regnrusk

I dag har det varit en riktigt skön dag. Vi har bara tagit det lugnt. Det har regnat precis hela dagen. Ville inte ens gå och hämta posten.
Tog en sväng skulle ta ut pengar på banken men inte tänkte vi på att det va dag före röd dag så dom hade stängt tidigt. Typiskt.
Passa på att handla lite till dotterns matlagning i dag. Hon bjöd på Kycklingtortillas klicka här för receptet. Har skrivit om dom tidigare och dom är riktigt smaskiga.

Vi ska strax åka till vår kompis, A;s fadder som fyller år idag. Blir nog inte så sent jag ska ju jobba i morgon =(.




Här är en bild fårn i somras när vi va med jobbet i Öregrund.

God morgon!

Vilken natt! Här har det blåst precis hela natten.Regnar gör det också. Som tur är är det plus grader så någon snö har vi inte fått.
Sovit dåligt av all blåst, A har inte heller sovit bra så har vaknat till och från av honom också.

Sitter framför tv (som vanligt) A och jag ser på barnprogram, Charlie och Lola. Där har dom tagit upp "skrock" om att man inte ska gå på streck och sånt. Lola fick lära sig att det bara är på låtsas, att det inte är några krockodiler som kommer och tar en ;) Nu är ju A för liten för att förstå men "himla" bra för barn att lära sig att allt vi vuxna säger inte är sant.

Nä nu är det dax att koka gröt till A sen ska jag prova min nya müsli som jag vunnit. Petra som jag vunnit den av säger att den kan kännas lite "dammig" men även lite chrunchy av korngryna. Ska bli spännande att smaka.

vinsten har kommit

Jobbet va som vanligt idag igen. Usch lite tråkigt att det är som vanligt för jämnan. Idag har jag ialla fall skrivit min ledighetsansökan from 1dec fram till sep nästa år, från april så har jag önskat helt ledigt. Men jag är ju lite feg så jag lämna inte in den förrän arbetsledaren gått hem. Hon är inte så "farlig" som man kan tro ;)  Hon kommer med all säkerhet ringa och fråga om jag vill jobba extra och inte kan ju jag säga nej, tyvärr. Men jag vill vara hemma med lille A, hans barndom kommer aldrig tillbaka. Jag är ju så pass gammal så fler barn lär det inte bli heller.

Vet ni va?
När jag kom hem hade min snälla svärmor hämtat mitt paket. Ni vet det med müslin som jag vunnit hos Petra. Jippi!! Nu ska här ätas, sambo hade köpt yughurt till sig (jag käkar ju havregrynsgröt numera) men den kommer jag äta av i morgon. Längtar redan till frukost.




Oj ser just på nyheterna om att det kommit snö nere i småland. Tur att vi åkte hem igår för jag har sommardäcken kvar på bilen. Sambon bytte på ena bilen idag och ska byta på den andra ihelgen.

kallt

Sova i sin egen säng, det är nog bland det bästa som finns. Ialla fall efter man sovit i en gammalbädsoffa med sonen halva natten ;) Men jag ska inte klaga är ju så glad att syrran bor så stort så vi får plats att komma och hälsa på, både dottern och jag har haft egna rum.

Idag är det kallt ute, 3 minus grader, tur att man inte börjar så tidigt. Hoppas det har blivit varmare när jag ska åka så jag slipper skrapa bilrutorna.

Nä nu ska jag gå och duscha innan jag väcker dom andra med frukost.  Skönt med sovmorgon för allihop, stora barnen har höstlov , sambon ska vara hemma med A och jag börjar inte förrän 10.

borta bra men hemma bäst!

Nu är vi hemma, så skönt. Har hunnit packa upp och slöat lite i soffan. A blev glad när han träffa sin pappa igen.

Det va dimmigt på vägen hem så det va lite jobbigt att köra. Vi stanna och åt på Loftet i Flen, ett omyssigt ställe men jätte god mat, husmanskost. Dottern åt raggmunk själv åt jag entrecote med bea, åh så gott.

I morgon är det jobb igen, hej och hå. Ledig fredag sen jobba lördag, söndag och måndag, ledig tisdag, kurs onsdag, jobba torsdag. Känns lite tungt men veckan därpå så är det bara två jobbdagar.
På fredag så fyller vår kompis (A;s fadder) och på söndag så ska vi på barnkalas. Så den närmaste tiden är det lite mycket.



Har fått en paket avi med posten när jag varit borta. Undra om det är müsli jag vunnit hos Petra. (Hon har en ny tävling på gång så gå in och kolla hos henne OCH så har hon en väldigt trevlig sida att läsa även om du inte vill vara med i utlottningen). Tyvärr så är mitt utlämningställe för paket helt åt fel håll, så vet inte när jag kan hämta det, ja det är allstå 17km enkel resa dit, inget man gör på lunchrasten precis absolut inte när man jobbar ca 3 mil åt andra hållet. Härligt att bo på landet ibland ;)

Packning pågår!

Så där ja nu är det nästan färdigt packat. Syrran skickar med lite julklappar som ska delas ut när dom kommer upp till jul. Så det blir fullt i bilen på vägen upp också ;)

Hoppas komma iväg snart så man slipper köra när det blir mörkt.

När vi ser den här vägsträckan är vi nästan hemma.=)

Längtar efter stora sonen och sambon som är hemma.

Tävlingsdax!

Lite lugnt här så har inte så mycket att skriva om men har hittat en tävling som jag tänkte tipsa om.


tisdag

Dagarna bara rullar på när man är borta så här. Vi gör inget speciellt bara umgås, vilket är jätte trevligt eftersom vi inte träffas så ofta.

Kusinen och A leker och har kul. Jag har läst massa med barnböcker för dom =)

Blir nog en promenad i dag för vädret är ok. Just nu sover A middag och vi andra ska äta lunch (A får äta när han vaknar).

