tavla

Det blev en lång dag innan jag kom hem idag. Väldigt lugnt på jobbet tills vi skulle stänga då kom det 4 st som vi tog hand om innan vi kunde gå hem. Sen blev det ett besök på Willy´s, inge kul när det är löningshelg ;) va inte ensam allstå.

Åkte vidare på vernissage som min morfarsbror hade. Där träffa jag massor av släktingar som jag inte sett på länge, jätte trevligt. Morfarsbror hade målat många fina tavlor särskilt en med en kruka med Akillejor tyckte jag om. Jag har en tavla av honom sen tidigare (som jag fick i 30-årspresent av mamma och pappa).



Nu bar det av till en kompis för melodifestival tittande och lite snacks ätande tror jag ;)

dagens


Humör: trött men annars bara bra!
Gjort: duschat och ätit frukost
Planer:  jobb sen hoppas jag hinna på vernissag, min morfarsbror har utställningn, han målar tavlor
Ser på:  datorn
Lyssnar på: Katten Nisse
Läser:  mailen, hinner inget annat
Dricker:  jordgubbsthe
Äter:  knäckemacka med groddar, smask

Bästa: det är lördag och jobbar inte i morgon, ja nästan inte i allafall
Sämsta: har en "tung" vecka framför mig med massor av "måsten"
Barn:  stora är hos sin pappa och A sover med sin
Väder:  kallt men ser ut att bli en strålande dag =)


vår?!?

Fågelkvitter och takdropp!
Himlen är ljusblå.
Vägarna är nästan bara, även inne i skogen.
Svärmor hade pelargonjorden framme så det va bara att komma och plantera om.
Svärföräldrarna väntar på blomskottsleveranserna som börjar komma den här veckan.
Så snart ska vi dit och plantera, skola om och lukta på blommorna.

Det finns kanske hopp om en vår i år också =)


bråttom

Ojoj nu är det bråttom! Har planerat att åka till Öppna förskolan ( det är ju fredag) där öppnar det dom kl 9.00 och vi har en halvtimmes bilfärd innan vi kommer dit och vi har inte klätt på oss, hmmmm. Ja det hinner vi inte men vi ska väl hinna till kl 10 när det är sjångstund, för det är viktigt.

Va på Teampower och yoga i går kväll men hon som har det hade ont i halsen så vi fick ha stationsträning i stället på teampower och på yoga fick vi göra mycket med enbart instruktioner utan "bilder". Inte lika kul men så är det. Har fortfarande träningsvärk i magen sen i måndags, den lär väl inte bli bättre nu efter gårdagen.....

Det blev en sväng och kolla bokrean också igår, men det blev inte så många köp och nästan bara barnböcker + ett lexikon till dottern.  Hade sett en yoga bok som jag va lite för "snål" för att köpa i går men idag hitta jag ingen, typiskt!


vattenstämpla!

Inte för att jag har några proffsiga bilder och inte heller visar ansiktet på mina nära och kära (ej heller på mig). Så tyckte jag att det va kul när  Tonårsmorsan visar vart hon "vattenstämplar" sina bilder. Läs inlägget som heter "Frågor och svar" idag den 26 februari så har hon en länk där. Det va inte alls svårt till och med jag som är helt "blåst" när det gäller datortrix fixa det ;)



Så här mycket snö har vi det fortfarande :( Inge kul jag vill ju ha vår!

dagens 090226

Här kommer en dagens fast jag inte jobbar ;) , det har ju annars blivit såna när jag jobbar som ni kanske märkt.   Jobba igår och ska jobba på lördag, då kanske det kommer en igen ;)

 Humör: Bra, lite trött, A sov som bäst när det va dax att gå upp ( och inte tidigare när jag ville sova,hmmm)
Gjort:  Inte mycket, fixat frukost och ätit. Kollat bloggar och mailen förstås =)
Planer:  Besikta bilen, som jag inte tror det kommer att gå så bra för :( Skjutsa svärmor som ska till mitt jobb, så då tänker A och jag hälsa på, länge sen A va där.
Ser på:  Dataskärmen och barnkanalen på tv, fast A har gått härifrån så jag kanske ska byta till Nyhetsmorgon.
Lyssnar på:  A som är i lekrummet.
Läser:  Mailen och bloggar.
Dricker:  Just druckit ett glass kranvatten.
Äter:   Tallrik havregrynsgröt.

Bästa:  Yogan i kväll och kanske blir det även teampower, jag hoppas .
Sämsta:  bilbesiktningen eftersom jag tror att det inte kommer att gå bra :(
Barn:  Dom stora på väg till skolan och A luktar som han behöver byta blöja.
Väder: Nollgradigt och ljusgrått med inslag av blått på himlen, inte så tokigt med andra ord ;)


Jippi Hurra!!

Jag har vunnit en tävling hos HannahSthlm  Kommer ni ihåg att jag "puscha" för en tävling hos henne om Aussie shampoo ?  JAG hade den stora turen att bli vinnaren i den utlottningen =)  Passar jätte bra för jag har just börjat använda ett shampoo som jag inte gillar alls. Så det ska bli så spännande att får prova det här nya shampoot som lanseras i Sverige nu i februari på bla Kicks och Åhelns.




