söndagens

Tid upp: inte förrän 5,45 ringde klockan + att det nu är vintertid så känns helt ok, tyvärr tyckte A att vi skulle gå upp mycket tidigare änså...
Frukost: Te och ostfralla
Humör: på topp =)
Gjort: inte mycket......
Träningsplaner: på måndag....
Dagens ATT GÖRA: jobba sen ta det lugnt( säger jag nu men finns stor "risk" att det blir full fart i kväll också;)
Ser på: skärmen ;)
Lyssnar på: A som berättar vad som händer på TV
Läser:  Börja på en ny ljudbok igår, om jag minns rätt så heter den Saffranshjärtan av johan bonnier
Bästa: i morgon är jag ledig = hoppas få sova längre än 4,45....
Sämsta:  Inget sånt, så skönt =)
Barn: A ser på tv, Dottern sover och Stora sonen sitter nog vid datorn, han va såå pigg när han kom hem från tidningsturen att sova va inte att tänka på ;) 
Väder; Dissigt och 8 grader varmt =)

tävlingsdax!




" Jag tävlar om presentkort på barnkläder värde 1000 kr
hos KIDELIN i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "



Typiskt :(

Typiskt! I första äffaren fanns det EN jacka kvar, en vit....I nästa fanns det några vita jackor i för små storlekar för mig :(  Fråga om dom visste hur det såg ut i stans tredje affär, jo det fanns vita........Så det blev ingen jacka för min del. Men jag tror nog jag ska leta upp den på nätet och köpa så. Jag vet ju vilken storlek och vilken färg jag vill ha =)

For runt på stan innan jag kunde åka hem. Väl hemma hade Sambon fixat lite mat och sen somna jag på soffan en stund, skönt. Nu sitter vi i soffan med lite gott att äta och dricka =)

Update; Kollar runt på nätet men tyvärr kostar jackan 500kr mer där och ibland  även frakt :(  Nu blev jag lite snål.....kollar efter en annan jacka idag efter jobbet. Hoppas jag hittar någon snygg och till ett pris som jag tycker är ok.

lördagsmorgon

NU ÄR det mycket.....Men som jag skrivit tidigare, bara trevligt sådant som ska/måste göras =)  Men tyvärr lite tyst här på bloggen.....

Gårdagen spenderades mesta delen på jobbet, i soffan och i bilen......Just ja och surströmmingsskivan i torsdags va mycket trevlig men som sagt jag åkte hem tidigt då jag skulle jobba dagen efter.

Idag är det jobb igen som gäller. Har också planer på att hinna köpa en ny vinterjacka som jag sett en annons på. Hoppas nu bara att det finns kvar i min storlek och i någon annan färg än vit ;)  Handlas mat är också givet när jag är i stora staden. En (eller kanske två;) födelsedagspresenter ska inhandlas också då A;s fadder fyller år i morgon. Vi ska även på ett 10-årskalas på tisdag kom jag just på.....

Kvällen kommer nog att tillbringas i soffan igen. Börja ju något nytt musikprogram förra lördagen som vi såg litelite från söndagens repris men som kändes som ett helt ok tv-program en kväll i soffan som man inte behöver följa hela tiden utan kan prata och umgås till =)

Sambon och A ska ut i skogen med kusinerna i dag bllir nog ett par korvar grillade där till lunch. Är allt lite avis på att jag inte är hemma ;)

surströmming

Mycke nu....men det är bara positivt =)
Ska strax iväg till jobbet där ska det ätas surströmming,
 ja inte alla då förstås....
jag bla kommer att få en massa annat gott istället ;)


julklappstips

Ni som inte varit in hos Hannas krypin så gör det =)  Hon gör en massa fina smycken som hon säljer i sin webshop.



Jag är jätte sugen på att köpa en julklapp till mig själv ;)

Mary Kay

Hmm mycket i huvudet nu...Har ju funderat fram och tillbaka en längre tid på om jag ska börja som Mary Kay hudvårdskonsult......Nästan hela gårdagen gick åt att hitta och läsa för och emot på nätet. Har ni några argument och åt det ena eller andra hållet, så kommentera !  Just nu är jag mycket intresserad =)  Är egentligen mest intresserad för att kunna köpa billigare  ;)  Kollat på all information som jag fått när jag handlat. Upptäckte då att jag handlat för mycket mera än jag trodde per månad när jag slog ut det.

Har tidigare sålt Oriflame, men där kunde man bara lämna ett en katalog var 3;e vecka. För är inte den säljande personen egentligen. Nu vet jag att man inte "säljer" MK utan visar och tipsar, men ändå. På Oriflame tjänade man inga pengar (jo men väldigt lite, det gick åt för att köpa nya kataloger osv) men har förstått att det är bättre hos MK ( jag kan allstå tjäna lite på att köpa produkterna av mig själv;) Men att man måste sälja för en viss summa för att vara aktiv, stämmer det?