Imorgon blir det hemfärd för jag jobbar på torsdag. Så ska väl hinna packa undan lite också.

oj oj oj

Vilken härlig dag vi haft, shopping, shopping.Haha! Lite ont i fötterna också. Det va faktisk inte bara dottern som fick något jag fick ett par stövlar. Mycket billiga på Skopunkten, ni vet köp 3 betala för 2.

Asch hade tänkt att det bara skulle vara en liten bild men det går inte.

Passa även på att köpa present till nya kusinen som kom 4 oktober. Det blev en jätte söt FIX klänning från Lindex som va brun och rosa randig. Letat efter en bild på Lindex sida men hitta ingen :(  Fick den inslagen så jag kan inte ta någon bild men kanske när hon har den på sig ;)

Dottern köpte baggy jeans på veromode, hon som hittills bara haft såna där jeans som ser ut att dom är sydda på plats. Hon köpte även en stor randig polotröja.
 Fin va! Hon har tänkt att ha den både som klänning med tights och som tröja till jeans.

Hon leta även efter en jacka men det hitta vi ingen som hon ville ha som va i rätt storlek.

måndagmorgon

Humör: Bra
Gjort: Inte mycket, ätit frukost.
 Planer: Ska åka till A6 och shoppa till dottern.
Ser på: A och kusin M som leker.
Lyssnar på: Kusinen som säger åt A vad han får göra och inte ;)
Läser: Inget just nu.
Dricker: Drack ett glas vatten till frukosten.
Äter: Frukost är avklarad havregrynsgröt.
Bästa: Ledig.
Sämsta: Att jag är trött idag.
Barn: Leker men lite förkyld.
Väder: Grått.

Ser den här lite överallt, jag lånar den i dag.


dax för en ny bok ?

Oj nu har hela dagen gått och jag har inte varit utanför dörren, hmmm, inge bra med regn och regnkläderna hemma :(

Har hunni tläst en massa bloggar nu på kvällen. Blir så glad och får så mycket insperation av er. Hitta en sida med en öppnaförskole kompis till A, alltid lika kul att läsa om barn i samma ålder som han. Sen gör det ju inget om man vet lite om dom men inte känner dom. Jag är ju nästan dubblet så gammal som den mamman så skulle aldrig lärt känna henne utan barn i samma ålder.

Hitta en bok som nog ska lånas på biblioteket på en annan sida (minns inte vart). Den kommer att passa mig ;) Jag har så svårt att kasta saker.


Bor ju lite trång så den här boken kommer nog att behövas läsas flera gånger. Eller vad tror du kära sambo ;) ?

Äntligen!!

Äntligen en dator med fungerande internet =)
I går åkte vi till syrran i Småland, en liten resa på ca 50mil. Därför blev det inga inlägg igår men nu har hennes man fixat så vi kan använda min bärbara hos dom. Men det va dottern som kasta sig över den först men nu så.

Resan hit gick bra. Lille A sov mest hela tiden, lite gnäll innan vi stanna på McDonalds utanför Norrköping. Jag åt Ceasarsalladen den va riktig god (jag brukar ju alltid ta hamburgaren ändå men nu tänkte jag att det kommer nog bli mycket extra ätit den här veckan).

Idag hade vi tänkt gå en tipspromenad som idrottsföreningen ordnar (tror jag) men det regna något förskräckligt så det blev inget av med det. Vi har suttit och pratat och haft trevligt hela dagen.

A har så mycket saker att leka med här, då kusinen har en massa. Fast självklart ska han ha samma saker som kusinen (hon är 3,5år) så lite gråt och tandgnissel blir det mellan varven. Men båda behöver lära sig att dela med sig.

A sov riktigt länge idag har ju blivit sent flera kvällar i rad. Det va ju bra att han sov länge idag nu när det blivit vintertid igen. Fast lite tokigt med mattiderna har det blivit. Förstår att bönderna och kossorna har det besvärligt med sommar respektive vintertid.


vilken dag!

ojoj ibland blir det inte som man tänkt, idag är det en sån dag.

Jobbet kändes tungt idag fårga mig inte varför ;) Kanske för att det blivit mycket jobb den här veckan. Men nu är jag ledig fram till torsdag. Härligt!

Sambon va ju på utvecklingsamtal för min stora son idag. När han ringer och ska berätta hur det låg till i skolan för sonen så börjar han med att säga; Jaha nu är han inte bland dom bästa i klassen längre.... Det va det jag befara hinner jag tänka, han läser inga läxor.  Då säger sambon han är den bäste. (Han är rolig han min sambo). Då blir mammahjärtat alldeles varmt =) Sonen har inte alltid haft det så lätt, han har dyslexi, så som sagt läxor läser han inte, han hänger som tur va med på lektionerna.

Eftermiddagen har ägnas ut packning för i morgon förmiddag så ska vi åka till lillsyrran i Småland. Ska bli så kul. Bilen blir full av alla bebissaker som jag ska lämna tillbaka nu när dom ska få en liten i december. Längtar till att få träffa dom.

fredagmorgon

Jobbet gick bra igår. Gick sen direkt till stället där dottern sjöng. Det va flera körer som sjung, både barn och vuxenkörer. Dom tre sista sångerna söng alla körerna ihop. Mäktigt. Tyvärr så va det fler som sjöng än som lyssna.

Idag ska jag inte arbeta lika länge som tidigare i veckan. Skönt, börjar kännas, man är ju inte van ;) Märks hemma också, hmmm. Inte bara lite damm i hörnen om man säger så.

Sambon ska på utvecklningssamtal med stora sonen i bowlinghallen =)  Också ett ställe.

God morgon!

GOD MORGON!
Det är det jag hinner skriva tyvärr. Äter just nu min grötfrukost och ska snart åka till jobet. Förresten ska starta tvättmaskinen också, så sambon har något att hänga sen ;)  Han är hemma med A i dag. Det lät som dom skulle gå och hälsa på kusinerna, kul.



Blombild från i somras kan behövas nu när det är så grått och kallt.

onsdag

Äntligen tid att sitta vid datorn =)

Idag har det som sagt varit jobbdag. Åkte därifrån direkt vidare till nästa greg. Inte blivit så mycket gjort, kom just på att jag inte ens har läst posten.
Sa idag till att jag INTE kommer att börja jobba i januari. Men som alltid så lovade jag att jag kan jobba en dag i veckan, hmmm.