Just nu har hon en tävling om en parfym från Paris Hilton, låter inte så tokigt det heller. Jag är med och tävlar igen men nu hoppas jag inte på någon tur (någon måtta med vinster får det väl vara ;)


Buzzador

Jag är en "buzzador" och idag fick jag ett mail om att jag ska få testa ett bantningspulver, (något jag inte tror på alls egentligen. )  Men som "buzzador " har jag fått möjlighet att prova lite olika nya saker bla Nestlé Drikki (mjölkdryck baserat på soja, tror jag det va, till barn) och storytel, låna en bok direkt i mobilen. Syrran har fått prova kronfågels kycklingfärs och ostar från Bavaria blu. Det är inget som kostar !
Låter det intressant ? Du kanske också vill bli en "Buzzador" ?

Följ länken här under så får du också möjlighet att få prova nya tjänster och varor.

https://www.buzzador.com/se/buzzador/register.php?refstr=camilla2343  

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du följa den här länken:
 http://www.buzzador.com?refstr=camilla2343&lang=se


min "bästa" vän

Här skrivit om min bästa vän förrut men jag måste göra det igen =)

Elektrolux Ergorapido

När A skulle äta mellis i dag, smörgås med leverpastej och mandarin efteråt. Så kom vi inte riktigt överens. Han ville bara ha leverpastejskivan. För det har han fått hos mormor och morfar,hmmmm. Men med mamma gick inte den grejen ;)  Så då hamna mackan, i små bitar på golvet......
Så då är Ergorapidon perfekt kompis till mig, haha.

tisdag

Ida ghar vi en strålande vacker dag, fast vi har ingen sol :) Men det känns som det  för det är ljust ute och 5 minus. Friskt och skönt (tror jag för jag har ju inte varit ute ännu ;)  Men har räknat med att A och jag ska ut en sväng, det va länge sen vi bara va ute och grega med snön =)

I går kväll blev det ett afroaerbicpass med 30min styrka efteråt, så skönt =) Har visserligen lite träningsvärk idag men då känns det ännu bättre tycker jag =)

Har inte så många planer för dagen. Blir väl det vanliga tvätta/strycka köret tror jag, jobbar ju i morgon så då är det skönt att sånt är gjort. Sambon kommer nog bli tvungen att fixa med bilen i morgon när han är hemma med A, bilen ska besiktas på torsdag.  Så  A har nog tur och får vara med farmor en sväng i morgon:)
Vi ska på födelsedagskalas i kväll till ett kusin barn som fyller 17, vad ska man köpa i present ? Hon jobbar lite extra så hon köper det hon vill ha själv. Sist vi va på kalas så blev det en tidningsprenumeration, få se om det blir det den här gången också, hmmm.


Nä nu är det dax för en sväng ut =)

lunchförslag!

Har just ätit en mycket enkel men god lunch här hemma med sonen A. Tyvärr glömde jag ta kort innan det va slut så ni för använda er fantasi ;)

Lunchen bestod av stekt lax (såna där små fyrkanitga frysta bitar ni vet ) som jag salta och peppra med citronpeppar. Till det hade vi kokt potatis (våra va kokta igår och bara micrade lite lätt nu) och majs och skuren tomat sen i lördags när vi åt tacos. Gurkan som va kvar åt sonen upp medans jag stekte laxen för då hade han blivit super hungrig.... hade lite turkiskyoghurt som jag blanda med rätt så mycket sweetchilisås. Så smask det va!



Vet inte om den har funnits länge men jag har inte sett den tidigare i 3,5%. Tyckte den va helt ok, inte riktigt lika krämig som den 10% men helt acceptabel.

söndag + måndagsförmiddag

Vet inte vad det beror på min ligger efter här på bloggen. Får väl börja med att berätta om gårdagen så vi kommer ifatt....

Det blev en slösöndag igår eller nästan i allafall. Det enda vettiga jag gjorde förrutom allt vanligt plock och tvättande så rensa jag ur mitt skåp med plastburkar. Jag är ju en samlare så det finns massor..... Både dyrt inköpta från bla Tupperware men även såna som man köpt kakor i. Kan vara bra att ha..... Sambon har haft en hel hög som matlåde burkar som han har kastat istället för att ta hem så jag inte ska märka ;) Men det fanns massor ändå. Men nu har jag kollat upp så det finns lock till alla och nu står dom fint travade i varann och inte bara in kastade som tidigare. Måste tala om det för dom som plockar ur diskmaskinen ibland att det är så här jag vill ha det i skåpet.

Sonen stod för middagen en super god kyckling från viktväktarna som det nog kommer upp ett recept på senare....
Dottern baka en kladdkaka, svågern och svägerskan skulle komma över på kvällen men dom fick ändrade planer så den smaska vi på själva till Bones på tv3. Ett program som hela familjen gillar att titta på ( ja inte A då förstås han sov då ;)

Idag har A och jag hunnit en sväng på kyrkis. Det märktes att det va lov förra veckan för i dag va vi många ,7 vuxna och 9 barn ( många för att vara här ute på landet, allstå ;)
A hade det super kul, han va lite blyg först och ville inte gå in i lekhallen men sen så satte han fart och busa och charma dom andra.

gårdagen

Hade en riktig slödag igår så det blev inte ens något skrivet här.....

Vi sov ju som sägt över hos mamma och pappa igår, så skönt att få sova ut. A sov hela natten också, fast han sov hos dom och inte hos oss, kan det bero på det....