Gillar MK;s anda, Gyllende regeln. Massor med positivitet verkar det vara, sen kanske jag kan tycka (efter att ha läst mig till) att det verkar vara lite "frälsningsmöte" över det hela ibland. Men så länge det är positivt så varför inte......

Man får en massa utbildning i vitt skilda områden, om jag förstått det rätt. Kunskap är alltid bra =)

Hjälp mig nu! Skriv vad du har för åsikter ( om du nu har några). Har ni några bra sidor att läsa så skriv ner dom också, eller kanske några bloggar som skriver om MK. Jag vill läsa ALLT.

S


1. Vad heter du? Smilla (på bloggen iallfall;)
2. Ett ord på fyra bokstäver: smak
3. Flicknamn: Stina
4. Pojknamn: Sune
5. Yrke: simlärare
6. Färg: snorgrön
7. Klädesplagg: Snörkängor
8. Mat: Surströmming
9. Sak i badrummet: Smörja
10. Plats/stad:Sala
11. En orsak att vara sen: snö
12. Något man skriker: Skit
13. Film: snövit
14. Något man dricker: smirnoff
15. Band: Scissor sisters
16. Djur: Snok
17. Gatunamn: Sothönevägen
18. Bil: skoda
19. Sång: Sommaren är kort
20. Aktivitet med mer än en deltagare: sex ;)


101026

A och jag har en toppen morgon som dock inte börja så bra....A ville gå upp redan vid 6 men inte jag......Och då blev han "ledsen"...hans sett att få som han vill ;)
Nu har vi allafall ätit frukost. Mysigt att ta en långfrukost och äta med dom stora barnen =)

Kollat några bloggar, mns med en kompis och pratat i telefon. Så har min morgon sett ut änså länge, så nu börjar det bli dax att sätta fart att göra något. Tvättmaskinen har "pipit" att den är klar så bara att plocka undan den torra och hänga den blöta.

Packa lite tradera saker ska också hinnas med under dagen. Tre auktioner gick ut i söndags och hade fått pengarna från alla tre igår. Sånt uppskattas =) Så då måste jag sköta min del och skicka dom snarast också =)



Fick lite nya kort från Riva del Garda igår, så nu längtar man tillbaka lite grann igen ;)

måndagslista

Missa nästan att det är dax för måndagslistan =) 

Här kommer iallafall min lista på det som gör mig glad idag



♥  Min familj, min kära Sambo och älskade "ungar"

♥  Haft en skön långhelg med både några "måsten" och en hel del mys

♥  Mycke som händer på jobbet nu, både skojsiga och mera jobbgrejor

♥  Har kommit igång ordentligt med mitt sorterande och slängande ;)

♥  Sålt lite på tradera i helgen, några auktioner kvar dock

♥  Zumbadax strax





Missa inte att gå in till jennyn och läs flera listor =)


slösöndag...

Har haft en slödag här hemma idag.
 Plockat och tvättat som vanligt =) 
Bakat en äppelkaka och bara varit.
Nu sitter vi och ser på tv, en skärgårdsdrömm
Vilka härliga hus!


dag i skogen =)

Vi har haft en mysdag =)  Passa först på att ta en liten "spadag" i duschen medans A va ute med sin pappa och gejsa. Innan jag va klar där så kom  dom in och tyckte vi skulle packa magsäcken och gå en sväng i skogen. Så det gjorde vi i solen, som ha skinit på oss idag. Passa på att plocka fin mossa att ha i adventsljusstaken. Hade annars haft planer på att ha kastanjer där annars men det finns ju fler stakar ;)




Denna bild är lånad från nätet. Har tagit en massa kort med mobilen....men måste leta upp sladden innan jag kan ta fram några kort där....Men annars såg det ut så här i skogen vi gick =)

en helt vanlig lördag....

Kast en massa igår sorterat och plockat iordning. Tyvärr inte färdig men nu känns det mycket bättre. Plockat hem en del annat får stå kvar så länge. Hittade massor med saker jag inte mindes och annat jag letat efter =)  Hittade bland annat mina stora barns fårskinn, ett långhårit får skin jag fått att ha som fint av mina stora banrs farmor och farfar som tidigare hade får. Hitta även 3 skinn som jag hade planerat att sy en väst eller något liknade av. Nu är dom hemtagna ( förrutom ett av syskinnen som mamma fick låna på obestämd tid;) eftersom jag lagt beslag på rummet.)
A och jag åkte dit så vi va där vid 11 och åkte inte hem förrän efter 4. (Hade dock en liten luinchpaus) men allt är fortfarande inte genomgått så ni förstår hur det såg ut ;)  Men jag har kastat massor, hitta bland annat en massa vykort och grattis kort vi fått i en massa år som nu dom flesta är kastade. I början av dagen lästes alla korten men på slutet kollades det bara av vem.

