en helt vanlig torsdag....

Känner mig lite hängig, håller på att bli förkyld tror jag :(  Det har jag inte tid med...Sambon fyller år i morgon, jobbar i helgen och fluortant i nästa vecka. Nej det får bli att kurera sig med en massa c-vitaminer. Någon annan som har något bra tips?

Hade massor att göra på jobbet idag eftersom jag inte varit där tidigare i veckan (har ju varit fluortant). Hoppas jag hann med det mesta för i morgon har jag redan lite inplanerat. Ska sluta 2 timmar tidigare för att komma hem och fira Sambon lite extra ;)

Efter jag hämtat A på dagis så har det varit en massa plockande och grejsande. Men Sambon får ta lite städning i morgon innan "gästerna" kommer. Är nog bara dom närmaste famlijen som kommer. Några är uppe i Rättvik på markand annan på firmafest.

Det är dessa stövletter som Dottern köpte förra veckan. Esprit 499kr på Thuns. Lite stora men om jag "måste" kan jag låna dom ;)

torsdagens

Tid upp: Hua klockan ringde 4,45.....
Frukost: Te och macka :)
Humör: bara bra =)
Gjort:  inte mycket, duschat....
Träningsplaner: Inga :(   ( om inte städa och röga undan lite räknas ;)
Dagens ATT GÖRA: städa och plocka....
Ser på: datorskärmen....
Lyssnar på: Sambon som kommer ner i trappen
Läser:  Sambon har fortfarande "min" bil med boken i CDn
Bästa: Bestämde migi går för vilken av klänningarna jag ska behålla och ha på bröllopet vi ska på snart.
Sämsta: Hålller nog på att bli förkyld
Barn:A sover, Dottern hos sin pappa sover förmodligen och Stora sonen inne hos sig.
Väder;  Fortfarande svart ute men termometern står på -1,3, brrr

onsdag

Hemma efter en hel dag. Fluortant på förmiddagen - mitt på dagen. Sen hämta jag A och åkte till mormor där kusinerna fanns att busa med ;)  Sen åkte jag vidare till mötet där vi bestämde vilka helger vi ska jobba. Tog inte så många extra dagar, tror det bara blev nyårsafton och långfredagen förrutom "mina" vanliga helger.

Är nu äntligen hemma och sitter framför tv;n och dator. Ser just nu att "Bonde söker fru" börjar nästa onsdag. Det är ett av dom få dokusåpor som jag har följt. Får se hur det blir i år.



Här omdagen så tog Sambon, A och jag en promenad fram hit och köpte lite solrosor. Härligt att kunna göra det. Tog fyra blommor ur "hinken" och la en tjuga i glassburken =)

dagens

Tid upp: Sovmorgon även idag så inte förrän kl6
Frukost: jordgubbsthe och limpamacka med ägg och kaviar, mums
Humör: hur bra som helst =) 
Gjort: fixat A, duschat, ätit frukost, pratat med Dottern och läst vad som hänt på FB   
Träningsplaner: Inga förrän nästa måndag :(
Dagens ATT GÖRA: Möte på helgjobbet
Ser på: datorskärmen....
Lyssnar på: Dotterns radio som står på
Läser:  Hm ljudboken sitter i CD i bilen som Sambon har.....
Bästa: Tror vi kommer iväg på Barabarn-mässan
Sämsta: Inget sånt
Barn: A på dagis, Dottern som håller på att fixar sig och Stora sonen är inne hos sig, sitter förmodligen vid datorn
Väder; klarblå himmel och ingen blåst= härligt

bakdag

Här har det varit fullt upp =) A och jag börja dagen med att åka till dagis. Sen åkte jag vidare ;) Den här veckan när syrran är uppe från småland så har hon "lånat" ( det är hennes som vi lånar egentligen) ena bilstolen, dom åkte tåg upp. Så Sambon och jag lånar bil av varann hela tiden för att kunna ha A med oss.

Fluortantsjobbet gick bra. Som jag sagt tidigare, tycker att dom flesta ungdomarna är duktiga och tar utan större "protester". Klart att dom ska låta och gnälla lite men sånt hör ju till ;) Det är ju frivilligt på högstadiet och det är ca 3/4 som tar.

Väl hemma så har det blivit lite kakbak. Det blev Kolakakor och Landkakor. Vill ni har recept så kolla under kategorin recept så finns dom där. Blev även en helt ny sort, dock inte torrkaka utan en äppelsockerkaka som vi har smaskat på nu på kvällen =)  Gjorde även en gammal favoritsom jag nog inte bakat sen jag flytta hit. En slags mjukkaka i långpanna som smakar mazariner, mums. Hoppas hinna lägga ut lite recept senare i veckan om någon är nyfiken på att testa.

På kvällen har jag emellan köksfixandet tittat på lite speedway som går här hemma på tv;n.