När vi va och handla så löpte sambon en påse smågodis det va ju lördag.... Jag har nog inte ätit smågodis sen jag börja på v.v i augusti och det va så gott. Försökte hålla mig från chokladen, det gick så där, det slank ner en och annan. Men det va det värt :) Jag kommer ju inte sluta äta godis, men kanske inte i dom mängderna jag har ätit förut (hoppas jag iallafall, det ska ju vara gott att leva ;)

Det hade gått bra för dom stora barnen hemma. Skönt att dom inte har bråkat, inte för att dom gör det så ofta, men lite tjafs kan det ju bli när båda bill bestämma....Sambons mamma hade varit över med en varsin påse chips så det hade inte gått någon nöd på dom. Jag hade också fixat lite godis åt dom men det hade dom inte ätit av.
Sonen hade gräddat pannakakor till middag. Dom hade ju helst velat haft hämtpizza men bor man på landet med 17km till närmaste pizzeria så är det lite svårt.

Middagen igår bestod av tacos som dottern fixat så skönt det är att få sätta sig till dukat bord. Dom är duktiga på att plocka undan efter sig också  :)

På kvällen blev det förstås tv med melodifestivalen. Vet inte om man börjar bli kräsen men inte är det så bra musik....

WOW!!!

Gårdagens konsert va bra tycker jag, har inte kollat några recentioner. Många gamla godingar och en hel del nytt försås =)
Vi hade en trevlig bussresa dit med många glada "gubbar". Dom flesta va i våran ålder, vi som va med nästan från början. Men vi va bara 4 tjejer på bussen, så man skulle varit singel, haha. Nä skämt och sido, men så  va nog fördelningen inne på globen också.

  


Här är en liten bildkavalkad från igår.

Som ni ser satt vi "sådär", såg inte hela scenen men helt ok.


fredag

Har idag inte hunnit något, bara irrat runt runt...... Försöker hitta något att klä på mig i kväll och det är inte det lättaste :(  Letar efter något från min rockigare tid (eller ja riktig sån jag väl aldrig varit ;)  Men det enda jag hittar är myskläder och ännu mera myskläder, hmmm. Antigen är kläderna för små eller för stora.  NU ångrar jag att vi inte varit in till stan och shoppat lite kläder nu på lovet, men med ont om pengar så har inte kläder till mig så hög prioritet, tyvärr.  Ja vi får se, har ju inte ens ett par jeans som sitter bra.....

Vi har kanon fint väder här idag men det har tyvärr inte blivit någon promenad. A sov ovanligt länge och har haft lite att göra, så tiden har inte funnits. Nu är det snart dax för duschen, för vi räknar med att åka härifrån vid 3. Vi ska lämna A hos min mamma och pappa, där han ska vara medans vi är borta. Sen stannar vi där också och sover tills i morgon. Bussen stannar i samhället där dom bor.

trist!

Idag har dottern bakat bullar. Inge bra för min viktminskning med lov, men jag äter och njuter. Får ta nya tag nästa vecka när dom är i skolan igen.

Själv har jag dammsugit och torkat golven, så skönt det är när det är gjort.

Medans golvet torka så satt jag framför datorn. Hitta då ett recept på lasagne hos Camillaslillablogg. Prova det ni också för det va gott. Jag som är ett stort fan av oliver hoppa högt av glädje, dom som inte gillar oliver kommer kanske tycka att det va för mycket olivsmak.

Hade planerat att åka på både team power och hathaYogan idag för dom andra som jag brukar åka med skulle inte med.  När jag ombytt och klär skulle åka så fick jag ett sms, där det stod att bägge passen är inställda :(   Trist!
Men har nu ändrat planerna och det blir istället ett besök hos en kompis som jag inte träffat på länge :)

I morgon.......

 

Imorgon är det dax!! Då är jag en av dom som står och "skriker" till dessa gubbar.

Det här är en gammal favorit, som jag hoppas på. Jag har ingen anning om det kommer några gamla godingar eller om det bara är nytt.

Rågrussinbullar



Här kommer receptet på Rågrussinbullarna ur Leilas "A piece of cake" (biilden ovan är taget ut boken)


12 små bröd

35g smör
3 dl mjölk
½ dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 g färk jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt

1. Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddorna.
2. Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke och lös upp i degvätskan.
4. Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Dela degen i 12 bitar på bakbord, doppa i rågsikt och jär under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i ca 30 minuter.
8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Dom är så goda så man behöver inte ha något på utan äta dom som dom är. Om jag har räknat rätt så är dom ca 3,5 points om man bakar med lättmjölk. Det blev ju en hel del points, men men dom är söta så man kan ha dom till fika om man vill.
 

stjärna

Det blev inget bakat för min del i dag, men med stora barn ordna det sig ändå ;) Stora sonen bakade Rågrussinbullar ur Leilas "a piece of cake" som va supergoda. Man behövde inte ha något pålägg man kan äta dom som dom är.
Dottern bakade Sega chokladrutor ur boken Kladdkakor. Dom har vi inte provat ännu men dom håller på att plockas fram nu. Men allt med choklad är ju gott ;) 
Finns risk att det kommer ut några recept sen ;)

Själv har jag städat i skafferiet. Det behövdes verkligen. Hitta en massa gammalt....... Men nu är det fint och rent och bara "färska" torrvaror. Så har jag ställt iordning också så nu kommer man hitta det man söker. Det gjorde man inte förrut...

Har även hunnit en svängt till viktväktarna. Äntligen har jag fått min 4;e stjärna !! (man får en för varje 3;e kg man går ner) Som jag har väntat, det sista kg på denhär stjärnan har varit svårt att bli av med. Men det va kanske den där semlan igår som gjorde susen ;)  Har förhoppningar om att gå ner ca 4kg till, få se hur det går.