Jobbar i morgon igen. Lite synd hade velat vara på öppna förskolan för i morgon ska en tjej från Försäkringskassan komma dit och prat. Jag har haft hur många frågor som helst.
Men som sägt först jobb, sedan vidare för då ska dotterns kör sjunga och då "måste" man ju gå och lyssna =)

Nu har jag kollat posten. Min kära syster har ordnat en kortprenumeration på Plaza Interör till mig som kom med posten idag. Hon är för snäll =) Men som ni ser har jag inte öppnat den. Ska ta bilen ner till min andra syster i helgen och då tänker jag ta med den och läsa där. Vi kommer att vara där flera dagar nästa vecka, så jag tror jag hinner att läsa den då.


Det va länge sen jag läste en sån tidning så det ska bli jätte kul.

tisdagkväll

Utvecklingsamtalet gick jätte bra. Hon är duktig i skolan, min dotter. Ja inte MVG i alla ämnen men jag är nöjd men hennes betyg som de ser ut i dax läget. Det vet hon för vi har pratat om det tidigare. Så länge man gör sitt bästa så är det bra, spelar egentligen ingen roll hur betygen ser ut.

Lille A såg så stor och "märkvärdig" ut när han satt vi pappans skrivbord på jobbet och titta på datorn medans dottern och jag  va på utvecklingsamtalet.

Stanna till en snabb sväng hos syrran på vägen hem hon sluta precis jobba.  Kul att prata lite.

Pratat med Försäkringskassan på kvällen, hade glömt hur trassligt det är med regler ängående föräldraledighet. Nu visade det sig att jag inte hade jobbat heltid innan jag fick A enligt deras papper. Det hade jag gjort mer än heltid tillochmed, 100% + var tredje helg. Jaja får ta tag i det sen. Nu hade jag hört att ersättningen sjönk när barnen fyllde 2 år men jag hade fattat fel den sjönk inte om jag tog ut 5dagar i veckan (om jag fatta rätt den här gången vill säga, hmmm)

Få se om jag hinner blogga något i morgon, ska först jobba sen direkt vidare till nästa greg, hinner inte hem imellan. Så är inte hemma förrän efter sju på kvällen ( har då åkt innan sju på morgonen)

boken "utläst"

Så där ja nu har jag lyssnat färdigt på min bok i bilen ( har ju börjat åka i den "nya" bilen och flyttat på boken har liksom inte blivit av).

Boken heter "Flammande skyar
Av Nora  Roberts.

Tycker att boken va så där, inget jag kommer att läsa om, men heller inget som jag säga att man ska låta bli att läsa. Katarina Ewerlöf gillar jag som uppläsare. Lyssnat på många böcker som hon läser och kan rekommendera henne.

Dottern har lånat hem "Med gift i blodet" av Val McDermid, någon som läst den ? Bra eller dålig ?

tisdag



Så där nu har jag fått i mig te och knäckemacka till lunch. Har jobbat ett par timmar nu på förmiddagen, varit till en skola och pratat om tänder och hur man sköter om dom. Jag tycker att det är så kul att vara ute och prata med barnen. Mamma varit här hemma och tagit om hand om A: Dom va inte hemma när jag kom hem, tror dom gått till mina svärföräldrar på fika, brukar vara dax för sånt klockan elva där ;)
Jag hade ju tänkt bjuda på mackfika som lunch idag men men...

Vi ska snart åka vidare för dottern har utvecklingsamtal i dag. Det är i den skolan som sambon jobbar så han ska ha hand om A under tiden, hoppas det går bra och att han inte får något uppdrag precis då.



måndagen är över

Hade stora planer på att storstäda idag men det blev inte så =(  Hamna framför datorn igen. Får nog skaffa mig dataförbud eller så snart ;)

Har i allafall hunnit tona håret. Jag använder alltid Goldwell  toning som jag köper hos min frissa. Ser nu när jag fixar länken att den färgen jag använder inte finns med, har dom slutat med den? Den heter dark mahogany brilliant har har nummer 4R. Får se när jag ska till frissan nästa gång har en bokad tid i början på november. Tur att jag vet att hon är duktig på det där med färger så jag känner mig rätt så lugn trots att min färg inte ser ut att finnas kvar. Färgar håret hos frissan några gånger om året sen brukar jag tona det själv hemma mellan varven.

Passa på att ta en skön stund när jag tona håret. Skrubba och smörjde. Gäller att passa på när det finns någon som kan ha hand om A under tiden. Han vill annars gärna vara med i badrummet och helst in i  duschen. Så ofta blir det bara en snabbdusch på mornarna.

måndagmorgon

God morgon alla.
Här är det fortfarande grått väder. Har just ätit frukost och dom stora barnen har åkt med bussen. A och jag ska göra oss iordning för att gå på Öppna förskolan. Ska bli kul vi va ju inte till den här Öppna förra veckan.

Jar är lite trött, satt uppe alldeles för länge vid datorn i går kväll. Jar blir helt "besatt" när jag börjar med nåt. Just nu är det att läsa allt jag hittar om Mary Kay  , har haft koll på det lite tidigare men sen Alexandra  föreslog deras foundation åt mig så är jag helt hopplös. Vill veta allt!  Är sedan tidigare konsulent åt Oriflame  men nu undrar jag hur man har det som säljare åt Mary Kay. Någon som vet?

Har fått fram den hedliga gamla videon igår och bett stora sonen leta upp videofilmerna. Så idag ska A få se några gamla Astrid Lindgren filmer som jag har kvar sen dom stora barnen. Hitta även min gamla träningsvideo från Friskis och svettis  så få se om jag tar på träningskläderna och tar ett pass.

