fujidirekt

Nu är det dax för gratis kort igen =)
Gå in på www.fujidirekt.se/svepet  lada upp 100 bilder och du betalar bara för portot 29kr.

Jag har beställt!
Så snart kommer det hem ett tjockt kuvert med kort som kan delas ut till mormor och farmor.

Morsdag

♥Morsdag♥

Tog en stavgångsproemand när jag vakna. Så skönt, det va lagom varmt och inte så mycket bilar ute, men dom som kom hade båtar på släp ;)
Det blev självklart en frukost ute idag med.

Ska strax iväg till svärmor och äta smörgåstårta. Vi ska plocka ett stort fång syren och ta med =)


Hon ska även få en hand kräm, kan nog behövas efter flera månader med fingrarna i jorden ;)

Ska sedan ta min mamma. Vi ska träffas i stugan vid vattnet och grilla. Det ska också bli trevligt =)

PÅ "våran" väg (vägen som går förbi oss upp iskogen) så bor det bara en till åretrunt boende, men nu är ju sommargästerna också här. Bla så är det en präst som har hus där. Han stanna just till och prata en stund. Han är mycket trevlig och lättsam att ha att göra med.

Nu dax för duschen och sen iväg =)

lördagskväll

Vilken härlig dag vi haft =) Soligt och varmt och skönt. Dottern och jag har suttit och solat en lång stund efter förmiddagsfikat hos svärföräldrarna. Svärmor hade gjort en rabareberkaka som va lite fryst. Kallt och gott !

Har ätit mera gott hos kompisen M innan det va dax för speedway på tv;n.  Han bjöd på grillat och chokladpudding till efterrätt. Smask, tyvärr har jag inte gått något idag. Skulle kanske passa på nu när det inte är så varmt. Nä jag hoppar nog det idag.
Sambon är kvar och ser på tv;n. Jag och barnen åkte hem så A skulle få sova, han har så svårt att somna när han är borta. Oftas låter vi han vara och tar det när/om han blir trött dagen efter, men idag ville dom stora barnen åka hem....Dom har ju inte fått suttit vid datorn på hela dagen.....

Nä nu ska jag kolla runt på lite bloggar så jag vet vad ni haft för er i dag ;)

fy och blä !

Nu har jag sett den i flera dagar :(  Snoken som simmar omkring i våran damm. Inget jag gillar,usch och fy ! Ormar är inte min grej. Bara den nu håller sig där och inte kommer upp. För då dör jag ;) 

 

Man ser den inte på den här bilden. Men för min del räcker det att veta att den finns där :(

lördagsmorgon

Lördagsmorgon kan det bli bättre !?!  Solen skiner och det ska bli en härlig varm helg =)  Har just ätit årets första ute frukost med hela familjen, MYS !

Har inte så mycket planerat för idag, förutom en hos kompisen M och sen speedway på tv från Göteborg =)

Hoppas att ta mig för och plantera lite blommor och göra fint ute. Stora sonen håller som bäst på att klippa gräset.

Igår ringde dom från kommunen och tala om att vi får dagisplats till hösten. Vet inte riktigt vad jag känner för det. Skönt att det äntligen är bestämt, men dagis, hmm det känns så där. Har inget att gå på om att det inte skulle vara lika bra där bara en känsla jag har.  Jaja nu är det Räven som gäller i höst. Ska fylla i lite papper och höra av mig om inskolning nästa vecka. Det blir nog jätte bra =) Fast vi står kvar i kö hos dagmamman som vi hade som första alternativet, så får vi se om/när vi får plats där hur det känns då och hur livet ser ut.

090529

Vi hade jätte kul idag på öppna =) Alla barn va på topp humör.  Som vanligt blev det en liten fika hos mamma innan hemfärd ;)

När vi kom hem så bakades det två rabarerpajer för vi väntade besök på kvällningen. Kompisen M och så mamma och syster med några barn som ska handla blommor hos svärföräldrarna och sen fika hemma hos oss =)

Blev lite "bakat" tidigare i veckan också. Stora sonen har haft sista dagen på sin praktik idag. Skönt att inte behöva gå upp lika tidigt nästa vecka va hans kommentar om det.  Men jag fick inte baka den vanliga tårtan ville han.... då undra jag vad han skulle ha för någon. Helst så ville han ha köpe tårta..... Men sen kom vi överens om att köpa tårtbottnar och fylla med vaniljkräm och jordgubbssylt blandat med jordgubbar och sen ha grädde och frukt på.