Update; Choklad kakan va super god men alldeles för kladdig ( hur nu en chokladkaka kan vara det )

Ännu en tävling som passar så bra med tänkte på gårdagens kondisbesök

Oj det blev en lång rubrik. Men det är så det är en tävling igen. Eftersom vi inte har introducerat A i kakornas värld så kanske några såna här skapelser vore toppen.



Har ni sett så smaskiga saker =)

Så nu är det bara att hoppas på tur. Det är hos Pyssel ochTrams som tävlingen är.

update; På sidan Virkverkstaden kan man även köpa hennes fina virkade saker.

kondisbesök

Det blev så att jag fick köra stora sonen till en kompis. Då passa jag och dottern och A att åka och fylla skafferiet och kylskåpet. Men det blev även ett besök på kondis. Vi delade på en leverpastejmacka och tog en varsin semla. Smask!

 
Här är några bilder från Ada´s som kondiset heter, ett mysigt kafe med flera smårum med gammal inredning. Där vi satt fanns det även en kakelugn.

Köpte jäst så idag blir det en bakdag tror jag ( idag med trodde ju det igår också men icke..) Har inte så många andra planer. En liten promenad kanske men just nu har vi minus 9 grader så den lär inte bli så lång om det inte blir varmare.  Men det märks att det börjar bli vår, för i går va det ju ljust vid halv fem, så härligt. Jag längtar till ljuset och värmen. En resa skulle vara toppen, men men...

En kompis ringde igår och fråga om jag ville stå i "kiosken" den 1 mars, när det är en biltävling här i skogarna. Jag sa ja men sen kom jag på, kan ju inte ha med A hela tiden. Sambon fick också ett uppdrag, han skulle få vara med vid besiktningen. Han måste ju bli färdig skapligt i tid så då för han ha med sig A ut i skogen när dom ska titta på bilarna. Jag är mer intresserad av att titta på "folk" så jag står gärna i kiosken, hahaha.

Nu är det bara två dagar kvar till konserten........Och jag har ingen anning vad jag ska klä på mig. Inte lätt när man inte är ute "bland folk" så ofta nu för tiden. Det blir ju lät att man mest har myskläder när man är hemma. Visserligen nya och fina men ändock. Dom andra kläderna är ju lite förstora nu förtiden. Härligt men inte så kul såna här gånger....

tävlingsdax


Du har nu chansen att vinna ett glammigt,väldoftande och riktigt bra AussieShampoo hos HannahSthlm!

Gå in och tävla hos henne, det gör jag. Vem vill inte vinna ett schampo för torrt och livlöst hår nu när håret är så trist av all mössanvändning ;)



Hos henne kan du läsa om shampot.

tulpaner

När man jobbar så förstår jag inte, jag hinner ingenting...... Hur ska det gå när jag börjar jobba flera dagar i veckan?  Man hoppas att det blir rutin så man hinner lite av allt det andra som ska göras...Det funkar ju för dom flesta andra och det har ju funkat för mig förrut.....

Igår hann jag packa två tradra paket innan det va dax för maten, som sambon fixa ( han har ju varit hemma idag). Därefter va det dax att byta om för då va det dax för afroaerobic. Så svårt det är att få till alla steg men man känner sig så nöjd när man lyckas ;) Igår va det en halv timme box innan stretchen, så kul det va. Dottern och jag "slogs", hon tyckte nog det va roligare än vad jag tyckte....Men trött och svettiga blev vi bägge två ;)

När jag kom hem så skulle jag fortsätta med tradera, skicka mail till några som vunnit auktioner, men det funkade inte....Gick inte att skicka några mail alls. Så det ska jag hinna med nu innan det är dax för frukost.

Har inga planer för dagen. Kanske baka bullar. Vi har sportlov här den här veckan så jag har dom stora barnen hemma. Finns väl risk att dom vill att jag kör dom någonstans, det är en av nackdlearna med att bo på landet. Vi har inga bussar alls när det är lov.....



Såna här fina tulpaner har vi står på köksbordet just nu ♥

090216 jobbdagens

Som vanligt när jag jobbar så kommer här en dagens.

Humör: trött
Gjort:  inte mycket, duschat
Planer:  jobba......aerobic i kväll, ska bli så kul
Ser på: dataskärmen
Lyssnar på: surret och tystnaden ( en av fördelarna med landet , här blir det tyst )
Läser: kollat tradera, hade auktioner som gick ut igår efter jag gick och la mig
Dricker: kranvatten
Äter: havregrynsgröt med rårivet äpple, börjar tycka det är ok ;)
Bästa: sportlov här nu
Sämsta: nä kan inte komma på något just nu
Barn: sover, dottern är hos sin pappa men kommer hem idag, längtar lite
Väder: svart ute men 5 minus

tråksöndag

Vi hade en skön Alla Hjärtans dag här hemma. Vi va en sväng till svärmor och åt hjärtbakelser.

Gjorde Cowboy gryta till middag det va gott, till ochmed A åt trots att den är lite stark i smaken. På kvällen blev det gelehjärtan för hela slanten =)

Idag har det mest varit en massa bilåkande. Stora sonen skulle iväg på lerduve skjutning och då va det bara att skjutsa. Passa på att hälsa på mamma och pappa under tiden.

Nu har vi äntligen kommit hem och kära sambon håller på att fixa lite mat. Ska bli gott.

Har haft några tradera auktioner som gått ut i dag så ska maila till dom som vunnit auktionerna ska bara väga och så först.


God morgon alla Hjärtan

I natt har vi fått sovit riktigt bra. Trots att A börjar bli förkyld....Men nu har vi gått ner och sitter och ser på barnprogram och har mys. Det är minnus 13 grader ute så vi har tänt i kamin.