Oj det blev många länkar idag. Själv tycker jag det är bra med såna så man sliper leta själv om man blir intresserad.

grå söndag

Vi är just hem komma från marknad ( med krimskrams). Lite småruggit väder. Bara köpt 10st strumpor för 100kr till sambon. Dottern köpte godis det hör ju liksom till. Sambon gick runt runt när vi kom hem och leta efter min/vår påse men jag hade inte köpt någon ;) Han va hemma och passa på att spackla i friggeboden så vi kan måla inne någon gång.

Innan vi åkte så blev vi bjudna på äppel och kokos paj hos svärföräldrarna. Vi stanna till hos mamma och pappa på vägen hem dom skulle just fika så då passa vi på att få ett glas saft också ;)   Dom höll annars på med att koka äppelmos så vi skulle få senare. Smask för hemmagjort mos.

Nu är det dax för en sväng med städhumöret =) Ska jobba  fyra dagar nästa vecka och då brukar jag inte göra så mycket när jag kommer hem.



Längtar till solen och värmen så här kommer ett kort på solrosorna från i somras.


lördag

Det gick bra att jobba, vi var inte så många som jobba så det va rätt så lugnt runt omkring.
Fast trött va jag när jag kom hem ;)

Sonen har gjort pizza. Gott men det tog längre tid än va han trodde så det blev sen middag idag ( lika bra det för då hinner jag inte äta så mycket gott nu på kvällen).

Nu är det speedway på tv som gäller, fast jag sitter med datorn framför mig. Hoppas sällskapet tycker det är ok för jag har ju inte suttit vid datorn alls idag. Och sambon säger att jag blivit bloggberoende och jag måste nog hålla med ;) Det är ju så kul att se vad ni haft för er idag.

nätbutik

Kollat runt lite och hittat en för mig ny sida, kanske för er också ?
Missbella  hade lämnat en kommentar hos Petra (vars blogg jag läser flera gånger om dagen) om vart dom bodde och eftersom jag bor i närheten så blev jag nyfiken ;)
Det jag vill komma fram till att Missbella ( och några till?) har en nätbutik med "Moderiktiga och unika kläder du har råd att unna dig" Låter som något att kolla in tycker jag. Missbella.se  klicka på länken så kommer ni till sidan.

349kr för den har snyggingen är väl ett bra pris.

godmorgon!

Ny morgon med nya möjligheter. Hmm, känns inte riktigt så just nu men ok då.

Idag är det lite extra jobb på min vanliga arbetsplats. jobbar mellan 8,45-15,15 så det känns lugnt och så blir vi bjudna på räkmacka till lunch. Smask, såna arbetsledare gillar jag som "fattar" att man måste "muta" oss lite för att vi ska jobba lördag, hihi.

Vet faktiskt inte mycke mer om dagen än så. Speedway på tv i kväll så M kommer över. Sonen har "göra mat dag" tror det blir pizza men man vet aldrig. Bäst att jag kollar om jag ska handla något på vägen hem.

HURRA!

Jag har vunnit muli av Petra



Jag har vunnit ett paket Aktiv Müsli Blåbär & Kokos.
Och det är inte vilken müsli som helst, utan ekologiska lyxmüslin Aktiv Müsli, som innehåller aktiverat korn. Det är tidigt skördat, groddat korn som sänker kolesterolvärdet och alltså minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar.

Har inte provat någon av dom, så det ska bli jätte spännande.
Så nu är det dax att köpa hem lite naturell youhurt att äta den till.

Öppna förskolan

Idag har vi hunnit vara på öppna förskolan en sväng. Alltid lika kul. Idag va det många barn i A;s ålder vilket gör det extra kul. A klättrar gärna upp på ruchkannan och sitter och tittar över rummet på vad som händer.  Annars är det som jag skrivit om tidigare spisne och köks sakerna som han gillar bäst, kan han vara en blivande kock kanske ;)

På vägen hem stanna vi till en snabbis hos mamma, passa på att lämna tillbaka en pajform som hon hade lämnat en paj i till sambons födelsedag. Sambon kom också förbi och sa hej och passa på att pussa lite på A. Stanna ingen lång stund för A va jätte trött, han har inte sovit i natt heller,hmm. Inte vi heller :( Skcika ut sambon på morgonkvisten ur sovrummet, han skulle ju upp opch jobba så han fick lägga sig på soffan så han fick sova lite åtminstone. Undrar vad det beror på ? Många intryck som ska sorteras ?
Men nu sover han utan lunch, trodde han skulle vakna tidigt men inte. Skönt för jag har en del att göra ( istället för att sitta här,hmm).



trött!

Hu så trött jag har varit idag. Men det har gått bra att jobba. Varit mycket folk eftersom det varit en specialist på besök idag som haft många patienter. Jag gillar ju när det händer något hela tiden så mig va det inge synd om ;)

Va tvungen att ta en sväng via affären på vägen hem. Blöjorna va slut! Usch det är farligt att åka och handla när man är trött och hungrig men jag klarade mig. Handla inget onödigt och jag hade en påse med morötter i bilen, inte lika gott som en choklad bit men mycket nyttigare =)

Sitter nu och väntar på att dottern som varit på sin körövning ska ringa så vi ska hämta henne. Har just druckit the och tagit en knäckemacka kom ju hem så sent  (kl.20)så någon middag ville jag inte ha.

Bild på våra rosor i rabatten som jag tog igår. Dom lyser verkligen upp. Jag blir så glad när det för övrigt bara är grått.

snö?!?

På gårdagens promenad såg jag att Vägverket(?) satt upp pinnar till snöplogningen. Så nu är det bara att vänta på snön allstå ;)


Igår morse hade jag kanske kunnat tro på lite snö, frusten låg kvar länge. Men idag är det mulet och 8 plus grader =)


Idag har vi haft sovmorgon allihop. Sambon är pappaledig, stora sonen har studiedag, dottern praoar (på biblioteket )
och hon börjar inte förrän kl 13 (får åka med mig eftersom det bara går en buss härifrån) och jag börjar kl10.
För idag är det  eftermiddags jobb som gäller.

ps hade inte behövt mäta mig igår ;) för hade gått ner 1,2 kg igår mest hittils, konstig men kul.

brunt+turkost

Idag har jag valt kläder i två av mina favorit färger =) Brunt och turkost ! Kolla in hos Nergårds-emma så fint hon har fått ihop dom färgerna.