 Såg att Engla hade lika klänning som mig idag när jag lämna på dagis.

tisdagsförmiddag

Känner av rumpan sen Zumban igår kväll =)

Hann inte med något kakbak så det får blli eftermiddagens måste. Någon som har förslag på några goda kakor med lätta recept;)

Har en ännu längre sovmorgon idag eller kanske inte kan kalla det sovmorgon när jag egentligen är ledig men ska vara med på halva dagen som fluortant. När vi står utanför matsalen på högstadiet är det nästan "omöjligt" att hinna själv. Om det går som planerat ska jag åka om HJÄLP! om 5 min..... Nu blir det bråttom jag sitter fortfarande i morgonrock visserligen nyduschad och just avslutat frukost med A och Stora sonen =)


måndagslista

Så är det måndag igen, tycker att det är mest måndagar.....Fördelen med måndagar är måndagllistan så man får tänka till lite vad man är extra glad och tacksam för =)

♥  Min härliga familj

♥  A fick massor med "beröm" när vi va på utvecklingsamtal på dagis

♥  Vi har en härlig höst med en massa mys och tända ljus framför oss

♥  Va på ett fint barndop i helgen och ska på trevligt bröllop om någon vecka

♥   Stora sonen har fått ett samtal om en arbetsintervju, hans första

Om du vill läsa fler och bli inspirerad så kolla in hos Jenny som startat det hela =)


måndagmorgon

Morrn morrn. Idag har jag sovmorgon, en sån där lagom lång ;)  Ca 1 timme =)  Härligt! Idag är jag fluortant =)  Blir också en kort dag =) Låter inte så tokigt enligt mig ;)

Hoppas även hinna med en lite promenad, trots att det blåser ute. Men tror att det kommer bli en frisk och skön promenad.

Ikväll står det Zumba på schemat =)  Men ska hinna baka lite kakor innan. Sambon fyller år på fredag och då vill jag ha lite kakor hemma =) Har inte frågat om han har några önskemål om kaksorter men tror han vill ha Kolakakor då dessa är en favorit ;) Så börjar nog med dom idag.


trisslotter


Fick två trisslotter i brevlådan häromdagen.
Tyvärr blev det ingen vinst :(


Får hoppas på bättre tur nästa gång.
Har i allafall tur i kärlek ♥


E;s dop

Idag har vi varit på ett mysigt barndop. Det va min kusins barns som blev döpt =)  En liten goskille. Efter dopet åkte vi en bit till en bygdegård där det bjöds på lite mat och massor med gott fika =)

E fick massor med fina presenter. Både traditionella och "nymodiga". Både silver skedar och leksaker. Han fick jättefina träleksaker, en sopbil och en traktor av märket Trä. Har googlat men inte hittat dom på nätet tyvärr :( Någon som vet vart man kan hitta dom ?

Nu är dagisveckan nästan packad, måste märka lite kläder som ska dit. Behövs lite extra byxor och vantar nu när det börjar bli blöt och kallt ute.



Italien i bilder

 Super god stenugnsbakad pizza med husets vin =)  En lasagne och en öl skymtar i bakgrunden som också va gott enligt L.

  Berg vid Riva de Garda i dimman =)

 Trånga gränder, under paraply!

  Båtar i hamnen.

en helt vanlig lördag....

Nu är lördagen till ända och jag har inte hunnit suttit här idag :(  Och inte har det blivit några fönster tvättade heller :(  Hmm jaja det finns fler tillfällen hoppas jag. Vi vakna av att telefonen ringde vid 8 när det hände att vi sov så länge hela familjen minns jag inte. Och det bästa av allt ihop va att A inte skulle gå upp utan låg kvar och myste en stund i sängen framför tv;n.

Va sen över till svärföräldrarna på fika, det blev en supergod äppelpaj =)  Vi passa även på att titta på deras uterum som snart är färdigt.

Sen kom A;s kusiner på besök med deras pappa. Det va kusinen som ringde i morse och undra om dom kunde komma över och leka. Dom blev kvar till kvällen. Trevligt men inga fönster tvättade.

Nu på kvällen har vi varit över till M på mat och speedway. Fast vi åkte hem innan slutet kände att vi satt och sov i soffan....



Den här goda kantarellpajen bjöd Svärmor på häromdagen =)

Thun´s

Hemma från Thun`s. Ställde oss i kön för att betala 19.58 dom stänger 20, har nog aldrig varit kvar där så länge....Men känner mig tyvärr inte helt nöjd med mina inköp :(  Köpte med två klänningar hem, men nja ingen såg ut som jag tänkte innan jag åkte hemifrån. Ska prova hemma i lugn och ro med skor till så får vi se. Den som jag trivdes bäst i när jag prova är svart, känns så där kul att vara hel svart på ett bröllop, känns mer som en begravning...
 
Jag prova även en snygg jacka från Didriksson. Men jag va för stor :(  Fanns massor men den modellen jag tyckte bäst om fanns inte i så många storlekar kvar ( eller framme)

Däremot så gjorde Stora sonen bra köp. För hans del blev det bla en skitsnygg skinjacka =)  från Jofama. Hoppas få ta ett kort på honom i den och visa ;) På bröllopet kommer han ha kostmen som han köpte till studenten.  Han köpte även vinterskor, såna har han inte haft på flera år utan bara gått i gympa dojjor. Så jag blev glatt överaskad när han börja titta på såna.

Dottern handla också kläder till bröllopet, hon köpte också ett par snygga stövletter.  Just nu är jag så trött så jag minns inte ens hur dom ser ut eller vilket märke det va.

Till A leta jag också kläder men hitta inga. Hade tänkt mig en ny skjorta men får leta vidare....

