fortfarande Valborg !

Strax dax för brasan =) 

Vi har ätit en god grill middag, med våran favorit grillad kycklingfilé blev även fläskfilé grillad idag. Till det hade vi ugnsrostade grönsaker och potatis. Sambon "wokade" champinjoner, paprika och äppelbitar i en special wokpanna med hål i på grillen.  Supergott ! 

Blev inte så jätte varmt ute idag men har varit inne och städat för det va länge sen nu. Men har hunnit med en timmes stavgångspromenad på förmiddagen. Retade mig även idag på allt skräp som ligger i diket :(   I dag såg jag även en pappmugg från McDonalds, det är 6-7 mil till närmaste McDonalds härifrån. Varför kasta den här ?  Har man haft den med sig den så länge varför inte ända fram?

valborg

Glömde ju skriva i går kväll......Hade lite pyssel ja ni vet och så är klockan dax för sängen så där helt plötsligt.....

Va iväg på v.v igår och hade gått ner, hurra, kändes sjuk bra. Har varit lite trögt på den fronten ett tag nu. Har för mycket kul (som också som oftast innebär en massa gott=onyttigt att äta) framför mig i hela maj. Börjar med en resa till Tyskland med jobbet nästa helg (+plus några dagar till).

Idag vakna vi av solen, för vi har ett härligt väder idag. Bara 8 grader (i skuggan) ännu men kommer säkert att bli mycket varmare. Har bjudit hit en kompis på kvällen vi ska grilla innan vi åker och tittar på majbrasan här i byn. Få se hur många barn som följer med?

Bägge barnen är hemma idag för det är skollov, även för han som har praktik. Och stackars dottern har fortfarande magsjukan. Blir hon inte bättre får hon hålla sig borta när kompisen kommer på kvällen. ( Fast det va han vi va till i lördags när sambon va sjuk så han har nog redan blivit smittat )

ring telefon !

E som har hand om barnomsorgen här i kommunen ringde när jag va borta. Mamma svara och sa att jag skulle vara hemma efter kl 13. Och då skulle hon ringa igen. Så ring nu människa !  Jag är så fundersam, funderar på allt mellan hopp och "förtvivlan".  Hon hade ju möte med den som jag vill att A ska få vara hos arbetsledare igår och då skulle dom diskutera hösten placeringar av barn.

Update;  Ännu har ingen ringt, så från kl15 så har jag ringt men då har det bara varit upptaget. Men precis nyss så svara telefonsvararen och sa anknytning .... har gått för dagen återkommer i morgon kl 8. BLÄ så besviken jag blev är ju sjuk nyfiken/fundersam på vad hon ville.

volvo X 2

Nu är äntligen ordningen återställd  =) 
Sen fredags står det två volvosar på våran gård =)






onsdagsmorgon

Blä nu har A börjat sova dåligt igen :(  Jag blir så trött också som inte får sova....... Han vaknar innan vi hunnit somna och inget, och då menar jag inget får honom att sluta vara ledsen tills vi ger honom flaskan (man tycker att nappen skulle kunna duga, åtminstonne tills vällingen är klar, men icke). Sen hinner han vakna en gång till innan dom andra som jobbar  börja tänka på att gå upp och han vill gå upp innan sju. Då lägger han i från sig napp och trasa, idag kom han med min morgonrock och ville på det visa att nu ska vi gå upp ;)

Idag har dotten fått magsjukan stackarn. Hon har tid hos tandläkaren (hon lär inte få någon ny tid för koll efter tandställningen förrän om en månad) och så har hon tänkt klippa håret när hon va i stan. Så hon är inte glad. Hoppas hon bara blir frisk till lördag för då ska hon och ett gäng till Stockholm på Twiligt träff. Något hon har planerat och pratat om länge.

Idag ska mormor komma och se efter A medans jag jobbar och jag tror hon får göra det även fast han har syrran hemma. Vill ju inte att A ska bli magsjuk igen så det är ju bäst att dom inte "pussar" på varann för mycket.....

Undrar om det är sviter efter magsjukan som gör A så hungrig att han  vill ha välling (flera gånger) på nätterna ?

växthus titt !

Så där ja nu är man hemma igen. Lite pannknack idag inge kul :(  Men det fina vädret har kommit tillbaka så det kanske blir bättre i huvudet också ;)

Har hunnit en titt i svärföräldrarnas växthus när jag hämtade hem A. Åh blir så sugen på att ta med allt hem ;) Men det är ingen idé (ännu) för det är för kallt om nätterna för dom flesta blommor, förrutom penseérna då som klarar nästan 10 minus.

  

Titta och njut! Hoppas ni kan känna doften ;) Längar tillbaka, får nog bli en sväng till i kväll,hmm.

