söndag

Vi hade det trevligt igår med först en grillad korv ( eller det blev väl några ;)  Sen fika hemma i värmen för nu är det kallt ute igen. Barnen (både dom som fyllt 30 och dom mindre) spela lite Wii och prata umgicks och hade det trevligt. Dom brukade se Robinsson och det va ju final så den fick gå i bakrunden. Själva har vi ju inte sett ett endaste avsnitt ur denna säsong.

Idag tog vi en lite längre sovmorgon =)  Fixa till oss och åkte sen till pappa/morfar som fyller år idag. Vi va bjudna på mat och sen blev det en massa goda kakor och en smarrig tårta =) 

Det har kommit ännu mera snö och vi har 21,5 minus ute. På gången in till dörren ser inte A över kanten längre.  Hoppas A håller sig frisk nu så han och jag kan vara ute på tisdag när vi är lediga. Men då får det inte vara så här kallt. Då sitter vi hellre inne vid kaminen och läser en bok.

100130

Här hemma är det full fart =)  Jag vakna tidigt, eller jag blev väkt ;)  A väkte mig som vanligt. Ner och slöa i soffan framför barnprogrammen. Hade mys frukost =)   Dottern baka två plåtar med muffins, hmm tyvärr så glömde hon ta ut en av plåtarna :D  Typiskt henne ;)  Så jag baka en plåt med snabbbullar istället. Hon tog med sig dom fina muffins till en kompis där hon ska sova i natt. Plåten med snabb bullar ska vi fika på senare i kväll.  Vi väntar nu på Sambons kusin med familj som ska komma över och grilla i grillstugan. MYS.

Det hade snöat nästan 2dm snö i natt så Sambon va ute och skotta. Det är så fint ute =) Jag har varit inne med A för han hostar fortfarande :(  Men vi ska ju ut senare så då får jag "busa" i snön ;)


Mallig!

Jag har inte fått en award utan två, klart jag blir mallig, lol*   Jag har fått av både Nina och av Att ha det gott. Tackar!



A: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen/erna som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dem denna award!



Så där nu kommer jag till det svåraste att hitta på 7 intressanta fakta om mig,hmmmm.  Börjar väl försöka hitta några själv men får nog fråga Sambon, för 7 saker kan jag nog inte hitta på själv.

1. Tycker om att skotta snö =) Det är härligt att få vara ute.
2. Blir lätt "besatt" av olika saker (enligt Sambon förstås ;), spelar ingen roll vad det är.....tradera, träna, baka, läsa, just nu är det facebook som "gäller"
3. Kallades för kakmonstret när jag va liten, varför ja det kanske ni förstår ;)
4. Trivs massor på mitt jobb,bestämde mig redan i 8;an vad jag skulle utbilda mig till och har jobbat med det sen dess. Men vet fortfarnde inte vad jag ska bli när jag blir "stor".
5. Lyssnar på nästan all sorts musik men dom konserter jag varit på har mest varit hård rock ( 2ggr ACDC, 2ggr Jon Bon Jovi, Aerosmith men har även sett Bruce Springsten, Cher, Tina Turner och Rolling Stones )
6. Längtar till våren när svärföräldrarna börjar i växthusen och jag får var med och jobba.
7. Tycker om att köra bil, något jag tror är ett måste om man som oss bor på landet.

Hitta 7 bloggar som inte redan har fått den här awarden lär inte bli lätt men jag försöker.

Amlon
Hanna
Anette
Sockenvägens Söta
Emma



Hmmm det blev bara 5st hade flera på gång men när jag kollar så har dom just fått och skrivit 7 saker om sig själv. Om Du vill och inte redan fått denna award så ta den gärna =) Lämna en kommentar så jag kan få läsa om Dig.

mandelshopping

Sådär nu har även jag klickat på köp knappen hos Mandel . Finns ju massor med fina kläder där =)  Fast jag höll mig till REA sidan ;)  Där är det 50%. Betällde innan kl 15.00 så mina varor packas och skickas idag, tyvärr så är det ju fredag så blir inga kläder förrän tidigast måndag :(  Varför kolla jag inte in redan i går och tryckte på knappen?  Ska ju på kalas på söndag och har inget som jag känner jag vill ha på mig i gareroben,hmmm.

    Va nog den som norpa dom sista av dessa för när jag skulle leta upp bilderna lyckas jag inge vidare som ni ser ;)  Den rosa tog jag från min order bekräftelse.

fredag

Så där nu är det fredag igen =)  A sitter här brevid och hostar fortfarande, stackarn, men vi har alla sovit mycket bättre i natt och det är vi glada för.

Stora sonen är ju som sagt ledig på fredagar så han kom in och gjorde frukost, vet ni vad det blev ?  Jo rostmackor med marmelad, hmm, vet inte när vi åt det sist. Inte han heller så han blev "glad" när han kom på det ;)  A har nog aldrig ätit marmelad tidigare, inte med mig i allafall.

Har hemma snöar det i dag, härligt om ni frågar mig. Det är ju fortfarande januari och det är en vinter månad så då ska det komma snö. Börja prata vår känns lite för tidigt för mig. Men visst längtar jag lite också men jag räknar inte med vår förrän tidigast i april. Förre dess lär februari och mars komma och vara gråa och trista :(  Och grått och regn kommer jag ledsna på...då är lite snö inget att "gnälla" över......


hostar

Här hemma är det fortfarande krassligt :(   Mest synd är det om A som har sån hosta. Sambon jobbar men mår nog egentligen inge vidare....Jag är hemma med A för jag har lediga dagar....A hostar sig igenom nätterna så varken han eller vi kan sova, tyvärr är det bara Sambon som "duger" på nätterna...och det är han som jobbar, ja ni förstår att han börjar känna sig hängig.
I dag har vi iallafall varit till vårdcentralen med A, det är en vanllig förkylning som uttrycker sig med hosta. Han fick en flaska Mollipect som vi hoppas kommer att göra att han får sova bättre.