Turkos tunika; HM BIB
Turkost linne;  GinaTricot (har den under för tunikan är lite tunn, men den syns inte så bra på bilden)
Bruna manchester byxor; XLNT Woman, Kaphahl ( ett par gamla favoriter som jag nu äntligen kan komma i =)

Det syns lite av mitt halsband, fått det av min svärmor i julklapp för något år sedan.  Skulle annars vilja ha det fina halsbandet som Petra  bloggar om här. Kanske nått att skriva upp på önskelista ;)

promenad dax!

Ny dammsugar påse kan göra underverk, haha, jag lovar. Nu va till och med sambons gamla Miele riktig bra, förrutom att den är så tung ;)

Nu har jag nästan städat färdig, men någon promenad har det inte blivit ännu, men NU är vi på väg ut. Solen skiner och det är 10 grader plus, kan det bli bättre =)

Ska ju i väg och väga mig idag,hmm, tror inte det går så bra idag, har ju gått ner alla gånger tidigare så det är ok ändå. Så jag har mätit mig idag, det såg riktigt bra ut. 6cm runt midjan =) Det har minskat överallt faktiskt utan runt bysten men det gör ju inget ;) (inte heller runt halsen men där har jag inga problem med övervikt, hihi)



Bild som jag tagit för några dagar sedan. Det skymtar en litet vattendrag som ni kanske ser som rinner vid våran tomt. Ser att det mest ser ut som något som blänker men det är allstå en liten å som rinner där.

onsdagsmorgon

Har inte hunnit gjort så mycket ännu. Ätit frukost med dom stora barnen innan dom skulle med bussen. Givit en talrik gröt till lille A och bytt en blöja ( nä det har hunnit blivit två).

Ser ut att bli fint väder idag. Minus grader nu på morgonen. Dax för en morgonpromenad det va länge sen, har nästan längtat lite.
Läggt i en maskin tvätt som kan hängas ute när vi vi kommer hem.

Idag är det hög tid för en sväng med dammsugaren och golvmoppen. Ska bädda rent också är det tänkt. Det låter som det blir en "tråkig" dag men får tänka på hur skönt det känns när man är färdig.

Nä nu är det bäst att sätta fart så jag hinner det jag har tänkt mig innan dom andra kommer hem.


A har fått nya kläder

För någon dag sedan kom det en liten påse på posten till A. Där i låg det två tröjor och ett par byxor ( som tyvärr mest såg ut som långkalsonger, men såna behövs ju också). Hade tänkt avboka paketet men glömt bort det ( nackdelen med olika slag "klubbar").

  

På den stora bilden ser man dom ljusblå byxorna. Den här gången va det kanske inte dom finaste "gåbortkläderna" men man behöver ha fina hemma/öppnaförskolan kläder också. Jag är med i D&J familjeklubben och det är därifrån kläderna kommer. Det är nästan som en bokklubb, månaden innan får man veta vad som kommer i nästa paket och då är det bara att avboka eller inte göra något alls. Tyvärr så är det inte några bilder så man ser innan vad som kommer det är bara mycket någrant beskrivet. Om man hellre skulle villa ha "tjejpaketet" någon månad så går det lätt att ändra via nätet man kan också ändra storlek där utan problem. Kanske något för fler föräldrar som inte vill att barna ska ha lika kläder  som alla andra jämnt.


tisdag

Så där nu har man hunnit jobbat färdigt i dag, åtminnstone det jag har betalt för, "gratis" arbetet hemma har jag inte ta i tu med ännu.
Idag har jag varit ute i en byskola och pratat med barna i 4;an och "barnskolan", tyvärr fick vi inte fart på videon så någon film för dom blev det inte desto mera prat för min del.
Lillie A har varit hemma hos sin farmor. Tur vi har henne!

Har hängt en maskin tvätt ute för vi har ett härligt väder idag. Hoppas hinna med en promenad senare under dagen.
A va så trött när jag hämta honom så jag trodde han ville ha sitt mellanmål och sedan sova, men nu är det full fart. Han har hittat Duplo hinken som jag plockat fram efter storebrosan. Så det är ett "himla" liv här för han häller ut dom, brukar i vanliga fall lägga tillbaka dom men inte nu så nu har jag hela golvet fult med Duplobitar.

JIPPI!

Träffade en fd kompis sambo (fd låter kanske dumt, men vi träffas inte så mycket numera, men när vi bägge va singlar va vi ett radar party par, våra älsta barn är lika gamla och vi bodde grannar ett tag, men nu när vi bägge har "nya" familjer så träffas vi inte alls) Men som sagt idag träffa jag hennes sambo (han körde tidigare buss extra) han ropa på mig när jag va på "torget", dom han körde buss ut tidigare hade biljetter till AC/DC eftersom jag och hans sambo, min kompis, tidigare hade varit på en massa konserter ihop tidigare, undra han om vi visste det.

Så jag ringde till sambon på en gång och vi fick två biljetter med buss. Jippi!. Betalt och klart, nu är det bara att vänta till den 20 februari.

A och jag börja dagen med Öppna förskolan, idag hade vi med oss kusinen och moster från Småland som forfarande är kvar. Vi hade trevligt alla fyra. Idag va en kvinna från konsumentverket där och prata om farliga leksaker. Värst va sakerna man kunde köpa på marknader.

muffinsformar

Dottern baka muffins i går kväll. Jag har inte smakat ännu, försöker ju gå ner i mina gamla byxor som jag hade innan jag blev gravid och idag lyckades jag. JIPPI! Visserligen ett par gamla bruna manchester (hjälp, hur stavar man till det) som säker är helt omoderna men vad gör man, jag kom ju i dom;)




Så här goda såg dom ut. Vi har köpt silicon muffinsformar som hon testade. Har tidigare en sockerkaksform i silicon köpt från Tupperware som jag gillar och som vi använder ofta, den behövs inte smörjas innan man gräddar något jag gillar :)  Dom här nya muffinsformarna är köpta på Rusta för en billig peng. Tål både ugn, frys och diskmaskin =)


ny tävling

Sett hos junitjejen om en ny tävling. man kan vinna en anteckningsbok med valfri text på. Om jag vinner så vill jag att det ska stå recept på min.
Gå in och tävla ni också.