Gårdagen va vi först till Öppna förskolan sedan till mamma och pappa som vanligt. Stora sonen är hemma i helgen för han ska skjuta lerduvor på söndagen ( jaktkursen ) men dottern har åkt till sin pappa, hon har ringt och stackarn har blivit magsjuk :(  Jag som lagt ner några gelehjärtan i hennes väska tills i dag.

I dag är det ♥ Alla Hjärtans dag ♥
Jag och sambon har förlovningsdag ♥ ( bara 3 år fast vi har ju varit ihop till och från i 9½ år)

Fast den här dagen har inte alltid inneburit bara bra saker, för två år sedan när vi vänta A  så gjorde vi ett moderkaksprov idag och dom sa första svängen att det inte såg så bra ut....Så den dagen va det många tårar, ja inte bara den dagen det tog 6 veckor (med flera prover) innan vi fick alla besked och vi bestämde att A skulle komma till oss och det ångrar vi inte. Vi har ju fått världens gosigaste unge ♥ Och änså länge är han frisk och allt verkar bra. Han har ett ovanligt fel och  man vet inte om det är något som kommer att utvecklas eller ej. Hans första år fick vi gå på kontroller flera gånger men nu räcker det med 1 gång om året enligt hans läkare.
Det blir många ♥ idag men hos oss är det en riktig ♥ dag

1 vecka!

Oj !
Missade nästan att NU är det bara
1 vecka kvar.


Tills dom kommer till Globen och vi är där.

torsdagsförmiddag

När jag kom hem från jobbet igår så va det en massa mys med A, usch så tråkigt det är att jobba när man har A hemma. Han är fortfarande magsjuk stackarn. Sambon visste inte hur många blöjor som bytts.....

Han, sambon, hade hunnit med en massa saker förrutom att bytta blöjor i går. Dammsugit nerevåningen + torkat golvet i köket, gjort rent badrummet, snyggat till diskbänken och spisen och även hunnit bädda rent. Fattar inte hur han hinner och att han orkade, har är förkyld och har jätte ont i halsen. Men jag TACKAR för hjälpen. Nu är det säkert några som hakar upp sig på att jag tackar för hjälpen, det är ju vårat hem, men jag tycker att eftersom jag är hemma med A så ligger det mesta hemma "jobbet" på mig. Hur har ni det uppdelat med hemma sysslorna hemma hos er?  Minns när jag bodde med mina stora barns pappa och jag börja jobba, det va svårt för mig att inte känna att jag skulle göra hemmafixet och han tog det "för givet" eftersom jag gjort det så många år.

Natten tills idag har inneburit mera magsjuka.....Stora sonen väckte mig vid 12 och hade kräckts stakarn....Men duktig som har är så torka han upp allt själv jag va bara uppe och "peppa" honom lite. Men när syrra vackte honom i morse (hon visste inget om nattens händelse) så gick han upp och duscha och tänkte gå till skolan. Men det sa jag ifrån, vet inte när han va sjuk senast, måste vara flera år sen sist. Dom har jobbat in morgondagen och sen är det ju helg och sportlov här uppe.

090211 dagens


Humör: trött
Gjort:  inte mycket, duschat
Planer:  jobba......viktväktaran i kväll
Ser på: dataskärmen och katten Nisse som fått span på en spindel
Lyssnar på: .ingenting, datasurr
Läser: mail
Dricker: the
Äter: knäckemacka med skinka, magen känns "så där" men tror att jag bara är hungrig
Bästa: va rädd att toningen i går skulle vara för mörk men det ser ok ut, törs gå ut ;)
Sämsta: förut om lite träning så har jag missköt min viktnedgång.....ätit mycket mera än tänkt
Barn: sover, A sov ända till 4, hurra, trots att han sov middag länge i går.
Väder: fortfarande svart, men 7 minus så det kan bli fint

tisdagskväll

Så där ja, känner mig bättre, så det blir jobb i morgon =)

Har idag mest legat på soffan, men har hunnit packa ihop alla kläder som jag sålt på tradera. Det tar lite tid men nu är det gjort. Blir inte så mycket pengar men som sagt jag blir av med det från garderoben ;)

När sambon kom hem från jobbet så passa jag på att tona håret, något jag skulle ha gjort i helgen men det föll bort totalt... Använt Goldwell  som vanligt men en mörkare färg.
Fortfarande fuktigt så det ser väldigt mörkt ut, vi får se om man törs gå ut i morgon.

USCH OCH FY

A och jag har fått magsjukan.......
A har duschats 2 gånger i natt.....
Bytt sängkläder lika många gånger....
Som tur är det märks det inte på han nu.
Men jag känner mig lite sliten...

måndag

Oj sån rolig måndag vi haft =)

Börja med Öppna förskolan i församlingshemmet, idag kom det några nya alltid lika roligt med lite nytt folk.

Sen åkte vi hem till svägerskan och kusinerna och grilla korv =) Och sedan gick vi in på en lång fika ;) Och en massa bus förstås.