Kvällen tillbringade jag och Sambon i soffan under filtar. Börjar bli kallt ute. Vi titta på Dobidoo och sen blev det Skavlan. A har börjat bli lite förkyld så han kom in till oss tidigt under natten. Så varken han eller jag har sovit någe vidare i natt. Han har snurrat runt mest hela natten.

Idag har Dottern åkt i väg för att göra höskole provet och Stora sonen har åkt och hjälpt sin pappa med lite eljobb. SÅ vi får se vad vi i lillafamiljen hittar på idag. Känns skönt att bara ta det lugnt med lite hemmafix men det händer två roliga saker i kommunen idag som vi är lite sugna på så vi får se.

  

Den här fick Sambon när han fyllde år. Den myste vi med igår =)


rensa och kasta

Blev en dag med en massa kasta och slänga igår. När jag flytta hir för 6år sedan !! (hur fort tiden går) så fick inte allt plats så jag fick lagra lite saker hos mamma och pappa. Tanken va att jag skulle ta tag i det inom någon månad eller så, men nu har det som sagt gått 6 år.... Så igår börja jag rensa lite där inne =)  Men när det va dax att åka hem så bestämde jag för att åka tillbaka idag och plocka ut allt och helst bli av med det mesta. Åtminstonne ställa iordning så mamma och pappa ska kunna använda rummet och komma åt i sina skåp där inne. Det värsta är att det blivit ett skräp rum där alla (ja många i alla iallafall)ställt in en massa saker som man behöver förvara...


 Bild lånad från nätet.

Så här illa ser det inte ut iallafall =)  Allt (nästan) är ner stoppade i lådor. Finns även ett skrivbord som dom stora barnen hade tidigare som egentligen skulle ha kastas direkt istället för att ställas in i rummet....Finns ävet ett solarium med nästan nya rör (halvkropps heter det så när man solar hela kroppen men bara en sida i taget?) som jag ska försöka sälja för några hundringar. För det blir ingen mera konstgjort sol för min del....

ledig torsdag

Ingen vidare sovmorgon trots att jag jag är ledig....A bestämde sig för att det va läge att gå upp strax efter pappa, strax efter 6. Jag hade tur och fick ligga till 7 i allafall =)

Vi har tagit det lugnt på morgonen/förmiddagen. Ätit frukost med Dottern, duschat med A och pratat med Stora sonen ja så har det sett ut. Strax ska A, Stora sonen och jag åka en sväng. Stora sonen ska hjälpa till med ett eljobb vi andra ska besöka mamma/mormor.

Har annars inte så många planer för idag. Några för dom lediga dagarna men inget som måste göras just idag =)


tävlingsdax!



Jag tävlar om ett presentkort från FrökenFräken i Nikitas blogg
tävla HÄR du med!


onsdagens

Tid upp: 4,45 stutsa jag upp, eller kanske inte riktigt ...
Frukost: Te och äggmacka
Humör: på topp =)
Gjort: bara sånt där måste som plockat ur diskmaskinen och laddat tvättmaskinen....
Träningsplaner: på måndag....
Dagens ATT GÖRA: jobba sen ta det lugnt( säger jag nu men finns stor "risk" att det blir full fart i kväll också;)
Ser på: pingu ;)
Lyssnar på: A som berättar vad som händer på Pingu
Läser:  Hmm har en ljudbok som sitter i bilen, fast inte lyssnat på länge då Sambon och jag har "bytt" bil ett tag...
Bästa: i morgon är jag ledig = hoppas få sova längre än 4,45....
Sämsta:  Inget sånt, så skönt =)
Barn:  A ser påPingu, Stora sonen kom justy hem från tidningsturen och Dottern sover.
Väder; Svart ute men skapligt varmt, +5,6 

tisdagskväll

Så där nu är snart den här dagen slut för min del. Har varit supertrött hela dagen :(  Men nu är det bara en dag till som jag behöver gå upp tidigt den här veckan ;)

Har hunnit med föräldrarmötet på dagis. Tyvärr va det lite tråkigt. Inte så mycket information och så. Samma föräldrar som förra året, eller nästan i alla fall. 9 föräldrar till 8 barn av 18, inte så stor uppslutning tycker jag.