Stora sonen har själv dekorerat tårtan med kiwi, physallis och färska hallon. Ser gott ut ;)

äntligen fredag =)

Att det regna hela dagen igår gör inget ;) För idag skiner solen igen. Och det ska vara sommar värme hela helgen ( idag vill jag tro att SMHI har rätt ;)  Vi har inget bestämt i helgen bara en massa roliga saker vi vill göra, vi får se vad som blir av. Det är ju Morsdag på söndag då brukar vi få något gott att äta hos våra mammor. Har redan hört att svärmor ska bjuda på smörgåstårta och att man får komma när det passar i helgen. Dom jobbar ju för fullt i växthusen och är trötta på kvällen så vi tänkte gå när vi ändå vet att dom försöker hinna äta lite och passa på att göra dom sällskap. Vad vi har med dit vet jag inte ännu en blomma som min mamma ska få är inte lika kul till svärmor efterso dom har hela växthusen fulla.

Nu är det strax dax för Öppna förskolan. Ska bli kul, det va ju klämdag förra veckan så då va det stängt på fredagen då vi brukar gå.



Här är lite Dahlier som sambon tog kort på får någon vecka sedan.

regn, regn och åter regn.......

Idag har det regnat HELA dagen så tråkigt :(    A och jag har varit inne hela dagen, jag vill inte gå ut.......
Har pysslat runt lite, struckit lite men mest suttit här framför datorn..... Är ju helt inne på Mary Kay just nu så har googlat runt lite och läser massor. Hittat några nya bloggar som MK konsulenter har.  Känner ni till några så hör av er till mig med dom :)  
Har inte börjat använda mina produkter som jag haft hemma i flera veckor ännu. Vill helst få slut på dom som jag använder nu och snart så är nog ögonmake-up removern slut och då så är det dax. Är verkligen jätte nyfiken om dom är så bra som dom flesta säger.Jo MK foundationen har jag provat några gånger.  Första gången så tyckte jag den va toppen men nästa gång gilla jag den inte alls, men tror jag hade på för mycket puder på. Så nu har jag provat den några gånger utan puder alls ( eftersom jag inte ¨har Mary Kays puder utan ett annat)  och tycker den funkar bra. Jag har en väldigt fet hud så brukar alltid ha puder annars.

Nu ser A och jag på Bolibomba han sitter och är så  mysig min lilla kille ♥  Tidigare idag så tog han min hand och hade en bok i den andra. Han lede mig till soffan där jag skulle läsa för honom. Mys!

lunchdax =)

Viktväktarna hade jag ju inte sköt ordentligt ( jo promenaderna men intagen va det sämre med....) Så idag har jag fixat räksallad som ätes nu.


Är ju gott ! Varför inte äta det lite oftare så jag inte blir så sugen och får svängdörr på skafferiet;) 
Hade varit på coop tidigare i veckan och där hade dom ju jättebilliga grönsaker. Så det finns massor med sallad, gurka och coctailtomater hemma, fast tomaterna köptes egentligen åt A som äter dom nästan som godis ;)


gårdagen = "skitdag"

Gårdagen va en riktig skitdag! 
* Börja blåsa och då blåste vår "ställning" med tak på (ingen aning vad det heter)  som vi har över trädgårdsmöblerna sönder.
 *Läcker någonstans i dammen så vattnet "försvinner"
Sen va det lugnt ett par timmar om man inte räknar A som va hur mammig som helst. Kunde inte göra något utan ha honom hängande i benet :( 
* Åkte sen till viktväktarna och där va det så klart upp :(
*Börja lukta elbränt (har gjort det ibland så där lite till och från men nu va det jätte mycket...) Så ringde svärfar som har pensionerad elektriker. Hitta kontakten som det lukta från ingen bra har kunnat börja brinna......
*Sen va det dax för åskan att komma. Snabbt dra ut alla datorer som har en tendens att gå sönder när det åskar. Tror vi klara dom men "mojängen" som fixar att vi har  trådlös kontakt funkar inte.....Kan tex inte skriva ut någon längre....
* Ja det fortsätter :( Spisen slutar funkar vet inte om det har att göra med elen eller åskan....Men här har vi mycket tur. Svärmor har lika spishäll som oss och hon lånar ut sin åt oss =) TACK!

Ja ni förstår varför jag inte skrev så mycket mer igår. Det va så mycket annat. Jo försökte faktisk lägga ut ett inlägg som jag skrivit tidare men det funka inte heller :(

Vilken underbar morgon!

Vakna till solsken idag också =)  Men har hunnit kolla på SMHI och det ska bli lite svalare och mera moln än tidigare i veckan, men nu skiner solen, så det gäller att njuta =)  Hade en liten "trudelut" ihuvudet när jag vakna ; WOW vilken härlig dag.......När jag kom ner och slog på barntv så kom det mera text där ;)  Tyvärr så har jag nu glömt resten :(  Men titta på Arthur och hans vänner i morgonbitti så får ni höra ;)

Gårdags kvällen blev inte som tänkt, sonen ringde och kolla när han kunde skjuta till jägarskolan och då svara dom om en timme!!  Så du blev det bråttom.... Istället för att åka hem imellan så blev det att fördriva tiden att fönstershoppa och handla på coop.
Så det blev ingen stavgångspromenad i går :( Som tur va han jag en sväng iförgår kväll och det måste bli åtminstonne en gång innan vägningen idag. Fattar inte men har nog gått upp den här veckan igen :(  Prata med syrran igår på msn hon hade gått imål, så ett stort Grattis till henne. 