Hem och fixa lite mat och nu bär det av till afroaerbicen ska bli så kul:)  Idag har jag lyckas få med mig dottern, tycker hon behöver röra på sig lite sen hon sluta rida så gör hon ingenting (med kroppen i allafall, hon går ju på kör förstås). Hon är lite sugen på att prova yogan fast det är ju på torsdagar när hon har kören, men nästa vecka så har dom sportlov så då kanske hon följer med =) Sen ska jag försöka få med stora sonen på team power för han har ingen gympa i skolan längre..... Och han sitter alldeles för mycket framför datorn om man frågar mig ;)

Vi har också hunnit med ett mysigt bad med A så nu går han runt i badrock och ser så gosig ut ;)

Nä nu måste jag gå och byta om innan dom kommer och hämtar oss för avfärd ;)

Lite nyttigare chokladbollar

Här kommer receptet på chokladbollarna vi åt igår =)

50 g smör eller margarin
1 dl socker
6 dl havregryn
2 msk kakao eller chokladspulver
1 tsk vaniljsocker
3-4 msk mjölk

Rör ihop väl och forma bollarn som rullas i kokos, havregryn eller pärlsocker.

Det här receptet har jag skrivit av "Vi föräldrar" 1993 nr 11. Det ni... Det va när mina stora barn va små och som den hamstern jag är så spar jag allt =)


söndag =)

Det har varit en härlig söndag så här långt =)
A låg kvar i sängen ända till 7,20, det va länge sen och nej han sov inte men kunde vara kvar i sängen. Lång frukost men utan varma scones i dag ;)  Sen va A och jag ute i över en timme och greja och lekte. Vi gick en liten pulkapromenad också.När vi kom in va det dax för lunch för hans del för han va så trött så det v ingen ide att vänta på våran lunch.
Nu har det kommit en kompis hit till sambon. Vi har ätit varma mackor till lunch och stora sonen har gjort ett stort fat med Chokladbollar som vi tog till efterrätt ;) Ett bra recept när man ska tänka på vikten det är inte så mycket margarin i det utan lite mjölk också.  Kanske lägger ut receptet senare....
Jag har också "matat" Herman i dag ;)  Fick en vänskapskaka av mamma i fredags som nu ska pysslas om och i dag va "han" lite "hungrig", hihi.

Nu är det dax att fixa lite med dom auktioner som jag fick sålda i helgen (har även några som går ut i kväll+att jag läggt in några i går kväll). Inga dyra saker så det blir nog mera jobb än pengar men vi blir ju av med sakerna här hemifrån. Jag kan ju inte kasta något som fortfarande är helt och funkar, det är en av mina stora laster, tyvärr.....Försöker ge bort om det är något jag vet någon annan vill ha annars så får det stå kvar i någon låda och bara ta plats och det är något vi har ont om, plats allstå.
En av köparna får jag bara tillbaka mailet ifrån, ska försöka från en annan mail adress idag annars får jag väl ringa i morgon,med det är ju så mycket lättare att maila.....



Här är några kort från våran pulkapromenad, den på vägen har ni sett  både med och utan snö förrut men så här mycket snö är det i dag. Det va lite snöblandatregn ute i dag när vi va ute.

  


090207

Det blev scones till frukost. Så förvånade alla blev, det hör inte till vanligheterna att det severas varma scones till frukost :)
Men nu sa jag att nu har jag gjort sånästa gång är det någon annans tur. Såg scones recept på i Vår kokbok och i sonens gamla hemkunskapsbok men till sist blev det från Jennies sida Kalasgott . Hon hade många olika smaksättningar på sina scones men mina blev helt neutrala. Men det blev som sagt kalasgott ;)

Varit fram till svärföräldrarna på fika. Sen gick stora sonen ut med min svärfar och sköt lerduvor. Sonen går ju på jägarskola och nästa helg så ska dom skjuta lerduvor på kursen och han behövde träna.

Sen gick jag hem och vänta in mina auktioner på tradera som gick ut idag. Jag hade tur och har nog gått med vinst på kläderna också. Har några som går ut i morgon också, få se hur det blir med dom. Har i allafall fått bud på en overall redan. Så nu ska har packas och vägas,  sedan maila till köparna om portot. Hade nästat börjat misströsta när jag aldrig fick några bud men känns som jag är på gång igen, har redan lagt upp några nya auktioner och har plockat fram kameran för att ta kort på fler kläder som jag hittat när jag plockat ur garderoben.

Dottern har börjat fixa middagen idag blir det Falafell något hon gillar men inte jag, hmm. Men man äter ju ändå när man slipper göra iordning maten själv ;)

Nä nu ska jag städa undan lite också för vi får kanske några kompisar som kommer hit i kväll och tittar på melodifestivalen. "Frun" i huset jobbar fram till halv fem och ska jobba i morgon också så vi får se om hon orkar ta sig ut ;) Dom har en liten kille som är är ½år yngre än A så dom brukar ha det kul ihop.

Tradera

SKYNDA FYNDA
 NU GÅR SNART MINA TRADERA AUKTIONER UT !


lördagmorgon

Skönt med lördagar även fast jag inte jobbbar så mycket ;)  Idag har jag varit uppe med A men det har varit helt OK. Nu är det dax at fixa lite gröt till honom. Kom just på att det inte finns något tinad mjukbröd = ett måste på helg mornar. Funderar på om jag ska slänga ihop lite scones till frukosten. Ja vi får se.....

Har tränningsvärk, en skön känsla trots allt. Har nog inte berättat att före yogan i torsdags va vi på ett Team power pass ( liknar Bodypump men är gymmix namn ) Jätte kul sån gillar jag verkligen. Hade nästan inga tyngder på alls men det känns ändå i kroppen,hmmm :)  Hoppas att dom andra också vill fortsätta med det så vi kan samåka. Hoppas hoppas. Hellre det än afroaerbocsen på måndagar även fast det också va kul.