Fluortant =)

Fluortant är va man är idag idag igen. Va igår också och det är så kul att vara ute i skolorna och träffar ungdomarna =)
Idag mår A bättre (har inte hänt något sen i går morse) så han ska få vara hos farmor och farfar. Tyvärr så är det grått och mulet ute idag och bara 12 grader, så fort man blir bortskämd av att ha haft fint väder i flera dagar.

Har suttit här en stund och kollat runt på Mary Kay så nu är det bråttom för ska strax åka och sitter fortfarande i morgonrocken =)


Mary Kay köp =)

Ja det blev inköp av lite Mary Kay produkter =)   Rengöring, ögon make-up remover, ansiktskräm, ögonkräm, dag- och natt serum och foundation (som enligt Mary Kay tillhör hudvård och inte make-up). Ett nätt litet "paket" som kosta mer än vad som finns :(    Men som den försäljare hon va så fick jag dela upp på tre månader ;)  Är det nu lika drygt som "alla" säger så har jag nu rengöring till jul :-)
Provade även handkitet som doftade ljuvligt av aprikos och va helt underbart på mina torra händer =)
Ja så nu vill jag ha allt och jag behöver allt, hmmmm.



Lovar komma med lite recentioner när jag provat dom ett tag. Men är det någon som har åsikter så skriv gärna en kommentar är nyfiken ;)

Mary Kay i kväll?

Ännu en dag som inte blev som det va tänkt.......
Sonens magsjuka har kommit tillbaka. Jag har jobbat och svärföräldrarna skulle varit barnvakt. Men ville inte lämna honom där eftersom dom nu har sin mest arbetsamma period  ( växthus). Så det blev att ringa min mamma i morse, som tur va så börja jag inte så tidigt och jobba inte så länge. Är så tscksam för alla som ställer upp och hjälper oss med både det ena och den andra.
Nu verkar sonen blivit bättre i magen. Hoppas , hoppas.

Har fått erbjudande av syrran att följa med på ett Mary Kay "party" i kväll. Ni som läst min bligg ett tag vet att jag varit lite nyfiken på deras grejor, så jag tror att jag hänger med. Någon som har någon åsikt om deras produkter ? Vet att dom är dyra men dryga.

Håll Sverige rent!

Har just kommit hem från en helt underbar promenad med stavarna. Så allt borde vara toppen. Men icke, blir så ledsen på  allt skräp som ligger vid vägen. Där kan man hitta allt möjligt. Hade jag varit på pantjakt hade jag fått ihop en bra slant. Men det finns som sagt allt. Allt från bläckpennor, tomma drickyoghurt flaskor ( måste vara någon som gillar såna och åker den här vägen ofta) , godispapper, bildelar ( inte från veckans olycka utan från en som hände förra året) . Ja allt kan man hitta. Jag ville bara se blommor som det också fanns gott om.



Syns inte så bra på bilden men det va fullt med vitsippor just här. Ser att man mest ser riset som dom växte under.  Leta efter en plats där det växte ungefär lika mycket blå som vitsippor men det hitta jag inga.

inställd lördagskväll

Våran lördagskväll blev inte alls som vi hade tänkt oss :(   Vi va bortbjudna till A;s fadder på mat och sen skulle vi se speedway premiären på tv från Prag.  Men tyvärr så blev det inte så. Jo lite av det blev det, men tyvärr så har sambons magsjuka blivit värre. Han trodde det skulle gå så vi åkte dit och åt men sen åkte han hem innan efterrätten, det va ju chokladpudding med vispgrädde så vi andra stanna kvar och åt. Men speedwayen fick M titta på själv.....  Vi åkte två bilar eftersom alla barnen va med och speedway är inte allas intresse ;) 

Innan dess hade vi varit till stugan och tagit det lungt i solen. Vilket härligt väder vi haft =)  Hoppas på flera såna dagar nu. Gick på upptäcktfärd med A, han har ju inte varit här sen förra året och då va ju han så liten ;)  Hitta en massa bollar som vi haft kul med =)  


Speedway kepsen har redan kommit på plats =)

lördag

Det blev som jag trodde en da med mycket ute igår.
Hann tvätta 5 maskiner tvätt som hängdes ute, det luktar så gott om tvätt som fått torka ute tycker jag =)
Sen kom A;s kusiner M och T vi satt ute hela tiden för det va så skönt. Så nu är första fikat ute gjort =)
På kvällen kom dom tillbaka och även A;s fadder kom på fika ( men du satt vi inne ;) 


Solen skiner och det ser ut att bli en kanondag även i dag =)   Vi ska börja med att skjutsa stora sonen som ska iväg och övnings skjuta till jägarskolan. Då tänker vi passa på att åka en sväng till stugan och fika ute i solen. ( Om nu inte Sambon blir magsjuk, han verkar ha fått dom symtomen :(   Vi ska även iväg till bilfirman där vi bytte bil ( ja självklart fick vi lägga lite imellan ;)  för sambon hade missat alla nycklar.