Huu så tråkigt inlägg :(  Hoppas få till ett roligare i morgon. Om nu bara tiden finns. Tror att det blir ett besök hos svärmor och sen ska det tvättas mera fönster....




underbara barn-mässa

Håller som bäst på med att tvätta fönstren....Men så ringde mamma och jag satte mig vid datorn och kolla med ett halv öga. Kolla vad jag ser då.  Jag har vunnit biljetter till Underbara barn-mässan. Så KUL!  Precis vad jag och Sambon behöver. Få komma ut på något kul. ( Ja jag kommer säkert tycka det är roligare än han men ändå;)


det är mycke nu...

Hmm trodde att jag skulle få tid att sitta här åtminstonne en liten stund idag men nej inte då. Har inte ens hunnit varit iväg och tränat :(  Har till och mes bestämt mig för att hoppa över torsdagspasset (trots att det är roligast)  för att jag har för mycket för mig :(

Nu är det dax för sängen. Trodde att jag skulle få sovmorgon i morse men inte då A tyckte att 6,20 va en lagom tid att gå upp.....

I morgon står först fönstertvätt på "schemat" en en tur till Thun´s för lite shopping =) Önskar lite nya kläder till bröllopet som vi ska på om 14 dagar. Har dock kommit på att det är lönefredag så risken är nog stor att vi inte är ensamma....såg till och med att dom annonserat att dom har rea så nej ensamma blir vi inte....

Sen hoppas jag det blir en lång fredagskväll i soffan =) Längar till att krypa upp under filten och se något bra på tv;n. Bara få mysa med mina nära.

tävlingsdax =)





" Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr
från ANDRUM - Inredning & Kakel i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "


utvecklingssamtal

Torsdagsmorgon, och första sovmorgonen på jag vet inte hur länge......men som på beställning ville A gå upp tidigt :(  Igår när vi skulle till dagis kunde han sova hur länge som helst......

Nu på morgonen har vi ätit frukost ihop, alla barnen och jag, det va länge sen =)  Fanns inte så mycket till frukost hemma så idag blir det till att "storhandla".

Dottern va iväg och klippte sig så nu har hon lugg igen. Och idag är det Stora sonen tur att bli klippt =)  Han är såå lång hårig så det behövs verkligen ;)  Men han tänker minnsan inte klippas sig kort ;)  Jag är "nöjd" bara han fixar en frisyr =)

Ska nu fixa iordning oss här hemma. Ska åka på A;s första utvecklingssamtal !?!  Känns som lite tidigt, men tror nog inte att det är så avancerat som det låter. Mest att vi och dagis ska få prata lite om A utveckling. Dom träffar ju honom mest och med andra barn. Vi pratar väldigt mycket med dagispersonalen nästan varje dag så vi har nog rätt bra koll, tror jag =)



Bild från hotell rummet i Italien =)

onsdag

Här är livet både upp och ner. Just nu UPP och det känns bra. Har också fullt upp. Hoppas hinna skriva massor i morgon ;) Här så mycket att berätta från Italien har också fått en del rolig post som tänkt visa ;) Har också handlat lite som jag tänker visa.

tisdagsmorgon....

Tisdagsmorgon....huu så trött jag är...men idag är det jobb som gäller så nu är det bara att börja bli pigg ;) 

I går kväll så va Dottern och jag på Zumba, känns att det nu va 3;e gången för det går bättre och bättre =)  Har till och med lite träningsvärk i dag.

I kväll ska jag till syrran på Mary Kay visning. Få se om det blir något köp? Någon som har något att rekommendera? Har ju visserligen använt MK;s produkter i ungefär 1,5 år nu så hat ju hittat några favoriter men ibland kan man behöva få lite tips så man inte snöar in på samma saker hela tiden. Ja nu kommer säkert försäljaren ha en massa braatthatips men alltid kul att få från någon annan.

  Idag blir det en bild på höstllöv. Lönnlöven på trädet vid jobbet börjar se ut så här nu =)

listan!

Måndagslistan är det nu dax för.
 Kolla in hos Jennyn om ni vill läsa flera =)


♥  Min älskade familj

♥ Trots en massa regn i Italien så har vi haft en toppen långweekend

♥  Ska på A;s första utvecklingsamtal på torsdag

♥ På söndag ska vi på barndop, ska bli trevligt att träffa släkt och vänner

♥ Sambon som hade fixat fint ute med höstblommor medans jag varit borta


måndagens

Tid upp: KL 4,45,hmmm är liiite trött....
Frukost: jordgubbsthe och kaviarmacka, mums
Humör: sovit lite lite så har huvudvärk :(
Gjort: duschat,ätit frukost, läst vad som hänt på FB och aftonbladet.....
Träningsplaner: Japp i kväll blir det Zumba =)
Dagens ATT GÖRA: Det sista i resväskan.....
Ser på: Datorn...
Lyssnar på:Sambon som håller på att vakna däruppe och drar upp persiennerna
Läser: Strax dax att lyssna på ny ljudboken i bilen
Bästa: Har det rätt bra =)
Sämsta: Rätt mycket jobb dom närmaste veckorna...
Barn: A och Dottern sover ,Stora sonen kör tidningar
Väder; Svart ute men är kallt på termotern så det är nog en fin dag

home sweet home

Är hemma =) 

Vi har haft det toppen trots att det har regnat på oss nästan hela tiden...