Har inga planer för dagen idag, skönt!  Men i kväll så är det viktväktarna och sen ska jag baka tårtor som stora sonen ska ha med till praktiken eftersom det här är sista veckan =)

tisdagens kläder

Nu va det länge sen, men här kommer en dagens =)



Topp; HM
Kjol; Soyaconcept

Tror att dessa kläder kommer att bli sommarens favoriter =)  Ledigt och skönt och beroende på vad man har till så blir det finare eller mera casual som i dag.
Ni ser en del av A;s lekrum som är fullt med leksaker ;) Passar även på att visa mitt ansikte:)

tisdagsförmiddag

Fortfarande sol, härligt !

Börja dagen tidigt, har varit till onkologen och kollat "prickar". Såg bra ut, vi ska ses i höst igen. Inga förmaningar om att jag inte får vara i solen. Jag har blivit mycket mera "duktig" på att smörja in mig och A smörjs alltid in.

Stanna till på jobbet en sväng och fick en lite fika. Det va länge sen A va med dit så dom tyckte han blivit stor ;)  Hade hoppas att jag skulle kunnat titta på mitt schema men eftersom jag fortfarande inte vet var A kommer att vara så får vi vänta lite med det :(  Ska ringa till kommunen när jag är klar här.

Sen åkte vi till min helt underbara arbetskamrat L. Har inte varit hemma hos henne förrut även fast vi har jobbat ihop i mer än 5 år. Dom hade det jätte fint =) Jag sa att jag skulle skicka dit sambon så han skulle få lite ideér ;)  Hon bjöd på chokladpudding med en skivad jordgubbe i ur ett varsit martiniglas. Gottigt!
Det va henne jag bodde med när vi va till Tyskland. Så nu har jag fått ett USB minne fullt med kort, så kanske det kommer några såna här snart ;)

syren

Måste bara visa våran syren (eller syrener , det är flera ). Luktar så gott! Dom växer brevid torkvindan, så det är en fröjd att hänga tvätt =)

  

Tyvärr är bildkvaliten inge bra. Men hoppas ni känner doften ;)

Solsken =)

Undrar om det är sommaren som äntligen kommit. Ja hoppas kan man alltid. Nu har vi fint väder för andra dagen i rad. Jag ska strax ut och sätta mig i solen ibara shorts och linne. Härligt!  Självklart har jag smörjt in mig innan. Lucia 07 operades jag bort ett malingt melanom :(  Ska på "prick" koll i morgon. Har inte blivit förbjuden att sola men påmind om att smörja in mig. Sola solarium slutade jag med för länge sen.....

A och jag har varit på avslutning på kyrkis idag. Vi fika på fruksallad och glass ute, så kul vi hade =)

söndag

Vilken härlig dag vi haft det idag. Solen har inte skinit hela dagen men dottern har i allafall blivit röd när hon suttit ute i solen och läst. Tvättat en massa tvätt och hängt ute :) 

Började dagen med en stavgångspromenad, sambon ringde när jag va på väg hem och fråga om jag ville ha fika hos svärföräldrarna ;) Och det tackar man inte nej till. Man kunde nästan tro att svärmor har läst Carinas blogg  för hon bjöd på morotskaka, vet inte om det är samma recept som Carina men den va super smaskig =)

 Här är A hos farmor och farfar iförd syrrans solbrillor och "foppa"tofflor.


Ska strax till svägerskan och svågern på tacotallrik. Ska bli gott =)  Jag och stora sonen va ju inte hemma när A;s kusin fyllde tre, vi har ett paket kvar som hon ska få idag. Stora sonen har fixat så att alla cyklarna är sommarfixade så det blir en liten cykeltur dit.

solsken =)

ÅH !
Vilket härligt solsken !
Som vi har vaknat upp till idag.
Idag blir det en ute idag.

lördag

Oj dagen har bara försvunnit =)  Har inte gjort något speciellt på hela dagen, bara varit. Skönt !

Dottern har bakat bullar.   Så vi har haft bullfest =)


Ikväll ska vi äta choklad som jag köpte i Tyskland och sitta och mysa isoffan =)

Sambon och sonen har fixat så vi ska få sova i våran gamla säng igen. Den är breddare det behövs när A sover hos oss varenda natt :(  Men nu är det lite trångt i sovrummet istället. Så A;s säng har fått flyttat till en annan vägg och inte brevid oss. Men eftersom han har bestämt sig ( och vi låter han göra det ) han sova i våran säng så spelar det nog ingen roll var hans säng står.

växthus

Sambon och jag skulle gå upp till växthusen för att fixa lite till svågern som fyller 50. Fast börja plocka med en massa annat. Så vi har tillbringat 4 timmar där utan att jag hann fatta att klockan gick så fort. Inte ens A som va med sa ifrån. Han fick inte något att äta på den tiden utan gick bara och titta och grega och hade det nog jätte bra.
Träffa en del bekanta som kom och skulle handla. Några som det nog va flera år sen sist vi sågs:)

  Så här såg det ut för några dagar sen idag va det mycket färre blommor kvar.