äntligen fredag =)

Ingen bra dag i går. Det mesta kändes skit :(  Men jag fick min vinst sjal då blev jag glad. Och jag va på dotterns utvecklingsamtal och då blev jag ändå gladare, det går så bra för henne i skolan. Hon har haft det svårare förut men när hon börja 9;an så slappte det, så skönt både för henne och mig =)

Va iväg och träna också och det va också härligt, synd att det va sista gången för den här terminen :(

Låter som jag haft en bra dag ändå. För se till att glömma all den andra "skiten" ;)

Idag va planen att åka till öppna förskolan. Men A har blivit sämre med magsjukan  :(  Kräktes både i går vid midddagen och i morse vid frukosten. Som tur är han pigg och glad och det märks inget annat på han. Vi kommer nog ha en dag med mycket tid ute för det ser ut att bli en fin dag. A gillar att vara ute, blir ofta arg när någon annan går ut och han inte får följa med.




Dessa vitsippor såg jag igår =)  ( ännu en sak som va positiv igår. Varför är det skitsakerna som håller sig kvar i huvudet ? )

Vinsten har kommit =)

Idag kom min vinst från Amande på www.klaeder.nu 
En jätte fin sjal.


090422

Va jag gillar att var ute i skolorna med fluor =)   Som tur är får jag vara ute en sväng nästa vecka också, vi byter då skolor.
Träffade dotterns klassföreståndare idag vi boka in ett nytt datum för utvecklingsamtal. Hon missade det igår pga att dom hade ett krismöte pga av bilolyckan som dom på hennes buss såg resterna av. Bra för min del ( om man kan säga så) för jag va ju hemma med A som va sjuk och sambon hade lovat att gå istället. Men på det här viset får jag vara med. Det är ju hennes sista i grundskolan, då hon slutar 9:an om 8veckor, som dottern påpeka vid bordet nyss ;)  Mötet blir redan i morgon =) Så nu blir jag tvungen att åka till "civilisationen" i morgon också, hade annars varit skönt att få vara hemma då.

Hade tänkt åka hem innan det va dax för kalaset hos syrran, men det blev ändrade planer. Fick en god laxsoppa hos mamma till lunch. Måste fråga efter receptet :-)  Så jag kan ge det till er och självklart göra den hemma någon dag =)

Sitter nu framför tv stora sonen och jag ser på "Leila på landet", hon har äppeltema idag. Blir så hungrig ;) Nu bjuder hon på grillad fläskfilé och potatis salld =)
På tal om mat så blev det ingen vägning idag va på kalas istället. Ingen bra ursäkt :(  Lika bra det för just nu är jag inte motiverad alls :(  Sugen på söt hela tiden och har inte tagit mig tid för någon extra motion förutom den jag åker iväg och gör och den tar ju slut den här veckan. Det kommer bli en "katastrof" för min del :(

onsdagsmorgon

Idag blir det lite jobba av igen. Hade A gått hos dagmamma eller dagis så hade han fått varit hemma idag med men eftersom jag har snälla mamma som ställer upp så kan jag jobba.
Han har inte kräkts sen igår natt. Men är fortfarande inte så sugen på att äta.

Idag har vi det lite varmare ute men är i stället grått. Hoppas det blir fin väder =)

Ska i kväll gå på kalas (om A orkar förstås). Det är syrrans ena tjej som fyller 15 år. Oj så tiden går, hinner inte med......

Nä nu luktar det som det är blöjbytardax =)


tisdag

Idag har som sagt tvättmaskinen gått för fullt.
 Men A mår nog bättre, inte kommit något. Men när vi hade ätit kvällsmat så hade han fått i sig en halv banan, 6 småtomater, en kvarts sleverpastejsmörgås och vatten, på hela dagen så då gjorde vi en flaska välling som han fick sitta och dricka. Men det va bara drygt halva som han ville ha.  Men sen till kvällen gick det i en hel flaska. Känns bra man blir ju orolig om dom små älsklingarna inte äter.

Sambon och jag har varit i väg på Röda korsets barn olycksfall kurs andra hälften. Idag blev det lite mera "action" fick leka lite. Jag hade tex fått en skärskada på armen, som nu är fixad ;)  Tycker egentligen inte om att leka så där.

Har varit en bilolycka bara några hundra meter härifrån imorse. Tycker sånt är jobbigt, jag börjar tänka och blir orolig för mina nära och kära.  Min dotter stod vid busshållsplatsen här utanför när det hände. Har lika gärna kunnat hänt där.....Ja ni hör hur jag har funderat i dag. Usch och fy.
Har även tänkt på familjen till personen som dog.
Mina bekymmer blir verkligen små när man tänker på sånt här. Vad spelar det för roll var A kommer att få barnomsorg, att torka lite kräk, att jag väger lite för mycket osv...

fortfarande måndag

Hände massor med saker igår både bra och mindre kul. 