Passa även på att stanna till hos mamma och pappa på vägen hem, det va länge sen sist. Det va bara bra med dom. Pappa satt vid ett pussel som varit på gång länge enligt mamma ;) 

Stora sonen har haft uppsattsskrivning i dag så han sluta tidigt och fick övningsköra hem. Gick riktigt bra trots att det kommit en massa snö även här i natt.


Snabba ryck!

Idag när jag kolla postlådan så låg det ett paket från www.forhair.se där. Det kan man kalla snabba ryck!

dax för ny hårtoning

Har just beställt ny hårtoning på Forhair.se  dom har tyvärr börjat att ta betalt för frakten :( Men bara om du handlar för mindre än 249kr och då bara 25kr.  Har letat runt och dom verkar vara billigast ändå =)  Så jag fortsätter att beställa där. Vart handlar ni era hårvårdsprodukter?  Varför, bra pris , trevligt bemötande ?





Ännu en tävling

Här kommer ännu en tävling......Märks att man är hemma och inte orkar ta sig för med något annat än att slöa framför tv;n datorn...

Den här gången vill jag vinna garn, stickor och mönster till en Åre mössa. Vore väl häftigt om man vann, jag som inte vet när jag sticka senast, jo de ligger ett par halv färdiga raggsockor som jag börjat sticka sen vi flytta hit och det är ju "bara" 5½ år sedan....Skulle jätte gärna vilja komma igång att handarbeta igen, tyvärr är det för mycket annat (typ datorn) som tar för mycket tid. Men om jag skulle ha turen att vinna i den här tävlingen så skulle jag sticka åtmintonne 1 mössa =)  Färgen på garnet är just en sån färg jag skulle valt själv om jag valt, det kanske är ett "tecken"



Besök bloggen Made by Kafe så kan ni också få chansen att vinna.

tävlingsdax

Hittat en tävling där man kan vinna  ett Alfons Åbergs paket.

Tyvärr lyckades jag inte ta med bilden från En mammasdagbok där tävling pågår till den 31 januari. Men hoppas ni hittar dit ändå =)

sjukstuga

jippi jag har fått i mig 1½ macka... mm, jag fick magsjukan igår...inge kul alls. Sambon va hemma med A som har blivit superförkyld, själv tyckte jag att jag mådde skapligt, men men kom till jobbet och mådde inte bra. Blev kvar ett par timmar sen åkte jag hem igen. La mig och sov i tre timmar vakna till när Stora sonen kom hem somna sen om några timmar till.....Ungefär så va hela min dag, sova sova. Sambon kände sig inte heller något vidare igår så det blev många timmars sömn för hans del också.
Idag jobbar Sambon, jag mår bättre men A är fortfarande superförkyld, hostar och rosslar. Idag har det även börjat rinna ur näsa :(

Vad dagen har att erbjuda vet vi inte ännu. Hoppas och tror att det blir en lugn dag.



Har är en bild hemmifrån oss, den är tagen för någon vecka sen. A tittar efter några fåglar som flög förbi i kylan på väg till fågelmaten.

måndag

Upptäckte just att jag inte skrivit något på hela dagen.....Har märkt att det lätt blir så för mig när jag är hemma och ledig hela dagen, tiden bara rinner förbi....
Börja varje fall dagen med en sväng till kyrkis, det va riktigt kul har ju inte varit sen förra vårterminen eftersom jag alltid jobbar på måndagar då det är.
Sen det vanliga plocket hemma, blir en hel del när man jobbat 3 dagar på rad ( och är van att vara ledig och kunna plocka mellan varven...) visserligen har Sambon varit hemma två av dagarna och han har plockat men vi ser inte samma saker ;)
Har just kommit hem från ett boxpass, känns så där...lite tråkigt :(  tycker ju annars att det brukar vara kul. Jaja vi får se om det känns bättre efter några gånger.
Nu är det dax för den ren bäddade sängen, tidigt jobb i morgon. Sambon blir nog hemma med A i morgon för han låter inge bra :(  Hostar och låter som han har ont i halsen, stackars A.

fläskfilé med kantareller

Har varit en helt vanlig jobbdag idag. Hämta som sagt Dottern på vägen hem, passa på att ha lite mor-dotter prat, mysigt.

Sambon hade bjudit över sina föräldrar på mat ( vi hade pratat om det innan)  så när jag kom hem blev det en snabb mackfika för min del sen fick jag fixa salladen medans han fixa maten. Han bjöd på samma sak som vi åt på nyårsafton (då han också fick laga mat )  Kantarelldoftande fläskfilé i panna.  MUMS!

 Bild lånad från Tasteline

Sambon låter dock medela att han hoppa kantarellfonden då den inte fanns där vi handlar och tog vanlig köttbuljong hade dock i mer än dubbelt så mycket kantareller då vår frys är full med kantareller som svärfar plockat åt oss.
Lättlagad mat som är mycket god.


söndagsmorgon

Ännu en dag med jobb, men i morgon har jag tagit ut komp. Då ska A och jag på kyrkis. Tror att det blir en sån där lagom lång dag idag också. Ska in på Kicks eller Åhlens och köpa mera schampo innan jag åker och hämtar Dottern som har varit hos sin pappa i helgen.