Dottern va snäll och va barnvakt åt A medans vi va borta. Hon passa på att duscha med honom så nu är han fin tills morgondagens fotografering =) Nu är det bara att bestämma vad han ska ha på sig i morgon ;)



Bjuder på en Italien bild =)

morrn

Usch och fy idag är jag trött......Som tur är så jobbar jag bara i morgon sen börjar min helg ;)

Gårdagens zumba va superkul men ack så svårt att få till det med bena och all rumpvickning ;)

Fick igår veta att det är föräldramöte på dagis idag. Så hinner knappt hem förrän vi ska iväg. Hade tänkt hinna bada A för i morgon är det dagisfotografering =) Och då måste han ju se lika fin ut som han brukar men det kan bli lite körigt....

Minns ni matbrödet A och jag baka i söndags? Hmm dom smakar ingenting....baka utan recept är inge bra, jag glömde ha i saltet....att det kan göra så mycket för smaken.



Har ni sett vilken fin spindel jag lyckades få på bild härom veckan.

måndag = lista

Hinner inte skriva så mycket men en måndagslista måste ju skrivas =)

♥  Äntligen dax för zumba igen. Har ju varit på tårtkalas dom senaste måndagarna ;)

♥  Blivit erbjuden att få gå en längre kurs på jobbet, super kul!

♥  På fredag hoppas vi att Stora sonen ska få ett ja på sin jobbansökan, han är nu bland dom 3 sista kvar =)
 
♥  Härliga hösten är här.

♥  Min underbara familj ♥

♥  Varit till onkologen idag, nu efter 3 år är det dax att ha lite längre mellan återbesöken, skönt.

♥  A har fått en tid hos sin Doktor, den 23 dec.


Glöm inte att gå in hos Jennyn och läs hennes och andras måndagslistor =)


Allt på en gång...

Just så är det här hemma just nu, allt på en gång...... A och jag har bakat matbröd, fotar för att lägga ut lite vinterkläder (hoppas hinna lägga ut annat också) på tradera och nu ska jag börja med kvällsmaten också. Idag blir det ugnsrostade potatis och grönsaker till det har jag tänkt grillad kyckling och någon god röra. Har både creme frasche och fetaost. Någon som har något bra tips?

Fika hos svärföräldrarna på förmiddagen intogs på den nya inglasade "verandan". Den har blivit jättefin. Varmt där idag trots att det är nästan nollgradigt idag. Undrar hur det blir i sommar ;)

söndagsfika

Gårdagen blev bra. På markanden träffa A en massa dagiskompisar. Vi stora köpte marknadsgodis och A fick en åktur med karusellen =)

Träffa mamma och syrran med familj, det blev fika hos mamma och pappa med marknadsmunkar =)

Idag blev det en liten längre sovmorgon =) Men frukost kl9 som vanligt. Hamna sedan här .....

Idag hade vi frostvitt på marken när vi vakna solen skiner så det kan nog bli en fin dag. Har lite inne saker att fixa med idag. Nu ringde svärmor och bjöd på fm fika så det blir det också =)



Dessa bär fick vi med hem sist vi va hos svärmor. Hon har odlat dom själv. Hon har haft en stor fin buske. Vi fick också en men har tyvärr inte hunnit få våra bär färdiga.

härlig helg

Hoppas på en härlig helg. Kom lite snö igår som försvann direkt men liiite kallare har det allt blivit ;)  Dax att leta fram varmare kläder. Vi ska åka i väg en sväng på marknaden som är här i närheten. Det är en energimässa i närheten också som ska få ett besök. Vi funderar på en ny kamin, som ger mer värme. Vi har ju redan solvärme och jordvärme men fler värmekällor är alltid bra =)

Dessa härliga raggisar har farmor stickat till A. Passar bra nu när det börjar bli kallare =)

Ny symaskin ?!?



Hmm varit många tävlingar/utlottningstips här nu ett tag,
men vill ju inte att ni ska missa något bra ;)

OM ni liksom jag önskar er en ny symaskin
 så måste ni gå in på sidan symaskineriet =)
Där är en utlottning av symaskinen här ovanför.

Så här har dom skrivet om symaskinen;
Janome JR 1012 är en användarvänlig symaskin med inbyggd trådavskärare
och ”snapp on” fäste för snabbt och smidigt pressarfotsbyte.
12 sömmar + 4-stegsknapphål
5 års rikstäckande fullgaranti


Välkommen




Den här fina Välkommen skylten köptes för någon vecka sen
i en liten mysig inredningsbutik i samhället där jag är uppväxt.
Den sitter nu i hallen
och är bland det första man ser när man kommer hem till oss =)


Pippi tröja



Den här fina Pippitröja har farmor stickat till A.
Han är super glad för den.
Pippi är ju en stor favorit här hemma =)

A;s farmor är superduktig på att sticka.
Hon stickar tröjor och raggsockor
 på "löpande band" till A.