Vi har just grillat korv och ätit med svärföräldrarna och svägerska, svåger (inte han som fyller år) och barnen. Så gott det är att äta grillad korv ute ;)

Nu ska här strykas kläder och köa till duschen innan det bär av på fest =)

klämfredag =)

Klämfredag härligt, idag har jag alla mina älsklingar hemma ♥   Tror vi kommer att ta det lugnt på dagen ikväll ska vi till svågern som fyller 50 och har fest.

Gårdagen bjöd på en kortarbetsdag =)  Sen storhandla, fy så tråkigt...... Valde en affär som jag inte brukar handla i och så svårt det är, man hittar ju ingeting. Massor med saker som får stå kvar på listan till nästa gång.....Men jag valde den av en speciell anledning. Hon jag jobbar med hade skickat sin man dit för att köpa ett litet tvåmanstält till sina barnbarn. Och ettt sånt ville vi också ha ;)
  Ni ser hur kul A verkar ha det. Tältet finns på Coop för 99kr (ordpris 199)

Sen blev det förstås en cykeltur för dom stora barnen hade fixat cykelsitsen till A. Så kul vi hade hoppas det kommer bli många cykelturer i sommar =)

torsdagmorgon = kristiflygare

Så är det dax igen, åka och jobba när dom andra sover...... Känns så där idag´, vet inte varför, brukar annars tycka det är helt ok. Ger ju mera pengar och sambon är hemma med A. Kanske för att det ser ut att bli en kanon fin dag, himlen är härligt blå =) Men kanske blåser det lite....
 
Få se om sambon hinner fixa min cykel och cykelsitsen till A. Vill så gärna ut och cykla =)  Vet att han har andra planer också.... Han ska byta ut våran säng (160) mot en annan ( 180) , vi har så dåliga madrasser :(  + att det blir trångt när A sover hos oss och det gör han ju ofta. Nu är det  så att det däremot kommer blli väldigt trångt i rummet istället men det får vi ta.

Just ja, avslutningsfesten igår va lyckad =) God mat! Kan rekommendera Löfstabruks värdshus om ni är i krokarna. Ja hela bruket är vackert att titta på.
 Löfstabruks herrgård.

mera cykel....

Hemma igen. Blev ingen fika med M och hans mamma, hon skulle till tandläkaren. Så vi åkte hem till mormor och morfar istället och fick fika. Moster L och pappan kom också dit en sväng.

Vi tog med pappan och köpte en cykelsits till A. Så nu ska här cyklas. Åh vad jag kängtar..... Ska bara få sambon att sommarfixa min cykel och sätta dit sitsen. Hoppas han hinner i morgon.

 
Det blev den svarta med röd sits. Kommer att passa så bra på min gamla svarta cykel. =)

Har nu ätit lite salladsrester från igår som jag fyllde på med lite kykling i. Det får bli min lunch/middag innan det blir asiatiskt i kväll. Ska bli så kul att gå på "fest". Ska ju visserligen jobba i morgon så det bli till att dricka vatten men det stör mig inte alls. Bor man på landet är man van att åtminstonne en i bilen måste göra det ;)  God mat och trevligt sällskap gör dom flesta fester trevliga =) 

bad dax!

Nu ska bad väskan packas för A och jag ska åka till badhuset =)  Bestämt träff där med A;s kompis M och hans mamma.
Det va länge sen och ska bli så kul. Sambon kanske dyker upp om vi tar en lunchfika efteråt sa han ;)

Ser ut att bli fint väder idag också =)  Få se om jag hinner med någon stavgångspromenad idag. Ska fösöka hinna en sväng till v.v ,handlar om platåer idag, känns som jag verkligen har hamnat på en stor sån......Sen bär det i väg på träningsavslutning, det blir asiatiskbuffé på Löfstavärdshus. Ska bli kul =)

trehjulstur ;)

Små pysslat hela dagen men som vanligt känns som något har blivit gjort :(  Inga fönster blivit tvättade även fast dagen har varit utan regn, eller nästan kom just på att det kom lite.

Här kommer lite bilder från A;s första tur med trehjulingen.



Ser ni så lycklig han ser ut =)

tisdag

Aldrig blir det som man tänkt. Men nu har jag fått fart på internet igen.