Det är "massor" med nysnö ute så det blir nog åtminnstone en pulkatur i dag =)

Nästan två månader sent ;)

Härligt med fredag.
 Fredag = Öppna förskolan + besök hos mormor och morfar =)

I december fick jag en blomma från chefen
NU blommar den
(den blomma faktiskt lite då också;)




Här kommer en bild till på Amarylisen.



Så ni kan se att vi fått mera snö idag.

Ned räkningen har börjat =)

Nu börjar jag räkna ner =)
14 dagar sen ska vi på AC/DC !
Jippi , jag längtar faktiskt.
Känns som det va väldigt länge sen jag va på en stor konser t!
Har faktiskt aldrig varit på en med kära Sambon.
När jag va på AC/DC senast så kommer jag ihåg att han va lite avis,
fast just då hade vi nog en "mindre nära" period.




barnvagnsparad =)

I dag har jag hunnit med massor i muna mått mätt ;)
Började dagen med damsuga övervåningen, ja inte doterns rum det får hon göra själv ;)  Sen när vi skulle till och äta mellis ringde svägerskan och undra om vi skulle gå en sväng men först fika lite hos dom. Och ett sånt erbjudande säger åtminnstone inte jag nej till. Så sagt och gjort A och jag klädde på oss och gick 1 km dit på en liten fika. Det kom även ett par killar dit ;) en på 1 år och hans pappa. Så sen gick vi, tre barnvagnar och tre hundar på rad. Det blev nog 2km denna sväng. Jag är ju så dålig på fåglar och sånt men pappan som va med är duktig på sånt. Så han berätta vad vi såg och hörde för något. Vi såg bla två havsörnar. Så maffiga dom är. Dom hade jag nog visserligen kännt igen själv men inte varit hundra säker på att det just va havsörnar.
 
Så här såg vi ut på vägen, en barnvagnsparad ;)  A håller som bäst på att somna.

kalas+tradera

Det blev både en tur med damsugaren och med golvmoppen, så skönt det känns efteråt ;) Fast det blev bara nere våningen , får ta över våningen i morgon eller nåt....

Har varit en sväng till viktväktarna +-0 Får ses som ett bra resultat den här veckan, som inte varit den bästa med tänkte på viktnedgång. Har ju hunnit stoppa in mycket onyttigt i munen MEN har ju faktiskt varit och tränat en gång också ;)

Efter viktkollen så bar det av på kalas (passande va ). Ett kusinbarn som fyllde tonåring, oj så tiden går fort, kommer ju ihåg när man själv fyllde 13. Kul att vara där och träffa en massa släkt. Dom hade ett Wii Gitarr hero med ett trumset som A gillade skarpt. Han satt vid dom nästan hela tiden och "slog", skaka på huvudet som den värsta hårdrockaren =) Man kan ju nästan tro att vi gör så hemma =)

Tyvärr har jag inte fått några bud på mina tradera auktioner. Känns lite trist.... Undrar om jag satt för höga utropspriser även fast jag bad syrra kolla. Hon är ett riktigt "tradera proffs" så jag bad henne kolla mina annonser. Eller så väntar alla in slutspurten, man kan ju alltid hoppas. Har visserligen fått ett mail om en av annonserna där dom erbjöd sig köpa plagget utan auktion, men sånt gillar jag inte. Först och främst så är det emot traderas regler och som ¨fallet va nu så skulle personen tjäna på att lägga det utgångsbud som jag angivit.

onsdag

Inatt har A sovit riktigt bra. Vakna förstås vid 4 och ville ha välling men det är lätt att fixa, värre är det när han bara gråter och inget hjälper men det klara vi oss i från i natt.

Vi har varit ute en sväng idag inte lika kallt som igår. A är så myssig´, går runt och kollar, idag skulle han sopa med kvasten. Den är i största laget för honom men han fixa det ;) Vi tog även en promenad med pulkan, idag somna han inte men när vi skulle gå in va han så trött och ville absolut ingeting. La sig bara på golvet och "kinka". Men med lite mat i magen så blev det bättre =)
Nu sover han middag , jag somna också som tur va pep tvättmaskin att den va färdig så det blev inte en så lång tupplur för mig. Jag har planer på en sväng med dammsugaren skulle behöva torka golven också, få se hur mycket jag hinner.

Kålpudding

Japp det blev kålpudding till middag =) Lika gott som vanligt så jag tänkte att ni kanske också vill prova ;)

Så här kommer receptet för 4 portioner;

800g vitkål ( jag tycker att det är lite mycket så idag hade vi ca 550 g )
2 gula lökar
400g nötfärs, (max 10 % om du vaktar vikten ;)
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm vit eller svart peppar
1 tsk timjan
½ dl hackad persilja ( funkar utan )

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken. Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 min. Häll av kokvattnet. Blanda färsen med tomaterna, salt, och kryddor och persilja. Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnsäker form, översta lagret ska vara kål. Täck formen med aluminiumfolié och grädda puddingen i ugnen till kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 min. Ta av folién och höj ugnsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen tills ytan får färg, ca 10 min. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.

Om du räknar points så är det 3,5 points i kålpuddingen, räkna extra för tillbehören.


Bild och recept från Viktväktarnas kokbok; Familjekokboken.

eld i kamin

Fortfarande fy och blää. Kommer inte igång att göra något. Har inte ens lust att läsa bloggar även fast det vara flera dagar sen jag kolla igenom mina favoriter.  Hmm vad är det för något fel, datorn brukar ju vara min "bästa vän".