101014

Har nu varit uppe i drygt en timme och sitter nu och äter frukost. Svart ute men några plusgrader på termometern. Det här är en av mina bästa stunder på dagen. Tyst och lugnt och bara jag vaken. ( eller Stora sonen är ju ute och kör tidningar men ingen vaken hemma ;)

Dagen (och gårdagen) består av förmiddagsjobb. Kul att vara tillbaka på jobbet efter att ha varit ute som "fluortant" i två veckor. Blev erbjuden att gå en fortbildningskurs inom receptionsjobbet. Superkul tycker jag, att dom vill satsa på mig =)  Det va ju inte så många år sedan som jag fick gå mer utbildningar inom barntandvård ( fluortanteriet bla).

För övrigt flöt gårdagen på som vanligt med en massa tvätt och plock när jag kom hem. Hmm kasta inget ;)  Men passa på att tvätta ett fönster bla =) 

Hade svårt att bestämma mig om jag skulle se "Arga snickaren" eller "Bönderna" då jag upptäckte att dom gick samtidigt på tv;n. Blev bönderna i går pga speeddateingen. Men nja vi får se vad det blir nästa vecka. Någon som har koll på om/när dessa programm går i repris?




handplockat




 En ny webbutik jag hittat.
Finns massor av fina saker,
allt från smycken till marmelader =)

Gå in på www.handplockat.nu


tävlingsdax igen !




" Jag tävlar om presentkort värde 1000 kr
från GEGGAMOJA i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "


goodiebag



Den här kassen från http://www.goodiebag.nu/
fick jag hem för någon vecka sen.
Fanns lite smått och gott som jag fått valt ut.
Har nu skrivit vad jag tycker om dom.
Hoppas nu snart få välja ut nya saker att prova.
Gå in på goodiebag ni också
så får ni också något nytt att prova =)


Ännu en tävling...




Gå in och läs en mammas dagbok.
Där kan du just nu tävla om det här snygga linnet =)
Jag läser hennes blogg nästintill varje dag.


Ännu en......

...stor sak som händer i dag =) 
A har ringt sin farmor och har nu gått dit själv.♥ 
Mallig mamma sitter har just nu =)
Nu är det ju så att det finns en gång väg mellan vår hus men ändå ;)
Nu ska jag bara dammsuga
och sen torka golvet,
när golvet torkar sen så hämtar jag honom.


Buffé

Nu känner jag mig duktig! Har just kastat Ica´s Buffé tidnignar sen julen 1995 ( första nr) till nu i pappersinsamlingen. Tror dock att det fattas 1-2 nr.
Tror att åtmintonne några av er som läser vet att jag är en samlare av stora mått. Men har nu bestämt mig för att försöka bli av med lite skit....Dagen skräp blev allstå en stor hög med gamla tidningar som jag inte har bläddrat i mer än när dom kom ( en del allstå snart 15!!år sedan). Då fanns inte datorn i var mans hem och då sparde jag dom för recepten skull. Idag hittar/läser jag nästan recept på nätet.

Någon mer som har gamla tidnigar i gömmorna ?

 Bild lånad från nätet.




Update;  Har fortsatt i samma stil. Kastat och sorterat. Känner mig så nöjd. Hoppas nu bara att jag forsätter att kasta. Skulle ju vara skönt att inte ha allt för fullt i köks skåpen. Nu börjar ju Stora sonen och Dottern bli stora, kan ju lägga undan lite som dom kanske vill/behöver ha när dom flyttar hemifrån. Har ju svårt att kasta sånt som är helt =)
Är ju inte sjuklig samlare ;)  Vi har plats och ser golven här hemma ;)  Ifall det nu va någon som undrade ;)

städdag....

Bröllopet i söndags va så där härligt som jag trodde det skulle bli. Jag grät en skvätt i kyrkan för det va så vackert. Hmm undrar om det bara är jag som är sån? Jag gråter lätt en skvätt på skolavlutningar och sånt också när det sjungs sommarvisor, ja för att inte tala om vid dop  eller när Dottern sjunger med kören. Hmm en riktigt lipsill är jag ;)  Men det bjuder jag på.

Festen efteråt va trevlig, kul att träffa en massa folk som man ofta bara hört talas om. Och andra man träffar allt för sällan. Maten va god men det är massor kvar som vi fått hem en del av, det tackar vi för. Kommer inte att behöva göra mat idag heller ;)

Blev inte så jätte sent men gårdagen va en riktig slödag. Vilket vi unna oss utan dåligt samvete =)  Jag passa på att stryka jättehögen när vi såg på tv. Det va det enda som blev gjort på hela dagen.