Va ju fluortant först, och ja vi finns fortfarande =)  Våran folktandvård har sett att det gjort stor nytta här ( vi har låg fluorhalt i vattnet)  Så vi är ute i skolorna 3ggr/läsår 3dagar /tillfälle. Enligt undersökningar så ska det göra skillnad. (vi har lite starkare fluorlösning)

När A skulle äta lunch så kräktes han. Inge kul :(  Så nu har vi magsjukan här hemma. För det fortsatte och kommer från bägge håll. Tvättmaskinen går för fullt. Natten har inneburit dusch och ren bäddning 2 ggr.

Jag och dottern va iväg och träna. Det är ju sista veckan nu så det gäller att passa på.

När det va dax att gå och lägga sig så ringde telefonen. A har fått en killsysling. Grattis!

Pga av A;s magsjuka så blev det inge jobbande för mig idag. Han har ätit en halvbanan och druckit lite vatten utan det hänt något så hoppas att det blev kortvarigt.

.

Måndag

Så är det måndagmorgon.....och jag ska vara fluortant några dagar den här veckan. A ska vara hos mormor och där är ju kusinerna från småland den här veckan.

Gårdagen flöt på bra. Kom hem i skaplig tid men det va bara att ställa sig och hjälpa till med maten. Det blev fyra plåtar med potatis och rotfrukter i ugnen. Vi grilla fläskfilé, kyckling och lax. Självklart en stor skål med sallad och kladdkaka till kaffet. Är mätt fortfarande ;)  Men nästan allt tog slut när killarna fixat sina matlådor.

Kallt i dag också, men som tur är inga minus grader, man kunde ju tro att det va höst i stället för vår i går ;)  Solen är framme men himlen är lite grå, men hoppas på att det blir en fin dag idag =)

kall söndagmorgon

Usch och fy vi har minus grader :-(    Redan i går kväll så sjunk det ner till minus 3 och nu på morognen är det lika. Det blir att skrapa bilrutan innan man kan åka till jobbet.

Jobbdax idag igen allstå. Arbeta med en ny tandläkare i går (samma idag). eller ny och ny, ny på det här stället, men det märktes inte. Hon verkar vara en sån som man vill jobba med fler gånger ;) 
Hoppas det inte blir en så lång dag idag för om dom inte har blivit sjuka så ska vi ha matgäster i kväll. Blir grillat !  Fast jag litar helt och fullt på att sambon har städat och fixat lite innan och maten är jag också lugn för. Han får sätta fart på dom stora barnen om han inte hinner själv ;)  Fast jag trodde att vi hade mer potatis kvar än det va så jag måste stanna och köpa mera. Trots över 2000 på Willy´s igår inga potatisar med hem :(

Har varit dåligt med dator tid ett tag nu få se om jag hinner runt på min bloggrunda i kväll,  i veckan som kommer har jag också det fullt, jobbar mån-ons på mån kväll är det träning, tisdagkväll kurs i barnolycksfall, onsdag är det riktigt körigt för då är det både kalas och viktväktarna.......Men vill ju veta vad mina bloggvänner har för sig =)

090418

Jobbat färdigt!
Gjort av med massa pengar på Willy´s (av alla ställen, hade varit roligare någon annanstans)
Har magen full av tacos.
Känner lukten av kladdkakan som står i ugnen.
Slöar nu i soffan och lär stanna där tills det blir dax för sängen.

lördagmorgon

Jobbdax igen. Så är uppe förre alla andra här hemma. Nä nu kom just stora sonen in.

Blåser massor här så jag har haft det svårt att sova i natt :(  Finns en del gråa moln på himlen, hoppas dom blåser bort ;)  Man skymtar faktiskt lite ljustblå himmel där bakom =)
Hoppas det inte blåser lika mycket i stan (där jag jobbar idag) för jag parkerar bilen en bit från stan och går sedan in. En promenad på ca 15 min i rask takt. Skönt när man suttit i bilen en timme men inte om det blåser....... Jag gör så eftersom vi aldrig vet när vi slutar och springa och lägga i nya parkeringspengar ligger inte för mig ;)

Gårdagen bjöd först på en massa bus och lek på öppna förskolan. Sedan vidare hem till mamma på födelsedagskalas. Vi hade det trevligt. Kom lite släkt som alltid är trevlit att träffa. Kom inte hem förrän det va dax för sängen för länge sen. Så är lite seg nu ;)

fredag =)

Äntligen fredag!  Eller !?!   Vi ska iväg på öppnaförskolan har vi tänkt. Det va ju länge sen pga påskhelgen och att vi va hos syrran en sväng. Men innan dess så ska jag fixa massor fråga mig inte hur jag tänkt :(  Mamma fyller ju år så vi ska dit direkt efteråt. Så ska fixa så vi har "packning" dit. Ha ombytteskläder och pyjamas, vällingen måste med, blir nog sent. Blöjor finns det där, bra.
Vad jag ska klä på mig vet jag inte heller.....Dom som känner mig blir inte förvånade, vet aldrig vad jag ska klä på mig.....Har en kjol på gång men vilken överdel.....Stora frågor ;)

Ser ut att bli fint väder. Härligt!