 Det här har blivit mitt favorit schampo numera. Får mitt torra hår att glänsa =)

A vakna med ont i halsen idag, stackarn. Hoppas det inte blir så allvarligt. Men skulle prombt ha mitt täcka och jag skulle vara utan.....så det va bara att gå upp och då skulle han med....men jag dög inte....så kära Sambon va också tvungen att få upp, men nuhör jag att han somnat på soffan hihi

lördagskväll

Efter en dag på jobbet så bar det av till IKEA =)   Alltid lika kul, fast även i dag blev A super trött och ville inget på slutet.   Det blev mest en massa småplock, fast vi kolla på en ny lampa till fönstret i sovrummet.



Det blev lite nya saker till köket, i en helt ny färg (har tidigare kört med grönt och åter grönt). Allt utom måttsatsen är köpt på just IKEA, måttsatsen blev vår på Willy´s.

SOm vanligt när vi är i stan så blev det en sväng till Max där fick A ett nytt glas och gissa vilken färg det gick i ;)  Jo turkost =)
Såg att det blivit ett stort tumavtryck på glaset mend et bjuder jag på ;)

lördagsmorgon

Blev inget skrivet igår för här va det fullt schema =)  Börja med att jobba dag, fattar inte hur man hann tidigare när man bara jobba dag. Ja allt sånt där man "måste" göra allstå. Sen hem äta middag som Sambon fixa. Sen dirket vidare till en kompis på Let´s dance och lite fika. Vi har ju inte varit borta så länge på kvällarna för att A får ingen ordning på sin sömn då, men nu tyckte vi att vi hade trasslat en massa med sovtider ett tag så vi chansa. Men tyvärr så har nattens sömn för oss alla tre varit sisådär......Vi kan inte åka bort och stanna så länge för då funkar ingenting sen, lite synd om dom vi umgås med att alltid behöva åka hit.....

Idag ska jag ta bussen ( ja bilen först till bussen) in till jobbet för dom andra ska komma efter. Äntligen har Sambons telefon blivit lagad, efter en massa tjat, skulle ta 10 arbetsdagar han lämna in den den 2jan....

Idag har vi kallt här igen nu är det 15 minus ute...jag är glad att jag satte i motorvärmaren igår =)

tävling!

Nu va det llänge sen jag såg en tävling jag ville vara med i, men nu såg jag den här hos Bea och blev bara tvungen att vara med ;)


För vem vill inte vinna en valfri 1,5m vimpel som hon gjort =)

Gå in till hennes nya Webshop och titta !

ledig torsdag

Har ledig dag idag, skönt! A och jag har tagit det jätte lugnt än så länge. Har inga planer för dagen heller, ska ut en sväng och åka pulka det är nog det enda som vi "planerat". Plcoar och tvättar bara, såna där vanliga "måsten". Har tagit fram kassler ur frysen som vi ska äta i kväll, vet inte vad jag ska göra med den ännu...någon som har något förslag?

Dom stora barnen va och såg Avatar i 3D i går kväll, dom tyckte den va mycket bra. Dom va ett helt gäng på 8 kompisar som åkte och kom hem väldigt sent så dom fick sova hom mormor och morfar så vi skulle slippa att åka och hämta dom vid bussen. Dom verkar ha hatf en kul kväll. Planen va att dom skulle åka i helgen men då va filmen slutsåld, därför blev det en kväll mitt i veckan. Stora sonen hade lite tur iallafall han har sov morgon och börjar inte förrän vid 12, hade han varit hemma hade han blivit "tvungen" att ta skolbussen som går vid 7,45.


Njuter av mina fina rosor fortfarande som jag fick av Sambon. Dom doftar ljuvligt =)

knutmasso 2010

Nu är det uppdaterat på knutmassons hemsida så ni som vill titta på fina maskeraddräkter titta in. Läs vad jag skrev förra året om ni vill veta mera.

100120

Här hemma har vi just nu mys i soffan jag och A. Men strax ska vi sätta igång så vi kommer i väg till dagis och jobb, jobbar em pass så börjar inte förrän 10,45 missar däremot kvällen hemma med A då jag inte slutar förrän 19,20 sen en halv timme innan jag kommer hem och då hoppas jag han sover.

Vi hade det trevligt i går kväll, har plockat undan och tömt diskmaskinen nu, med 4 barn under 4 och 10 vuxna blir det en del disk. Alla hade inte möjlighet igår så kanske fortsätter det i dag =)  Fick många fina paket bla ett fint armband från SNÖ   och en fin ljus"stake" ( heter det ljusstake när den är så här låg?) från CultDesign 

Maffiga rosor kom kära Sambon med hem till mig ♥

tårta och dagens första paket

Svärfar va över på förmiddagen med paket och tårta
 som svärmor gjort. Tyvärr va hon inte riktigit i form så hon va inte med :(

  Visst der den god ut. Jag har ätit den tidigare och vet att hon är en hejare på att baka =)  Tårtan heter Rörträsktårta. Är en mandelbotten med kolasås och sen grädde. MUMS och som det står i receptet inget för bantare =)

I paketet låg en jätte fin hemstickad kofta. Hon har stickat en liknande till både mig och Dottern tidigare. Den här är i något tunnare garn och har en fin "fläta" vid knäppningen.