På kvällen åkte vi till syrran som fyllde år. Hade bara haft bröllopet i huvudet så hade ingen present :(  Vi åkte runt till olika affärer innan vi åkte hem till henne men i samhället hon bor stängde dom tydligen innan 17,30. Surt för oss men säkert skönt för dom som jobbar. Tur att Ica har öppet längre ;)

Planerna för dagen är storstäd. Dammsuga och torka golv tror jag det va länge sen "någon" gjorde. Svårt att komma i gång men när det väl är gjort kommer jag känna mig nöjd =)

tävling!



I samarbete med Kidelin.se kommer här en LOVELY eko reko Tävling där du kan vinna valfritt plagg från Katvig i härliga färger för Killar & Tjejer!


bröstcancer

Jag får försäkringsbolaget Chartis att skänka 10 kr till Rosa Bandet genom att publicera denna länk: http://www.cancerforsakring.se/?bannerId=1275 Följ länken och skapa en skänk-länk du också!

 


måndagslista

Åh idag känns det som jag har massor med saker att vara extra glad och positiv över, få se om jag lyckas få ner dom på min måndagslista =)

♥  Va på ett härligt och vackert bröllop igår, tack för att vi fick vara med

♥  Mina älskade ungar va skulle jag göra utan er, teck för all hjälp

♥  Hösten är här med allt mys som det tillhör, Sambon fick två fina ljus "mojäner" när han fyllde år som tänts varje kväll =)

♥  Ska på kalas hos ena sytern som fyller år idag

♥  Älskade Sambon och jag har ledigt idag (pga gårdagens bröllop)

♥  Storas sonen har fått förfrågan om ett fast jobb ( inget han vill göra hela livet dock, tidningsutkörare, ska få besked om jobbet han vill ha i veckan, hoppas på lika tur då )

♥  Känner lite röj och slang känslor ;)


Besök Jennyn och läs fler listor!

101010

Så nu äntlligen är det dax, tror jag är lika förväntansfull som dom som ska gifta sig idag =)

Nu på morgonen har vi fixat lite. Strukit en massa skjortor till killarna i familjen. Nu är det strax dax för duschen, tar tid för fem personer att bli färdiga ;)

Sambon ska åka och fixa lite i kyrkan. Bröllopet har höst tema och dom vill ha röd/gula lönnlöv i kyrkgången som han ska lägga dit.



lördag med massor att göra

Här hemma är det just nu fullt upp. Har precis blivit färdig med en massa potatissallad till morgondagens bröllop. Hoppas att det räcker och att den smakar något....

Har hunnit ett besök till svärmor som också håller på att grejsa för fullt tills i morgon. Vi fick gott fika där.

Sambon har hunnit planterat körsbärsträdet som han fick när han fyllde förra veckan.

Strax tänkte jag försöka slå in bröllopspresenten från barnen. Inte det lättaste du den har en ovanlig form och jag har ingen kartong som passar :(  Komma ihåg att skriva kort också....

Snart kommer vår kompis på speedway mat. Hoppas hinna dammsuga och duscha innan bara.....

Bara barnmässa biljett

Igår kom min biljett som jag vann hos Engla till Bara barnmässan. Trodde jag ju inte skulle få någon då jag har haft det svårt att få iväg mail till henne utan att fått tillbaka dom. Så tyvärr har vi bokat in annat i morgon då vi tänkt åka. Idag jobbar Sambon och på söndag ska vi på bröllop. Så nu undrar jag om det är någon som vill ha min biljett ? Men ni måste i så fall kunna hämta den här hemma hos mig....Jag bor mitt i Östhammarskommun, längs väg 290. Tyvärr finns det inte så många bussar som stannar här :(  Så egen bil är ett måste.




Biljetten gäller allstå denna helg så tveka inte om du är intresserad. Lämna en kommentar och skriv in din mail adress så hör jag av mig så fort som möjlligt. Även fast inte jag kanske inte kommer att vara hemma i morgon så finns det alltid någon som kan lämna ut biljetten om du vill hämta den i morgon.

kalender

Nu va det länge sen jag va med i en tävling så nu är det dax =)  En personlig almenacka är det jag hoppas vinna den här gången. Hoppas verkligen på tur för en sån önskar jag mig verkligen. En snygg som ingen annan har lika.

 Har försökt lägga upp bilden som Camilla har i sin blogg men inte lyckas :(

Men besök En mammasdagbok så ser ni hur tävlingen går till.


torsdag = pannkakor

Torsdag och jag är äntligen ledig, 10 arbetsdagar på rad sätter sina spår, trots att jag inte jobbat så långa dagar dom sista dagarna.