Avslutade dagen igår med en stavgångspromenad och startade denna med en, så skönt det är =)  Härligt grönt ute och fåglarna sjunger, bönderna kör traktor på åkrarna. Ja såna har dagar vet man varför man bor på landet =)

A fick en gammal trehjuling som annars skulle hamna på tippen igår kväll så den har provats. Han kan ju inte använda tramporna men sitter på och vill ha skjuts ;)

Stora sonen har det varit fart på i dag. Han har gjort många saker på "min lista" undrar vad han vill ha hjälp med ;)  Han har strukit ett berg med örngott och handdukar ( han vill inte stryka kläder, så det ska jag göra ) ,bakat rabarberpaj till kvällen och lekt med A när jag va ute med stavarna.

Idag blev det tunnpannkakor till lunch, lagom när vi bara va tre personer. För att stå och steka pannkakor till fem personer, det gör jag inte , då blir det ugnspannkaka. Sambon blev lite avis att han inte va hemma ;)

 

bröd tävling

Kolla just in Glamourmammans blogg och hon har en bröd tävling.  Vill du också ha chans att vinna presentkort på Polar bröd så gå in till henne. Men det är bråttom för tävlingen slutar i kväll kl 19.00.


måndag morgon

Så där ja nu hoppas jag det blir en vanlig vecka så allt blir som vanligt igen =)

A och jag ska börja dagen på kyrkis, ska bli jätte kul va så länge sen. Åtminstonne för mig A va med sin pappa förra veckan när jag va i Tyskland. Då hade dom varit på ålderdomshemmet och sjungit. Sambon va så glad för sjunga är verkligen hans greg ;)  A gillade det skärp i allafall.

Riktigt som vanligt är inte den här veckan. Stora sonen som är på praktik på Sandvik har fått ledigt den här veckan, då dom har stängt där den här veckan pga tidigare varsel. Så vi ska se om vi kan hitta på något roligt att göra ihop så han inte sitter vid datorn hela tiden ;)

  

Här kom det några bilder från Mainau. Vi hade en fantasktisk dag där =)  Precis lagom med sol. Drottning Silvia och kronprinsessan Viktora hade varit där två dagar tidigare (och dagen innan oss ) på bröllop.

Hoppas det kommer fler och bättre bilder från resan senare. Jag hade bara kameran i mobiltelefonen med men min super roliga rumskamrat L hade kameran med sig och hon har nu fått mitt usb minne så kommer snart att ha fler bilder.

konfirmation

Hemma igen :)
Trevligt att träffa familjen. God mat och god tårta ! 
Fattar inte att jag är så "känslig" fäller alltid en tår när man sjunger sommar visor i kyrkan, så även idag. Det här va ett härligt gäng bestående av 10 tjejer och en kille som konfirmerades.  Deras "redovisning" va några sånger som dom sjung med stor inlevelse.

Vi har haft fint väder, soligt men lite kallt om man inte va i direkt solsken. Men har haft kjol med bara ben för första gången iår. (Nä nu ljuger jag, hade ju kjol när vi va i Tyskland).

ligger efter :(

Hade fullt upp igår också så det blev inget skrivet :(  Fast kul att ha mycket kul att göra också :)

Börja med att sova länge det va skönt :)  Efter frukost tog jag stavarna och gick en timme. Medans jag va ute så ringde sambon, vi hade blivit bjuda nu fika hos svärföräldrarna.  Så avsluta promenaden där =) 
Sen va det bara att duscha när jag kom hem för sedan kom mamma och syrran och kusinerna till A. Syrran och barnen åker hem på måndag så dom ville komma över innan dess.
När dom åkte så va det dax för middagen, det blev taco`s, mm så gott.
Han knappt plocka av så kom vår kompis över. Trevligt! Vi hamna framför tv och såg på melodifestivalen, vet inte när jag såg "stora" festivalen senast. Fast vi orka inte se hela ;) vi såg bara alla bidrag. Så har ingen aning om hur det gick för Sverige eller vem som vann :)

Idag ska vi iväg på den andra syrrans dotters konfirmation. Hade ju inte tid att förbereda något igår så det va bara att gå upp tidigt idag :(  Så nu ska det bestämmas och plocka fram kläderna. Ska kolla vädret, solen skiner men det blåste kallt igår :(  När jag va upp och fixa vällingen i natt vid 4 så va det noll gradigt. HU så kallt !

min fredag =)

Nu har vi varit till Öppna, det är ju fredag ;)  Kusinerna från småland va där och en massa andra som vi inte sett på länge.

Passa på att ta en fika hos mamma efteråt där fick vi en jätte god rabarberpaj, årets första , så gott !

Va även in på "Gallerian" där och köpte en bollero som dottern har sett ut. Som hon ska ha när vi går på konfermation på söndag och på skolavslutningen.