Va iväg igår och träna efter allt kakbak......Jag som brukar tycka det är jättekul att träna va inge sugen alls. Försökte verkligen bli på bra humör men men fick inte någon "gnista".  Körde först ett pass Team power ( styrkteträning i grupp) och sen Yoga på. Nu är det bara en vecka kvar på terminen så jag hoppas jag får till det nästa vecka. För det är ju egentligen KUL att träna.

090416

Gårdagenseftermiddag bestod av kakbak tll mamma, det blev kolakakor. Inte just detta recept men dom ser godare ut ;) mitt kommer från "Vår kokbok" och är helt ok dom också.

Sen i väg på v.v, gick inge bra idag heller (+0,1kg) inte mycket att orda om sa sambon. Vi vet ju vad som passerat munnen i helgen;) Jo javisst men ändå....har ju gått med stavaran 1timme á 4ggr den här veckan och det måste ju ha gjort lite nytta. Synd att jag vet att den kommande veckan kommer det bli svårt att få in en endaste promenad :(

Nu på förmiddagen har A och jag varit ute idet kalla och gråa vädret. A skulle bara ut och då va det bara att hänga på ;)  Det skada ju inte att vara ute ;)  Jag har krattat lite och sonen har sprungit ivägen ;) När han inte ville ha vart på gungan då förstås ;)

Idag kommer syster yster upp från småland. Till mammas födelsedag och mamma vet inget ;) Ska bli så kul att träffas även fast det inte va så länge sen =)


kolla in !

Ni måste bara kolla in hos Inreda 
Vilken REA !










Men skynda fynda
för som ni ser är det bara i tre dagar !

onsdag

Hemma igen. Det är superkul att bada om ni frågar A. Han kände igen sig när vi kom dit och ville inte gå hem.
Det blev ett besök på Bettans hembageri innan hemfärd. Trots att klockan inte va så mycket fanns det bara några få smörgåsar kvar. För vår del blev det en skinkmacka, A delade även en banan med kompisen M som också va med.

Lämna kakorna som jag bakade i går till mamma. Ska strax börja med nästa sort nu innan A vaknar.

badtajm

Om nu ungen herr A vill äta frukost så ska vi iväg till simhallen och bada =)  Han sov lite länge idag så hans syrra hade hunnit börja med sin frukt efter filen och då ville A också ha banan (fast innan hans fil då allstå). Och det gick jag inte med på ;)  Så nu efter en lång stund med att försöka få i filen så har jag brett en leverpastejsmacka. Usch ger jag mig för lätt ?  Men vi ska ju iväg och han måste ju äta något innan för att orka.

Vi har bara ett par plus grader och grått väder idag så det va nog tur att jag tvätta en massa och hängde ut i går. Luktar så härligt om tvätt som torkat ute tycker jag.

Min dag idag

Ingen promenad hans det med idag........

Krattat en massa.....

Bakat kakor till mamma.....

Tonat håret.....

Gått första halvan av Röda korsets
Första hjälpen
Hjärt-lungräddning Barn

Årets första fruktstund ute =)



Ser ni katten Nisse till höger om stolsryggen ?


vinst=)

Just fått veta att jag vunnit en tävling =)  Precis vad jag behöver nu när jag är lite ledsen över barnomsorgen här i kommunen :(

Jag har vunnit en sjal hos  Amanda . Jag läser även hennes andra blogg

gråt och tandagnissel :(

Just ringt till kommunen som barnomsorg till A. Blir gråtfärdig :(  Hade ju önksat barnomsorg redan i januari men fick inte någon plats hos dagmamman ( vet att det heter familjedaghem ) som finns har ute i "skogen"  där vi bor. Blev erbjuden hos en annan, åt helt fel håll. Så vi bestämde att jag skulle vara hemma ½år till. Så nu börjar jag fundera på det igen. Ringde idag igen som sagt men fick inget glädjande besked :(  Inget är bestämt om hösten ännu men hon "trodde inte chansen va så stor ".  Vad ska vi göra.... Hon undra om vi hade något syskon som redan gick där (nja dom är ju trots allt 16 och 18 i sommar;) För då hade dom varit "tvugna" att erbjuda samma dagmamma. Vet att det står minst ett syskon på tur hos "vår" dagmamma, så trots att vi står på första plats så är vi "bara" på andra plats, pga denna "regel".  Nu blir inte det syskonet 1 år förrän i oktober ( när tidigast får gå hos dagmamma i den här kommunen)  så nu gäller det att hålla tummarna att dom inte "räknar" med den flickan,hmmm....