GAAH nu har jag försökt lägga in bilden från junitjejensblogg men inte lyckas få till det. Är det knas hos blogg i dag med ?!?
Ni får helt enkelt gå in på hennes sida och titta.

Pizzadax!

Ja nu har det bakat pizza här hemma! Receptet jag har, har jag skrivit av ur en tidningen redan när mina stora barn va små. Länge sen allstå men forfarande en favorit. Det är lite olja i degen, tror att det gör att den är väldigt lätt att kavla ut. Den italienska tomatröran som man lägger på innan fyllningen är bara för god.

PIZZA

DEG
25 g jäst (2 tsk torrjäst)
2 dl ljumet vatten
1 msk olja
½ tsk salt
4½-5 dl vetemjöl

Rör ut jästen i vattnet (om du inte använder torrjäst, läs då på förpackningen).
Tillsätt olja, salt och mjöl så att det inte blir en allt för fast deg.
Låt stå övertäckt att jäsa ½-1 timme.
Arbeta degen på mjölat bakbord
Dela den i fyra delar och kavla ut varje del i tunna runda eller en enda rektangulär kaka, lika stor som plåten.

ITALENSK TOMATRÖRA
1 gul lök
1 msk margarin
1 msk olja ( helst oliv)
2 msk tomatpuré
1 burk krossad tomater
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk oregano eller
½ tsk basilika + ½ tsk oregano

Fräs den finhackade löken mjuk utan att den får färg i smör och olja. Rör ner tomatpurén och tomatkross, låt det koka upp och krydda, men vänta med oregano. Låt tomatsåsen småkoka utan lock, tills det blir en ganska fast jämn röra. Krydda med oregano.

Grädda 225-250 grader i 10-20 min.

  

måla måla

Ja nu har vi kommit in. Har gått jätte bra! Nu tror jag vi har målat allt ute som måste göras, en andra stryckning på några ställen men det har vi sagt att vi tar i vår. Skönt! Men nu måste vi sätta fart inne i stället. Sambon har gort slut på spacklet. Måla vägarna och lägga in golvet och sen ska stegen upp till loftet göras.
 
Här är stora sonen som håller på att måla.

Här hängt ut tvätt idag med det är så fint väder ute. Perfekt väder att måla i.

Ska snart börja göra iordning kvällsmat, hemmagjorda pizzor är beställda av sambon, hihi.

söndagmorgon

I natt har liile A sovit riktigt bra, så skönt. Fast det låter som han har ont i halsen stackaren :(
Nu är vi uppe och ser på barnkanalen. Eller rättare sagt jag sitter vid datorn A kryper om kring och gregar och tv står på men ingen som tittar, undrar om man ska bytta kanal, hmm.
Dom andra sover fortfarande ( inte riktigt sant har hört stora sonen rulla på stolen här ovanför så han sitter nog vid sin dator) Vi har frukost kl 9 på helgerna så snart kommer dom nog och jag ska väl gå och fixa iordning den.
Idag står målning av frigeboden på schemat, det är lite kvar.

likte ledsen+kalasdax

Satt en timme och försökte komma fram till Ticknet (sambon satt vid datorn) men vi kom inte fram förrän biljetterna va slut! Åh så besviken min kära sambo (jag med så klart) blev även fast vi förstod det redan innan, men vi hade verkligen hoppas. Vi får kolla om det finns någon bussresa härifrån som ska dit som det finns platser på. Fast vi hade ju tänkt tagir en barnledig helg i Stockholm och det blir det ju inte med en bussresa. Vet ju inte ens om det finns någon såna i närheten.

Har precis varit till svärmor och fikat på nybakade morotsmuffins, smask. Snälla dom sa att dom betalar snickaren (som va med och byggde frigeboden) mot att vi hjälper dom i växthusen i vår/sommar. Fast det hade vi tänkt göra ialla fall. Jag tycker det är så skönt att hålla på att fixa och grega där. Att få vara ute hela dagen utan att det är en massa måsten inne som drar.

Nu är det hög tid att börja fixa sig iordning för syrrans 40års fest. Jag vet som vanligt inte vad jag ska klä på mig ännu ;(  Får gå loss igarderoben och leta efter något som passar. Inte det lättaste ska jag säga. Dåligt med ordning och mest kläder i fel storlek ( som jag hoppas kunna komma inångång). Hade helst velat köpt någon fin ny klänning, men det här varken funnits tid eller pengar till det =(  Nu när jag suttit här en stund så funderar jag på ett par svart byxor och en lite längre spetstop i svart som jag hitta i garderoben när jag leta kläder till förra helgensfest. Ja vi får se vad det blir. Hinner jag så kanske jag tar en bild som läggs ut i morgon för det lär inte bli några fler inlägg i dag.

äntligen datatid!

Ojoj hela dagen har bara rusat förbi.
A och jag börja med en sväng till Öppna förskolan. Där va det massor med barn, både nya bekanskaper och en del "kändisar". Passa på att lämna lite kläder till klädloppisen som finns där ( har tre! vinteroveraller från förra vintern,traderafynd, som är fina och kan användas av flera barn) Hade sålt ett par jeans sen jag va där sist, som jag fick pengar.

På vägen därifrån så handla vi till Taco`s som vi ätit i kväll. Dotterns tur att fixa.

Därifrån så åkte vi till A;s mormor och morfar, dit kom min syrra och hennes lilla tjej  från Jönköpings trakten i onsdagskväll. Härligt att träffas! Lilltjejen hade blivit så stor. Mamman också ;) hon väntar barn i mitten av december.
Våran andra syrra fyller 40 i morgon, så vi va iväg och köpte ett jätte fint Snö halsband som hon ska få av oss hon ska även få ett  presentkort något helt annat som önskat sig.
 Visst är det fint. Hoppas hon ocskå tycker det.