Nu är det dax för lite mat. Idag blir det vårrullar, gott gott men kanske inte så nyttigt med tänkte på vågen. Sen bar det av till Sambons kusin som fick barn för ca 3 veckor. Ska bli så mysigt att få "lukta" på en liten bebis igen. Tyvärr har jag en tendens att bli sugen, men vi ska inte skaffa flera ;)  Vi har tur som fått A brukar sambon säga och han är rätt. Bättre lycka en A finns inte.♥

torsdag

Himmel så mycket man vill hinna med och bara hinner hälften ungefär.

Har jobbat idag. Börja med lite mera kurs på nya dataprogrammet och sen möte. A har haft det bra hos mormor där kusinerna från småland fortfarande hälsar på.

Hade hoppats hinna läsa TopHälsa som hade kommit när jag va borta men har inte ens hunnit bläddra iden.


Har skickat iväg lite tradera packet som jag fått sålt. En del har jag fått bättre betalt för en andra men jag har ju tur och blir av med dom.

utetid

Här kommer ännu ett kort inlägg. Har massor med saker att göra men vill helst bara gosa med A =)  Han och jag har varit på en barnvagnspromenad =) Så härligt fast det blåser lite kallt.


Häggen blommor så här såg det ut längs vägen jag gick. Doftar härligt så här lite på avstånd.

När vi kom hem så fortsatte vi vara ute i blåsten. Passa på att hänga lite tvätt ute. Tvätta är en av dom få sakerna jag låter Sambon "slippa", så tvätt tunnan va mer än full när jag kom hem igår. Han är bra på mycket annat så det "får" han göra =)
Älskar honom mer än han förstår ♥

hemma !

Borta bra men hemma bäst !
Brukar man ju säga och kan bara hålla med.
Kom hem sent igår kväll.
Sitter nu och gosar med A =)
Har just ätit en "tråkig" hemmafrukost,
mycket annorlunda mot igår ;)

tidig lördag morgon

Så där, strax dax för avfärd.
Inte riktigt klar.
Sitter och äter frukost.
Är tillbaka på tisdagkväll/onsdagmorgon.
Få se om jag hittar någon dator under tiden =)

fredagskväll

oj så mycket jag har fixat med idag =)

Har packat fram och tillbaka hela kvällen :(  Har så svårt att bestämma mig. Nu hämta jag den stora resväskan så kommer att ha alldeles för mycket med mig, men sån är jag =)

Har shoppat idag, äntligen så roligt det va. Även fast det inte blev dom skorna som jag först bestämde mig för, fanns inte i min storlek. Men som sagt ett par skor, en tunika och en jätte snygg jeanskjol =)
Typiskt nog så har jag inte haft tid att ta kort och lägga ut men ska försöka när jag kommer hem om jag kommer ihåg det ;)

Nä nu dax för sängen, ska upp tidigt i morgon. Måste åka senast kl 5,30 hemifrån för att inte missa taxin som dom andra åker. Och jag har inte packat ner i resväskan ännu inte heller bestämt mig för vilken jacka, kanske flera. Har inte heller bestämt mig för vilka skor förrutom dom nya förstås =)

 Vorhersage für die Region Konstanz  
TextSa, 09.05.So, 10.05.Mo, 11.05.
Tiefst-
Temperatur
12°C13°C12°C
Höchst-
Temperatur
25°C20°C24°C
Vormittagunterschiedlich bewölkt unterschiedlich bewölkt, etwas Regenunterschiedlich bewölkt
Nachmittagmeist sonnig unterschiedlich bewölkt meist sonnig
Abendunterschiedlich bewölkt unterschiedlich bewölkt, Regenmeist sonnig


Så här ska det bli för v'äder. Varmt men lite regn och inte så soligt. Har hört att den här sidan ofta visare finare väder än andra sidor, men jag gillar den här =)  Fast som sagt svårt att veta vad man ska packa. Upptäckte just att mitt paraply hade nog någon lånat och lämnat tillbaka trasig,hmmm. Så nu funderar jag på regnjacka eller ej.
Ja ni hör att jag har några beslut som måste tas i morgon innan jag åker.

torsdag och lite fredag

Blev en bra dag igår =)

Hos frissan blev håret kortare än vanligt men är inte korthårig ännu, näst nästa gång kanske. Frissan har ju ska ju också ha semester och mitt hår växer som ogräs, så vi väntar till i höst. (Usch höst låter hemskt, vi ska ju ha sommar först ).
Fick en mörkare färg också, så det känns lite ovant att se sig själv i spegeln ;)

Sen va jag ju till jobbet en sväng och fick lära mig lite om det nya datasystemet som inte verkar allt för svårt ;)

Hem sen en sväng och pussa dom där hemma, innan jag åkte iväg igen. Nu va det dax för att träffa mina "gamla" arbetskamrater och äta en bit och det viktigaste ;) Prata en massa "skit". Vi hade det jätte trevlig =)

Nu är det dax att strax åka till Öppna förskolan. Idag ska min syster och kusinerna från småland med ska bli så kul att hinna träffa dom nu när dom är uppe igen eftersom jag åker bort i morgon bitti och kommer hem sent på tisdagskväll.

bråttom bråttom

Som vanligt så är jag sen och det är bråttom......