Italien here I come

Iiiihhhh idag är det dax, åker till Riva del garda, Italien med jobbet =)  Ska bli så kul!  Har både jobb saker och andra roliga saker inplanerade.  Det "värsta" för mig är väl att packa resväskan ;)  Inte för jag har några kläder, ni vet väl hur det brukar låta när man ska någonstan ;)  Men nu kommer den stora resväskan vara full, trots att vi kommer hem på söndag igen....Tyvärr ser det ut att vara lite regn i luften där men ändå varmt. Då blir det svårt med packningen tycker jag, "behöver" ju både klader för värme och kläder för regn och helst samtidigt ;)  Vi ska åka linbana upp för ett berg och sen gå ner på lördag då vore det ju bra om detinte regna allt för mycket. Men som den smäbarns mamman man är så är regnkläderna i packade. Även bikinin =)  Finns en badtunna på hotellet om det blir ett riktigt "skit" väder hoppas annars på ett dop i Garda sjön =)

  

Några bilder jag hittat på nätet från Riva del Garda. Hoppas kunna komma med egna i nästa vecka när vi är hemma igen.

Hoppas nu på en trevlig resa i gott sällskap. En massa god mat, hotellfrukost, mums. Få se om det går att sova utan att ha en liten son som kommer på nätterna. När jag berätta att jag skulle åka flygplan ville han hemskt gärna följa med, gullpluten =)


vimpeltävling

Vet inte om ni minns att jag vann en super fin vimpel för ett tag sen.
Nu har BEA ännu en tävling där man kan vinna en vimpel.

Om jag skulle ha tur ännu en gång så skulle jag vilja vinna Melker =)


onsdag

God morgon vänner, eller åtminstonne nästan. För här hemma fick jag sovmorgon idag. Vi gick inte upp förrän 7,45  lite i senaste laget idag då förstås ;)  Men nu är det full fart hoppas vara klar om 40 min ( oj hur ska det gå....) för då är det dax att åka och jobba. Hade tänkt in till apoteket innan också för att bla köpa fluortabletter till A.

Gårdagen bestod för min del mest av att prova kläder fram och tillbaka. Fattar inte att det kan vara så svårt att packa en resväska för några dagar, men tror det är felet hade det varit längre tid så hade min hög inte varit större. NU "måste" jag ha med det och det bara för att det kanske blir så eller så...Ja ni fattar ;)  Mitt största problem nu är att mina favorit jeans "måste" ha krympt eller så över sommaren :(  Jag får inte riktigt plats i dom, hmm.  För tyvärr ser det ut att bli dåligt väder där i Italien där vi ska vara helgen. Och vi ska ut och "vandra" så det passar sig inte med vilka kläder som helst. Som tur är har jag snygga regnkläder i allafall =)

Idag är det eftermiddagspass på jobbet och som vanligt känns det inge kul. Nu har A varit så trött på kvällarna ett tag så han lär sova när jag kommer hem :(  Det som är kul att idag har jag egna patienter =)


Update;  Just kollat vädret i Riva del Garda som vi ska till ser ut att ha blivit bättre väder =)  Nu är det 18-20 grader och sol bakom ett moln. Vi kanske slipper regn, tjoho =)

trisslott

Någon mer än jag som fortfarande hoppas på den stora vinsten ?  Om jag skulle ha den stor turen och få en stor vinst då skulle jag nog ta med mig Sambon och resa, bara han och jag. Tror vi behöver det....Självklart skulle jag resa med hela familjen också =)  Betala av lite skulder. Kanske se till att Sambon och jag inte skulle behöva jobba så mycket borta, både han och jag trivs bra med att fixa hemma. Sambon skulle trivas mycket bra med att jobba i skogen vet jag. 

Så ser nog det förmodligen se ut för många tror jag. Resa, betala skulder och jobba mindre tror jag det är många som skulle göra om man har turen och vinner stora pengar.




Om du liksom jag skulle vilja  en trisslott så gå in på sidan www.skraplotter.com  och titta hur du ska göra för att få en lott =)

Min nya klänning

  499kr från Capri Collection
 129kr från HM
 999kr från Nilsons skor ( har sett ett par i brunt skin där tidigare som varit billigare men hittar inte dom nu)




Va tror ni om detta, kan det vara något för ett barndop. Ja inte på barnet utan på mig, förstås ;)

zumba + capri collection

Hemma efter ett härligt Zumba pass =)  Sitter ny duschad och smockar i mig digestive kex med brie ost, mums men hur tänkte jag nu egentligen......

Laddar för en massa tvättande i morgon, hoppas det blåser liite så tvätten kan hängas ute och torkas. Vet inte hur jag tänkte här heller. Skulle ju packa i morgon hade jag tänkt...