Ikväll har jag sett nästan hela Idol. Vet inte men jag tyckte inte någon utmärkte sig mer än någon annan. Ja vi får se om jag ser något mer avsnitt om jag tycker att någon blir en ny Idol.


hemma igen + ACDC

Så där ja nu har jag jobbat färdigt och hunnit få i mig lite mat.

Det har varit som vanligt på jobbet. Lite av varje. Jag är en sån som tycker om att ha olika sysslor. Vi har även hunnit titta på mina arbetstider som jag får när jag ska börja jobba i januari. Tiderna är ok men har kunnat tänkt mig vara hemma ett tag till. Ska visserligen bara jobba 60% (=3dagar i veckan) men ändå min lilla plutt är ju så liten. Har snålat på dagarna så jag kommer nog vara hemma mycket i sommar, tror jag.


 
Så här fint hade kära sambon gjort när jag kom hem. Inte undra på att man tycker om han ;)  Lycktan och "kronan" med blomman i fick han när han fyllde år. Det är därför det fortfarande hänger kort på dom.
Just ja han fick ju present kort på ticnet också. Idag har han bestämt sig för vad han (+jag!) ska göra. Jag blev super glad så jag nästan jubla när han ringde till jobbet. Han tycker vi ska åka på ACDC. JIPPI! Jag har sett dom spela förrut i Globen. Biljetterna släpps på lördag kl 10.00 så då är det bara att sitta i telefon. Dom spelar i Globen 20 februari om vi fattat rätt.=) Jag måste lägga till ACDC i rubriken.


torsdagmorgon

Usch! A har hostat hela natten i natt med. Är så trött! Men han verkar vara pigg. Ingen bra kombination ;)

Idag är det dax för mig att jobba igen. Så F(sambon) är hemma men han får sova en stund nu, han har ännu svårare än mig att sova när A hostar. Undrar vad dom hittar på ?

Idag är vädret gått och tråkigt. Så man kan lika gärna jobba. Jag har eftermiddagspasset så det blir inte mycket skrivet här idag. Och A sover (förhoppningsvis) när jag kommer hem. Inge kul.

Igår kväll så va vi och hälsa på A nyaste kusin (hon som föddes i lördags). Hon är för go.

promenad

Nu har vi just kommit hem från våran promenad, jag och lille A. Det är ett sånt härligt väder så jag har kunnat varit ute längre, men har lite saker som ska fixas inne så det va bara att gå in. Men har fått lite solsken på mig så nu känns livet lättare igen =)

Här är en bild från våran promenad. Inte den trevligaste vägen med tänkte på alla bilar som kör förbi men den är fin att gå på när man tittar sig omkring.

Passa även på att hänga en maskin tvätt ute, det gäller att passa på snart blir det så kallt.

Tävlingsdax!



Vill du ha chans att vinna två av dessa tidningar så besök Bea. Men ni måste skynda er för ni har bara till klockan 8 i kväll

MAMMA MIA !

Hade tänkt skriva ett inlägg till igår kväll, men det blev inte som man tänkt sig igen. Lille A sov inte när vi kom hem vid 21.30. Han har en sån förkylning så han kan in te sova svårt att andas med näsan (med nappen i munnen) och har en sån otrolig hosta. Stackarn! Har just ringt vårdcentralen och sitter nu och väntar på att dom ska ringa upp.

Jag och dottern va på Mamma Mia igår kväll. ( Vi är nog dom sista som inte sett den) Vet inte om jag hade för höga förväntningar för jag tyckte filmen va så där.  Abba musiken är ju bra även fast den är gammal. Det va jätte kul att gå på bio med dottern, vå åt popcorn och myste.


tisdag

Idag har jag  hunnit varit göra en hälsoprofil som jobbet fixat genom Länshälsan, alla på jobbet ska göra en. Har ju tidigare varit in och tagit prover kanske några av er kommer ihåg. Jag är lite för tung, men det visste jag ju redan, har faktiskt gått ner över 5kg sen jag börja på viktväktarna, så jag är på G. Behövde även röra lite mer på mig, hmm, jag vet det har varit dåligt med morgonpromenader nu ett tag. Men i det stora hela så såg det bra ut dom hitta inte några fel som jag inte visste om, alltid något =)

Vi hade A:s farmor med oss så hon gick en promenad med A medans jag va hos Länshälsan. Alltid lika roligt hon är så snäll och trevlig. A gillar henne mycket. Vi passa även på att fylla på kylskåp och skafferiet när vi va i "civilisationen".

Det fina vädret håller isig fortfarande så det kanske blir en promenad senare. Fast A förkylning vill inte riktigt ge sig, undrar om vi måste besöka vårdcentralen snart eller om vi ska fortsätta med nässpray och hostmedicin ett tag till ?

rosa månaden

Har sett på flera bloggar om olika rosa bandet saker man kan köpa
 men inte sett någon som tipsar om
Plackers.
Ja, jag är väl lite yrkes skadad men, men ....
Göra rent mellan tänderna behövs alltid så varför inte köpa dess,
som är rosa!



måndag

Vilken härlig dag det varit i dag! Solen har skinit hela dagen.
A och jag va till församllingshemmet på Öppna förskolan, idag va det 10 barn i varierande åldrar.  A hade väldigt kul men blev trött så innan vi åkte hem va han lite kinkig.
En mamma som va där har tre (två som va med på öppna den andra går i skolan) barn som är familjehemsplacerade hos dom. Blir så glad att det finns människor som orkar ocgh vill ta hand om andras barn. Hade vi haft det större och A varit äldre så är det något jag skulle kunna göra med tror jag. Mina stora barns farmor och farfar hade flera barn boende hos sig i olika omgångar så jag vet lite vad det innebär.