Idag har vi tagit det lugnt A och jag, börja med sovmorgon, gick inte upp förrän 8,15 ( hade förstås varit vaken tidigare men skönt att få ligga kvar). Har inte så många planer för dagen, tänker försöka hinna ifatt lite. Ska dock åka och hjälpa svägerskan duka till bröllopet. Annars tror jag att jag ska försöka ta lite kort och lägga upp lite annonser på tradera. Vädret är annars väldigt grått och regnigt här idag så det kanske blir svårt att få till några bra kort.

Nu är det dax att fixa lite lunch tror jag ska göra tunnpannkakor, såna gör jag så sällan blir mest ungspannkaka här hemma, så man slipper stå vid spisen hela dagen =)  Pannkakor till fem personer tar ett tag att grädda ;) Men nu är det ju bara jag, A och Stora sonen hemma så då blir det inte lika många.

 Bild lånat från nätet.

101006

Så nu funkar blogg.se igen. Efter jobbet åkte jag och handla lite till potatissallden jag ska hjälpa till att göra till bröllopet, det ska bli buffe. Tyvärr fanns det ingen babyspenat ( kanske va lika bra, lite tidigt att köpa redan ;)

Sen blev det ett långt besök hos frissan, både klippning och färgning =)  Härligt att känna sig fin ;) Massa ny färg istället för dom grå ;)

Väl hemma så hade Stora sonen gjort hemmagjord potatismos och korv i ugn, mums.

Sambon har åkte till M för att titta på speedway och A blev superledsen när han upptäckte att det va jag som skulle natta honom. Tog ens stund att få honom att komma till ro. Men har hunnit sett nästan hela "Bonde söker fru"  Få se om det blir en lika rolig serie som det brukat eller om det är uttjatat.

Hann kolla lite efter ett halsband, tyvärr inget köp idag heller...Bara att leta vidare...Är lite inne på ett halsband från "Snö of sweden". Någon som vet något snyggt med lite färg på, hittar bara en massa svart och silvriga.




onsdagsmorgon

Gårdagens besök i stan gav dåligt med resultat :(  Hitta ingen skjorta till A att ha på bröllopet i helgen.....det är mest flanellskjortot just nu tycker jag och det känns inte som att "gå på bröllopskjorta" för mig....  Få se om det blir den som är lite trång över magen ( som han hade på barndopet härom veckan) eller om han får ha vitskjorta som stycker fram under en grön snyggtröja.
Själv köpte jag nya strumpbyxor att ha på bröllopet, tror det egentligen finns massor här hemma ( nylonstrumpor används inte så ofta av mig, men vill inte riskera att det inte finns några hela eller bara i fel storlek...)

Sambon köpte sin efterlängtade helikopter ;)  Det blev ingen märkvärdig utan en från Biltema.

 Bild lånad från www.biltema.se



Tror det va denna men den hade andra färger. Jag min dumma nöt trodde den skulle användas ute men inte det är inne man kör med såna i fall det är någon mer som undrar ;)


Även idag är det jobb som fluortant som gäller. Har nu jobbat 10 dagar i rad och det börjar sätta spår....Men när vi är klara idag så är jag ledig i 6 dagar och det ska bli så skönt. Har visserligen lite saker att göra och hinna med men hoppas jag inner bara vara också =)

tisdag

Idag blir det först lite jobb som fluortant sen efter att jag hämtat A på dagis. Så tar Sambon ut lite komp så åker vi till stan. Vi ska leta efter en skjorta till A.

Stora sonen fööljer med mig på morgonen, han ska ju på arbetsintervju idag. Sen ska han hjälpa morfar att ta upp båten vid stugan.

Gårdagens födelsedagskalas va trevlig. Super god tårta med Pippi på ;)  Däremot så blev det strömlöst vid 16 tiden när jag stod och skala potatis. Hmm vad hittar man på för mat som inte behöver värmas? Helst någe varmt eftersom det blir kallt utan ström....Sambon ordna det med att köpa hem en familjepizza när han åkte från jobbet ;)  Hmm taco på söndagen och köpe pizza på en måndag hur ska det här sluta ;)
På kalaset bränn det massor med värmeljusnär vi kom. Det tog nästan 3 timmar innan strömen kom tillbaka.

måndag = lista

Japp nu är det måndag igen och dax för en pepplista =)

♥  Måste börja skriva min härliga barn och älskade Sambon, va vore jag utan er ♥

♥  Vi ska på bröllop i helgen, ska bli så kul.

♥  Fick tyvärr inga biljetter till Bara barn mässan som jag vann, gick inte att skicka mail med min adress....fick bara tillbaka dom...Men är lika glad för det nu får vi hitta på något kul att göra hemma istället =)

♥  I morgon ska Stora sonen på sin första arbetsintervju, håller alla tummar som går ;)

♥  Ska strax iväg och äta kanelbullar? hos A;s lillakusin som fyller 2 år idag.