Ska visa i morgon hur jag tänkte matcha klänningen jag köpte på väg hem efter jobbet. Fanns mycke mera som jag kunde tänka mig att köpa. Någon som har CapriCollection kläder som vet hur dom är? Efter att varit inne på deras hemsida blev jag lite sugen på att sälja såna kläder själv. Är det några kläder som faller er i smaken eller är det bara jag som blev lite "köpgalen" och inte såg hur kläderna ser ut egentligen? Någon som  säljer eller har sålt ?  Försökt hitta något på nätet att läsa om folk som säljer eller har sålt men hittar bara olika butiker som säljer.


måndagslista

Japp så är det måndag igen, och här känns det verkligen som måndag :(  Men nu är det dax för veckans måndagslista och då gäller det att hitta på massa saker som gör mig extra glad och positiv =)  Har ni liksom jag svårt att komma på något så besök Jenny och läs alla listor hon fått.


♥  På torsdag ska jag åka till Italien med jobbet, ska bli såååå kul!

♥  Sambon har ordnat en tid på VC åt A som har en "blåsa" vid ena ögat som inte vill fösvinna har varit där i flera månader.

♥  Strax dax att byta om för ännu ett Zumba pass.  Dottern och jag hade jätte kul sist =)

♥  Lilla familjen hade en rolig dag i lördags med bla Mora Träsk.

♥  Jag köpte en fin klänning på vägen hem från jobbet idag.

slödag =)

A rock inte loss igår utan blev rätt så blyg när dom som vi tittar på tv;n hemma va där mitt framför oss. Men tordes i allafall gå fram och få en autograf =)  Den hade han med sig hela dagens sen igår.

På kvällen hade jag och Sambon mys kväll i soffan med en massa tända ljus. Sen att han låg och såg på speedway och jag satt vid datorn i soffan spelar inte så stor roll. Vi hade mys i allafall ;)

I morse fick vi en liten sovmorgon av A. Slåg sen på tv;n i sovrummet så kunde vil ligga kvar en stund till och slöa innan vi gick upp.

I dag är alla här hemma lite slöa. Stora sonen försov sig till och med trots att han hade gått och lagt sig lika tidigt som vanligt. Alla håller på att små pysslar, jag tvättar bla som vanligt, Sambon klipper gräset, Stora sonen bakar något nytt. Ska bli spännande och se vad det bllir =)  Dottern och A är ute och hoppar på studsmattan. Jag har plockat lite med A;s ärvda kläder och hittat många fina ute tröjor som ska märkas innan dagis.

Middagen idag är redan planerad, ovanligt men skönt. Det blir cowboy gryta, om ni vill ha ett gott vintips till så kolla in länken där står ett gott vin som jag blivit tipsad om tidigare av Petra.

Lego tips.....

Hmm har inte komit igång ännu...Har ätit frukost tvättat en maskin tvätt ( som egentligen borde hängas) men hamna har på något konstigt vis igen....

Jaja det jag ville skriva va att när jag titta in och läste hos Jessica så skrev hon om att man kunde bli medlem på Lego och få en tidning hem skickad med en massa skoj om man gillar Lego. Och vem gör inte det ?!?  Så besök legos hemsida ni också och anmäll er =) www.legoclub.com

  Bild lånad från Lego.com

Mora Träsk

A och jag hade en bra dag igår. Hann med några saker på listan men inte allt....hmm men dom står kvar så hoppas få några gjorda idag innan jag fyller på listan med helggöra....

Vi va iväg igår kväll till en kompis på fika och lite tv-tittande. Fredag= Doobidoo =)  A somna i soffan, det va nog första gången han gjorde det. Så vi satt kvar och såg på den svenska filmen Offside. Bra trots att det va en massa fotboll ;)  Vi är ju mera intresserade av motorsport ;)

Ser ut att bli en fin dag även i dag. Tvättar för fullt och tror att någon gång ska det väl bli tomt i tvätttunnan, men inte då...Men såna här dagar när man kan hänga ut tvätten och den torkar rätt så snabb gör det inte så mycket. Vare blir det i vinter när den ska hängas inne. Vi har ju det lite trångt....

Idag tror jag det blir en sväng för att titta på A;s stora favoriter Mora Träsk. Som spelar och sjunger i grannbyn. Vi har tittat och lyssnat på dom en gång tidigare men då va A i minsta laget. Tror att han kommer att rocka loss idag =)
 
I kväll tror jag det blir en mysdag i soffan här hemma ♥ 


Mora Träsk bild lånad från nätet.

solskensfredag

Japp det blev full fart hela dagen igår =)  Tvättat och grejat. A och jag bakade ett supergott matbröd från Leilas "A piece of cake". Har gjort det tidigare så här kan ni hitta receptet. Fast igår hade jag i lite linfrö och vetegroddar också som jag hitade i skafferiet  ;)

Efter middagen som i går bestod av kycklingpaj så åkte vi och rösta. För Stora sonen va det första gången. Han tyckte att själva röstningen va lätt, det som är svårt är att veta på vilket parti. Och jag kan bara hålla med. Jag valde i år ett för mig nytt parti ( allstå ett jag inte valt tidigare) få se nu om det va ett bra drag av mig eller inte.

På kvällen sen åkte jag iväg på träningen Team power/cambat. Super kul! Men oj sån träningsvärk jag har redan nu, hur kommer det att bli i morgon. Brukar ju vara värst andra dagen....