 Örhängena som skymtar har jag köpt från Hanna.  Hon har en blogg också =)

Den har en fin huva och så gillar jag muddarna.
 

liten konditor

A har hjälp mig att baka idag gjort något nytt för mig, Kokostoscakaka, riktigt mumsig =) 

 

A;s sak som måste vara med alltid just nu är solbrillorna =)  Såna här gråa dagar och inne framför allt ;)  Och självklart måste man få slicka vispen efteråt =)

tisdag

Åh så skönt det va att få svettas i går kväll =)  Nu gäller det bara att hålla ångan uppe. Lät tyvärr som mina gympakompisar (som jag åker ihop med) hade ledsnat på torsdagsträningen. Få se om vi hittar på något annat eller om jag fortsätter själv på torsdagar. Dottern går ju med oss på måndagar och hon hade haft en sån tur och blivit dragen för träningsflit (80% ) och fått gratis träning den här terminen =)

Än så länge har det varit nästan en helt vanlig morgon. Ska strax köra igång med det sista som ska bakas och plocka undan för idag fyller jag år =)  Ännu ett år äldre, känns konstigt för känner mig fortfarande som 30 ;) 



Här bjuder jag på en bild på mig från förra vecka när det va kallt ute och jag och A hade varit ute och åkt pulka en sväng.

träna <3

Kom just på att gympan börjar idag. Som jag har längtat =) Ska bli så skönt att röra på sig igen. Har ju varit sk*t dålig på det under jul/nyårs ledigheten :(
Jag har köpt nya gympa kläder så det ska bli extra kul att träna i kväll. Tråkig som jag är så är både byxa och tröjan svart ;) 

   Byxorna är Champions rosa bandet byxa (köpt på rean allstå) kändes bra när jag prova så hoppas dom passar bra att gympa i också. Tröjan är från Soc, bägge är köpta på Stadium.

måndag 100118

Tror att det va en engångs företelse (eller det blev två gånger i natt)  För nu verkar han skapligt pigg, fast lite kinkigt är det ju. Ville absolut inte ha den tröjan jag plockade fram, gjorde allt han kunde för att få av den själv ;)  så det va bara att plocka fram en annan...

Nu sitter vi framför barntv;n, funderar om vi ska gå ut en sväng. Fast det ser ut att komma ner lite regn dugg.... Men det är ju bara att klä sig rätt ;)

Vi fixa med det mesta i går, visste ju inte att jag skulle bli hemma idag, så har inget som hänger över mig idag. Kanske ska försöka ta det lugnt med en tidning =)  Massa tvätt förstås :(  Tvätta en redan i natt och två maskiner har hunnit körts redan, trots det är det massa kvar.



Update; lite sjuk är han nog, somna i soffan bara så där och mycket tidigare än han brukar sova middag. Det hör inte till vanligheterna.

vinterkräksjukan?

Städat färdigt för länge sen =) Har hunnit myst i soffan med en stor skål fruktsallad också. Tyvärr sluta kvällen inte så bra. När vi andra satt i soffan så hör vi A uppe i sin säng, han har kräkts :(  Usch och fy! Undrar om även vi har fått vinterkräksjukan nu ?   Som tur är verkar han pigg annars. Han hade badat innan sängdax men nu va det bara att duscha igen. Borde kanske ha förståt att det va något knas för det tog nästan 2 timmar att somna. Men vid maten åt han friskt, flaskan med välling försvann utan problem han ville även ha lite äpple efteråt.
Jaja i mrogon är det jag som blir hemma och vabar, första gången för min del med A så vi har haft tur ändå.

Städa.....

Städa och åter städa, det är vad vi gjort idag....Fast vi har tagit det så där lagom lugnt ;)  Sitter nu och väntar på att golvet ska torka =) 

Stora sonen är på väg hem, han ska köpa med sig röd mjölk så ska Sambon få göra mjölkmakaroner ( stuvade allstå, fast vi kallar dom för mjölkmakaroner ;) För det är Sambon bäst på att göra, för oss andra så kokar den bara fast :(  Vet inte när vi åt det sist är nog ett halv år sedan, så nu ska det bli super gott =)  Inte så nyttigt men ack så gott.


lördagskväll

Bidde inget IKEA för oss idag :(   Har däremot hunnit en massa annat, bla en god fika hos svärföräldrarna ( som vanligt...;)   Plockat lite, fixat och trixat så har vår dag sett ut idag. Självklart har vi varit ute en sväng med pulkan. Idag har vi bara haft ett par minus grader så det va riktikft skönt ute.

Vi har på kvällen haft lite soffhäng med Johan Falks Vapenbröder. Jag har blivit helt såld på dom filmer, förra veckan såg vi Leo Gaut så vi har sett dom i fel ordning.....Men har nu koll på i vilken ordning det ska var så hedanefter så ska det bli rätt ;)

Nu har vi hamnat framför Svt1 där är det en dokumentär med Roxett. Jag är ju så gammal så jag va med när det begav sig, tycker att dom va riktigt bra då. Jaha nu bytte Sambon kanal....lika bra det för nu är det snart natt här =)
I morgon ska vi har STORA städardagen här hemma, känner mig så sugen :(  Men det ska bli skönt när vi är klara =)

lördag

I dag vakna A tidigare än vanligt....hmm och det va min tur att gå upp. Men rätt så skönt nu när jag strax ska väcka dom andra har hunnit med en del småplock. Har konstigt nog inte bara suttit här ;)

Grått är det ute men inte så kallt. Vi har planer på att åka till IKEA och titta på hyllor till Dotterns rum. Få se om det blir av eller om det kommer något annat ivägen.



Bild som jag tog häromdagen hemma hos oss.