♥  Blir en tur till Stan med Sambon i morgon, vi ska handla en skjorta till A och sen ska Sambon få köpa sig en födelsedagspresent, just nu verkar det bli en leksaks helikopter, hmm han fyllde 42 ;)

Besök Jennyn för att läsa fler listor!

en helt vanlig söndag.....

Upptäckte just att jag inte skrivit något idag...Finns dock inte såmycket att berätta....Har varit en helt vanlig helgjobbdag....Storhandla på vägen hem.....Plcokat......Fick besök........Jo en ovanlig sak "hände" hemma hos oss idag, vi åt taco´s på en söndag ;)  Och ja det gick hur bra som helst =)  Så får det nog bli fler söndagar =9

mera Italien

Det har redan hunnit gått två veckor sen vi kom hem från Italien. Här kommer några mera bilder.

 Bild från stranpromenaden påväg in till city ;)

 Massor med båtar inne i city.

 Dom höga bergen skymtar trots en massa moln. Bild från vårt hotellrum.

 Även denna bild är tagen från hotellrummet. Ser ni hönsen och kalkonerna ?

101002

Blev inte en så lång jobbdag siom jag trodde, skönt. Men det tog tid att komma hem ändå. Väl hemma så har jag hunnit fika två gånger. Olika sällskap som kommit och gratulerat Sambon =)

Sambon har åkt i väg med ett gäng och svågern som dom ska fira svensexa för =)  Fick just ett sms att allt va bra =)

Här hemma har vi bakat pizza, mumigt. Ser på facebook att vi varit många som gjort det idag ;)

Stora sonen har suttit med mig i soffan en stund och sett på en film på tv. Men nu har han gått in till sig, tidningskörning i morgon med så han tar det rätt lugnt på kvällarna. Han va lite avis på kompisarna som skulle in till stan nu på kvällen men det är inget han kan göra så länge han har sitt tidiga morgon jobb.

Dottern har kommit hem från sin pappa där hon varit några dagar. Hon har börjat dejtat en kille så hon går på små rosa moln ♥ 


lördagsmorgon

Gårdagen flöt på bra. tog ut 2 timmar komp, så kom hem och kunde äta i lugn och ro innan gästena kom. Snälla svärmor hade bakat en super god tårta =) Sambon fick många fina paket, ett som inte va inslaget är ett körsbärsträd som ska planteras innan frosten.

Idag är det akuten jobb som gäller, tror det kommer att bli en lång dag :(  Ska när jag är färdig ta med en kompis hem som va på firmafest igår och är smart nog att inte köra hem så jag skjutsar hem honom ;)  Eftersom vi bor i "skogen" utan kommunikationer så brukar han bo på hotell när det händer något i "stan"  ;)

Sambon ska i kväll ut på svensexa så jag har som plan att hinna läsa i fatt en massa bloggar =) Men får se kommer något av dom stora barnen och sätter sig i soffan och vill se på tv sitter jag nog med dom ett tag =)  Vi har haft så mycket för oss den senaste tiden så det känns som vi inte har hunnit träffats ordentligt på länge. Men tror att det snart kommer att lugna ner sig.

Fick igår bekräftat att jag blir långledig i jul = härligt!

Mary Kay




TimeWise® Body Targeted Action™ Toning Lotion 236ml

TimeWise® Body Targeted Action™ Toning Lotion erbjuder en underbar formula som hjälper huden på kroppen att bli fastare och vackrare! Men en uppfriskande doft och ingredienser som olika botaniska extrakt och koffein ger produkten förmånliga resultat

Bild och text lånad från www.marykay.se




Det här är min nya favorit bodylotion. Luktar friskt och håller huden smidig länge. Jag är en sån som gärna smörjer in mig ofta och med denna går det fort, lätt och inget kladdande.

fredagens

Tid upp: Sovmorgon idag igen, kl ringde 6 =)
Frukost: Te och macka :)
Humör: bra men har ont i huvudet :(
Gjort: plockat ur diskmaskinen
Träningsplaner: Inga :(  
Dagens ATT GÖRA: Äta tårta ;)
Ser på: frostvit gräsmatta
Lyssnar på: akvariet som "bubblar"
Läser:  Box21 heter boken som sitter i CD i bilen 
Bästa: Älskade Sambon fyller år =)
Sämsta: jobbar i helgen :(
Barn: Skollov för Dottern och dagis har studiedag så A är hemma med Sambon idag.
Väder; Klart och kallt. Blir nog en fin dag.



Sambon fyller år och väntar till besök på kvällen. Tror det kommer bli en bra dag =)

RSS 2.0