Någon från Östhammarskommunen som läser och har någon erfarenhet om dagmammor och kommunen? Lämna en kommentar och berätta för mig. Vet  ni någon som är bra? Någon man helst ska "undvika" (så får man saker inte säga men det är min älskling som ska vara där i många timmar om dagen ;)  Berätta allt jag behöver hjälp!

ny vecka

Så där ja nu är det vanlig dag igen;)  Bara A och jag hemma. Havregrynsgröt till frukost,  nu är det slut på the och mackor på ett tag (jobbar ju i helgen). Tyvärr ingen stavgångspromenad på förmiddagen. Men hoppas få till en barnvagnspromenad under dagen.

Skjutsa dottern på bio igår kväll, hon såg "Marley och jag". Hon hade aldrig gråtit så mycket på en bio förrut sa hon. Medans hon va där så åkte jag dom två milen fram till mina föräldrar och hälsa på under tiden. Mamma fyller år på fredag och hon undrar om jag ville baka några kakor till henne. Klart man ställer upp nästa gång är det kanske jag som behöver hjälp ;)  Fick två förslag på två sorters kakor som jag kunde göra, tror jag börjar med att göra cookies. Dom är en av mina favorit kakor =)

Nä nu är det dax att klä på sig och gå ut. A har redan ställt fram gummistövlarna och dragit mig i kläderna. Han vill ut NU.



Klart man gillar att vara ute, när man får plaska i vattnet. Men nu efter helgens värme har det mesta vattnet torkat upp. Nu är det bara lerigt =)

ägg

Hönor som pickar i sig morötter ?!?

Ja ni läser rätt. Blev förvånad jag med. Men om ni läser artiklen om sveriges godaste ägg från tidningen Gourmet och Fjäderfä ( ja det är hönornas egen tidning ;)  Så berättar Peter det. Han är våran granne så nu vet ni vilka ägg vi har ätit i påsk. Ja fast inte bara nu i påsk utan alltid =). Bor man granne med sveriges bästa "äggeri" så gör man. Fast vi har ju inte vetat att dom varit bäst förrut, bara väldigt goda och stora ägg =)


gårdagen

Gårdagen blev lika bra som dagen innan =) Solsken !  Vi har pysslat ute i trädgården. Plockat fram trädgårdsmöblerna och suttit ute och fikat =)

Självklart blev det en sväng till svärföräldrarna och deras växthus.
  
Där inne va det extra varmt ;)

Blev även en sväng med stavarna, det behövs för snart är allt godis slut :(

Bakade en kladdkaka (hmmmm) till kvällen då en av våra kompisar kom över.

påskkäring

Har ju lovat ett kort på vår påskkäring =)



Hade det varit idag har han inte behövt haft mössa under sjalen ;)
För här har vi kanonvarmt väder =)

påskägg

Vilken härlig dag det varit i dag! Vilket väder, solen har strålat från en blå himmel och det har varit varmt =) Blir verkligen glad av solen.

Efter frukost tog jag stavarna och gick. Va tvungen att klä av mig fleccen det blev så varmt gick bara i t-shirt. När jag kom hem så va A och sambon ute och fixa lite. Jag klippte ner lavendeln, åh så gott det luktar. Sen tog vi stigen till svärföräldrarna, lagom geggig. Vi titta in i växthusen, växer så det knakar. Men man får vänta lite till innan penceérna blommar riktigt mycket, kanske efter helgen. A trivs så bra där så när vi skulle gå hem så ville inte han.... Vände sig om skakar på huvudet och stampar med fötterna...... Han är för go.

Sen en snabb dusch och så vidare hem till mina föräldrar på påskmiddag. Massor med god mat, känns bra att jag han gå en timme på förmiddagen.

Nu är det soffan framför tv;n som gäller :) Jag har plockat fram påskägget jag fick från jobbet.

vita blåsippor

Äntligen hemma ;)

Blev länge på jobbet idag. Sen direkt hem, byta om och direkt vidare till svärföräldrarna på påskmat. Super gott som vanligt =)  Åt mycket sill och lax för det gillar jag och det äter vi inte så mycket av hemma.

PÅ vägen dit såg vi blåsippor, härligt det är kanske vår i alla fall ;)  Såg till och med vita blåsipp =)
 


långfredag

Precis ätit frukost med dottern. Jag ska iväg och jobba och hon ska få skjuts en bit till sin pappa.