Idag ska jag ha en massa egen tid, ska bli skönt men även lite stressigt så här innan. A ska vara hos mormor och morfar, ditt också kusinerna från småland är, medans jag ska åka till frissan. Idag är det dax för både klippning och lite ny färg i håret =)  Nu va det llänge sen jag färga hos frissan, har blivit mycke hemma toningar så här i mammledighets perioden pengarna strömmar inte in precis...
Sen ska jag till jobbet en sväng på "kurs" i ett nytt datasystem som vi ska börja använda där.  Hem en sväng och byta om för att sen träffa ett gäng "gamla" arbetskamrater och äta något gott. Våran arbetsplats lades ner :( Två av oss jobbar nu på samma stället, två andra jobbar på olika ställen. Men vi brukar träffas och äta en bit åtminstonne 2 gång om året men vi träffas och pratas på telefon och via mns nästan varje vecka =)  Vi är ett härligt gäng, saknar dom massor i bland.

onsdag

Oj inte mycket skrivet här idag. Vi har haft fullt upp =)  Började ju dagen med en lång promenad med A i vagnen. Så nu har jag gått 6 av 7 dagar den här veckan, det känns bra =)
Stanna sen ute en lång stund och lekte A och jag, dom hade ju lovat regn så jag tänkte det va llika bra att passa på. Men vi har haft tur för det har inte kommit något regn alls idag =)

Har sedan struckit en massa kläder som jag kanske ska ha med mig i helgen. Usch tycker att det är så svårt att packa tar alltid med mig för mycket och ibland även "fel" kläder för det vi ska göra. Väntar ett tag till innan jag packar på riktig för hörde att dom sa på jobbet att det ska bli regn när vi är där. Ja vi får se, fast det låter inge bra för jag har mest somriga kläder som passar bra.

Har varit iväg på v.v. gick inge bra gått upp 0,3 sen förra veckan. Jag som varit så "duktig" och gått i veckan. Tyvärr blir det nog ingen bra vecka som kommer nu. Men det gäller att ha det i bakhuvudet hela tiden men ändå kunna äta och njuta´.

Solsken

Solen skiner
♥Härligt!♥
Vi klär på oss snabbt och tar en promenad.
För det står att det ska bli regn hos SMHI


tävlingsdax

"Jag tävlar om ett LEKTÄLT på barnshoppingbloggen, i samarbete med http://www.bestkids.se/! Tävla här du med :)"


Klart att min prins ska ha chansen att vinna en riddarborg =)


Ännu en prins ?

Nej tack! Jag tackade nej till en puss av denna padda
som hoppade på vår gräsmatta härom kvällen.  Tycker det räcker med tre prinsar här hemma ;)  Lille A, stora sonen och Sambon får räcka ;)  (har ju en härlig prinsessa i dottern också ;)

Dom får däremot massor med pussar =)  (Ja stora sonen gör allt för att slippa och jag lyckas tyvärr inte så ofta =)

tisdag

Nu har det slutat regna men det är fortfarande kallt ute. 

Vet inte vad det är med A han har fått ett sånt ilsket humör. Får han inte som han vill så blir han ARG och bara grinar och skriker. Vet inte vad jag ska ta mig till ibland. Ena gången så låter jag han vara nästa försöke jag få krama om honom (inte alltid det lättaste när han inte vill) men inge hjälper vidare värst. Vet inte vilket som är bäst för honom egentligen, känns bäst när jag kramar honom även fast han sparkar och slåss.

Har inga speciella planer för dagen. Tror att det blir lite plockande och provande av kläder som ska med i helgen.  Har inte tagit mig tid med det tidigare. Måste kolla med mamma om jag kan låna deras resväska. Kollade in vädret där och det ser ut att bli fint väder, åtminstonne innan helgen....(torsdag 23 grader och sol, hoppas det håller i sig till helgen..)

prao

Så där nu har syrrans dotter och jag varit i växthusen ( och A har naturligtvis även han varit där och grejat) Hon har fått varit med och skolat om gurkan ( fick först fylla krukorna med jord) och plockat ogräs. Har även plockat om och frontat. Så nu va det rent och snyggt när vi gick :)   Trodde det inte skulle komma så mycket kunder i dag för här har det regnat till och från hela dagen men det har varit en jämn ström med folk hela dagen.