Vinter REA



Nu har "min" lokala barnkädesaffär vinter REA även på webshoppen =)  Klicka er in och kolla om ni också hittar något, fast nu kanske man börjar leta efter vår/sommarkläder istället. Sånt finns det också massor av ;)

tulpaner

Ingen har väl missat att det är tulpanensdag idag =)  Så även jag har gått på köpmannens eller är det tulpanodlarnas jippo för hemma står nu en fin bukett tulpaner =)


bakdag

Idag är det stora bakdagen hemma hos mig ;)  Har bakat knäckflarn  som jag ska lägga ihop två och två med chokladsmörkräm i mellan när det är dax att äta dom. Kolakakor,  nötchokladrutor (som nog kommer bli en ny favorit) och Chocolate chip cookies, MUMS! Alla recepten har jag hämtat ur Sambons nya kokbok, "Vår kokbok".

Alla recepten utom Chocolate chip cookies är samma som finns på COOPs sida.


Bild lånad från www.coop.se

Nu har jag hunnit röjt det mesta i köket. För när A vaknar så ska vi skjutsa Stora sonen till bussen, eller han får nog övningsköra. V8 och 9 ska han till Falun på intensivkurs hos Elsborgstrafikskola.

fredag!

Härliga fredag.

I dag är det bara 5minus ute, skönt nu när det varit så kallt i flera dagar.
Stora sonen har ledig dag på fredagar så han är hemma idag. Jag ska baka kakor så han har lovat att ha lite koll på A så han inte ska bränna sig på plåtarna. Brukar inte vara någon fara med skönt att ha någon mera som har koll. Stora sonen ska till sin pappa på eftermiddagen för i morgon är det jakt som gäller igen. Jag har lovat skjutsa honom så jag har ju en hållhake på honom ;)

Igår plocka jag undan alla julsaker (tror jag, hoppas jag inte hittar några fler saker idag) Granen sak Stora sonen och jag hjälpas åt att ta ut under dagen. Vi har ne kungsgran så den har inte börjat bara ännu. Den har däremot slagit skott =)



ledig torsdag

Så där ja nu har nästan första lediga dag på året när bara jag och A är hemma, skönt ;) Vi har små pysslat lite, plockat bort alla( tror jag) julsaker. Känns skönt även fast jag gillar alla tomtar, fast vi har inte tagit fram så många den här gången.

Vi har även varit ute en svän, fåglarna måste ju få lite mera mat när det är så här kallt. Vi tog en sväng med pulkan också men då somna A =)



Ryggsäcken fick han i julklapp av farmor och den packa han innan vi gick ut och skulle prombt ta med sig =)

När vi sen gick in och sova i sängen så somna även jag ;)  Har blivit lite dåligt med sömn nu ett par nätter trots att vi lagt oss tidigt men A vaknar och kommer över till oss och sen har jag svårt att somna om.


dagen efter

Vi hade så kul igår kväll. Trots kylan, för fy 17 så kallt det blev. Vi va först nere på torgetr där barnen dansa ut julen runt den stora granen. Tyvärr va A inte på humör alls så jag bar runt honom ett halvt varv och när jag sen ställde ner honom så sprang han bort till pappan. Så det blev inte så mycket dansande för oss :(
Sen skulle Sambon hem och då fick A följa med, ingen idé att släpa runt med honom i kylan när han är trött och inte vill något. Så jag gick upp med dom andra. Vi va massor som trotsa kylan och stod vid gatan och titta på alla som va utklädda. Man kan läsa lite på UNT om ni är nyfikna, mitt på sidan ungefär så kan man starta ett bildspel och se en liten del av dom som va utklädda.  På sidan om knutmasso har dom inte uppdaterat ännu men hoppas dom kommer göra det under dagen, därför länkar jag även till den igen. Om inte annat så kan ni ju kolla in tidigare års utklädda =)

A fick på delar av en indiankostym, men eftersom han inte va på humör så blev han inte färdig klädd....och inte heller något kort :(


100113

Sista jobbdagen den här veckan, ibland är det extra skönt att jobba deltid =)  Tyvärr inte kring den 25....

Idag är det jag som hämtar A på dagis. Sambon jobbar länge och jag ska ändå dit. Det är ju Knutmasso i dag. Klicka på länken så får ni veta lite mera om ni vill. Blir bjudna på mat hos mamma först innan det är dax att försöka klä ut A och sen först ner på barnens knut innan vi drar vidare till gatan.
HÄR   här kan du läsa vad jag skrev förra året om Knutmasso.  Har lagt i kameran så jag hoppas det kommer några bilder i morgon =)

Nä nu är det dax att hämta A.

fruktsallad

Fruktsallad är vad vi har mumsat på till kvällsfikat =)  Varför äter vi inte det oftare, är ju super gott.  Det finns mer "gammal" frukt så hoppas få ändan ur och göra det fler gånger i veckan. Har varit dåliga på att äta frukt nu under jul/nyårs helgen, men nu när jag börjat jobba blir det mera har oftast med mig någon frukt att äta efter lunchen.

Har inte blivit så mycket gjort av mig här hemma idag efter jobbet. Bara det där som "ska" göras laga mat, plocka i och ur diskmaskinen och hängt en massa tvätt.

Har just satt in 300kr på Dotterns mobil, hon har allstå kontantkort, gjorde man det fick man 100 fria sms, 100 fria mms och om jag minns rätt 100MGB attt användas inom 30 dagar. Man har till den 22 januari på sig att utnyttja erbjudandet. Kanske kan vara något om det finns några fler som har kontantkort idag ;)

Förberett lite inför morgon dagen du det händet "stora saker" i samhället som jag kommer ifrån. Det är något som heter Knutmasso som om man kommer därifrån inte kan missa ;)  Gå gärna in på sidan http://www.knutmasso.se/knutmasso.htm och läs och se från tidigare år.