Vad dagen i dag har att erbjuda vet jag inte riktigt ännu. Har skrivit en lista på lite saker jag hoppas hinna göra idag. Där står bla tona håret, det ska jag börja med. Bädda rent i sängarna, så ska nog hänga ut sängkläderna på vädring redan nu. Ser ut att bli en fin dag även idag. Har 3-4 telesamtal som jag borde ringa idag också, boka lite tider åt A hos doktorn för kontroller bla.

Ja det blir nog fullt upp idag också. Ska jobba ganska mycket under hösten så det gäller för mig att skriva listor på allt så jag kan planera in när jag ska göra vad.



Så här fin va ju dammen i somras, ful med näckrosor. Men faktiskt så blomma en fint även igår trots att det nu börjar bli kallare ute.

Lycka!

A och jag va och hämta posten.

Då kommer bussen, vi stannar till och väntar innan vi går ut på vägen.

vinkar busschaffören åt oss.

 Åh så glad  A blev.

 Han vinka åt oss =) 

Det är lycka för en liten kille det.


ledig torsdag =)

Idag känns det som det blir en mycket bättre dag =)  Trodde på en sovmorgon men nja A ryckte det va lagom att gå upp vid 7 men lyckade "hålla" honom kvar i sängen en stund till med hjälp av en bok M;)  Men kl7 är ju ändå drygt 2 timmar mera än vanligt...

Nu har vi ätit frukost med "brosan" som A säger om Stora sonen, hans namn verkar vara svårt att säga, däremot så går syrrans namn nu bra =)  Fast hon har sovit hos mormor i natt så henne har vi inte sett till ;)

Nu är det dax att ta tag i en maskin tvätt och hänga ut. Ser ut att bli en fin dag i dag, så hoppas hinna vara ute en sväng också. Annars har A och jag betämt oss för att baka lite matbröd idag =) 

Det är dax för mig att välja idag också. Här i skogen har vi möjlighet till det idag och nästa torsdag men då är jag i Italien =) 

Har tänkt hinna åka och träna lite i kväll också. Nytt pass numera även på torsdagar, Team power/combat i 90 min. Kommer förmodligen vara "död" i morgon ;) Så här står det i beskrivningen på vad som kommer att hända; varierande styrka och kondistionspass med skivstång, hantlar, boxhandskar och mitsar =)  Försöker få med mig flera från familjen idag men vi får se hur jag lyckas med det ;)

Ja ni hör att det är bara att sätta igång om jag ska hinna ligga på sofflocket också :)

arga snickaren

Känner mig bättre till mods, tackvare några gulliga arbetskamrater så är jag på "banan" igen =)

Fick dock reda på att vi ska på planeringsdagar i mitten av november på mina lediga dagar, känns väl så där när man som mig jobbar lite för mycket just nu. Hade behövt få vara ledig då tror jag. Men lappen om julledigheten hade kommit fram så jag passa på att önska långledigt =)  Med lite tur så kanske jag blir ledig 3 veckor kring jul/nyår. Hoppas hoppas...

Till middagen blev det en burk kött soppa och bröd. Snabbare änså kunde det nog inte bli ;)  Och gott va det !

A och jag har haft en mysig kväll tillsammans. Varit ute en stund och plocka varsit (litet) äpple från vårat äppelträd =)

Sitter nu och tittar på Arga snickaren. Undrar om vi inte ska anmäla oss ....Tror ibland att vi skulle behöva det....men nej....

onsdag

Ny dag nya möjligheter !

Tyvärr känner jag mig off :(
Inte blir det bättre av att det är super dimmigt ute.

Men i morgon är jag ledig,
 och då ska jag försöka komma ikapp,
med mig själv.



Som tur är det en sån dag när jag ska sitta vid datorn och kalla patienter idag.
Måste handla på vägen hem.
 Mjölken är slut igen.
 Undra om man skulle skaffa en ko ;)
Så mycket mjölk som går åt här hemma =)

Någon som har något middagstips?
Kommer hem samtidigt som det är dax
 att äta så något som går superfort vore toppen.


Undra om man skulle göra en ny kategori som skulle få heta "gnäll", Känner mig såååå gnällig just nu.


grå grå grå.....

Ojoj här är det fortfarande full upp =) 

Jobba ju eftermiddag i går och när jag strax efter 18 ser att nog kanske kanske hinner jag med gympan =)  Ringer Dottern som skulle åka med svägerskan och en kompis att hon packar ner mina kläder i väskan. Och jo jag hinner, gick liite tidigare =)  Det va dax för en ny sorts gympa hos oss. Zumba!  Åh så kul det va!  Har sån träningsvärk idag, härligt!

Det tråkiga med gympan va att jag inte kom hem förrän vid halv10 och då orkade inte jag så mycket annat än att duscha och kryupa ner i sängen. Klockan ringde ju 4,45 i morse.......

Dagen idag har mest varit "pest", ingen ork till något....Men men nya tag i morgon, som är min sista arbetsdag den här veckan men som sagt då har jag jobbat 8 dagar i rad.....Har massor att göra här hemma så "ledig" lär jag inte bli...



Vad jag längtar efter alla blommorna i växthusen....

Måndagslista!

Måndag = måndagslista


Just idag är jag extra glad för =)

♥  Mina älskade ungar och kära Sambo

♥ Att jag har ett jobb jag trivs med ,
 trots att jag just nu "gnäller"
att jag är mitt i en jobbvecka som består av 8 arbetsdagar.