Solen skiner och himlen är blå. Blir nog jätte fint väder i dag =)

Är bjuda på påskmiddag hos svärföräldrarna i eftermiddag. Upptäckte just att tandläkaren som jag jobbar med i dag, inte har jobbar så länge på akuten så det brukar ta lite tid. Men hoppas det inte kommer så mycket folk idag så jag hinner hem. Fint väder och början på en långhelg brukar inte vara dom folktätaste ;) Men har man tandvärk så spelar det ingen roll om solen skiner eller om det är helg eller inte. Men dom andra som egentligen skulle kunna vänta tills det blir vardag igen, tappade fyllningar och sånt, brukar inte vara så angelägna på att komma såna här dagar. Förrutom dom som har så mycket att göra att dom inte kan vänta tills vardagen, dom kommer ändå.



Kort taget förra helgen hos syrran innan vi insåg att det va varmt ute ;) A sitter i sandlådan och fixar lite att äta.

påskkärringar på besök

Nu har det varit två härliga påskkärringar här =) Det va A;s kusiner. Dom kom med sin mamma så dom stanna på en macklunch sen kom pappan också. Vi hade det trevligt.

Före det har jag hunnit med en sväng med stavarna =) Skönt, idag va det lite varmare. Fast när jag kom ut så duggregna det. Men inte så mycket att jag blev blöt.

Sen en sväng till "civilisationen" där jag lämna stora sonen vid bussen. Han skulle till sin pappa. Dom ska träna på att skjuta i dag, så det finns någon chans att han klarar jägarexamen :)
Dottern åker dit i morgon bitti ( hon får åka en bit med mig när jag åker till jobbet). Nu har hon åkt och ska snart sjunga i sista föreställningen, "Hammarslaget".

Vi ska strax gå till farmor och farfar och A ska vara "påskkärring". OM jag nu får på han "huckle" och förklädde, ska försöka måla på röda kinder och lite fräknar också. Kanske kommer ett kort ;)

godis ;)

Fick ett påskägg i dag från jobbet. Har försökt att kika in men gick inge bra ;) Vill inte öppna den ännu utan väntar till påskafton (eller åtminstonne någon dag till....) finns ju risk att det tar slut för tidigt annars;)
Det fanns en stor stor skål med godis på bordet i fikarummet..... Ja ni kan ju tänka er hur många extra svängar dit jag gick idag.......Och ja vägningen idag åt pipsvängen. Lite lite mera gott än vad som är bra MEN ingen "rörelse" alls. Missa ju bägge träningspassen och har bara gått en gång med stavarna den här veckan.

Oj ser just att Leila på landet börjar! Blir inget mera skrivet nu =)

jobb

Jobb idag som sagt. A sov i sin säng utan välling tills jag skulle gå upp =)  Skönt, fast jag har sovit oroligt, typiskt!

Kallt ute, nollgadrigt, grått och trist. Hoppas det håller i sig ;)  Tänk på att jag jobbar;)  Nä jag hoppas det blir mycket varmare så det torkar upp och snön smälter på gräsmattan. A hade svårt att gå in i går.......



Så här kul hade A och kusinen M när vi hälsa på dom i helgen. Hoppas vi också snart får det solskenet och den värmen som vi hade då =)

tussilgao

Blev inte alls någon datatid i dag alls :(
Börja med att ta en liten sovmorgon =) Ja fick ligga till halv åtta i allafall :)  Efter frukost tog jag stavarna på en sväng och lämna A hemma hos storasyskonen som har påsklov. Plockade undan lite efter resan.
Sen bar det av till ett kusinbarn till mig som fyllde 15 år igår men då va vi ju inte hemma. Där blev vi kvar längre än planerat. Fick en god soppa och en massa gott fika bröd.

Nu på kvällen har jag  varit till kyrkan där dotterns kör har haft ett uppträdande. ( Dom ska ha på två ställen till i kommunen nu i veckan). Självklart va dom duktiga och sjung bra ;) Dom är en musicalkör den här gången va temat påsken.

I morgon är det jobbdax igen, planerat att vara den sista på ett tag men som vanligt så har jag redan lovat jobba en massa. Blir så trött på mig själv:(



Här är tussilagon som jag såg på promenaden på förmiddagen. Äntligen har vi fått lite vår här uppe ;)  Inte så många hittade jag och eftersom det inte varit någon sol idag så va dom flesta inte utslagna.

tävlingsdax!

"Jag tävlar på barnshoppingbloggen, i samarbete med me&i! Tävla här du med :)"


Hemma =)

Bort bra men hemma bäst =)  Så är det bara.