100112

Tid upp: klockan ringde 5,00
Frukost: frukost the och äggsmörgås =)
Humör: bra
Gjort: duschat,fixat frukost
Träningsplaner: Hmmm, inga .......
Andra planer: jobba, räcker det ?
Dagens ATT GÖRA: Börja plocka undan julen...
Ser på: Mörkret ute, tycker det är lite mysigt =)
Lyssnar på:tystnade
Läser: mailen
Bästa: kärleken =)
Sämsta: trött....
Barn: Alla är friska =)
Väder: Svart ute och -16, blir nog ännu en fin dag som helst tillbringas inne
Dagens Citat, ordspråk; Njut av livet

100111

Har haft ännu en slö dag när jag kom hem från jobbet. Skönt att kunna mjukstarta =)  Tyvärr är jag rädd att jag kommer att få dåligt samvete i slutet på veckan för jag inte har gjort något.....Har en hel del som ska göras innan nästa vecka och tror att åtminstonne 1 dag kommer att försvinna i helgen då Sambon förmodligen får hämta sin nya mobil som är på lagning :(

Har hunnit bläddrat i  nya MÅbra tidningen som fanns i brevlådan i dag. Mycket att läsa men det får bli en annan dag. för nu är det dax för sängen om jag ska orka upp i morgon bitti igen före kl5 .


måndagsmorgon.....

Jag som många andra börjar jobba idag....Känns så där. Jobbet är det inge fel på men gå upp förre 5, hmm, det kan man klara sig utan :(

Här är det 17 minus och svart ute. Inne mycket varmare och en massa tända ljus. Man måste passa på att mysa ;)

Intar frukost framför datorn, Sambon duschar och jag ska strax väcka A. Dom stora barnen snusar gott ( tror jag )


söndag

Har haft massor att göra idag men tror baske mig inte jag har fått något gjort......Har plockat lite här och lite där, fixat lite och sånt. Men inte känns det som jag blivit färdigt med något. Förberett för morgon dagen har jag i allafall gjort =)  För då börjar "allvaret" igen. A ska till dagis och jag och Sambon ska jobba. Dom stora barrnen börjar inte förrän tisdag så dom har en dag till ledigt.

Har till och med plockat fram kläder som A ska ha i morgon. Han kommer ha ett par mjukjeans från HM, tröja från Name it. När han kommer fram till dagis så ska hans nya moccasiner med Bamse på ;)
  

Själv blir det nog bara ett underställ på under täckbyxorna ;)  Blir ofta så när man ändå ska byta om när man kommer fram till jobbet och det är närmare 20 minus ute.




härlig lördag

Vi har haft en skön slödag. Svägerskan med familj kom över på fika med Dotterns nybakade muffins =)  Vi gick sen till grillkojan där vi åt en massa grill korv.



Här sitter A och mumsar =)

Såg just att Dottern gått med i en grupp på Facebook som heter "Jag har världens bästa mamma", klart man blir lite mallig ;)

Kvällen kommer nog att fortsättas i soffan framför tv;n. Någon som vet om det finns något kul att titta på om man inte vill se Robinsson i kväll? Få se om vi hittar något eller om det blir någon film, jag gillade Johan Falk filmen vi titta på för någon veckan sen, kanske har någon mera sån hemma....


slö lördag

Blev precis en sån slödag igår när jag kom hem som jag trodde =)  Skönt!

Dagen idag är inte mycket bättre ;)  Flyttat lite i garderoberna, så Dottern får sina saker nere hos henne och våra i vårt sovrum. Ska försöka passa på att slänga/ge bort lite av allt som ligger som jag förmodlligen aldrig kommer att få plats i eller kommer att vilja ha igen....

Nu har Dottern bakat muffins för när A har vaknat efter sin middagslur så kommer hans kusiner med föräldrar hit på en fika och troligen mera grillad korv i grillstugan

Förresten va tyckte ni om Let´s dance i går. Blev både positivt och negativ överaskad på dansarna =)  Ska bli spännande att följa under våren.

fredag

Så där ja nu är det fredag igen och jag börjar jobba som vanligt igen =)  Bra med en lite mjukstart så här med en dag innan helgen ;)  Börjar inte förrän kl8 heller så det är värkligen mjukstart. Ska inte jobba med det jag brukar på fredagar så lite annorlunda är det dock men jag tror att det inte blir några problem =)
Dom övriga i familjen är hemma så det är bara att sätta sig vid matbordet när man kommer hem sen flytta sig till soffan ;)

Gårdagen bjöd på en massa trevligheter. Först fick jag fart på alla att hjälpa till att plocka undan så man skulle få plats ;)  Sen kom kära syster med familj och fika ( tur man har en sån underbar svärmor som fyller frysen ibland, tack, fast det fanns lussebullar kvar som jag bakat själv, syrran gillar saffran :)
Lita senare kom även mamma och pappa och då va det dax att gå och grilla korv, mums. Inget smakar bättre än grillad korv i grillkojan =)
Sen tillbaka in d bjöd vi på sista glöggen och resterna av julgodiset =)   Fast det blev lite kvar.....så det finns risk att vi sitter och "goffar" i oss i soffan i kväll igen =)  Tur att det är fredag ;)  Just ja idag börjar Let´s dance, ett helt OK slöa i soffan och slösurfa/prata programm.

onsdag/torsdag

Det blev en mycket lugn dag på jobbet igår. Sluta tidigt så jag passa på att hälsa på en kusin som bor i stan som "nyss" bytt lägenhet. Trevlit att träffas och prata en massa =)