♥ Hösten är här och man "får" sitta inne under en filt och bara mysa

♥ Nästa vecka åker jag till Italien med jobbet några dagar,
växlade pengar i går

♥ Hoppas och tror att Sambon och jag fått till ett "flyt" här hemma
 nu när jag jobbar mera än tidigare

♥ Just ätit ett äpple från vårat äppelträd som i år bär frukt åt oss


måndagsförmiddag

Hmm jobbar ju lite mycket just nu så sitta vid dator kommer långt ner på "listan" när jag är hemma....Passa helst på att få gosa och busa med A så mycket som det bara går =)

.När han gick och la sig så va det mys med Dottern och Sambon i soffan. Lite tv tittande, tända ljus, varsin filt och en god kaka som svärmor bakat som hon ville att vi skulle "test" smaka. Svägerskan ska snart gifta sig och då ska Svärmor fixa lite gott att äta. Och tårtan kommer att gå hem ;) super god, någon slags cheesekake med körsbär på toppen.

Hade ju hoppas sluta tidigt i går men tyvärr inte, visserligen tidigare än i lördags men det fanns inte så mycket ork kvar hos mig så det blev inge blommor fixade. Hoppas hinna med det nu på förmiddagen innan jag börjar jobba

Jag börjar inte jobba förrän kl 13 idag så håller på med lite småfix här hemma. Lite knasig tid A kommer komma till dagis mitt i vilan har jag kommit på...Vi äter lunch här hemma och sen åker vi, han kanske somnar i bilen men mest synd om dom andra barnen som blir störda av oss när vi kommer, får smyga in ;)

Nu dax att hänga en maskin tvätt. Men håller på att fundera ut lite saker att skriva på min måndagslista idag. Kom ihåg att titta in hos Jennyn och bli peppade ni också.



En ros som fått "nytt" liv och blommar igen.

söndagens

Tid upp: KL 6, hua...det är ju söndag...
Frukost: jprdgubbsthe och skinksmörgås
Humör: bara bra =)
Gjort: duschat,ätit frukost, läst vad som hänt på FB och kollat några bloggar så nu är jag sen....
Träningsplaner: hmmm
Dagens ATT GÖRA: Jobba, hoppas hinna titta till uteblommorna idag. Köpte en höstblomma som jag tänkte fixa till i utekrukan med lite som redan finns hemma.
Ser på: Fin vädret ute =).
Lyssnar på:datorsurret...
Läser: Strax dax att lyssna på ljudboken i bilen
Bästa: I morgon har jag sovmorgon =)
Sämsta: kan inte komma på något just nu, har ju redan "beklagat" mig över att jag jobbar 8 dagar på rad...
Barn: A och Dottern sover (tror jag, det är tyst i allafall;)  Stora sonen är hos sin pappa, men va här för en stund sen då han glömt lite jobbsaker här hemma.
Väder; Ser ut att bli en lika fin dag idag som i går =)

Lördag

Sitter i soffan efter en lååång dag på jobbet kom inte hem förrän vid halv 6 men då hade jag ju förstås hunnit handla mat. Så nä det blev inge utejobb alls. Passa på att vara med A när jag kom hem iställetl. Men hoppas nu på morgondagen istället. Och att det blir lika fint och varmt väder som idag =)

När jag kom hem bjöd Sambon på grillad kyckling ugns rostade grönsaker och potatis. Mums.


lördagsmorgon

Över levde gårdagen =)  Men på jobbet va jag tröttare än tröttast.....Ja va trött när jag kom hem med.....

Väl hemma bjöd Sambon på hemmagjord pizza. Blev sen mys med A i massor =)  Sambon tog in lite ved, så vi "premiär" elda för säsongen igår. Lite Tv-tittande sen jag kröp ner i sängen.

En helt vanlig jobbfredag med andra ord = tråkfredag.

Men idag är en annan dag =)  Jobb på agendan men i dag på tandakuten i stan. Har planer på att storhandla mat på vägen hem. Sen har jag räknat med en lugn kväll. Beroende på när jag kommer hem men skulle gärna vilja hinna plocka lite med blommorna ute. Ser lite rissigt ut. Och vill ju hinna "rädda" in pelargonerna. Det börjar bli rätt kallt på nätterna här nu. Regna regält när jag gick upp men nu verkar det skina upp. Skönt. Jag brukar parkera bilen en bit bort från jobbet (=slippa betala en massa parkering) och gå ca 10-15 min.


en ännu tråkigare fredag....

Usch och fy är så trött att jag skulle kunna stå och sova tror jag :(  Och jag som har 6 arbetsdagar kvar innan jag får ledigt....hur ska det gå.....

