till Cirkus i Stockholm, hon ska se Romeo och Julia med sin kör. Dom åker tidigt för att hinna en sväng på stan. Så vem vet vi kanske ses ;)


Update; Dotterns körledare hade inte riktigt koll. Romeo och Julia går på Göta lejon.

mycket vill ha mer.......



Dessa fina ljusstakar skulle passa perfekt hemma hos mig
så självklart är jag med i ännu en tävling ;)

Kicka in hos Ullvi32 om du också vill ha chansen.


Mrs Moet

För er som inte gått in till Mrs Moet och redan kolla så kommer svaret här. Även fast jag absolut jag tycker ni ska in till Mrs Moet för hon har en kul blogg som handlar om livet, både med och motgångar, vardag som fest. Egenföretagare och numera även "anställd". Barnens aktiviteter och egentid. Ja ni ser där finns "ALLT".

Jo på fredag ska jag och Mannen (ja han som tidigare va Sambon) åka till den stora staden Stockholm. Gå på Lena Philipsson Drömshow tack vare en super vinst hos Mrs Moet. Vi ska även bo hotell, det har vi inte gjort tillsammans tidigare trots våra 12 år tillsammans. Vi ska bara vara, låter toppen för en sliten småbarnsmamma ( hmm just nu är det mycket även med dom stora barnen....) Tror vi kommer få en toppen helg :)

Kolla in filmen från Mrs Moet´s blogg där Bea Szenfelt berättar om kläderna till showen, 0,29 in på klippet så står det om flour tanten, så det måste ju passa mig perfekt ;)



fredagensplaner....

Någon som vet vad jag ska göra på fredag ?

Kolla in hos Mrs Moet så får ni svaret ;)


tävlingstips!



Tävlingstips!

Besök Pirumparum och titta hur du ska göra.


förkyld......

Känner mig fortfarande sjuk :(  Stanna hemma från jobbet igår tom och då är jag riktigt sjuk, för det är något jag väldigt sällan gör.
Idag är det alvedon och c-vitamin på menyn :)  Inge vidare men vi ska kanske få gäster i kväll och då vill man ju försöka verka pigg.
Våra planer va att sitta ute men det skippar vi, det får bli inne så vi inte blir ännu sjukare :)

Tvättmaskinen går för fullt, Stora sonen ska till Scwheiz på jobbkurs, dom åker på måndag. Och jag ska ju åka nästa lördag. Vädret är ju inte det bästa när det gäller att få något tortt. Visserligen skiner solen idag men det är fuktigt ute ännu.

Fick hem tröjan från meandI som jag beställde till A. Super skön kvalité. Kanske lite smal i modellen men jag har köpt en stor storlek så vi ska kunna ha den ett tag. Är lite sur, säljaren sa att man skulle få hem den i brevlådan, men inte vi, va tvungen att hämta den på utlämningsstället. Och det är inte i närheten och inget ställe vi besöker så ofta. Sen tar dom ut ett pris på 49kr för frakt och porto + 17kr i aviavgift. Allstå blir jag tvungen att betala 296kr för en tröja som kostar 230kr ( vilket jag tycker är ett dyrt pris för en barntröja). Jag hade lika gärna kunnat hämta tröjan hos henne ( är ungefär lika långt som vi har till utlämningsstället) istället för att betala en massa "onödiga" utgifter. Fick ingen information om man kunde gjort så istället. Det ska jag kolla till nästa gång....

 Super fin och skön ´tröja som A gillar.



Tävlingsdax

Nu va det ett tag sen men nu är jag med i en tävling igen :)

Kolla in hos En mammas dagbok hon har just nu en toppen tävling. 

en helt vanlig torsdag......

Ledig dag och känner mig sjuk :(   Inge kul har "massor" att göra idag. Men får "välja" ut det viktgiaste ;)  A har önskat att vi ska baka bullar så det får det bli. Själv har jag en massa städning som måste göras då det va lääänge sen dammsugaren va fram.....

Det är tråkväder ute så vi kommer att hålla oss inne och det kanske är lika bra det. Inget tvättande, ja inte som jag tänker hänga ut iallafall ;)

Nästa vecka är det fullt race och super tidigt på lördagmorgon (måste åka kl 02,30 hemifrån...) åker jag till Barcelona så ska försöka kolla igenom lite kläder och se vad som ska tvättas och stryckas innan dess. Är i allafall sommarvärme där fortfarande så det ska bli skönt.

måndagslista <3

I dag måste det bli en måndagslista, har tänkt skriva en i flera veckor nu men har inte blivit så. En dle veckor har jag funderat på om det skulle fått blivit en tisdagslista istället ;)

Här kommer iallafall min "Idag är jag extra glad för lista "


♥  Jag är numera Fru, lite häftigt faktiskt ;)

♥ Har världens bästa barn och man

♥ Ledig dag och hunnit träffa en massa kompisar till A

♥ Solen skiner och jag har tvätt hänger ute

♥ Ska iväg på MaryKay möte i kväll, det ger mig en massa energi


Titta in hos Jenny   och läs flera pepplistor  extra bra om man är lite låg för man får en massa "tips" på småsaker som man inte ens tänker på att man är glad för ;)

Några dagar....

Hmm fullt upp i livet just nu så hinner inte skriva så mycket här längre.....   Som tur är, är det mest roliga och bra saker som händer så det är ok :)  Tyvärr är det lite tråkiga saker också men det tar jag inte upp här.....

Idag har A och jag varit iväg på kyrkis, inte så mycket barn men oj så skoj vi hade :)  Fördelen med att jobba helg är att jag oftast kan vara ledig måndagen efter så vi kan gå på kyrkis och träffa barn här i från "skogen". Det tycker både A och jag är kul.

Igår va A på "simskola", ja det är väl mera lek och plask även fast A kallar det simskola ;)  Det va andra gången och den här gången gick det mycket bättre än sist, dock va det liiite läskigt mellan varven. Men det är väl mitt "fel" vi har inte varit så ofta i simhallen trots att vi har en fin och bra simhall i närheten.... A tyckte ju att det va lite "läskigt" att bada ute också i början men det gick ju bra efter ett par gånger ;)  Få se om vi kommer iväg och badar lite i veckan bara för att "träna".

Hade lämnat en massa kläder för försäljning i går men tror inte det blev så mycket sålt tyvärr. Lite tråkigt hade varit skönt att bli av med lite ;) 

I lördags så stanna jag kvar i stan efter jobbet och träffa dom andra. Då handla Stora sonen golv till dom två resterande rum och tapeter till sovrummet. Det blev även en säng, säng bord, data bord och stol men dom va det leverans tid på så dom får han vänta på några veckor till. Tråkigt men han kommer nog få det fint när dom väl finns på plats.


RSS 2.0