På vägen hem hämta jag upp Stora sonen hos sin pappa. När jag kom hem hade A haft en lekdejt med en kompis längs vägen. Sambon hade innan hunnit flytta in A;s alla saker i hans nya rum =) Blir ännu bättre när vi får mera förvaringsplatser. Har funderingar på att leta upp Malm byråar på blocket (känns lagom till ett lekrum, jag skulle annars bara gräma mig när det blir "skador" på dom för det lär det bli) Och ställa längst ena vägen där skulle han/vi kunna lägga i åtminstonne en del av alla leksaker ;)  Och även ställa en del på. Fundera på att köpa i olika höjder för att få lite variation eller kanske samma höjd skulle ge ett lugnare intryck. Ja vi får se om jag hittar några på blocket och i vilka höjder.

Stora sonen bestämde att det skulle bli tacos igår när vi handla så det hjälptes vi åt att fixa. Dottern tyckte det va jätte kul för hon har pluggat så mycket under hösten att hon inte varit med så mycket i köket.

Idag är det "varmare" ute bara 10 minus. Skönt!, för idag kommer syrran med  familj hit, hoppas kunna vara ute lite och åka pulka =)  Sen ska vi elda i grillhuset och grilla korv, mums. Det blir första gången för säsongen. Brukar vara ås mysigt.


Kallt!

Vi hade det trevligt i går, börja ju med julfest och dans kring granen och sen trevligt umgänge hemma hos faster och farbror =)
Innan vi åkte så va vi ute en liiten sväng måste ju fixa bilen ren från all snö innan man duscha annars hade det varit onödigt med en sån ;)  Hu så kallt vi hade tyckte jag 17 minus men väldigt vacker!  Men när vi åkte hem igår kväll så va det 24 grader kallt,ännu mera hu....Och vet ni va det är fortfarande så kallt här hemma 24 minus.....SÅ när jag vakna, ska jobba idag, så va det bara att klä på sig innan dusch igen men den här gången för att sätta i motorvärmaren.

Duktiga Sambon hade hunnit med massor igår när vi va borta. Han hade bla. flyttast på våran säng så i natt har vi sovit i vårat "gamla" sovrum igen. För i det här rummet hade Sambon sovrum när vi flytta hit och så hade vi det i ett par år innan vi byggde till och flytta ner och Dottern flytta in här.

trettondagsafton

Trettondagsafton är ingen helg jag skulle veta om att den fanns ens om det inte vore så att en av mina fastrar alltid bjuder in alla som vill komma till sig (och sin familj) den dagen. Började med att vi "firade" farmors som hade födelsedag med att åka och sätta ljus på graven. Men numera är det nog mest för att umgås =)  Iår kommer jag,A och Dottern åka, det är julfest i bygdegården där som vi besöker först.

Gårdagen började som vi tänkt oss. Plocka ur det rum som ska bli Dotterns nya rum, A;s gamlalekrum, ja ni kan tänka er hur mycket det finns där inne.....Städat ur och fått ner sängen och databordet.
 Sen skjutsa jag Stora sonen till hans pappa, dom skulle  ut och jaga vildsvin i natt. Har inte hört något så jag vet inte hur det gått. Passa på att handla lite.
 När jag kom hem svängde det in en bil precis efter mig, det va en kompis som kom som inte brukar komma så ofta, trevlig men hu så rörigt vi har det hemma just nu grejor överallt....tilloch med tvätt hängde i köket !!! Vi har det trångt i vanliga fall men just nu är det väre än värst...Och inte blev det något mera gjort heller men som sagt trevligt hade vi =)

Idag ska vi ju bort i morgon jobbar jag och på torsdag har vi tänkt fråga om syrran från Jönköping komma över en stund innan dom åker hem igen. Men då vill jag gärna ha lekrummet ordningställt..... På fredag jobbar jag igen.


Bild från när jag och A va ute när det va riktigt kallt. Här håller han på att skyffla snö med sin nya snöskyffel som han fick av moster i julklapp.

måndagmorgon

Det blev bio och 3rätters igår kväll. Men missa nästan början på bion eftersom det tog längre tid att få maten än vi räknat med, eller vi hade inte räknat med att äta både för-, varm och efterrätt. Jag åt Toast skagen, Sluvaki och glass, ja hur man kunde välja glass i den kylan vi hade vet jag inte....hjärnsläpp eller nåt ;)
Filmen "Göta kanal3", helt OK men men men.

Nu börjar det närma sig slut med ledighet för mig, jobbar på extra på onsdag och sen börjar jag på fredag och nästa vecka är en helt vanlig vecka. Känns skönt att få igång rutinerna igen, men ledighet kan man aldrig ha för mycket av =) Det dröjer ju ett tag innan det blir en längre ledighet igen.