Så här ser det ut i växthusen idag =)

söndagskväll

A blir så arg när vi är inomhus så det har tillbringats mycket tid ute idag med. Va rädd att detr skulle bli regn ett tag men vi klara oss =)

På kvällen kom syrran och hennes yngsta tjej över. E ( kusinen allstå) ska sova här i natt för i morgon så ska hon prao hos svärföräldrarna och hjälpa till i växthusen. Lät som dom skulle skola om gurkplantorna i morgon =)

Bjöd på glass och kladdkaka som stora sonen gjort. Han har blivit en hejare på det, inte bra för min figur ;)  för kladdkaka är något jag gillar men jag tog bara en liten bit och kände mig nöjd med mig själv =)

Hade tagit ett kort på maten som vi åt idag för det såg så gott  ut  (och va det också) men när jag skulle ta ut kortet ur kameran så fanns ingen:(  Jag hade gjort köttfärsbiffar och ugnsstekta grönsaker och potatis och en färgglad sallad med majs och kidneybönor så gott =) 

söndag

Inte lika soligt i dag och inte heller lika varmt som igår, blåser lite men helt ok att vara ute. A har tillbringat nästan all sin vakna tid ute =)
Jag har varit ute på min timmes promenad, den är så skön. Men nu börjar dom andra skolan/jobb så nu blir det sämre med det igen ;) Får ta en sväng med vagnen eller vänta till kvällen när dom kommer hem :)

Dottern har hämtas från Twiligt träffen i Stockholm och ligger nu och sover......Lika bra det så hon är pigg och glad sen. Dom verkar ha haft det kul, fick en goodiebag när dom kom. Jag har fått sett en spegel med motiv från bokens framsida dom hade även fått jordgubbs shampo men det måste man visst ha läst boken för att fatta ;) för det gjorde inte jag......

Stora sonen hjälper sambon att fixa till vid dammen, nu ska visst stenarna flyttas. Dammen verkar aldrig bli färdig.... Sen jag känt sambon så har det alltid varit något som ska fixas. Men det blir oftas finare när dom håller på så varför inte ;)

Jag har just dammsugit och torkat golven, så nu känns det skönt =) För det behövdes verkligen blir dåligt med sånt när det är så fint väder för då vill åtminnstone jag vara ute...

stavar sig fram

Ojoj har haft så mycket för mig idag att jag inte har bloggat på hela dagen.... Gör ju inte saken bättre när vädret är toppen. Tyvärr ska det ju bli sämre i morgon så det gäller att passa på att vara ute idag ;)

Börja med en sväng med stavarna efter frukost. Fick faktiskt med dottern, fast hon cykla. Tog lite tid att få den körklar men nu så har den luft i däcken och ny olja på kedjan ;)
 Dottern agera fotograf i dag.

Sen va vi till svärföräldrarna på fika det va länge sen nu för min del. Dom har full fart nu i växthusen. Försäljningen av penseér och sommarblommor pågår för fullt =)

fredagens kvällspromenad

i går blev det en kvällspromenad med stavarna. Det är såna gånger man förstår extra mycket varför man bor på landet. Vindstilla, allt börjar bli så där skirt ljust grönt, inte så många bilar som susa förbi och så såg jag en massa djur, rådjur på flera ställen en räv och en älg, tror aldrig jag sett en älg så nära tidigare. Om man inte räknar genom bilrutan eller på Skansen förstås.

Ser ut som vi får ännu en fin dag idag. Härligt!  Tyvärr ska jag skjutsa dottern till samhället idag till kl2 för idag ska hon och ett kompis gäng åka till Stockholm på Twiligh träff. Så det blir en timme i bilen i stället för i solen :(  Men det är sånt som man får på köpet när man bor på landet utan bussar på helgerna.......

Vet inte annars vad som dagen har att erbjuda. Mycket tid ute hoppas jag på och med lille A så blir det så för han verkligen gillar att vara ute. Blir arg och sur så fort det är dax att gå in.

Dax för en lite resa med jobbet nästa helg så jag måste börja plocka fram kläder och packa lite. Undra hur mycket man ska packa med ? Jag kommer förmodligen ha för mycket med mig, det är typiskt mig. Men vet ännu inte vilken väska jag ska packa i.

tradera

Idag har vi varmare ute men inte sommar värme. Har dock suttit ute och tagit en fika. Idag har det varit folk här hela dagen, dom har turas om att komma. Kul men har inte hunnit det jag tänkt mig. Men har tagit några kort på lite kläder som jag ska lägga ut på tradera. Just gjort fynd där själv, 2 par shorts till A och en vardagskjol till mig att ha hemma  nu i sommar. 107 kr för alla tre sakerna ( då va shortsen på samma frakt) ett mycket bra pris då behöver man inte använda dom så mycket om man inte gillar dom.

  Jag invigde min nya sjal igår kväll som jag vann hos Amanda på klaeder.nu  Jag ser lite mysko ut men har tagit kortet på mig själv i bilen på vägen till majbrasan.  Det va skönt att ha klätt på sig ordentligt för det blev kallt när solen gick ner. Vi hade det trevligt och A hade kul med dom andra barnen även om han va lite reserverad.

RSS 2.0