I morgon ska jag försöka läsa ikapp lite bloggar, mellan tvättmaskinerna ;) Hoppas även att solen och värmen har hittat hit upp, då blir det en massa tid ute. Finns en massa snö kvar här. Så  i morgon får vi skotta ut den så det smälter ;)

Kära sambon har jobbat hårt här hemma medans vi varit borta. Han har bla fixat till så städskruppen är så tjusig. Satt upp nya vägskivor, målat och satt upp hyllor så man ser vad som finns.

måndagmorgon

God morgon på er!
A har sovit länge idag :)  Fast visst han vakna vid 4 och ville ha välling. Lyfte över honom till min säng nu när han vakna. Vet ni vad han fick tag i då? Jo mitt läppserat.....ja ni kan ju gissa hur det ser ut nu. Jag kolla att han inte kunde vrida upp det, men stoppa ner fingret och pilla upp gick jätte bra :(

Blev en tur in till A6 igår. Jag handla ett par svarta linne byxor till mig som man kunde ha långa men även vika upp till trekvarts. Ett svart linne och en turkos blus/top. Allt på HM. Dottern köpte en grå tröja och turkost linne på BikBok. Kommer nog vissa bilder sen, har glömt kamerasladden hemma.
Alla barnen (2,4 och 6år) va jätte duktiga när vi gick iklädaffärerna, vi hade lovat dom ett besök på leksaksaffären. Men när vi skulle betala på HM (som vi hade fastnat på) så stänger köpcentret.....Stackars dom......Så vi gick en svänt till Coops leksaksavdelning när vi skulle handla fil till frukosten. Inte riktigt lika stort men vad gör man......

Solen har försvunnit igen men det är fortfarande varm (åtminstonne här nere) hoppas det är varmt och skönt hemma med. Fast snön på tomten har inte smält när jag prata med Sambon i går. A har fått lite färg på kinderna men jag som satt och sola ser ingen färg på mig:(

Idag blir det hemfärd. Så imorgon, äntligen, kommer jag få tid att läsa era bloggar ;)

Hos syster yster

Ojoj, så kul vi har=)
Är hos syster i ett litet samhälle strax utan för Jönköping. Solen har skinit så vi har suttit ute hela dagarna =) Igår kväll så grilla vi första gången för säsongen. A har haft det jätte kul ute i solen. Gungar och sitter i sandlådan.


Idag är planerna att i ska åka in till A6 och shoppa. Om vi hittar nåt förstås ;)

Har med mig datorn men får den inte att funka, så nu lånar jag syrans men den är vi fler som vill använda. Men hoppas få tillgång till den igen. Har dottern med mig och hon sitter här nästan hela tiden och tittar på japansk tecknad film. Hon "skyller" på att hon tränar sig engelska då det är engelsk text ;)

torsdagsplock

Hej hopp, det gick super bra på vägningen i går =) Tackar stavarna och konsulent Karin för det, fick lite extra pepp förra veckan ;)  Gick ner 7hg till än vad vågen stod på innan alla +veckor :)

Idag är det grått ute igen, men måste hinna ut en sväng på förmiddagen ändå. Vi ska ju åka till syster i Småland i dag så det kommer bli mycket bilåkande på eftermiddagen/kvällen. Hoppas A hinner springa av sig lite ( även jag förstås;)

Det gick riktigt bra ute i skolorna igår. Känner mig nöjd =)  Alla barnen va duktiga och satt mestadels och lyssna och titta på det jag visa. Självklart måste man låta dom få prata och ta lite plats också ;) 
Hos dom små barnen har vi ett par "drakullatänder" som vi skickar runt och när man har dom så får man säga vad man heter och om man vill hur många tänder man tappat, om man har tappat några. När jag plockade fram dom i en av förskoleklasserna så säger en tjej att såna där tänder som man kan plocka ut har min mormor, hihi.  Ungar är för härliga;) undrar vad mormor tycker om att hon berättar det;)

Nä nu är det dax att börja packa lite så vi kommer ut en sväng.

A gillar att vara ute !

Min lilla kille och jag va ute en sväng i går. Han hade så kul =)  Här kommer en liten bildkavalkad.

 




Som ni ser har vi fortfarande en massa snö kvar på tomten. Den ligger i skugga av skogen tyvärr.

solsken

Ser ut att bli en kanon dag med tanke på vädret. Fortfarande minus grader men himlen är blå och solen skiner. Och jag jobbar, någon som blev förvånad ;)

A ska vara hos mormor och morfar, mest morfar för mormor ska bort på lunchen till några kompisar till henne. Kul!
 Jag ska ut till två skolor och prata tänder med 6-åringarna och dom som går i 4;an. Vi brukar vara två som åker ut men igår ringde dom från jobbet och sa att den andra va sjuk :(  Lite "läskigt" att vara själv men det går nog bra. Vi har delat upp att hon pratar med dom större barnen och jag visar tandborstning där och tvärtom med dom små. Men jag ska nog kunna prata med dom stora också, har overheadblad som vi visar och pratar till med dom stora.

RSS 2.0