Sambon ringde nyss och sa att han snart är på väg hem så det är väl dax att göra lite mat, tror det blir kålpudding i dag. Är mycket godare än vad det låter som. Det är något alla äter med god aptit här hemma. I dag kommer inte stora sonen att äta hemma han har sin kurs i jägarskolan idag så han är kvar hos sin mormor och morfar i kväll/natt.

Har varit ute en kort sväng när A sov, passa på att ta in ved och posten, leta även en stund i frysen efter något "spännande" hitta en massa små burkar med kantareller som svärfar plockat. Tog med några såna till frysen inne så det är lite lättare att komma på dom. Vi har en kyl och frys inne så det finns inte så mycket plats med frysvaror inne så vi har en frysbox i ett förråd ute där vi har det mesta.

Nu är det fyr i kamin och jag sitter i soffan och slöar med datorn i knät. Hör att bussen stannar och nu kommer dottern, ska bli spännande att höra vad hon tyckte om filmen hon såg i går.

Fy och blää

Så känner jag mig idag. Bara vill äta helst choklad......Men äter ALLT.  Hur kommer det att gå i morgon på vägningen. :(

Kallt idag minus 12 grader så vi har inte varit ute något idag, ännu, vi får se om jag tar med mig A ut senare efter han sovit.
Jag ska hämta in ved, det är så mysigt med kaminen som brinner. Spar ju lite pengar också nu när det är så kallt. Vi värmer ju annars med el och solvärme och nu är det ju inte så mycket sol ;)

Sitter framför tv och ser "Efter 10" där har man just sett MiniMarkets höst kläder. Så mycket snyggt! Men inget som passa för mig här ute i skogen, tyvärr. Ska ju visserligen börja jobba och ut och träffa folk i höst, men åker bil själv och byter om till arbetskläder när man kommer fram så nä det blir nog inga nya kläder från Minimarket för mig.

afro-aerobic nästa

Mycket på jobbet idag, fick fikarast  1,5 timme sent, men det gör inte så mycket så länge man trivs på jobbet :)

A va inte på humör när jag kom hem så vi satt och gosa eller jag försökte få han att vara glad och vilja sitta hos mig, men han ville inget....
Sambon bjöd på en god kycklingwok, men vi fick äta i omgångar eftersom A inte ville alls. Som tur är har det gått över så nu är han pigg och glad igen. Hoppas han vill sova i natt så det inte blir som natten som va.....

Idag ska svägerska, en kompis och jag prova afro-aerobic få se vad det är för något. Låter spännande tycker jag, det står i annonsen att kondition, styrka och koordination övas upp, det behövs det mera av ;) Det står även att vi ska tränar styrka med hantlar, gummiband, mits och handskar. Är det någon som provat?
Dax att kolla om man har några kläder att träna i, det va ju som sagt ett tag sen....

dagens


Humör: Helt OK, har sovit riktigt bra även fast A sovit i våran säng och inte ville alls igår kväll. Sambon gick ut ur sovrummet med A för han ville inte sova, A alltså ;)
Gjort: Duschat !
Planer: Jobba, känns inte så tugnt idag som sist.
Ser på: dataskärmen, hinner tyvärr inte läsa några bloggar:(
Lyssnar på: tystnaden och lite datasurr förstås
Läser: Just svarat på ett mail.
Dricker:  kranvatten
Äter: Fiberhavregrynsgröt och rårivet äpple
Bästa: måndag=jobbdag=ledig resten av veckan
Sämsta: Önskar A skulle kunna sova en hel natt i sin säng
Barn: sover!
Väder: svart ute så har ingen aning. Det är minus 8,8 grader men sladden till motorvärmaren/kupévärmaren sitter i.

skön söndag

Har hunnit med ett besök hos svärmor och svärfar. Dom bjöd på hemmagjorda minisemlor, smask!  Min första semla för i år.

A och jag tog en pulkapromenad på vägen hem, han somna så det blev inte en så lång tur.

Tog med mig lite ved in så nu sitter jag vid en varm kamin och myser men bara en kort stund har tänkt hinna med massor idag men det blir nog som det brukar ;) inte så mycket gjort.

Ska snart i allafall beställa från Oriflame. Ni som läst min blogg ett tag vet att jag säljer deras saker men har funderingar på att sluta. Inte för att jag inte gillar deras grejor utan mera för att jag vill prova något annat. Jag har sålt Oriflame sen december 1989 så jag har 20 års jubileum till jul. hihi. Har funderingar på att prova Mary Kays produkter, något som har testat ?  Har mest tänkt att bara använda dom men är det någon som vet hur det är att vara säljare hos dom så berätta gärna för mig.

Detta fina turkosa sett har jag missat tidigare men nu är det utförsäljning på det . Så jag tänkte slå till blir nog snyggt till sommaren eller vad tror ni ?
  49 kr för halsbandet och 39 kr för armbandet låter väl som ett kap. Men vi får se om det finns något kvar, jag brukar ha lite otur när det gäller utförsäljningar......

mera tradera

Nu har jag lagt upp ännu flera auktioner på tradera. Så skönt det känns, hoppas bara att få åtminstone något sålt :)
Har mera som jag redan tagit kort och har som sagt ännu mera som ligger och väntar på att bli fotade. Känns som det kommer att bli fotade senare i veckan, är på gång ;)
Imorgon är det jobbdax igen så då blir det inge så mycket annat gjort.

Idag har vi det kallt igen, dom har lovat sol på eftermiddagen men nu är det riktigt grått. Få se om det blir någon promenad med pulkan i dag. Skulle behövas efter allt ätande i går ;)


RSS 2.0