När vi kom hem sov A så det blev en promenad till farmor när han vaknat. Måste ju passa på att vara ute när det va så fint väder.
Jag passa på att göra "tråkgöra" när A sov som dammsuga och sånt. Passa även på att tvätta men det tycker jag inte är så tråkigt.

Nä nu ska A badas! Sen kommer hans gudfar hit en sväng på en fika. Vi har ju fikabröd kvar sen i helgen.

Cowboy gryta

Här kommer receptet på grytan vi bjöd på på sambonsfest. Vi kallar den för Cowboy gryta men på recepet så heter den Kreolsk gryta.

9 hg fläskfilé
2 stora eller 4 små starka korvar
1 burk syltlök 195g
1 burk svarta urkärnade oliver 227g
1 röd paprika i strimlor
1 dl hackad ättiksgurka
4-5 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1½ tsk salt
2 krm svart peppar

Skär filén i "lagom" stora bitar eller skivor.
Bryn korven och lägg den i en gryta.
Stek filén i fettet.
Krydda och strö över mjölet, tillsätt syltlöken och oliverna som du klyver på mitten,gurka och paprikan.
Slå över grädden och låt koka ca 10 min.
Servera med ris, vitt bröd och öl.

Vi servera även ett gott vin som jag fått tips om av Petra ,Roodeberg, 7451.

Receptet räcker till 6 personer.
Jag gjorde på 8 fliérer, vi va ca35 personer ( visserligen några barn ) men det blev över. 6 vuxna åt igår och vi kan äta en gång till.

söndagmorgon

Vilken trevlig dag vi hade igår med sambons fest, även fast det va lite stressigt (som vanligt) innan vi hade fått allt klart.
Vi va som sägt i ett av svärföräldrarnas växthus ( dom har fler, har handesträdgård på vårarna), när vännerna (ca 35st) kom va det fortfarande ljust men när mörkret kom så va det jätte myssigt att sitta där inne med massor med tända ljus.

Det hände fler roliga saker i går. Svägerskan och svågern fick en liten dotter. Ett stort grattis till dom! Hoppas höra av dom idag så vi får veta hur stor den lilla tjejen är ( och kanske få hälsa på). Tyvärr så kunde dom ju inte vara med på festen. Fast svägerskan hade skrivit en liten "biografi" om sambons liv som va kul att få höra då svärfar och svärmor läste upp den i stället.

Nu är det snart frukost för dom som ännu sover och sen är det dax att gå upp och städa och plocka undan i växthuset. Massor med både mat, kakor och tårta kvar som vi tänker lämna till svägerskan som hon kan ta fram när det kommer folk och tittar på bebisen.

fredag

I dag är det nästan som vanligt igen. A och jag är ensamma hemma nu på förmiddagen. Och jag får inget gjort! A är så sugen på äppelskruttarna i soporna. Han tycker att han kan få ta dom men jag säger ifrån, så vi är osams just nu.

Sambon är och lånar stolar till festen i morgon, sen ska han handla det sista. Vi ska göra grytorna idag så det är gjort tills i morgon då vi tänkte göra fint i växthuset, där vi ska vara.
Jag hade tänkt börja fixa grytan medans han är borta men det går inge bra, A är i toppform och gör allt som jag tycker att han ska låta bli.

Sambons kusiner kan inte komma i morgon så dom kommer med familjer i kväll, så ska fixa lite tills dess också. Tänkt bla bjuda på Ananaspaj som jag skrivit om förrut. Klicka på länken så ser ni receptet.

  

Här är lite fler bilder på blommor som sambon fått. Inte så bra bild på prinskronan men den gillar jag. För att inte prata om kransen. Funderar på vad vi ska sätta den.

Jobbtorsdag

Tog sovmorgon i morse, skönt! Han då tyvärr inte allt som jag hade tänkt hinna med innan jag behövde åka till jobbet. Men men det finns kvar.

På jobbet va det bra som vanligt( nuför tiden). Känns skönt att jag känner så, har inte alltid gjort det. Min arbetsledare ringde igår och kolla med mig när jag ska börja jobba så idag prata vi tider. Usch det känns som det är alldeles för tidigt, jag har ju inte hunnit vara hemma med min lilla älskling. Men det ser ut som jag kommer att få ett bra schema så hoppas det går bra. Har ju däremot inte fått svar på om jag får dagmammeplats när jag önskat. Försökte ringa och fråga idag men hon som hade koll på det har semester.

När jag kom hem hade det kommit fler gratulanter till sambon. Men vi hade ju massor med smörgåstårtor kvar så det va ingen fara.


Hade tänkt visa fler kort på blommor som sambon fått men det funkar inge bra så ni får hålla tillgodo med denna så länge.

onsdag 1 oktober

Nu är det lugnt! Han inte dekorera smörgåstårtorna färdigt förrän det kom folk. Jätte kul! Det har varit folk har hela tiden sen dess tills nu, fast vi vet att det kommer flera.
Oj nu kommer det flera, hade ju tänkt hinna lägga ut lite bilder på fina blommor han fått. Han har även fått den fina prins/prinsesskronan som det skrivits om på flera bloggar tidigare som jag blivit så sugen på ;)

Födelsedagdax!

Ja nu så är det kära sambons födelsedag Massor med Grattis!  Det va ett gäng är tidigt på morgonkvisten så nu sitter det en massa skyltar längs vägen =)  Sambon har också hittat en massa annonser på Blocket där han säljer på det ena och andra. Bla lammkött men då får dom skynda sig han blir ju Gubbe ju, hihi. Fast som den "hacker" han är så har han listat ut lösenordet på annonserna så han har tagit bort några. Telefonen ringer hela tiden ändå.

Vi passa på att sova lite efter gästerna åkt till sina jobb. Så skönt till och med lille A somna om. Han undra nog i natt när det "välde" in ett helt gäng, så tidigt. Självklart så sköt dom innan så vi skulle vakna. Fast vet inte om A kände på sig att det skulle hända något för han har sovit jätte dåligt i natt.

Nu ska jag fixa några smörgåstårtor till. Vi tror att det kommer några till i dag även fast vi ska ha fest på lördag.



RSS 2.0