Jobb på schemat idag allstå. Den "längsta" och tråkigaste dagen på mitt två veckors schema. Blää. Har funderingar på att kolla om jag kan ändra lite på arbetstiderna denna dag. Börja en timme tidigare och sluta två timmar tidigare, jag vet att det inte riktigt går ihop. Men antingen korta ner min arbetstid eller ta ut en timme komp, såg igår att jag har 30 timmar komp just nu och har redan inbokade dagar som egentligen är lediga så det lär bli fler timmar. Har visserligen lovat mig själv att vara ledig mycket vid jul men har både årets semester och "gammal" sparad så tror att det också kommer att gå =)

Egentligen är inte att jobba som är det "jobbiga" utan att komma hem och känna att jag inte hinner med allt jag vill och måste göra....Jag jobbar ju visserligen inte heltid ( 70% + en helg i månaden) men när jag har en ledig dag så vill jag inte bara städa utan göra roliga saker med A. Det är ju därför jag jobbar mindre inte för att "städa" mera. Och jovisst gör A och jag "görasaker" ihop också som baka och sånt men tex göra rent badrummet vill jag helst göra utan hans hjälp ;)

Usch det har blev ett tråk inlägg, hoppas ni stod ut ;)  För att göra det lite "värre" så är det grått, blåsigt och lite regndugg ute. Men det är toppen väder för att krypa upp under filten med en liten godisskål framför tv;n i kväll med en massa ljus =)

mätt i magen.

Sitter här mätt i magen =)  En fördel med att ha Stora sonen hemma och arbetslös är att om man har tur som idag så är middagen färdig när man kommer hem, trött och grinig ;)  Fast hade ju hellre haft honom på ett jobb....
Han spar däremot avplockningen av bordet åt mig så det ska jag göra nu.

Har bjudit på receptet tidigare så kolla länken. Men hade inte allt hemma så det blev en ny variant på symöteslådan. Det blev skinka istället för kassler, det fanns inte heller någon grädde hemma så där tog han creme frache istället. Sommargrönsakerna blev utbytta till majs.


dax föe en dagens =)

Nu va det länge sen jag skrev en dagens så här kommer en ;) 


Tid upp: KL 5 ( tog en kvart sovmorgon)
Frukost: I dag blidde det te och hembaktbröd, är superkallt ute och inne så fil kändes inte akutellt....
Humör: bara bra =)
Gjort: duschat,ätit frukost, läst vad som hänt på FB och det va inte mycket
Träningsplaner: Hmmm det va länge sen jag hade några såna. Träningen börjar på måndag men då har jag tyvärr bytt arbetspass och jobbar em. Hur kunde det bli så???
Dagens ATT GÖRA: Mitt tur att hämta A på dagis och ska försöka handla lite, helt slut på mjölk...som ni ser inget speciellt på To Do listan ;)
Ser på: PåStora sonen som just kom hem från tidningsturen.
Lyssnar på: Sambon som duschar och A som busar =)
Läser: Har börjat lyssna på en bok i bilen som heter Kleopatras kam ( tror jag...)Köpt 5 "nya ljudböcker på en köp och sälj sida på Facebook
Bästa: Älskar min underbara familj
Sämsta: Kallt!!!
Barn: A står bakom mig på stolen, Stora sonen har nog landat på stolen vid sin nya dator och Dottern sover hos mormor och morfar i natt.
Väder; Klart och kallt....

tråkonsdag....

Nu är dagen snart slut så även jag.....Första dagen av åtta på raken är nu avklarad. Ska jobba liiite mera nu under hösten, 2 dagar i månaden ;)  Tyvärr har schemat blivit så att en gång i månaden jobbar jag då 8 dagar på rad :(  Fördelen är att jag kommer att vara med på fler jobbmöten utan att behöva åka på min lediga dag.

Har inte hunnit gjort så mycket idag förrutom jobbat. Det är det sämsta med att jobba eftermiddag får inget gjort här hemma :(   Förresten det finns en sak som är sämre....hinner oftast inte träffa A innan han somnar, men i dag smet jag ca10 min innan och då va han vaken =)  Jag hade turen och fick natta honom =)

Har sen bara suttit i soffan och slötittat på tv och läst några bloggar. Men nu är det snart dax att tvätta av mig och borsta tänderna och sova söt ;)  i några timmar innan klockan ringer 4,45.....



Bild från stugan för att få något roligt att tänka på här i höstmörkret =)


syster yster

Såg på FB att syster från Småland kommer upp i slutet på september. Så kul! Hoppas vi hinner träffa henne och barnen då. Hoppas dom hinner ta sig hit, i somras hann dom bara hit på A;s födelsedagskalas.

september

September...ja nu ÄR det höst. Och idag känns det verkligen som höst ute också. Grått och ruggigt :( Hade jag haft en ledig dag och varit hemma så hade jag önskat att få sitta uppkrypen under filten med en massa tända ljus. Men jag är inte ledig idag har bara "sovmorgon", börjar 10,30 Gick upp vid kl7 men har än så länge bara "glidigt" runt ;) Snart dax att kliva in i duschen och få llite fart. Har iallafall hunit pratat och ätiti frukost med mina barn.

Dottern ska sova hos mormor i natt så henne träffar jag inte förrän i morgon kväll. Och Stora sonen hinner jag bara sig godnatt åt i kväll när jag kommer hem. Han kör ju ut tidningar på morgonen går upp vid kl3 så han lägger sig tidigt =)

Idag har A gruppbilds fotografering i skolan. Så hoppas det inte börjar regna för dom tar kortet ute. Han har en ny tröja som farmor stickat åt honom på sig. Trodde jag skulle hinna ta en bild och visa snyggingen innan han åkte men icke :(  Men med lite tur så är den ren så jag kan ta en bild i kväll ;)


RSS 2.0