Hoppas hinna få bort alla saker i A;s lekrum så vi får fart på "flyttcirkusen" här hemma idag. Det är ju inte många dagar kvar på ledigheten nu som sagt. Och det är en av dom få saker som jag hade på To Do listan nu under julhelgen. Och jag har småplockat på min lista och Sambon dom stora och tunga ;)

Nu är det dax för frukost, gäller att passa på att ha riktiga lunchfrukostar medans alla är hemma. Stora sonen ska till sin pappa i kväll, dom ska jaga vildsvin i natt.

dagensklädval =)

Tror om ni vill men här kommer en dagens klädval....det är nästan på dagen 4 månader sen sist....ja vad ska man säga.....
Idag har jag fått hjälp av Dottern att ta en bild, men hoppas fixa det själv när jag lärt mig kameran lite mera ( måste ju lära mig hur själutlösaren funkar).
Alla kläder är gamla förrutom strumporna som jag köpte igår. Kjolen tror jag är HM, lapparna är bortklippta, långkoftan är HM, toppen GinaTricot, strumpbyxorna finns det inte heller någon lapp i :(  strumporna med gråa sammets rosetter är från Åhlens. Halsbandet har Hanna (hannadesign.se) gjort.
 Som vanligt är alla kläder svarta och gråa ;)

skön söndag

Gårdagskvällen bjöd på en dålig film på tv;n en massa glögg (från Willy´s), dom lussekatterna som fanns kvar i frysen och nybakta pepparkakor, när vi va och handla sålde dom ut pepparkaksdeg för 5kr. Det lukta så gott när jag grädda dom. gjorde det enkelt för mig, hyvla kakor med osthyvlen, kanske inte så jätte snygga med de va smaken vi ville åt ;)
Vi öppna även julklappschokladen som jag nu har svårt att låta bli att norpa en praliner eller två ur.....

Idag vakna A vid 7 så då passa jag på att följa med honom upp, har nog sovit ikapp för jag har svårt att somna om när dom andra går upp, så då va det lika bra att jag tar morgonpasset. Tände en brasa, vi hade 13 grader ute, och myste med A med en bok om Barbapappa.

Nu sover A men innan dess så va vi ute en liten sväng, kändes inte så kallt trots att det fortfarande är 11 grader ute. Passa på att fylla på med solrosfrön till fåglarna som vi sitter och tittar på vid köksbordet, A och jag.

Sambon fixar och trixar med jordvärmen idag igen. Idag måste han slå av varmvattnet och golvvärmen så nu ska jag elda mera i kaminen. Hoppas han nu bara får till det så vi får varmvatten och värme igen ikväll =)  Han, jag och en kompis till oss ska på bio i kväll, kompisen fick det i födelsedagspresent av oss när han fyllde år. Lutar åt att det blir "Göta kanal3", ingen film jag skulle vald men tror den kommmer att passa kompisen och det är ju det som är viktigast. Ska äta en bit mat ute också och det känns lyxigt, vet inte om vi varit ute och ätit sen A kom, jo det har vi nog men inte utan honom. I kväll har Stora syskonen lovat ha A hemma, om nu inte farmor får nys om det får då kanske hon vill ha honom ;)

100102

100102, så konstigt det känns att skriva (20)10. Men man vänjer sig ju som alltid. Förr i itiden när man skrev pappersjournaler på jobbet skrev man ju alltid datum, men i dagens datavärld så sker ju sånt automatiskt =)

Det blev en tur till stan. Dottern fick tag i den mobiltelefon som hon har letat efter så länge, i första affären till och med =)
Själv köpte jag ett par knästrumpor med rosett på har blivit så inspirerad av Emma, gillar hennes romantiska stil.  Däremot har jag ingen aning om vilken stil jag har längre :(   Förösker hitta den men lyckas inte, har en massa kläder som inte passar till varann i garderoben.....Det får nog bli mitt nyårslöfte i år, att leta upp stilen som är min ;)

  Har ser ni ett försök att fotta strumporna, extra pris på Åhlens, 39 kr.

godmorgon lördag

Tror iallafall att det är lördag, jag blir alldeles dagvill nu när jag är ledig så mycket och bara jobbar några helgdagar =) 

Idag är det min tur att ta morgon "turen" med A, för nu har han börjat vakna vid kl6 igen, vi hade några dagar när vi sov till kl8 men dom va få =)  Men det gör inget att gå upp tidigt nu när det är så många dagar ledigt för det blir rätt så många sovmornar också =) Det är nu som jag hinner kolla lite bloggar och skriva lite själv ;)  Men har naturligtvis även hunnit plocka med en massa tvätt, fattar inte hur mycket det blir :(

Idag blir det kanske en tur till stan så Dottern får ännu en chans att få köpa ny mobil. Hon har kollat runt var den finns (lagerstatus) till ett bra pris. Det har till och med gått så långt så hon har en annan om den hon helst vill ha inte finns. Dett trots att hon har tittat på denna i flera månader.

Sitter här och har en mysig brasa brinnade i kaminen (är ca 8grader ute) och ute snöar det fortfarande tror att det har snöat sen före jul.  


Vet inte om ni ser men det här är en snöängel jag gjorde för några dagar sen. Vi har fått en ny kamera i julklapp så jag håller på att lära mi hur den fungerar. Så här kommer några bilder i skiftande kvalite ;)

  

Som ni ser är det inte alltid kameran som knasar sig, lika ofta är det fotografens fel ;)

årets första dag

Vilken bra första dag på året vi haft det. Började för min del med en sovmorgon, härligt. Sambon tog A som ville upp vid 7 (tror jag). Efter en lång frukost och en massa småplock så tog vi A i pulkan och gick till svärföräldrarna på en nyårsfika, mums.

På vägen hem tog vi några turer i backen med pulkan. Sånt härligt väder vi har haft det i flera dagar. Idag har det kommit en massa ny fin snö. Sambon är lite mindre glad över all snö, för han är den som skotar bort de mesta ;)

När A somna så va det dax att hämta Stora sonen, då fick Dottern ha lite koll. När vi kom hem så blev det hemmapizza på det sista av julskinkan.

Nu väntar vi på att A;s fadder ska komma på lite glögg och annat gott. Vi har tänkt kolla in nyårsprogrammet med Bönderna som sökt fruar =)

RSS 2.0